Keresés

Részletes keresés

Szótőmetsző igevonó Creative Commons License 2010.12.22 0 0 855

 

Felhozom :-(

 

 

Corriere della Sera

La Repubblica

Il Messaggero

La Stampa

Romania libera

Gazeta Wyborcza

Die Welt

Frankfurter Rundschau

Frankfurter Allgemeine Zeitung

El País

 

http://www.fn.hu/kulfold/20101222/kulfoldi_sajto_is_orbant/

 

Führerstaat lett Magyarország a német lapok szerint

Konzervatív lapok is arról beszélnek, hogy vége a 21 éves szabadságnak. Orbán a nap Pinocchiója. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Merkel a jogállamiság elveire figyelmezteti Magyarországot

A médiatörvény miatt az EU soros elnökeként ránk háruló felelősségre emlékeztetett. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Vizsgálja az EU a magyar médiatörvényt

Ha kell, megteszik a szükséges lépéseket. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 854
Csak mer a honlapjukról nem derül ki, hogy "vajh ki(k) ő(k) és merre van hazája(uk) -:)
Előzmény: syllus (853)
syllus Creative Commons License 2008.03.05 0 0 853

Ki tud többet a Publicus Intézetről?

 

Hogy ki tud többet róla, az szerintem "Nézőpont" kérdése :)))

Előzmény: Törölt nick (852)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 852
Jut eszembe e régi szép topic.-:)
Ki tud többet a Publicus Intézetről?
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 851
"Piackutatók szerint a kutatás kérdései irányítottak voltak

Továbbra sem tudni, hogy a Fidesz által a privatizáció kérdésében hivatkozott piackutatást készítő cég pontosan milyen vállalkozás, miután sem elérni nem lehet őket, sem pedig a nem tartozik a szakma által jegyzett kutató cégek közé. Orbán Viktor kabinetfőnöke szerint "a Kontroll Csoport, vagy a kutatási eredményét közlő Magyar Nemzet, ha szükségét érzi, akkor bizonyítja a piackutatás igazságát".

A Fidesznek országosan elismert piackutató cégek is dolgoznak, mondta az MTV Nap-kelte műsorában Navracsics Tibor, hozzátéve: a "legfrissebb felmérést éppen a Kontroll Csoport végezte, miért ne használjuk ennek az adatait." Orbán Viktor kabinetfőnöke ugyanakkor úgy vélte, ez egy Magyar Nemzetben publikált felmérés, "úgyhogy a Kontroll Csoport, vagy a Magyar Nemzet, ha szükségét érzi, bizonyítja az igazságát".

Mint beszámoltunk róla, Áder János hétfőn ismertetett egy közvélemény-kutatást, ám nem közölte, mely cég készítette azt. A Magyar Nemzetből derült ki, hogy "a telefonos, 800 fős országos, reprezentatív felmérést" a Kontroll Csoport végezte. E szervezet nem tartozik a szakma által jegyzett kutató cégek közé - nem tagja a Piackutatók Magyarországi Szövetségének. A Fidesz sajtóosztályán sem tudták, hol érhetők el.

A Népszavának név nélkül nyilatkozó közvélemény-kutatók szerint a felmérésből kevés következtetés vonható le a cég módszereire nézve. Bár nem vonták kétségbe, hogy egy 800 fős felmérés reprezentatív lenne, megjegyezték, nem illik úgy kérdezni, hogy nem szerepel ellenválasz a lehetséges feleletek között. Azzal mindenki egyetértett: nem felel meg a szakmai normáknak, ha a kérdések "irányítottak".

A Kontroll Csoport egyébként először 2002 elején adott hírt magáról, amikor ugyancsak a Magyar Nemzetben megjelentettek egy "tanulmányt" az Orbán-kormányt bíráló külföldi tudósítókról. Akkor Horváth Réka egyetemista nyilatkozott a csoport szóvivőjeként és cáfolta, hogy kapcsolatuk lenne az akkori kormányszervekkel, ahogy azt is, hogy Lovas Istvánnal - akitől a Népszabadság szerint a tanulmány a Magyar Nemzethez jutott."

NÉPSZAVA Online
"a Kontroll Csoport, vagy a kutatási eredményét közlő Magyar Nemzet, ha szükségét érzi, akkor bizonyítja a piackutatás igazságát".
Láthatólag a kontroll csoportnak nincsenek "szükségletei". Pedig az roppant egészségtelen.


--------------------------------------------------------------------------------


Előzmény: prenotalis (849)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 850
A tegnapi nap-keltében Dajcs Tomi 500 fős felmérésre hivatkozott, azt állítva, hogy nem tudja melyik közvéleménykutató csoport végezte. Mire a riporter visszakérdezett:
akkor nyilván nem valami ismert társaság lehet? Tompika megígérte, hogy az interju után azonnal megy a munkahelyére, és MÉG AZ ADÁS ALATT visszatelcsizik, megmondja
a felmérést végző CÉG nevét. Persze nem szólt vissza.
Ma szegény Varga Misit feddték meg miatta.
Előzmény: prenotalis (849)
prenotalis Creative Commons License 2005.09.21 0 0 849

Fantomszervezet a Fidesz közvélemény-kutatója?

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége nem tudja miféle szervezet készítette a Fidesznek a nemzeti vagyonról szóló közvélemény-kutatását. A Kontroll Csoportnak nincs honlapja, elérhetősége, viszont a neten fellelhető hivatkozott kutatásaik mindegyike az ellenzéket igazolja.

Nem lehet tudni semmit arról a Kontroll Csoport nevű szervezetről, amely a Fidesz által hétfőn ismertetett közvélemény-kutatást készítette – írja a Népszava. A kutatás adatai szerint még a szocialista szavazók is egyetértenek azzal, hogy "meg kellene határozni a nemzeti vagyon azon körét, amelyet a mindenkori kormány nem adhat el".

A felmérést Áder János mutatta be, de később a parlamentben is szóba került. A Fidesz frakcióvezetője sem a tájékoztatón, sem a T. Ház előtt nem árulta el, hogy ki, illetve mely cég készítette a felmérést, holott Veres János reagálásában erről kérdezte.

A szerdai Magyar Nemzet szerint a telefonos, 800 fős országos, reprezentatív felmérést a Kontroll Csoport végezte. E szervezet, bár nem ismeretlen, hiszen több felmérése is nyilvánosságra került már, nem rendelkezik sem elérhetőséggel, sem honlappal.

A Népszava kérdésére a Fidesz sajtóosztályán sem tudták megmondani, hogyan lehetne elérni a szervezetet. A Kontroll Csoport nem tagja a Piackutatók Magyarországi Szövetségének és semmilyen nyilvántartásában nem szerepelnek. A PMSZ-nek tagja egyébként a Medián, a Gallup, a Szonda Ipsos és a Tárki is.

 

Kedves adatok szállítója?

A csoportra egyébként legtöbbször a Magyar Nemzet és a Gondola.hu hivatkozik. Idézték a Kontroll Csoport kutatását az Orbán-Gyurcsány vita kapcsán, vagy éppen a „lakosság kormányváltási óhaja” miatt is.

 

Emlékezetes, hogy a vitában több elemző inkább a miniszterelnököt tartotta meggyőzőbbnek, de a csoport egy „háromszáz fős, gyors telefonos felvételre” hivatkozva azt publikálta, hogy a vitát nyomon követők közül 11 százalékkal többen tartották meggyőzőbbnek Orbán Viktort, mint Gyurcsány Ferencet.

Előzmény: Törölt nick (848)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 848
http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=756012
Felhozom ezt a régi topikot. 2001 Óta a hajdani egyetemisták már diplomások lehetnek. Kérdés, hogy a Fidesz "feketén" alkalmazza őket?
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.06.12 0 0 847
Neked is a Balassi Bálint Intézet hírlevelét ajánlom - mint a másik topikban, ami eszedbe juttatta, hogy idefirkálj róluk... :-DDDD
Előzmény: Törölt nick (845)
mellfekvenc Creative Commons License 2003.06.12 0 0 846
Nyilvánosság Klub: a köztévében a helyzet változatlan

NOL • 2003. június 11. 21:20

Pártpolitikát támogató műsorok, korrupció, törvénytelenség, büntetőeljárások, pazarlás, elúszott vagyon – a Nyilvánosság Klub az Állami Számvevőszék megállapításait idézve megkérdőjelezi, vajon mi fog változni a Magyar Televízióban Ragáts Imre elnökké választása után.

A köztelevízió több mint egy évtizede aktuális pártpropaganda feladatokat lát el, műsorpolitikájában háttérbe szorultak a korábban viszonylag színvonalasan ellátott egyéb közszolgálati feladatok is, a gazdasági korrupció az egész intézményt behálózta – állapítja meg a Nyilvánosság Klub közleménye.

Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.12 0 0 845
no és hol van a Kontroll csoport ilyenkor ?
:-)
Előzmény: Törölt nick (-)
Hy Creative Commons License 2002.08.16 0 0 844
Függetlenek, úgy, mint Schmitt Pál.
Előzmény: _GyB_ (6)
Hettie Creative Commons License 2002.08.16 0 0 843
Mi az, hogy nev nelkul?
Előzmény: Probatbicol (839)
wizes Creative Commons License 2002.08.16 0 0 841
Kontroláll!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (838)
kutato Creative Commons License 2002.08.16 0 0 840
Nem olvasod a Heti Választ, a Demokratát? Úgy kell neked, tájékozatlan maradsz!
Előzmény: Törölt nick (838)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.15 0 0 839
Megjelent a KCS könyvben is, név nélkül természetesen, és Kairosz Kiadó, természetesen.
Jerzy Creative Commons License 2002.02.18 0 0 837
Edvárd herceg, a topikgazdi:

> Egész szép kanyarokat vesz a topik néha... Már bele se szólok... :)) No nem baj...

Kicsit megijedtem Gonda Laci utolsó káderezésétől: még kimoderálják, oszt ki fog nekem ingyen reklámot csinálni? :-)>

Káderező üdvözlettel,

Jerzy

Előzmény: Törölt nick (836)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.18 0 0 836
Egész szép kanyarokat vesz a topik néha... Már bele se szólok... :)) No nem baj...
Gonda László Creative Commons License 2002.02.14 0 0 835
Jerzy jellemrajzához adalék és lásd mire hivatkozom előbb

Szobrot Mansfeld Péternek
Jerzy (361)

"1956-ban Tóth Ilona orvostanhallgató magatehetetlen embernek nem nyújtott orvosi segítséget."

Tóth Ilonáról a filmet, amit Dávid Ibolya is megtekintett, itt készítették nálam. Ingyen. Tévedsz T.I. megítélésében. Ő mindenkinek segített.

"Mansfeld Péter pedig ugyanúgy NEM volt áldozat 1956-ban, mint Te vagy én."

Nem? Akkor köztörvényes áldozat volt, mint Te, de nem én? Na ne csináld már ezt a tévedhetetlenséget, amit másokon számon kérsz. M.P. ott a közelünkben, a Battyhány utcában lakott. Vagány gyerek volt, de amit elkövetett, azt fiatal koruan követett. Őt fölakasztani, egyenlő nemzetközi tiltó egyezmények semmibe vételével.

"...és meggyalázzátok 1956 valódi hőseinek / áldozatainak, például Mécs Imrének és Göncz Árpádnak a becsületét, választási kampány céljaira,

Harcolt fegyverrel M.I. és G.Á.? Nem. A valódi hősök az utcán, az életük kockáztatásával teremtették meg a forradalmi helyzetet, amihez lehetett az értelmiségnek a politikumnak igazodni, helyt állni, vagy nem. Ők és Nagy Imre és trásai helyt álltak.

Nehogy már Orbán Viktor és társai szervezték a kifütyülést!? Választási kampány céljából? Jól vagy?

Gonda László, a hordószónok: Na már ez is voltam?

GL:Egy pufajkással összehasonlítani Belovait, minden csak nem tisztességes.

Akkor jó, mert Én két pufajkássalb/b> hasonlítottam össze B.-t, így tisztességes, nemdebár? Ugyanis a döntö pillanat mindhárom estben az elkötelezettség kinyilvánítása: a pufajkára való eskütétel, B. estében 1968. augusztus 1.-je.
A kérdés az, hogy mi volt a cél, ami
szentesíti az eszközt. Az első két esetben a közösség védelme,

Na itt álljunk meg egy pillanatra! A pufajkások törvénytelen terrorja, aljas, gyáva módon való gyilkolása, kegyetlenkedései, a közösség védelmében történtek??? Jelző szükségtelen.

a harmadikban önző, karrierista, egyéni érdek. Ugyanúgy, mint amikor Kövér László belépett a

Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága fennhatósága alá tartozó

TársadolomTudományi intézetbe ifjúkommunistának. Vagy Martonyi, az Orbán-kormány külügyminisztere, 1989 februárjában az MSZMP-be, hűséges pártkatonának.

Horn Gyula, akinek jósága téged Bonnban úgy meghatott, az nem volt pártkatona? De akit gyűlőlsz, az egy elvtelen belépő volt? Na, na!

"Szélcsendben még a szélkakasnak is szilárd a jelleme."

De Te biztosan nem vagy szélkakas, csak a MÁSIK?

Belovai kérdezi: (261)
> Nem keversz te itt össze valamit? [machiavellizmus]
Nem. Kritikus, vészhelyzetben a machivellista csak a saját érdekeit nézi.
"Például apám meggyôzôdéses konzervatív volt. Vészhelyzetben, 1920-ban beállt pufajkásnak (jó, akkor Bocskai-egyenruha volt, de tök ugyanaz) Prónay tisztiszázadába fehérterrort csinálni. 3 hónap elteltével leszerelt, mert rájött, hogy terror nem megoldás. Apám szvsz úriember.
Például Horn Gyula meggyôzôdéses kommunista volt. Vészhelyzetben, 1956 decemberében,

GL: Testvérbáttyát 1956.dec.14-én találta a rendőrség meg. Már délután közöltékaz édesannyával, hogy az MTK pályánál egy teherautó elütötte, holttestét meggyalázták. Ha magyar ember vagy, akkor tudhatnád, hogy az oroszok nov.4 éjjel jöttek be Bp.re kb. 3000 tankkal. Két hét múlva már nem voltl ellenállás. Horn Gyula tudatosan meghamasítja a tényeket. teherautóval sem grasszáltak akkor már "ellenforradalmárok". A bosszú vezette, a meggyőződéses fasisztát, ja nem, kommunistát, de egy kutya.

testvérbátyja meglincselése után beállt pufajkásnak vörösterrort csinálni. 3 hónap elteltével, 1957 márciusában leszerelt, mert rájött, hogy terror nem megoldás. Horn Gyula szvsz úriember.

GL:Nem 3 hónap múlva, hanem 7 hónap múlva. Akkor már túl voltak a kb. 75 sortűzön és a kb. 1000 agyonlőtt, fegyvertelen embertársukon elkövetett bosszún H.Gy. úri ember volt? Neked is van egy izlésed!

Te felesküdtél pufajkásnak, amikor szó sem vészhelyzetről. Akkor sem szereltél le, amikor megkísértettek. Szvsz Te nem vagy úriember, hanem machiavellista.

Előzmény: Gonda László (832)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.14 0 0 834
Sashimi kommentál:

> Az ombudsmani allasfoglalas fenyeben azonban bajba kerulhet a KONTROLL csoport.

Ugyan már. Szvsz a Kontroll Csoport a Miniszterelnöki Hivatal zsoldjáért ügyködött, gyerekeket nem lehet az MPP kampánymódszereiért felősségre vonni.

> Ok ugyanis pontoztak a kulfoldi lapoknak tudosito ujsagirokat es nyilvanosagra is hoztak ezen listajukat.

A kormány szócsövében, az Agyar Nemzetben. Felelős a felelős kiadó. Vagy a megrendelő? IANAL

> A jelentesuket kozlo MN helyzete sem rozsas. Nem irigylem oket.

Én se. Pedig milyen jó újság volt a MN, mielőtt a Miniszterelnöki Hivatal keze betette oda a lábát.

Jerzy

--
"... és a sors kezét bizony akkortájt politikailag irányították, amikor az öket taposta."
[Dr. h.c. dr. Orbán Viktor, ATV-interjú, 2001. november 10.]

Előzmény: sashimi (824)
PGuszti Creative Commons License 2002.02.14 0 0 833
Kedves Gonda László!

Csodálom türelmedet, udvariasságodat. Azonban látnod kell, hogy egy Göbbels tanítvánnyal állsz szemben, aki gátlástalanul cimkézi a nemzeti oldalon lévőket. Mint vérbeli liberálfasiszta, gyűlöletkampányt folytat a jobboldali újságírók ellen, folyamatosan hamisít és rágalmaz, kommunistázik, mint azt már több alkalommal kimutattam. Igyekszik egykori hazáját leköpni, de a saját magától viszont nagyon odavan. Az SZDSZ jellegzetes magyargyűlölő propagandistája.

Üdvözlettel
PGuszti

Előzmény: Gonda László (832)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.14 0 0 832
Jerzy föladom, mert én egy „populista demagóg”, „manipuláló”, „nyilas szennylapokat olvasó”, „nyilas szennyrádió adásokat, a VaÚ-t hallgató”, "popsi hablattyoló" stb, vagyok. Nem terhellek tovább. A lényeget leírtam, utána lehet olvasni. De azért válaszolok.

„Akkor meg minek olvasod?”:

Mert szeretek magam véleményt alkotni a dolgokról. Na meg nem szeretek kirekeszteni, lehetőség szerint senkit.

M.G.=Megyesi Gusztáv, akire hivatkozol, Bencsikkel kapcsolatban.

„Tipikus popsi hablaty….”:

1997.nov.7-én a METESZ által szervezett tüntetés/b> volt a földtörvény módosítása ellen. Voltak ott vagy 200-n, főleg ídősek. Ugyanannyi rohamrendőr, talpig feketében. Többnyire azok tüntettek ott akiket nem öltek meg a „kedves” bolsevikok és oroszok, de tönkretették az életüket. Magyar zászló volt az auto ablakán „kidugva”, mi több Mo.-n. Az is egy külön történet, de a lényeg sem érdekel Téged! Mert a lényeg, hogy igazuk is volt, sőt a népszavazáshoz gyűjtött aláírások és az Alkotmány Bíróság, együttesen megakadájozták, hogy a Horn-Kuncze-Göncz triumvirátus lenyomja torkunkon, mint a libatömők, a módosítást. A NATO népszavazás elötti eseményekhez tartozik mindez.

„Bilincse vernek…”?

Nem vagy Te észnél! Vagy ennyire szeretnéd? Na ne légy már ilyen, három gyermekem van! Bitte-bitte! -:). Amikor jó pár éve az olaszok megnyerték a foci világbajnokságot, Augsburg belvárosában tucatjával grasszáltak, dudáltak az olasz zászlós autók, németroszágban! Gondolom, hogy sejted, hogy senkit nem vertek bikincsbe. Lehet, hogy már egy más No.-ban élek? Ugye, hogy nem mindegy, hol, ki és mikor?

„Mit hadoválsz itt Németországgal meg az újnácikkal? „

Mi közöm az új nácikhoz ezzel kapcsolatban? A kommunizmus és a fasizmus ugyanarról a tőről erednek. A „szocializmus” demagógiája még névben is azonos volt. De kinek jutna eszébe a „reform” szó a fasizmusnál? Csak egy gondolat foszlány volt, mert elegem van az egész életemben a különböző „reform” izzadságokból, amiben vagy a szocialzmus, vagy a kommunizmus benne van. A forradalmat is el akarják lopni a szoc.-balliberálisok, mint a „reformkommunisták” dícsőségét. Azért is iktatták törvénybe a Nagy Imre mártíromságát. Nem furcsa ez is?

„A jó Isten szerelmére, nem tucc egy témánál maradni? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.”

Kurt Waldheim-ot érte az „üble Nachrede”. Te érveltél, "nyugaton...". Súlyos, máig tartó következményekkel, teljesen igazságtalanul.A mai napig ki van tiltva K.W. az USA-ból! Egy hamis rágalom alapján. Sőt őt is gyilkossággal vádolták, mint én Horn Gyulát. Ha ott senkit nem büntettek, akkor miért büntetnének engem? Akkor miért nem érv az ő esete? Mert a mai napig kínos? Buuuuuh. Objektív vagy?

„Ez a kulcsmondat: benne van a nyilas-popsi érvelés teljes aljassága.”

„…b@zmeg, azután nem állok többé szóba veled: nyilas popsi rögeszmékkel nem vitatkozok.”

vitatkozom

Elfelejtetted, mit írtál a Belovainak? Mitől lennék én attól nyilas-popsi és még aljas is, amikor Te mostad össze az első VH-s proletár diktatúra elleni megtorlást, a pufajkásokat és Belovai „árulását”. Amikor Te írtad, hogy a 7000 katonatiszt esete nem érdekel? És Te nem akakrsz velem többé szóba állmi? Mindez azért mert „a Te fajtád”-t írtam. Erre legközelebb vigyázok, mert úgy látom olyan érzékeny vagy magaddal szemben, mintha a családod ott veszed volna a „földi pokolban”.

„Es ist leichter, einen Atomkern zu spalten als ein Vorurteil. [Albert Einstein]”

Így igaz. De Te más szemében a szálkát is észreveszed,… a többit úgyis tudod magadtól is.

Soha, sehol, senki nem nevezett engem szélsőségesnek, nyilasnak, demagógnak, fasisztának az elmúlt 33 évben, mióta felnöttként tartamak számon. Csak itt ebben a „dühöngőben”. Nem elöszőr.

Na ja. Ez van. A szeretteim, barátaim és én tudjuk, hogy ki vagyok. Nekem pedig az mindennél fontosabb.

PS: HA valahol személyedben, önérzetedben támadva érzed magad, szóljál. Ha okod van rá, megkövetlek, de ezt Tőled is elvárom.

Tschüss und Ade

Gonda "Popsi" Laci, tudod, a „szalonzsidozó”, a „tudatlan antiszemita”

Előzmény: Jerzy (829)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.14 0 0 831
Gonda Laci panaszkodik:

> Ha Németországban vagyok, akkor lelkileg, szellemileg számuzve érzem magam.

Hmmm... - az Index.hu Politika vitafóruma nem panaszfal.

Isten áldjon,

Jerzy

--
Mindenütt jó, de legjobb szeretkezni [(c) 2002 Jerzy]

Előzmény: Gonda László (825)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.02.14 0 0 830
Bizony-bizony. Szerintem el lesz sikálva az mindkettő ügy, mert teljesen analóg, és a finanszírozó személye a fityesznek is kínos.
Előzmény: sashimi (824)
Jerzy Creative Commons License 2002.02.14 0 0 829
Gonda "Popsi" Laci bemutatja, mi is az a populista demagógia:

> jerzy és az és

Nix és ÉS. Nem olvasom, esetleg néhány bekezdést, ha a kereső azt kínálja. A nickemet meg írd nagybetűvel és nem manipuláld össze semmivel, jó?

[...]

> Amikor három héttel ezelőtt Bayer Zsolt lámpavasától volt hangos a közélet, azt találtam írni ezen az oldalon a Lovas-féle garnitúráról, hogy kanül van ültetve a seggükbe, s azon át nyomatják nekik a narkotikumot rendszeresen, attól lehetnek ennyire permanensen hülyék. Pár napra rá aztán Lovas interjút adott a Vasárnapi Újságnak, s Bayer lámpavasát és eltorzult arcát azzal mentette, hogy a liberálbolsevik sajtó még útszélibb és kíméletlenebb, róla például azt írta M.G., hogy kanül van beépítve a seggébe.

És ennek a nyilas szennylap VaÚ-nak ad interjút dr. h.c. dr. Orbán Viktor is. Atyaúristen.

> lelemény és bátorság, mindannyian meztelenek vagyunk és szaros a seggünk; ilyen kép egyszerűen kultúremberi és ízlésbeli okokból nem adható le. "

GL:Jé, vannak ilyen fogalamk is, amirol az utolsó mondatban szó van? Ki hinné egy ilyen cikk olvasása közben? Úgy, magunk között elfogadnám a stílust, dehát így, nagy nyilvánosság elott. Egyébként jól ír, dehát valahogy olyan proli, és ott ütt övön aluli, ahol csak tud.

Akkor meg minek olvasod?

> Erre a M.G.-ra hivatkozól?

Hivtkozóóóóóók? Ééééééén? Ki a bánat az az M.G.?


> 2001/48 Eörsi István cikk: "A forradalom elföldelése", okt.23-a után íródott, amikor "egyeseket" kifütyültek a temetoben megjelenésük miatt. "... 1989. június 16-án, Nagy Imrének és vádlott-társainak ünnepélyes újratemetésén élvezhettük... A szovjet tervgazdálkodás csődje óta ugyanis senki sem találta ki, hogy milyen gazdasági struktúrára építhető fel egy kizsákmányolástól és elidegenedéstől mentes, szabad társadalom.

Csak annyit errol, hogy:
a forradalmárok, Nagy Imre és vádlottársai...temetése volt.

A legfölso koporsó, az igazi harcosok, az igazi forradalmárokat jelképezte. Így temetik OK, már egy ilyen cikk elso mondatában a forradalamat. Azokat, akik nélkül nem lethetett volna Nagy Imre és "reform"-kommunista társaiból mártír! Akik legismertebb, nem kivégzet alakját, Pomgrátz Györgyöt '97.nov.4-én bilincsbe vertek Kuncze belügyminiszter "úr" idején.

Tipikus popsi hablaty. Dugjál ki egy 3m hosszú rúdon lebegő zászlót az autód ablakából, mongyuk Münchenben, Párizsban vagy Washingtonban, a belvárosban. Bilincsbe vernek, b@zmeg, a közúti közlekedés veszélyeztetéséért, ott, a helyszinen. És a jogosítványodtól elbúcsúzhacc egy életre.

> Képzeld el, ha Németországban lett volna "reform fasiszta! Csak ugy, mellékesen megjegyzem.

Idétlenek ezek az offtopic megjegyzéssek. Pongrácz Gergely a saját könyve szerint kommunista volt, egy jobb szocializmusért harcolt a Corvin közben, 1956-ban, munkásgyerekekkel, a pesti srácokkal. Mit hadoválsz itt Németországgal meg az újnácikkal?

[...]

> "...üble Nachrede"

Na azért ne kapkodjuk el azt a letartóztatást. Én is élek ott. Elöszor feljelentés... Csakhogy ott pl. a Gauck intézet még vagy tíz évig ragsztgatja a STASI iratmegsemmisíto papírcsíkjait, hogy a totális kontrollt alkalmazó diktatúra buneit föltárja. Nálunk meg, "na és?" Gyulánknak is eltüntetik a káderlapját.

Iratmegsemmisítő? Neveket feketítenek, hogy eleve elkerüljék az "üble Nachrede"-t. Nálunk meg a Rákosi-, Kádár-, Antall-, Horn-, dr. h.c. dr. Orbán-kormányok között töretlen a nemzeti egység, ami a TITKOSÍTÁSokat illeti. Röhej.


Szeretném figyelmedbe ajánla Kurt Waldheim esetét, már ami az "üble Nahgcrede"-t érinti. Ki lett ott letartóztatva? Még most sincs helyre rakva, pedig....

A jó Isten szerelmére, nem tucc egy témánál maradni? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.


A pufajkások és Belovai, vagy a 7.000 katonatiszt, akik megtagadták a "szovjet megszállás"-ra a Münnich fél esküt, valahogy nem illo összemosni egy magad fajat értelmíségnek.

Ez a kulcsmondat: benne van a nyilas-popsi érvelés teljes aljassága. Milyen alapon mosod össze az én fajtámat Münich-chel, Belovaival? Mi a bánat ez az én fajtám? Másodszor fordul elő. Van még egy dobásod, b@zmeg, azután nem állok többé szóba veled: nyilas popsi rögeszmékkel nem vitatkozok.

Magam fajtája [FYI: magyar] konzervatív üdvözletével,

Jerzy

--
Es ist leichter, einen Atomkern zu spalten als ein Vorurteil. [Albert Einstein]

Egyszerűbb egy atomagot széthasítani, mint egy előitéletet. [Egykő Albi]

Előzmény: Gonda László (827)
Excel Creative Commons License 2002.02.14 0 0 828
tényleg borzasztó
Előzmény: Gonda László (827)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.14 0 0 827
jerzy és az és

Olvasgatom az és-t én is, itt-ott. Nem illetlek jelzőkkel, mert vannak cikkek benne, amit nem vállalnál Te sem. Olvasd Te is. Szinesen szép a világ.
A legújabb és-ben az olvasói levelek megint döntő részében a "holocaust"-ban ért zsídó sérelmekről szól. A vezércikk szinte mindig Orbán fikázása. Az elfogult értelmiségiek gyűjtőhelye. Valamikor azért neveztük és-nek, mert hát, sem szabad közélet-politika sem irodalom nem volt. Most is ráférne egy új "gúny"-név, amely rendkívúl egyoldalúan balliberális. Még akkor is ez a véleményem, ha nem is annyira, mint a 168óra. A vulgárisan empirikus értelmiség gyűjtőlapja-nak tartom. A lényeg már régen nem az irodalom, hanem a konzervatív és jobboldali politika vulgáris lejáratása.

Csak úgy találomra szemezgetek a stílusa illusztrálására:
2001/49.sz Megyesi Gusztáv: A nagy szopás. "Ha volna még parlament ebben az országban, akkor, gondolom, volna pár interpelláció és azonnali kérdés, nem tudom, a szocialisták meg az SZDSZ hogyan másznának ki belõle.
Holott arról van szó csupán, hogy Mester Ákos egy
fasz.
Ezt direkt írom így, s megmondom, miért. Amikor három héttel ezelõtt Bayer Zsolt lámpavasától volt hangos a közélet, azt találtam írni ezen az oldalon a Lovas-féle garnitúráról, hogy kanül van ültetve a seggükbe, s azon át nyomatják nekik a narkotikumot rendszeresen, attól lehetnek ennyire permanensen hülyék. Pár napra rá aztán Lovas interjút adott a Vasárnapi Újságnak, s Bayer lámpavasát és eltorzult arcát azzal mentette, hogy a liberálbolsevik sajtó még útszélibb és kíméletlenebb, róla például azt írta M.G., hogy kanül van beépítve a seggébe.
Ami egyenlõ lámpavassal plusz komcsizástól,
zsidózástól (GL:?) eltorzult arccal; mondhatnám: fifty-fifty.(GL:?)
Ha viszont már leírtam, hogy hova van nekik kanül beültetve (tehát nem a fenekükbe, tomporukba, hátsó felükbe), akkor most nem kertelhetek, s vállalva az olvasó trágár szavak iránti megvetését és felháborodását, nem adhatom alább, és a kettõs mérce elkerülése végett le kell írnom, amit egyébiránt ebben a témában így is gondolok, hogy Mester Ákos egy fasz.
(GL:valóban következetes,:-)...de egy f@sz, csak úgy magunk között)
És még mindig nem volna érdekes ez az egész (istenem, az önkormányzati csajok aznap vidám hangulatban dolgoztak, s a kisbolti forgalom is fellendült), csakhogy Mester Ákos válaszlevelet írt az egyház tiltakozására, melyben "cáfolta, hogy a címlapfotó bármilyen értelemben félreérthetõ lenne, és hogy provokációs célokat szolgálna".
Mármost Mester Ákosnak abban feltétlenül igaza van, hogy a címlap egyáltalán nem félreérthetõ, üzenete ti. egyenes és félreérthetetlen, a nõ kéremszépen kétségkívül
szopik, és ez nincs kifejezetten a püspök ellenére. Akinek errõl a címlapról nem ez ugrik be, az hazudik vagy valami más baja van, és akkor tessék neki ennie sok ginzenggyökeret.
Egy ilyen fotót nem azért nem közöl magára valamit is adó újság, mert teszem azt, közéleti hetilap, és mert a fotó mégiscsak templomban készült, sérti a hívõk és presbiterek érzékenységét, hanem mert a kép olcsó és gagyi, olyan, mint egy
"odaát" írt vezércikk, nemtelen és igénytelen; (GL:érezzem magam lenézve, ha azokat olvasom. Ki vagyok rekesztve a felsőbb szférákból. Én bunkó, primitív, műveletlen senki,elnézést, hogy másképpen látom a volágot...) ilyen képet bárkirõl bármilyen helyzetben lehet készíteni, ehhez nem kell lelemény és bátorság, mindannyian meztelenek vagyunk és szaros a seggünk; ilyen kép egyszerûen kultúremberi és ízlésbeli okokból nem adható le. "

GL:Jé, vannak ilyen fogalamk is, amiről az utolsó mondatban szó van? Ki hinné egy ilyen cikk olvasása közben? Úgy, magunk között elfogadnám a stílust, dehát így, nagy nyilvánosság előtt. Egyébként jól ír, dehát valahogy olyan proli, és ott ütt övön aluli, ahol csak tud.

Erre a M.G.-ra hivatkozól?

2001/48 Eörsi István cikk: "A forradalom elföldelése", okt.23-a után íródott, amikor "egyeseket" kifütyültek a temetőben megjelenésük miatt. "... 1989. június 16-án, Nagy Imrének és vádlott-társainak ünnepélyes újratemetésén élvezhettük... A szovjet tervgazdálkodás csõdje óta ugyanis senki sem találta ki, hogy milyen gazdasági struktúrára építhetõ fel egy kizsákmányolástól és elidegenedéstõl mentes, szabad társadalom.

Csak annyit erről, hogy:
a forradalmárok, Nagy Imre és vádlottársai...temetése volt.

A legfölső koporsó, az igazi harcosok, az igazi forradalmárokat jelképezte. Így temetik ŐK, már egy ilyen cikk első mondatában a forradalamat. Azokat, akik nélkül nem lethetett volna Nagy Imre és "reform"-kommunista társaiból mártír! Akik legismertebb, nem kivégzet alakját, Pomgrátz Györgyöt '97.nov.4-én bilincsbe vertek Kuncze belügyminiszter "úr" idején.

Képzeld el, ha Németországban lett volna "reform fasiszta! Csak űgy, mellékesen megjegyzem.

2001/48sz. Váncsa István: A hatalom nemakarása.. "..aki a messzetekintõ stratégák szerint amúgy bekaphatja....
aki a magyar politikai elit hierarchiájában a legpipogyább
balfasznak...
Blasek úr, aki egyébként politikailag közömbös véglény, valamiben
Blasek úr pedig dudorászik a langyos esõben és kerülgeti a felpuhult
kutyaszart.
Csakhogy (idézet Esterházy Péter Harmonia cælestis címû regényébõl, Magvetõ, 2000., 137. old.): "Én még ehhez fiatal vagyok. Kéretem a kondomomat. Fiaim, ti pedig menjetek a picsába."

"Gulaschkommunizmus"

A németeknek többszörösen jól jött. Nekünk azért az őlég sokba került. Mi maradt meg abból a korból? Az önámítás, a langyos mocsár bűze, az adósságok és egy illuzió. Bár kétségtelen akkor volt szép oldala is. Csakhogy annak az árát most is kell még fizetni. És még meddig? Ki volt a Bencsik, egy Fekete János, Horn Gyula, vagy Német Miklós hatásához képest? Gál Zoltán, Kovács, Medgyessy stb. -ről nem is beszélve. Ez utóbbiak vették föl a kölcsönöket és hordták a "vizet a sivatagba". No meg tespedtek a nagy szavakban... De abban igazad van, hogy a "totális" diktatúrára akkor már nem volt szükség. Az akkor pl. Romániában működött. Ahhoz képest igaz amit kifogásolsz. Mea culpa.

"...üble Nachrede"

Na azért ne kapkodjuk el azt a letartóztatást. Én is élek ott. Elöszőr feljelentés... Csakhogy ott pl. a Gauck intézet még vagy tíz évig ragsztgatja a STASI iratmegsemmisítő papírcsíkjait, hogy a totális kontrollt alkalmazó diktatúra bűneit föltárja. Nálunk meg, "na és?" Gyulánknak is eltüntetik a káderlapját. A ragsztgatásra meg már nincs lehetőség, mert Német Miklós kormányának a "spontán privatizáció" mellett ez volt a legfőbb feladata: eltüntetni a nyomokat. Nagy sikerrel. Ezért ügyködnek közöttünk még most is Horn, Csehák, Csiha, Gál, Kovács, Csintalan, Csurka, Torgyán, Csoóri, Bánó ("muster-master0 bajnok": Co.Lovas) és társai, hosszú tömött sorokban és a ki nem mondott igazságok mérge szennyezi a közéletet, hogy legyen miről írni az és-ben is. Hogy lehessenek "gyúlöletbeszédek", skinhedek és társaik. De azért létetik H.Gy.-ról egy könyv, a VASKORONA, ahol fénykép készült arról, amit már írtam. Ott viszont leírja, ahol Gyulánk is "eltévelygett", ahol a helyszinen 6 embert tarkón lőttek. A nyugati pályaudvarnál. Na meg egy terror szervezet, amolyan "nyilaskeresztes szellemiségű" tagjai nem a grundra jártak focizni, amikor összejöttek, hanem bosszúért lihegve "járőröztek". Majd miútán a szennyes munkát elvégeték "polgári" igazgatói, külügyi pozicióba helyezték őket. "Érdemeik elismerése mellett".

Szeretném figyelmedbe ajánla Kurt Waldheim esetét, már ami az "üble Nahgcrede"-t érinti. Ki lett ott letartóztatva? Még most sincs helyre rakva, pedig....

A pufajkások és Belovai, vagy a 7.000 katonatiszt, akik megtagadták a "szovjet megszállás"-ra a Münnich fél esküt, valahogy nem illő összemosni egy magad fajat értelmíségnek. Ha meg nem is érdekel, akkor az még szomorúbb. Hiszen a mi dolgunk is a múltat helyre rakni. A végtisztességet megadni, azoknak, akik értünk áldozták életüket. Azoknak akiket nem öltek meg, de tönkretették az életüket.

"...ki választott meg Téged döntőbírónak rencerváltási témában?"

Jogos a kérdés. Senki. Így kiegészítem: szvsz. De nem is annak szántam. És Te nem követsz el ilyen hibát? Ami persze nekem nem lehet mentség! Belovainál elég rondán helyreraktad szegényt. Pedig ő a megszálló hatalomnak ártott. A mi érdekünkben is. Mi az én hibám a Tiédhez képest?

"Emelj nekik szobrot, a "keresztény-nemzeti" példaképeidnek,...

Tiszta kirekesztés, amit írsz. Mindenki aki onnan olvas, az ....egy bunkó, szerinted. De az idézett interjúk szinvonalára nem reagálsz. Fontos űrt tölt be a Magyar Demokrata a mai Mo.-n. Lehet gyűlőlni Orbán Viktort, olyan Károlyi Mihály szellemben, de azért, ha ő is jelét adja, hogy az az újság egy szerepet tőlt be a mai Mo.-n, akkor nem valami felvilágosúlt viselkedést azt is, meg a MN.-t is lefasisztázni. A szavak értelmét meggyalázni.

Amit Te olvastál, arról szivesen vitáznék, mert nem olyan biztos, hogy 100% neked van igazad. Nem vagy objektív és elfogulatlan. Nem vagy etalon, Én is vagyok valaki, meg ők is. Lovas is és Bayer is. Ők sem tévedhetetlenek, hibátlanok, mi sem, Ti sem, aki ezt olvassátok.

Üdvözlettel, GoL

Előzmény: Jerzy (808)
robbi Creative Commons License 2002.02.14 0 0 826
Szegény Nyilvánosság Klub.
Előzmény: sashimi (824)
Gonda László Creative Commons License 2002.02.14 0 0 825
jerzy nem is olyan fiatal mint amilyen dinamikus
Gratula
Én sem:

1.: 1948 - ekkor születtem, '48-s vagyok lélekben, érzelemben, de ez a pár év utólagos tanulmányozása fordított véglegesen a proletár diktatúra kiagyalói és végehezvívőivel szemben. Az ezen "rendszertehén csöcsein" nöttek szemben mindig bizalmatlan maradok és azt kivánom, hogy menjenek már végre yugdíjba. Elég sok kárt okoztak már.
2.: 1956 - forradalom, 8-évesen éltem át. Jártam orosz tankban a Városmajorban, miközben pisztollyal közeledett egy orosz tiszt, amitől persze szépen eloldalogtunk. De az ottani tapasztalatok, őseim élménye, okt.25-e a parlament előtt, a kérdésekre kapott, sokra csak évtizedek múlva!, válaszok keményem determinálnak engem is.
3.: 1976 - átléptem a Rubicont, pardon, a Lajtát
4.: 1989 - módszerváltás, de nem "a qrvák lecserélése", csak homlokzatcsere. 133nap+44év után, még mindig csak akkor van "minden rendben", ha a "baloldal?" van hatalmon. Így sosem lesz Mo.-ból egy Dél-Koreai fejlett ipari ország. Egy olyan ország, ahol sorbanálltak az emberek, amikor bajban volt az országuk, hogy aranyaikkal segítsék a közösségüket, hogy az adósságokat a vállasztottaik visszafizethessék a kölcsönöket. '89 közös élményünk, de láthatóan másképpen értékeljük, más elvárásaink voltak-vannak. Ott voltam '89,júni 16-án, okt.23-án stb.
6.: 1990 óta a fél életemet Mo.-n töltöm. Háttéremberként segítek, ahol úgy érzem, hogy egy olyan Mo.ért dolgoznak, amilyent én tartok jövőbe mutatónak. Többek között egy Dél-Tiroli jellegű autonómiáért a hódoltsági területek egy töredékén...stb.
Ha Németországban vagyok, akkor lelkileg, szellemileg száműzve érzem magam. Dehát nem egyedül élek, nem dönthetek a sorsomról egyedül. Nem én vagyok a fontos.

A legkisebb közös nevezőért, érdekében ügyködő igyekezettel, túltéve magam minden bántó megjegyzésen. Remélve, hogy a másik fél is az én nem jól átgondolt szavaimért ugyanezt teszi.

GoL

Előzmény: Jerzy (812)
sashimi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 824
Az adatvédelmi biztos, Péterfalvi Attila egy allasfoglalasa befolyasolhatja a KONTROLL csoport tovabbi szereleset is. PA, az MN kerdesere elmondta: A templomokban elmondott prédikáció nyilvános adatközlésnek minősíthető, annak tartalmát tehát az érintettek beleegyezése nélkül is nyilvánosságra lehet hozni - jelentette ki a napilapnak az adatvédelmi ombudsman. Péterfalvi azonban azt is hozzátette: ha valakik összegyűjtik, listázzák vagy meghatározott szempontok alapján válogatják a prédikációkat, az már adatkezelésnek minősül, amelyet pedig a törvény alapján még a tevékenység megkezdése előtt be kell jelenteni. En nagyon remelem, hogy a SZESZ tagjai ertenek az allasfoglalasbol es csak torvenyes tevekenyseget fognak vegezni. Szerencsere eddig nem hoztak nyilvanossagra semmi dehonesztalot.

Az ombudsmani allasfoglalas fenyeben azonban bajba kerulhet a KONTROLL csoport. Ok ugyanis pontoztak a kulfoldi lapoknak tudosito ujsagirokat es nyilvanosagra is hoztak ezen listajukat. A jelentesuket kozlo MN helyzete sem rozsas. Nem irigylem oket.

sashimi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!