Keresés

Részletes keresés

Intro IR Flex Creative Commons License 5 napja 0 0 19218

Szeretne ön új földmunkagépeket összeszerelni?

....

 

Feladatai közé....

- Lánctalpas,gumi kerekes kotrógépek és dömperek robbantott ábra illetve szerelési dokumentáció    alapján történő összeszerelés

- gépek teljeskörű irányítása,kezelése(előzetes oktatást követően) 

- híd,futódaru biztonságos kezelése 

- dokumentációk kitöltése 

- biztonságos munkavégzés

- gépek és a munkaterület tisztántartása 

 

... feltételei

- szakirányú végzettség 

- hidraulikai,mechanikai és elktronikai ismeretek

- önálló,precíz,minőségi és felelősségteljes munkavégzés 

-  jó problémamegoldó készség 

- rugalmasság 

- angol nyelv kommunikációs ismerete 

 

Előny

- MIG/MAG hegesztésben szerzett tapasztalat

- sarokcsiszoló használata(SKF automata kenési rendszer kiépítéséhez szükséges)

- targoncavezetői jogosítvány vagy tapasztalat 

- B kategóriás jogosítvány és saját autó 

 

 

nosztalgika02 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 19217

http://index.hu/belfold/2016/10/17/orban_simicsko_katonasuli_hadsereg_teruletvedelmi_egysegek/

 

El kell olvasni. Akármit is állít Orbán, elöbb-utóbb (inkább elöbb mint utóbb) sorozás lesz, mert önkéntes alapon nem fogja tudni elérni azt a létszámot, ami kellene.

De akinek kedve van, az várja ki, én nem fogom, föként a gyerekeim nevében.

Előzmény: segítökéz (19211)
jewel1979 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19216

Hát azért azt, hogy ne politizálnának, nem mondanám. Egy kedves kolléganőm az SP-nek dolgozik, önkéntesként, és egész évben ki van téve a házuk ablakába egy SP poszter. A főnököm a partij voor de dieren helyi képviselője, nehezen megkerülhető téma, ha az ember egy állatmenhelyen dolgozik. A Wilders téma meg heti szinten előkerül pro és kontra ebédszünetben a beszélgetés közben. Lehet, hogy az életünket itt éljük, de amíg van magyar állampolgárságunk (nekem van), addig szerintem ránk tartozik, főleg, ha a szülőhazánk épp azzal az országgal van diplomáciai konflikusban, ahol élünk. Persze elfogadom, hogy ezt máshogy látod, de szerintem felesleges általánosítani, hogy ez tabutéma Hollandiában, ezért egy index fórumban sem kerülhessen szóba. 

Előzmény: segítökéz (19215)


segítökéz Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19215

Nem zavar, ha valaki politizál, ám ha az illetö ezt akarja kezdeményezni, nem látom szükségét burkoltan más témába öltöztetni.

Gyanítom arról lehetett szó, amikor a "Tanár úr" megsajnálta a holland barátját összekötve valamiféle politikai színezettel, rázendített nosztalgika a katonaságra. Valószínüleg célzás akart lenni valamelyik politikai pártra, hogy szaladjanak össze a hollandiai magyarok és lehessen dícsérni, vagy szidalmazni.

Számomra nem igazán fontos belefolyni a magyar politikába, mivel az életem zömét itt éltem le, nem élek a sürejében és se a negatív, se a pozitív hatásokat nem érzem. Rengeteg politikai fórum van, ahol ki lehet tárgyalni, vagy privátban megbeszélni a tapasztalatokat.  

Nyugodtan kezdd el, biztos találsz partnert, akivel szót értesz, vagy elvitatkozol.

Gondolom tudod, hogy a hollandok nem politizálnak úgy, ahogy a magyarok, nem téma napi szinten és barátságok sem szakadnak meg emiatt, mert nem beszéd tárgya, ki milyen szimpatizáns. Elballagnak a szavazóhelyiségbe és letudták kötelességüket.

Ennyit akartam hozzáfüzni!

Legyen szép napod és sikeres politizálást kívánok!

Előzmény: jewel1979 (19214)
jewel1979 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19214

Téged miért zavar a politizálás? (Kultúrált keretek között)... Én úgy gondolom, Hollandiában élő magarként elég speciális helyzetben élünk ahhoz, hogy bizonyos társadalmi ügyeket más szemszögből lássunk, mint a "csak" hollandok, vagy "csak" magyarok. Engem pl érdekel, hogy ezt ki hogy élk meg, pl inkább a magyar, vagy épp a holland politikára érzékeny. Mivel hasonló cipőben járunk, érdekes lehet egymás véleményét megismerni.

Előzmény: segítökéz (19211)
schlumberger Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19213

József Attila

Érted haragszom én, nem ellened,
nosza szoritsd meg a kezem, mellyel magosra tartalak álmaimban,
erősitsen az én haragom, dehogy is bántson, kedves.

1926. jún.

 

:-)

Előzmény: segítökéz (19212)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19212

Érdemes lenne a "Tanár úrnak" egy magyarországi témakört indítani, és ott elemezgeti a helyesírást, szóösszetételek és kifejezések helyességét. Csupán egy tipp, ha nem óhajt hollandiaiként szerepelni. Bár nem kutakodtam, de gondolom más országban élök beírásait is elolvassa és "rendet csap" azok között, akik kényes és finnyás izlésének nem felelnek meg.

További jó olvasgatást!

Előzmény: schlumberger (19209)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19211

Kedves Mirla!

 

Minden soroddal egyetértek. Azzal viszont nem, hogy a téma indítóját olyan félelem gyötri, mely megoldható.

Feladja a magyar állampolgárságát és felveszi a gyerekeivel együtt a hollandot. Ennyi az egész.

Az általam felsoroltakat viszont nem lehet elkerülni. Ha mindenáron rettegésben akarnám az életemet leélni (de nem teszem!), akkor azok az esetek inkább aggodalomra adnának okot, mint nosztalgika félelme, amit megosztott (jelzem nem véletlenül) velünk. Ö tulajdonképpen  kissé megkerülve ugyan, de politizálni szeretett volna, csak senki nem harapott rá, ezért rukkolt elö ezzel a katonasági témával. A sorok között olvasni is tudni kell! :) Csodálom,hogy szépen elhagyta a topikot és nem akar további magyarázatot adni arról, hogyan döntött abban a "félelmetes" téma megoldásában.

Ezennel azt hiszem, ezt a témát alaposan kitárgyaltuk.

 

Legyen szép napod ebben a borús idöben (is)! :)

Előzmény: mirla (19210)
mirla Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19210

Kedves Segítőkéz!

Én csak megosztottam a mi történetünket a témában. Mindenki másképp gondolkozik és másképp éli meg a világ történéseit, mások az aggályaink. Te valószínűleg pozitívan szemléled a világot, maradj is ilyen!:) Én azt mondom, jobb félni, mint megijedni, és felkészülni arra is, ami bekövetkezhet. Már ha fel tudunk készülni. Sajnos, az általad hozott példák mind megeshetnek, nyilván kicsi a valószínűsége, hogy pont velünk, de velem már sajnos megesett olyan, amit azt hittem, csak másokkal történhet://  Szóval én is inkább elővigyázatos vagyok.

Ezért megértem Nosztalgikát is. 

Sose kerüljön arra sor, hogy fiainknak vagy mások fiainak háborúzniuk kéne! 

Előzmény: segítökéz (19206)
schlumberger Creative Commons License 2017.08.31 0 0 19209

Ez... Én aztán nem akarok hollandiaiként szerepelni :-)

 

Előzmény: segítökéz (19208)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19208

Ez minden? Nem sok, de legalább volt egy halovány reakció a "témára".

Előzmény: schlumberger (19207)
schlumberger Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19207

 felmelegedés végett elöntene a tenger

miatt  okhatározó-célhatározó

Előzmény: segítökéz (19206)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19206

Kedves Mirla!

 

Nem óhajtok belefolyni ebbe a parttalan vitába, elöször azért, mert szemmel láthatólag nosztalgika provokatív céllal indította meg a témát.

A másik, az én fiam 1 évvel fiatalabb a tiednél, mondhatnám ugyanaz a korosztály és megismétlem, soha ilyen irányú keresés, kutatás nem történt irányába.

Ha akarták volna, megtalálhatták volna, mert ahány költözésünk volt Hollandiában, mindig megadtuk az új címünket a magyar konzulátusnak.

Az olyan feltételezések pedig, hogy mi lenne, ha...nevetségesek, mert mi lenne, ha holnap földrengés zúdulna ránk, vagy a globális felmelegedés végett elöntene a tenger, ha az üzletben szépen hátulról megkéselnének, ha gyanútlanul sétálgatva a családdal egy furgonnal elgázolnának, és még lehetne sorolni a sok ha-t, ami  mind aktualitását veszítené a katonai behívónak.

Nosztalgika viszont nem mesélte el, ill. nem linkelte be, azt a hírt hol hallotta, amitöl retteg.

Előzmény: mirla (19205)
mirla Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19205

Quantum, arra pontosan már nem emlékszem, de 1999. végén lett 18 éves, nagykorú. Ami az egészben meglepett bennünket, hogy nyomoztak utána, keresték a családhoz kapcsolható összes címen. Mi meg nem tudtuk, mit tegyünk, mert ha átvesszük a behívót, azzal elszabadult volna a "pokol", azaz regisztrálás, számontartás, betartás:), és lehet, tényleges bevonulási kötelezettség a törvény szerint. Így inkább nem volt elérhető, és gondolom, egy idő után elmerült az aktája.

Sokat gondoltam az utóbbi években, az ukrajnai-orosz események kapcsán arra a sok fiatalra, akik meg akkor Mo-ra mentek és ott regisztráltak , hogy ne kelljen az oroszok (vagy bárki) ellen harcolniuk, mert ott is bevonulási kötelezettség volt-van. Durva dolgok ezek:/

Előzmény: Quantumleap (19204)
Quantumleap Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19204

És hányban kapott behívót? Márhogy mennyi idő volt hátra a magyar sorkatonaság eltörléséig?

Előzmény: mirla (19203)
mirla Creative Commons License 2017.08.30 0 0 19203

Sziasztok! Nekem az a véleményem, jobb az óvatosság, és ha lehet, valóban eleve ki kell kerülni az ilyesmit. Sosem lehet tudni, mit hoz a történelem, v. milyen intézkedést a kormány.

Mi nem hivatalosan emigráltunk, de bejelentett külföldi tartózkodásunk volt, címet nem hagytunk hátra. 81-es fiamnak először a nagyszülei címére (ott laktam várandósan, ideiglenesen bejelentve anno), utána a nagynénje címére (levelezési címünknek ők voltak megadva, de bankoknál!!!) érkezett behívó.  Nem reagáltunk rá, hiszen akkor meg kellett volna adni a tartózkodási címét. Minden hazautazásnál izgultunk, hogy a határon esetleg keresett személy lesz. Mint magyar állampolgárnak, kötelessége lett volna bevonulni. Ez fura lett volna, mivel már 8 éves kora óta itt élt.

Nem emigráltunk hivatalosan, tudatos lépés volt, meg akartuk tartani a magyar állampolgárságot. 

Úgy tudom, most már nem lehet, ha hollandot akar a bevándorló, a másikról le kell mondania.

Előzmény: nosztalgika02 (19201)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19202

A Magyarországon élö közeli ismerösöm 40 éves és már neki sem kellett katonának menni. Kizárólag önkéntes alapon ment a sorozás.

Kitelepülésem elött engem is behívtak a BM-be, nincs ebben semmi különös.

Ha rám hallgatsz: tégy belátásod szerint, igaz sehol hírét nem hallottam és olvastam, hogy bevezetnék a kötelezö sorkatonaságot.

Talán az itt fórumozó, otthon élök erröl többet tudnak mondani.

Fölösleges olyanról pánikolni, amiröl nem tudjuk igaz-e, vagy sem.

Előzmény: nosztalgika02 (19201)
nosztalgika02 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19201

Hát, amikor én átvettem az új állampolgárságot (dupla lettem), akkor kifejezetten, írásban figyelmeztettek, alá is kellett írnom külön dokumentumon, hogy tudomásul veszem, hogy a magyar törvények továbbra is vonatkoznak rám. Ha ebböl indulunk ki, és feltesszük, hogy valamelyik magyar kormány egy napon visszahozza a sorkatonaságot - vagy rosszabb, hadba soroz -, akkor inkább nem szeretném, hogy ezek a törvények a gyerekeimre vonatkozzanak.

 

Nem tudom, melyik évben lett a te gyereked sorkatonakorú, de bármelyikben, az még 2004 elött volt (mert akkor szünt meg Magyarországon a sorkötelezetteség), és akkor már évek óta fontolgatták a sorkatonaság beszüntetését, lehet, csak ezért nem hívták be a te gyerekedet.

 

Azt tudom, hogy ismerek olyan férfit, aki dél-afrikai-német állampolgár volt, és nagykorúsága közeledtével sürgösen visszaadta a dél-afrikait, nehogy be kelljen vonulnia oda.

Előzmény: segítökéz (19200)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19200

Igen.

Előzmény: nosztalgika02 (19199)
nosztalgika02 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19199

A te fiad sorkatonakorú volt abban az időben, amikor Magyarországon még sorkatonaság volt?  

Előzmény: segítökéz (19198)
segítökéz Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19198

Nem kellene pánikot kelteni. Az én fiamnak kettös állampolgársága van, de soha semmiféle kötelezettségi értesítést nem kapott Magyarországról.

Előzmény: nosztalgika02 (19197)
nosztalgika02 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 19197

Még cifrábbat is mondok: akinek (fiú)gyereke van és teheti, mondjon le a magyar állampolgárságáról, különösen a gyerekekéröl, én is ezt fogom tenni, mert nem akarom, hogy magyar törványek (pl kötelezö sorkatonaság, amit ugyebár bármikor visszahozhatnak) vonatkozzanak a gyerekeimre.

Csak egy kis elgondolkoznivaló.

Előzmény: schlumberger (19195)
schlumberger Creative Commons License 2017.08.25 0 0 19196

Na tessék... Barátom Goudában lakik. Petike beleszarik mindenbe.

schlumberger Creative Commons License 2017.08.25 0 0 19195

beírhatom ide? mocskos fidesz  amihez hozzányúlnak, szarrá lesz

Előzmény: schlumberger (19194)
schlumberger Creative Commons License 2017.08.25 0 0 19194

Bunkó petike --- sajnos ilyenek 

Előzmény: jewel1979 (19193)
jewel1979 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 19193

Hát ezt is megértük, Magyarország megszakította diplomáciai kapcsolatait Hollandiával. Többször volt itt is téma, hogy érdemes-e holland állampolgárságot igényelni, ha itt élünk. Pont az ilyen esetek bizonyítják szerintem, hogy nem is olyan butaság, sajnos. 

segítökéz Creative Commons License 2017.08.23 0 0 19192

Szia!

 

Ha vennéd a fáradtságot, és nem csak hirtelenjében írogatnál, hanem olvasnál is, láthatnád, pontosan kettövel a kérésed alatt adtam meg egy linket, ahol mazsolázhatsz a lakásdömping közül. Arra ne várj, hogy a fórumlakók fognak neked lakást szerezni. Egyébként a sok készségesen segítö beírók elmaradtak, fittyet hányva (jogosan!!!) az itt segitséget kérökre, ugyanis hirdetötáblának alkalmazzák sokan ezt a fórumot, ha megkapják a segítséget, vagy ötleteket, mindenki szépen elhúz, köszönetet sem mondva.

Arra pedig végképp ne számíts, hogy feketén fogsz olcsóbb lakáshoz jutni, a lakástulajdonos nem reszkírozza a büntetést, adóznia kell a kiadott lakás utáni bevételböl.

Előzmény: Hbibi (19191)
Hbibi Creative Commons License 2017.08.22 0 0 19191

Sziasztok

amsterdamban  keresek kiadó lakást 1000 euróig bejelentve 

vagy esetleg 500 - 700 ig lakást ami feketén van

bolond38 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 19190

Sziasztok!

Munkaközvetitő cég keres csontozni tudó vagy késsel jól dolgozó munkaerőt ! Hölgyek jelentkezését is várják!

Szalagmunka,lapocka csontozása és kivágása! Csak az jelentkezzen aki tényleg tud késsel dolgozni!Nyelvtudás nem feltétel!

Információért ide irjatok: bolla.sandor@freemail.hu

 

Szép napot mindenkinek!

segítökéz Creative Commons License 2017.08.02 0 0 19189

Szia!

 

A bérlakásokról úgy tudsz informálódni (már lentebb is írtam), hogy beütöd a Google-ba pl.  goedkope huurwoning in amsterdam , vagy Amsterdamot behelyettesítheted a kívánt városra, ott találsz megfizethetö lakásokat.

Azt hallottam, hamarosan nagy szükség lesz buszsoförökre, amennyiben Hollandiában nem lesz utánpótlás, "importra"  lesz szükség. Érdemes lenne ebben az irányban (is) tudakolóznod.

Előzmény: Sas59x (19184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!