Keresés

Részletes keresés

trizs77 Creative Commons License 18 órája 0 0 18966

Hollandiában, ahol már bő 11 ezer magyar él, nem csak a pénz boldogít

 

szerző: hvg.hu 17

 

 

A címben szereplő megállapításra jutott az a friss szociológiai kutatás, melyet a Menjek/Maradjak közreműködésével végeztek a Hollandiában élő magyarok körében.

 

A hollandiai magyarok több mint fele az elmúlt 8 évben érkezett, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, életével elégedett, és az anyagiaknál jobban érdekli az egészség, a család, de még a társadalmi felelősségvállalás is. Ez derül ki abból a tavasszal végzett kutatásból, amelyet Tóth-Bos Ágnes pszichológus-kutató készített a Menjek/Maradjak csapat és a Wizz Air jóvoltából.

 

A Hollandiában élő első generációs magyar migránsok száma a helyi, hivatalos nyilvántartás szerint 13.030 fő, 44,5 százalékuk férfi, 55,5 százalékuk nő.

 

A felmérést 1100-an töltötték ki, 65 százalékban nők. Az adatok nem reprezentatívak, mivel az ott élőkről korlátozottan vannak hivatalos információk, statisztikák.

Azt biztosan tudni lehet, hogy több mint fele (55%) 20 és 40 év közötti, a kutatásban ők kerültek jelentős túlsúlyba (76%). A kutatásban részt vevők közt a hazai viszonyokhoz képest felülreprezentált a felsőfokú végzettségűek (59%), az aktív életkorúak (85%), illetve a fizető állással rendelkezők (79%) aránya.

Minden tíz válaszadóból több mint négy (41%) élt már korábban is külföldön, több mint háromnegyedük (77%) párkapcsolatban él – utóbbiak közül 43 százaléknak nem magyar nemzetiségű a partnere.

 

Menjek/Maradjak

A hollandiai magyarok életét bemutató dokumentumfilm, a Menjek/Maradjak: A holland epizód hazai premierje június 9-én lesz az előző, londoni rész díszbemutatójának helyszínén, a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában. A hollandiai premier június 19-én lesz Amszterdamban.

 

 A Menjek/Maradjak márkát a SpeakEasy Project (www.speakeasyproject.com) filmes alkotói hozták létre 2013-ban, hogy ernyője alatt magánszemélyekkel, kutatókkal, társadalmi szervezetekkel és cégekkel együttműködve, társadalmi összefogás  keretében dokumentálják az új mobilitás generációját, illetve filmjeikkel, termékeikkel, kiadványaikkal hozzájáruljanak a  migrációról szóló tabumentes, nyílt párbeszédhez.

 

A Hollandiában élő magyarok élettel való elégedettsége és a pillanatnyi boldogságuk mértéke a felmérés szerint viszonylag magas. A válaszolók 55 százaléka teljes mértékben, vagy meglehetősen elégedett az életével, 25 százaléka inkább elégedett, 18 százaléka inkább elégedetlen, és mindössze 2 százalékuk mondta azt, hogy teljesen elégedetlen az életével.

 

A boldogsággal és jóléttel kapcsolatos kérdésekre adott válaszok erős összefüggést mutatnak a nyelvtudással, valamint a foglalkoztatással és a jelen munkájukkal való elégedettséggel is.

A munkával és a foglalkoztatási státusszal való elégedettség pedig nagy mértékben együtt jár a Hollandiába való beilleszkedés sikerességével.

 

A kutatás eredményeiből az látszik, hogy a munka megléte önmagában nem boldogít, annak minősége is a fontos.  A lehetséges életcélok fontosságáról kérdezve a gazdagság (anyagi jólét), mint központi érték az utolsók között szerepel, és a hírnév, illetve a megjelenés (fizikai megjelenés, külső) is kevésbé fontos paraméternek számít a kitöltőknek. Ehelyett az egészség, a család és személyes növekedés (személyes fejlődés, önmagunk megértése) számít. Az is kiolvasható az eredményekből, hogy minél régebb óta él kint valaki Hollandiában, annál kevésbé fontos neki az anyagi jólét, mint elérendő cél.

 

Az anyagi előrehaladás miatt Hollandiába költözők következetesen elégedetlenebbek az életükkel sok más motivációjú csoporthoz képest (pl. szakmai előrehaladás; konkrét lehetőség). A költözési motivációt és identitást vizsgálva az feltűnő, hogy azok, akik a magyarországi politikai, gazdasági, kulturális helyzettel való elégedetlenség miatt hagyták el Magyarországot, szignifikánsan alacsonyabb magyar identitást mutattak.

 

A magyar identitásra rákérdező tételek szerint a kint töltött idő nem befolyásolja azt, hogy a kivándorlók mennyire érzik magukat magyarnak. A válaszokból az is kiderül, hogy attól, hogy valaki beilleszkedett a holland kultúrába és mindennapokba, nem veszíti el magyar identitását. Érdekesség még, hogy a kisvárosból, faluból érkezőknek (27%) szignifikánsan fontosabb a magyar hagyományok és jellegzetességek megtartása, mint a városokból (24%) és a fővárosból (45%) érkezőknek. Sőt, akiknek van gyermekük (40%), közvetíteni is akarják számukra a magyar tradíciókat és jellegzetességeket.

 

Ami a hazatérési terveket illeti: a felmérés szerint aki soha nem tervez hazatérni, annak a legmagasabb a jólléte; aki tudja, hogy biztosan haza fog menni pár éven belül, annak az életével való elégedettsége, pillanatnyi boldogsága is szignifikánsan alacsonyabb, mint azoknak, akik “soha”, vagy “talán egyszer majd hazatérek” kategóriát jelölték meg. Azok, akik soha nem térnének vissza Magyarországra, azok a magyarországi karrierjüket szignifikánsan sikertelenebbnek értékelték, mint bármelyik másik csoport.

 

 

Bekoj Creative Commons License 3 napja 0 0 18965

Sziasztok, én és a párom szeretnénk segítséget kérni! Hollandiába nem tud valaki lehetséges állást ami szállással egyetemben, jelenleg kint dolgozunk belgiumban a Holland határtól 9kmre az itt beígért éttermi munka es takarítói állás helyett egy epitkezesen dolgozunk amit csinálunk jelenleg is de nem szeretnénk!!:) es Hollandia lenne a legkezenfekvobb! Angolul tudunk alapfokon beszélni, emellett a szövegértés majdnem 100% os!

minden lehetőség es segítséget elfogadnunk es meghalgatunk!

krisz0205 Creative Commons License 5 napja 0 0 18964

Köszönöm a segítséget. Végül inkább lemondtam róla és később megyek ki nyár év vége felé. Addig megpróbálom elérni a társalgási szintű angolt és a szakmámban feltornázom a tudásom. Nagyon sokat segítettetek.

 

 

 Kristina999 Creative Commons License 6 napja 0 0 18963

Sziasztok!

 

Hagaban szoba, lakresz teljes felszereltsegu szep lakasban, szep kornyeken , kedves  hazinenivel ( azaz velem :);)  )  kiado.    Munkat is tudok segiteni talalni.      Erdeklodni privatban:  email:   krisztinaneni@gmail.com   Udv: Kristina

Kristina999 Creative Commons License 6 napja 0 0 18962

 

 

Szia!

 

Hollandiaban elek. Haga varosaban a lakasomban szoba , lakresz kiado.  Talan tudok segiteni munkat is keresni.  Erdeklodni   emailben      krisztinaneni@gmail.com

Előzmény: krisz0205 (18943)
Sethi Creative Commons License 6 napja 0 0 18961

Köszi a megerősítést. :)

Hát én ugyan hálistennek soha nem voltam ilyen helyzetben, de végignéztem egy ismerősöm küzdelmét, aki pont ezen ment végig úgy, hogy neki szakmája, gyakorlata és erős angol tudása volt hozzá, tehát sikerült neki kilábalni. De akinek nincs mire alapozni, azzal nem tudom mi lesz, és ezt az életvitelt az ellenségemnek sem kívánnám. A szállásuk az ország egy eldugott részében, az isten háta mögött volt, egy szabadidőparkban, körülbelül háromhetente költöztették új szállásra őket, és egyik sem volt jobb. A legközelebbi kisvárosba is csak biciklivel lehetett bejutni, és x óra után a kisvárosból már busz sem járt.

Előzmény: jewel1979 (18960)
jewel1979 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18960

Segítőkéz, Sethi nagyon is képben van, sajnos ez a helyzet.

Ezek a munkaközvetítők azért sem adnak több munkát, mert kb úgy intézik, hogy az általuk biztosított szállást ki tudja fizeti a munkás plusz a kaját, de ne tudjon tovább lépni. Valamiért tényleg így intézik.

És a kínai éttermes munka valós, sokan dolgoznak így, a leírt időbeosztásban és pénzért... és nagyon sokan nem bírják és menekülnének, de nyelvtudás híján nincs hová...

Szóval hidd el, attól, hogy nem ismered ezt a világot, sajnos létezik :( 

Előzmény: segítökéz (18954)
noordbrabander Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18959

Elnézést, előbb írtam, mint olvastam...

Látom, 54homer_  már pár nappal ezelőtt belinkelte a minimálbéres táblázatot.

Előzmény: noordbrabander (18958)
noordbrabander Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18958

Szia!

 

Havi netto 850 euróból, úgy hogy szállást már nem kell fizetni belőle, elvben, ha szűkösen is, de ki lehet jönni.

 

Hogyan jött ki Neked ez a nettó 850 euro?

Idén a bruttó minimál bér 22 évesnek havonta 1295,90, óránként 7,48 euro.

A mellékelt táblázatból láthatod, hogy ez az összeg a 85 %-a a 23 éves kortól járó bruttó mimimál bérnek. Míg egy 18 évesnek már csak 45,5 % jár, azaz havi bruttó 693,70, óránként 4,01 euró.

Tehát, várhatóan a 23. éved betöltése előtt “lecserélnek” egy fiatalabbra, értsd jóval olcsóbbra.

https://www.minimumloon.nl/

 

A gyakorlatban azonban, főleg olyan munkakörben, ami semmilyen szaktudást nem igényel és olcsó tömegszálláson helyezik el az embert, nagy az esélye, hogy már előtte fel kell adnod a dolgot a körülmények miatt, mármint, hogy nem napokig nem hívnak dolgozni és természetesen fizetni sem fizetnek, ahogy azt Sethi is leírta.

Jól gondold meg, és mindenképpen legyen annyi pénz nálad, amiből haza tudsz jutni.

Előzmény: krisz0205 (18956)
54homer__ Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18957

attol fugg mik az igenyeid? ha jol emlekszem 22 korul vagy.
a szorakozas, diszko etterem kb duplaja mint otthon (es egyeltalan nem jobb a szolgaltas mint otthon)
mozijegy szinten (bp-n minden film utan takaritottak itt sztem naponta 1x, mert multkor akkora szoszerinti gane volt a pathe-ba hogy majdnem sarkon fordultam..., bar lehet veletlen ki tudja)
sportolas, egy fitnesz berlet 50eur havi, ha jol emlekszem pesten is ekoruli
telefon arak hasonloak mint otthon.
hasznalt bicajt nem talaltam 200 alatt (boltbol) apron lehet belefutni 1-2 jo vetelbe 100-150 korul bar ezek valszeg lopott cangak, jol nezd meg kitol
vetted es mentsd el a hirdetest ha esetleg kesobb baj lenne.100 alatti cangak barmikor kieshetnek alolad amit kockazatos mivel nekem semmi szerszamom itt...

en 4-500-at koltok 1 honapra kajara/telefonra/internetre(dragabb mint otthon kb dupla)/rezsire. nyilvan ha kenyeret ennek egesz honapba tobb maradna a zsebembe de oreg vagyok mar hogy igy sporoljak,
nah meg olyan szuper gyumolcsok/zoldsegek vannak hogy ihaj.a hus/felvagott dragabb mint otthon. raadasul az iroda ahol dolgozok nagyreszt hollandokkal van teli.
mig otthon ebedre a kifozdeknel tok jo fozeleket/rantott hust lehet enni, mit enni zabalni addig itt az ebed 3 fajta szendvics, krokett, gyumolcs, salatak, neha van hamburger gyros, vagy vmi egytaletal.
szoval itt hizni nem fogsz a kajatol az fix -)

nyilvan ha ugy inditasz, hogy elso havi fizudbol veszel egy iphone-t az kapasbol -5/600es utan megnezed a kinalatot a piroslampasba, ho vegere semmi sok maradni...
arrol nem is beszelve ha dohanyzol az szinten draga moka...

ettol fuggoen 850-bol ki lehet jonni, nem mondom hogy kenyelmesen, de hosszutavon (evek) nem vallalnam be.

 

 

krisz0205 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18956

Köszönöm a válaszokat.

 

Szállás után marad 850 euro az mire elég? Meg lehet belőle élni?

Sethi Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18955

Nézd, alapvetően a nullás szerződéssel nem lenne gond, ugyanis azt pont arra találták ki, amit te is mondasz. Pl a szomszédom szakképzett ápolóként dolgozott heti 1-2 napot, speciális igényű felnőttek gondozására szakosodott intézményben. Nullás szerződéssel. Neki ez teljesen jól működött.

Amit én példáztam, az arra vonatkozott, amikor meghírdedik pl a raktárosi munkát, szállással, stb, aztán mikor a delikvens kimegy, akkor körülbelül 6 hétig szivatják, utána felmondják a szerződést, arra hivatkozva, hogy nincs munka, de már keresik a következő jelöltet, ugyanarra a munkára. Tehát szó sincs arról, hogy nincs munka. Gondolom az lehet a lényege, hogy összesen egy hónap ledolgozott munka után kell nekik valamit befizetni a közvetített munkaerő után, így annál tovább nem éri meg őket foglalkoztatni. A visszatartott fizetésekről nem is beszélve. Pontosan tudják, hogy aki még a nyelvet sem beszéli, az nincs tisztában az adott ország jogaival és nem fog pereskedni.

Most nyilván nem az ismertebb uitzendbureaukról beszélek, de ez egy létező maffia.

Előzmény: segítökéz (18954)
segítökéz Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18954

Szia! 

 

"az érdekük, hogy minél kevesebb munkát kapj"---> írod.

Ezzel nem értek egyet, mert a közvetítö a kiközvetített munkavállalókból kaszálja le a saját hasznát.

Leginkább a munkaadó "köphet bele a levesbe" , mert ha éppen nincs munka, megkéri a dolgozót, hogy másnap ne menjen, majd jelzik és hívják, ha ismét feltorlódik annyira a munka, hogy külsö segítségre lesz szükségük. Aztán vagy szólnak, vagy nem. Vagy lesz továbbra is meló, vagy sem.

Nekem ez a tapasztalatom azokkak az uitzendkrachtokkal, akik nálunk dolgoztak.

Előzmény: Sethi (18953)
Sethi Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18953

Lehet munkaidőn kívül ismerkedni, de se energiád, se pénzed nem lesz arra, hogy kimozdulj (a tömegközlekedés iszonyat sokba kerül).

Azokra a munkákra, amit te keresel, a közvetítők úgynevezett nullás szerződést fognak adni, ami azt jelenti, hogy ha biztosítanak munkát, akkor mész és dolgozol, ha nem, akkor maradsz a szálláson. Nos, nekik az az érdekük, hogy minél kevesebb munkát kapj, tehát úgy fogják intézni, hogy heti 1-2 napnál ne legyen több munkád.

Normál szerződést betanított munkáért nem fogsz Hollandiában kapni.

 

Nem azt mondom, hogy lehetetlen boldogulni, de elég sok olyan történetet ismerek, ami alapján azt mondom, hogy nem éri meg.

 

Ja, és már megint szakad az eső, és 12 fok van, hogy rohadjon meg.

Előzmény: krisz0205 (18951)
schlumberger Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18952

:-)

Előzmény: krisz0205 (18951)
krisz0205 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18951

Egyetemre nem tudnék menni anyagi problémák miatt, munka mellett pedig valamire való nyelviskola felejtős. Illetve az olyan iskolákba ahol nem csak a nyelvtant nyomatják agyba-főbe, hanem a szóbeli kommunikációra is odafigyelnek elég borsos az áruk. Tehát lényegében az önálló tanulás ezen formáját, amit jelenleg is csinálok, kint is tudnám végezni.

 

Munkaidőn kívül miért ne lehetne ismerkedni? Mit takar az, hogy "szándékosan nem fognak 5 napra munkát biztosítani"? Nem jelentenek be teljes munkaidőre?

 

Köszönöm a helyreigazítást, megpróbálok jobban odafigyelni a helyesírásomra.

Előzmény: Sethi (18949)
schlumberger Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18950

kiszeretnék innen szakadni

szeretnék innen kiszakadni

kiszakadni

Ha az ige és az igekötő között harmadik szó áll, különírjuk mindegyiket: ki szeretnék innen szakadni.

csak úgy...

Előzmény: krisz0205 (18948)
Sethi Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18949

Nézd, én nem lebeszélni akarlak, csak amire te vállalkozol, abból évekig nem fogsz tudni kitörni. Nyelvet tanulni nem fogsz tudni, mert hollandul és angolul szintén alig beszélő más vendégmunkásokkal leszel összezárva. Bizonytalanságban fogsz létezni, mivel a közvetítők szándékosan nem fognak heti 5 napra munkát biztosítani, tehát még a megélhetésedre is alig fog telni.

Pontosan ugyanolyan reményvesztett emberekkel leszel körülvéve, amiből otthonról is menekülsz.

Nem lenne lehetőség előbb elvégezni az egyetemet, vagy nyelvet tanulni, és utána próbálkozni?

 

Ha van miből megélni, Hollandia egy nagyon is élhető ország. Ha nincs, akkor bizony rideg és barátságtalan.

Előzmény: krisz0205 (18948)
krisz0205 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18948

Köszönöm a választ.

 

Az a gond, hogy amíg ott nehéz, addig itthon lehetetlen. A jelenlegi helyzetemben az a lehetőségem van, hogy a közeli gyárak valamelyikében dolgozom 3 műszakban kezdésnek 90-100 ezer Ft-ért, a későbbiekben (fél év, 1 év) 120-150 ezer Ft-ért (ami szintén rabszolgamunka). Ezen felül a környezetem is hihetetlen pesszimista, és nagyon rossz hatással van rám. Nem csak a fizetés fontos, hanem úgy teljes egészében minél előbb kiszeretnék innen szakadni és a saját életemet élni még, ha nehéz is.

 

Szeretnék továbbtanulni távoktatási formában a későbbiekben magyar egyetemen kintről. Kint hosszútávra tervezek, nem csak 1-2 évre akarok kimenni és aztán hazajönni.

 

Hollandia, azért, mert Anglia most elég kérdéses.

 

 

Előzmény: Sethi (18947)
Sethi Creative Commons License 2016.05.20 0 0 18947

Azt igazából nem értem, hogy ha még az angoltudásod is gyenge, miért pont Hollandiába akarsz jönni?

Angollal itt hosszútávon csak akkor boldogulnál eleve, ha felsőfokon beszénléd, és egy nemzetközi cégnél akarnál elhelyezkedni.

Amilyen munkákat nézegetsz, csak közvetítőn keresztül fogsz találni, akik ott fognak lehúzni, ahol csak tehetik. Elég nagy probléma itt a rabszolgamunka (mert ez az). Erről a szintről felkapaszkodni nagyon nagyon nehéz, mivel itt bármilyen tanfolyam, képzés, amivel egyáltalán előrébb juthatnál, nagyon nagyon drága. 500 euróból egy intenzív nyelvtanfolyamot sem tudnál kifizetni.

Előzmény: krisz0205 (18943)
krisz0205 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 18946

Szezonális munkákkal kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Konkrétan zöldségszedés.

krisz0205 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 18945

Köszönöm a választ.

 

Érettségi után 2 éves szakma. Kiadványszerkesztő végzettségről kapok majd papírt. Nem azt mondom, hogy teljes mértékben veszett ügy az egész, de, versenyképes tudásom nincs. Bár ma már inkább grafikusokat keresnek.

Magyarországon betanított munkánál is értékelik, ha van szakmád, teljes mindegy milyen területű, de ezek szerint kint nem érdekli a munkáltatót.

 

Van 3 hónapos raktári és 3 hónapos gyári (gépkezelői, betanított munka) munkatapasztalatom. A lényeg, hogy megtudjam kint tenni a lábam. Nem akarok első nekifutásnak annyit sem keresni, hogy félre tudjak tenni. A nyelvet is jobban tudnám kint tanulni valós környezetben.

 

Itthon, ha dolgozok is akkor is teljesen feleslegesnek érzem a befektetett időt, munkát, ezrét szeretnék minél előbb kimenni és 1 hónapot sem elpazarolni itthon.

Előzmény: 54homer__ (18944)
54homer__ Creative Commons License 2016.05.19 0 0 18944

140 ezer forint?500 eur se,  kb semmire, legkonnyebben kijutni szerintem repulovel lehet, van fapados mar 50 eur-tol. nyilvan kerdes hogy mennyi csomagot hozol, ha sokat lehet megeri buszozni. bar az beletart 1 napba.

en azt nem ertem hogy miert tanultal 22 evet az eletedbol ha nem ertesz hozza?mi a szakmad?miert irtad az europass bizonyitvany? ha nem a szakmadban akarsz dolgozni nem tok mindegy mijen bizonyitvanyod van? se nyelv se szakmai tudas nelkul nehez dolgod lesz. de nem lehetetlen. az ilyen munkakorokre mi magyarok  -nem vagyunk a legjobbak- nalunk vannak sokkal olcsobb munkaerok, romanok, bolgarok,ukranok, lengyelek, azsiaiak, indiaiak.... plane ha nyelvet se beszelsz

 

itt vannak a minimum salaryk BRUTTOBA

https://www.government.nl/topics/minimum-wage/contents/amount-of-the-minimum-wage

 

en a helyedbe tanulnek (nyelvet szakmat) es akar szakman keresztul gyakornoki pozicioba dolgozni hogy legyen gyakorlatod. de asszem van vmi EU-mobilitas program ami pont jo lehet neked. nezz utana. frissen vegzetteknek van.

husfeldolgozoba meg azt vedd figyelembe hogy dolgozol  napi 8 orat kb 5 fokba, ami nem tul meses, raadasul itt a nyar se tul meleg,  tavaly voltak olyan hetek ahol 15 foknal nem volt melegebb (ertsd en futottem a lakasomba mert volt olyan reggel hogy 13 fokra ebredtem)

 

 

 

Előzmény: krisz0205 (18943)
krisz0205 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 18943

Sziasztok!

 

Minél előbb szeretnék Hollandiába kimenni dolgozni. Jövőhéten fejezem lesz az utolsó vizsgám és megkapom a szakmám, ami igazából irreleváns mivel nem értek hozzá. Viszont lesz angol nyelvű europass bizonyítványom is róla, ami lehet pozitívumot jelent. Sajnos csak nagyon gyenge angoltudásom van viszont folyamatosan tanulom már pár hete.

Nézegettem munkaközvetítőn keresztül állásokat, de nem tudom mennyire megbízhatóak. Bármilyen munkakörben szívesen dolgoznék. Olvastam, hogy vannak bizonyos munkakörök pl. húsfeldolgozó iparban ahova keresnek 23 év alatti személyeket, én 22 éves vagyok. 

Hogyan tudnék legkönnyebben kijutni? Sajnos komolyabb kezdőtőkém nincs, kb. olyan 140 ezer Ft-om van, nem tudom az mire elég. 

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

segítökéz Creative Commons License 2016.05.18 0 0 18942

Üdv!

 

A helyedben nem reagálnék erre a hirdetésre. Már beírásod olvasásakor rossz lett a számíze a feltételektöl.

Elöször is elmondanám, a kinaiak nem nagyon foglalkoztatnak éttermeikben európaiakat (amennyire én tudom), általában családi vállalkozás, rokonok, testvérek, sógorok, sógornök, gyerekek, unokák az alkalmazottak.

A többi feltétel is hagy maga után kívánnivalókat.

A munkamegosztással nincs baj, mert itt az éttermek általában délután 4 órakor (van amelyik 5 órakor) nyitja meg ajtajait és 22 óráig tartanak nyitva, ami után szerintem még van némi munka, hogy az éttermet és a konyhát rendbe tegyék. A délelötti munkaidö nem világos számomra, talán akkor készítik a nyersanyagok feldolgozását, asztalok terítését, de ebben nem vagyok biztos.

Azt ajánlom, ne ugorj fejest ebbe az ügybe, nagyon nem tetszik nekem.

Azt csak halkan teszem hozzá: mindenki saját börét viszi a vásárra. Légy óvatos!

 

Előzmény: MM93 (18940)
54homer__ Creative Commons License 2016.05.18 0 0 18941

neved alapjan nem jottem ra leanyzo vagy fiu vagy de hagyd a fenebe, raadasul mind a 700,1000 eur a min ber alatti.

az ilyen allaskozvetitos dolgokat nagy ivbe kerulni kell.

ha tenyleg kulfoldon akarsz dolgozni, eloszor a nyelvet tanuld meg, hogy tenyleg ne adjanak el sexmunkasnak...

Előzmény: MM93 (18940)
MM93 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 18940

Üdv!

A segítségeteket szeretnem kérni! Az interneten talaltam egy hirdetést, illetve azóta mar többet is miszerint Hollandiába es Németországba keresnek KÍNAI ETTEREMbe konyhai kisegitoket. Érdekes, hogy amikor kérdeztem angol önéletrajz kell-e azt mondtak nem fontos inkább az egész alakos kép számít! A feltetel, hogy forditsam le a születési anyakönyvi met. Ez ijesztő, mi van ha emberkereskedelem...

Ki útra kell fizetni 50.000,- HUF-ot es azt mondjak, hogy a hely majd csak az induláskor fog eldőlni.

A minap egy kulfoldi rokonom felhívta őket es érdeklődött akinek azt mondtak, hogy Kolnbe vinnenek engem ahol a "főnök" eldönti, hogy hova kerülök. Hogy onnan hogyan kerülök ki Hollandiába azt holnap fogom meg érdeklődni de mar bizonytalan vagyok..;(

allitolag szállás es étkezés biztosítva van es a munkaidő 10-15 15-17 szunet?! Es 17-22ig kell dolgozni.

nem tudom hol van ilyen munka beosztás, hogy nap közben 2 órát lehet pihenni... Első hónapra 700€ utána 1000€-T ígérnek.

Legyszives írjatok tapasztalatot, első sorban olyan aki mar kint van vagy érdeklődött ezzel a munkával kapcsolatban.

Remelem kapok válaszokat, mert a jövő heten indulnék.

előre is köszönöm!

RodeTulp Creative Commons License 2016.05.10 0 0 18939

Jani,

az autódat bármelyik autójavitóban megcsinálják, én nem tudok itt külön autóvillamossági szerelőről,  a javitómühelyek rendelkeznek mindenféle szakemberrel.

Beirod a keresőbe, hogy auto repareren, vakgarage, autobedrijf Delfzijl, és kijön egy csomó.

Példának itt egy:

https://www.mijngarage.nl/garage?letter=d&city=DELFZIJL

Sok sikert!

Előzmény: JankaJ (18938)
JankaJ Creative Commons License 2016.05.09 0 0 18938

Üdv Uraim, Hölgyeim!

Segítséget szeretnék kérni, leromlott az autóm töltése,(generátor). Tudtok-e Delfzijl közelében autóvillamossági szerelőt, vagy olyan szakembert, műhelyt a közelben ahol az autóm. generátorom megjavítják(Alfa 156 1,9JTD).

Segítségetek előre is köszönöm.

Jani

Mimoo16 Creative Commons License 2016.05.07 0 0 18937

Sziasztok. Den Haagba szoba kiado. Èrdeklödni a 0616092285 telefonszámon lehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!