Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

vitamindinamit 3 órája Creative Commons License 18352

Kedves Fórumozók!

 

Újonnan regisztrált vagyok, Hollandiában élő magyar ajkúakkal keresek kapcsolatot, vállalkozás, áru forgalomba hozása témában.

A dolog minden Hollandiában élő számára érdekes lehet, e-mail címre részletes tájékoztatót küldök.

Örömömre szolgálna, ha privátban beszélhetnék segítőkéz, Rode Tulp, Quantumleap, Tipetupa,

Order of Hermes, Sethi, bolond38, nowomennocry, noordbrabander, ehead, Bíborka75 fórumozókkal.

Jelentkezésüket a kiralyantal@gmail.com címen várom.

 

Üdv mindenkinek!

 

mirla 7 órája Creative Commons License 18351

Kedves Segítőkéz,

 

Még egyszer köszönöm neked is az együttgondolkodást! Az ötlet nem volt rossz ELVILEG, gyakorlatilag a magyar rokon nemigen ment volna el Kazincbarcikáról Kaposvárra a Sinterklaas-csomagért, néhány kiló sütemény és apró kisgyerek-ajándékok nem éri meg, annyi benzinköltség mellett. Felnőtteknek már én sem veszek-viszek innen semmit, ahogy írod is, otthon is minden megkapható. Kivéve az igazi holland ízű süteményeket és Sinterklaas-édességeket.

 

Ha pedig egy nagy dobozba beleteszek 3 másikat, elképzeltem, érkezik a címükre egy óriási csomag, felbontják, hát csak a negyede az övék, a kérés pedig az, hogy ugyan cipeljék már el a postára a másik hármat és adják fel a többieknek.... Egy magyar soha nem értené meg, hogy miért spóroltam rajtuk így, és biztosan kijelenthetem, azt gondolnák, így inkább ne is küldtem volna csomagot.... Nos, van is benne valami...

De azért köszi még egyszer, most már megvan a megoldás, talán még ezen felbátorodva mások is küldenek   az ünnepekre!

Én mindenesetre az ismerősi köreimben ezt a weboldalt népszerűsíteni fogom! Remélem, nem fogok csalódni a szolgáltatásukban!

Előzmény: segítökéz (18346)
mirla 7 órája Creative Commons License 18350

Kedves Ehead,

 

Nagyon köszönöm!!!

Segítségeddel megvan a megoldás! Nagyon kedvezőek az áraik a többivel összehasonlítva!

 

Már el is olvastam a feltételeket, megkérdeztem, ha nincs véletlenül otthon a címzett, még egyszer kiviszik, üzenetet is hagynak hátra, ha nincs reakció, 8 napig tárolják. Ha végképp nem sikerül valami okból a kézbesítés, visszakerül a feladóhoz, azaz hozzám a csomag, fizetni ezért külön nem kell, de az eredeti feladási díjat elveszítettem. Elvileg ez az egyetlen kockázat, mivel még értékvisszatérítés is van, ha sérülten érkezik a csomag, vagy nem érkezik meg....

 

Nem is tudtam, hogy a DPD Magyarországon is jelen van! Pár éve vette meg a GTR Logistics-t... Így már rájuk tudtam keresni a neten...

 

Nagyon köszönöm neked, E!:) Nem tudom, miért nem találtam meg ez a szolgáltatót, pedig mennyit nézelődtem a neten...

Remélem, másoknak is hasznára válik ez a weboldal!

Üdv, Mirla

Előzmény: ehead (18349)
ehead 9 órája Creative Commons License 18349

www.pakkettenversturen.nl

Ez garantaltan olcsobb, csak 10.75 eur mint a post nl es van nyomonkovetes is ebben az arban.

Előzmény: mirla (18342)
RodeTulp 1 napja Creative Commons License 18348

Részlet a Hollandiai Magyar Szövetség egyik ezévi októberi hírleveléből:

Gondolom, nem haragszik az illető, ha közzéteszem itt is az adatait, bár lehet, hogy ez a fórum szabályokkal ellenkezik, akkor elnézést.... Csak segíteni akarok mindkét félnek...

 

5) HÁZ, LAKÁSFELÚJÍTÁS

 

Kulturált, precíz, tisztán dolgozó szakember... Amsterdam környékén, de esetleg másutt is...Nagy tapasztalattal, holland és magyar személyek konkrét referenciájával (sok cég és magánszemély...) elérhető magyar festő, lakásfelújító szakember. Teljes HÁZ- és LAKÁSFELÚJÍTÁSI MUNKA. Esetleg kert is... Külső- és belső szakipari festés-mázolás, ablakjavítás, kitűnő vagy a megbízó által adott festékekkel. Padlófelújítás, tapétázás, kisebb elektromos javítások, asztalos- és egyéb munkák, esetleg csempézés is. Fűtésszerelő is bevonható. A felújítás utáni nagytakarítást is vállaljuk! 15 km felett utiköltség-térítés természetesen szükséges. este: 075 77 14 315 vagy 06 52 28 48 34 mobilra vagy dzsoot@gmail.com E-mail címre várjuk!

Előzmény: k.toth (18347)
k.toth 2 napja Creative Commons License 18347

Szia! Az érdekelne bennünket, hogy a férjed szobafestő-e? Mi keresünk festőt,mert házfelújításban vagyunk éppen.

 

Üdvözlettel: Tóth Krisztián

e-mail:tothkrisztian@hotmail.com

Előzmény: girlfriendincoma (17636)
segítökéz 2 napja Creative Commons License 18346

Kedves Mirla!

 

Nekem is csupán a Post.nl-röl vannak tapasztalataim, az általad jelzett feladási ár stimmel.

Ha csak egy csomagot ad fel az ember, akkor az a 25€ díj még elmegy, amennyiben többröl van szó, akkor (megreszkirozom) többe kerül a leves, mint a hús.

Fogalmam sincs, ha egy nagy dobozban adnád fel az összes ajándékot, kevesebbe kerülne-e. Korábban egy szintén itt élö magyar baráti házaspár vitte el Magyarországra szánt csomagjaimat, és a családom tagja elment érte.

Természetesen ehhez kellene egy valóban megbízható honfitárs, aki szimbólikus összegért

elviszi ( csak egy példa: Bpestre és a szegedi rokonság felutazik érte ).

Már egy ideje nem küldözgetek, mert tapasztalataim szerint otthon ugyanazokat meg lehet kapni, mint itt, helyette ( lehet kissé rizikós) pénzt teszek egy éppen novemberben, vagy december elején esedékes névnapi, ill. születésnapilapba és azt vesznek rajta, amire szükségük van.

Azt is tudom, sokkal "izgamasabb" csomagot bontogatni, ami televan meglepetéssel és nem "száraz" pénzküldeménnyel kedveskedni.

 

Éppen nézem a Post.nl tarifáját, ha pl. 4 kiscsomagot adsz fel (2-5 kg között) az 100€ lenne, viszont ha maga a nagy csomag 10-20 kg-os, akkor 40€, a 20-30 kg-os pedig 55€.

( incl. track&trace)

Tehát szerintem érdemesebb lenne egy nagy dobozt kerítened és abban küldeni.

 

Üdv.

Előzmény: mirla (18345)
mirla 3 napja Creative Commons License 18345

Köszönet, kedves S.K,

 

De pont ezt nem akartam, hogy tovább keresgéljek a neten, már teljesen belefáradtam ugyanis. Arra gondoltam, hátha van valakinek személyes tapasztalata más, esetleg magyar céggel. Amit küldtél, az egyik az összehasonlító weboldal, azt is néztem már, a másiknál pedig teljesen homályos feltételekkel dolgozó weboldalakat talál az ember, azt sem tudnám, hova kell vinni a csomagot feladni, mert irodájuk nincs. Állítólag házhoz is jönnek...

Na, ebben kéne nekem valaki tapasztalata, merthogy elég bizalmatlan vagyok. Elvisznek tőlem 5 csomagot mondjuk, tele karácsonyi ajándékokkal, és sosem érkeznek meg...

A feltételeket kibogarászni előre, aztán meg reklamálni, stb. ahhoz nincs elég lelkierőm.... Ki tudja, ki felügyeli ezeket az önkéntes csomagszállító "cégeket", ha egyáltalán be vannak jelentkezve bárhová is...

Még egyszer köszi a segítő szándékot!

Előzmény: segítökéz (18344)
segítökéz 3 napja Creative Commons License 18344

Itt is mazsolázhatsz:

 

https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CHFX_nlNL586NL586&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=goedkoop%20pakketjes%20versturen

Előzmény: mirla (18342)
segítökéz 3 napja Creative Commons License 18343

Kedves Mirla!

 

Hitelen ezt találtam:( nem tudom olcsóbb-e ) 

 

http://www.pakjeopsturen.nl/package/search

 

Nézz még körül a google-ban a tnt-nél is.

Vagy írd be: olcsó csomag feladás.

Előzmény: mirla (18342)
mirla 3 napja Creative Commons License 18342

Üdv mindenkinek!

Most én kérdeznék:

Tud valaki a Post.nl-től olcsóbb csomagküldési lehetőséget Hollandiából?

(Náluk a 2-5 kg-os csomag Magyarországra juttatása minden plusz szolgáltatás -nyomonkövetés, aláírás stb. - nélkül 25 euro.)

Ha néhány csomagot haza szeretnék küldeni az ünnepekre, bizony, csak a postaköltség is már tetemes.

 

segítökéz 4 napja Creative Commons License 18341

Elnézést, tegnap rosszul írtam az AH nem saját termékét, NEM  Zaamdamse zure room, hanem "Zaanse hoeve". Na, ezt ne vegyétek meg még akkor sem, ha 39 cent az ára.!

Biborka!

Valóban nehéz manapság lakáshoz jutni, ha mégis akad kínálat, akkor az olyan drága, hogy mezei polgár nehez tudja megfizetni.

3 házzal tölünk a télen lakoltattak ki egy holland házaspárt tinigyerekkel, mert hatalmas hátralékuk volt a bérleti díjjal. A Woning Stichting felújította, az új lakónak csak be kellene költözni, de nincs keletje, mert 8-900€-t manapság nem tudnak fizetni az emberek.

Mindenhol elbocsájtások, marad a munkanélküli segély, amiböl nem lehet még toeslag-gal sem lakáshoz jutni.

Mindenki szenved a válságtól, talán csak az "öregecskék" nem, akik nem nevelnek már gyerekeket, az igény is kisebb és talán spórolni is tudtak öreg napjaikra.

 

Azért ha mégis kijutsz, jelentkezz! Természetesen otthonról is szívesen látunk a fórum

"klubjában". :-))

segítökéz 5 napja Creative Commons License 18340

Szia! :-))

 

Kotyogjon nyugodtan mindenki bele, nem árt a magyar konyhának!:-)

A zure room-ot vagy az AH-ban veszem -- eigen merk! --mert van valami Zaamdamse is, az igaz olcsóbb, de ehetetlen, ( ajánlom, senki ne vegye !)  vagy a C1000-ben szerzem be.

Mivel a férjem nem szereti a káposztának egyetlen fajtáját sem, ezért ritkán készítek, akkor is csak székelykáposztát úgy, hogy ( mivel a pörköltet imádja) elkészítem a pörköltet, megfelezem, ö kapja ezt, én meg hozzáteszem a káposztát. Töltöttel már nem bíbelödök magamnak. ( gyerekek házon kívül vannak már!)

 

A török boltban kizárólag kenyeret szoktam venni és fettát, nem kerestem tejfölt, viszont

korábban ott találtam olyan magyaros fehér paprikát, amit egy idöben a Lidl-ben lehetett kapni fél kilós csomagolásban. Sajnos a Lidl már nem importálja, pedig a cimkén rajta volt a kistermelö neve címe, ( kecskeméti paprika volt),  azóta be kell érnem a kemény és sokáig fözhetö u.n. amerikai piros, sárga és zöld paprikákkal. ( lecsónak).

( a korábban írt baconos receptet is 2 db piros szinü papikából készítettem)

A csirkét sem tancsirozom már, veszek egy "tálca" szányat, egy "tálca" combot, mellet és 2-3 napra megvan a menü. Minél tovább érik a szaftjában, annál finomabb.

Neked valószinüleg magyar társad van, az enyém nem ismeri és nem is szereti a fözléket

(magamnak szoktam kizárólag készíteni). A hollandok krumplisok! :-))

Előzmény: RodeTulp (18338)
Biborka75 5 napja Creative Commons License 18339

Szia :)

 

Na ezt megkeresem legközelebb. Valóban Créme fresh volt. Jót nevettem a méreten, amikor ráakadtam. :)

 

Jól vagyok köszi. Itthon maradtunk. Kicsit elszomorít, de ahogy elnézem a lakáskeresés másoknak is gondot okoz. Na majd egyszer. Végleg nem adtam fel. 

 

jóéjt mindenkinek

Előzmény: segítökéz (18336)
RodeTulp 5 napja Creative Commons License 18338

Hát, hogy én is belekotyogjak, mivel én szoktam kikeverni, ezért tudom:

 

Nálunk a főzelékekbe a créme fresh megy habarásként, nagyon kemény állagú, de persze higítva.

A rakott ételekbe ez nagyon zsíros lenne (30 % a zsírtartalma), de a Digros és C1000-ben lehet 20 %-os, lightosabb variációt is venni ebből, mi azt vesszük rakott káposztához, krumplihoz, stb.

A zure room nálunk  nem vált be, nagyon savanyú ízt ad...

Persze, lehet, hogy márkája is válogatja. Te AH-ból veszed, vagy máshonnan?

Állítólag török boltokban is van tejföl, de ezt én még nem próbáltam, nem tudom, hogy hívják törökül:)!

Egyébként tapasztalat, hogy hazai anyagokból egész más ízű az étel... Az otthoni csirkét más táppal etetik, nemcsak az íze, állaga is más.... 

Előzmény: segítökéz (18337)
segítökéz 5 napja Creative Commons License 18337

Biborka!

 

Valószinüleg te a Créme fresh-t használtad.

Ennek valóban "semleges" íze van.

Finom, de nem helyettesíti a tejfölt.

Előzmény: Biborka75 (18335)
segítökéz 5 napja Creative Commons License 18336

Kedves biborka75!

 

Örülök, hogy ismét látlak.:-)

 

A tejföl itteni neve:  zure room, 125 gr-os dobozkában kapható. ( angolul: sour cream)

Picit sürübb, mint a mi magyar tejfölünk, de ízében nem vettem észre változást.

Ebböl készítem a tartármártást és mindent, amihez tejföl szükséges.

Pl. rakottkrumplihoz (is) használva hígithatod kevés tejszínnel.

 

Hogy megy sorod biborka?

 

Üdvözöllek ismét köztünk.

Előzmény: Biborka75 (18335)
Biborka75 5 napja Creative Commons License 18335

Kedves Segítőkéz!

 

Én ismerem ezt a receptet...hmmmmmm nagyon fincsi. De egyet árulj nekem. Kint mit használsz tejfölként? Én találtam valami egészen hasonlót, de az íze na az nem az igazi, a paprikás csirkém is más ízű tőle, minden mást viszek mindig hozzá. :)

Előzmény: segítökéz (18330)
opinyon 5 napja Creative Commons License 18334

Sziasztok!

Gyors segítség kéne! Barátnőm (21) kint van Hollandiában, Amszterdamtól 80 km-re. Kapott melót, kedden menne négy nap próbára, de egyelőre nincs még szállása.

Ha van Amszterdamban valakinek már albérlete, és egy szabad ágya, az sokat segítene. A hotel/motel elvinné szinte a teljes fizuját... :o(

Persze nem ingyen kérné, és csak pár napról lenne szó, konkrétan keddtől péntekig, négy éjszaka. 50 Euróval beszállna a bérleti díjba a négy éjszakára.

Előre is köszi!

Andrea

Azegyetemista 5 napja Creative Commons License 18333

Kedves Ehead!

 

Köszi. Igen már néztem, regisztráltam is, de nagyon nehezen boldogulok ezzel az oldallal. (www.duwo.nl)

Előzmény: ehead (18329)
Aalsmeermunka 5 napja Creative Commons License 18332

Munkalehetőség: éttermi munka Aalsmeerben. Rész és teljes állásra is.

Feltételek:

- férfi, nagy munkabírású, terhelhető, szorgos munkatársakat keresünk

- munkaszüneti napokon és hétvégenként muszáj dolgozni

- különösebb tapasztalat nem szükséges, mert betanítunk.

- nyelvtudásként angol alap elegendő

Jelentkezni lehet személyesen az étteremben minden nap 12-17 között (kivéve hétfőn)

Cím: Aalsmeer 1431 BA Van Cleeffkade 15. Restaurant Eetze

segítökéz okt. 23. Creative Commons License 18330

Kedves fórumozók, kedves honfitársaim!

 

Amennyiben a sok lakáskeresés és segítség mellett elfogadtok tölem egy remek receptet, szivesen megosztanám veletek.

Én is tegnap próbáltam ki, a siker fergeteges volt.

 

Zöldséges baconos tészta ( omlett)  sütöböl.

 

Hozzávalók: 1 hagyma, 2 db paprika, 1 db kisebb cukkini, vagy egy nagynak a fele ( a másik felét ki lehet rántani, így nem vész kárba ), 10 dkg bacon, 5 dkg füstölt sajt, 3 db tojás, 7 evökanál liszt, 1 evökanál tejföl, só, bors, olaj.

 

Elészítés:

A bacont apróra felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket is. Pár percig együtt piritjuk. Nem kell teljesen átsülniük!

Közben a tojásokat felverjük és a liszttel simára keverjük.

Hozzádjuk a tejfölt és a reszelt sajtot, majd az elkészült bacont a zöldségekkel.

Izlés szerint sózzuk és borsozzuk.

 

Kiolajozott sütöformába (özgerinc forma, vagy tüzálló jénai tálba) öntjük és 180 fokra elömelegített sütöben 10-15 perc alatt készre sütjük. ( ha tüzállótában készítjük, akkor még a hideg sütöbe tegyük, nehogy a hökülönbség miatt a tál megrepedjen, s ebben az esetben 10 perccel süssük tovább ).

 

Azonnal tálalható, bármilyen hús finom hozzá.

 

Kivánok jó étvágyat hozzá!

ehead okt. 23. Creative Commons License 18329

Ezt az oldalt mar nézted?

https://www.duwo.nl/

Előzmény: Azegyetemista (18328)
Azegyetemista okt. 23. Creative Commons License 18328

Kedves Noordbrabander!

Nagyon köszönöm. 

noordbrabander okt. 22. Creative Commons License 18327

Szia, én is gratulálok az ösztöndíjadhoz!

 

Viszont szállást találni sajnos lutri. Itt van egy angol nyelvű oldal általános eligazításként:

http://www.studenten.net/lifestyle/wonen/23818/how_to_find_a_room_in_the_netherlands

 

 

Legyen nálad elég pénz, mikor kijössz, hogyha minden kötél szakad, fedél alatt tölthesd az éjszakát.

Az leideni egyetemen van esetleg valaki, akivel a kijöveteled kapcsán kapcsolatot tartasz. Ha van, akkor mindenképpen kérd a segítségét szállás ügyben. Talán tud segíteni. Ha nem szólsz, magától nem biztos, hogy felajánlja.

Előzmény: Azegyetemista (18326)
Azegyetemista okt. 22. Creative Commons License 18326

Kedves Mirla , Rode Tulp és Segítőkéz!

Lázas szobakeresésben vagyok a Mirla által megadott linkeken. (ezek közül a kamernet.nl  jött be legjobban. Jól kezelhető és ezt találtam a "legbiztonságosabbnak".)

Ennek ellenére mindenhol regisztráltam, ahol leideni szoba kiadó :) Persze minden oldalon fizetni kell, ha az ember talál vmit ami érdekelné, de gondolom ez így normális.

Már bennem is felmerült az oldalakat böngészve, hogy milyen garanciát kaphatok én? (tényleg olyan a szoba? valóban annyiba kerül?  stb)

 

Olvasva Béninek írt leveleiteket,ez most még inkább aggaszt.

Én csak akkor tudom majd a szobát megnézni, amikor kiutazom februárban. Addig vizsgaidőszak van és anyagilag sem olcsó csak úgy ide-oda utazgatni az albérlet miatt. 

 

Szerintetek mennyire megbízhatóak ezek a hirdetések, az ott leírtak? Van ezzel kapcsolatban már vkinek tapasztalat?

Köszi előre is!

segítökéz okt. 22. Creative Commons License 18325

Amit tegnap még elfelejtettem:

 

Amennyiben Béninek megállapodása van a hollandiai céggel, mert valami biztos van, ha ennyire sürgösen keres lakást, esetleg a munkaadóját kellene megkérni, hogy segitsen neki lakásügyben ott Roosendaal-ban, vagy annak közelében ha még idölegesen is, mert ha már munkába áll itt, akkor van lehetösége szerzödéssel, fizetéssel a zsebében egy számára megfelelö szállást találni.

Nem tudom elképzelni, hogy valaki felelötlenül mindent felégetve maga mögött elmegy egy más országba úgy, hogy "majd lesz valahogy".

 

Valamiféle igérete csak kaphatott, csak azt nem tudjuk mit és hogyan.

Mi nem látunk a dolgok mögé, ö pedig nem osztja meg velünk, ezért csak tapasztalati és általános tanácsokat tudunk adni, de hogy azok hogyan illenek bele az ö koncepciójába....fogalmunk sincs.

 

Amennyiben a jövendöbeli fönékének szüksége van rá megkockáztatom, talán az elsö pár havi bérletidíjat megelölegezi, amit majd a fizetéséböl apránként levon.

Előzmény: RodeTulp (18323)
RodeTulp okt. 22. Creative Commons License 18324

Béni,

javaslom, Magyarországon keress lehetőségeket, ott beszéled a nyelvet legalább. Ez a vállalkozásod ily módon kudarcra van ítélve, bármennyire is fájdalmas ezt bevallani, és bármennyire szeretnél is itt boldogulni. Úgy nem fog menni, hogy alap dolgot (szállás) ismeretlen fórum-emberkékre és a véletlenre támaszkodva próbálsz megoldani, vagy nincs annyi pénzed, hogy legalább fél évre előre el tudd tartani magad itt.

A magánszektor megbízhatatlan, a hivatalos út pedig legalább 2 hónap kaució és drága albérleti díj. Viszont magánemberekkel ne kezdj, egy "barátságos" török vagy marokkói befogad addig, amíg előre kifizeted a bért (számla és bejelentkezési lehetőség nélkül) néhány hónapra, aztán simán kidob.... De nem diszkriminálok, olvastunk itt már korában hasonlót magyar bérbeadóval is a főszerepben...

És aztán panaszkodhatsz a jóistennél...

Vagy az önkormányzat tart egy ellenőrzést, és ő küldi el a jogtalanul a szociális lakásban tartózkodó külföldit/külföldieket..... A múltkor pont egy ilyen esetet láttam a TV-ben, mire hazament a lengyel hölgyemény, az egész hóbelevancát kipakolták egy bútortároló helyre, a zárakat lecserélték, a lakást az önkormányzat visszavette. A nőnek több havi előre kifizetett pénze úszott....

Előzmény: Soltesz Beni (18320)
RodeTulp okt. 22. Creative Commons License 18323

Persze, hogy nem tudta felhasználni, holland nyelven kéne olvasni, angolul kéne Magyarországról intézkedni. Egyik sem megy...  Pedig rengeteg kiadó szoba van Roosendaalban.

Mirla lényegretapintó kérdéseire sem válaszolt Béni, az sem véletlen.... 

 

Kedves Helpende Hand,

még csak annyit személyesen, hogy gratulálok a holland tanár férjhez... Így nem lehetett nehéz megtanulni a nyelvet...

Előzmény: segítökéz (18321)
Aalsmeermunka okt. 21. Creative Commons License 18322

Munkalehetőség: éttermi munka Aalsmeerben. Több pozícióra is lehet jelentkezni rész és teljes állásra is.

 

Feltételek: 

 

- elsősorban férfi, nagy munkabírású, terhelhető, szorgos munkatársakat keresünk

- munkaszüneti napokon és hétvégenként muszáj dolgozni

- különösebb tapasztalat nem szükséges, mert betanítunk.

- nyelvtudásként angol alap elegendő

 

Jelentkezni lehet személyesen az étteremben minden nap 12-17 között (kivéve hétfőn)

 

Cím: Aalsmeer 1431 BA Van Cleeffkade 15. Restaurant Eetze