Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Fatima22 10 órája Creative Commons License 18487

Kedves Order of Hermes és schlumberger!

 

Köszönöm a tanácsokat.

Előzmény: schlumberger (18476)
marci077 17 órája Creative Commons License 18486

Kedves Sethi!

 

No és mi lett 8 hét után az ismerősöddel? Írtad felmondtak neki? Gondolom a történet ott nem ért véget.. vagy mi lett a sorsa? Az lehet gyanítod hogy rám is ez a sors várhat...  ezt gyanítom én is xd. De amint látod nem vagyok azért olyan kis hülye hogy ha ki is megyek ezekkel a kóglerekkel nem intézek mást magamnak :) Gondolod ha nem vágom le mi a helyzet egy helyben fogok várakozni? Én attól kicsit élelmesebb vagyok. Angolul elboldogulok, ha látják, hogy a hozzáállás jó akkor szerintem segítőkészek az emberek,  tudom nem könnyű de céltudatosnak kell lenni. No és kedves többi fórumozók lehet ócsárólni megszólni stb stb .

Üdvözlet mindenkinek: Marci

Előzmény: Sethi (18478)
marci077 17 órája Creative Commons License 18485

Kedves Mirla! Köszönöm a linkeket nagyon nagyon hasznosak. Már fel is vettem három munkaadóval is a kapcsolatot arra az esetre, hogy ha ez a magyar  flex-temp kft-s közvetítős dolog nem jönne be. :) Köszönöm mégeegyszer! Elnézést kérek mindnekitől  ha mertem magyar szlengben írni de ez van fiatal  vagyok :D

és penge is :D

Előzmény: mirla (18481)
schlumberger 18 órája Creative Commons License 18484

Jó reggelt, kedves segítőkéz!

 

Igen, én itthon vagyok, mint azt már az elején írtam is. Van viszont egy barátom, aki ugyan amerikai, de Hollandiában telepedett le. Egyik látogatása során Ferihegyen összeismerkedett egy holland orvos hölggyel. Később összeházasodtak, és most Goudában laknak. Őket szoktam olykor-olykor meglátogatni, így keveredtem ebbe a topikba; próbáltam egy kicsit tájékozódni utazás előtt. Ezért nem vagyok jelen ,,más országokban", és ezért írok csak ritkán, mert nem vagyok ontopic, hisz nem kint élek. Kellemes hangulat, segítőkészség jellemezte ezt a topikot régebben is, és ha volt valami kilengés, azt mindig finoman, kulturáltan helyretették a topiklakók. Egy jó darabig nem olvastam a topikot, mert a polidiliben kigolyóztak, és amikor nemrégiben ismét rátaláltam, be is írtam, hogy megörültem a rég látott nickeknek.

A helyesírás? Én egy nyugdíjas villamosmérnök vagyok, az áramszolgáltatásban éltem le eddigi életemet (árulkodik a nickem is), nem magyartanár vagyok. Azt gondolom, a helyesírás, a szabatos beszéd sokat elárul az emberről. Nem akarok én ,,okítgatni", de néha muszáj egy kicsit morogni, mert fontosnak tartom ezt a dolgot.

Lehet, hogy a nyáron-ősszel újra megyek Goudába, hátha összetalálkozunk véletlenül valahol :-)

Nos, remélem sikerült a kíváncsiságodat kielégíteni, látod, nincs itt titok.

Elnézést a hosszú OFF-ért.

Előzmény: segítökéz (18482)
schlumberger 19 órája Creative Commons License 18483

:-)

Előzmény: mirla (18479)
segítökéz 19 órája Creative Commons License 18482

Jó reggelt kívánok a fórumlakóknak!:))

 

Tulajdonképpen meglepödtem én is marci stílusán már azért is, mert a "Hollandiai magyarokat keresek" topicban jelezte, hogy doktorátusa van.

Az ilyen "agyon tanult" embertöl elvárható, hogy ha kéréssel fordul honfitársaihoz, 

stílusát változtassa meg.

 

Nem akarok kiváncsiskodni, viszont feltünt, Schlumberger "nagyapó" ritkán jelentkezik,

de ha mégis, akkor a magyar helyesírásra koncentrál. Pár beírásából az tünik ki, hogy Magyarországról figyeli a fórumot. 

Ami engem kicsit érdekelne, miért kizárólag a hollandiai magyarokat "okítgatja"?

A más országban élök fórumán nem igazán "tevékenykedik", ott is lehetne tanácsokat osztogatni.

Lehet, érzelmi szálak füzik az országhoz, vagy az itt élö magyarokhoz? :-)

Természetes kíváncsiság késztetett a kérdés feltevésére, ugyanis nem régóta vagyok itt jelen.

 

Szóval, semmiféle rosszindulat nincs a tudakozásom mögött.

 

További kellemes napot mindannyiotoknak!

Előzmény: mirla (18479)
mirla 20 órája Creative Commons License 18481

Marci,

itt küldök még neked 2 linket, Aladár oldalán sok hasznos gyakorlati útmutatót találsz a Hollandiába költözéshez, de más egyéb témában is.

 

 

http://holland.aladar.hu/ugyintezesek.php

 

Ez egy nagyon jó holland internet kurzus, angol közvetítőnyelven.

A kék leckékre kattintva megnyílik több része is, és ami nagyon fontos, a kiejtést is meg lehet hallgatni!

Talán mások is hasznát veszik, kezdetnek, a nyelvvel való ismerkedéshez egész jó!

 

http://www.learndutch.nu/

Sok sikert!

Előzmény: marci077 (18471)
mirla 20 órája Creative Commons License 18480

Marci, hogy jóindulatomat bizonyítsam, egyenesen neked is írok.

Együttérzéssel olvastam történetedet. Próbára tett az élet minden módon eddig, de úgy látom, küzdesz keményen.

Az angollal itt el lehet boldogulni, munkaköre válogatja, de tartós munkához kívánatos a holland nyelvtudás előbb-utóbb.

 

Szerintem vagy olyan intelligens, hogy ez a nyelvhasználatodból is kitűnjön! Ezt a "magyarban" kifejezést hanyagold, nem szimpátiát, ellenszenvet kelt!

Segíteni sajnos nem tudok, de kívánom, hogy kerülj ki ebből a nehéz helyzetből, amiben most vagy, és találd meg a helyed a világban. (Lehet, hogy mégiscsak inkább Anglia lenne számodra jobb, ha már újra külföldben gondolkodsz?)

Előzmény: marci077 (18471)
mirla 20 órája Creative Commons License 18479

Tegnap este, mikor ezt olvastam, az ötödik "magyarban" után felkiáltottam: Hol vagy, Schlumberger? :)

És íme....

Csatlakozom, nagyon lealacsonyító, az illetőre magára nézve is, ezt a kifejezést használni. Akik használják, azt hiszik, menő a szövegük, de én inkább mással minősíteném.

 

Előzmény: schlumberger (18474)
Sethi 20 órája Creative Commons License 18478

Sajnos rossz hírem van. Egy ismerősöm ugyanerre a munkára, ugyanide, ugyanezzel a céggel jött ki novemberben. Nullás szerződést kapott, visszatartották a pénzét az első 3 héten. 8 héten belül háromszor költöztették át őket más szállásra. Internet mint a meló is, olyan mint a mesében. Hol van, hol nincs. Mivel inkább nincs, mint van, ezért felmondtak neki, és nem azért, mert nem volt jó munkaerő. Gyanítom, hogy az ő helyére keresnek, és rád is ugyanez várna. 8 hét és csókolom, jöhet a következő.

Előzmény: marci077 (18471)
Order of Hermes 21 órája Creative Commons License 18477

Rossz orszagvalasztas.... ezekkel a feltetelekkel Hollandia minden, csak nem optimalis. Azt javaslom, ha mindenaron kulfolre akartok menni, probaljatok meg Ausztriat. 1200 eurbol ott mar szukosen de el lehet lenni, lakast is lehet belole berelni, ja, es igen gyerekbarat orszag, eleg jo tamogatasokat le lehet akasztani a gyerek utan. Es meg kozel is van :)

Előzmény: Fatima22 (18475)
schlumberger 29 órája Creative Commons License 18476

Kedves Fatima, bizony-bizony az előre történő gondolkodás sok kellemetlenségtől megóvja az embert. Különösen fontos a felelős, körültekintő gondolkodás a bővülő család előtt. Maradj itthon, szülj itthon, inkább jöjjön haza az embered is. Nyelvtudás nélkül, szakma nélkül talán jobban jártok még ebben a viktoriánus hazában is.

Minden jót a picinek - egy nagyapótól, akinek hat unoka nyűvi az idegeit :-) de bírja :-)

Előzmény: Fatima22 (18475)
Fatima22 29 órája Creative Commons License 18475

Kedves Sethi!

 

Az az igazság hogy bár még csak múlthét pénteken utazott ki párom és a mai nap volt a második munkanapja, már nagyon sok mindenre rájöttünk.- meg ugye én felvettem pár kint élő magyarral a kapcsolatot és fel is lettünk világosítva dolgokról mint ahogy itt is.

Valóban kiderült hogy nem olyan gördülékenyek a dolgok mint ahogy az elején reménnyel teli szívvel gondoltuk.

Párom már kiérkezéskor megfázott. Most ott tart hogy kb tüdőgyulladása is lehet mert 6 fokban akasztgat 20-30 kilós disznórészeket egy fejjel magasabban lévő kampókra egy munkaidő alatt 2000 db-t. Így folyton leizzad. Majd beér a szállóra ahol 25 fok van de a kúrálatlan betegsége miatt annyira le van gyengülve hogy ereje nincs többre mint ágyba zuhanni némi tisztálkodás után. Persze tisztességes kaja nélkül-amivel mondjuk kibírná a másnapot. Majd hajnali 3-kor ismét kelés és hajrá. 

Amúgy egy majdnem 90 kilós jó testfelépítésű 23 éves fiatalról van szó, akinek nem szabadna ennyi után csak úgy leesni a lábáról, de nem engednek neki egyetlen egy szabit sem, mivel az elején van gondolom, de kérésre még csak egy kicsit könnyebb részre sem helyezik át. 

 

Nekem azt mondják az emberek hogy esélytelen hogy egy szobát találjak, vagy ha találok az akkor sem lenne megfelelő környezet egy pici babának, szóval az már biztos hogy csak akkor tudunk utána menni ha albit szerzett :(

Az is kiderült ugye hogy 1200 euróból ne is álmodjunk arról hogy az anyagi helyzetünk biztonságos lesz, így kb már azt is felfogtam hogy amíg ott dolgozik, nem tudunk összeköltözni.

 

Egyszerűen kilátástalannak tűnik az amit elképzeltünk :( de még egy járható alternatívát sem tud senki mondani és ez a legkiborítóbb :( Most ott tartunk hogy párom bírja amíg bírja, én bírom egyedül, amíg bírom és lesz valami...

 

Mindenesetre köszönjük a felvilágosítást. :(

 

 

Előzmény: Sethi (18465)
schlumberger 30 órája Creative Commons License 18474

Szia Marci!

 

mi a jelenlegi  belső helyzet magyarban 

Én azért megtisztelném a hazámat azzal, hogy Magyarországnak nevezem.

Ha már  hollandiában milyen feltételei vannak igaz, kisbetűvel, de Hollandiát nem hollandnak hívod.

Barátsággal: schlumberger

Előzmény: marci077 (18471)
fg123 1 napja Creative Commons License 18473

marci077, tavaly jelentkeztem cnc-s munkára a flex-temp-hez. Sajnos egy pár probléma felmerült az interjú során mint például hogy hetente megújuló szerződés, amivel már máshol is találkoztam. A kiutazást oldjam meg repülővel és mivel a szálláson még lábosok sincsenek azt is vihetnék magammal. A repülőt azért mondta mert sürgős volt a meló de busszal is ki lehet menni. Aztán hagytam a fenébe, többet magyar közvetítővel nem tárgyalok mert amikkel sajna találkoztam mindenhol volt valami bibi.

 

Előzmény: marci077 (18471)
segítökéz 1 napja Creative Commons License 18472

Kedves Kinga!

 

Nem is vettem sértésnek az írottadat, ezért tettem mondatom utána a mosolyjelet.:)

Tulajdonképpen ha elsö alkalommal kb. ennyit közöltél volna mint alantabb, talán hamarabb tudomásodra jutott volna (legalábbis részemröl), hogy eme témában nem tudok segíteni.

Az általad megadott vállalatot nem ismerem, soha nem hallottam róla, a környezetemben, ismeröseim körében szintén senki.

Ami miatt reagáltam az a loonstrook volt, ugyanis nem volt tiszta elöttem mi a probléma ezzel a hivatalos papírral.

 

Gyanítom, ha idáig a többi fórumtárs nem "nyújtotta fel" az ujját segítés céljából, akkor 

ök sem tudnak a témádhoz hozzászólni, ill.tanácsot adni.

 

Szerintem egy Uitzenbureu munkatársnak van annyi ismeretsége, összeköttetése, hogy 

könnyebben megtalálja a megoldás kulcsát.

Reméljük, tettét siker koronázza!

Előzmény: kinga06 (18470)
marci077 1 napja Creative Commons License 18471

Sziasztok! Új vagyok itt :) Nos nem tudom megállni hogy ne írjak ide, sok -sok hozzászólást olvastam, olvastam bajba jutott emberekről is akik  hollandiában kerültek valami féle csávába bajba. Sajnos olykor megakadt a szemem gúnyos hozzászólásokon is hollandiában élő magyaroktól a bajba jutott emberekkel kapcsolatban. No ezeknek a gúnyos hozzá szólóknak üzenem, hogy soha ne feledjétek honnan jöttetek ti is elkezdtétek valahol, könnyű úgy pampogni meg  szájat jártatni hogy már  néhányan pár éve kint éltek. Vannak akik tudják mi a jelenlegi  belső helyzet magyarban  és tojnak rá, akik meg magyarban élnek.... én  én nem is csodálkozom azon  hogy némelyik ember már végső elkeseredésében akár nyelvtudás és egyéb info nélkül is belevág lesz ami lesz alapon mert ennyire kaotikus a helyzet magyarban. A magyar árak eu szinten vannak, de a bérek? mondjam hogy  nagy multik magyarban  nyúzzák a népet napi 12órában hajtás azt a végén  havi 150euróbol meg élni? én egyáltalán nem csodálkozom azon hogy némelyik ember végső elkeseredésében igy vagy úgy külföldön próbálkozik. Biztos vannak külföldön rendes magyarok is én eddig mondjuk soha nem tapasztaltam. Leírom a saját példámat: 36éves férfi vagyok, 3évvel ezelött egy magyar-lett cég ki vitt angliába manchesterbe raktári munkára targonca vezetőnek, bedugtak egy lepukkant házba 12-en laktunk ott bútorzat nem volt matracokon aludtunk és pokróccal takarózva, szállásdijat persze vonták a fizubol  heti 50fontot. Aztán 2 hét múlva megjelent a tulaj , kidobott minket mivel a munkaadó nem fizette a lakbért.Kerestük a kapcsolattartót aki lett származású volt persze az is eltünt, majd a cégnél közölték hogy nem is kellünk már mert csak  bérmunkások vagyunk és nincs most annyi munka. szóval ott maradtam a társaimmal együtt szállás munka nélkül  kevés pénzzel. nekem volt  egy jó középszintű angol nyelvtudásom  a többiek olyan alapszinten éppen hogy.

leléptem majd csöveztem az utcán aludtam pár éjjel hajléktalan szálláson is,próbáltam felvenni a kapcsolatot facebookon, külömböző fórumokon kinti magyarokkal, persze mindenki kussolt.  Magyar képviseletre meg be sem engedtek xd. Pedig magyar vagyok  nem cigány. Aztán volt dolgom a rendőrökkel is az utcai csövezés miatt de  meglepő módon jól bántak velem elmondtam nekik hogy milyen helyzetbe kerültem ők persze javasolták hogy térjek haza. Mondtam nekik hogy nem szeretnék haza utazni szeretnék angliában maradni és dolgozni nem pedig a szociális segélyekre  pályázom. Ez tetszett is nekik és  azon voltak hogy segíteni tudjanak valahogy. Szociális intézőhöz kerültem, önéletrajzokat  kreáltam angolul, elkezdtem munkát keresni  no meg szállást, betértem egy keleti étterembe ahol egy arab  jordán emberke volt a tulaj csak vízet kértem tőle, adott is ingyen, látta szomorú vagyok kérdezte mi bánt, elmeséltem neki hogy mi történt majd annyit mondott hogy munkát nem de szállást tud nekem adni ingyen bérmentve pár hétre amig össze nem kapom magamat . nos szállásom már  lett  2 nap múlva munkám is. Ebben az egész történetben az a poén pont nem magyar honfitársam segített hanem egy arab. Az angolok is jól bántak velem mert látták hogy mi a helyzet és ahogy az egyik nyomozó "Martin Connor" mondta jó a hozzáállás.

A legnagyobb csattanót a végére hagytam : HALLÁSSÉRÜLT VAGYOK hallókészülékkel élek, szóval így is lehet boldogulni. Aki meg nyelvtudás nélküli munkát hírdet az tuti kamu mert kell nyelvtudás, munkához pláne, alapszint nem igazán elég , alapszint túristáskodáshoz elég, de munkához több kell saját tapasztalat.

Senki se értsen félre senkit sem szeretnék megbántani mert biztos vannak  pl  hollandiában is rendes magyarok, mondjuk én angolban nem tapasztaltam ilyet. Sajnos 2 éve magyarban  vagyok családban halál eset miatt.

Most új úticélom van flex-temp kft.-n keresztül  tilburgi raktárosi munka szállással egybe kötve. Abban kérnék segítséget tőletek hogy valaki ismeri e ezt a céget? illetve hollandiában milyen feltételei vannak a bankszámla nyitásnak milyen papírok igazolások kellenek hozzá?egy középszintű angollal mennyire lehet boldogulni hollandiában illetve ott tilburg  ill környékén  holland nyelvtanfolyam ami nem túl drága és jó is? Mennyire lehet nehéz angol után  hollandul tanulni? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel : Marci 

kinga06 1 napja Creative Commons License 18470

Kedves segítokéz!

 

Ne haragudj nem megserteni akartalak ezzel . Gondoltam hogy tudod mi ez a papir. Nem o nem ott dolgozik. O is egy uitzenbureu irodaban . Pontosan en sem tudom hogy miert. Nekik kellene ettol az irodatol egy ilyen papir aki ott dolgozik vagy dolgozott az nem szamit ha mar nem dolgozik ott. Gondolom megnezni csak hogy ok hogy fizetnek vagy ilyesmi nem tudom mit szoktak nezni egy ilyen papiron. Nem ismerek senkit es csak probaltam segiteni azert irtam . Megkert ha tudok valakit vagy van valakinek ismerose aki tud segiteni ebben az jo lenne. 

segítökéz 1 napja Creative Commons License 18469

Kedves Kinga!

 

Tudom jól mi az a loonstrook, már 20 évet ledolgoztam Hollandiában, viszont lehet, hogy kezdek "szenilis" lenni, mert nem értem mire akarsz kilyukadni.:)))

 

Tehát: van egy ismerösöd, aki egy valamilyen irodában dolgozik és kellene neki a loonstrook egy Duijndam nevü cégtöl.

 

Ez az illetö a Duijndam -nál dolgozott, de nem kapta meg a fizetéses papírját, vagy tulajdonképpen miröl van szó?

Lentebb megírtam, ha hiányzik ez a papírja, el kell menni érte, vagy telefonon keresztül megkérvényezni, hogy juttassák el hozzá, mert fontos, hogy meglegyen neki, ez alól nem bújhat ki egy vállalat sem.

 

Nem tudom én vagyok teljesen béna ebben a témában, vagy nem adsz egyértelmü felvilágosítást ahhoz, hogy segíteni tudjunk.:))

Előzmény: kinga06 (18468)
kinga06 1 napja Creative Commons License 18468

Nem a jaaropgaaf -ra gondoltam. A loonstrook Papir egy fizetespapir. En nem Dolgoztam ott csak egy ismerosomnek probalok segiteni aki egy irodaba dolgozik es ettol a cegtol kelenne egy ilyen papir. 

segítökéz 1 napja Creative Commons License 18467

Kedves Kinga!

 

Arra próbáltam reflektálni, hogy már 5 nappal ezelött is sürgös volt az a Duijndam-dolog, akkor sem reagált senki, másodszori beírásra sem hiszem, hogy bárki bármit tudna mondani már csak azért sem, mert nem tudjuk (én leglábbis nem!) mi a gondod a loonstrook-kal.

A Duijndam-t beütöttem a Google-ba, van ilyen nevü vállalat és u.n. Uitzendburo is.

Amennyiben a fent emlitett hivatalos papirra szükséged van, de valami miatt nem kaptad kézhez azt tanácsolom, menj be hozzájuk elkérni, vagy telefonon keresztül tárgyalj velük.

Ugye nem a Jaaropgaaf-ra gondolsz? Ha igen, azt minden cég különbözö idöpontban adja kézbe, vagy postai úton juttatja el, legkésöbb februárban.

Üdv. S.K.

Előzmény: kinga06 (18466)
kinga06 1 napja Creative Commons License 18466

Kedves segitokez!

Azert koszonom Hogy irtal. Tudom Hogy sokan vagyunk itt. Tenyleg fontos es remeltem hogy hatha tud valaki segiteni. 

Sethi 1 napja Creative Commons License 18465

Nézd, én abszolút megértem az indokaitokat, hogy miért szeretnétek itt (vagy mondjuk úgy, hogy nem Magyarországon) letelepedni, és tényleg nem lebeszélni akarlak. De az anyagiakat félretéve is nagyon nehéz lesz kisgyerekkel egy bérelt szobában. Egyedül. Szülői segítség nélkül. Elszigetelve minden baráttól.

Én 6,5 éve élek az országban. Rendezett körülmények közé költöztem, és úgy vállaltunk gyereket. Még így is brutál nehéz volt az első időszak. Magamból kiindulva biztos kivárnám, míg lenne saját albérlet, és csak akkor költöznék ki. Hidd el, 24/7-ben bezárva egy bérelt szobába be fogsz hülyülni. Akármilyen jó fejek is a befogadók.

Egyébként a támogatás nélküli bölcsődei ár heti 5 munkanapra olyan 1000-1200 euró. Még támogatással is ennek a 60%-a, és akkor még semmit nem ettél, és nem pelenkáztad/ruháztad a gyereket.

Szóval azért ezt érdemes lenne még párszor átgondolni.

Előzmény: Fatima22 (18463)
Fatima22 1 napja Creative Commons License 18464

noordbrabander!

 

Nagyon szépen köszönjük :)

Magyarországon ha nincs elég protekciód, ismerősöd, vagy gazdagabb családod akik támogatnának,  akkor itthon úgy élheted le az életed (főleg hogy ha fiatalon bevállalsz egy gyereket), hogy gürizel 10-12 órát egy szar munkahelyen MINIMÁLBÉRÉRT, miközben egy jobb életre vágysz és erre rámegy a kapcsolatod és te magad is. Jó nem általánosítok ennyire, igenis van aki feljebb tud jutni önerőből (nagyon ritka), de inkább az jellemző hogy egymáson-mindenkin áttaposva. Nos, mi egyiket sem szeretnénk, és nem tehetünk arról hogy ebben az országban-(meg még biztosan sok más helyen is), ez a helyzet, de igenis jobb életre vágyunk és együtt szeretnénk felnevelni a kislányunkat, és ha ehhez az kell hogy egy ideig ennyire távol legyünk egymástól akkor kibírjuk, de természetesen nem ez a célunk, így próbálkozunk. :)

Előzmény: noordbrabander (18459)
Fatima22 1 napja Creative Commons License 18463

Igen arról tudok hogy nincs gyes. De van gyermektámogatási, családi pótlék, albitámogatás és a bölcsire is van visszatérítési lehetőség. Addig szeretnék otthon maradni a picivel amíg aktívan szopizik, addig meg ki tudnám deríteni hol-miben tudnék elhelyezkedni.

Arról már kaptam értesítést egy kint lévő családtól hogy húsüzemi fizuból nem fogunk megélni, de szerencsére nem is az a cél hogy ottmarad. Neki ott egy ideig biztos állása van úgy hogy csak a saját ennivalójára kell költeni, így tud minden máson spórolni. Nem akarunk az elején összeköltözni, azért keresek csak magamnak és Liának szobát egy családnál (családi házban), mert az az elsődleges célunk hogy minél hamarabb gyakrabban tudjunk találkozni, és részt tudjon venni Balázs a lánya életében.

Egyáltalán nem veszem kötekedésnek, sőt megköszönöm az ilyen válaszokat-segítségeket, hiszen ezekre bizony gondolni kell egy felelősségteljes családnak. :)

 

Előzmény: Sethi (18458)
segítökéz 1 napja Creative Commons License 18462

Kedves Kinga!

 

Ezen a fórumon több segítökész ember található. Valószínüleg az idelátogató Hollandiában élö emberek hallgatása azt jelzi, nem vagyunk ismerösök abban a témában, ami felöl érdeklödsz, ezért segítségedre sem tudunk sietni.

 

További sikert!

Előzmény: kinga06 (18461)
kinga06 1 napja Creative Commons License 18461

Sziasztok. Ismeri valaki a Duijndam irodat? Fontos!

noordbrabander 2 napja Creative Commons License 18460

Szervusz kedves Azegyetemista!

Igencsak megkesve jegyzem meg, jo hallani feloled es sok sikert kivanok az ittlethez:)

Es ne feledd szajadat kinyitni! Amikor valamit akarsz Hollandiaban.

Szemelyesen tenyleg celszerubb lakast keresni.

Legy welkom hier!

Előzmény: Azegyetemista (18451)
noordbrabander 2 napja Creative Commons License 18459

Eloszor is a legjobbakat kivanom a varandosagodhoz, konnyu szulest es egy egeszseges Liat!

Valamint csatlakozom Sethi velemenyehez.

Nagyon rizikos es draga dolog lenne idejonni egy babaval, egy fizetessel.

Nem is beszelve arrol, hogy gyakorlatilag nulla az eselye, hogy akar csak atmenetileg egy szobat talaljatok harmatoknak egy magyar csaladnal. Eindhoven egyetemi varos es nagy a szoba hiany.

A ferjed Magyarorszagon nem talalna munkat? Akkor egyutt lehetne a csalad:)

Előzmény: Fatima22 (18457)
Sethi 2 napja Creative Commons License 18458

Nem kötözködésiből, mert megértem, hogy szeretnétek együtt lenni, de ugye tudod, hogy Hollandiában nincs gyes? Meg fogtok tudni élni legalább egy évig egy húsüzemi keresetből úgy, hogy egy szoba legalább 300-450 euró havonta, és akkor még semmit nem ettél? Nem tudom meddig akarsz otthon maradni a babával, tekintve a bölcsődei árakat, de ha iskolakezdésig, akkor az elég húzós lesz egy keresővel.

Mindenesetre sok szerencsét, remélem találtok szállást.

Előzmény: Fatima22 (18457)