Keresés

Részletes keresés

alessnesta13 Creative Commons License 1 napja 0 0 18693

Köszönöm a  választ! Ha minden kötél szakad és nem találok mást akkor megpróbálom, legalább akkor van 6 hetem hogy találjak munkát.

Előzmény: Sethi (18692)
Sethi Creative Commons License 2 napja 0 0 18692

Most újra leírom, amit tudok a személyes ismerőstől, aki így jött ki, aztán majd kopizgatom a hozzászólás számát. Az Axel arra specializálódott, hogy nullás szerződéssel hívnak be külföldről olcsó munkaerőt (nem csak magyarországról), akiket aztán kizsigerlnek a következőképpen:

- Betesznek egy tömegszállásra az isten háta mögött, és ha szerencséd van, akkor nem fognak kéthetente új szállásra költöztetni.

- Visszatartják a kezdő fizetésed egy jó részét (ami nem is legális, de mivel a legtöbben nem merik őket felnyomni, ezért megtehetik)

- Csak az elvégzett munka után fizetnek, és biztos lehetsz benne, hogy NEM lesz minden napra munka

- Kb 6 hétig fog tartani, utána kitesznek azzal a felkiáltással, hogy nincs elég munka (közben meg már hirdetik a helyet az új rabszolgának)

 

Ennyi. A túlélés azt jelenti, hogy van kb 6 heted, hogy normális munkát találj magadnak, szállással.

Előzmény: alessnesta13 (18691)
alessnesta13 Creative Commons License 2 napja 0 0 18691

Szia! 

 

Nemrég voltam a flex-tempnél interjún. Ügye ez a cég a kint lévő axel-lel áll kapcsolatban. Van esetleg valami tapasztalatod? Kifejtenéd nekem ez bővebben hogy miért csak túlélés? (akár privátban is) Nem akarok pórul járni. 

 

Köszi! :)

Előzmény: Sunny... (18663)


Laszlo1990 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 18690

Üdv mindenkinek,

Holland magyar tolmácsra vagy fórditóra(nem hites,oklevéllel nem rendelkezö is jó )lenne szükségem Enschede vagy Deventer környékén Hollandiában hosszab idöre.

Remélem jó helyre írok,

elöre is nagyon köszönöm a válaszokat és tanácsokat.

Üdvözlettel,

Lászlo

zsuzsycs Creative Commons License 2015.07.20 0 0 18689

Köszönöm mindenkinek a választ! 

schlumberger Creative Commons License 2015.07.17 0 0 18688

Eszter, a gyerekekkel van a baj: nálunk az unokák 20 - 12 - 8 - 6 - 3 évesek, mindig van valami esemény, amikor megkönnyezünk valamit. A legnagyobbik, legkedvesebbik (csúnya ilyet mondani, dehát szinte velünk, nálunk nőtt fel, anyja nővérke volt, sokat éjszakázott, hétvégézett a kórházban) még kb. három évig a felsőoktatásban lesz, de már most mondogatja, hogy dédik lesztek :-) Őt elvittük Goudába, Leidenbe, Amsterdamba, Hágába, meg egy csomó biciklis túrára ott Gouda környékén (is... bejárt velünk jónéhány országot :-)))  )

Már nem jön velünk, mert van fiúja (4 éves, stabil kapcsolat), és megható látni, ahogy a tőlünk látott gondossággal szervezi-intézi a nyári programjukat.

Hiszen még most született, még pelenkásan szaladgált, és tessék - hirtelen felnőtt lett :-)))

No, a többi orgonasíppal még lehet foglalkozni, dehát nőnek ezek, mint a bolondgomba :-)

Előzmény: Kamy Eszter (18687)
Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.16 0 0 18687

Üdv Mindenkinek,

Nagyon köszönöm a sok ötletet. Most még csak átfutottam, de belemélyülni csak hétvégén fogok. Képzeljétek el, a nagyobbik lányunk ma "ballagott" el az alapiskolából. Nem egy magyar szintű ballagás volt; itt teljesen más, de ugyanolyan megható. (legalábbis nekem az volt) Már csak az a kérdés, hogy felettem szaladnak az évek, vagy a lányom öregszik...

jewel1979 Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18686

Delfinárium mindenképp. Aztán kisebb gyerekeknek sprookjeswonderland Enkhuizenben. Scheepvaartmuseum Amszterdamban... 

Előzmény: Kamy Eszter (18680)
segítökéz Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18685

Sok lehetöség van, még hozzáfüzném a Paleis Het Loo megtekintését összekötve az Apenheul állatkerttel Apeldoornnál, vagy ha fiu gyermekekröl van szó a Militaire Luchtvaart Museumot Soesterbergnél, Schipholnál is van egy nagy Repülögépmúzeum, azt nagyon élvezte a fiam.

Zeelandot se hagyjuk ki, aug.7-töl aug. 9-ig ( 3 nap ) tart a Visserijdagen in Breskens.

 

Ha eszembe jut még más, feltétlen megírom...:)

Előzmény: Sethi (18682)
alfredaurel Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18684

Szia,

 

Harom eve elhiszem, hogy jobb volt, sajna most siralmas a helyzet. 

 

A magyar bevandorlasi hivatalt elarasztottak a hataron tuli magyarok kerelmei, illetve atkerult egy masik hivatalhoz. Raadasul ugy tudom a kulugy sorcseret csinalt a nagykovetsegeken.

 

Buntetesrol nem volt szo, csak azert kellett volna a gyerekkel koran oda menni, hogy minnel elobb kesz legyen az utlevel es tudjunk utazni majusban. Es igazabol ez duhitett fel, hogy valtig allitottak, hogy nincs mas modja ennek, csak a szemelyes megjelenes, holott nem igy van.

 

udv,

 

Alfred

 

Előzmény: Kamy Eszter (18679)
Sethi Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18683

Most lehet, hogy hülyeséget mondok, de nekem úgy rémlik, hogy Utrecht.

Előzmény: Kamy Eszter (18678)
Sethi Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18682

Én még hozzátenném ezt is:

http://www.linnaeushof.nl/

Az is pont lefedi a teljes korosztályt. Delfináriumot is meg Eftelinget is tudom teljes szívvel javasolni, ott is voltunk már legalább háromszor. Azok ráadásul egész napos programok, sőt, megkockáztatom, hogy Efteling az egész hétvégés.

Előzmény: segítökéz (18681)
segítökéz Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18681

Kedves Eszter!

 

esetleg személyes tapasztalatok is lesznek. --írod.

 

Hirtelen pár olyan hely jutott eszembe, amit ajánlok megtekintésre.

1. Madurodam ( Den Haag )

2. Dolfinarium ( Harderwijk )

3. Muiderslot  (  Middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden.) 

4. Dierenpark ( Emmen )

5. Efteling ( attractiepark in de plaats Kaatsheuvel ) 

 

 

Kellemes kirándulást!

Előzmény: Kamy Eszter (18680)
Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18680

Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak, bár nem sokszor szólok hozzá, de gondoltam, hogy esetleg személyes tapasztalatok is lesznek. 

És (tudom, és-sel nem kezdünk mondatot) természetesen visszatérek. Ide mindig, bár az utóbbi időben nagyon ellaposodott a fórum. Pár éve, ha nem olvastam pár napig, akkor szinte oldalakat utána kellett olvasni, most viszont ha két hétig nem lépek be a fórumra, akkor is csak pár hozzászólás van, ami új. Én személy szerint sajnálom. Azt is tudom, hogy a sok "adjatok munkát, szállást" hozzászólás többségben van, de az is bosszantó, hogy ha van segítség, a köszönöm elmarad sok esetben...

Ezt a honlapot megnéztem, köszönöm. Ez a hét nagyon zsúfolt, mivel nálunk most vannak az utolsó napok az iskolában, így minden napra jut valami; de pénteken jobban belevetem magam a keresgélésbe. Majd írok, hogy hol voltunk, mit láttunk. 

Köszi még egyszer a linket.

Eszter

Előzmény: segítökéz (18674)
Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18679

Mi a két kisebbik gyermeket (mivel Hollandiában születtek) Den Haag-ban anyakönyveztettük, vagyis ott töltöttük ki a papírokat születés után, ott kértük meg az útleveleket (persze kicsit drágább volt, mint Magyarországon - adminisztrációs dij). Az útlevél például 2-3 héten belül megérkezett postán. Ja, egyidőben intéztük a születés bejelentését és az útlevelet.

Az azonnali megjelenésről csak annyit, hogy nekünk az egyik gyermek volt fél éves, a másik másfél, mikor intéztük a papírokat. (ennek már 3 éve). Egy szót nem kérdeztek, hogy miért most most mentünk, nem volt büntetés...

Úgy látszik, itt is ügyintézőtől függ...

Egy kifogás volt a magyar anyakönyvezésnél: nem tudnak beírni 3 keresztnevet, csak kettőt. Azzal sem volt baj, hogy nem magyarosított a keresztnév (gondolok itt az "sth" betűkombinációra).

 

Az a sétáltatás viszont elég csúnya (már-már felháborító) dolog volt. Megértem, hogy hajléktalant nem engednek be a személyzeti wc-re, de egy terhes asszonyt....tovább nem kommentálom.

Eszter

Előzmény: alfredaurel (18675)
Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18678

A gyermekeim 4, 5 és 12 évesek. Az ország délebbi részén lakunk, de úgy gondoltam, hogy idén távolabbi északi kirándulások is szóba jöhetnek; vagyis az ország bármelyik pontjára el tudunk menni. 

Tényleg, Hollandiának kimérték már a földrajzi közepét? Ha igen, elnézést a tudatlanságom miatt. 

Eszter

Előzmény: Sethi (18673)
Sethi Creative Commons License 2015.07.15 0 0 18677

Hát, megtévesztett minket az, hogy nem a szokásos "munkátkeresek nyelvet nem beszélek segíccsetek!" kérdés volt. :)

Előzmény: RodeTulp (18676)
RodeTulp Creative Commons License 2015.07.14 0 0 18676

Gyerekek, a szívem összefacsarodik. 4 jóindulatú ember ugrik és válaszol, zsuzsycs pedig már rég elfelejtette, hol kérdezett, lassan 5 napja...

Mostanában ez a "módi" járja itt...

Hát (fórum)élet ez?!?!?

alfredaurel Creative Commons License 2015.07.14 0 0 18675

Szia,

 

amennyiben magyar allampolgar lesz a gyerek:

 

a holland anyakonyvi kivonatot otthon hazai anyakonyveztetni kell, az alapjan kap majd utlevelet. Na az elobbi az igazi szopas. Elvileg 2 honapja van erre a hatosagoknak, de gyakorlatban inkabb 6 honap es az orokkevalosag koze esik. Ami azert vicces, mert amig nincs hazai anyakonyvezes, nincss utlevel, nincs utazas (elvileg). Magyaran a gyerek addig hontalan. Van mar kulon facebook csoportja a temanak:

 

"Felháborítò! Miért kell fél évet várnunk az újszülötteink okmányaira?"

 

Illetve meg egy olyan aprosag, hogy a hagai nagykovetseg azt mondta nekunk ha megszuletik a gyerek akkor azonnal menjunk el a nagykovetsegre, gyerekestul(!) mert csak igy lehet elinditani az eljarast. Na ez ugy baromsag ahogy van, ugyanis meghatalmazott utjan barmelyik magyar okmanyirodaban be lehet adni. Ez azert jobb, mert a nagykovetseg es magyar kulugy kozott kb havonta megy egy posta, a kulugy meg a bevandorlasi ugyekel foglalkozo hivatal kozott meg kb hetente. Ki loehet szamolni, ez mennyit ad hozza az ugyintezeshez.

 

Hagai nagykovetsegrol meg annyit: mi a hazassagi anyakonyvi kivonat honositasat (ami szukseges szinten a gyerek papirjaihoz, ha kulfoldon hazasodtatok, beadhato egyszerre a gyerek anyakonyvi kivonataval)  ott kezdemenyeztuk, mert meg nem tudtunk az elobb leirtakrol. Bementunk 7 honapos terhes felesegemmel, aki szeretett volna elmenni wc-re, hat elkuldtek a 10 perc setara talalhato benzinkutra. Ez az eljaras mondjuk egy 10 napos csecsemovel erdekes lett volna.

 

Nekunk februarban szuletett meg a gyermekunk, majus vegere lett meg a magyar anyakonyvi, de kellett hozza nemi "rasegites".

 

udv,

 

Alfred

Előzmény: zsuzsycs (18669)
segítökéz Creative Commons License 2015.07.13 0 0 18674

Itt sok ötletet találhatsz feltéve, ha még visszatérsz elolvasni.

 

http://www.dagjeweg.nl/

Előzmény: Kamy Eszter (18672)
Sethi Creative Commons License 2015.07.13 0 0 18673

Hát ez attól is függ, hány évesek, és merre laktok. Nyilván fölösleges lenne Rotterdami akármit javasolni, ha mondjuk Groningen környékén éltek. :)

Előzmény: Kamy Eszter (18672)
Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.13 0 0 18672

Sziasztok Mindenki,

Közeleg a nyári szünet, szeretnék tapasztalatokat olvasni, hogy három gyermekkel mit érdemes megnézni Hollandián belül. Van kedve valakinek írni?

Eszter

Kamy Eszter Creative Commons License 2015.07.13 0 0 18671

Szia Zsuzsy,

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az önkormányzatnál a baba megszületését 3 napon belül kell jelenteni (nekünk annak idején így mondták), és fontos a biztosítónál is jelezni, hogy megszületett.

A többiről minket kiértesítettek; gondolok itt a gyermek időszakos vizsgálatáról, az oltásokról... Ja, a családi pótlékot igényelni kell, vagyis mi annak idején mi magunk kezdtük intézni. (úgy írom ezt az "annak idején"-t, mintha ezer éve lett volna...)

Sok sikert és boldogságot. Ha van kérdésed szívesen segítek. Van egy kis tapasztalatom.

Eszter

Előzmény: zsuzsycs (18669)
Sethi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 18670

A papírokat a bejelentett lakcím szerint illetékes helyi önkormányzatnál kell intézni. Vinni kell a kórház (vagy a szülésznő, ha otthon szülsz) által kiállított papírt, és kitölteni a nyomtatványt. Esetleg odamehetsz szülés előtt és megkérdezheted, hogy pontosan miket kell vinni. :)

A kész dokumentumokat postázni fogják.

Ha útlevelet szeretnél intézni, azt a követségnél kell, de ott nem tudom, mi kell hozzá. Van e-mailjük, ott meg lehet kérdezni, nagyon készségesek.

 

Már ha erre voltál kíváncsi.

Előzmény: zsuzsycs (18669)
zsuzsycs Creative Commons License 2015.07.09 0 0 18669

sziasztok!

 

infóra lenne szükségem. decemberben fogok szülni. itt hollandiában. a hivatalos ügyekről, intézni valókról, egyéb tudni valókról. az egészségügyi ellátással meg vagyok elégedve, és arról kellőképpen informáltak is. de a hivatalos ügyintézés teljes homály... tud valaki segíteni?

előre is köszönöm!

skyline67 Creative Commons License 2015.07.06 0 0 18668

www.euparcel.wordpress.com

Kedves Magyarok,sok szeretettel ajanlom figyelmetekbe az Euparcel Nemzetkozi Futarszolgalatot bombajo,1€ - 1,2€/Kg aron,Irorszag es Magyarorszag kozott,Hollandian keresztul.Alapdij 25€.Csomagok,raklapos aru,anyagbeszerzes,az EU-bol.Mar peldaul akar a jovo heten kortyolhatod a jo hideg Guiness sort Paddy Ir whiskivel....Julius 13.-an indul a Sprinter Irorszagbol.Kuldjetek a megrendleseiteket a www.euparcel.wordpress.com,vagy Tel:+353871910425 Ir, illetve +36-70/581 86 26.Szep Napot.Sandor

bolond38 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 18667

Sziasztok! Várom jelentkezését olyan HENTESEKNEK akik szeretnének Hollandiában dolgozni ! Sertés darabolóban kell dolgozni! További részleteket privátban! Tel: 0031 626256371 

EuropeanStaffing Creative Commons License 2015.06.26 0 0 18666

 

Kedves Munkakeresők!

 

 

A European Staffing egy holland alapítású és székhelyű munkaerő-közvetítő és –kölcsönző vállalat, mely különösen a logisztika és termelés területein tevékenykedik sikeresen immár 8 éve.

 

 

 

B1-es szintű angol nyelvtudás esetében azonnali munkába állást biztosítunk megbízónk waalwijki vagy tilburgi raktárában különböző logisztikai munkakörökben. Gyalogkíséretű-, vezetőüléses-, magasemelésű-és vezetőállásos targonca vezetőket is keresünk legalább fél éves tapasztalattal és 5 évnél nem régebbi gépkezelői jogosítvánnyal.

 

 

 

Érdeklődni lehet angolul a következő számon: +31631745346 vagy regisztrálni a http://www.europeanstaffing.eu web oldalon.

 

 

 

Üdvözlettel:

 

European Staffing

 

 

RodeTulp Creative Commons License 2015.06.22 0 0 18665

Remélem, te még visszajössz a fórumra és elolvasod, netán reagálsz is...

 

Tedd fel ide is a hirdetésed, sosem tudni:

http://www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=17372&forum=9&62

 

Nézz körül náluk is!

http://presztizstaxi.com/

 

Sok sikert!

Előzmény: Nickey Tomy (18664)
Nickey Tomy Creative Commons License 2015.06.22 0 0 18664

Sziasztok! megy valaki Hollandiából Magyarországra Pestig de Debrecenig jóbb lenne a héten Szerda- csütörtökön vagy pénteken! Nijmegen Dukkenburg-ba vagyok a cimem:Spijkerhofplein 80. email cimem:tamastamcses@gmail.com ide irjatok vagy az oldalra előre is köszönöm! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!