Keresés

Részletes keresés

Zuraglal Creative Commons License 3 napja 0 0 18800

Sziasztok!

 

Január végén vagy február elején 5 hónapra Eindhovenbe költözöm tanulmányaim miatt.

Tudtok nekem szállást ajánlani minél olcsóbban?

Kérlek, ha tudsz valamit ez ügyben, keress a szabotimi89@gmail.com címen.

 

Köszönettel,

Timi

RodeTulp Creative Commons License 2015.11.17 0 0 18799

A 130 %-os büntető biztosítási összeg úgy jön ki, hogy pl.

Kötnek a nevedre egy bizt-t, ahol az alapbizt. (basis) 80 euro havonta. Ezt te 30 %-kal többért kapod meg,  az + 24 euro. Tehát, ha ők kötik meg a nevedre a bizt-t, mert te nem voltál hajlandó, ennyivel rosszabbul jársz. Egy év múlva kibújhatsz alóla....

Előzmény: jobHUNTER (18796)
RodeTulp Creative Commons License 2015.11.17 0 0 18798

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/wat-gebeurt-er-als-ik-niet-verzekerd-ben-voor-de-zorgverzekering

 

  

http://www.zorgverzekeringslijn.nl/onverzekerd/

Boeteregeling als je onverzekerd bent
Zorginstituut Nederland (ZIN) spoort iedereen die niet verzekerd is op en stuurt dan een waarschuwingsbrief. Als je na 3 maanden nog niet verzekerd bent, moet je een boete betalen. De boete bedraagt € 351,99. Hiervoor ontvang je van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een acceptgirokaart. Als je bij een volgende controle nog steeds geen zorgverzekering hebt, dan krijg je weer de boete van € 351,99 opgelegd. Na nog eens 3 maanden sluit ZIN namens jou een zorgverzekering af.

 

A lényeg a szövegből: Ha nem vagy biztosítva, a Zorginsituut Nederland (ZIN) felszólít, hogy biztosítsd magad. Ha 3 hónap múlva sem teszed ezt meg, kapsz egy büntetést, melynek összege EUR 351,99. Ha egy második kontrollnál sem v. bizt.,  újra kiküldenek egy csekket ugyanennyi büntetéssel. Ha ezután sem tanultad meg, akkor a nevedben biztosítást kötnek, itt jön a 130 %-os büntető premie (nem Prémium:D!!!), amit a fizetésedből visszatartanak. Ha nem dolgozol, kapod a csekket házhoz.

 

Visszamenőlegesen arra az időszakra, mikor nem voltál biztosítva nem kell fizetned, de magad állod az összes (esetleges) költséget, ami gyógykezeléseddel kapcsolatban felmerült.

 

 

Személyes véleményem: Ne ezen takarékoskodj! Nagyon megjárhatod, itt óriási számlákat kapsz egy lábtöréshez is... Te honnan vagy abban olyan biztos, hogy nem fog veled történni semmi? Nem beszélve az állandó büntetésekről és hercehurcáról. Ha itt élsz, ez benne van a pakliban. Biztosítva kell lenni, törvény írja elő.

Előzmény: jobHUNTER (18796)


segítökéz Creative Commons License 2015.11.17 0 0 18797

Mint mondtam, nem ismerem a kollektiv biztositást.

Ami tény és törvény: mindenkinek be kell magát biztosítania, mert soha ne mondd, hogy soha!

A mindenkori betegbiztosító fizet a háziorvosnak havi €27.50 minden betege után, ez nem a te zsebedre megy. Pont ez az oka, hogy a háziorvoshoz való menetel ingyenes! Ismétlem: ezt a biztosító fizeti, de ehhez regisztrálnod kell egy általad kiválasztott háziorvosnál.

Nem világos elöttem, hogy mit sokallsz. A €78-at, vagy az önrészesedést?

Szerintem a €78 nem is igazán drága, az önrészesedéshez pedig csak akkor lesz közöd, ha szakorvoshoz, gyógyszertárba mész.

A korod nem határozza meg az egészségi állapotodat, ma még nincs gondod, holnap elüt egy autó, vagy félrelépsz, kibicsaklik a bokád/térded, hirtelen vakbélgyulladásod lesz, amit müteni kell és lehetne sorolni milyen bajok állhatnak elö, amihez orvosra van szükséged.

Melegen ajánlom, ne hazárdirozz, fizesd havonta a €78-t.

Előzmény: jobHUNTER (18796)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.11.17 0 0 18796

sikerult beszelnem mar mindenkivel. a biztositas amit nyujt a ceg vegulis semmi, az OHRA es VGZ-vel vagyunk szerzodve es ha kotnek biztositast akkor kapnek 10% kedvezmenyt, a legolcsobb 78eur lenne 850eur onresz mellett. -))
oszinten szolva en ezt sokallom, foleg mivel igenybe venni nem nagyon fogom. 29vagyok, es az evi 1x influenzat kiveve nem nagyon voltam beteg, panaszom sincs. (mondjuk igaz a fogam most faj.. de kibirom meg 3 hetig, akkor megyek haza)
szoval a kerdesem, ha nem kotnek biztositast mekkora buntetesre szamithatok? ha jol olvastam beraknak valami premiumba (130%)de az megis hany eur havonta?visszamenoleg ha nem vettem igenybe ki kell fizetni vmit is?premiumrol lejebb lephetek?(nem regisztraltam meg dokinal se)

hazardiroznek igaz.. es a peldam se kovetendo,soot!!

segítökéz Creative Commons License 2015.11.15 0 0 18795

Igen. Ez is egy megoldás.

Minden függ attól, kinek milyen krónikus, vagy kezelésre szoruló betegsége van, aszerint választja ki a "csomagot" és az önrészesedés összegét.

Előzmény: jewel1979 (18794)
jewel1979 Creative Commons License 2015.11.14 0 0 18794

hozzátenném, ha tényleg ritkán beteg valaki, érdemesebb magas önrészt és ezzel párhuzamosan alacsonyabb havidíjat választani, mert az olcsóbb. Én az elmúlt 7,5 évben egyszer voltam orvosnál egy kéz húzódás miatt, amire nem

írtak fel semmi érdemleges gyógyszert. Szóval én már évek óta alacsony havidíjat választok. Ami annyiban rizikós, hogy ha mégis kórházba kerülnék, több, mint 800 euró lenne az önrészem (megjegyzem, ezt az elmúlt 7 év alatt már bőven megspóroltam...) 

Előzmény: segítökéz (18793)
segítökéz Creative Commons License 2015.11.13 0 0 18793
  1. Arról van szó, hogy havonta fizetsz a biztosítónak kötelezö premie-t, pl. €140-et. Ezen felül jön még az a bizonyos önrészesedés. A €140 úgy jön ki, hogy kiválasztod, mit igényelsz a "csomagból", viszont van olyan kezelés, ami eleve bennevan a csomagban, mint pl. nálam €200-ig fizetik a fysiotheratie-t, azaz gyógytornászt, de ha több kezelésre van szükséged, azt már magad fizeted, vagy bebiztosítod magad nagyobb összegre, ami a gyógytornászt illeti, természetesen mindez premie emelkedéssel jár.

(ezért kell megtudni a biztositodtól, hogy milyen csomagokat kinál ).

Az önrészesedést NEM fizeted havonta, csupán akkor, ha igénybe vettél valamilyen orvosi szolgáltatást és annak a szolgáltatásnak összegét perkálod le.

Hogyan is érzékeljem? Eltörik a lábad példának okáért, fizetsz a röntgenért, a sebészért, aki begipszel és az utána levö revalidációért addig, míg az önrészesedési összeged el nem fogy. Ha mindez belefér még az önrészesedésedbe, jelesen a €375-be, akkor eddig az összegért fizetsz. Amint akár 1 centtel több a kiadásod, már a biztosító fizet.

 

A biztosítódtól kapsz egy kártyát, amin rajta van a neved, a bizt.számod, szül. éved, személyiszámod és a biztosítód neve. Ezt a kezelésed elsö alkalmával be kell mutatni, utána már bent leszel a komputerben és legközelebb a recepciónál már csak a nevedet és születési számodat kérik.

 

A kezelési költségeidet elküldik a biztosítóhoz, és ök vonják le a számládról,  míg le nem jár az önrészesedésed. Amennyiben nem vagy rászorulva kórházi kezelésre, vagy gyógyszerekre 1 év alatt, akkor csak a havi €140-et kell fizetned a biztosítódnak.

Ellenben ha beteges vagy, sok kivizsgálást igénylö betegségben szenvedsz, akkor addig fizeted az orvosi szolgáltatást, míg az önrészesedésed elfogy. Ha pl. áprilisban már a bajaid miatt kifizetted az önrészesedést, december 31-ig nincs semmiféle kötelezettséged, mert a továbbiakban a biztosító fizet.

 

Nem olyan komplikált ez, csak leírni nehézkes.:-)

 

Kérdezz továbbra is nyugodtan, ha valamit nem értesz, igyekszem megválaszolni.

 

 

Előzmény: jobHUNTER (18791)
klotya Creative Commons License 2015.11.13 0 0 18792

Sziasztok jovohettol hosszutavra keresek kiado szobat eindhoven kornyeken max 20km 

elore is koszonpom

jobHUNTER Creative Commons License 2015.11.13 0 0 18791

hat most csoppet osszezavartal. akkor most mit kell fizetni kotelezo dijkent? a 375 eur-t? vagy az altalam valasztott biztositast (ami kb 85eur-tol indul felfele)?
jol olvastam hogy amennyiben nem fizetek akkor a buntetes, hogy a premium csomagba tesznek?

segítökéz Creative Commons License 2015.11.13 0 0 18790

A kollektiv biztositást nem ismerem,a párom és én egy általunk kiválasztott biztosítóval kötöttünk szerzödést és azt a fizetésünkböl vonja le havonta automatikusan ( mert igy kértük ) a biztositás összegét. Még ebben az évben €375 a kötelezö önrészesedés, jövöre emelkedni fog.

Ez azt jelenti, amíg el nem fogy az emlitett összeg, azt töled vonják le, ami többlet adódik, azt a biztosító állja.

 

Engem pl. a háziorvos tanácsára mentövel vittek be tavasszal a kórházba, ami nem olcsó mulatság, € 600 felett volt, ebböl én fizettem az önrészesedést, s ebben az évben minden kezelést, a gyógyszerek árát már a biztositó fizeti a kórháznak, vagy a gyógyszertárnak.

 

Mindenkinek kötelezö a betegbiztositás, ez alól kivétel a fogorvos, amennyiben magad akarod állni a költségeidet.

 

A kollektiv biztositásra érvényes szabályokat tudakold meg a munkaadódtól, de lehet, akad itt valaki, aki többet tud mondani róla.

 

Tudtam segíteni? :)

Előzmény: jobHUNTER (18789)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.11.13 0 0 18789

koszi, ha a munkaltatom minden dolgozonak kollektiv health insurance-t biztosit (partner VGZ) akkor kell nekem fizetnem a netto fizetesembol?

ez nekem meg mindig nem tiszta. neztem a biztositasokat a legolcsobb havi amit talaltam 85eur. ezt ugye minden honapban fizetem 1 evig.nezzunk 1 peldat.

ha pl egyszer elmegyek fogorvoshoz mondjuk a fogkovet leszedetni kerul 30eur-ba mivel van biztositasom ennek csak a 10%-at kell fizetnem, ha nincs akkor meg ugye 30eur.t miert eri meg nekem kifizetnem a havi 85eur-t ha csak 1 evben 1x veszem igenybe a szolgaltatast? oke mondjuk 1 evbe 1x elkapok egy influenzat amire kell gyogyszer felir valamit a doki mondjuk 50eur-ert. ezt zsebbol fizetem es ha van biztositasom akkor ugye csak a 10%-at..

meg mindig olcsobban jovok ki biztositas nelkul, mint biztositassal.

 

jol latom, ha keveset vagyok beteg akkor ez a betegbiztositas a penztarcamnak nem olyan jo? vagy valamit felrenezek?

Előzmény: segítökéz (18786)
Quantumleap Creative Commons License 2015.11.11 0 0 18788

Most akkor tulajdonképpen Hollandiában hogy áll a helyzet migránsügyben? Mi van most, és mi várható? Nem túl sok magyar nyelvű hírt találok erről.

Qwertygirl Creative Commons License 2015.11.10 0 0 18787

Sziasztok! Nt2 es nyelvvizsgaval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mennyi ido alatt lehet lerakni nulla tudassal? Milyen tanfolyamot ajanlanatol?

segítökéz Creative Commons License 2015.11.06 0 0 18786

Ajánlatos a lakásodhoz közel lakó háziorvoshoz bejeletkezned, mert nem biztos, hogy egy másik, ki távolabb rendel elfogad, mondván, ha a lakásodra megy ki, mert nem vagy képes lábraállni, nem szívesen autózgat a lakóhelyed másik végébe.

Ha kiválasztasz egy betegbiztosítót, annak havonta fizetned kell. A Biztosító megküldi milyen lehetöségekre biztosíthatod be magad. ( azaz milyen csomagot választhatsz ). Ha férfi vagy, biztos nem veszed bele a szülést, és az azzal járó növéri otthonápolást.Válogathatsz a lehetöségek közül és aszerint fizeted a havi premie-t a Biztosítónak. A háziorvos látogatása ingyenes, azt a Biztosító fizeti, ellenben bizonyos kórházi szolgáltatások pénzben kerülnek, pl. vérvétel és addig míg az önrészesedésed el nem fogy, a gyógyszereket is magad fizeted.

A fogorvoshoz regisztrálod magad, nem fontos rá bebiztosítani magad, de minden költséget saját zsebböl fizetsz.

Minden attól függ, milyen az anyagi helyzeted. Pl. választhatsz magasabb önrészesedést, akkor viszont kevesebb premie-t fizetsz havonta a biztosítónak.

 

Ha valamit nem írtam le világosan, kérdezz nyugodtan! :-)

 

Előzmény: jobHUNTER (18785)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.11.06 0 0 18785

ez a Tb rendszer pontosan hogy mukodik?
lakohelyhez illetekes orvos/fogorvosnal regisztralok, de nem vagyok koteles igenybevenni a szolgaltatast?(biztositast kotni?)
van errol egy jo osszefoglalo valahol angolul/magyarul?

alldaybig Creative Commons License 2015.11.05 0 0 18784

Sziasztok!

Szobát keresek Tilburgban!

A

mr.andras.kelemen@gmail.com

jewel1979 Creative Commons License 2015.11.04 0 0 18783

Be kell jelentkezni egy fogorvoshoz, hivatalosan hozzá járni. Ez kicsit másképp működik, mint Magyarországon... Ott csak beesel egy fogorvoshoz. Itt, ha nem rendszeresen jársz oda, tök más árakat kapsz. Na meg eltérőek az árak és a kezelési módszerek is, nemrég volt erről egy riport a tévében. Köthetsz kiegészítő biztosítást is, ha rendszeresen jársz fogorvoshoz, megérheti. Amúgy épp aktuális gondolkodni a biztosítás módosításán. Én is féltem sokáig az itteni fogorvostól, de aztán rájöttem, hogy ha nagyritkán eljutok Magyarországra, azt nem olyan kellemetlenséggel akarom tölteni, mint fogorvoshoz járni... 

Előzmény: jobHUNTER (18782)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.11.03 0 0 18782

kozbe vettem az AH-ban meg bioboltban is, de a problemat nem oldotta meg.. bar mar hozzaszoktam lehet karacsonyig kibirom akkor megyek haza, viszont ezek a fogorvosok nagy rablok 1-2vel kontaktoltam es rohadtul nem ezt a 10 eur/5percet ajanlottak volt olyan aki 32t mondott 5 perce... hiaba nah kapitalizmus, 

koszi mindenkinek

Előzmény: jewel1979 (18779)
bolond38 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 18780

Sziasztok ! Van megint eggy bőr ülő és egy matrac ! 

A matrac 80x220x18 !

Elvihető!

jewel1979 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 18779

Ezen a képen látsz üvegeket, én mondjuk még sosem próbáltam, talán egy bioboltban (pl. Tuinen) érdemes megkérdezni...

 

http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/81209-azijn-eeuwenoud-wondermiddel.html

 

és a beslist-ről:

http://www.beslist.nl/products/eten_drinken/r/Fertilia_appelazijn_natuurtroebel_750/

Előzmény: jobHUNTER (18778)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.10.30 0 0 18778

koszi kozben kigugliztam elvileg plakk van a fogamon. ami az egyik naprol a masikra jelent meg.  es mielott meglatogatnam az orvost kiprobalnak 1-2 hazi praktikat.

almaecetet hol tudok venni? vagy pontosan mi a holland neve? googletranslate szerint appelazijn, de megnezve a kidobott fotokat van amit isznak, szoval nem vagyok benne biztos hogy ezt keresek..

segítökéz Creative Commons License 2015.10.30 0 0 18777

Ha jól tudom, minden ár biztositás nélkül van feltüntetve.

Mivel nekem aanvullende biztositásom van, az ár 80%-át a biztosító, a 20%-át saját magam fizetem.

 

Biztos akad valaki az itteni fórumozók között, akinek más biztositása és fizetési kötelezettsége van a fogorvosnál.

Én csak a saját esetemröl tudok nyilatkozni.:-)

Előzmény: jobHUNTER (18776)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.10.30 0 0 18776

koszi kozben en is utananeztem es megtalaltam, hogy egy sima konzultacio C13Problem-oriented consultation€ 20.01 eur ez az ar akkor ervenyes ha van biztositasom  a fogorvossal? mennyi az ar ha nincs biztositasom? es igazsag szerint nem fogalmaztam pontosan mert nem a fogam faj, hanem az also metszofogaimnal belul ugy erzem mintha valami ratapadt volna, csak mivel meg kis tukrom sincs nemtudom mi de erzem ha vegighuzom az ujjam akkor az inyem felett vmi van..csak1tipp volt a fogko..

Előzmény: segítökéz (18775)
segítökéz Creative Commons License 2015.10.30 0 0 18775

A fogfájást nem a fogkö okozza és a fogkö leszedését nem a fogorvos, hanem a szájhigiénista (mondhygiënist) végzi, aki általában a fogorvosnál dolgozik egy másik rendelöi szobában.

 

Itt küldöm az árat:

 

M03 Gebitsreiniging (per 5 minuten) € 12,44

 

(ez azt jelenti, hogy 5 perces kezelés kerül ennyibe, de egy alapos fogtisztítás 25 percig tart, tehát 5x12,44= € 62,20)

 

 

Előzmény: jobHUNTER (18774)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.10.30 0 0 18774

koszi talaltam itt a kozelbe egy jonak tuno sulit novemberben kezdek, kivancsi vagyok milyen lesz, addig is gyakorlom online amit tudok.

 

tok mas kerdes. elkezdett fajni a fogam, fogorvosnal meg nem jartam. mire szamitsak egy sima fogkoleszedesse? hany eur?

Előzmény: Sethi (18773)
Sethi Creative Commons License 2015.10.27 0 0 18773

Szerintem két hónaptól ne várj csodát, pláne ha annyi energiát nem is feccöltél a tanulásba. Ha már suli, akkor inkább az estit javaslom, vannak heti kétszeri intenzív tanfolyamok is. Az egy hetesnek semmi értelmét nem látom, nem sok fog megragadni a tananyagból. Kábé mintha a kvantumfizikát akarnád megtanulni egy matekóra alatt, mondjuk az összeadástól indulva.

 

Használat nélkül nem fog menni. Ha megy neked az egyedül tanulás, arra vannak jó anyagok. Ha nem megy (pl nekem sem ment), akkor marad a rendszeres tanfolyam. Ha meg akarsz tanulni, akkor kénytelen leszel bele pénzt és szabadidőt fektetni. (márpedig ezek nem olcsók)

Esetleg lehet még magántanárt keresni. Talán még itt is volt valaki, aki ilyesmire vállalkozott.

 

Egyébként javaslom a rádiót, tévét, menjen mindig a háttérben, hogy legalább szokj hozzá a nyelvhez. Nekem pl anno a 24 kitchen ment állandóan mikor megszülettek a gyerekek, és szétuntam a fejem otthon. Na a (szó szerint) konyhanyelvet Rudolftól tanultam. :)

Előzmény: jobHUNTER (18772)
jobHUNTER Creative Commons License 2015.10.26 0 0 18772

aki huzamosabb ideje itt van Hollandiaban mennyi ido kellett mig megtanult Hollandul? en lassan 2 honapja vagyok itt, es bar nem vittem tulzasba  a tanulast az alap dolgokon kivul nem sok minden megy. ha diskurzusba kerulok egy hollandal az egyszerubb dolgokat elejen meg ertem aztan annyira begyorsul hogy elvesztem a fonalat..

mondjuk nem segiti hogy melohelyen mindenki tok jol beszel angolul, ezert ha kerdezek vmit -benan- hollandul akkor kapasbol angolul valaszolnak. nyelviskola? (roc mondrianrol mik a velemenyek? vagy ki/hogy tanult meg es mennyi ido alatt hollandul? egy ilyen 1 hetes intenziv napi 8 oras holland tanfolyamnak van ertelme?( en mindig lassan tanultam, szivtam is az egyetemen eleg sokat)

 

jewel1979 Creative Commons License 2015.10.19 0 0 18771

Nekünk nem volt gond a kutyával, igaz, legálisan béreltünk lakást és nem pedig szobát, azaz így valamivel drágább.

A nyugdíjaskori foglalkoztatásról: nyilván foglalkozásfüggő, de az én épp nyugdíjaskorú (holland) kollégámat most bocsátotta el a cég, ahol dolgozom, mert nyugdíjaskor felett olyan járulékok vannak, amit a munkáltató nem akart fizetni. Ez mondjuk lehet, hogy azért van, mert holland állampolgár, nem tudom. Egy biztos: 21 éven alattiakat éri meg sokaknak foglalkoztatni, mert nekik kevesebb bért kell fizetni. minél idősebb valaki, annál inkább nő az órabére, amit sok cég nem szeret kifizetni.

Előzmény: zsuzsannadudu (18769)
Sethi Creative Commons License 2015.10.19 0 0 18770

Azt nem hinném, hogy bármilyen jogszabály korlátozná 65 felett a munkavállalást, innentől meg ugyanúgy meg kell küzdeni a fiatalabb konkurenciával. Nomeg ugyanúgy végzettség és gyakorlatfüggő, a nyelvtudásról nem is beszélve.

Kutya nagyon megnehezíti az ingatlanbérlést, ugyanis a bérbeadók nem szívlelik.

A nyugdíjjal kapcsolatban nem tudok felvilágosítást adni, nem vagyok tisztában az érvényes jogszabályokkal.

Előzmény: zsuzsannadudu (18769)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!