Keresés

Részletes keresés

kunberci Creative Commons License 2022.01.21 0 0 497

Következő adag:

kunberci Creative Commons License 2022.01.08 0 0 496

Mi is ketten esszük.

Előzmény: öreg_néne_b (495)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.01.08 0 0 495

Nekem van harmincliteres fazekam, de egyedül én szeretem a kocsonyát. :(

Előzmény: kunberci (494)
kunberci Creative Commons License 2022.01.08 0 0 494

Mindig mondogatni szoktam, hogy kicsi ez a fazék a kocsonya főzéshez.

Előzmény: öreg_néne_b (492)
kunberci Creative Commons License 2022.01.08 0 0 493

Már pedig le lett merve egy kis lé, majd azt töltöm vissza, ha párolog.

Előzmény: öreg_néne_b (492)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.01.08 0 0 492

Sajnos néha én is beleesek ebbe a hibába, hogy megpúpozom a fazekat. Pedig tudom, hogy kétharmad fölé nem célszerű tölteni...

Előzmény: kunberci (489)
kunberci Creative Commons License 2022.01.08 0 0 491

Nekem csak ilyen szar nyomógombos telefonom van. Ez csak ilyen tessék lássék kép. Megbocsátom magamnak, ha a kép szar, de a kocsonya jó lesz.

Előzmény: homerx (490)
homerx Creative Commons License 2022.01.08 0 0 490

sajnos a foto q..vaszar.

Előzmény: kunberci (489)
kunberci Creative Commons License 2022.01.08 0 0 489

Megint fő a kőleves. Én úgy készítem, hogy mindent bele, mert szerintem úgy finomabb. Szóval ez inkább húsleves:

19 literes fazék.

Előzmény: Popenka (488)
Popenka Creative Commons License 2021.12.23 0 0 488

Ezzel a sertésfejjel az a gond, hogy csak én eszem a családban. És még úgy is k* gyorsan elfogy, nem győzöm magamnak csinálni... :)

A levével bab, lencse, ... satöbbi levest főzök utána.

 

Meg ne haragudj, de a sört abálás közben iszom, a kész fejhez nekem jobban esik a tokaji vagy egri fehér. ;)

Előzmény: Dydand (482)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.12.23 0 0 487

"Azért kell szétcsapatni a hentessel a fejet, mert nagyon kevés embernek van akkora fazeka amibe beférne, otthon pedig idétlen-időkig vagdoshatjuk szegény állat orrnyergét a nyiszlett szerszámainkkal, akkor sem lesz olyan az eredmény."

Soha nem engedem, hogy a hentes bárddal vágja a csontot, aztán meg "élvezhetem" a csontszilánkokat. Egy egyszerű, olcsó vasfűrész a tökéletes szerszám a csont vágásához.

Előzmény: Dydand (482)
kunberci Creative Commons License 2021.12.23 0 0 486

Több volt mint 12 tányér. 16-17 szokott lenni. Többi nem fért rá a kinti asztalom tetejére. Nyilván nem egyedül fogyasztottam. Én szeretem a kocsonyát, amikor az van, akkor reggel, délben, este kocsonya evés van nálam. 

Előzmény: homerx (484)
homerx Creative Commons License 2021.12.23 0 0 485

aaaa, mik nem derulnek ki :)

Előzmény: Dydand (482)
homerx Creative Commons License 2021.12.23 0 0 484

3 nap alatt belapatoltad a 12 tanyert? :)

Előzmény: kunberci (483)
kunberci Creative Commons License 2021.12.22 0 0 483

Ma fogyott el az utolsó tányér a legutóbbi főzésből, de már megint azon gondolkodom, hogy kellene főzni egy adagot.

Előzmény: Dydand (482)
Dydand Creative Commons License 2021.12.22 0 0 482

De, más is nézegeti :)

Itt az én kocsonya receptem (pár más dolog mellett):

https://motoroskonyhaja.blog.hu/2014/01/05/kocsonya_es_abalt_sertesfej

Előzmény: kunberci (480)
kunberci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 481

Következő adag:

kunberci Creative Commons License 2021.12.13 0 0 480

Szégyellem is magam. Nem gondoltam, hogy más is nézegeti rajtam kívül.

Előzmény: Popenka (479)
Popenka Creative Commons License 2021.12.13 0 0 479

Igazad van, a 2019-es és 2020-as szép, a mostani nem szép. Ezt nem figyeltem meg első ránézésre.

Micsoda dolog ilyen képet feltenni! ;)

Előzmény: kunberci (478)
kunberci Creative Commons License 2021.12.13 0 0 478

Ez szép?

Nem is akartam betenni a képeket, de mivel 2019 óta csak én írogatok a kocsonyás topic-ba, mondom minden évben legalább egy képet teszek fel magamnak. nem is gondoltam volna, hogy azért mások is nézegetik ezt a topic-ot, és szeretik a kocsonyát, és főznek is.

Előzmény: Popenka (474)
kunberci Creative Commons License 2021.12.13 0 0 477

Oké srácok, akkor ezt megbeszéltük. Most már akkor csak főzni, és enni kell a kocsonyát.

Popenka Creative Commons License 2021.12.13 0 0 476

Ráadásul milyen szomorú tény... :)

Előzmény: Boarhunter (475)
Boarhunter Creative Commons License 2021.12.13 0 0 475

A bokaizületed és a körmöd között lábszag van. De ez nem anatómiai és nem is húsipari elnevezés...ez csak tény... :-)

Előzmény: Popenka (474)
Popenka Creative Commons License 2021.12.13 0 0 474

Nekem a bokaízületem és a körmöm között a "lábfejem" van.

Tehát sertés lábfej. Vagy kézfej? :DDD

 

...és akkor még az anatómiát bele se kevertük a kocsonyába.

 

Nagyon szép a kocsonyád!

Előzmény: kunberci (471)
Boarhunter Creative Commons License 2021.12.13 0 0 473

Szvsz.kár vitatkozni az anatómiai vs. húsipari elnevezések ellentmondásain. Meg kell főzni aztán megenni, a többi felesleges szócséplés... :-)

öreg_néne_b Creative Commons License 2021.12.13 0 0 472

Egyik sem pontosabb vagy jobb megnevezés, mint a másik.

Előzmény: kunberci (471)
kunberci Creative Commons License 2021.12.13 0 0 471

Ha nem láb, és nem köröm, akkor mi a becsületes neve?

Előzmény: öreg_néne_b (470)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.12.13 0 0 470

az láb, és nem köröm

 

Ez az egész a sertés lába. De a kocsonyát nem ebből főzik, a bokaízület alatti részről van szó. Ami pont annyira nem láb, mint köröm.


Előzmény: kunberci (469)
kunberci Creative Commons License 2021.12.13 0 0 469

Azok voltak jó kocsonyák, amit még anyuval főztünk. Amibe minden volt: láb (hentes szokta mondani, hogy az láb, és nem köröm, de ugye ismerjük a köröm-pörköltet is), csülök, fejhús, nyelve, bőrke, füle, orra, egyszóval minden. 

Most csak így egyszerűen főztünk kevés alapanyagból. Nálunk csak egyvalamiben különbözik a mi kocsonyánk az internetes receptektől, hogy mi mindig lesózzuk a kocsonyahúst, és egy estére hideg vízre tesszük. Kijön belőle a véres víz, és szép tiszta lesz a kocsonya, és teljesen más íze van annak a kocsonyahúsnak, ami le van sózva, mint ami nincs.

Előzmény: Boarhunter (468)
Boarhunter Creative Commons License 2021.12.13 0 0 468

Két hete főztük a szezonnyitót. Jó lett. 4 láb, 3 első csülök, egy fél fej, fél kiló bőrke, 6 nyelv, 6 fül meg egy darab füstölt sonka...a legnagyobb kocsonyafőző fazékban...

Első csülökből igyekszem a legkisebbeket választani, ne legyen zsíros. A "szálkás husi" miatt muszáj bele, lányaim számon kérik...

Előzmény: kunberci (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!