Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

szeszék 17 órája Creative Commons License 26567

Sziasztok !

Folyamatosan olvasom a fórumot és 6 év után újra visszatérhettem a maldív szigetekre.

Első alkalommal Kuredun és Kommandoo jártunk ami nagyon jó volt, most másik szigetet szerettünk volna felkeresni. A fórum olvasása alapján több sziget is szóba jöhetett, Sun  és Paradise között vaccilláltam. Szempont volt, hogy ne üljünk újra a hosszú repülőút után újra repülőre, mert sajnos egyikünk lába nem túl jó állapotban van. Megtudtam, hogy Sunra már nem a hidroplán visz hanem helyi repülő járat, így maradt a Paradise.

Először is nagyon sok utazási irodával utaztunk már az évek során, most először próbálkoztunk a fórum alapján az ARAAMU-val ami nagyon jó választás volt. B. Zoltán olyan készséges és segítőkész volt hogy csak ajánlani tudom mindenkinek. Elég összetett kéréseim voltak hiszen előtte egy hetet Dubaiban töltöttünk / beszámolót erről a dubai fórumon írok / és így megszakítással mentünk a maldív szigetekre ahonnan még tovább utaztunk Münchenbe.

A légitársaság biztos hogy árfüggő de mi az emiratest választottuk Bécsből, ami fantasztikusan jó választás volt. Itt ért az út legnagyobb meglepetése. Először is 30 kg a poggyász / fő a kézi 7 kg. Már ez felhőtlen a csomagolásnál, főleg így hogy több helyre is mentünk.

A másik az utazás befizetésekor kiválaszthattuk, hogy hová szeretnénk ülni a repülőn , amiért nem kellett külön fizetni, ellenben korábban az első utunk alkalmával a ltu-nál igen.

A bécsi beszállásnál ért az első meglepetés, nem oda szólt a helyünk ahová előzetesen kértünk. Én először csak a számot néztem, majd röpke 10 perc tanulmányozás után rájöttünk hogy a jegyre business class van írva. Először nem tudtam hová tenni a dolgot,gondoltuk biztos tévedés, bár azért ezt ugye nehéz elképzelni, de mégis itt utaztunk 5:50 percet. Hát leírhatatlan volt..... Persze a többi három repülésnél ami szintén emiratessel volt már nem volt ekkora szerencsénk de, ez maga volt a kánaán. Egyébként a normál helyek is sokkal jobbak nagyobbak a kiszolgálásról már nem is beszélve mint a korábbi utazásunknál volt.

Szóval először Duibai egy hét. Ez is nagyon jó volt Atlantis szállóban voltunk nagyon élménydús volt.

Egy hét után mentünk át a Paradisera. A repülő út 3:30. Éjjel repültünk reggelre értünk oda, az időjárás miatt izgultunk egy kicsit, de mint ahogy Bandosék is írták, kb mi is akkor voltunk péntektől hétfőig nagyon jó időnk volt, utána jöttek felhős időszakok, de az is elviselhető volt, hiszen gyorsan változott az idő. Sajnos szerdán az utolsó napon volt esősebb idő, de esőben fürdeni az óceánban ahol a víz melegebb mint az eső nagyon jó volt.

A szigetről, ugye ha már voltál akkor mindent először ahhoz hasonlítassz. Paradise kisebb sziget mint Kuredu, a növényzete talán de csak talán egy kicsivel kevésbé dús, viszont sokkal több pálma van , betonozott az út Kuredun nem mindenütt.

Az első benyomás után fél nap elteltével viszont sokkal kellemesebbnek tünt, nagyon kevesen voltak alig találkoztunk emberrel a part mentén. A szigeten főképp kínaiak vannak minden ki van írva kínaiul, nagyon fura volt. Viszont ők nagyon csendesek és nyugodtak, igy felhőtlen hetet töltöttünk el. A szállásunkat  nem kértük előre hogy melyik részen legyen, viszont nagyon jó villát kaptunk 297. ami a nyugodtabb oldalon volt. Ha szél volt itt olyan szélcsend volt, hogy nem is hittük el, ha átmentünk a másik oldalra, hogy ott milyen nagy a szél. Azon az oldalon volt a vizibázis meg a moló. Szerintem ez az oldal jobb volt a vizivillák melletti részen bal oldalon. Talán itt 25 lépéssel többet kellett megtenni a partig de ez egyáltalán nem volt zavaró.

A víz még mindig kristálytiszta és leírhatatlanul kék színekben pompázott, jó volt újra látni.

A villa nagyon kellemes volt tiszta, törölközők strandtörőlközők számolatlanul.

Az étkezések az étteremben szerintem kifogástalan, talán egy picivel kisebb volt a választék mint Kuredun, de ez azt jelenti, hogy nem 25 csak 20 kaja közül választhatsz. Félpanzióval voltunk. ami teljesen megfelelő volt. Ebédelni bárhol tudtál 6 és 15 dollár között, attól függ mit választottál. Az italok egy ásványvíz 2.35 dollár volt a koktélok 4 dollártól.

A pincérek kedvesek voltak. szóval csak jót tudok mondani. Tudom hogy nem sokan írtatok mostanában erről a szigetről, de szerintem jó választás. Mi nem voltunk sznorizni, de láttuk hogy többen mentek, így biztosan jó ez a rész is. Kirándulások a szokásosak, miután közel voltunk maléhoz be is lehetett menni fél napos program keretében.

Ami nagyon jó volt és Kuredun nem volt, minden este fél hétkor a vizivillák végén cápaetetés volt. Én még ilyet életemben nem láttam. Ennyi cápa ami nem kicsi volt honnan jött össze minden este nem tudom. Most nehogy valaki megijedjen itt napközben sehol nem láttál egyet sem, de este ez jopofa látvány volt. fél kilenckor pedig a molónál rája etetés volt.

Láttunk két esküvőt is nagyon hangulatos volt.

Szóval összeségében nagyon jól éreztünk magunkat. Minden este a bárban program volt, élőzene, karaooke, disco stb.  Merem ajánlani bárkinek. A homokpadja nem olyan nagy mint Kuredun de azért itt s meg van a szépsége.

Ha bárkinek kérdése van szívesen válaszolok. Persze már alig várom hogy újra menjek pedig még csak egy hete jöttünk haza. Ez az érzés mindig vissza hív. Kék és leírhatatlan. Csak nézel előre az ágyról és csodálkozol, hogy ilyen van. Itt irnám,a korábbi kérdésekre, hogy ide tényleg pihenni megy az ember.

Szóval nagyon jó volt.

Bandos 27 órája Creative Commons License 26566

Szia Magic,

 

Fili partja szerintem most rendben van. A superior oldalnál végig van homokos part, egyes helyeken kimondottan széles, a 75-85 között kicsit keskenyebb, de még ott is tűrhető. Mi most az 56-os bungiban voltunk, és nagyon jó volt az a környék, de ha a legszebb részre kérdezel rá, akkor az szerintem most a 60-70 közötti bungik. De jó volt az a rész, ahol Casady-ék voltak, a 100-110 közötti rész. A medencét most nem mosta alá a víz, mint 3,5 éve, a legkeskenyebb részen is legalább 5 méter, de általában inkább 10-15 méteres homokos part van előtte, persze attól is függően, hogy apály van vagy dagály.

A másik oldal, a deluxe oldal is jó végig az ottani bungik előtt, 1-től ha jó emlékszem a 22-ig.

Ami nem igazán jó, az most is a sziget keleti oldala, ahol a 113 fölötti villák vannak, 125-ig elvileg vendégvillák (többszőr is sétáltunk arra, egyikben sem láttam vendégeket, szerintem most oda nem is helyeztek senkit), fölötte pedig az ottani menedzsment és az európai személyzet (búvár oktatók, stb.) villái. 

Sajnos most is elég sok koralltörmelék volt a parton, de azért simán be lehetett menni a vízbe mezítláb is, nem feltétlenül kellett vizicipő.

 

Ja, és NAGYON JÓ VOLT ÚJRA OTT!

Visszatérő vendégekként az érkezéskor kaptunk egy üveg vörösbort, gyümölcskosarat, és egy tetszés szerint választott estén pedig egy romantikus, gyertyafényes, tengerparti vacsorát. Még egy plusz "újítás" is van, ami korábban nem volt, minden érkező vendég kap a balinéz masszőr hölgyektől az érkezést követő percekben, egy kb. 10 perces nyak és váll masszázst, ami nagyon-nagyon jól esik a hosszú utazás után!

 

Ha jól számolom most Filitheyo-n 3:3 az állás közöttünk, de remélem hamarosan beelőztök minket!

 

Bandos

Előzmény: Magic11 (26548)
hoppáré24 30 órája Creative Commons License 26565

Köszi a választ. Azonos légitársasággal repülünk oda-vissza. :) most néztem hogy a voucherben (mert most kaptam meg) repjegyre úgy van hogy külön voucheren a frankfurt muscat következő oldal köv voucher muscat- male. Mondjuk még frankfurtba nem gond mert németül tudunk de angolul nem igen. 

Előzmény: TR FX (26564)
TR FX 1 napja Creative Commons License 26564

Az utazási irodának ebben nem sok szerepe van, inkább a légitársaságon múlik. Nem hiszem, hogy erre lenne szabály de eddig úgy tapasztaltam, hogy abban az esetben ha azonos társasággal repülöd mindkét útvonalat, akkor már az induláskor megkapod mindkét beszállókártyát, viszont ha különböző cégek üzemeltetik a két járatot akkor inkább előfordulhat, hogy átszálláskor kell felvenni a második szakaszra szólót.

Ezen szerintem ne izguljatok, Frankfurtban a check-innél biztosan szívesen elmondják majd pontosan.

Előzmény: hoppáré24 (26563)
hoppáré24 1 napja Creative Commons License 26563

Köszi a gyors választ. Utazási irodával megyünk ők intéznek mindent. Elvileg a vouchert kapjuk meg a napokba. Utazási irodán keresztül melyik a valószínűbb? 

Előzmény: TR FX (26562)
TR FX 1 napja Creative Commons License 26562

Helló hoppáré24! Ha a becsekkoláskor 2 beszállokártyák tapsz az azt is jelenti, hogy a csomagjaid egészen Maléig repülnek és neked sem kell újra becsekkolnod, feltételezve, hogy nem lépsz be a tranzit ország területére. (Szimpla átszállásnál az utasok általában végig a tranzit területen maradnak.) Ha Frankfurtban csak 1db beszállókártyát adnak, akkor Muscatban kell beszerezned az útvonal többi részére. Ezt a transzfer descnél vagy pedig a beszállókapunál szokták kiadni és ilyenkor kell bediktálni a csomag azonosítószámát is, hogy azt át tudják vinni a Malé-i járatra. Nekem olyan esetem még soha nem volt, hogy fix relációra vásárolt repjeggyel be kellet volna, hogy lépjek a tranzitország területére és újra fel kellett volna, hogy adjam a csomagjaimat.

Előzmény: hoppáré24 (26561)
hoppáré24 1 napja Creative Commons License 26561

Sziasztok. Két hét múlva repülünk maldivra. Lenne pár kérdésem tapasztalt maldivosokhoz. Lehet hülyén hangzik de még átszállással sose repültünk így tapasztalatom sincs. Frankfurt-Muscat-Male. A csomagok automatikusan átkerülnek a csatlakozásra? Csak nekünk kell személyesen Muscatba újra becsekkolni?  Vagy a csomagokat is? Mi van akkor ha pl visszafelé muscatba ragadunk ha kitör az izlandi vulkán és légtérzár miatt nem tudunk visszarepülni Frankfurtba? Ki fizeti ilyen esetbe a szállást vagy ellátást? Persze pozitivan gondolkozom és ilyen nem történik de azért kicsit nyugtalanít. Köszi a válaszokat.

hun728 2 napja Creative Commons License 26560

Köszönöm az eddigi segítséget. Visszaolvastam a Royalos beszámolókat és többen írják, hogy beach villát érdemes 140-167-ig illetve 180-210ig és jó még a 120-133ig mégis mi a különbség ha valaki tudja.

moonwalkr 3 napja Creative Commons License 26559

Ha két hétre mész, érdemes megfontolni azt is, hogy ne 1 szigetre menjetek, hanem osszátok meg az időt 2 sziget között. Hidd el nem jársz rosszul:)

Előzmény: KZoo82 (26558)
KZoo82 3 napja Creative Commons License 26558

Szia!

 

Köszi az ötletet de kissé zavarnak a képeken a hullámtörők, azonkívül picit drágább is ,de persze biztos ez is nagyon szép , igazából talán Palm marad de sajnos nem találok semmi képet a reefről illetve ahova kivisznek naponta snorkelezni arról se ..... ha valakinek erről lenne infója annak nagyon örülnék, előre is köszönöm.

Előzmény: Sborisz (26557)
Sborisz 3 napja Creative Commons License 26557

Szia!

Ajánl(hat)anám esetleg Komandoo-t...

jó szállás, kicsi/nagy de szép( gyönyörű--Filitheyo szerű) reef, rengeteg formációval....

:)

Előzmény: KZoo82 (26556)
KZoo82 3 napja Creative Commons License 26556

Sziasztok,

Rengeteget olvasgattam a fórumot....már voltunk thaiföldön 3X, de most szeretnénk kipróbálni más úti célokat...maldív szigeteket, 2 hétre szeretnénk menni, ezért nem lenne jó mellé lőni  a sziget, resort kiválasztásával....

Először a palm beach resortot néztem, rengetegen dícsértétek...tényleg szinte minden passzol, ár-szép part-jó visszajelzések....de, nekünk fontos hogy a sziget körül szép, halakban gazdag legyen a korallzátony.... Palm beach-hez nem annyira találtam "snorkeles" élménybeszámolót...jól gondolom akkor, hogy ez ennek a szempontunkank nem annyira felelne meg???? 

Aztán képbe jött (Bandos ajánlására)Filitheyo, itt gyönyörű, változatos képeket láttunk a víz alatti élővilágról....viszont a szállás....szerintetek a palm beach szintjén van? annak kicsit szimpatikusabbak a szobái... ehhez is várom a véleményeket, benyomásokat....

Most harmadiknak pedig Meeru-t néztük, nagyon korrekt a honlap, skbeok info van fent, étlap, kirándulások árai is, ami elég ritka... a hármat összehasonlítva, kinek mi a véleménye... tudom hogy szubjektív éppen kinek mi tetszik, de jó néha mások nézőpontját is meghallgatni, ez rávilágíthat valamire amit nem vettünk észre...

 

előre is köszönöm, már eddig is sok infot gyűjtöttem a fórumról...

ü.

zoli

monik4 3 napja Creative Commons License 26555

Sziasztok!

 

Tudtok abban segíteni, hogy a szigetre látogatás szempontjából melyik időszak nevezhető a legolcsóbbnak.

Köszönöm!

moonwalkr 3 napja Creative Commons License 26554

Royal Island:

 

 

És ha túl kicsiben nyílna meg, itt az eredeti lelőhely eredeti méretben: Mondomaldive.it

Előzmény: hun728 (26553)
hun728 3 napja Creative Commons License 26553

Sziasztok!

 

Van valakinek Royalról sziget térképe amin be vannak számozva a villák,

 

andi265 3 napja Creative Commons License 26552

Szia,

Royalon mi a 130-as villában laktunk tavaly. Szuper széles partja volt, közel a sziget csücskéhez.

Körbejárva megállapítottuk, hogy a legjobb partszakasz, nem is cseréltünk, pedig mindig variálok:)

Csendes, kis sétára mindentől, de nincsenek nagy távolságok ott.

Közvetlenül mellette már csak 1 villa és utána az elnöki lakosztály volt és egy óriási "Banyan Tree", nem tudom, mi ez magyarul, de gyönyörű.

Előzmény: hun728 (26551)
hun728 4 napja Creative Commons License 26551

Sziasztok!

 

Szeretnék tanácsot kérni, hogy Royal Islandon hová érdemes Beach villát foglalni. Minden javaslatot szívesen veszek a szigettel kapcsolatban.

 

moonwalkr 4 napja Creative Commons License 26550

Szia!

 

Kicsit túl általános a kérdés, mivel ezerféle oltás van.

 

A klasszikus trópusi oltásokat (pl. sárgaláz), vagy gyógyszereket (pl. malária) elfelejtheted, ezek nincsenek, mivel nincsenek olyan nagyobb állatok, amik hordozhatnának valamilyen kórt és amit az a kevés szúnyog terjeszthetne.

 

Amit még ajánlani szoktak a hepatitisz és hastifusz elleni oltás. Utóbbira biztos nem lesz szükség, Maldivon ugyanis kitűnőek a higiénés viszonyok (a szállodaszigetek általában európai tulajdonban és vezetés alatt vannak, tehát európai sztenderdek vonatkoznak a higiéniára is), nemigen fogsz "emberi ürülék által terjesztett" fertőzéssel találkozni.

Nagyjából ugyanez igaz a hepatitiszre is. Ezt az oltást még Horvátországba is ajánlani szokták a különböző oltóközpontok - sőt a külföldiek számára Magyarországra is, mivel közepesen veszélyeztetett országok közé sorol minket a WHO - mivel a fertőzés "szájon át, mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, a partmenti vizekben tenyésztett tengeri állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőzött tengeri ételekkel, vagy nem ivóvíz minőségű vízzel kerül be a szervezetbe". De Maldivon kicsi ez a higiénés veszély is, igaz nem nulla. Semmivel nem nagyobb a kockázat, mint egy horvát, vagy olasz nyaraláson, vannak, akik még ezért is beoltatják magukat, de van, aki még Indiába, vagy Nepálba sem hajlandóak beoltatni magukat. Ez a saját vérmérsékletedre van bízva.

Előzmény: tintike41 (26549)
tintike41 4 napja Creative Commons License 26549

Sziasztok!! Aki volt nyaralni Maldivon az kapott valami védőoltást? Azt néztem az interneten ,hogy nem kötelező de, ajánlott!!!  

Magic11 5 napja Creative Commons License 26548

Szia Bandos !

 

Üdv újra itthon. Fili partjáról írnál egy kicsit. Mennyit változott , milyenek most a viszonyok ?

Jó volt újra ott ?

 

Magic

Előzmény: Bandos (26540)
Casady aug. 22. Creative Commons License 26547

Szia! Én voltam egy egész napos sznori túrán, 5 helyszín + lakatlan sziget, illetve island hopping alkalmával egy 6. Sznori helyszinre is elvittek. szubjektív véleményem, hogy ezek a helyszínek egymáshoz viszonyítva egyformán szépek, több a korall mint house reefen, viszont én a house reefen sokkal több es érdekesebb halat és egyéb állatot láttam. Pl teknős ,rája,cápák, barracuda, egy óriási hal ( volt vagy egy méter), stb..

 

 

nyuszka0301 aug. 22. Creative Commons License 26546

Üdv itthon újra! :) 

Köszönöm a kellemes leírást, nagyon jó volt olvasni! :) és a tippeket is, mindenképp hasznos lesz. Megerősítették, hogy akkor így már tuti, hogy nekünk is elegendő lesz a fp ellátás, aztán akkor úgy ebédelek, uzsonnázunk, ahogy kedvünk tartja. Így akkor se fogok bosszankodik, ha épp egy sznoritúra miatt kicsúszunk az ebédidőből. Ti írtátok egyébként, hogy voltatok ilyen túrán.. Megérte befizetni rá, vagy Fili élővilága magában annyira csodás és sokrétű, hogy nem tudta egy fakultatív felülmúlni? 

Előzmény: Bandos (26542)
Casady aug. 21. Creative Commons License 26545

Sziasztok!

 

örülünk, hogy épségben megérkeztetek! Utólag is köszönjük a sok hasznos információt és tanácsot amit kaptunk tőletek. Mi átmentünk Malé-be idegenvezetővel. Érdekes volt, de sajna hamar besötétedett, így a főbb látványosságok és szuvenír vásár után idő előtt visszamentünk a reptérre. Érdekes hogy mi már egy hete itthon vagyunk, mégis még mindig érzem azt az atmoszférát, hangulatot ami ott elbűvölt minket. 

Előzmény: Bandos (26541)
Bandos aug. 21. Creative Commons License 26544

Szia,

 

Minkettőt ajánlom, és mindkettő szuper sziget, bár nagyon eltérőek egymástól.

Leginkább tőled függ, hogy melyikre érdemes mennetek, illetve főleg attól, hogy nektek mik a preferenciáitok (pl. inkább parkosított, trópusi kert jellegű növényzet rengeteg virággal, vagy inkább természetes növényzet néhol mangrove részekkel, kövezett, szépen rendezett utak, vagy mindenhol homokos ösvények, szép nagy medence, gyönyörű megvilágítással, vagy egyszerűbb medence, de naplementére néző kilátással, stb.). Ha megírod, hogy Te mit vársz el leginkább egy maldív nyaralástól, akkor szívesen válaszolok, hogy ahhoz az elváráshoz melyik sziget illik pobban.

Nekünk ez a két kedvenc maldív szigetünk (az eddigi kb. 15-ből), a Royál-on négyszer is voltunk, Filitheyo-n pedig háromszor, de akár holnap indulnék a kettő közül bármelyik szigetre. (Bár így, hogy az egyikről tegnap jöttem vissza, ha holnap újra indulhatnék, akkor most inkább a másikra mennék.)

 

Bandos

Előzmény: frufruf (26539)
Bandos aug. 21. Creative Commons License 26543

Mi 2010 áprilisában nem tudtunk elrepülni a maldívra, mert a Qatar Bp-Athén járatát pár órával korábban törölték a vulkánkitörés okozta hamufelhő miatt. Akkor úgy tűnt, hogy csak 1 napig lesz zárva a reptér, így még aznap átfoglalta nekünk az Admiral Travel 2 nappal későbbre a repjegyet is és a hotelt is, szerencsére ingyen és bérmentve. 2 nappal később az volt a hír, hogy délben feloldják majd a légtérzárat, a mi gépünk pedig 3 órakor indult volna. Ki is mentünk a teptérre, de a légtérzár végül du. 6-ig tartott, így megint törölték a Qatar járatot, és mi mehettünk haza. (Mondtuk is magunknak viccesen, hogy az volt életünk legrövidebb nyaralása, délben indultunk taxival a reptérre, ott eltöltöttünk pár órát, 4-kor kiírták, hogy törölték a járatot, és 5-kor már otthon is voltunk.)

Így már nem is tudtunk áprilisban elutazni, mert tovább már nem tudtam tologatni a szabimat a munkahelyen. Szerencsére az Admiral Travel megint segített, és átfoglalta a repjegyet 1 hónappal későbbre, május végére. A repjegy átfoglalás megint ingyenes volt (tudtommal a Qatar Airlines minden esetben így járt el, akinek törölték a járatát), és a szállás átfoglalásának sem volt semmilyen költsége, mert a Der/Meiers is, ahol az Admiral Travel foglalta a szállásunkat, szintén nagyon rugalmasan járt el a járat törlések és átfoglalások esetén.

Előzmény: moonwalkr (26538)
Bandos aug. 21. Creative Commons License 26542

Igen, ahogy Casady is írta, a deluxe bungik is gyönyörű helyen vannak, és szerintem nincs is különbség közülük, mindegyik előtt nagyon klassz a part. Itt szélesebb a homokos part is, és a vízben jóval nagyobb a lagúna, viszont így a reef-hez kb. 150-200 métert is úszni kell. A bungi mérete valamivel nagyobb, de a terasza viszont kicsit kisebb, mint a superior-nál.

 

Mi félpanzión voltunk, de minden nap ebédeltünk az "a la carte" étteremben a medencénél, a tengert bámulászva. A különböző saláták, szendvicsek, hamburgerek, pizzák és az olasz kaják ára kb. 14-18 USD volt, az egyéb kaják (pl. indiai chicken tikka masala, mexikói csirke vagy marha fajitas, maláj tészta királyrákkal, stb.) kb. 18-22 USD. A svédasztalos ebéd ára 42 USD lett volna, így szerintem jobban megéri csak félpanziót befizetni, és így oldani meg az ebédet. A reggeli és a vacsora úgyis annyira bőséges, hogy az szinte hihetetlen. Hatalmas a választék, nagyon nehéz megállni, hogy ne kajálj túl sokat, csak a desszertekből kb. 6-8 fajta van, és minden nagyon finom!

Előzmény: nyuszka0301 (26529)
Bandos aug. 21. Creative Commons License 26541

Szia Casady!

 

Szuper a videó! A tegnapi hazaérkezés után az egyik első dolgunk volt, hogy megnéztük. Néha úgy éreztük magunkat, mintha ott lettünk volna melletted mi is! És persze a teknős is és a kiscápa is ismerős volt, és néhány halacska is a sok közül.

(Persze pl. a megérkezéskor, annál a hatalmas esőnél, tényleg ott is voltunk...)

 

Bandos

Előzmény: Casady (26517)
Bandos aug. 21. Creative Commons License 26540

Sziasztok,

 

Tegnap mi is megjöttünk Filitheyo-ról. Az utolsó pár nap is nagyon klasszul telt.

Az időjárás vasárnapig kiváló volt, aznap pedig teljesen zavartalan napsütés volt, és egészen hihetetlenül nyugodt volt a víz, fantasztikus élvezet volt így sznorizni. Még hétfőn délutánig is megfelelő volt az idő (napos-felhős), majd hétfőn este jött egy viharfront hatalmas széllel, és rengeteg esővel. Kedden is szinte egész nap esett, de így legalább nem fájt annyira a búcsú. A maldív meteorológiai honlapon láttam, hogy kedden 70 mm eső esett Male-n! Egyébként még most is ott van a maldívon ez a viharfront, és várhatóan szombatig tart majd.

 

Az utolsó napon, kedden szerencsére délután 3/4 4-ig maradhattunk a szobában, majd 3/4 5 körül hagytuk el a szigetet, a hidroplán pedig 5-kor indult.

Miután a Turkish csak késő este 23.40-kor indult vissza, így már előzetesen a Booking.com-on lefoglaltunk Hulhumale-n egy kis szállodai szobát a Newtown Inn nevű hotelben, ahol még pár órát eltöltöttünk kényelmesen, és még egy nagyon finom indiai vacsorát is elfogyasztottunk a hotel saját éttermében. Ez a kis hotel mindössze 10 perces autókázásra van a reptértől, természetesen a hotel intézte a transzfert is. 

http://newtowninn.com/

 

Ha valakinek esetleg még van kérdése Filitheyo-ról, vagy a Hulhumale-i hotelről, szívesen válaszolok.

 

Bandos

 

Előzmény: Bandos (26514)
frufruf aug. 21. Creative Commons License 26539

Szia Bandos!

 

Csak egy gyors kérdés, hogy Filitheyot vagy Royalt ajánlanád inkább, illetve miért? :) Köszi! (Első maldív utunk lesz, és már pár hónapja rágódok ezen a kérdésen, de nem jutok dűlőre. Decemberben mennénk.)

Előzmény: Bandos (26503)
moonwalkr aug. 21. Creative Commons License 26538

Szia!

 

Ez elvileg vis major helyzet lenne, de a magyar (és EU) jog szerint a légitársaságnak kötelező segítséget nyújtania. Egy ilyen esetben tehát, ha Te éppen kinn vagy és kitör a vulkán, haza kell juttatniuk. A gyakorlatban ez például azt jelentheti, hogy elhoznak egy olyan reptérig, ahol nincs tilalom (pl. Róma), majd onnan busszal, vonattal, hajóval, stb. jöhetsz végül haza. A vis major a kártérítési felelősség alól mentesíti a légitársaságot, azaz nem kell kártérítést fizetniük, mert pl. ez a hazahozatal több napig tartott és ezért pl. plusz nap szállásokat kellett fizetned, mert nem fértél fel az első "mentesítő" járatra, vagy lekéstél egy fontos tárgyalást stb. De haza biztos haza fogsz jutni, csak legfeljebb kalandosan és több idő alatt, mint amikor simán forognak a fogaskerekek.

 

Általában mindig van megoldás:)

 

Például sokkal nagyobb gáz, ha már ki sem jutsz, mert pl. lefoglalsz egy utat októberre a mai napon, be is fizeted amit kell és mondjuk szeptember végén kitör a vulkán, és két hétig minden járatot törölnek. A szállásra költött pénzt nem követelheted vissza és nem követelheted a légitársaságon sem a jog szerint. Viszont itt a fórumon is volt olyan (konkrétan Bandos, ha jól emlékszem), aki így járt és el tudta intézni a szigettel, hogy későbbre írják át a foglalását. Szóval mindig mindenre van megoldás.

Előzmény: bambibetty (26536)