Keresés

Részletes keresés

lucita Creative Commons License 1 napja 0 3 30795

Szia Zoom,

 

Áprilisban még nem volt ingyenes wifi Filin.

 

És fájni fog. Ha nem hazajövetelkor, akkor 3 nap múlva. Mi legalábbis így vagyunk. És tényleg kényszeríteni kell magunkat, hogy ha megyünk hasonló helyre, akkor ne maldívot keressük. Mindig bungi kell, fehér homok és pálmafák, de akkor sem ugyanaz. Egy pici, korallokkal szegélyezett szigeten lenni nagyon más. Nagyon.

üdv, l

Előzmény: Zoom (30778)
juppy Creative Commons License 1 napja 0 3 30794

Szia Zoom!

 

Hidd el fájni fog. Én is beleestem abba a "hibába", hogy utazás előtt hónapokkal már bújtam a véleményeket, képeket, videókat és a végén már én is úgy gondoltam, hogy abba kéne hagyni, nehogy csalódás legyen belőle. Nem volt. Ilyen csodát még nem éltem át, fantasztikus volt. Egy fórumtársunk írta, hogy ezt mindenkinek receptre kéne írni. Szörnyű volt a hazaindulás. És tényleg igaz, ha egyszer már voltál, akkor mindíg vissza fogsz vágyódni. Ez velünk is így lett. Ezért a karácsonyt is a szigeteken töltjük, de most elvisszük a gyerekeinket, sőt még anyósom és apósom is velünk tart. Ezt nekik is látni kell. Úgyhogy ne izgulj meglesz az a maldív érzés, akárháhy képet is nézel meg előtte. És ez azért van így, mert a képek, akármilyen szépek is nem adják vissza azt a szépséget amilyen valójában.

Előzmény: Zoom (30790)
seci Creative Commons License 1 napja 0 0 30793

Fel tudod tolteni, csak elfelejted megnyomni valamelyik "Beillesztes" gombot ;)

-seci

Előzmény: Neszka6 (30792)
Neszka6 Creative Commons License 1 napja 0 1 30792

Képet valamiert nem tudok feltölteni. :-(

Neszka6 Creative Commons License 1 napja 0 1 30791

Sem csótánnyal, sem kukaccal nem találkoztunk. 

Hangya van, de nem sok. 

 

Kuramatin találkoztunk patkannyal is.... 

 

Mi a 147-es Beach villában vagyunk. A sziget nagy részén széles homok part van. Kivéve a 120-130 bungik előtt. 

 

A legnagyobb homokos part az étterem és a bár előrt van. 

Jelenleg a búvár központban dolgozik egy magyar lány is.

A kaja is nagyon finom valtozatos es bőséges valasztek van.  

 

Bandoshoz képest:

- a kaja sokkal-sokkal jobb

- szerintem Angaga tisztább 

- az alkalmazottak közvetlenebbek, barátságosabbak. 

- part sokkal szebb AngagÁN

- a homok sokkal finomabb es feherebb

- nyugodtabb mert a főváros messze van, nem járkálnak folyamatosan szemét szállító hajók. 

 

 

Amiben Bandos jobb

- akinek számít ott van medence es pool bár itt nincs

- esti program sokféle van Bandoson, itt nincs. 

- félpanzió esetén többféle ebéd lehetőség van Bandoson

 

Kerdezzetek bátran amire tudok valaszolok szívesen.

Zoom Creative Commons License 1 napja 0 0 30790

No, én pont ez miatt tartok tőle egy kicsit. Nagyon sok élménybeszámolót olvastam már, és ezek alapján elkönyveltem, hogy egy Maldiv szálloda-sziget a Föld legszebb helyei között van. Földi paradicsomnak is nevezhetjük. Vagyis, ha nekem történetesen nem fog annyira, de annyira tetszeni, akkor magában a Paradicsomban csalódnék. Az meg kész katasztrófa lenne...

 

Nagyon nagy elvárásokkal megyek, tartok tőle, hogy nem fogja megugrani ...

Valahogy lejjebb kéne vinnem az elvárásaimat, de 200 nap várakozás/vágyakozás után ez nehéz lesz...

 

Filmekkel jártam így. Ha nem tudok róla semmit, és meglepetésre kifogok egy szuper-mega-produkciót, pl esetemben a Gladiátort, akkor teljesen oda vagyok, meg vissza. Életem legnagyobb filmélményévé vált. Ha viszont kiválasztom, elolvasok róla véleményeket, mint pl. a legutóbbi StarWars, akkor csak annyit mondok a film megnézése után, hogy jó volt. Pedig, ha életemben nem láttam volna StarWars filmet, és úgy ülök be, akkor hazavágott volna rendesen.

 

Szóval most, hogy egyre közelebb kerülök az utazáshoz, próbálom az elvárásaimat kordában tartani, nehogy úgy jöjjek haza, hogy szimplán csak "jó" volt. Úgy kell, hogy hazajöjjek, hogy fájjon a hazautazás, hogy úgy érezzem, egy darabot otthagytam a lelkemből, amiért vissza kell, hogy menjek.

Előzmény: WannaBee88 (30781)
Zoom Creative Commons License 1 napja 0 1 30789

Szia!

Még nem voltam Maldivon, de mivel megyek, ezért eléggé elmélyedtem az időjárásában. Április szerintem még bőven a megbízható időjárási zónába tartozik. Össze sem vethető november-decemberrel nemhogy szeptemberrel!

Bár már néhányszor belinkeltem, de azért most is megteszem, böngészd egy kicsit!

male

Előzmény: WannaBee88 (30781)
cilinderlakó Creative Commons License 1 napja 0 0 30788

Tavaly télen nem volt ingyenes wifi, csak fizetős, amit egyszer próbáltunk. Rettenetesen lassú volt (pl. képet küldeni nem lehetett) így - ha a többiek a helyzet javulásáról nem számolnak be - javaslom, hogy vegyetek net-kártyát.

Előzmény: Zoom (30778)
cilinderlakó Creative Commons License 1 napja 0 0 30787

Szia! Idén nyáron mi nem találkoztunk Angagán egyetlen csótánnyal és kukaccal sem (ez persze nem jelenti azt, hogy biztos nincsenek). Hangyák voltak a fürdőszobában, de ez kicsit sem zavart, mert ezen kívül semmilyen nem kívánatos élőlény szállása nem egyezett a miénkkel :)

Előzmény: Maldív2016 (30785)
Maldív2016 Creative Commons License 1 napja 0 0 30786

Egyébként Ti melyik szobában laktok? A szép homokos part hol található? Jaj, már most ezer kérdésem lenne Hozzád :) Mennyiben ítélnéd meg másnak, jobbnak, mint Bandost? Látom Ti tavaly voltatok ott, mi idén áprilisban. Nekünk ez volt az első, de remélem - messze nem az utolsó!

 

Nagyon jó pihenést, élvezzétek a paradicsomot!!!!

Előzmény: Neszka6 (30764)
Maldív2016 Creative Commons License 1 napja 0 0 30785

Majd  kérünk friss képeket :) Azt hiszem, zaklatni foglak majd Angaga témában, ha megengeded.

Írta Martini07 az imént, hogy Angagán sok a csótány és a kukac?! Ez elszomorító hír volt számomra. És hogy ők ezért nem mennének vissza oda!

Mi a tapasztalat erről?

 

Mi Bandoson egy darab semmivel sem találkoztunk! Néhány nagyobb hangyát láttunk a teraszon, de olyan cuccot használtak elrettentésnek, hogy kint a küszöb előtt megálltak a delikvensek és eszükbe sem volt beljebb jönni! Nem láttunk sem szúnyogot, sem pókot. A többi szigetlakónak  pedig csak örülni tudtunk....

Előzmény: Neszka6 (30764)
Maldív2016 Creative Commons License 1 napja 0 0 30784

Szia!

 

Nem tettem fel, mert még kérdések nem körvonalazódtak bennem. Egyelőre a tökéletes szigetet keresem magunknak. És köszönöm az építő infód, sokat számít. A rutinos maldívosok szavára lehet adni, úgy tapasztaltam. Jó, hogy vagytok :) És remélem, pár év múlva már én is több szigetet tudhatok magam mögött :))))

 

Előzmény: gugas (30758)
Maldív2016 Creative Commons License 1 napja 0 0 30783

Hát, ezzel az emberek 99%-a így  van. Én sem vágyom máshová már, csak oda vissza. Én azt hittem, túloztok... De rá kellett jöjjek, hogy nem. Jövőre Angaga vagy Fili Vagy Vila, utána viszont egy dél olaszországi - szicíliai olasz körút, autóval :) Megosztjuk :) Hogy mindenkinek jó legyen....

Előzmény: Maldívocska (30782)
Maldívocska Creative Commons License 1 napja 0 1 30782

Hát akkor hogy el lesz rontva, ha egyszer megtapasztalod a Maldív érzést :)))) Én, amióta ott jártam, mindegy hova megyek, mindenhol azt keresen és mivel nem találom ezért visszamegyek 2018-ban :) Mivel az akkor 18 éves fiamat is elvisszük, így mi is Sun - ban gondolkozunk, nehogy unatkozzon a lelkem :)

Előzmény: WannaBee88 (30781)
WannaBee88 Creative Commons License 1 napja 0 1 30781

Köszi a beszámolót! Mi is Sun Island-en gondolkozunk, mert leírások és képek alapján ár-érték arányban az egyik legjobb választásnak tűnik. Tök jó, hogy szerencsétek volt az időjárással. Mi nagyon hezitálunk, hogy főszezonban menjünk-e (január-március) kicsit drágábban de biztosra, vagy megkockáztassunk egy áprilist vagy szeptembert kicsit olcsóbban. Bár ahogy hallottam az időjárás mindig lutri.
Igazából arra jöttem rá, hogy én tiszta szívemből gyűlölöm a Maldív-szigeteket, mert amióta oda vágyakozom, azóta már tudom, hogy egész eddigi nyaralásaim alatt ezt a látványt/élményt kerestem mindenben. El van rontva az én kis világom már. :)))

Előzmény: sa_fefe (30773)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 1 napja 0 0 30780

A hotelek számával természetesen azt akartam jelezni -de szerintem egyértelmű is- hogy nemhogy visszaesés lenne arrafelé de dinamikusan nő  turizmus.

Előzmény: a kockáshasú nyúl (30779)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 1 napja 0 0 30779

Épp az idén jártam a Karib térségben, pontosabban Dominikán ahol a saját szemünkkel is láttuk, hogy épitik az új hoteleket de a helyi programszervező-idegenvezető is mondta, hogy gyakorlatilag a jelenleg kb. 90 punta-canai hotelt duplájára, 180ra kivánják növelni. Való igaz, hogy a helyiek között én sem szivesen járkálnék egyedül egy városban, de ez mindig is igy volt és egyéb veszélyes dolog tudtommal egyik Karib szigeten sincs. Amerikának ott van ezen kivül a saját "maldiv-szigeteik" Francia-Polinézia Tahitivel és Bora-Borával. Nem kételkedek, hogy ennek ellenére esetleg az amerikai túristaszám is emelkedik a Maldiv szigeteken, csak hogy a Karib térség kevésbé lenne biztonságos mint eddig azt cáfolnám.

Előzmény: Zoom (30777)
Zoom Creative Commons License 1 napja 0 0 30778

Filitheyo-n van valami ingyenes WiFi lehetőség, vagy érdemesebb venni egy net-kártyát a reptéren?

Zoom Creative Commons License 2 napja 0 0 30777

Nem vagyok jártas a nagyvilágban. Mi a baj a Karib szigetekkel?

Előzmény: gugas (30775)
martini07 Creative Commons License 2 napja 0 0 30776

Minden egyes leirt szavaddal egyet ertek, pontosan igy latom en is a dolgokat. :)

 

Udv: M.

Előzmény: gugas (30775)
gugas Creative Commons License 2 napja 0 6 30775

Szia!

 

Én azt gondolom, hogy tudatosan nem fejlesztenek most, inkább kivárnak, hisz így is még főszezonon kívül is szinte 95% a kihasználtsága a szigetnek. Egy teljesen új átépítés dollár tízmilliókba kerülne (aminek azért nem két év a megtérülése), viszont a világ legszebb helyéről beszélünk, ami egyben turisztikailag egyben a legbiztonságosabb is. Nagyon sokan rájöttek, hogy ez mennyire fontos, az amerikai fizetőképes vendégek elfordulnak a karib szigetektől és találják meg maldívot, és ezek mind árfelhajtó hatásúak (a drágább szigeteken egyre több az amerikai, és a kínai fizetőképes középosztály).  A drágább resortok évről évre ezt kihasználva folyamatosan emelik az áraikat, ezt gondolom mindenki észrevette. Ezt fogják kihasználni a kisebb, olcsóbb kategóriás szigetek is. Aki már nem tud az eddig megszokott középkategóriás szigetekre menni (pl. európai középosztály), azok az ilyen szigeteket fogják megcélozni mint pl. Angaga. A kicsik követni fogják az árakkal a nagyokat nulla beruházással, így a profitjuk évről évre nőni fog, mert egyre többen a nyugalmat, a természetes szépséget fogják keresni.

Az emberfüggő ki, mit és miért választ, mi pl. Angagán hangyákba szaladtunk bele, persze ezek legyenek a legnagyobb problémák egy utazás során! De azzal minden maldívra utazónak tisztában kell lennie, hogy minden szigeten van csótány, pálmapatkány, házipatkány, szúnyog, többféle hangya, pókok stb.! Minket egyáltalán nem zavarnak, viszont azt  tudni kell, hogy ezek az állatok természetes környezetükben vannak jelen, kiírtani őket nem lehet, max. gyéríteni.

Akkor is, maldívnál szebb és jobb nincs!

 

üdv: gugas

Előzmény: martini07 (30771)
sa_fefe Creative Commons License 2 napja 0 0 30774

Szia Kockáshasú nyúl

 

Van bőven élővilág a SUN-on bár mindent megnevezni nem tudok:)

Gekkó, denvérkutya, holló, gém ,sirály...stb és egy halom rák:)

Pókot nem láttam ebből adódóan pókhálót sem:)

 

 

sa_fefe Creative Commons License 2 napja 0 5 30773

 

Sziasztok

 

 

Már másfél hete, hogy hazajöttünk a csodálatos SUN islandról, de még mindig nem találom a helyemet a világunkban

pedig itt már 36 éve vagyok ott pedig csak 9 napot voltam.

Szeretnék köszönetet mondani az itteni segítségetekért illetve az Araamu travellnek a hibátlan és

precíz szervezésért illetve a felkészülés során nyújtott ügyfélbarát hozzáállásáért!

Életünk legjobb nyaralása volt, tényleg a Maldív egy külön kategória saját kis varázslatos atmoszférával! Aki volt,

tudja miről beszélek, aki nem és megteheti ne gondolkozzon!

 

A szeptemberi időpont és a sziget is tökéletes választás volt.

Ilyenkor az időjárás orosz rulett, féltünk rendesen az esőtől, de a nyaralás 9 napos teljes időtartama alatt verőfényes napsütés volt

csak néha oldották a monoton kék eget bárányfelhők!Egyébként az egyik helyi csóka mondta,hogy teljesen megváltozott az

éghajlat! Újabban akkor szokott esni amikor amúgy nem kellene.

Szeptemberi hónap nemcsak időjárás terén kedvezett, de nem főidény lévén alig voltak vendégek! Lehettünk kb 300-an.

154-es bungit kaptuk.

A sziget kiváló természeti adottságokkal rendelkezik! Vakítóan fehér homok, lassan – gyorsan mélyülő partszakaszok, óceánba nyúló homokdűne,

buja trópusi növényzet, wellness, konditerem, tenisz, baseball pálya…stb szóval van itt mindenJ! Nem győztük befogadni ezt a gyönyörű látványt, igazi vizuális orgazmusJ

Nagyon tetszett, hogy az északi és déli oldal eltérő adottságú partszakaszokkal rendelkezik. Gyorsan béreltünk bringát, hogy minden nap más részt csodálhassunk meg.

A személyzet végtelenül kedves segítőkész, a kaja rendben volt (bár 1-2 indiai fűszerezésű táplálék íz-világa nem lett a barátom),esti progik terén sem

unatkoztunk. Disco, zenés est, rákfuttató verseny… szóval nem panaszkodhattunk.

Fakultatív programok terén a naaagy 11 méteres cápával való úszást (sajnos ő nem jött el mi viszont ott voltunk:) ) és az island picnic-et választottuk.

Az utóbbin elvittek egy másik szigetre ahol bepillantást nyerhettünk a helyiek életébe majd áthajóztunk egy csodálatos lakatlan szigetre! Igazi égszer volt

az óceán közepén kb 20 perc alatt körbe lehetett járni ezt a fehér homokos buja trópusi növényzetes kis szigetecskét!

Külön bónusz volt, hogy távozáskor a kísérő személyzet a hajóállomáson see you soon táblával köszönt elJ

 

Összegezve, hibátlan tényleg minden téren hibátlan nyarlás volt!

Első Maldívos élményem volt de bátram merem állítani,hogy a Sun a legjobb szigetek között van! Adottságaira a kiszolgálásra a szórakoztatásra nem lehet panasz!

Itt mindenki megtalálja a számításait. Mindent lehet,csak unatkozni nem:)

 

Ha van kérdés, szívesen válaszolok

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2 napja 0 0 30772

Sziasztok! Én Sun Island szárazföldi élővilágáról kérdeznék. Vannak e ott is érdekesebb állatok, gyikok, repkednek e papagájok, szép lepkék és egyéb érdekesebb lények? A rovarok is érdekelnek, bár belőlük inkább minél kevesebb kéne. Pók, egyéb nagyobb bogár vagy az előzőekben irt csótány és kukac?

martini07 Creative Commons License 2 napja 0 1 30771

Szia gugas!

 

Angaga valoban egy szep kis sziget, viszont ahogyan te is irod egy uj management erosen raferne a szigetre, mert ami most van az hagy nemi kivetni valot maga utan. De mivel igyis rengetegen valasztjak oket, nem hinnem hogy verfrissitesen gondolkodnanak. Mondjuk management valtas nelkul is lehetne par dolgon javitani... Peldaul egyik szigetunkon sem volt ennyi csotany es kukac, mint Angagan. Ez egy egzotikus helyen rendben is van ha 1-2-vel talalkozik az ember 2 het alatt (jobb helyeken ennyivel sem... ) , de hogy annyival mint mi Angagan...

 

Mi pont ez miatt a hozzaallas miatt nem valasztanank ujra Angagat.

 

Udv: M.

Előzmény: gugas (30762)
andromedae Creative Commons License 2 napja 0 0 30770

Szia!

 

Milyen a sziget tisztasága? A parti és a vizi villák fel lettek újítva? (mert az évekkel ezelőtti képeken még nem voltak olyan bizalomgerjesztőek a szobák) 

Előzmény: Neszka6 (30765)
andromedae Creative Commons License 2 napja 0 0 30769
Előzmény: andromedae (30768)
andromedae Creative Commons License 2 napja 0 0 30768

Előzmény: andromedae (30767)
andromedae Creative Commons License 2 napja 0 0 30767

Tényleg nagyon kicsi :)

Előzmény: andromedae (30766)
andromedae Creative Commons License 2 napja 0 0 30766

Tényleg nagyon kicsi :)

Előzmény: Neszka6 (30765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!