Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 4 órája 0 0 33756

Jó a megközelítés, de még egy csomó másik szempont is lenne: kis sziget/nagy sziget messzire a fővárostól, közel hozzá és milyen a büdzsé?

 

Egy középkategóriás megoldásnak bemondanám Filitheyot, minden megvan benne szóról szóra, amit írtál, sőt még kivételesen jó reef-je is van, hidroplános sziget.

Előzmény: nagyvillám (33755)
nagyvillám Creative Commons License 5 órája 0 0 33755

Köszönöm a hasznos információkat. Szerintetek melyik szigetre menjünk? Fontos, hogy mezítlábas legyen (homok mindenhol, ne kikövezett út), vízbe nyúló pálmákat szeretnénk, körbesétálható legyen, jól lehessen snorkelezni és a kisgyerekeink is jól érezzék magukat. Várom a tippeket, tapasztalatokat!

MR&MrsSmith Creative Commons License 8 órája 0 0 33754

A tanácsot érdemes megfogadni! Mert mint korábban is írtam a mi csomagunk egy 3 órával későbbi hidroplánnal érkezett meg a szigetre így az első délután gyakorlatilag haszontalan volt. Mert ott ültünk a szobában fürdőköntösben és vártuk a bőröndöt. Előtte olvastam hasonlókat és kérdeztem az utazási irodában, de azt mondták, hogy nincs ilyen.... hát volt.

Előzmény: moonwalkr (33752)
MR&MrsSmith Creative Commons License 8 órája 0 1 33753

Ez sok mindentől függ. Mi így szoktuk: saját autóval parkolunk a reptéri parkolóban, ezért a terminálba be kell jutni onnan anélkül, hogy megfagynánk. A kabátot és a csizmát a kocsiban hagyjuk. Egy vastagabb kardiganra és egy zárt cipőre váltunk( a cipő jó lesz esetleg ha ott olyan helyre megyünk kirandulni) így felöltözve igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt bejutni a terminálba. Én fázni szoktam a repülőn ezért a pulcsit magamon hagyom. De a hosszú út alatt adni szoktak takarót, ami nem túl vastag ezért én még a pulcsimat is viszem. Aki nem fázik annak nem lesz rá szüksége, így akár be is lehet tenni a feladandó bőröndbe. Megérkezés után a pulcsimat beteszem a bőröndbe és rövid ujjú pólóban folytatom az utat a szállodáig. Akinek hosszú a transzfer idő vagy a szallodaba érkezés előtt van program, az átöltözés megoldható a reptéri mosdóban is. 

Előzmény: nagyvillám (33751)
moonwalkr Creative Commons License 8 órája 0 1 33752

Az a baj, hogy a repülőn legtöbbször hideg van, ezért nem lehet már ott is rövidnadrág póló kombóban felszállni. Mi általában farmernadrág, ing/póló és egy pulóver konfigurációban utazunk, amiből a pulcsit akár ki lehet zippzározni, akár le lehet venni, ha meleg van. A feleségem mindig visz még egy nagy kendőt is, amit magára teríthet pluszban, ha fázna bár a repülőn adnak takarót, ha nagyon fáznál. Ha odaértél a melegbe, a farmer/póló öltözékben még kibírod azt az 1-1/2 1 órát, amíg a szigetre érsz. Ami a télikabátot illeti, az nálunk a kocsiban marad mindig, a terminál és a parkoló közötti 2-3 percet kibírod kabát nélkül is. 

 

És még egy jótanács, bár nem szorosan a témában: a kézicsomagodba érdemes csomagolni egy váltás ruhát (alsóneműt, fürdőruhát, rövidgatyát, pólót, mert ha véletlenül odafelé a légitársaság elkavarja a csomagodat, akkor bizony ott állsz a paradicsomban hosszúgatyában, pulóverben és fürdőruha nélkül:)

Előzmény: nagyvillám (33751)
nagyvillám Creative Commons License 9 órája 0 0 33751

Idén télen utazunk először télből a nyárba. Segítenétek nekem, hogy milyen ruhában érdemes utazni, illetve hová teszitek el a télikabátot? Köszönöm a válaszokat!

moonwalkr Creative Commons License 2 napja 0 0 33750

Fili és Sun is egy fokkal magasabb színvonal, mint a Te általad említett két sziget.

 

A közeli szigetekre viszont nem jár hidroplán, oda csak speedboat-ot transzfert tudsz foglalni (lényegében a vizigép még fel sem szállt, már szállhatna is le, olyan kicsi a távolság Malétól pár sziget esetében).

Előzmény: FarkasGyula (33749)
FarkasGyula Creative Commons License 3 napja -1 1 33749

Ahogy nézegetem, a Filitheyo és Sun tényleg nagyon igéretes. A Filitheyo még transzferrel és AI ellátással is belefér a keretünkbe. Hydroplánt meg amúgy is kipróbálnám ha közeli szigetre mennénk is :) 

Előzmény: moonwalkr (33744)
FarkasGyula Creative Commons License 3 napja 0 0 33748

Mi csak márciusban megyünk. Várom majd a beszámolódat. Egyelőre ez tetszik nekem is jobban.

Előzmény: szebeni2 (33746)
FarkasGyula Creative Commons License 3 napja 0 0 33747

Köszi az infókat, hasznosak! Sajnos csak egy hétre megyünk, így vagy egyik vagy másik. Vagy harmadik :) Átnézem azokat amiket még ajánlottál, árban nem szeretnék nagyon elszállni...

Előzmény: moonwalkr (33744)
szebeni2 Creative Commons License 4 napja -1 0 33746

Szia!

Mi Malahini kuda bandosra megyünk nov.17-től 13 napra delux szobába.

Szerintem csoda sziget. Sok könyvet viszek,már nagyon várjuk.Ti mikor mentek?

Előzmény: FarkasGyula (33743)
klindus Creative Commons License 5 napja -2 2 33745

Tapasztalat alapjan irom, hogy vizi villat akkor sem választanék, ha olcsóbb lenne, mert 1. hullámzás miatt zajos(persze ez nem mindenkit zavar) 

2. panoráma: a vizet és a fa villákat nézegetheted a teraszodról(a sziget általában háttal van)

3.komfort érzet: hiányzik a puha , fehér homok(helyette fa teraszon üldögélhetsz)pálmák helyett napernyő ad árnyékot.

Beach bungit javasolnám nincs annál szebb, mint amikor a "dzsungelből" kilépsz homokba , és besétálsz a homokos tengerbe.

Persze csak akkor ha ezek zavarnak.

Nekem legjobban a pálmák hiányoznának a fejem felül.

Vagy megosztod 1-2 éj vizi villa, a többi beach.

 

Előzmény: FarkasGyula (33743)
moonwalkr Creative Commons License 5 napja 0 1 33744

Szia!

 

 

Ha két hétre mentek és két szigetre, akkor mindenképpen megfontolnám, hogy ne mindkettő Malé közeli sziget legyen és legalább az egyik esetében érdemes lenne kipróbálni a hidroplánt, mert az egy külön élmény.

 

Leírni is szörnyű, hogy kilenc éve voltam Kuda Bandos-on, amely akkor még üres volt, lakatlan szigetes sznori kirándulásként is hirdették az utat, amivel oda jutottunk. Valóban elég kicsi sziget, pláne, ha még be is építették. És van még egy hátránya: a korallzátony teljesen körülöleli. Ez nem lenne egyébként baj, mert legalább csodálatos házi reef-je van és nem kell messzire menni, de a gyakorlatban a part fürdésre alkalmatlan, csak egy-két átjárón lehet bemenni a tengerre, egyébként egészen a partig ér a korallos sáv, amire vagy nem lépsz rá magadtól sem, vagy csak bukdácsolások árán lehet beljebb menni. Paradise-on nem voltam, de korábban sokan csalódottan nyilatkoztak róla, igaz azóta voltak felújítások, építések rajta. Nem tudom melyiket cserélném le a helyedben, de valamelyiket biztos.

 

Ebben az árkategóriában nem sok lehetőség van, de nem lehetetlen. Sun Island mindenképpen bejön a képbe, Filitheyo a másik ajánlott lehetőség, mindkettő egészen biztosan nagyobb szám, mint az említett kettő, Sun ráadásul ugyanaz a szállodalánc, mint Paradise, nagyjából ugyanazzal a szolgáltatással, csak talán egy csillaggal magasabb szinten. Ezek a távolabbi szigetek. Azon a környéken, ahol Te nézelődtél, szóba jöhet Dhonveli és a Kuda Bandos tőszomszédságában levő sima Bandos Island. Előbbi mellett szól a nagyon szép lagúna, gazdag tengeri élővilág és szép, fürödhető part, meg a nagyon szép hangulatos szobák, ellene, hogy a sziget egyik oldalán nem szép a part és nem körbejárható a sziget. Utóbbinál pedig szintén mellette a szép part és az állítólag szintán gazdag house reef, ellene az emeletes bungik és a külső fürdőszoba hiánya. 

 

Jó nézelődést. Ha valami segítség kell még, szólj nyugodtan.

Előzmény: FarkasGyula (33743)
FarkasGyula Creative Commons License 6 napja 0 0 33743

Sziasztok, most tervezem az első Maldív utunkat. Repjegy pipa, most a Resortokat böngészem. Eddig két helyet foglaltam le, Paradise Island illetve Malahini Kuda Bandos. Előbbiről többször lehetett itt olvasni, utóbbi kicsi sziget, de senki nem írt még róla konkrét tapasztalatot. Képek alapján a Malahini nekem jobban tetszik, viszont félek tényleg annyira kicsi, hogy unatkozni fogunk... Teljes ellátással az ár mindkét esetben 2000eur körüli. A Paradise-n mindenki a vizi villákat dicséri, a beach bungik elég leharcoltnak tűnnek képek alapján. Viszon +1000Eurt nem tudom érdemes-e kifizetni, hisz a sziget ugyan azokat a strandokat, lehetőségeket kínálja. Esetleg tudtok javasolni valami beváltat ebben az árfekvésben?

moonwalkr Creative Commons License 6 napja -1 0 33742

Hát ez valami Booking.com, vagy Hotels.comklón lehet, ahogy nézem, úgyhogy pont olyan megbízható, mint ezek (mondjuk egy PayPal azért indokolt, ha fizetni kell valamit).

Előzmény: manna13 (33740)
moonwalkr Creative Commons License 6 napja 0 0 33741

Szerencsére malária a legkevésbé valószínű betegség Maldivon, mert szúnyog ugyan van, de a maláriát hordozó állat (pl. majom) nincs, így a szúnyogok is veszélytelenek.

Előzmény: Sborisz (33739)
manna13 Creative Commons License 6 napja 0 0 33740

Kedves utatók!

 

Valaki ismeri ezt az oldalt?  Az árak elég jók, de mennyire megbízható oldal?

https://www.maldivesoffer.com/en/hotel/details/ho3931//2019-01-02/2019-01-03

 

Sborisz Creative Commons License 6 napja 0 1 33739

Kicsi pontosítás ehhez: "malária - bár erre pont nincs oltás, csak tabletta" régi tapasztalat mondatja velem ( kb.30 éves) afrikai országban dolgoztam tartós kiküldöttként ( úgy értem huzamosabb ideig) és nekünk egyenesen tiltották a tabletta szedését, mondván tönkre teszi a májat pl.( és elnyomja a maláriás tüneteket)

Viszont előszeretettel ajánlották, a helyi oltásokat, amit nem megelőzésként, hanem kezelésként adtak. ( értsd: ha már jelentkeztek a malária jelei, akkor kellett egy oltás sorozattal a kórt megszüntetni)

Írom ezt úgy hogy a kint lét alatti 5. hónapban kaptam meg én, a 7 éves és az 1 éves fiam ( akkor) Az assssszony persze megúszta.... :D

Lekopogom a helyi "magyar" orvos ( Magyarországon végzett, de nigériai származású) által beadott injekció azóta is "véd"( rossz szó mert nem véd, de a malária parazita "kiirtódott" )  hisz azóta sem jelentkeztek a maláriás tünetek....persze nyilván azóta "fejlődhetett" a tabletták hatásmechanizmusa, de véleményem szerint a helyi betegségek ellen a legjobbak a helyi készítmények ( lásd pl. az Antinal-t Egyiptomban) ezek az utasbiztosításokkal beszerezhetőek adott ország lehetőségeit figyelembe véve....

( ez a magán véleményem volt...) :)

Előzmény: moonwalkr (33737)
moldi1909 Creative Commons License 6 napja 0 0 33738

Köszi szépen a segítséget. Európa különböző tengerpartjait rendszeresen látogatni szoktuk, és soha semmilyen oltást nem vettünk még igénybe emiatt. Úgyhogy ha  a lakott  Maldívon sem nagyobb a kockázat, mint bármelyik európai országban, akkor ezúttal sem fogjuk beoltatni magunkat.

Előzmény: moonwalkr (33737)
moonwalkr Creative Commons License 6 napja 0 0 33737

Az oltás egy nagyon szubjektív dolog...

 

Ami maldivot illeti, semmilyen olyan betegség ellen nem kell oltás, amit állatok terjesztenek (sárgaláz, malária - bár erre pont nincs oltás, csak tabletta - stb.). Az egyetlen dolog, ami megfontolandó az a hepatitisz A/B, de ez sem a lakott sziget miatt, hanem a tenger miatt, mert ez még Horvátországban is fel szokott merülni, mint ajánlott. Elvileg a tengerben, illetve az ételként tálalt tengeri élőlényekben fordulhat elő kórokozó. 

 

Persze, hogy ennek mi a valószínűsége, az kérdés. Ha kicsire is lőni akartok, akkor oltassatok, de ha az átlagos rizikót bevállaljátok, akkor Maldivra felesleges minden oltás. 

Előzmény: moldi1909 (33736)
moldi1909 Creative Commons License 6 napja 0 1 33736

Sziasztok !

 

Mi februárban fogunk elutazni életünk első Maldívos (nász)útjára. Menni fogunk lakott szigetekre is (Thoddoo és Ukulhas 6-6 éjszaka) és Resortra is (Vilamendhoo wv, szintén 6 éjszaka).

 

Bakrilu-tól (és más olyan fórumozóktól szeretném kérdezni, akik voltak már a Maldívon lakott szigeten), hogy célszerű-e beoltatni magunkat ?  Tudom, hogy a resort miatt fölösleges, de a lakott szigetek miatt megfordult a fejemben, hogy esetleg érdemes lenne...

 

Ami az utazási iroda vs. egyéni foglalás kérdését illeti: kértem árajánlatot mindkét "A" betűs irodától. Nagyon korrektek és segítőkészek voltak, és mindketten jobb árajánlatot adtak mint amennyiért a sziget (Vilamendhoo) honlapján tudtam volna foglalni, de végül az  Agodán foglaltam, mert a 6 napos tartózkodás több mint 100.000 Ft-al olcsóbbra jött ki, ráadásul fizetni is csak pár nappal az utazás előtt kell és ingyenesen lemondható, ha bármi közbe jön. (Míg az utazási irodáknál a 20 % foglalót buknám ilyen esetben)

Előzmény: Bakrilu (33712)
Salvatore88 Creative Commons License 2018.09.03 0 0 33735

Igen, amíg nem mész át az első kapun, addig ki tudsz menni a reptérről. Azt nem tudom megmondani, hogy egy Malei városnézés belefér-e, vagy egyáltalán érdemes-e, mert mi nem voltunk, de ha visszaolvasol néhány oldalt, akkor biztosan írtak mások erről.

Előzmény: beatabea (33733)
beatabea Creative Commons License 2018.09.02 0 0 33734

köszönöm a választ és a jo tanácsot. bizom benne hogy minden gordülekenyen megy

Előzmény: MR&MrsSmith (33730)
beatabea Creative Commons License 2018.09.02 0 0 33733

köszi a választ biztos lesz időnk mert 23 kor indul a gépünk. esetleg ki lehet menni a reptérről is?

 

Előzmény: Salvatore88 (33729)
alibabusic Creative Commons License 2018.09.01 -1 0 33732

Kicsit hosszú lett volna az a híd! :)

Előzmény: Pitta2 (33731)
Pitta2 Creative Commons License 2018.09.01 0 2 33731

Kicsit off.

A blikk szinvonala:

"Augusztus 30-án nyitották meg hivatalosan is a Kína és a Maldív-szigetek között épített Barátság hidat. Abdulla Yameen maldív elnök és a kínai kormány képviselője, Wang Xiaotao vettek részt a megnyitó ünnepségen, amit tűzijátékkal koronáztak meg."

 

Male és Hulhule között épült híd. :))))

MR&MrsSmith Creative Commons License 2018.08.31 0 0 33730

Nekünk ki kellett venni a bőröndöket. Majd ezután egy kisbusz vitt a reptérre ahonnan a hidroplánok indultak. Ez rövid út volt csak. Ott ujra leadni a bőröndöt. Ezzel kapcsolatos tapasztalatunk: nekünk még 1,5 órát kellett várni a hidroplán indulására, ez a hosszú repülő út után nem esett jól. Illetve miután felszálltunk a gépre, közölték hogy a csomagunk majd csak a következő járattal érkezik csak. Így 3 órával később landoltak a borondjeink a resortban. Érdemes a legszükségesebb dolgokat kézipoggyászba tenni. Pl. Gyógyszerek, fürdőruha es amit gondolsz. 

Előzmény: beatabea (33728)
Salvatore88 Creative Commons License 2018.08.31 0 1 33729

Igen, előbb kitöltitek a vízum papírt, amit az első kapunál leadtok, majd begyűjtitek a bőröndöket, és ezután mentek jelentkezni a resort pultjánál. Ha elsőre nem is találjátok a saját resortotokat, a helyiek ismerik egymást, bármelyiktől rákérdezel, megmondja, hogy hanyas pult a tiéd, és a bőröndöt itt kell nekik újra leadni)

 

Ha időben kivisz Maléba a transzfer, akkor lesz időtök a duty-freeban kolbászolni, van is egy rakat bazárszerű bolt is, ahol árulnak hűtőmágneseket, autentikus bögréket, stb, Illetve mi egy olyan boltot találtunk, ahol maldív élelmiszereket is árultak, bár nem túl nagy választékban (chips, kókuszkolbász, teák, maldív lekvár talán, ilyesmik).

Ezzel együtt mi a legközelebbi barátoknak, ismerősöknek a resort szigetünkön bevásároltunk kisebb szuvenírekből (az adott szigetről készült hűtőmágnest például nem biztos, hogy kapsz a duty freeben), meg pl. szarongból, és csak ezek kiegészítéseként vettünk jó néhány dolgot a tranzitban, illetve azt a kevés dollárt, am maradt, csak el akartuk költeni. Kókuszchipset vettünk pl. a kollégáknak, én vettem egy kiadványt a maldív vízi élővilágáról, teát, ilyesmiket.

Előzmény: beatabea (33728)
beatabea Creative Commons License 2018.08.31 0 0 33728

Sziasztok  szept. 12 en utazunk a sun islandra. Elso utunk maldivra  .kérdésem az lenne hogy Malen felkell vennunk a borondjeinket vagy automatikusan atrakjak a belső jaratra? A masik kérdésem hogy a male repteri tranzitban hazafelé mennyire van lehetőség ajándék vásárlásra. Előre is köszönöm a választ 

koontar Creative Commons License 2018.08.29 0 0 33727

De ha egy mód van rá, akkor kizárólag privátban!!! :-D

Előzmény: Laci v (33726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!