Keresés

Részletes keresés

COOP Creative Commons License 17 órája 0 0 37891

nem szoktam kötekedni, de ha szerinted nem, akkor miért mennél oda. Olvasgass a neten, a FB-on rengeteg csoport van-korrekt beszámolókkal. Resort vagy lakott vagy akár kombinálva. Abból el lehet dönteni, hogy téged érdekel-e, tetszik-e, mennél-e oda.

Aki itt van eben a csoportban annak biztosan.

Előzmény: AnnF9999 (37889)
Bandos Creative Commons License 18 órája 0 0 37890

Igen, megéri.

Előzmény: AnnF9999 (37889)
AnnF9999 Creative Commons License 22 órája 0 0 37889

Helló. Kérem, tudassa velem, ki járt már a Maldív-szigeteken, és hogy megéri-e az ottani nyaralást.

COOP Creative Commons License 1 napja 0 0 37888

mindenképp! :)

Előzmény: cassano711 (37883)
COOP Creative Commons License 1 napja 0 0 37887

Köszönöm, majd jövök ide megírni :)

Előzmény: Bandos (37882)
COOP Creative Commons License 1 napja 0 0 37886

igen, tudom és ennek tudatában utaztunk Indonéziába :) de azért akkora mennyiségű esővel még sehol nem találkoztunk, mint ott :))

Előzmény: W.L. (37884)
W.L. Creative Commons License 1 napja 0 1 37885

Meglep, hogy mar pont te is ide keszulsz, ugyhogy visszaneztem hozzaszolasaidat.

Pl en is public ferryvel utaztam, semmi baj nincs vele, miert ne lenne kibirhato?

Szamomra Male volt az orszag legerdekesebb szigete, toronymagasan. Ezzel persze nem mondok sokat, mert az en szememben mashol semmi erdekes nem volt, meg a sznorkel is gyengecske indonez mercevel.

Maleban direkt meg is szalltam visszafele, hogy kenyelmesen nezhessek szet. Szerintem valamifele helyi elet ott lathato leginkabb. Es noha zsufolt, azert azsiai nagyvarosnak a legnagyobb rosszindulattal sem nevezheto

 

Szerintem amugy Spanyolorszag sokkal de sokkal erdekesebh a Maldiv-szigeteknel, de azert ez ugye alma es korte.

De pl a te regi posztjaid alapjan azt hinnem, hogy meg csaladdal is jobban bejonne neked egy lajtos tropusi udulesre pl Bali, ami Maldivnal kb millioszor erdekesebb latnnivalok es helyi kultura tekinteteben, es kb ugyanannyibol siman kihozhato lehet (a repjegy tobb de minden mas olcsobb).

A strandok jobbak Maldivon, de nem hinnem, hogy nalad ez az epsodleges szempont. ;-)

 

Előzmény: cassano711 (37643)
W.L. Creative Commons License 1 napja 0 0 37884

Januar-februar Indoneziaban az esos evszak kellos kozepe, semmi nem borult meg azzal, hogy akkor ott kaptatok esot.

 

Az en rovid maldivi tartozkodasom anno junius kozepere esett, es semmi gond nem volt az idojarassal. Tulkepp nem is emlexem, esett-e akar egyszer is.

Szoval ez nyilvan szerencse kerdese is.

Előzmény: COOP (37881)
cassano711 Creative Commons License 1 napja 0 0 37883

Egyáltalán nem baj, sőt, én kifejezetten örülnék ha erről az Ukulhas - Thoddoo kombóról írnál egy hosszabb beszámolót ide :-)

Előzmény: COOP (37881)
Bandos Creative Commons License 1 napja 0 0 37882

Szia!

 

A május 2-12 az időjárás szempontjából nagy valószínűséggel még jó időszak. Kb. 10 éve írták a Maldív Meteorológiai honlapon, hogy a megelőző 1-2 évtizedben az esős monszun általában május 10-15 körül érkezett a maldívra, és azóta ez inkább eltolódott pár nappal, akár 1-2 héttel is, mint ahogy az őszi, másik, novemberi monszunváltás is eltolódott, bár az inkább 2-3 héttel. Jó ez a terv, és az útvonal, amit írsz, és a végén még egy Male városnézés is belefér.

 

Drukkolunk, hogy jó időtök legyen, és várjuk majd a beszámolót!

 

Bandos

Előzmény: COOP (37881)
COOP Creative Commons License 3 napja 0 0 37881

Szia Bandos!

 

Május 2-án megyünk és 12-én már jövünk is haza. Tudom, hogy akkor akkor van monszunváltás, de a januári és februári időjárás sem volt olyan, mint amilyen korábban lenni szokott. Szerintem ez nagyon megborult már-nem csak itt máshol is. Január/februárban Indonéziában is kaptunk esőt jócskán-igaz ott sokkal hosszabb időnk volt azt letudni, de majd meglátjuk :)

 

Igen- eléggé sok kutakodás és magam győzködése után jutottam az Ukulhas-Thoddo kombinációra végül- a 60 ország után ahhoz is győzködnöm kellett magam, hogy legalább ide utazzunk és megnézzük a Maldív-szigetekből egy kis darabkát. Resorton el sem tudnám képzelni mit csináljunk-ezt ne vegye senki bántásnak- mi mindig megyünk, nézünk, felfedezünk stb :)

 

Maléból Ukulhasra speedboattal megyünk, Ukulhasról Thoddora dhonival megyünk át-ehhez úgy kellett szervezni, hogy akkor költözünk amikor ez megy és Thoddoról jövünk vissza a reptérhez, de késő este indul a gépünk haza és szeretnénk majd délután Malét is megnézni, mert belefér.

 

Anyu is jön velünk-Neki szeretném megmutatni ezt a csodát-remélem lesz azért jó időnk is.

 

Köszi, hogy írtál!

 

Ha megjöttünk írok egy beszámolót ide is-ha nem baj!

Üdv

Kriszti

Előzmény: Bandos (37880)
Bandos Creative Commons License 3 napja 0 0 37880

Szia COOP,

 

 

Májusban mikor mentek? Akkor van a monszunváltás (általában május 10-15 körül), így május közepe-második fele az egyik legcsapadékosabb időszak a maldívon, de reméljük szerencsétek lesz, és idén nem lesz sok eső.

Ukulhas és Thoddoo szerintem a lakott szigetek közül talán a legjobb választás, főleg így, egy utazás alatti kombinációban.

 

Mi kb. 20 resort sziget mellett Ukulhas-on is voltunk, és az a meglátásom, hogy a sziget egyik felének (a turistás résznek)  a növényzete, a partja és a reef felveszi a versenyt egyes resort szigetekkel is, a bikini beach pedig ezen a szigeten kb. 600 méter, ami páratlan a lakott szigetek között. Nagy előnye még, hogy a bikini beach közelében van a szállások többsége, némelyik csak alig 20 méter a parttól. Thoddoo-n ez nem így van, ott a szállások jóval messzebb vannak a bikini beach-től, és a reef is jóval messzebb van a oparttól, cserébe viszont tényleg gyönyőrű és a helyiektől teljesen elszeparált a bikini beach.

Jó készülődést!

 

Bandos

 

Előzmény: COOP (37874)
moonwalkr Creative Commons License 2024.03.19 -1 0 37879

Szia!

 

Igen, épp itt vagyunk második napja.

 

Csak valamiért néha napokig nem tudok belépni az index-fórumra (ez otthon is így volt, szóval ez nem itteni jelenség).

 

Beszámolót meglátjuk, de nem biztos. Majd ha összejön, meg lesz ihlet.

Előzmény: rebecha (37878)
rebecha Creative Commons License 2024.03.16 -1 0 37878

37722 sz hozzászólás Én kérdeztem..

MON Te már elutaztál Thailandra? Remélem abba a topikba írsz egy kis beszámolót, mert jövőre sanszos nekünk is. Baromira irigyellek. ÉN MÁR voltam 2x,de szeretném a férjemnek is megmutatni.. Jó nyaralást..

Előzmény: moonwalkr (37876)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.13 -2 0 37877

Én kérdeztem volna :-) haha

Előzmény: moonwalkr (37876)
moonwalkr Creative Commons License 2024.03.13 -2 1 37876

"Oda akarok menni, annyira, hoyg már most belehalok a vágyakoztába, hogy azonnal mennék és hogy csak jövőre mennénk"

 

 

Ki kérdezte, hogy mi az a MESZ?

 

 

Na ez:)

Előzmény: Léna007 (37875)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.12 -2 0 37875

Szia Rebecha!

Nagyon sajnálom a kutyust!

Köszönjük az írományt. Az imugát jól leyrtad, de az imuga oldalon is az angol verzió egyártelmúen monjd, hogy a repülőd érkezése előtti 96 órán belül, tehát nem azt jelnti, hogy órára pontosan 96 órával előtt, aminek elspre hittük. Tehát ez egy flexibilis 4 napos időszak és mivel tényleg sokan a reptéren a checkinnél töltik ki, még az sem késő.

A szállásnál ,egértem a kritériumaitokat, én is ilyen vagyok, én csak akkor érzem jól magam s működök, ha minden körülöttem megfelel a saját igényeimnek, és ha valahol nem csak egy éjszakát vagyok, nekem is fontos, hogy kényelmes -e az ágy vagy van egy egy jó nagy kiülős balkon és azon kényelmes -e a cucc, amire kiülök.

Most már értem, hoyg mitől égtetek ti le :-) ez a matracozás a vizen nagyon veszélyes, így lehet rendesen szénné égni. Ilyen trópusi helyen nem vállalnám be, de Filitheyon azért sem, mert a sekély vizben kiszúrták volna a koralldarabok, a mély vízben meg elvitt volna a sodrás.

Kicsit meglepő, hogy a kaja, bolti és érretmi árak, meg összességében minden olyan magas, lakott szigettől nem ezt várná az ember. Összességében nézve mi is már számolgattuk, hogy persze fele árból kijön, mint Filitheyo, szóval repjegy, szálloda kettőnknek 10 napra 3 ezer Euroból, de ebben még nincsenek benne a transzfer, csónakkiránsulások, kajálások. Így a legvéglegesebb végár valahol így is 4 ezer körül kell majd legyen, ergo a lakott sziget sem éppen olcsó kategória.

Mi az elmúlt két hétben megnéztünk és kijegyzeteltünk 15-20 szigetet vica versa. Rengeteg nagyon jó (német, angol nyelvű) youtube vlog van. Én nem csak a szállásra vagyok nagyon igényes (és igényes itt nem azt jelenti, hogy magas színvonal vagy luxus, hanem a saját igényeimnek megfelelő, van hoyg egy utazáshz booking.com-on 100 szállást és megnézek, és mindegyikban találok valamit, ami miatt nem). Viszont nekem a szigettel kapcsolatban is vannak kritériumaim és ez ugyanabban végződött, hogy ahányat sek megnézem, annyiszor nem tetszett valami a partban, a szállásokban, a helybélo falu sturktúrája, magas házak vagy lepukkadstág....végül akárhogy is, megnéztem azokat is, amiket ti ajánlatottak, a tieteket, ahova Coopék mennek, egyik sem tetszett, csak Dhigurah. Oda akarok menni, annyira, hoyg már most belehalok a vágyakoztába, hogy azonnal mennék és hogy csak jövőre mennénk, nagyon le tud húzni, de párom bejelentette, hogy ő nem akr menni jövőre a Maldívpkra, majd egyszre, de most neki kaland kell, körutazás, felfedezés, és mi még nem voltunk Vietnámban, Kambodzsában, ő ezekben spekulál, azokkal meg időben már em fér bele plusz 10 nap Maldív. Így én most majd elmaradozok innen, csak követni fogom és szortírozom az infókat.

Előzmény: rebecha (37873)
COOP Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 37874

Köszi a mindenre kiterjedő beszámolót! Élvezettel olvastam :).

Májusban mi is megyünk majd lakott szigetre : Ukulhasra és Thoddora.

Addig mindent is olvasok-akár más szigetekről is.

 

A kutyust nagyon sajnálom :((((((

Előzmény: rebecha (37873)
rebecha Creative Commons License 2024.03.10 -1 1 37873

Kedves Fórumozók, Bandos, moonwalkr és Léna!
Elkészült a beszámoló. Mivel én a tízéves komondorunkat gyászolom, így a férjem BerTi írta meg nektek – helyettem – e rövidke beszámolót. Ez az írásmű annak készült, aki lakott szigetre (local island) készül.
Előkészületek:
Régi álmunk volt, hogy télből a nyárba jussunk el, mert ez sokkal kellemesebb, mint nyárból a nyárba. Ezért már november elejétől rendszeresen lestük/vizsgáltuk a repülőjegyek árát különböző légitársaságoknál. Ugye van az über-fapados és a többi ... Nos, ez rendesen meg is határozta az árakat 1:2 vagy 1:3 arányban és nekünk nem megengedhető a közel egymilliós útiköltség. Tehát maradtunk kishazánk fapados légitársasága és annak egyik leányvállalata mellett, így a jegyünk kettőnknek oda-vissza kb. 380e Ft ebből a BUD-AUH / AUH-BUD 220e Ft volt Wizz-Go-val és visszaúton nagyobb lábtérrel.
Utazás:
Budapestről a szokásos, majd Abu Dhabi-ban sofőrszolgálatos autóval (oda-vissza 53$) egy olcsó szállodába (Top Stars Hotel – 54$). Abu Dhabi-ból induláskor elenőrizték az Imuga meglétét. (Apropo Imuga – számunkra is először kérdéses volt az Imuga elkészítésének időpontja, de később tisztázódott. Tehát, MAX. 96 órával az indulás előtt, ami azt is jelenti, hogy akár 48 órával beutazás előtt is elvégezhető az érintett honlapon a fényképek feltöltése és egyéb adatok megadása. Aki nagyon óvatos duhaj, az természetesen lementheti lépésentént a kitöltéskor a képernyőképet, de elég körülményes azokat bemutatni.)
Nálunk az egyik fedélzetre felvihető kisbőröndöt megjelölték egy piros matricával, de beszállás előtt a kettőnk bőröndjét elkérték/elvették és Male-ba történő érkezéskor jutottunk hozzájuk kissé megviselt állapotban. Ám a reptérről távozás előtt félreállítottak egy kis röntgenezésre (piros matrica), ami miatt majdnem lekéstük a speedboat-ot. De szerencsénkre az is késve érkezett, így sikerült sötétedéskor elindulni a 22:30-as járat helyett. Ár: 25$/fő. Thulusdhoo-ra érkezéskor már javában esett az eső, így egy kis kalyibában húztuk meg magunkat, amíg jött értünk egy platós kisteherautó. (Sámli le, csomagok fel, mi is fel, sámli fel és indulás/zötykölődés a hatalmas tócsákkal tarkított utakon a fogadó felé – Aasna Inn. Nem túl gyakori élmény :-) )
Szállás:
Érkezéskor még javában esett az eső és a személyzet rögtön ott termett és már vitték is be a bőröndjeinket (2 x 20kg, 2 x 10kg és 2 x hátizsák) nem győztük kapkodni a fejünket. Viszont várnunk kellett a szobánkra, mert eredetileg a 22:30-as hajóra számítottak ezért a farkaséhes étvágyunkat igyekeztünk enyhíteni a helyi konyha választékából. Ami döbbenetesen túlárazott volt, amit jeleztünk és még az ott tartózkodásunk alatt mérsékeltek – de szerintünk nem eléggé. A szállás kiválasztásakor kapcsolatban egy sor szűrőfeltételnek kellett megfelelni: síkképernyős TV (egy hét HO a háromhetes távollét miatt), klíma, hűtőszekrény, nagy ágy és olyan fürdőszoba, ahol zuhanyzáskor nem fröcssen a wc-re és a padlóra a víz (pl legyen elhúzható üvegajtó és üvegfal). Nos, ár-érték arányban ez a szállás vitte el a pálmát, a 19 éjszaka mindenestől 1.285$ volt és nem követeltek 100-150$ kauciót. Ilyen hosszú tartózkodás alatt óhatatlanul összebarátkoztunk a személyzettel és sok-sok érdekes dolgot tudtunk meg a származásukról és az ottani helyzetükről.
Óceán:
Ámulatba ejtő látvány és rabul ejtő vízhőmérséklet (az Atlanti-óceán – a Kanári szigeteknél – helyenként egy jegesvödörnek mondható), így az első napon – mint a kisgyerek a játékboltból – nem akartunk kijönni a vízből. Felpattantunk a hálós matracainkra és pecsenyére égtünk. Tényleg nagyon fontos a napvédelem, mert a következő két napon át nyalogattuk (égési)sebeinket (pedig semmit nem éreztünk a nap perzselő sugaraiból és mégis ...), ennek köszönhetően kb. tíz napig folyamatosan jött le a bőröm, ahol a nap ért hosszabb ideig. Közben pedig érkezett egy négy napig tartó esős – inkább felhőszakadásos – időjárás. Ahogyan a Balatonra, úgy ide sem érdemes 1 hétre tervezni a "nyaralást", mert végtelenül bosszantó tud lenni egy ilyen lehetetlen helyzet. Szerencsémre erre az időre esett a HO, így a kellemetlent a hasznossal ...
Étkezés (árak):
Esténként valamiért elállt az eső és elmehettünk vacsorázni bokáig érő vízben gázolva. Eleinte nagyon óvatosan kezdtünk neki a költekezésnek, mert tapasztalatot kellett szereznünk, hogy mivé fajul egy-egy számunkra kielégítő mennyiségű táplálék ára. (Nekünk volt némi szerencsénk az USD váltásakor, mert 2023 dec. 28-án sikerült 346 Ft-ért váltani, a szigeten pedig 100$-nál a 16,5-es váltást alkalmazták, így nekünk egy rúfia 21 Ft-ba került, tehát könnyű volt gyorsan átszámítani a helyi árakat.) A parton, ill. a part közelében elhelyezkedő éttermek, kávézók árai 30-50%-kal magasabbak voltak a sziget belsejében fellelhető helyek áraihoz képest, így azt a 50-100-150 métert érdemes volt megtenni pénztárcánk javára. A későbbiekben már az eső sem esett, az utak felszáradtak és alkalmanként (pl. a születésnapon) rendesen belehomorítottunk a falatozásba. Az árak tekintetében itthon nem tudnék olyan helyet megemlíteni, ahol a kinti árakon szóba állnának velünk. Természetesen volt egy nagyon előkelő étterem is a sziget közepén, melynek árszínvonalát egy hazai (nem dining food) étterem árához lehetne hasonlítani. Indulásunk előtt Google Maps-on szereplő helyi éttermekhez és kávézókhoz feltöltött képek között találtam étlapokról készülteket is, melyek viszonylag használhatóak – természetesen a képekhez kapcsolódó dátumok figyelembe vételével.
Árak (boltok, üzletek):
Természetesen nem csak étteremben költekeztünk, hanem kisebb és néha nagyobb boltokban is vásároltunk. Az üdítőitalok meglepően drágák 1,25 l-es palackos Coca-Cola, Fanta, Sprite 35 MRV, a 0,5 l-es 20 MRV, a 0,33 l-es dobozos 25 MVR (pedig a szigeten – Thulusdhoo-n – gyártják). Az édességek, kekszek ára az itthoninak megfelelő. Az 1,5 l-es Bon Aqua 8 MRV. A souvenir boltokban elvarázsolt eladók szédületes árakkal kábítottak minket, de (!!!) lehet alkudni. A világban sokfelé tapasztaltuk, hogy kiből mennyit néznek ki, annak megfelelő árat mondanak, ahol nincsenek feltüntetve az árak. (Én rendszeresen felvállalom, hogy szegény magyar vagyok és ekkor nagyot esnek az árak.)
Hazaút:
Bizony ez is elérkezett, ugyan olyan kisteherautó vitt ki minket a kikötőbe, mint érkezésünkkor. A speedboat ugyan azon az áron, mint érkezésünkkor. Későbbi hajóval is mehettünk volna a reptérre, de nem mertünk kockáztatni, így volt alkalmunk alaposan megszemlélni a környezetet és az embereket. (Dallamtapadásom volt és folyton a Korda Gyuri bácsi Reptér című dala szólt a fejemben.) Hosszas várakozást követően egyszer csak elérkezett a beszállás folyamata. NEM KÉRTÉK A FEJENKÉNTI 25 VAGY 10$-t!! A Duty-Free részen még komolyabban elszállt árakkal találkoztunk annak ellenére, hogy mindenen ott állt, hogy Made in China. A visszaúton is megjelölték – még a maldívok – az egyik nagy bőröndünket egy sárga gyorskötözővel. Naná, hogy Abu Dhabi-ban félreállítottak egy újabb röngenre. A felvétel csak egy bizonyos szögből készít képet és így állt össze egy csavarhúzó és egy fémtubusos krém két képe egy félelmetes fegyver látványává. (Micsoda kalandok?) Itt ugyanaz a cég szállított ugyanarra a szállásra oda és vissza, közbeékelve egy kis bevásátlást. (Nagyon jó áron tudtunk vásárolni – 3-4 évvel ezelőtti itthoni árszínvonalat tapasztaltunk.) A hazaúton mind a két járaton már a nagyobb lábteret vettük igénybe és nem hiába. Abu Dhabi-ból Bp-re többször is "rázós" volt az út, az egyik hosszabb szakasznál 140 csomós (kb 260 km/órás) ellenszelünk volt, így jelentős késéssel érkeztünk meg.
Mindent egybevetve nagyon élveztük ezt a kis nyarat még így is hogy kb 2 x 5,5 órát repültünk oda és vissza, az árráról nem is beszélve. Egy ilyen időtartamú Kanári-szigeteki önellátó és autóbérléses nyaralás ma már nem hozható ki ennyiből és még a víz is hideg. Tehát nálunk is előállt a MESZ, annak ellenére, hogy a helyi lakosok inkább igénytelenek, mint szegények (nagyon sokan rohangálnak robógóval és motorral). A sok folyamatban lévő építezésből adódóan mindenhol építési törmelék (sitt és annak maradványa) látható. A turisták öltözködése nem volt szigorúan szabályozott, csak a bennszülöttek strandjánál figyelmeztetett egy tábla az elfogadott viseletre. A lányok/nők spagettipántos kis ruhácskákban jártak a helyiek rosszaló tekintete nélkül. Én is többször mentem vissza strandról a szállásra fürdőnadrágban és pólóban. A feleségemnek egy nagy problémája volt, hogy haza kellett jönni. Ha a leírtakon kívül valakinak részletekbe menő kérdése lenne, akkor arra szívesen válaszolunk.

Előzmény: Léna007 (37871)
Bandos Creative Commons License 2024.03.07 -1 1 37872

Szia Álom!

 

Köszönjük, hogy megosztottad velünk az örömödet az újabb Filitheyo nyaralással kapcsolatban.

Biztos klassz lesz 8 év után újra elmenni Fili-re! A 10 napos tartózkodás alatt pedig szinte biztos, hogy decemberben többségében szép napos idő lesz.

 

Mi szintén 8 év után mentünk Filitheyo-ra 2 évvel ezelőtt (igaz, az már a 4. Filitheyo-s nyaralásunk volt), és nemhogy nem csalódtunk, hanem újra fantasztikusan éreztük magunkat. A sziget, a növényzet, a reef továbbra is fantasztikus, a kaja teljesen rendben van, a személyzet kedves és udvarias, és a villákat is némileg felújították, így nem igazolódtak azok a "félelmek", hogy "lepukkantak" a villák. Nem azok!

 

Jó készülődést!

 

Bandos 

Előzmény: Álom60 (37861)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.07 0 0 37871

Köszi, várom ésminden jót a kutyusnak.

Előzmény: rebecha (37867)
Álom60 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 37870

Mi dettó :)

Előzmény: Peponi73 (37869)
Peponi73 Creative Commons License 2024.03.07 0 0 37869

Szia!

Az Araamu Travel-el megyünk, superior villában leszünk. :)

Előzmény: Álom60 (37868)
Álom60 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 37868

Szia,

De jó, nagyon kiváncsi vagyok a tapasztalatotokra.

Akkor gondolom már “vágjátok a centit” ☺

Megkerdezhetem, melyik irodát választottátok és melyik villában lesztek?

Előzmény: Peponi73 (37866)
rebecha Creative Commons License 2024.03.06 0 0 37867

Thulusdhoo-n. És szuper volt.kivéve,hogy nem voltak halacskák. Ez az én nagy bánatom. Hétvégèn írok,már korábban is ígértem. Holnap műtik a kutyuskánkat,most ezen megy az izgulás,hogy életben marad-e.ígérem, hogy minden tapasztalatunkat leírom.Nem kell csadorban járkálni, rövidnaciban és spagettipántos pólóban mászkáltak a csajok. Én tankini felsőben ès egy térd fölé érő rövid naciban jártam a srtandra. Senki nem foglallozik vele miben vagy.

Előzmény: Léna007 (37864)
Peponi73 Creative Commons License 2024.03.06 0 0 37866

Szia!
Mi pont 1 hónap múlva indulunk Fili-re, mi is az Emirates-Flydubai kombóval. Majd megírom a tapasztalatokat :)

Nagyon várjuk már, még nem jártunk ott.

Előzmény: Álom60 (37861)
Álom60 Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 37865

Kedves moonwalkr, köszi a megerősítést, és igen, nekem is egy kerek szülinapom lesz :)

Előzmény: moonwalkr (37862)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.06 -1 0 37864

Rebecha, ti melyik lakott sziigeten voltatok? Én is várok pár bővebb mondatot tőled....

Mi most egyelőre egy évvel korábban Dhigurah mellett döntenénk, mert jókat olvastam , láttam róla és a hosszú homokpad végig turista strand, ilyen helyre nagyon rég vágytam, egyelőre ez a sziget tetszik nagyon. Szóba jön még Thoddoo, Ukulhas is, meg Dharavandhoo, ez utóbbi nem a legszebb sziget, de itt még jobb vízalatti világ van, mint Filitheyonál, elképesztő képeket láttam. Dhigurahnál meg szoktak mantákkal, delfinekkel úszni és a cetcápa sem ritka. De nekünk novemberben kell leadni egyszerr eminden kollégának a szabadságkérelmet, utána jön az ereszd el a hajam, ha ugyanott akarunk menni, mert egyszerre csak egy mehet el. Az idei utat úgy tudtuk augusztusban lefoglalni, hogy minden egyes kollégának nyilatkozni kellett írásban, hogy ők akkor ott nem akarnak szabit, szóval nekünk nagyon nehéz az év eleji időszakra utazást foglalni és ezért most kb. nyár közepéig, végéig még csak szóba sem jöhet tervezés.

Léna007 Creative Commons License 2024.03.06 -1 1 37863

Szia, szuper, örülök nektek! A beszámolómból kifelejtettem azt, hogy néhány leírásban a bungallókat időtmúltnnak vagy kicsit lerobbantnak írták le. De ezt nem igaz, abszolút minden rendben volt és nem nézett ki semmi sem elhaszntnáltnak, vagy kopottnak. Bármikor visszamennék én is. ;-)

Előzmény: Álom60 (37861)
moonwalkr Creative Commons License 2024.03.06 -1 1 37862

A Turkish-t megerősítem.

A legutóbbi beszámolómban is benne volt, hogy egy időre asszem kiiratkoztak a választható légitársaságok sorából. És pont ilyenek miatt, hogy a foglalás és az utazás között két járatunkat töröltek, hosszas közdelemmel, hogy olyan helyettesítő járatukra kerüljünk vissza, amelyik nekünk (is) jó és kamuzással, hogy nem lehet már átfoglalni azt, amit ők felajánlottak és neked nem volt jó (ezt úgy sikerült megoldani, hogy megpróbáltam újonnan foglalni arra a járatra, amire szerintük nem lehetett foglalni és amikor sikerült, akkor bemutattam nekik, hogy ha engem nem tudnak áttenni rá, aki már kifizette a jegyét hónapokkal korábban, akkor hogyan tudok mégis új utasként foglalni?). 

Ráadásul amikor odakerültünk az indulás előtti 24 órával korábbi check-inhez, nagyon kellemetlen meglepetésként ért, hogy csak komoly pénzért lehetett az általuk kiosztott ülésen változtatni. Ezen nekem eléggé le tudja dobni az agyam a láncot.

 

Az Emirates nem kér kommentet. Pontosak, jó színvonalúak, szerintem hibátlan döntés velük menni és akárhányszor voltam velük, a színvonal egyenletes volt. FlyDubai-jal nem utaztam még, de amiket olvastam róluk, aszerint vállalhatóak, mégha fapados lévén nem is nagy számok. Ők az Emirates fapadosa, tehát nem feltétlenül a mi kicsi, sárga és savanyú Wizzair-ünkre kell készülni. De fapados sztenderdekre igen. Tehát kaja, pia nuku, szórakoztató elektronika nuku, mindez csak külön csilliárdokért. Meg mintha kicsit kényelmetlenebb székezésről is olvastam volna. De voltam már olyan legacy légitársasággal, hol olyan katasztrofális volt a székezés, hogy a végén vésővel kellett kibontani a székből:)

 

Amúgy pedig jó utat.

Filitheyoért irigy vagyok. Mi 11 éve voltunk ott és visszavágyunk. Most annyi "konkrétum" van, hogy a feleségem következő nagyon kerek szülinapjára megígértem neki – ő különösen fanatikusan odavan Fili-ért –, hogy elviszem oda. Ez 2025-ben lesz. 

Előzmény: Álom60 (37861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!