Keresés

Részletes keresés

Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30317

Dehogy kontarkodsz... Foleg hogy most jottel vissza... En irtam felreerthetoen... Szoval;

Egyreszt a garden bungikra gondolta aaaveeen mint olya resze a szigetnek ahol nem setalhatsz szabadon, mert adott szobahoz tartozik,

Masreszt mivel nemreg neztem a honlapjat, miutan itt olvastam rola, igy emlekeztem ra hogy ezek a teraszomlk olyan partszakaszra epultek amire illik a "sziget nem koruljarhato resze" megfogalmazas...

 

Es koszonjuk a leirast is... :)

 

Előzmény: Magic11 (30309)
martini07 Creative Commons License 2016.07.27 0 2 30316

Sziasztok!

 

Sajnos haza tertunk csodaorszagbol, ugyhogy jottem a megigert beszamoloval Velassarurol, ahol 10 ejszakat toltottunk el. A beszamolo a szubjektiv velemenyunkon alapul.

 

Velassaru egy 430x180 meteres, kozepes meretu, mar a magasabb kategoriaba tartozo 5*-os sziget Male-tol 25 percnyi hajoutra. Ezt az utat egy gyonyoru jacht-tal tettuk meg. Megerkezesunkkor a szokasos frissito kendo es udvozlo ital vart minket, meleg fogadtatassal, majd villamgyors papirmunka a recepcion es vegre elfoglalhattuk a villankat. Deluxe bungalow-t foglaltunk, elore jeleztuk a szigetnek, hogy melyiket szeretnenk es termeszetesen meg is kaptuk azt amelyiket szerettuk volna, a 107-eset. A villak nagyon szepek, tisztak, tagasak, modern berendezessel, felig nyitott furdoszobaval, minden extraval felszerelve, L’Occitane piperecikkekkel. A teraszon is kenyelmes butorok vannak es egy privat kis kert is tartozik hozza. Minden pont ugy nez ki, mint a fotokon.

 

WIFI az egesz szigeten ingyenes, a szobaban is es nagyon jol mukodik.

 

A villakhoz jar napi 2 x 1,5 l víz, de ha netan nem eleg, minden tovabbi nelkul hoznak utanpotlast extra koltseg nelkul.

 

Ellatasra csak reggelit kertunk, igy ki tudtuk probalni az osszes ettermet. A reggeli svedasztalos volt a Vela etteremben. Az etelek rendkivul finomak es valtozatosak voltak, minden volt ami csak szem-szajnak ingere. Az ettermekrol nem hiaba aradoznak a forumokon, valoban fine dining szinvonalu az osszes, fantasztikusan jol elkeszitett eteleket ettunk.

 

A szemelyzet hihetetlenul baratsagos, segitokesz es profi. Igazan kedves gesztusokat tesznek minden alkalommal. Akkora figyelmet szentelnek a vendegekenek, hogy ugy erzed, mintha VIP kiszolgalasban lenne reszed, es rajtad kivul masok nem is lennenek.

 

A SPA szinten nagyon minosegi, luxus szinvonalu szolgaltatast nyujt. Mi egy 2 oras paros csomagot valasztottunk, minden penzt megert.

 

A reef nem tartozik a legjobbak koze, de azert akad boven latnivalo, rengeteg fele hal van. Talalkoztunk peldaul a parttol kb. 20 meterre a sekely vizben bohochalakkal, capaval, rajaval, stb. Viszont titan triggerfish-bol ennyit es ilyen oriasiakat meg egyik eddigi szigetunk sem lattunk, (sajnos) rengeteg van beloluk.

 

A part gyonyoru, szeles, feher homokos, a sziget korbe setalhato.

 

A novenyzet gyonyoruen karbantartott es dus. Mondjuk rengeteget tesznek is erte a kerteszek, szinte egesz nap dolgoznak.

 

Az idojaras az elso 2,5 napon rettenetes volt. Szakado esoben erkeztunk meg es el sem akart allni, minden szurke volt. Akkor egy picit ketsegbe estunk, hogy vegig ilyen marad, de az egiek megkegyelmeztek nekunk es a tobbi napon gyonyoru napsutes volt, elszortan felhokkel.

 

A vendegek osszetetele vegyes. Voltak azsiaiak, muszlimok, franciak, spanyolok, stb. A sziget kb. 70-80%-os telitettseggel uzemelt.

 

Mivel a naszutasok az eskuvo utan 6 honapig igenybe vehetik a naszutasoknak jaro ajandekcsomagot, ezt mi is igenyeltuk. Ebben 1 uveg Taittinger pezsgo, L’Occitane kozmetikumok, 3 fogasos tapas menu 2 pohar pezsgovel es 25 $ SPA kedvezmeny talalhato.

 

A sziget nagyon sok mindennel kedveskedik a vendegeknek. Minden nap 2x ingyen hazi keszitesu fagylaltot szerviroznak egy fagyis kocsibol, delutanonkent egy pincer korbe jarja a partot es gyumolcsot kinal, reggelente ingyenes hajokirandulas van a sziget korul, ingyenes yoga, ingyenes snorkell felszereles, ingyenes snorkell tura vezetovel, stb. Vasarnaponkent mozit csinalnak a csillagos eg alatt pattogatott kukoricaval. Minden este van elozene a barban, mas-mas eloadokkal, szombatonken pedig DJ zenel.

 

Osszessegeben Velassaru pont azt nyujtja, amit mi elvarunk egy 5*-os szallodatol, sot meg annal is tobbet a rendkivul jo vezetesnek, szemelyzetnek es a gyonyoru termeszeti adottsagainak koszonhetoen. Eddigi legjobb szigetunk volt, batran ajanljuk mindenkinek.

 

Ha netan barkinek kerdese van, szivesen valaszolok. :)

 

Az eddigi szigeteink kozott az osszesitett sorrend:

  1. Velassaru
  2. Kihaad
  3. Angaga
  4. Reethi Beach

Vegezetul par kep a szigetrol:

 

 

 

Senila Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30315

Szia Álom!

Köszönöm a dicséretet, de jó témáról könnyű szép képet csinálni.:)

Én a az 1-4 és a 113-126 számú superior villákat nem választanám a Filin. Az óceánra való rálátás a teraszról viszont nehezebb kérdés. Gyakorlatilag az óceán látványát "bezavarja" a növényzet, amely van, hogy pont a villák előtt a legsűrűbb, de mindig van egy "átjáró" kialakítva. Szerintem minden ház teraszáról látható az óceán. A homokos sáv szintén nehéz kérdés. A homokos part szélessége és minősége akár óráról órára is változhat, az ár-apálytól és az időjárástól függően. Amennyiben jól emlékszem, hogy a 39-72 között partszakaszon ki lehet a homokos fövenyre húzni a napágyakat, de nálunk ez nem volt szempont, hisz szinte mindig a vízben voltunk!:) 

 

Előzmény: Álom2 (30290)
Magic11 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30314

Nyílvános teraszok vannak, nem tartozik hozzá szoba.

Előzmény: klindu (30310)
Magic11 Creative Commons License 2016.07.27 0 5 30313

aaaVeee beszámoló

 

Július 18-25.-ig hét éjszakát töltöttünk a nemrég nyílt szigeten. Útunkat az Admiral Travel szervezte Fehérvári Miklós vezetésével. Nem lehetett olyan kérésünk, amit nem intézett volna el. Az ellátásunk teljes panziós volt. Az Emirrates légitársaság járatával repültünk. Kifele nagyon jó volt a csatlakozás, hazafele pedig 6 óra. Ezt a hosszú időt Dubai városnézéssel töltöttük, amit szintén az Admiral Travel szevezett le. Csodás időtöltés volt.

Szobánk Kotari Kolhu típusú szoba volt . Nagyon száp, jól berendezett. Látszott, hogy még új minden. Külön kerhelyiség, ami  még a másik szobatípushoz ( Kotari Kolhu ) is van. Sikerült a harmadik szobatípust ( Kotari  )személyesen látni. Ezek is megfelőek azok számára,akinek nem igazán fontos a szoba luxusa.

A szigeten volt amikor 8-an, volt mikor 10-en, volt mikor 12.-en voltunk. A szigeten 105 fő kiszolgáló személyzet van. Egész jó volt az arány.

Sajnos a sziget nem sétálható körbe, viszont ahol part van az nagyon szép, puha homokos. A sziget teljesen mezitlábas sziget. Egész héten mezitláb közlekedtünk. Étterem, bárok, útak mind homokos talajú. Igazi Maldív feeling. House reef : 50-100 méter úszás után érhető el. Rája, teki, muréna, sok-sok halacska. Néha szép korallok.

Kaja: mivel ilyen kevesen voltunk így étlapról válaszhattunk ebédet, vagyorát. Előétel, leves, főétel, desszert. Nagyon finom volt minden. Mindig háromféle főételből lehetett választani. Hal , csirke, sertés. Sosem maradtunk éhesek, pedig szeretünk enni.

Személyzet: egy szóval fantasztikus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kedvesek, barátságosak, és nagyon segítőkészek. Csillagos ötös nekik, Főleg pincérünknek Saudnak.

Árak: koktélok 8-12 dollár, üditők 3-5 dollár. A szobához minden nap jár 4 üveg víz ingyenesen.

Negatívok : talán csak egy. A napozóágyokhoz nincs szivacs, így a fa napozó magában, de még strand türcsivel is kemény. Mi a parti bárnál találtunk babcsák foteleket, ezeket használtuk.

Szigeten van két asztalitenisz asztal, egy biliárd asztal, csocsó, konditerem négy géppel, de ezeket nem igazából próbáltuk ki.

A butik csak időszakosan van nyitva, kevés választékkal. Ide sem mentünk be.

aaaVeee-n két bár , két éttem található, de az alacart éttermet nem igazán használta senki.

A vezetés szerint szeptembertől már telházas lesz a sziget.

A mi szobánkban érkezéskor volt bekészítve egy üveg argentín vörös bor, egy kosár gyümölcs. Kint tartózkodáskor ünnepeltük feleségem szülinapját. Ekkor is kaptunk egy üveg fehér bort, és egy Külön tartát névre szólóan. Nagyon megható volt.

Tudom sokan sziget összehasonlítást is várnak, de az egy kicsit nehezebb . hisz minden sziget más, és más, de azt el kell mindanom, hogy aaaVeee ott van az elsők között.

 

A leírtak saját véleményem, ha valakinek kérdése van nyugodtan tegye fel, igyekszem minél elöbb megválaszolni.

Bocs a hosszúságért.

 

Magic

 

 

boldogcitrom Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30312

igazából hurawalhira megyünk, csak ha már ott vagyunk, nosztalgiából eltöltünk pár napot kuredun és komandoon is :) owen, aki korábban kuredun volt a cheef, most már hurawalhin van, kuredun pedig az új manager rainer steinhilber. sokat nem tudok róla, de rossz véleményt még nem olvastam, állítólag kertrendezésben nagyon jó, az 'o' részen is átalakíttatott már ezt-azt.

Előzmény: Light and Blue (30306)
Range Lover Creative Commons License 2016.07.27 -1 0 30311

Üdvözlet!

Rövid leszek! (szólt a kígyó és rámászott a sínekre)

- Családdal megyünk (amíg megtehetjük együtt, mert gyorsan kirepülnek) anya, apa és a fiúk (17-12-11 évesek); 

- Magyarországi utazási iroda, vagy külföldi?

- Budapesti indulás, esetleg közvetlen járat Bécsből vagy Frankfurtból, vagy máshonnan Európából?

- Egy szigeten min. 12 éjszaka, vagy két helyszínen kb. 6+6?

- Motorcsónak, vagy jet-ski bérlés/feltételek?

- Szabad mozgás szigetről-szigetre saját elgondolás alapján?

- Vizi villák, vagy part menti bungalók közvetlen vízkapcsolattal?

- Ha már vizi villa, akkor saját medencés?

- Veszélyes tengeri-dögök?

- Jellemzően mindenért fizetni kell a szigeteken?

- Közbiztonság? Zárni kell az ajtót, fogni kell a zsebünket?

- Katolikus szentmisék, protestáns istentiszteletek? (bocsi, ez hülye vicc volt... egyébként is csak zsinagógába járunk)

 

klindu Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30310

Nem egészen értem, hogy  a napozóterasz a képen  mindenkié a szigeten , vagy  gondolom előtte van egy bungi és csak ők használhatják?

Előzmény: Magic11 (30309)
Magic11 Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30309

Bocs, hogy belekontárkodom, de a képen nem szobához tartozó partszakasz van. Ez egy napozó terasz simán. Így próbálták kihasználni azt a helyet, ahol nem lehet sétálni a parton.

aaaVeee,-in minden szobának van saját partja, kivétel a garden bungik. Nevéhez híven ezek a sziget belsejében találhatók.

Ezt azért merem ilyen bátran leírni, mert tegnap jöttem meg a szigetről.

 

Magic

Előzmény: Tojglius (30307)
Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 -1 0 30308

hmm linket akartam beilleszteni a képhez, de valahogy betette a hsz-be, de így kicsit furán néz ki, de rá lehet kattintani, akkor látszik :)

Előzmény: Tojglius (30307)
Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30307

luxusabb helyeken lehet, hogy van ilyen, de alapvetően nem jellemző, de pl a most emlegetett aaaveee-n is vannak olyan bungik amiknek privát/lekerített kertrészük van (de nem privát partszakaszuk!!)

vagy az is lehet amit juppy is írt, hogy valami ilyesmi a part egy része (nem homokos, bár lehet ott sétálni csak nem érdemes), mint ezen a képen (de itt pl ügyesen kihasználták a sziget partjának "holt" részét is):

Előzmény: a kockáshasú nyúl (30304)
Light and Blue Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30306

Jajj de jó ,hogy újra mentek,igen sajnos már nem ö a sziget vezetője...ez engem is érdekelne,hogy kinek a kezébe került .Nagyon remélem,hogy nem rontják le a csodás Kuredu szinvonalat 🌞🌞🌞🌞

Előzmény: boldogcitrom (30302)
juppy Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30305

A legtöbb szigeten szerintem bárhová lehet menni. Én csak meerun jártam eddig, mindenhol lehetett közlekedni, csak egy helyen volt kiírva, hogy oda nem lehet bemenni, de ez nem akadályozta a tovább haladást. Ahová karácsonykor megyünk (Adaaran select meedhupparu) ott viszont a vízivillák részén le van zárva, mert az csak azoké a vendégeké, akik oda fizettek be. De annak a neve is más, mintha egy másik sziget lenne. De Sun-on szerintem nem lesz gond. :)

Előzmény: a kockáshasú nyúl (30304)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30304

Értem, köszönöm! De ha a sziget belsején keresztül megyek más partszakaszra vagy akárhova úgy bárhová le lehet a partra menni ugye? Nincs az, hogy ez a szakasz csak ezeké a bungallóké vagy ilyesmi és oda nem lehet másnak menni. 

Előzmény: juppy (30303)
juppy Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30303

Szia!

Az, hogy egy sziget körüljárható azt jelenti, hogy mennyire tűnt el a part. Ez nem függ össze azzal, hogy milyen árkategóriás a sziget. Sajnos a magasabb árfekvésű szigetek között is van olyan, hogy egy részén nincs meg a homokos part rész, ezért ott nem lehet tovább menni. Ha jól olvastam, ilyen vilamendhoo, kiihad... Ezek sem a legolcsóbb szigetek. Az ott dolgozóknak általában a sziget közepén van a szállásuk. Legalább is Meerun ott volt.

Előzmény: a kockáshasú nyúl (30300)
boldogcitrom Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30302

sziasztok, januárban utazunk (kuredu-komandoo-hurawalhi) aki mostanában járt kuredun, az meg tudná mondani, hogy változott-e valami, amióta nem ken flockhart igazgatja a szigetet? esetleg történt-e változás abban, hogy reggelizni és ebédelni bárhol lehet, csak a vacsoránál kell foglalni, ha nem a kijelölt étteremben akarunk? néztem az oldalukat, de ott erre vonatkozóan csak a 2014/2015-ös szabályok vannak.

Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30301

talán mintha lennének olyan szigetek (de sztem ez ritka és esélyesen az alacsonyabb kategóriásokra gondolnék), ahol a partszakasz egy része a személyzet-kiszolgálórész (generátor, vízellátó, szállások, hulladéktárolás stb) miatt le van választva... a legtöbb sziget és sztem sun is körbesétálható, max annyi a difi, hogy 10 vagy 25 perc alatt :)

(nekem nem rémlik, hogy itt bármi írt volna ilyet sunról, hogy nem lehet körbesétálni, de mi nem ott voltunk..)

Előzmény: a kockáshasú nyúl (30300)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30300

Sziasztok! Irják itt páran hogy a sziget körüljárható, nem körüljárható. Lehet hülye kérdés, de ez mit jelent? Nagy a sziget és sokat kéne menni a körüljáráshoz vagy részekre van osztva és nem mehet mindenki bármeddig a szigeten a part mentén? Sun Island érdekel leginkább ilyen szempontból.

Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30299

üdv itt...

mivel nagyon az elején jártok, alapvetően - a visszaolvasgatás mellett :D - azt javaslom, hogy keressetek meg egy - itt a fórumon is sokat emlegetett - specializált utazási irodát, aki kb a sziget kiválasztásán kívül (bár segíteni ebben is tudnak :D) le tudja venni a vállatokról a terheket (és ez az árban nem/alig fog látszani ahhoz képest mintha Magadoknak szerveznétek)

 

amiket tudok-sejteni vélek:

- vízum reptéren, csak hazaúttól+6 hónapig érvényes útlevél kell

- kötelező oltás nincs, ajánlottak talán, mi nem foglalkoztunk vele, és sztem a legtöbben sem

- transzfer a szállás/sziget kiválasztásával együtt jár, foglaláskor intéződik! a hajó persze olcsóbb (cserébe hosszabb úton fárasztó, van aki nem is bírja a tengeribetegség miatt), de a távolabbi helyekre csak repcsi szok lenni (ami drága de baromi nagy élmény, sztem megéri, hisz esélyesen sehol máshol nem fogsz hidroplánnal, párszéz méter magasan, páratlan látványt élvezve egy papucsos pilótával repülni) -> árban nekünk anno meerura az árdifi a hajó és a repcsi között 50e/fő volt odavissza (de meeru "közel" van a reptérhez, ma már nincs is oda csak hajó ha jól tudom)

- szigetválasztás a legnehezebb része... a "közeliekből" (speedboatos táv) is nagyon nagy szórás van *, szigetméret, szolgáltatások, zátony minősége, stílus és persze árfekvés tekintetében is (persze ált. ez utóbbi determinálja a leginkább a választást) ...

 

szóval sok sikert...

 

Előzmény: Triptrop (30297)
juppy Creative Commons License 2016.07.27 -1 0 30298

Szia Triptrop!

 

Ugyan nem vagyok rutinos maldívos, mert még csak egyszer voltunk januárban, de most a karácsonyt is ott töltjük.

A március időjárás ügyileg a legjobb választás. A vízumhoz a papírt már a repülőn kiosztják és ki lehet tölteni, a reptéren már nem kell vele időt tölteni. Oltás nem kell.

Transzfer: Ha utazási irodán keresztül menntek, akkor az iroda mindent elrendez, ha magad foglalsz, akkor kérni fogják a járatszámot, és ez alapján várnak a reptéren. Ott vagy név szerint várnak, vagy megmondják, hogy hányas számú pultot kell keresni. Az ott lévő ember kísér majd benneteket a hajóhoz, vagy a hidroplánhoz. A hajó olcsóbb, viszont (én úgy tudom) hajóval csak a Male atoll szigeteire lehet menni. Amelyik sziget másik atoll-ban van, oda hidroplános transzfer megy.

Jó keresgélést! :)

Előzmény: Triptrop (30297)
Triptrop Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30297

Sziasztok!

 

jövő márciusban szeretnénk menni, lenne egy-két kérdésem az utazással kapcsolatosan:

- vízum nem kell előre, a reptéren kell majd intézni?!

- kötelező vagy ajánlott oltások vannak? Vagy mindenki csak repülőre ül ési irány a szigetek?:)

 

Transzfer:

- külön kell foglalnom majd, vagy a szállás foglaláskor kell foglalnom, vagy csak jeleznem kell a hotelnek, netán semmit nem kell csinálnom (csak azt tudnom, hogy speedboat vagy seaplane) és a reptéren leszállás után kell intézni?

- a transzfer intézhetősége miatt vagy bármilyen más okból: bookingon lehet foglalni, vagy közvetlenül a szállás oldalán érdemes, esetleg más oldalon? 

 

- A transzfer árakról mik a tapasztalatok? Milyen nagyságrend egy speedboat és egy seaplane út?

- Speedboat-tal elérhető szigetek közül melyek a legjobbak, tudtok esetleg ajánlani? (csendesebb, nyugisabb, kisebb sziget. 1-2 szállás a szigeten, semmi extra szórakozás:) ).

 

 

Előre is köszönöm az információkat és természetesen visszaolvasgatok a fórumban is:)

 

 

Maldívocska Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30296

Kb egy év múlva tervezzük, úgyhogy várom majd a beszámolódat MINDENRŐL! :)

Előzmény: balab (30291)
cilinderlakó Creative Commons License 2016.07.26 0 6 30295

Sziasztok!

Nagyon sok hasznos tanácsot olvastam a topicban, melyet ezúton is köszönök, és megosztok egy összehasonlítást Filitheyoról (2015. január végen látogattuk meg) és Angagáról (2016. július eleje, épp Bandosékat váltottuk, és hallottunk ElanMorinék távozásáról :)). Az összehasonlítás természetesen szubjektív, és az akkor általunk tapasztalt állapotokat tükrözi (pl. lehet, hogy egy állatfaj megtalálható attól, mert nem találkoztunk vele). Hosszú lesz, de remélem, hogy lesz olyan fórumtárs, aki hasznát veszi.

 

Reef: nálunk a legfontosabb szempont. Mindkettő jó, Filin sok rája volt, Angagán nem találkoztunk velük (állítólag akadnak), Angagán sokkal több cápa volt (white tipből legalább hárommal találkoztunk naponta, de Filin is akadtak), és csak Angagán voltak bébpicápák (8 egyedből álló raj). Csak Angagán láttunk teknőst, itt viszont szerencsére sokszor, és szintén csak itt találkoztunk olyan halrajjal, ami feketére színezi a vizet, és egyedeire bébicápák és madarak vadásznak. Filin az áramlás a reef felőli oldalon erős (hirtelen leszakadással, nagyon sok hallal), a kijáratoknál pedig a szívó áramlat a teljesen kezdőknek feladja a leckét. Angagán nem volt említésre méltó áramlat. Ami Angagában nem tetszett, az az, hogy nagyon sokszor volt „zavaros” a víz, sok részecskét sodorva, a látótávolságot néha szinte az orrom hegyéig csökkentve. Filin mindig tökéletesek voltak a látási viszonyok (a napszak függvényében természetesen).

Időjárás: Filin végig csodaszép idő, Angagán sok esőben volt részünk, de mivel 13 éjszakára mentünk, belefért, főleg azért, mert elsősorban este és éjjel esett, másodsorban soha nem egész nap, egyszer-kétszer be lehetett menni így is a vízbe. Voltak ezen felül (kis számban) verőfényes napok, de sokszor volt felhős az ég (a színek nem olyan szépek ilyenkor, nem láttunk „szép” naplementét egyszer sem, és csillagos eget sem nagyon). Ha kicsit esik, a nem félősek akkor is bemehetnek a vízbe (mi is ezt tettük, mert nem volt villámlás vagy nagy hullámok). Az időjáráshoz még annyit, hogy aki egyszer megy, és valószínűleg soha többet, annak inkább a száraz évszakot javaslom, vagy hosszabb időre menjen az esős évszakban azzal, hogy persze mindkettő kiszámíthatatlan (elég szomorú lettem volna, ha a nászutunkon ennyit esik).

Növényzet: Fili egy igazi dzsungel, vadregényes, tökéletes ebből a szempontból. Angagában sem csalódtam egyáltalán, talán több cserépben lévő növény volt, de a virágzó frangipanik, pálmafák kellően trópusi hangulatot varázsoltak.

Szárazföldi állatvilág: szerintem a többséggel ellentétben nekem jobban bejött Angaga, igazi nagy gém, papagájok élnek itt, gyümölcsevő denevér röpköd, amik közül egyik sem volt Filin (mindkét helyen voltak rákok, gekkók, és egyik helyen sem voltak pókok, szúnyogok).

A sziget mérete: Angaga sokkal kisebb, ami nekünk nagyon bejött. Ezzel a méretével együtt több szórakozási lehetőség akad: tenisz-, röplabda-, focipálya, stb. (pl. csocsó, darts, pingpong). Könyvtár és fitnesz terem mindkettőn van.

Szobák: Fili lelakottabb (minket egyáltalán nem zavart), Angagán felújított, de Filivel ellentétben nem nyitott fürdőszobás (viszont szép és jó sok pakolási lehetőség van).

Korallok állapota: Angagán egyértelműen rosszabb, aki a színes korallokat keresi, az ne ezt a szigetet válassza, nagyon kifakultak. Lehet menni búvár- és sznorkel szafarira (Pineapple Island pl.), ott gyönyörűek viszont.

Kirándulások: mindkettőn van éjszakai horgászat, sznorkel szafari, lakott sziget meglátogatása. Angagáról azonban cetcápa túrára is lehet menni (Sun mellé visznek, szinte garantált a találkozás, nekünk is összejött), valamint szezonban manta túrára (nekünk szezonon kívül is sikerült búvárkodáskor elcsípni egyet.) Filin nem szerveztek ilyeneket sajnos.

Ételek: Filin egyértelműen nagyobb a választék, de nekünk teljesen megfelelt Angaga is, ahol a félpanziósoknak, akiknek fontos szempont a kaja, gondja lenne az ebéddel, mert egy bár van, ahol lehet enni, de csak melegszendvicset, 3 -féle tésztát meg homárt). Filin benne van az árban talán 2 üveg víz naponta, Angagán nincs.

Búvárkodás: Filin még csak intro merülésben volt részünk, és sajnos nem voltunk megelégedve az instruktorokkal (pl. semmilyen szinten nem voltak segítőkészek kérdés esetén), ezzel szemben az angagai búvárbázisról (már búvárként) csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni. Rengeteg kirándulást szerveznek, és minden tagja készséges (vannak egyéb vízi sportok is, több, mint Filin). Angagán így láttunk pl. tűzhalat, murénát, kőhalat, Filin pedig napóleonhalat.

Egyebek: Angagának van homokpadja (amit ottlétünkkor sirályok tartottak támadásig menően uralmuk alatt), Filinek nincs. Kőgát egyiken sincs. Angagán a homok sokkal finomabb és fehérebb, mindenütt tényleg mezítláb közlekedtem, Fili is mezítlábas sziget elvileg, de sok helyen kifejezetten koralltörmelékes, és a „járda” sem annyira puha. Medence csak Filin van. A tisztaság egyformán megfelelő volt mind a szobára mind a szigetre értve. Angaga körbejárható, Fili nem. Nagyságrendileg egyforma messze vannak Malétól, és hidroplánnal közelíthetőek meg. Angagán free wifi van a bárokban, Filin a fizetős se nagyon működött. A személyzet Angagán szinte csak maldív, Filin sok indiai, bangladesi és egyéb náció volt, egyik szigeten sem volt gondunk velük. Filin a német vendégek voltak túlsúlyban és egyéb európai nemzetekkel találkoztunk még, Angagán pedig a kínaiak és a németek domináltak.

 

Akinek kérdése lenne, ne habozzon feltenni.

cilinderlakó Creative Commons License 2016.07.26 0 1 30294

Személy szerint a szállás árát sem szerettem volna elbukni egy váratlan betegség vagy baleset miatt, így teljes stornóbiztosítást kötöttem.

Előzmény: Timi&Happy (30292)
dp2008 Creative Commons License 2016.07.26 0 2 30293

Szerintem a 3. nem kell. Az első érdemes. Azt azért figyeld, hogy ha repjegnèl pènzt adnak vissza v vouchert. Erre általàban egy èv, hogy levádárold

Timi&Happy Creative Commons License 2016.07.26 -1 0 30292

Sziasztok! Szerintetek milyen biztosítást érdemes kötni? Megvan a repülőjegy és 72 órám van dönteni...! 1. repülőjegy sztornó biztosítás, 2. betegség,baleset,poggyász biztosíts, 3. kizárólag magára a szállásra és transzferre vonatkozó útlemondási biztosítás+betegség,baleset, poggyász 

A 2. az tuti kell, anélkül el sem indul az ember, de a másik kettő kérdés, hogy kell-e?! 

Mi a véleményetek?

balab Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30291

Mikor készültök Veligandura? Mi decemberben :) JBV sunset oldal. Legalábbis bízom benne, hogy oda kapjuk.

Előzmény: Maldívocska (30283)
Álom2 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30290

Szia Senila!

 

Gyönyörűek a képek!

Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted melyik superior bungalow-k előtt a legszebb a part?

Jó lenne a bungalow teraszáról látni az óceánt és legyen kicsit szélesebb a partja. 

Az óceán hangja nem zavar, nagyon szeretem hallgatni.

 

Van- olyan rész, amire azt mondod, oda biztosan ne?

 

Álom

Előzmény: Senila (30276)
juppy Creative Commons License 2016.07.26 0 1 30289

Sziasztok!

Én is találtam egy táblázatot:http://www.temperatureweather.com/indian/idojaras/hu-idojaras-maldiv-male.htm

Itt havi bontásban vannak az adatok: min, max hőmérséklet, vízhőmérséklet, napsütéses órák száma, csapadék valószínűsége. Talán ez is ad egy kis segítséget a választásban. :)

Tojglius Creative Commons License 2016.07.26 0 2 30288

kicsit keress vissza a topikban (de akár a neten is érdemes körülnézni a tapsztalatokról-átlagokról), itt volt már jó és rossz tapasztalat is októberre... elvileg az esős évszak vége...  szóval kicsit lutri...

 

de kis kereséssel most találtam egy oldalt ami pont ilyen tapasztalatokat oszt meg, egy kis angol kell hozzá, de ahogy néztem többségben vannak a "jó" vagy "nemrossz" vélemények... pár esős nap, néha felhős, de összességében jó... nagyon kevés olyat láttam átfutva a véleményeket, hogy "végigszar"

 

http://www.holidaysplease.co.uk/holidays/maldives-holidays/maldives/weather/

Előzmény: Tomi8208 (30285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!