Keresés

Részletes keresés

a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30300

Sziasztok! Irják itt páran hogy a sziget körüljárható, nem körüljárható. Lehet hülye kérdés, de ez mit jelent? Nagy a sziget és sokat kéne menni a körüljáráshoz vagy részekre van osztva és nem mehet mindenki bármeddig a szigeten a part mentén? Sun Island érdekel leginkább ilyen szempontból.

Tojglius Creative Commons License 2016.07.27 0 1 30299

üdv itt...

mivel nagyon az elején jártok, alapvetően - a visszaolvasgatás mellett :D - azt javaslom, hogy keressetek meg egy - itt a fórumon is sokat emlegetett - specializált utazási irodát, aki kb a sziget kiválasztásán kívül (bár segíteni ebben is tudnak :D) le tudja venni a vállatokról a terheket (és ez az árban nem/alig fog látszani ahhoz képest mintha Magadoknak szerveznétek)

 

amiket tudok-sejteni vélek:

- vízum reptéren, csak hazaúttól+6 hónapig érvényes útlevél kell

- kötelező oltás nincs, ajánlottak talán, mi nem foglalkoztunk vele, és sztem a legtöbben sem

- transzfer a szállás/sziget kiválasztásával együtt jár, foglaláskor intéződik! a hajó persze olcsóbb (cserébe hosszabb úton fárasztó, van aki nem is bírja a tengeribetegség miatt), de a távolabbi helyekre csak repcsi szok lenni (ami drága de baromi nagy élmény, sztem megéri, hisz esélyesen sehol máshol nem fogsz hidroplánnal, párszéz méter magasan, páratlan látványt élvezve egy papucsos pilótával repülni) -> árban nekünk anno meerura az árdifi a hajó és a repcsi között 50e/fő volt odavissza (de meeru "közel" van a reptérhez, ma már nincs is oda csak hajó ha jól tudom)

- szigetválasztás a legnehezebb része... a "közeliekből" (speedboatos táv) is nagyon nagy szórás van *, szigetméret, szolgáltatások, zátony minősége, stílus és persze árfekvés tekintetében is (persze ált. ez utóbbi determinálja a leginkább a választást) ...

 

szóval sok sikert...

 

Előzmény: Triptrop (30297)
juppy Creative Commons License 2016.07.27 -1 0 30298

Szia Triptrop!

 

Ugyan nem vagyok rutinos maldívos, mert még csak egyszer voltunk januárban, de most a karácsonyt is ott töltjük.

A március időjárás ügyileg a legjobb választás. A vízumhoz a papírt már a repülőn kiosztják és ki lehet tölteni, a reptéren már nem kell vele időt tölteni. Oltás nem kell.

Transzfer: Ha utazási irodán keresztül menntek, akkor az iroda mindent elrendez, ha magad foglalsz, akkor kérni fogják a járatszámot, és ez alapján várnak a reptéren. Ott vagy név szerint várnak, vagy megmondják, hogy hányas számú pultot kell keresni. Az ott lévő ember kísér majd benneteket a hajóhoz, vagy a hidroplánhoz. A hajó olcsóbb, viszont (én úgy tudom) hajóval csak a Male atoll szigeteire lehet menni. Amelyik sziget másik atoll-ban van, oda hidroplános transzfer megy.

Jó keresgélést! :)

Előzmény: Triptrop (30297)
Triptrop Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30297

Sziasztok!

 

jövő márciusban szeretnénk menni, lenne egy-két kérdésem az utazással kapcsolatosan:

- vízum nem kell előre, a reptéren kell majd intézni?!

- kötelező vagy ajánlott oltások vannak? Vagy mindenki csak repülőre ül ési irány a szigetek?:)

 

Transzfer:

- külön kell foglalnom majd, vagy a szállás foglaláskor kell foglalnom, vagy csak jeleznem kell a hotelnek, netán semmit nem kell csinálnom (csak azt tudnom, hogy speedboat vagy seaplane) és a reptéren leszállás után kell intézni?

- a transzfer intézhetősége miatt vagy bármilyen más okból: bookingon lehet foglalni, vagy közvetlenül a szállás oldalán érdemes, esetleg más oldalon? 

 

- A transzfer árakról mik a tapasztalatok? Milyen nagyságrend egy speedboat és egy seaplane út?

- Speedboat-tal elérhető szigetek közül melyek a legjobbak, tudtok esetleg ajánlani? (csendesebb, nyugisabb, kisebb sziget. 1-2 szállás a szigeten, semmi extra szórakozás:) ).

 

 

Előre is köszönöm az információkat és természetesen visszaolvasgatok a fórumban is:)

 

 

Maldívocska Creative Commons License 2016.07.27 0 0 30296

Kb egy év múlva tervezzük, úgyhogy várom majd a beszámolódat MINDENRŐL! :)

Előzmény: balab (30291)
cilinderlakó Creative Commons License 2016.07.26 0 6 30295

Sziasztok!

Nagyon sok hasznos tanácsot olvastam a topicban, melyet ezúton is köszönök, és megosztok egy összehasonlítást Filitheyoról (2015. január végen látogattuk meg) és Angagáról (2016. július eleje, épp Bandosékat váltottuk, és hallottunk ElanMorinék távozásáról :)). Az összehasonlítás természetesen szubjektív, és az akkor általunk tapasztalt állapotokat tükrözi (pl. lehet, hogy egy állatfaj megtalálható attól, mert nem találkoztunk vele). Hosszú lesz, de remélem, hogy lesz olyan fórumtárs, aki hasznát veszi.

 

Reef: nálunk a legfontosabb szempont. Mindkettő jó, Filin sok rája volt, Angagán nem találkoztunk velük (állítólag akadnak), Angagán sokkal több cápa volt (white tipből legalább hárommal találkoztunk naponta, de Filin is akadtak), és csak Angagán voltak bébpicápák (8 egyedből álló raj). Csak Angagán láttunk teknőst, itt viszont szerencsére sokszor, és szintén csak itt találkoztunk olyan halrajjal, ami feketére színezi a vizet, és egyedeire bébicápák és madarak vadásznak. Filin az áramlás a reef felőli oldalon erős (hirtelen leszakadással, nagyon sok hallal), a kijáratoknál pedig a szívó áramlat a teljesen kezdőknek feladja a leckét. Angagán nem volt említésre méltó áramlat. Ami Angagában nem tetszett, az az, hogy nagyon sokszor volt „zavaros” a víz, sok részecskét sodorva, a látótávolságot néha szinte az orrom hegyéig csökkentve. Filin mindig tökéletesek voltak a látási viszonyok (a napszak függvényében természetesen).

Időjárás: Filin végig csodaszép idő, Angagán sok esőben volt részünk, de mivel 13 éjszakára mentünk, belefért, főleg azért, mert elsősorban este és éjjel esett, másodsorban soha nem egész nap, egyszer-kétszer be lehetett menni így is a vízbe. Voltak ezen felül (kis számban) verőfényes napok, de sokszor volt felhős az ég (a színek nem olyan szépek ilyenkor, nem láttunk „szép” naplementét egyszer sem, és csillagos eget sem nagyon). Ha kicsit esik, a nem félősek akkor is bemehetnek a vízbe (mi is ezt tettük, mert nem volt villámlás vagy nagy hullámok). Az időjáráshoz még annyit, hogy aki egyszer megy, és valószínűleg soha többet, annak inkább a száraz évszakot javaslom, vagy hosszabb időre menjen az esős évszakban azzal, hogy persze mindkettő kiszámíthatatlan (elég szomorú lettem volna, ha a nászutunkon ennyit esik).

Növényzet: Fili egy igazi dzsungel, vadregényes, tökéletes ebből a szempontból. Angagában sem csalódtam egyáltalán, talán több cserépben lévő növény volt, de a virágzó frangipanik, pálmafák kellően trópusi hangulatot varázsoltak.

Szárazföldi állatvilág: szerintem a többséggel ellentétben nekem jobban bejött Angaga, igazi nagy gém, papagájok élnek itt, gyümölcsevő denevér röpköd, amik közül egyik sem volt Filin (mindkét helyen voltak rákok, gekkók, és egyik helyen sem voltak pókok, szúnyogok).

A sziget mérete: Angaga sokkal kisebb, ami nekünk nagyon bejött. Ezzel a méretével együtt több szórakozási lehetőség akad: tenisz-, röplabda-, focipálya, stb. (pl. csocsó, darts, pingpong). Könyvtár és fitnesz terem mindkettőn van.

Szobák: Fili lelakottabb (minket egyáltalán nem zavart), Angagán felújított, de Filivel ellentétben nem nyitott fürdőszobás (viszont szép és jó sok pakolási lehetőség van).

Korallok állapota: Angagán egyértelműen rosszabb, aki a színes korallokat keresi, az ne ezt a szigetet válassza, nagyon kifakultak. Lehet menni búvár- és sznorkel szafarira (Pineapple Island pl.), ott gyönyörűek viszont.

Kirándulások: mindkettőn van éjszakai horgászat, sznorkel szafari, lakott sziget meglátogatása. Angagáról azonban cetcápa túrára is lehet menni (Sun mellé visznek, szinte garantált a találkozás, nekünk is összejött), valamint szezonban manta túrára (nekünk szezonon kívül is sikerült búvárkodáskor elcsípni egyet.) Filin nem szerveztek ilyeneket sajnos.

Ételek: Filin egyértelműen nagyobb a választék, de nekünk teljesen megfelelt Angaga is, ahol a félpanziósoknak, akiknek fontos szempont a kaja, gondja lenne az ebéddel, mert egy bár van, ahol lehet enni, de csak melegszendvicset, 3 -féle tésztát meg homárt). Filin benne van az árban talán 2 üveg víz naponta, Angagán nincs.

Búvárkodás: Filin még csak intro merülésben volt részünk, és sajnos nem voltunk megelégedve az instruktorokkal (pl. semmilyen szinten nem voltak segítőkészek kérdés esetén), ezzel szemben az angagai búvárbázisról (már búvárként) csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni. Rengeteg kirándulást szerveznek, és minden tagja készséges (vannak egyéb vízi sportok is, több, mint Filin). Angagán így láttunk pl. tűzhalat, murénát, kőhalat, Filin pedig napóleonhalat.

Egyebek: Angagának van homokpadja (amit ottlétünkkor sirályok tartottak támadásig menően uralmuk alatt), Filinek nincs. Kőgát egyiken sincs. Angagán a homok sokkal finomabb és fehérebb, mindenütt tényleg mezítláb közlekedtem, Fili is mezítlábas sziget elvileg, de sok helyen kifejezetten koralltörmelékes, és a „járda” sem annyira puha. Medence csak Filin van. A tisztaság egyformán megfelelő volt mind a szobára mind a szigetre értve. Angaga körbejárható, Fili nem. Nagyságrendileg egyforma messze vannak Malétól, és hidroplánnal közelíthetőek meg. Angagán free wifi van a bárokban, Filin a fizetős se nagyon működött. A személyzet Angagán szinte csak maldív, Filin sok indiai, bangladesi és egyéb náció volt, egyik szigeten sem volt gondunk velük. Filin a német vendégek voltak túlsúlyban és egyéb európai nemzetekkel találkoztunk még, Angagán pedig a kínaiak és a németek domináltak.

 

Akinek kérdése lenne, ne habozzon feltenni.

cilinderlakó Creative Commons License 2016.07.26 0 1 30294

Személy szerint a szállás árát sem szerettem volna elbukni egy váratlan betegség vagy baleset miatt, így teljes stornóbiztosítást kötöttem.

Előzmény: Timi&Happy (30292)
dp2008 Creative Commons License 2016.07.26 0 2 30293

Szerintem a 3. nem kell. Az első érdemes. Azt azért figyeld, hogy ha repjegnèl pènzt adnak vissza v vouchert. Erre általàban egy èv, hogy levádárold

Timi&Happy Creative Commons License 2016.07.26 -1 0 30292

Sziasztok! Szerintetek milyen biztosítást érdemes kötni? Megvan a repülőjegy és 72 órám van dönteni...! 1. repülőjegy sztornó biztosítás, 2. betegség,baleset,poggyász biztosíts, 3. kizárólag magára a szállásra és transzferre vonatkozó útlemondási biztosítás+betegség,baleset, poggyász 

A 2. az tuti kell, anélkül el sem indul az ember, de a másik kettő kérdés, hogy kell-e?! 

Mi a véleményetek?

balab Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30291

Mikor készültök Veligandura? Mi decemberben :) JBV sunset oldal. Legalábbis bízom benne, hogy oda kapjuk.

Előzmény: Maldívocska (30283)
Álom2 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30290

Szia Senila!

 

Gyönyörűek a képek!

Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted melyik superior bungalow-k előtt a legszebb a part?

Jó lenne a bungalow teraszáról látni az óceánt és legyen kicsit szélesebb a partja. 

Az óceán hangja nem zavar, nagyon szeretem hallgatni.

 

Van- olyan rész, amire azt mondod, oda biztosan ne?

 

Álom

Előzmény: Senila (30276)
juppy Creative Commons License 2016.07.26 0 1 30289

Sziasztok!

Én is találtam egy táblázatot:http://www.temperatureweather.com/indian/idojaras/hu-idojaras-maldiv-male.htm

Itt havi bontásban vannak az adatok: min, max hőmérséklet, vízhőmérséklet, napsütéses órák száma, csapadék valószínűsége. Talán ez is ad egy kis segítséget a választásban. :)

Tojglius Creative Commons License 2016.07.26 0 2 30288

kicsit keress vissza a topikban (de akár a neten is érdemes körülnézni a tapsztalatokról-átlagokról), itt volt már jó és rossz tapasztalat is októberre... elvileg az esős évszak vége...  szóval kicsit lutri...

 

de kis kereséssel most találtam egy oldalt ami pont ilyen tapasztalatokat oszt meg, egy kis angol kell hozzá, de ahogy néztem többségben vannak a "jó" vagy "nemrossz" vélemények... pár esős nap, néha felhős, de összességében jó... nagyon kevés olyat láttam átfutva a véleményeket, hogy "végigszar"

 

http://www.holidaysplease.co.uk/holidays/maldives-holidays/maldives/weather/

Előzmény: Tomi8208 (30285)
klindu Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30287

igen ,mi október végén voltunk tavaly - egy esös nap volt, de úgy is élmény sznorizni

A második borús nap pedig direkt jól jött napégés ellen

Semmi ok az aggodalomra napokig nem fog esni

Előzmény: Tomi8208 (30285)
klindu Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30286

Örülök hogy neked is elnyerte a tetszésedet , élmény volt valakivel megosztani az emlékeimet

Előzmény: Maldívocska (30283)
Tomi8208 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30285

Sziasztok

 

Valaki volt már októberben Maldivon? Időjárás miatt kérdezem...

Köszi a válaszokat

Tomi :)

maldive2009 Creative Commons License 2016.07.26 0 0 30284

Na én lettem még vele így :D :D :D 

Előzmény: Maldívocska (30283)
Maldívocska Creative Commons License 2016.07.26 0 1 30283

Hááát azt hiszem kedves Klindu, végérvényesen beleszerettem Veliganduba :) Az a panoráma a JBV-ból nem kellett volna, most kezdhetem a gyűjtögetést :)

Viccet félretéve, köszönöm neked a vizuális élményt!

Előzmény: klindu (30280)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30282

Sokféle progi van , mi voltunk Kuramathin,   lakott szigeten,  lakatlan szigeten, buvárkodni

de 2 nagyon jo reef is van a partközelben

 

Előzmény: maldive2009 (30278)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 4 30281

Veligandu   remélem senkit nem "zavarnak" a képek de jo emlékezni

Előzmény: klindu (30280)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 4 30280

Vev

Senila Creative Commons License 2016.07.25 0 2 30279

 

 

 Tehát, a képek:

 

 

Kilátás a 39-40-es szobákból.                                        Valahol a 45-ös ház környékén a 39-es ház irányában.

A 67-86-os szobák környékén a 67-es szobák irányában.   A 90-104 szobák előtti szakasz.

Előzmény: Senila (30277)
maldive2009 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30278

huuu, nagyon köszönöm!Ezek után biztosan nem választanám a sima BV -t :/  Igaz nem vagyok híve a vizi villáknak sem, de azok is furcsa módon olcsóbbak a JBV-tól :) Szóval lehet akkor a nyugati oldalon azzal járnánk a legjobban :) Nagyon beleszerettem a szigetben már tavaly. Voltatok valamilyen programon? 

Előzmény: klindu (30273)
Senila Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30277

A kép beillesztése sajnos nekem sem sikerült, de próbálkozom.

Előzmény: Senila (30276)
Senila Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30276

Szia Álom!

 

Pontosan mire lennél kíváncsi? A part mindenhol korallos, nem csak a superior bungalow-k, hanem a delux házak előtt is. Nekem a legjobban a 39-70 házak közötti szakasz tetszett, de nem tudom, hogy neked milyen szempontok a fontosak (zavar e a hullámzás hangja, stb.).

 

  

A part a 45-46 szobától a 39-es felé.

 

 

 

 

Előzmény: Álom2 (30271)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30275

Bocs, de a képeket a szöveggel nehezen sikerült összehoznom

Előzmény: klindu (30274)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 1 30274

az első képen a kőgát, a 2-3.képen ezt látni a BV-ból,

4.kép BV bejárat

5.kép a rajzon a vizivillák előtt látható a 4db, BV

ez pedig a JBV panorámája

Előzmény: klindu (30273)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 1 30273

Előzmény: maldive2009 (30265)
klindu Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30272

Szia Maldive2009 !

 

Sajnos sz.tem zavaró, de  mi épp emiatt inkább a JBV-t  választottuk .

5 db BV van a szigeten,ebből 4 a "naplemente" oldalon széles -homokos part előtt

Viszont a kőgátat nagyon elleneztem,de egyáltalán nem zavaró és csak a másik ( keleti) oldalon - a főétterem felől van.

 

 

 

 

 

Előzmény: maldive2009 (30265)
Álom2 Creative Commons License 2016.07.25 0 0 30271

Kedves Senila!

 

Írnál Fili partjáról?

A Superior szobáknál hol volt szép a part?

 

Előre is köszönöm. 

Álom2

Előzmény: Senila (30257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!