Keresés

Részletes keresés

lucita Creative Commons License 2016.07.12 0 0 30128

Szia,

 

Van hajszárító, és kell átalakító.

(Tudom, még adós vagyok a képekkel, ne haragudj, de egyszerűen nem volt időm még átválogatni őket. De azt hiszem most már élőben előbb látjátok. 😄)

Jó utat! Üdv, l

Előzmény: hegemonic (30127)
hegemonic Creative Commons License 2016.07.12 0 0 30127

Kedves fórumozók!

 

Aki mostanság jártak Filitheyo-n segítenének abban, hogy van-e hajszárító a szobában és milyen konnektor van, kell-e vinni átalakítót? Lassan már készülődünk és a pakolás miatt kérdezem. Köszönöm előre is a segítségeteket!

 

 

Agjulcsi Creative Commons License 2016.07.11 -1 0 30126

Üdv. Mindenkinek!

 

Jó utat és felejthetetlen nyaralást kívánok a most indulóknak!

A családommal jövő hónapra tervezzük az utazást. Nagyon sok jót olvastam a Sun Islandról valószínű, hogy azt választjuk. All in-be szeretnénk menni, ha valakinek van tapasztalata erről, szívesen fogadnám.

Üdv. 

Magic11 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 30125

Ugyanabba a szobatípúsba foglaltunk mi is, csak mi teljes panzióval.

Előzmény: Dorisz... (30123)
Tojglius Creative Commons License 2016.07.11 0 1 30124

Tegyünk rá egy "off" lapáttal (Részemről viszont már felesleges gonoszkodásból, de a Tiédhez hasonló indokkal és azért nem véresen komolyan sőt abszolút komolytalanul!);

- maldív rajongók, csupa kisbetűvel

- "!!!" sincs csak "!".

 

:) :)

Előzmény: Pranit (30119)
Dorisz... Creative Commons License 2016.07.11 0 0 30123

Bocs, már teljesen összezavarodtam:) Szóval nem delux parti villa (az egy másik szigeten lett volna, ahol már nem volt lehetőség foglalni.), hanem SUITES típusút foglaltunk:) Kotari Kolhu így van a leírásban.

Előzmény: Dorisz... (30122)
Dorisz... Creative Commons License 2016.07.11 0 0 30122

Szia!

Köszönöm szépen előre is. Igazából rengeteg kérdésem van, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy valóban olyan gyönyörűek-e a körülmények, ahogy a neten tájékozódva nézegettük. Mi mindenképpen szeretnénk rengeteget búvárkodni a zátony körül is, illetve más helyszíneken is amennyiben lehetséges. A weboldaluk alapján úgy láttam, van lehetőség több helyre is elmenni merülni, akár hajóval is. A másik, amit nagyon szeretnénk az a horgászat kipróbálása. Nagy horgászok vagyunk, de tengeri horgászaton még nem vettünk részt. Mi delux parti villát foglaltunk, mert úgy tűnt az elszeparáltabb. Nyilván majd le fogod írni Te is, hogy az ételek milyenek voltak. All inclusive-ot választottunk. Örülök, hogy lesz teljesen friss beszámoló, információ, mert a többi szigetről rengeteg véleményt, tapasztalatot olvastam, erről kevesebbet találtam:)

Nekünk ez lesz az első Madív-szigeteki kirándulásunk. Még sosem voltam ennyire messze:)

Szép napot kívánok!

 

Üdvözlettel: Dorisz

Előzmény: Magic11 (30121)
Magic11 Creative Commons License 2016.07.11 0 1 30121

Szia Dorisz !

 

Vasárnap indulunk, és természetesen fogok majd beszámolót írni, és, ha bármi kérdésed lesz majd jelezd. Esetleg, ha valami konkrétat szeretnél tudni, akkor már most leírhatod, és ott a helyszínen tájékozódom.

 

Magic

Előzmény: Dorisz... (30120)
Dorisz... Creative Commons License 2016.07.10 0 0 30120

Szia Magic!

Szeptemberben készülünk Aaaveee szigetre. Ha jól értelmeztem a hozzászólásod alapján Ti is oda utaztok, vagy már éppen ott is vagytok?! Kérlek, ha valóban így van írj pár sort majd a körülményekről, élményeitekről. Előre is köszönöm! Jó pihenést kívánok! Dorisz

Előzmény: Magic11 (30060)
Pranit Creative Commons License 2016.07.10 -3 2 30119

Ez most komoly? De jó hogy egyeseknek ez a legnagyobb gondja. :D

Egy olyan helyre utazik az ember, ahol angolul beszélnek majd, nem árt ha már itt megtanul néhány kifejezést, föleg ha egyébként nem beszél angolul.

 

 

Ha már nyelvhuszárkodsz, minden rosszindulat nélkül, felhívnám a figyelmedet arra, hogy helyesen: "részesítik elönybeN" (igen, tudom, hosszú ö, de nem magyar a billentyüzetem, így nem tudok hosszú ö-t és ü-t írni)

 

Szerintem békélj meg vele, hogy kitárult a világ, szélesedik a látókör, keverednek a nemzetek és nyelvek, az emberek egyre többet utaznak és  egyre messzebbre jutnak... Te nyugodtan használd a zátony szót, de hagyd meg másnak a választást hogy, olyan szavakat használjon amilyeneket akar.

Előzmény: Schíel (30113)
Tengo21 Creative Commons License 2016.07.10 0 0 30118

Az ertelmezesed jo, csak szerintem nem ezt aruljak. 14 napra 32 usd, 1gb volt a legolcsobb opcio. A helyzetet jellemzi, hogy 30 usd volt a sim csomag boritojan.

Előzmény: Senila (30109)
MaBé29 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 30117

Kedves Bandos!

 

Olvasgatva a fórumokat látjuk, hogy sokat jártál már a Maldív-szigeteken és hogy készségesen segítesz az oda utazóknak. Mi most először utaznánk oda és lenne pár kérdésünk, kíváncsiak vagyunk a személyes tapasztalataidból merített válaszodra.

Három szigetet néztünk ki: Filitheyo, Reethi és Bathala.

Fő célunk az, hogy gyönyörű legyen a víz alatti élővilág(elérhető közelségben, ne motorcsónakkal legyen megközelíthető), valamint szép tiszta a part, az ellátás és a szobák másodlagosak. Ezek közül melyiket ajánlanád nyugodt szívvel nekünk, ha összehasonlítod őket?

Milyen ellátást érdemes választani a szigeten?

 

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

 

Szép hétvégét!

MaBé

MaBé29 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 30116

Szia maldivszerelem!

 

A férjemmel januárban tervezünk egy utazást Filitheyora. Olvastuk a beszámolódat a szigetről, amit ezúton is köszönünk! Arra szeretnénk megkérni, hogy az említett árlistát át tudnád küldeni az e-mail címemre?

Valamint érdekelne a személyes tapasztalatod, hogy erre a szigetre érdemes lenne teljes ellátást vagy esetleg AI ellátást kérni?

 

Előre is köszönöm a segítségedet!

Üdv: MaBé

klindu Creative Commons License 2016.07.08 0 0 30115

Én még gyűjtöttem hozzá párat : Water villa, chek in ,staff, guide, resort, sőt beach, sunset, sunrise ,...

hirtelen ennyi...

mindnek van magyar megfeleője

Előzmény: Schíel (30113)
goAUS Creative Commons License 2016.07.08 0 0 30114

Üdv.

Kuredun akik voltak, reef szempontjából milyenre értékelné mondjuk Meeru-hoz képest?

Schíel Creative Commons License 2016.07.08 -3 1 30113

Tisztelt MALDÍV rajongók!

Magyar nyelvünk védelmében!!! Szeretném javasolni, hogy a „reef”
helyett a „zátony” kellemesen csengő szavunkat használjuk. Sajnos valami miatt, a fórumon még a rokonszenves hozzászólók is az angol nevet részesítik előnybe.
üdv.,

 

Zoom Creative Commons License 2016.07.08 -1 2 30112

Persze mindenki magából indul ki, én is. Ez rám vonatkoztatva azt jelenti, hogy nekem nincs szükségem netre nyaralás alatt.  Azért megyek Maldívra, hogy kikapcsolódjak a pörgésből. Persze akármilyen vészhelyzetre megmaradjon a kapcsolat lehetősége, ezért néztem meg a telefonálás és SMS díját.

Csak azért tettem közzé, hátha vannak olyanok mint én, nekik lehet, hogy van információtartalma.
Mások másmilyenek, lehet, hogy ők netezéssel kapcsolódnak ki. Persze ha van net, nincs szükség a kőbaltás telefonra, ebben igazad van. Abban meg nekem, hogyha nincs net, akkor lehet, hogy kell a telefon, és nem árt, ha tudjuk mennyi a használata.

Előzmény: Senila (30103)
moonwalkr Creative Commons License 2016.07.07 0 1 30111

Költőpénz ügyben kicsit vitatkoznék egy korábbi hozzászólással. Készpénzre alig lesz szükséged, ezért "pénzt vinni" alig kell. Mindent - de szó szerint mindent - a bárokban az étel, ital fogyasztást, a kirándulásokat, a szuvenirboltban a csecsebecséket, mind-mind a szobaszámládhoz írják és az utolsó napon egyben rendezheted. Kártyával. Készpénz csak annyi kell, amennyit borravalóként szétosztogatsz (szobafiú, pincér, kirándulásokon a hajószemélyzet, stb.), vagy ha pl. Maléba mész kirándulni, az ottani ajándékvásárlásra elég. Egy hétre ez nem több mint 100 dollár (szuvenírekkel persze a csillagos ég is lehet...:)

 

Az előzetes becsekkolást is mindenképpen ajánlom. Nem a csomag a lényeg, hanem hogy hol ülsz: ha ablak mellé szeretsz ülni, vagy ha éppenhogy nem, ezt tudod jó előre kiválasztani. Mielőtt foglalsz, érdemes a SeatGuru honlapot meglátogatni, ahol a repjegyed adatai alapján meg tudod nézni, hogy az adott járaton repülő géptípuson milyen az üléskiosztás, hol vannak a rossz, vagy kevésbé jó ülések.

Egy példa: Emirates B-777-300ER

Végül még annyit az előre foglaláshoz, hogy ha jó előre sikerül foglalni, nem szabad megnyugodni, hogy megvan az ülés, hanem időről-időre le kell csekkolni, hogy a légitársaság nem változtatta-e meg önkényesen a helyedet, amit már befoglaltál (sajnos elég sűrűn megtörténik, mindenféle figyelmeztetés nélkül:(

 

 

Előzmény: AE ház (30096)
ElanMorin Creative Commons License 2016.07.07 0 0 30110

Szia Bandos,

 

pedig majdnem minden este elmentunk az emeletesek mellett, hogy megnezzuk a papgajokat mogottuk. 😊 Igen, volt meteor hullas akkor pont. Szep volt nagyon!

 

Maga a sziget nekunk tetszett. A sziget elovilaga egy kicsit szegenyesebb volt a "megszokottnal", hianyoztak a gyikok illetve a deneverek. Igaz az utobbibol volt talan 3 db. A tripadvisoros ertekelesekben az etkezest huztak le leggyakrabban, nekunk azzal sem volt gondunk. A beach bungallonk szuper volt a felujitott furdoszobajaval, bar a felig nyitott erzest jobban szeretjuk, de igy is pazar volt.

 

Nalunk minden esetben a reef a kardinalis kerdes, abban en nem talaltam olyan erosnek, mint amiket mondtak rola. A szemelyzet kozul is tobben mondtak, hogy elhanyagoljak, illetve a turistak egy resze sem kimeli. Nem akarok szemelyeskedni egyik etnikummal sem, de azokra gondoltak, akik overalba es mento mellenybe mentek a derekig ero vizbe... 😊 Illetve a nyari idoszakban a latotavolsag sem ugyan az, mint januarban volt. Nekem szemely szerint nagyon hianyoztak a rajak, egyszer lattam ugy 13m-en egy sasraja csaladot, de pont jottem felfele (freedivingolok) igy csak par masodpercre lattam oket. 

 

Osszesegeben nalam a 3. helyen van a 4.bol. 😊 Komandoo, Vilamendhoo mogott es Kuredu elott. Kuredu egy fantasztikus sziget, de a reef ott eleg gyenge, ezert kerult csak hatulra. De igazabol barmelyikre visszamennenk barmikor. 😊

 

A tervek kozott van Reethi, Filitheyo a reefek miatt mindenkepp, illetve Komandoora szeretnek meg visszamenni, mert szeretnem megtudni, hogy azert van az elso helyen, mert eloszor ott lattam meg a Maldiv szigeteket vagy tenyleg az volt a legjobb. 😊

 

Extra info annak akinek erdekes lehet: Angaga-hoz relative kozel van a Conrad, a hires viz alatti ettermevel. Megkerdeztem toluk, lehet csak egy ebedre meglatogatni oket, kb 4-5 nappal elore kell minimum szolni, mert folyamatosan tele van. Mi vegul kihagytuk, az ara miatt... 😀 Egy ebed egy fonek 250$, a speedboat transfer pedig 600$/hajo. Egy ebedert az 1.100$ kicsit sok lett volna nekunk sajnos.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Bandos (30098)
Senila Creative Commons License 2016.07.07 0 0 30109

Szia Tengo21!

Az én információim tegnapiak. Mivel az én angolom nem tökéletes bemásolom a tegnapi chat részleteit.

Hamid Rasheed: I'm sorry, we do not sell standard SIM cards to tourists.
Hamid Rasheed: We have tourist SIM cards which will be available only form Airport shop.
Hamid Rasheed: We have Lite Traveller for $10. 
Hamid Rasheed: Connected Traveller SIM cards for $30.
Hamid Rasheed: Data Traveller for $15
Can you tell me conditions of these pack?
Hamid Rasheed: You will get MVR100 as voice allowance.
Hamid Rasheed: In Lite Treveller
Hamid Rasheed: In Connected Treveller, you will get MVR100 voice allowance and 15GB data allowance. 
Hamid Rasheed: Those two SIM cards have a validity period of 14 day.
And the Data Traveller?
Hamid Rasheed: In Data Treveller sim, you will get 3GB as data allowance. 
Hamid Rasheed: In Dara Traveller ($20), you will get 15GB as data allowance.
Hamid Rasheed: These two SIM cards will have a validity period of 7 days. 
Hamid Rasheed: Un-used balances will expire when the SIM expires 
Hamid Rasheed: Can recharge their SIM using vouchers available in the market, reload or online 

 

 

 

Előzmény: Tengo21 (30108)
Tengo21 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 30108

Nem tudom milyen frissek az informacioid, de nehany poszttal alabb megirtam a legolcsobb Dhiraagu csomagokat. Egy frissen nyomtatott a4-es lapon toljak eled az opciokat, es keszulj fel, hogy koze nincs ahhoz, amit elotte interneten olvastal.

Előzmény: Senila (30103)
andi265 Creative Commons License 2016.07.07 -4 0 30107

Szia,

 

Nem, ezt bele kell tenni egy telefonba, ami alkalmas mobil hotspotként megosztani a netet, így többen is tudjátok használni.

Az egyenleg lekérdezésére majd megmutatják, milyen számot kell megcsörgetni és jön SMS-ben a még felhasználható keret.

Azért kell egy telefon külön erre a célra, mert ha csak adatkártyát veszel, azzal telefonálni nem tudsz, ezért nem leszel elérhető. Mi legalábbis így oldottuk meg.

Persze használhattok iPad-et, vagy egyéb erre alkalmas Tabletet is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: oookkk (30106)
oookkk Creative Commons License 2016.07.07 0 0 30106

Sziaztok

Azt szeretnem megkerdezni h ezt az adatkartyat csak siman ratoltjuk a telefonunkra?

Csak telefonalasra ( viber)szeretnenk hasznalni a netet

Előzmény: andi265 (30104)
SHDora Creative Commons License 2016.07.07 0 0 30105

Köszönöm a válaszokat, noemi82 és andi265.

(noemi82: ez a Kandolhu ez azért nem semmi ..)

 

andi265 Creative Commons License 2016.07.07 -3 0 30104

Én a Ooredoo shopban vettem 8,5 Gb adatkártyát, azt hiszem 30 usd volt.

Azonnal aktiválják is neked, szóval mindent megoldanak.

Elég volt 10 napig simán az adatmennyiség, de 14 napig érvényes.

Telefonálást skype-al vagy viber-el oldottuk meg.

 

 

Előzmény: Senila (30103)
Senila Creative Commons License 2016.07.07 0 1 30103

Köszi Zoom!

 

Ez nagyon hasznos információ volt!:)

 

Én ezt tudtam meg a Dhiraagu-tól

 

Van turista SIM kártyájuk, amiket csak a Repülőtéri Shopjukban lehet megvenni. (Elvileg mást, mi nem vehetünk.)

Ezek:

Lite Traveller for $10.  14 napig érvényes,ha minden igaz csak MVR100 beszélgetési lehetőség van (Nem sikerült pontosítani, hogy ez mennyi beszélgetési időt takar)

Connected Traveller SIM cards for $30. 14 napig érvényes, ehhez tartozik MVR100 beszélgetési lehetőség és 15 GB adatforgalom
Data Traveller for $15 - 3Gb + 20$-ért  további 15 Gb vehető, de csak 7 napig érvényes 

 

A fenti adatok chat-elés során derültek ki, remélem nem kevertem össze semmit, minden esetre néhány napon belül kiderül. A lényeg, hogy ezek az adatok (csomagok) nincsenek fent a Neten, ezt a választ kaptam:(

"Hamid Rasheed: I'm sorry, these information is not included in our website. "

 

Ha valaki megtud még valami konkrétat a telefonálással, MMS-küldéssel, vagy internettel kapcsolatban, kérem ossza meg velünk.

 

Üdv Mindenkinek!

Előzmény: Zoom (30102)
Zoom Creative Commons License 2016.07.07 0 1 30102

Köszi.

Csak erre voltam kíváncsi. A Telekomnál már megnéztem, hogy mennyibe kerül a hívás és az SMS Maldívról Magyarországra a Telekom hálózatába.

 

A hívás indítása/fogadása tényleg nagyon drága: 1136 Ft/perc

SMS indítása elfogadható: 243 Ft, míg fogadása ingyenes.

 

Előzmény: andi265 (30100)
noemi82 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 30101

Szia SHDora!

 

Érdemes még megnézni Kandolhu-t vagy Athurugát, mind a kettőnek közeli és nagyon szép a reef-je (bár ezek már kicsit magasabb árkategóriában vannak).

Nekem egyébként személy szerint semmi bajom nem volt Vilamendhoo partjával, bár 2013-ban voltam, nem tudom azóta mennyit változott. És ha választanom kellene hogy Vila vagy Fili reej-je a jobb akkor egyértelműen Vila a nyerő.

 

Kandolhu: https://www.google.hu/maps/uv?hl=hu&pb=!1s0x3b40e59c05f0d737:0xbdecb45ab6bd8efc!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e115!4shttps://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname%3D111113288061367171649%26id%3D6232927903876984002%26target%3DPHOTO!5skandolhu+island+resort+maldives+-+Google+keres%C3%A9s&imagekey=!1e3!2s-1HPOTmAVLmM/Vn_O57U1LMI/AAAAAAAABRM/22n_usZAzzoGCYiQ1mCLHedYBG9RvgUvQ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiv8v6T49_NAhUF1xQKHW_pDY8QoioIvwEwDw


 

Athuruga: https://www.google.hu/maps/@3.8893984,72.8116132,1628m/data=!3m1!1e3


 

Üdv,

Noémi

Előzmény: SHDora (30051)
andi265 Creative Commons License 2016.07.06 -3 0 30100

Szia,

 

Persze működik, csak nagyon drága! Horror áron megy a hívásindítás, sms küldés.

Ha kint veszel kártyát, akkor olyat kérj, amiben nem csak adatforgalom van.

Előzmény: Zoom (30099)
Zoom Creative Commons License 2016.07.06 0 1 30099

Szia Andi!

 

Telefonálásra nem adtál választ. Én úgy gondolom, hogy mobiltelefonnal működnie kell a telefonálásnak, illetve az SMS küldés/fogadásnak. Így van?

Előzmény: andi265 (30097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!