Keresés

Részletes keresés

Laci_BP Creative Commons License 2016.05.05 0 1 29811

Ez esetben a kettő ugyanaz, mert mindegyikben van egy Bandos aláírás.

Előzmény: Zsiráf 2525 (29810)
Zsiráf 2525 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29810

Ne a nicknevek között keress Bandosról infót, hanem hozzászólások között!

Előzmény: ani101 (29809)
ani101 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29809

Sziasztok!

 

Új vagyok a fórumon. Már régóta olvasgatlak Benneteket, de most érett meg az elhatározás egy Maldív útra. Épp ma fizettem be Bandos-ra, hárman megyünk október végén, a párommal és a 7 éves fiammal. Tudom, hogy nem a legjobb időpont ( sajnos csak ez, vagy a nyár jó nekem ) és nem a legjobb sziget. Ez utóbbit az anyagiak eléggé behatárolják. Szerencsére olvastam hogy hogyan járt egy topik társ a lakott szigettel, ezért erről a változatról letettem végül. Biyadhoo és Bandos között vaciláltam, remélem jól döntöttem.

 

Maldív2016 én szeretnélek megkérni, hogy írj beszámolót a szigetről, mert régebbieket olvastam, már lehet, hogy azóta sok minden megváltozott. ( ráadásul a keresőbe beírva Bandos nicknéven rengeteg hozzászólás jön fel, csak ő más szigetekről ír :-). Ezek persze tök érdekes beszámolók és hozzászólások, csak sokáig tart megtalálni az infót a Bandos szigetről :-) )

 

Üdv.

G.

Előzmény: Maldív2016 (29808)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.05.05 0 1 29808

Sziasztok Fórumosok :)

 

Mi is hazajöttünk Bandosról.

Első sziget  volt, így (bár nem csak ezért), nekünk tökéletes és maga az álom. Full bútorcsere volt a szigeten szerintem : vadiúj rattan bútorok mindenhol (Huvan, SeaBreeze, Sand bar, recepció), frissen festett padló, klassz, szintén fából készült, ultrakényelmes vízlepergető szivacsos napágyak (én mindenhol csak a fehér szocreál műanyag ágyas képeket láttam eddig). Ez (is) pl. kellemes meglepetés volt.

Ha bárkinek bármilyen nemű kérdése lenne, írjatok nyugodtan.

Véleményt nem tudom írjak e? Szerintem nem tudnátok hasznosítani nagyon, mivel jellemzően az úticélok a hidroplános szigetek :) Így nem tudom, segíteni tudnék-e vele bárkinek is? De ha szerintetek igen, akkor körmölök :)

 

További szép napot Mindenkinek,

 

R.

Zoom Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29807

Köszi!

 

Levél ment privátban.

 

Valahol olvastam, hogy Filitheyo-n ugyanazt a vizet palackozzák, ami a csapból is folyik. Igaz lehet ez?

 

Előzmény: andi265 (29806)
andi265 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29806

Szia,

 

- vannak rosszabb fekvésű szobák, de az alacsonyabb számozásúak rendben vannak, 43-64ig kb.

- tudok kontaktot adni, keress majd meg!

- én egy hónappal előtte írtam, aztán egy héttel indulás előtt ráerősítettem és látod, megvolt.

- Neved elég lesz, az le van nekik adva és add meg, hogy mikor lesztek ott

- igen, az a gumis cipő lesz az

- Mi nélküle is jól elvoltunk, de figyelni kell, hova lépsz. Nem fogja levágni a lábujjad, viszont megvághat és kellemetlen ha izomból rálépsz egy nagyobb darabra. A part is tele volt korallal, kagylóval, a vízben meg pláne.

 

Jó volt nagyon!! Tetszeni fog! Most a képeket nézegetve honvágyam van máris!!!!

 

Üdv,

 

Andi

Előzmény: Zoom (29804)
maldívszerelem Creative Commons License 2016.05.05 0 1 29805

Sziasztok!

Hazaértünk mi is, bár látom Andi jócskán megelőzött a bejelentkezéssel és a beszámolóval. :))) Én is hamarosan jövök vele! Addig is üdv minden Malongónak!

Zoom Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29804

Szia!

Köszi a beszámolót!

Jó, hogy beírtad azt a szót, hogy Tarzanos, mert így megnyugodtam, nekünk teljesen meg fog felelni. :)

 

Kérdéseim lennének.

- Így utólag látva, érdemes-e leveleznem, szobát foglalni, vagy mindegyik szoba jó fekvésű? Mi is superior szobát foglaltunk.

- Ha igen, akkor tudnál adni e-mail címet?

- Illetve mikor írjak nekik (még nagyon messze van október)?

- Nincs még vócserem se, így talán még hivatkozni sem tudok mire, vagyis mit írjak a levélbe? A nevem elég lesz?

- Korallcipő alatt azt a gumis fürdő-szandált értetted?

- A parton is kell már használni, vagy ha csak bemész a vízbe?

- Anélkül veszélyes lépkedni a vízben, vagy csak egy kis odafigyelést igényel?

 

Most úgy gondolom, ha csak nagyon kevés bungi van, ami nem megfelelő ( mondjuk rossz a partja ), akkor a szerencsére bízom inkább, minthogy előre kavarjak.

 

Előzmény: andi265 (29801)
martini07 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 29803

Szia Andi!

 

Koszonjuk a reszletes beszamolot es hogy kitertel a negativumokra is. Azt en sem ertem, hogyan tudjak megengedni maguknak, hogy elkernek ugyanannyi, sot evrol evre tobb penzt a romolo allapotokert, amikor sorra nyilnak az uj resortok, a regebbiek kozol joparat renovalnak, es oriasi a konkurencia harc. Bar ameddig van ra kereslet, addig nyilvan ez mukodik igy is, csak nem feltetlenul a legjobb uzletpolitika ...

 

Orulok hogy azert jol ereztetek magatokat mindennek ellenere is. :)

 

Udv: M.

Előzmény: andi265 (29802)
andi265 Creative Commons License 2016.05.05 -1 3 29802

2. rész

 

Az idő egy nap kivételével végig szuper volt, a végén már szél sem fújt, az utolsó 3 nap nagyon meleg volt. Az esős napunkon nem hagytuk magunkat zavartatni és egész nap vízben voltunk, viszont nem kentük be magunkat, mondván nem süt a nap. DE süt akkor is!!! Nagyon megégtünk, el se akartam hinni. Szóval óvatosan.

 

A vendégek nagy része német, olasz, angol. Sok a búvár, elég jónak mondják a búvárcentrumot.

 

Összegzés:

Az tisztán látszik, hogy a szigettel nem foglalkozik a tulajdonosa, csak a pénzt szedi be. Karbantartás nincs, egyik este elment az áramunk, egy órát vártunk, hogy történjen valami. Minden szaniter, műszaki berendezés, bútor régi és elhasználódott. A tetőkön sok helyen nincs pálmalevél, pedig az helyben rendelkezésre áll, nem értem ezt legalább miért nem oldják meg??? Nagyon elhanyagoltnak néz ki tőle minden.

A szuper drága vízi villák pedig olyan rosszul néznek ki, hogy hihetetlen. A jó hosszú jetty, ami oda vezet, alig van megvilágítva, este vadregényes lehet a hazajutás. Lógnak a lámpák vezetékei a víz felett….

A medence mellett a fapadló szálkás, össze-vissza állnak a pallók, mezítláb veszélyes! A sziget mezítlábas, de mivel nem takarítják ezért figyelni kell.

 

A sziget szép, dús növényzet, gyönyörű pálmák, szép partok, lagúnás strandok. Mindene megvan, hogy szuper hely legyen. A személyzet kedves, előzékenyek.

A fenti negatívumokat úgy kell felfogni, hogy természetközeli , tarzanos a hely…..

Mi pihentünk, sétáltunk, kellemes nyaralás volt, míg itthon tomboltak a mínuszok, ahogy hallom.

 

Nálam nincs a top 3 ban, de a MALDÍV az MALDÍV!!!  Szuper volt, és ha felújítják, azonnal újra mennék.

Így is jó volt, bár kicsit többet vártam tőle. Nincs bajom a rusztikus berendezéssel, ha az szándékos, nem kell az LCD tv sem, de ezen a szigeten látszik, hogy az utolsó hónapjait éli, meglátjuk, hogy mi történik vele.

 

Ez a véleményem.

 

 

 

andi265 Creative Commons License 2016.05.05 -1 3 29801

Filitheyo Island Resort / 2016.04.21-05.01.

 

1. rész

 

Utazás:

Emirates-el Bécsből, szokásos jó színvonalon. Minden pontos, új géppel, 3,5 órás átszállással Dubaiban. Érzés Male-ba reggel ¾ 8-kor. Gyors SIM kártyavásárlás az internet miatt az Ooredoo shopban, majd a becsekkolás a hidroplánhoz. Táskákat lemérték, mindent együtt. Eseteges túlsúly itt fizetendő, 20+5 kg. engedélyezett mindenkinek. Utána átvittek a C terminálba a gépekhez, itt megkaptuk a hotelhez a kitöltendő bejelentkező lapokat. Kb. 1 órát kellett várni és indultunk tovább.

35 perces hidroplánrepülés után megérkeztünk a szigetre, megjegyzem a gép szokatlanul szép helyek felett repült el, anno a többi utamon nem volt ennyi látnivaló, rengeteg korallzátonyt és szigetet láttunk.

 

Hotel/Szobák:

Érkezéskor egy zöld koktél és thai nyakmasszázs várt mindenkit.

Szuperior szobát foglaltunk, ezek a sziget északi, szelesebb oldalán vannak. Nekünk nagyon megfelelt a szelesebb oldal, mert szél nélkül nagyon!! meleg van.

Előzetesen a 64-es szobát kértem mailben és már az érkezéskor elnézést kértek, hogy egy napig a 67-es szobát kapjuk és másnap mehetünk a 64-esbe J

A 67-es előtt van a 6-os sznori-bejárat és mivel ez a legjobb így itt egész nap forgalom van, valamint a búvárok is ezt használják, szóval jobb, hogy mehettünk másnap a 64-be.

A szoba valóban nagyon lelakott, a minknek nem volt a tetején már a pálmaborításból semmi,  régi fabútorok vannak, nagyon kemény a matrac az ágyon, a TV 1982-ből maradhatott itt. (bár kinek kell itt TV) a szaniterek is láttak már jobb napokat. De minden tiszta (aránylag) és működik. A légkondi hibátlanul tette a dolgát és elég halk is volt.

Nagyon rosszul van szigetelve, ha lekapcsolod a légkondit, egy órán belül pokoli meleg van. A szomszédot tényleg hallani lehet, de kibírható. A zuhany a szabad ég alatt van, szó szerint, tehát esőben nincs fürdés. A szobában van szúnyogirtó spray és szúnyogriasztó füstölő is, mert vannak szúnyogok. Szóval vigyen mindenki magával a testére fújható sprayt is.

 

Ételek:

Általában 5-6 főétel, 1 leves, mindig friss sushi és sashimi,, 2 féle rizs, 2 féle tésztaétel frissen készítve (finomak), frissensültek ami általában csirke vagy bárány, esetleg tonhal. Grillezett húsok, ami leginkább reef-fish.

Mint írtam, 90%ban currys minden és nem írják rá az ételekre, hogy melyik csípős, ami nekem nem baj, de másnak gond lehet.

Viszont mindig találtunk finom ételeket, és kifejezetten jó a konyhájuk. Desszertek nem túl bőséges választékban, 2 féle fagyi mindig van és gyümölcsök, de nem önkiszolgáló rendszerben, hanem kérni kell és szűken mérik.

A reggeli a szokásos, tojás frissen sütve, omlett, sült bacon, joghurtok stb. Nekem azzal volt nagy bajom, hogy az édes pék sütiket, gyümölcsöt nem takarják le és hát… vannak legyek. Pedig csak egy kis odafigyelés kellene.

 

Beach:

Déli oldalon a deluxe bungiknál messze van a reef, sokat kell úszni. Északon ez 5-6 méter csak. A deluxe bungiknál szép fehér homok van a szobák előtt, fiatal növényzettel és rendszeresen söprik, rendezik. A superior előtt szinte semmi fehér homok, csak a puszta talaj és nem söprik, vihar után 4 napig a lehullott ágakban, levelekben tapostunk. Itt a növények dúsabbak, régebbiek. Több az árnyék, kevesebb a szúnyog.

 

Állatvilág és reef:

A reef elég jó, bár Vilamendhoo-t nem közelíti meg! Partközelben nem látni kis cápákat, most legalábbis nem voltak. Még vagy már elég sok élő korall van. Viszont a víz nagyon törmelékes és a part is tele koralltörmelékkel, kell a korallcipő. Máshol ezt összeszedegetik. Voltak napok, amikor nem sok halat lehetett látni, ráják egyáltalán nem voltak. Lehet, hogy a viharosabb idő miatt. Napokig nagyon hullámzott a tenger, szeles idő volt.

Denevérek alig vannak, gyíkokat pedig sajnos megeszik a szigeten lévő macskák. Más szigethez mérten alig van gekkó és gyík.

Virágok szintén alig vannak, Bandoson, Vilamendhoon pl. rengeteg illatos bokor és fa volt, tele frangipanival, hibiszkusszal. Itt alig.

 

andi265 Creative Commons License 2016.05.05 -2 0 29800

Szia Zoom,

 

Megjegyeztem, persze. Mert nem viselem el és nem bírom a zsigerből rosszindulatú, kötekedő embereket.

Szánalmas az itteni tevékenysége.

Remek társaságunk volt, jól éreztük magunkat, remélem ez fáj most neki :)

 

Időjárás: Egy nap kivételével, amikor egész nap esett, végig jó időnk volt.

Első 4-5 napban erősebb széllel és erősen hullámzó tengerrel, aztán semmi szél.

Na az kemény volt.

 

Előzmény: Zoom (29798)
Pranit Creative Commons License 2016.05.04 -1 0 29799

Mi 2010-ben voltunk március végén- április elején Maldívon, a Titan trigger fish nekünk is okozott kellemetlen perceket. Mi akkor Kureun voltunk és Angagán, Kuredun elég agresszívek voltak, vannak emlékbe fognyomok a férjem uszonyain, Angagán egy fokkal kevésbé... Csak azért írom, hogy ezt nehogy Filitheo számlájára írja bárki is negatívumként, inkább idöszakohoz köthetö a dolog.

Előzmény: andi265 (29794)
Zoom Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29798

Off

Erről egy ősrégi vicc jutott az eszembe:

 

A pártelnök felhívatja a vidéki kamionsofőrt Pestre a minisztériumba.

Kérdi tőle:

- Maga volt múlt hónap 6.-n 18:00-kor a Blaha Lujza téren a Keleti pu felé kanyarodó sávban?

- Igen, kérem szépen.

- Akkor a te k..va anyádat!

 

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy látszik hogy ott maradt a fullánk benned, de nem érdemes foglalkozni vele.

 

On:

 

Várom a beszámolót. Egyébként milyen időtök volt?

Előzmény: andi265 (29797)
andi265 Creative Commons License 2016.05.04 -2 0 29797

Ezt pedig Benji-nek.....egy kis off téma

 

Igenis megsimogattam a kisfiú buksiját és nagyon cuki volt!

Örülök hogy összetalálkoztam Vele és a szüleivel a FÓRUM-nak köszönhetően!

 

andromedae Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29796

Úgy rémlik 2014-novemberi beszámolóknál írták a tripadvisoron. Szerintem érdemes körülnézni ott. Ott olvastam ezeket. Minden hotelt több helyről szoktuk lecsekkolni mielőtt mennénk. Utasvideók alapján a szakadt lyukas szúnyogháló az ágy felett és a koszos ormótlan fadobozban lévő tv sem igazán a lakberendezés csúcsa, inkább ne is lenne. Nekünk a Sun és a Holiday is hasonló hatású. 

 

Anno Meeru sem volt szimpatikus, de tényleg nagyon sokat fejlesztettek a szigeten azóta.

 

1 éve még ilyen volt a (partmenti) Water Villa: (elég cserkésztáboros hatású)

 

 

És most ilyen, ebben voltunk:

 

 

Szóval érthetetlen miért nem foglalkoznak Filitheyoval, ez már a vezetőség hibája.

 

 

Előzmény: Zoom (29793)
andi265 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29795

Szia Andromedae,

 

Nincs rossz szájíz, csak vannak negatívumok is. Igen, ez nem korrekt, hogy így is eladják a szobákat és szolgáltatást.

De jól éreztük magunkat, kiharcoltam a jó szobát, és totál élvezhető volt minden.

Én mindent megeszek, de egy idő után már untam a curry-t:)

Viszont reggelire pl. isteni a bacon szalonnájuk és igazi!!! Ami egy muszlim országban ugye....

a növényzet dús, a víz szuper.

 

Én elfogadom úgy, ahogy van és Bandoson is jól éreztem magam pl. de ez így korrekt, ha ezt is tudjuk.

Egyébként a TripAdvisoron igenis vannak rossz kritikák Filitheyoról.

 

Szóval ha holnap újra menni lehet, indulnék. A rossz az nem ilyen!!!! nyugalom!!

 

Előzmény: andromedae (29792)
andi265 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29794

Szia Zoom!!

ne ijedj meg! A sziget szuper! De nem lenne teljesen igaz, ha csak ömlengenék róla!!

Ezért gondoltam leírom azt is, ami a dolog másik oldala.

 

A "veszélyes halat" úgy hívják, hogy Titan Trigger Fish.

Nézd meg google-on! Fogai vannak és támad, ha a "fészke" fölött elúszol.

Április-májusban rak fészket.

Most is szemtanúja volta egy jó nagy példány támadásának, de inkább csak kellemetlen,azért nem cápát kell képzelni.

A 6-os sznori ösvénynél volt pont éppen, jobb ha olyankor ott senki nem úszik be. De van még 7 másik ösvény :)

Előzmény: Zoom (29793)
Zoom Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29793

Ezt a mondatodat egy kicsit ki tudnád fejteni: "kizavarják az embereket a vízből valami veszélyes hal miatt"?

 

Nem kicsit rökönyödtem meg rajta.

 

Egész eddig nem is olvastam Filitheyo-ról rossz kritikát. Most meg...

Előzmény: andromedae (29792)
andromedae Creative Commons License 2016.05.04 0 1 29792

Szia Andi!

 

Sajnálom hogy nem teljesen jó szájízzel jöttél el a Maldívról, bár sajnos az agyon-curry-zés a többi szigeten is trend, dehát ez a régió sajátossága. Mi sem rajongunk érte, de talán egy luxus szigeten más a helyzet, mesterszakácsok vannak.

 

Évekkel ezelőtt mikor az első Maldív szigetünket kerestük, nekem is nagyon megtetszett Filitheyo képeslapi partja, a belógó pálmafák, a ragyogóan fehér homokos parton, a dzsungel hatás, és persze ami sokaknak fontos a szuper reefje is. Viszont jobban szemügyre véve már akkor is csökkent a hatás. A sziget tényleg tökéletes, de maga a hotel túlságosan lepukkant hatású nekünk. És rosszabba nem mennénk mint amilyen az otthonunk főleg nem ennyi pénzért. Maga az hogy ikerbungi ez sem túl bizalomgerjesztő, magasabb kategóriájú szigeten szerintem nincsenek is, viszont a videókon a delux és a vizivilla is lelakott hatású. Aztán persze nagyon sok negatív értékelést is olvastam a tripadvisoron, (köztük sok magyartól is) miszerint: koszos a sziget, szemét sok helyen eldobálva, kizavarják az embereket a vízből valami veszélyes hal miatt, csótányok még a vizivillában is, sokkal több godzilla pók mint más szigeten... Szóval mi nem mennénk Filitheyora.

 

Szerintem undorító hogy a vezetőség pont a sziget jó természetes adottságait használja ki abban a hiszemben hogy úgyis jönnek a turisták a paradicsomba és nekik nem kell semmit sem fejleszteni és minden elhanyagolhatnak mert a sziget úgyis jó, érthetetlen ilyen konkurencia harcban hogyan tehetik ezt meg, sorra nyílnak az újabb és jobbnál jobb sziget hotelek. Dehát ők tudják...

Előzmény: andi265 (29790)
Zoom Creative Commons License 2016.05.04 0 1 29791

Üdv Itthon!

 

Én meg azt hittem, hogy sikerült megcsípnem a kompromisszum-mentes álom-nyaralás szigetet.

Ezek szerint nem. De sebaj! Én legalább szeretem a csípőset igaz, hogy a kedvesem meg utálja.

 

Most elképzeltem magunkat, ahogy októberben ülünk majd az áramszünetes sötét bungallóban, mert kinn akkora felhőből zuhog az eső, hogy szinte éjszaka van. Kedvesem hasa korog, mert nem szereti a csípőset, én meg fázok mert nem vittem elég ruhát.

 

:)

Előzmény: andi265 (29790)
andi265 Creative Commons License 2016.05.04 -2 1 29790

Szia Heffi,

 

Kicsit csalódás volt, igen, mert maga a sziget szuper!!!  De nem értem, miért árulják még mindig ugyanannyiért, mint fénykorában, amikor ez már nem az!!! Átverésnek érzem.

A képek a TripAdvisoron, ahol a romokat fotózzák, sajnos igazak. Beázás, áramszünet...minden volt.

Viszont a DeLuxe bungik rendben vannak, szép a strandjuk is!! Az a rész okés.

 

Részletezem majd.

 

DE AZÉRT A MALDÍV AZ UGYANOLYAN!!

Paradicsom:)

Előzmény: Heffi007 (29788)
juppy Creative Commons License 2016.05.04 0 0 29789

Ide is írhatna a fórumra, mert engem is érdekelne. :)

Előzmény: a1hitelcentrum (29786)
Heffi007 Creative Commons License 2016.05.04 -1 0 29788

Szia Andi! :)

 

Már nagyon vártam a jelentkezésedet! De ezek szerint Filitheyo kicsit csalódás volt... :(

Kíváncsi vagyok nagyon a részletes beszámolóra.

Előzmény: andi265 (29787)
andi265 Creative Commons License 2016.05.04 -2 2 29787

Sziasztok,

 

Megérkeztünk Filitheyo-ról. Hamarosan jövök  beszámolóval, de nem írom le ugyanazt, amit már ezerszer leírtak itt, csak azt, amiről más a véleményem.

 

Elöljáróban annyit, hogy a sziget maga szép, a növényzet, víz stb. rendben van.

Az ételekről: kevés a választék és abból 90% csípős vagy currys. A személyzet kedves, megteszik, amit lehet.

DE sajnos ennek a resort-nak elengedték a "kezét". Sürgősen történnie kell valaminek, mert látszik hogy nem foglalkoznak vele.

A sorrend nálam így alakul:

1. Komandoo

2. Kuredu

3. Vilamendhoo

4. Filitheyo

5. Royal

6. Sun island

7. Bandos

 

Üdv,

Andi

 

 

 

 

a1hitelcentrum Creative Commons License 2016.05.03 0 0 29786

Szia! Mi is megyünk Ellaidhoo-ra hogy sikerült a nyaralás? Internet ? Megköszönném ha irnál pár sort a1hitelcentrum1956 kukac gmail.com

Előzmény: anikay (29389)
Tojglius Creative Commons License 2016.05.02 0 3 29785

A gyerekkel utazás mindig nehéz téma... a gyerekesnek is meg annak is aki "kifogta" őket a nászútján... :)

De ilyen messzire én se mennék kisgyerekkel... persze ez szubjektív... részemről nem a "veszélyektől" félek, mert az - sajnos - bárhol beüthet és akkor tökmindegy milyen közel vagy messze van a kórház... inkább azért, mert azt gondolom, hogy a mi gyerekeinknek (4 évesek) még nem ad akkora élményt (ár érték arányban) egy "nagy" utazás pl maldívra... nekik a család és az élmény a lényeg, az pedig megoldható a balatonon vagy a horvát parton is...

 

 

De azt is el kell fogadni, hogy szerintem egy "átlag magyarnak" mást jelent a maldív szigetek mint egy "átlag európainak"!

Tőlünk nyugatabbra kb normális, hogy ha akarnak akkor ki tudnak szakadni a télből a nyárba és akkormár miért ne tegyék meg ezt a családdal (akár kicsi gyerekekkel) együtt...Itthon pedig a "nászút és romantika" szimbóluma... az egyszeri élményé...  A kettő pedig más hangulat...

 

A megoldás kb az lehet ha kerüljük a gyerekbarát szolgáltatásokat nyújtó szigetet és olyat keresünk ami esetleg ki is hangsúlyozza, hogy adultonly...

 

(ps: vmi csoda folytán lekerült a melóban tiltólistáról az indexfórum... így most hosszú idő után megint tudok olvasgatni :D)

 

 

 

 

Előzmény: Pranit (29784)
Pranit Creative Commons License 2016.05.02 -1 1 29784

Nem szélsöségesnek hívják ezt a  gondolkodásmódot, hanem felelösségteljesnek.

Előzmény: Zoom (29782)
Pranit Creative Commons License 2016.05.02 -2 1 29783

Biztos van akit érdekel, de itt a hangsúly azon volt, hogy innentöl kezdve  ugyan naponta (vagy kétnaponta) kell-e olvasni ugyanazt a beírását... Mert már 2 nappal elötte is megosztotta ugyanezt.

 

 

Előzmény: klindu (29781)
Zoom Creative Commons License 2016.05.02 0 1 29782

Gyerekkel való nyaraláshoz még hozzátenném, hogy egy nagyon fontos dolgot még át kell gondolni. Mégpedig azt, hogy, hogy egy szigeten, ha valami baleset, betegség beüt, akkor bizony vége a nyaralásnak. És ez csak a jobbik eset. Én nem merném elvinni a kicsi gyermekemet egy nagyon messzi szigetre, ahol ha baj van, akkor csak abban bízhatsz, hogy a szigeten lévő egészségügyi szolgálat milyen szinten tud ellátni, illetve, hogy milyen gyorsan tudsz Malé-ra utazni. Nem beszélve arról, hogy mennyire megbízható egy Malé-i kórház... Ha gyerek nélkül megy az ember, akkor mindenki tisztában van ezekkel a dolgokkal, saját maga hozza meg a döntést saját magáról. Tisztelni kell a gyermeket azzal, hogy ő is emberré lesz valamikor, és lehet, hogy ő nem kockáztatná meg a saját gyermekkorát, ha dönthetett volna.

Mi anno Horvátországban Rab szigeten voltunk kis gyerekekkel, ahova komp vitt át - semmi baj nem történt - de így utólag visszagondolva már nem csinálnám meg újra, hisz a szárazföldön is annyi más helyre mehettünk volna.

Lehet, hogy kicsit szélsőségesen gondolkozom, de a baj megvan egy pillanat alatt...

Előzmény: Heffi007 (29770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!