Keresés

Részletes keresés

Zsiráf 2525 Creative Commons License 2014.11.26 0 0 26969

Biztos az én agyhelyemmel vannak gondok, de magyarázzátok el nekem, hogy mi értelme van pl. 3 dl pálinkát becsempészni pl. a Maldív szigetekre? De komolyan!?

Előzmény: Capone72 (26965)
Thongpo Creative Commons License 2014.11.26 0 0 26968

Nem lett valami jó minőségű a kép így lekicsinyítve. Ha szeretnél nagyobb felbontásút szólj és elküldöm privátban.

Előzmény: Thongpo (26967)
Thongpo Creative Commons License 2014.11.26 0 0 26967

Szia Korpi04,

 

mi november közepén jöttünk haza és csináltam képet a hidroplánból, amin jól látszik hol milyen a part. A másik képen láthatod a bungik számozását...

Előzmény: Korpi04 (26961)
TR FX Creative Commons License 2014.11.26 0 0 26966

Filitheyo az egy másik sziget, trioibi63-ék Fihalhohi-ra mennek!:-)

Előzmény: Capone72 (26965)
Capone72 Creative Commons License 2014.11.26 0 0 26965

mi egy 3dl asvanyvizes palackba vittunk be palinkat ami a neszeszerbe volt, lehet hogy szerencsenk volt,

 

Filitheyo 67-es elott szerintem jo part van csak sok a fa egy picit, talan 40 korul kozelebb van a viz, 100 korul meg van egy nagyobb szelesebb homokos resz, ez szeptember 20-ai allapot. A premium bungik amik a vizi villakkal szemben vannak ott nekem nem tetszett a part. A67 kornyeken kb 5-10m es van egy kijarat is. A buvarok is ott mentek le.

Előzmény: TR FX (26964)
TR FX Creative Commons License 2014.11.25 0 0 26964

Na, úgy tűnik ma már tudok képet feltölteni! :-)

Nézzétek el nekem, nem vagyok egy nagy fotós. A valóság sokkal-sokkal szebb, de azért képről sem olyan rossz!

 

Íme néhány a classic, comfort, prémium és vizi bungallókról:

   

 

És a partról:

     

Előzmény: TR FX (26959)
TR FX Creative Commons License 2014.11.25 0 0 26963

Szia trioibi63,

 

Mi nem is próbáltunk mással, mint USD-vel fizetni, a számlákon is dollárban tüntetik fel az összegeket, de emlékeim szerint a kasszánál lévő árfolyam táblán GBP, EUR, CHF és MVR is szerepelt ami arra utal, hogy minden valószínűség szerint ezekben a pénznemekben fogadnak el fizetést...az más kérdés, hogy biztosan nevetséges árfolyamon váltanak, úgyhogy szerintem jobban jártok azzal, ha dollárt visztek.

 

A sziget 5 perc alatt körbejárható, 1db ajándékbolt van rajta. Bevallom elképzelni sem tudom, hogy hogy lehetne alkoholt kívülről bevinni. Itthonról nem megy, mert már az országba sem engedik be, ott meg már csak a resort islandeken lehet kapni.

 

A hajó amivel bennünket hoztak vittek 22 fő befogadó képességű volt, amibe bele kell érteni a személyzetet is. Súlyhatárt sajnos nem tudom, mert mi 2 db 10-12 kg-s bőrönddel utaztunk, a belefért!:-)))

 

Nekünk nem hiányzott a fürdőcipő, a part menti sávban nem voltak kövek, csak a csodálatos selymes fehér homok, ott ahol meg már láttuk, hogy van kő az alján már úszva közlekedtünk tovább. Az, hogy meddig lehet besétálni partszakaszonként változik. Ebből a szempontból talán a Prémium bungik előtti rész a legjobb, de minden  fürdésre kijelölt rész rendben van.

 

Én láttam néhány halacskát a vízben, illetve egyszer egy rája is kimerészkedett. Sznori szempontból állítólag jó hely Fhilahohi, aki kipróbálta dícsérte, de nekem nincsen ezzel kapcsolatban személyes tapasztalatom.

 

Nagyon jó helyre fogtok menni, irigykedem nagyon!:-)

Ha még bármilyen kérdésed felmerül akkor keress bátran!

Előzmény: trioibi63 (26962)
trioibi63 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 26962

Kedves TR FX!

 Nagyon köszönöm a beszámolót nagyon sok hasznos információt megtudtunk. Még lenne pár kérdésem ha segítenél. Tudunk e fizetni euróval, vagy csak a dollárt fogadják el? Van e bolt vagy valami vásárlási lehetőség a szigeten? Mekkora a sziget? Milyen a part, hirtelen vagy lassan mélyülő, homokos vagy kavicsos, láttatok e állatokat a vízben,kell e fürdőcipő stb. Be lehet e vinni szeszesitalt, röviditalra gondolok ,vagy tudunk e ott venni? Van e a motorcsónak transzfernél csomag súlyhatár? Mekkora a motorcsónak,  kb hány személyes? Nagyon várom az infókat és előre is nagyon köszönöm. 

Korpi04 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 26961

Sziasztok,

 

 

Mi januárba mennénk Filiteyo-ra, ha volt valaki mostanában esetleg akkor megköszönném a segítségét abban hogy a superior bungiból melyik számozásúak vannak a legjobb helyen?

 

Előre is köszi mindenkinek!

 

Korpi

Tojglius Creative Commons License 2014.11.25 0 0 26960

Biamat, egy OFF válasz!

 

Sajnos a fóbiákban az a rossz, hogy akinek nincs az nem érti, hogy Neked miért van... hiába tudod Te is az "eszeddel" azt amit mindenki tud és mond (hogy pl a bogár-gekkó nem bánt, max kellemetlen és ijesztő ha átmászik Rajtad) attól Te még irgalmatlanul parázol egy ilyen helyzeten vagy rosszabb és tapasztalataim szerint gyakoribb esetben már a gondolattól is, hogy előfordulhat, pedig még elő se fordult... (nincs is gekkó a szobában, de mi van ha elbújt valahol és éjjel rádmászik)

 

Ha ennyire "súlyos" (hogy pl elronthat egy ilyen élményt-utazást) akkor lehet, hogy érdemes szakembert keresni... (Szerintem pszichológust és nem hipnoterapeutát) Talán tud olyat mondani, olyanra rájönni amivel legyőzheted/kontrollálhatod ezt...

 

Előzmény: biamat73 (26958)
TR FX Creative Commons License 2014.11.24 -1 0 26959

Sziasztok,


Tegnap mi is hazaértünk Fihalhohi-ról‎!:-( Szuper volt, nagyon-nagyon köszi mindenkinek a segítséget a felkészülésben!Hazafelé kicsit kalandos utunk volt, Maléból csak több óra késéssel tudtunk felszállni, mert egy másik gép meg éppen kényszerleszállt!:-(Szerencsére rendben sikerült földet érniük, én meg addig nekiláttam a beszámoló írásnak‎, hogy hasznosan teljen az idő!Íme:

Előkészületek:A Winairnél foglaltuk az utat, amit az ITS Billa Reisen szervezett. Mind‎ az itthoni, mind a kinti lebonyolítás hibátlan volt. Nagy-nagy elismerés a winaires lányoknak, megint szuper munkát végeztek (harmadszor utaztunk velük és biztosan nem utoljára), az ITS pedig hozta az igazi germán színvonalat, bátran ajánlom bárkinek!Emirates-el rep‎ültünk, aki velük tervez utazást a közeljövőben, az nem árt, ha a BUD-DXB vonal kiszolgálása színvonalát illetően manageli az elvárásait. Régi gép, túl új személyzet, amikor jobban tele van akkor még elég komoly a fejetlenség, de majd ahogy jobban bejáratódik az útvonal talán ez is összeáll.
Érkezés és csomagfelvétel után egy bácsi az iroda logójával ‎irányított bennünket a Fihalhohi-s pulthoz ahol kaptunk némi információt és már indultunk is a szigetreA gyorshajó ‎ transzfer tényleg kb 45perc, alkalmanként nagyobb "döccenőkkel" úgyhogy aki nagyon nem bírja a tengert annak érdemes lehet gyógyszerrel készülni, de alapvetően jól tolerálható.A megérkezés a szigetre tényleg óriási élmény, gondolom főleg azoknak akik hozzánk hasonlóan "első maldívosok".‎ Teljes volt a képeslap élmény és ebbe nem zavart be még a telefon jeladó torony sem, amit egyébként a szigetről tényleg nem is lehet látni.


Szoba:‎Fihalhohi , nagyon  természetes, 3* kis sziget. Amikor szeptember legelején lefoglaltuk az utat jóformán nem volt választásunk szoba típus tekintetében, mert lényegében már akkor teltházas volt, nekünk comfort bungi jutott. Általában nem fordítok különösebb figyelmet a szobára, mert az ember úgy sem ott tölti az idejét, de olvasva az itteni review-kat kicsit elkeseredtem, hogy márpedig én menthetetlenül a homokzsákokat fogom bámulni egész héten az emeletről és a sziget túlsó végére járatok strandolni... szerencsére pozitívan csalódtam!:-)Abban a pillanatban, ahogy megkaptuk a kulcsot rajta egy szép, nagy 70-essel tudtam, hogy rám mosolygott a szerencse, mert térkép szerint az már az északi partszakasz vízi bungik melletti része! Azt viszont, hogy tényleg iszonyú mázlink lesz akkor értettem meg, amikor odaérünk az aranyos, kis egyszintes házikónkhoz (ami ebben a kategóriában annyira kuriózum, hogy pontosan 2db ilyen van 2-2 szobával egész Fihalhohin)!:-)))))A szoba belülről elég átlagos, semmi extra. Szépen tisztán tartották, a teraszról a fák között látni az óceánt. 2 db szobaszámmal ellátott napágy jár hozzá amit az ember oda húz ahová jólesik, tehát ha a "rossz szakaszon" kap szobát akkor sem kell lemondani a tökéletes strand élményről, max kicsit többet kell cipekedni!:-)A fürdőben van tusfürdő, testápoló, sampon és balzsam, úgyhogy a hely szűkében lévők ettől és a strand törölköző cipelésétől is eltekinthetnek.Ha van otthon jól szállítható gumimatrac azt érdemes lehet elhozni, mert a napágyak elég kemények és matrac bizony nem jár hozzájuk!:-(A konnektorok az angol szabványnak megfelelőek, aki nem érez vágyat a grafit ceruza dugdosásra az jobban teszi, ha hoz magával adaptert. Ha egyik sem opció akkor a szúnyogriasztó kihúzásával lehet 1db EU szabvány konnektorhoz jutni.

 


Étkezés:‎Fihalhohi főszezonban félpanziós ellátást nyújt, de előfoglalási bónuszként upgradeltek bennünket ( és kb mindenki mást is) teljes panzióra. ‎Az embernek az első étkezéskor kijelölnek egy asztalt, ami az egész nyaralás alatt az övé, így soha nem kell  helyre vagy tiszta evőeszközre vadászni.
A Tripadvisor-on több komment született arról, hogy osztozni kell az asztalokon. Ebben lehet valami, mert több esetben is 2 szobaszám volt feltűntetve, de mi szerencsére megúsztuk, vélhetően azért, mert nem nagyon volt más magyar vendég akivel össze tudtak volna boronálni.

A reggelinél tettek ki 2 fele eléggé műízű szörpöt, illetve por kávét és teát, egyébb italokért fizetni kellett. A meleg italok a többi étkezésnél is ingyen voltak. Aktuális árak: 1.5l víz $4.35, 0.5l víz a minibárból $1.5, kis üdítők $3.5.‎Ha valamilyen ital nem fogy el nyugodtan ott lehet hagyni az asztalon, senki nem nyúl hozzá és így legalább nem kell minden étkezéskor mindenből újat rendelni.
A kaja a 3*-os színvonalnak megfelelt. Reggelinél mindíg volt kívánság szerint sütött tojás, valami fr‎issen sütött édes reggeli (palacsinta, gofri, french toast) és persze a szokásos virsli, bacon(nek látszó tárgy) ami disznó hiányában elkepzelni sem tudom miből készülhetett, elősütött rántotta, főtt tojás, műzli, néhány fajta sós-édes péksüti és 2-3 fajta gyümölcs.Az ebéd és a vacsora nagyjából azonos koreográfiára zajlik: 1 féle leves, valami ázsiai rízs/tészta étel, valami olasz tésztaféle, 2-3féle köret, 2-3féle hús étel, valami curry, valami helyben sütve/grillezve, 3-4féle desszert és persze gyümölcs.‎Az italfogyasztást sajnos nem iratják azonnal alá hanem csak nap végén vagy másnap, ezért egy kicsit nehéz követni.


Intetnet:Wi-fi csak a vizi és a prémium bungikban van, a többi szobában pénzért sem megoldható. Mi 3 órányi netet vettünk $12‎-ért, amit a recepciónál lehet felhasználni.


(Erről eszembe jut, hogy utazás előtt felmerült a kérdés, hogy milyen évjáratú USD bankjegyeket fogadnak el. Jelentem: tapasztalataim szerint bármilyet, de a legkisebb gyűrődéstől, szakadástól, irka-firkától hisztissé válnak.)


Fakultatív programok:‎Kirándulásokra jelentkezni a recepción lehet. Egy hirdető táblán kell az embernek a megfelelő kirándulás listájára felírni a nevét és a szobaszámát. Mi a Dolphin Sunset nevű programra neveztünk be, ez két órányi esti hajókázást jelent, ahol vagy jön a delfin vagy nem. Mázlink volt, már bőven a visszafelé úton sikerült megpillantanunk a hátuszonyát több alkalommal is, összesen kb 3 másodpercre. A Sunset napirendi pontból nem sokat láttunk, mert sajnos a hét második felében nem volt hozzánk valami kegyes az időjárás!:-( 
Időjárás:3 nap telt el sok-sok felhővel és gyakori záporokkal, de azért mindig volt néhány strandolásra alkalmas óra is. Többször jártunk már kifejezetten monszun időszakban Ázsiába és eddig mindig megúsztuk a komolyabb esőt, azt hiszem, hogy ez már valahogy kijárt nekün, még ha fájdalmasan érintett is!:-(Beszélgettünk egy helyi arccal és ő azt mondta, hogy a tél bármelyik hónapja kockázatos, aki garantált napsütést akar az a március-májusi időszakban ‎menjen!
Az eső nyilván a szúnyog populációnak is kedvezett. Nem volt invázió, de azért akadt néhány. Ha valaki hozzám hasonlóan a helyi márkákban bízik elsősorban és járt már Indonéziában, akkor‎ vegye elő a Sofellt a ládafiából, mert itt is az a menő.Elektromos riasztó van a szobában, úgyhogy azt felesleges otthonról hozni.
Hazautazás:A hazaindulás a legtöbb légitársasággal elég kellemetlen tud lenni, mert Fihalhohi-ról helyi idő szerint (1h-val több van, mint Maléban) 15:30-kor indul az utolsó reptéri transzfer, így az ember fél négykor már a reptéren van pedig a legtöbb gép este indul. A probléma áthidalására az utazási iroda szervezésben elmentünk megtekinteni a főváros meglehetősen felejthető nevezetességeit. Még így is jóval korábban értünk vissza, mint kellett volna, úgyhogy a Dutyiban Free kínálatban is volt időnk elmélyedni (szerény)!


Malé city tour:‎$19 ért vesztegetett max 2 órás elfoglaltság. Ha valaki elszántan menni szeretne annak a kedvéért álljon itt, hogy a fenti összeg tartalmazza egy english speaking guide szolgálatait, a komp jegyet Maléba, de külön fizetendő a reptéri csomag megőrzés $5/db.A "kirándulás" során megtekinthető az elnök egykori háza és jelenlegi irodája, az Iszlám centrum, a Friday Mosque, helyi zöldség és gyümölcs piac, valamint a háborús hősök emlékműve. Erősen javallott odasétálni a Malé ferry feliratú bódéhoz és önállóan intézni a továbbiakat. Malé túl kicsi ahhoz, hogy el lehessen benne veszni, ráadásul az összes említés méltó nevezetessége a kikötő 200m-es körzetében van.


Kilépési illeték:Többször szóba került már itt a fórumon is a kilépési illeték kérdése. Az irodától kapott tájékoztató anyag szerint is létezik ilyen, de tőlünk senki nem kért egy árva vasat sem.


Tervezzük, hogy egyszer egy időjárási szempontból kedvezőbb időpontban még visszatértünk a Maldív-szigetekre, úgyhogy továbbra is szorgosan olvaslak majd benneteket! Ha valakinek bármilyen kérdése lenne szívesen válaszolok!:-)

Valamilyen rejtélyes okból nem enged képet feltölteni, de alkalom adtán majd teszek fel néhányat.


Mégegyszer nagyon köszi a tanácsokat és a sok segítséget!:-))))

 

biamat73 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26958

Nagyon aranyosak vagytok, koszonom szepen. Mikor a La Digue szigeten voltam valamikor ejszaka arra ebredtem, hogy egy szazlabu masik a nyakamon... a szurke gekkok is nagyon zavartak este es ejszaka ugy a szobaban, mint az etteremben, es napkozben a zold gekkok a kulso falakon :-) Szamomra remalom voltak az estek es az ejszakak :-( Aprilisban Thaifoldon voltunk, ott en is rajottem, hogy a gekkok nem szeretik a klimat, de meg mindig orulten irtoztam... Gondoltam keresek egy hipnoterapeutat, talan az segiteni fog. 

TR FX Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26957

Sziasztok,

 

Tegnap hazaértünk Fihalhohi-ról. Este lesz beszámoló.

(trioibi63, ha sürgős kérdésed lenne akkor addig is tudsz keresni emailben!)

Előzmény: TR FX (26888)
TR FX Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26956
Wanbo, 2 pici pecsét van (be és kilépéskor), amit az ázsiai helytakarékosság jegyében az első olyan foglalt oldalon helyeztek el, ahová befér. Nekem pl egy terpeszkedő török pecsét mellé nyomorították be pedig lett volna neki üres oldal is ha az vonzza a szemüket. Amúgy ahány helyen jártunk Ázsiában mindenhol nagyon takarékosan bántak a helyjel, lehet neked is több marad majd, mint amennyire számítanál!;-)
Előzmény: wanbo (26935)
andi265 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26955

Gekkó?

Annyira fél tőled, hogy jól megnézni sem lesz lehetőséged:) Ha megmoccansz, menekül.

Nehogy e-miatt ne menj!!!

A fóbia legyőzhető. Én  víztől féltem, mert majdnem megfulladtam.  Most ki  sem lehet szedni belőle.

Előzmény: biamat73 (26952)
eufória77 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26954
moonwalkr Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26953

Szia!

 

 

A fóbiák komoly dolgok, de azért nincs veszve minden:)

 

1. A gekkó nem szereti a hideget, sokszor elég ha a klímát elég hűvösre állítja az ember (és persze alaposan betakarózik) és nem lesz gekkó a szobában

2. A gekkó valahol a falon, vagy a plafonon fog ücsörögni és a legyeket, szúnyogokat kergeti esetleg, Neked a közeledbe sem fog menni, egyszerűen más az élettere

3. Sok szállodában lehet baldachinos ágyat találni szúnyoghálóval, ez fizikailag is meggátol mindent – inkluzíve gekkó – attól, hogy találkozzatok. Lehet hogy buta szempont, de keress olyan szállodát és/vagy szobatípust, ahol baldachinos az ágy.

 

Előzmény: biamat73 (26952)
biamat73 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26952

... hat akkor ez sem nekem valo! Seychelles szigeteken voltunk 2011-ben, minden csodalatos volt, csak a gekkok miatt nem tudtam aludni ejszaka, annyira feltem. Akkor szembesultem a fobiammal :-) Koszonom az infokat.

andi265 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 26951

Szia Ga-Bor!!

Közi szépen:)

Előzmény: ga-bor. (26939)
martini07 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 26950

Nem haladja meg a 24 orat, 4-5 ora lenne csak. Miert valtoztatjak annyit a menetrendet? Ez azert nem tul jo...

Előzmény: COOP (26947)
martini07 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 26949

Koszonom szepen mindenkinek a segitseget! :)

somi55 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 26948

Sőt,hangyák és pókok is,ruszkik meg a spájzban.

Na jó,nem a spájzban,hanem a szomszédban.)))

Előzmény: biamat73 (26945)
COOP Creative Commons License 2014.11.22 0 0 26947

Mi is velük megyünk és igaz nem ide, hanem a másik irányba, és mivel tavasz óta állandóan változik a menetrendjük és már terminált is kell majd váltanunk Moszkvában, írtam nekik, hogy kell-e vízum.

Itthon egyik iroda sem tudta megmondani, és sokmindent olvastam én is.

Ha 24 órán belül van a tranzitidő, akkor nem kell vízumot váltanunk. Ha ezt meghaladja, akkor kell, anélkül, hogy kitennénk a lábunkat a terminálból. Ez a pontos vízumhelyzet a moszkvai átszállással kapcsolatban.

Gondolom nem haladja meg a 24 órát a ti tranzitálásotok sem.

Előzmény: martini07 (26942)
moonwalkr Creative Commons License 2014.11.22 0 1 26946

Szia!

 

Igen, van.

Előzmény: biamat73 (26945)
biamat73 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 26945

Sziasztok! Lenne egy kerdesem: van gekko a szobakban?

 

agro1 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 26944

Nem kell vízum, mert az időt a tranzitban töltöd el.

 

Előzmény: martini07 (26942)
Sz.Nikki Creative Commons License 2014.11.22 0 0 26943

Nem szükséges, legalábbis mi semmi ilyesmivel nem találkoztunk.

Előzmény: martini07 (26942)
martini07 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 26942

Szia Sz.Nikki!

 

Koszonom szepen a gyors valaszt! Meg annyi kerdesem lenne, hogy tranzit vizum szukseges-e, mert minden oldalon mast irnak rola.

 

Udv: M.

Előzmény: Sz.Nikki (26941)
Sz.Nikki Creative Commons License 2014.11.21 0 0 26941

Szia martini07!

 

Bár nem Maldív volt az úti cél, mi két hete utaztunk Aeroflottal Bangkokba.

 

Thaiföldi élménybeszámolómból egy részlet, ami segíthet eldönteni a kérdést:

 

"Hosszas vívódás után végül Aeroflottal repültünk, amivel maximálisan meg voltunk elégedve. Semmi negatívumot nem tudnék mondani, sőt, pozitív csalódás volt, pedig jó pár légitársasággal repültünk már. Már én sem tudom, hogy miért is féltünk őket választani, de akinek bármi fenntartása van az orosz légitársaságot illetően, szerintem bátran lehet az Aeroflottal utazni. A kaja és a kiszolgálás is nagyon rendben volt, bőröndök is megérkeztek, annyit említenék meg, hogy alkoholt egyáltalán nem szolgálnak fel ezen és még pár útvonalon."

Előzmény: martini07 (26937)
Thongpo Creative Commons License 2014.11.21 0 0 26940

Szia BrigiBaba30,

 

éppen a héten értünk haza Filitheyoról, szóval kérdezz bátran amíg friss az infó.

 

Kirándulások:

- Snorkel safari - fél napos/egy napos

- Island hopping helyiek által lakott szigeteken - egész napos

- Morning fishing

- Sunset fishing

- beach BBQ

 

Mi is félpanzión voltunk, szerintem teljesen elég. Ital árak:

- koktélok 15 USD

- jegeskávé 5 USD

- ö,33 sör 6 USD

- víz 0,5/1 literes 2,5/5 USD

- üdítők/juiceok 4 USD

 

(csak 1 liter palackozott víz van a szobához naponta)


A sunset bárban 15-17, a main bárban pedig 17-19 óráig van happy hour, amikor az alkoholos dolgok (koktélok, sörök, üveg borok, rövidek) fél áron vannak.

1 darab partra vetett döglött medúzával találkoztunk az utolsó napok egyikén.

Üdv

Előzmény: BrigiBaba30 (26938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!