Keresés

Részletes keresés

Sborisz Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26557

Szia!

Ajánl(hat)anám esetleg Komandoo-t...

jó szállás, kicsi/nagy de szép( gyönyörű--Filitheyo szerű) reef, rengeteg formációval....

:)

Előzmény: KZoo82 (26556)
KZoo82 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26556

Sziasztok,

Rengeteget olvasgattam a fórumot....már voltunk thaiföldön 3X, de most szeretnénk kipróbálni más úti célokat...maldív szigeteket, 2 hétre szeretnénk menni, ezért nem lenne jó mellé lőni  a sziget, resort kiválasztásával....

Először a palm beach resortot néztem, rengetegen dícsértétek...tényleg szinte minden passzol, ár-szép part-jó visszajelzések....de, nekünk fontos hogy a sziget körül szép, halakban gazdag legyen a korallzátony.... Palm beach-hez nem annyira találtam "snorkeles" élménybeszámolót...jól gondolom akkor, hogy ez ennek a szempontunkank nem annyira felelne meg???? 

Aztán képbe jött (Bandos ajánlására)Filitheyo, itt gyönyörű, változatos képeket láttunk a víz alatti élővilágról....viszont a szállás....szerintetek a palm beach szintjén van? annak kicsit szimpatikusabbak a szobái... ehhez is várom a véleményeket, benyomásokat....

Most harmadiknak pedig Meeru-t néztük, nagyon korrekt a honlap, skbeok info van fent, étlap, kirándulások árai is, ami elég ritka... a hármat összehasonlítva, kinek mi a véleménye... tudom hogy szubjektív éppen kinek mi tetszik, de jó néha mások nézőpontját is meghallgatni, ez rávilágíthat valamire amit nem vettünk észre...

 

előre is köszönöm, már eddig is sok infot gyűjtöttem a fórumról...

ü.

zoli

monik4 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26555

Sziasztok!

 

Tudtok abban segíteni, hogy a szigetre látogatás szempontjából melyik időszak nevezhető a legolcsóbbnak.

Köszönöm!

moonwalkr Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26554

Royal Island:

 

 

És ha túl kicsiben nyílna meg, itt az eredeti lelőhely eredeti méretben: Mondomaldive.it

Előzmény: hun728 (26553)
hun728 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26553

Sziasztok!

 

Van valakinek Royalról sziget térképe amin be vannak számozva a villák,

 

andi265 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26552

Szia,

Royalon mi a 130-as villában laktunk tavaly. Szuper széles partja volt, közel a sziget csücskéhez.

Körbejárva megállapítottuk, hogy a legjobb partszakasz, nem is cseréltünk, pedig mindig variálok:)

Csendes, kis sétára mindentől, de nincsenek nagy távolságok ott.

Közvetlenül mellette már csak 1 villa és utána az elnöki lakosztály volt és egy óriási "Banyan Tree", nem tudom, mi ez magyarul, de gyönyörű.

Előzmény: hun728 (26551)
hun728 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 26551

Sziasztok!

 

Szeretnék tanácsot kérni, hogy Royal Islandon hová érdemes Beach villát foglalni. Minden javaslatot szívesen veszek a szigettel kapcsolatban.

 

moonwalkr Creative Commons License 2014.08.25 0 0 26550

Szia!

 

Kicsit túl általános a kérdés, mivel ezerféle oltás van.

 

A klasszikus trópusi oltásokat (pl. sárgaláz), vagy gyógyszereket (pl. malária) elfelejtheted, ezek nincsenek, mivel nincsenek olyan nagyobb állatok, amik hordozhatnának valamilyen kórt és amit az a kevés szúnyog terjeszthetne.

 

Amit még ajánlani szoktak a hepatitisz és hastifusz elleni oltás. Utóbbira biztos nem lesz szükség, Maldivon ugyanis kitűnőek a higiénés viszonyok (a szállodaszigetek általában európai tulajdonban és vezetés alatt vannak, tehát európai sztenderdek vonatkoznak a higiéniára is), nemigen fogsz "emberi ürülék által terjesztett" fertőzéssel találkozni.

Nagyjából ugyanez igaz a hepatitiszre is. Ezt az oltást még Horvátországba is ajánlani szokták a különböző oltóközpontok - sőt a külföldiek számára Magyarországra is, mivel közepesen veszélyeztetett országok közé sorol minket a WHO - mivel a fertőzés "szájon át, mosatlan zöldségekkel, gyümölcsökkel, fertőzött élelmiszerekkel, a partmenti vizekben tenyésztett tengeri állatokból készült nyers vagy nem eléggé átfőzött tengeri ételekkel, vagy nem ivóvíz minőségű vízzel kerül be a szervezetbe". De Maldivon kicsi ez a higiénés veszély is, igaz nem nulla. Semmivel nem nagyobb a kockázat, mint egy horvát, vagy olasz nyaraláson, vannak, akik még ezért is beoltatják magukat, de van, aki még Indiába, vagy Nepálba sem hajlandóak beoltatni magukat. Ez a saját vérmérsékletedre van bízva.

Előzmény: tintike41 (26549)
tintike41 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 26549

Sziasztok!! Aki volt nyaralni Maldivon az kapott valami védőoltást? Azt néztem az interneten ,hogy nem kötelező de, ajánlott!!!  

Magic11 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 26548

Szia Bandos !

 

Üdv újra itthon. Fili partjáról írnál egy kicsit. Mennyit változott , milyenek most a viszonyok ?

Jó volt újra ott ?

 

Magic

Előzmény: Bandos (26540)
Casady Creative Commons License 2014.08.22 0 0 26547

Szia! Én voltam egy egész napos sznori túrán, 5 helyszín + lakatlan sziget, illetve island hopping alkalmával egy 6. Sznori helyszinre is elvittek. szubjektív véleményem, hogy ezek a helyszínek egymáshoz viszonyítva egyformán szépek, több a korall mint house reefen, viszont én a house reefen sokkal több es érdekesebb halat és egyéb állatot láttam. Pl teknős ,rája,cápák, barracuda, egy óriási hal ( volt vagy egy méter), stb..

 

 

nyuszka0301 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 26546

Üdv itthon újra! :) 

Köszönöm a kellemes leírást, nagyon jó volt olvasni! :) és a tippeket is, mindenképp hasznos lesz. Megerősítették, hogy akkor így már tuti, hogy nekünk is elegendő lesz a fp ellátás, aztán akkor úgy ebédelek, uzsonnázunk, ahogy kedvünk tartja. Így akkor se fogok bosszankodik, ha épp egy sznoritúra miatt kicsúszunk az ebédidőből. Ti írtátok egyébként, hogy voltatok ilyen túrán.. Megérte befizetni rá, vagy Fili élővilága magában annyira csodás és sokrétű, hogy nem tudta egy fakultatív felülmúlni? 

Előzmény: Bandos (26542)
Casady Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26545

Sziasztok!

 

örülünk, hogy épségben megérkeztetek! Utólag is köszönjük a sok hasznos információt és tanácsot amit kaptunk tőletek. Mi átmentünk Malé-be idegenvezetővel. Érdekes volt, de sajna hamar besötétedett, így a főbb látványosságok és szuvenír vásár után idő előtt visszamentünk a reptérre. Érdekes hogy mi már egy hete itthon vagyunk, mégis még mindig érzem azt az atmoszférát, hangulatot ami ott elbűvölt minket. 

Előzmény: Bandos (26541)
Bandos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26544

Szia,

 

Minkettőt ajánlom, és mindkettő szuper sziget, bár nagyon eltérőek egymástól.

Leginkább tőled függ, hogy melyikre érdemes mennetek, illetve főleg attól, hogy nektek mik a preferenciáitok (pl. inkább parkosított, trópusi kert jellegű növényzet rengeteg virággal, vagy inkább természetes növényzet néhol mangrove részekkel, kövezett, szépen rendezett utak, vagy mindenhol homokos ösvények, szép nagy medence, gyönyörű megvilágítással, vagy egyszerűbb medence, de naplementére néző kilátással, stb.). Ha megírod, hogy Te mit vársz el leginkább egy maldív nyaralástól, akkor szívesen válaszolok, hogy ahhoz az elváráshoz melyik sziget illik pobban.

Nekünk ez a két kedvenc maldív szigetünk (az eddigi kb. 15-ből), a Royál-on négyszer is voltunk, Filitheyo-n pedig háromszor, de akár holnap indulnék a kettő közül bármelyik szigetre. (Bár így, hogy az egyikről tegnap jöttem vissza, ha holnap újra indulhatnék, akkor most inkább a másikra mennék.)

 

Bandos

Előzmény: frufruf (26539)
Bandos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26543

Mi 2010 áprilisában nem tudtunk elrepülni a maldívra, mert a Qatar Bp-Athén járatát pár órával korábban törölték a vulkánkitörés okozta hamufelhő miatt. Akkor úgy tűnt, hogy csak 1 napig lesz zárva a reptér, így még aznap átfoglalta nekünk az Admiral Travel 2 nappal későbbre a repjegyet is és a hotelt is, szerencsére ingyen és bérmentve. 2 nappal később az volt a hír, hogy délben feloldják majd a légtérzárat, a mi gépünk pedig 3 órakor indult volna. Ki is mentünk a teptérre, de a légtérzár végül du. 6-ig tartott, így megint törölték a Qatar járatot, és mi mehettünk haza. (Mondtuk is magunknak viccesen, hogy az volt életünk legrövidebb nyaralása, délben indultunk taxival a reptérre, ott eltöltöttünk pár órát, 4-kor kiírták, hogy törölték a járatot, és 5-kor már otthon is voltunk.)

Így már nem is tudtunk áprilisban elutazni, mert tovább már nem tudtam tologatni a szabimat a munkahelyen. Szerencsére az Admiral Travel megint segített, és átfoglalta a repjegyet 1 hónappal későbbre, május végére. A repjegy átfoglalás megint ingyenes volt (tudtommal a Qatar Airlines minden esetben így járt el, akinek törölték a járatát), és a szállás átfoglalásának sem volt semmilyen költsége, mert a Der/Meiers is, ahol az Admiral Travel foglalta a szállásunkat, szintén nagyon rugalmasan járt el a járat törlések és átfoglalások esetén.

Előzmény: moonwalkr (26538)
Bandos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26542

Igen, ahogy Casady is írta, a deluxe bungik is gyönyörű helyen vannak, és szerintem nincs is különbség közülük, mindegyik előtt nagyon klassz a part. Itt szélesebb a homokos part is, és a vízben jóval nagyobb a lagúna, viszont így a reef-hez kb. 150-200 métert is úszni kell. A bungi mérete valamivel nagyobb, de a terasza viszont kicsit kisebb, mint a superior-nál.

 

Mi félpanzión voltunk, de minden nap ebédeltünk az "a la carte" étteremben a medencénél, a tengert bámulászva. A különböző saláták, szendvicsek, hamburgerek, pizzák és az olasz kaják ára kb. 14-18 USD volt, az egyéb kaják (pl. indiai chicken tikka masala, mexikói csirke vagy marha fajitas, maláj tészta királyrákkal, stb.) kb. 18-22 USD. A svédasztalos ebéd ára 42 USD lett volna, így szerintem jobban megéri csak félpanziót befizetni, és így oldani meg az ebédet. A reggeli és a vacsora úgyis annyira bőséges, hogy az szinte hihetetlen. Hatalmas a választék, nagyon nehéz megállni, hogy ne kajálj túl sokat, csak a desszertekből kb. 6-8 fajta van, és minden nagyon finom!

Előzmény: nyuszka0301 (26529)
Bandos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26541

Szia Casady!

 

Szuper a videó! A tegnapi hazaérkezés után az egyik első dolgunk volt, hogy megnéztük. Néha úgy éreztük magunkat, mintha ott lettünk volna melletted mi is! És persze a teknős is és a kiscápa is ismerős volt, és néhány halacska is a sok közül.

(Persze pl. a megérkezéskor, annál a hatalmas esőnél, tényleg ott is voltunk...)

 

Bandos

Előzmény: Casady (26517)
Bandos Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26540

Sziasztok,

 

Tegnap mi is megjöttünk Filitheyo-ról. Az utolsó pár nap is nagyon klasszul telt.

Az időjárás vasárnapig kiváló volt, aznap pedig teljesen zavartalan napsütés volt, és egészen hihetetlenül nyugodt volt a víz, fantasztikus élvezet volt így sznorizni. Még hétfőn délutánig is megfelelő volt az idő (napos-felhős), majd hétfőn este jött egy viharfront hatalmas széllel, és rengeteg esővel. Kedden is szinte egész nap esett, de így legalább nem fájt annyira a búcsú. A maldív meteorológiai honlapon láttam, hogy kedden 70 mm eső esett Male-n! Egyébként még most is ott van a maldívon ez a viharfront, és várhatóan szombatig tart majd.

 

Az utolsó napon, kedden szerencsére délután 3/4 4-ig maradhattunk a szobában, majd 3/4 5 körül hagytuk el a szigetet, a hidroplán pedig 5-kor indult.

Miután a Turkish csak késő este 23.40-kor indult vissza, így már előzetesen a Booking.com-on lefoglaltunk Hulhumale-n egy kis szállodai szobát a Newtown Inn nevű hotelben, ahol még pár órát eltöltöttünk kényelmesen, és még egy nagyon finom indiai vacsorát is elfogyasztottunk a hotel saját éttermében. Ez a kis hotel mindössze 10 perces autókázásra van a reptértől, természetesen a hotel intézte a transzfert is. 

http://newtowninn.com/

 

Ha valakinek esetleg még van kérdése Filitheyo-ról, vagy a Hulhumale-i hotelről, szívesen válaszolok.

 

Bandos

 

Előzmény: Bandos (26514)
frufruf Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26539

Szia Bandos!

 

Csak egy gyors kérdés, hogy Filitheyot vagy Royalt ajánlanád inkább, illetve miért? :) Köszi! (Első maldív utunk lesz, és már pár hónapja rágódok ezen a kérdésen, de nem jutok dűlőre. Decemberben mennénk.)

Előzmény: Bandos (26503)
moonwalkr Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26538

Szia!

 

Ez elvileg vis major helyzet lenne, de a magyar (és EU) jog szerint a légitársaságnak kötelező segítséget nyújtania. Egy ilyen esetben tehát, ha Te éppen kinn vagy és kitör a vulkán, haza kell juttatniuk. A gyakorlatban ez például azt jelentheti, hogy elhoznak egy olyan reptérig, ahol nincs tilalom (pl. Róma), majd onnan busszal, vonattal, hajóval, stb. jöhetsz végül haza. A vis major a kártérítési felelősség alól mentesíti a légitársaságot, azaz nem kell kártérítést fizetniük, mert pl. ez a hazahozatal több napig tartott és ezért pl. plusz nap szállásokat kellett fizetned, mert nem fértél fel az első "mentesítő" járatra, vagy lekéstél egy fontos tárgyalást stb. De haza biztos haza fogsz jutni, csak legfeljebb kalandosan és több idő alatt, mint amikor simán forognak a fogaskerekek.

 

Általában mindig van megoldás:)

 

Például sokkal nagyobb gáz, ha már ki sem jutsz, mert pl. lefoglalsz egy utat októberre a mai napon, be is fizeted amit kell és mondjuk szeptember végén kitör a vulkán, és két hétig minden járatot törölnek. A szállásra költött pénzt nem követelheted vissza és nem követelheted a légitársaságon sem a jog szerint. Viszont itt a fórumon is volt olyan (konkrétan Bandos, ha jól emlékszem), aki így járt és el tudta intézni a szigettel, hogy későbbre írják át a foglalását. Szóval mindig mindenre van megoldás.

Előzmény: bambibetty (26536)
mv.andras Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26537

hát ezt sajnos nem tudom, hogy ebben az esetben kit és mi terhel. 

Nyilván nem a Ti hibátok lenne, de gondolom a vis maior esete itt fennállhat a légitársaság részéről is. 

szerintem vannak itt a fórumon ebben jártasabbak, kíváncsi lennék én is, hogy ilyenkor mi történik. 

Nyilván kényelmetlen lenne ha hazafelé egy túlzsúfolt reptéren kéne tölteni X órát, de még mindig jobb mintha mondjuk nem jutnál ki ... 

De nem parázz, október még arrébb van és pozitívan kell hozzáállni :) 

Előzmény: bambibetty (26536)
bambibetty Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26536

Tegyük fel kitörne. Nyilván széliránytól függően nem lehet tudni, hogy a magyar repteret bizonyos irányokba lezárnák. De tegyük fel, ha kint vagyunk, és akkor tör ki?? Nem jöhetünk addig haza? Ilyenkor a költségek minket  terhelnek? (Nagyon beparáztam, októberben utaznánk. 

mv.andras Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26535

Szia,

gondolom attól függ merre viszi a szél a hamut/porfelhőt, illetve milyen a koncentrációja. 

ha jól emlékszem utoljára 2010 ben volt ugyanez a probléma, és emlékeim szerint akkor Svédország, Norvégia

Dánia, Hollandia, Anglia, Németország, Lengyelország, Csehország légterét tréfálta meg, illetve volt lezárva a légiforgalom. 

Ha jól emlékszem akkor egy éjszakára volt elrendelve hazánk felett a légtérzár, 

Az biztos ha kitörne megint, akkor rendes kis káoszt okozna megint. 

 

http://www.flightglobal.com/assets/getAsset.aspx?ItemID=33744 

 

ezt a fotót találtam az akkori hamufelhő útvonaláról. 

Előzmény: bambibetty (26534)
bambibetty Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26534

Egy kissé aggodalmas kérdéssel fordulok hozzátok. Ma hallottam a híradóban, hogy fortyog az izlandi vulkán, talán kitör, talán nem, még nem tudják. Mi történik akkor ha kitör? A teljes európai légtér blokkolva lesz? 

Pranit Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26533

Kuramathi-t is tudom ajánlani, a 4. legnagyobb sziget (Sun a legnagyobb).

Ott is volt diszkó, bár mi nem voltunk, de néha hallottuk a zenét.

Árra keress rá, mert sokféle szálláskategória van, ezeknek mind különbözö az ára.

Előzmény: feriland (26525)
Casady Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26532

Szia! 

 

Szerintem a deluxe oldalon is ugyanolyan gyönyörű a part, csak többet kell úszni a reefig. Sokat jártunk arra. Egyedül a sziget keleti oldal ahol teljesen kimosta az óceán de ott javarészt a személyzet lakik. Szerintem azt a néhány bungit nem adják ki amik ott vannak.

mi teljes panzión voltunk. Mindig bőséges volt, és nagy választék. Viszont így mindig menni kellet ebédelni ha már be volt fizetve, ez meggondolandó.

Előzmény: nyuszka0301 (26529)
bambibetty Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26531

Ebben benne van minden igen :) Talán a biztosítás nem, ami rajtad múlik hogy kötsz-e vagy sem :) 

feriland Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26530

Azaz átszámítva durván 1 100 eur/fő, s ebben már benne vannak az illetékek is? 

Megnéztem a videót, hát... életem legszebb napjai lesznek, ha odaérek :)

Előzmény: bambibetty (26526)
nyuszka0301 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26529

Sziasztok, Üdv Casady és Bandos! 

 

Jó volt olvasni a beszámolóitokat és gyönyörűek a képek is, amit Casady féltett. 

Mivel többnyire már teljesen megnyugodtam és minden kételyem elszállt a választásunkat illetően, így annyi kérdésem lenne, hogy bár Ti nem azon az oldalon voltatok, de van esetleg javaslatotok a Deluxe bungikat illetően? Jártatok - e arra, és ha igen, milyennek láttátok azt a részt? Tudom, hogy ott nem annyira csodás a part, mint a Ti oldalatokon, de azért mégis? :) továbbá hogy milyen ellátáson voltatok? Ha esetleg nem AI, akkor kifizetődő volt a másik és elegendő? 

Nagyon köszi előre is válaszaitokat! És Bandos! Még Tőled is várjuk a kép képeket! ;) 

 

Nyusz 

tök jenő Creative Commons License 2014.08.20 0 0 26528

Sziasztok!

 

Sri Lankáról szeretnénk eltölteni egy hosszú hétvégét Maldívon. Melyik szigetre utazzunk? Köszönöm a válaszokat. 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!