De jó, hogy mások is így várják!!!nálam ez már kóros. Éjszakánként a tableten maldív veideókat nêzek. Tavaly februárban mi kikaptunk az egyhetes esőt, de ott még az is jó volt. Már csak 77nap. Egy örökkévalóság. Bő 3hét a paradicsomban.reméljük nem lesz annyi eső mint tavaly.
Biztos járunk arrafelé, feleségemmel sokat szoktunk sétálni naponta többször kerülünk szigetet, szerintem jobban, egyszerűbben lehet napozni séta közben. Én nem tudok feküdni a napon, ha lehet árnyékba húzódom, de a séta megteszi jótékony barnító hatását! Majd dokumentálom a villa állapotát minden rendben van e :)
Mennénk mi is már január vége felé lenne az igazi, viszont tapasztalatok alapján akkor még nem ideális. Mostanában tényleg kiszámíthatatlan mikor esik még mikor nem. Idén résztvettünk Február végén abban a hatalmas esőzésben amit kaptak a szigetek, szerencsére 1-2 nap volt és az sem teljes nap. Számomra búvárkodás miatt is jobb a minél később, mert lezajlik a plankton virágzás tisztul a víz márciusra. Az elmúlt pár utazáson már könnyebben eresztem a szigeteket hazafelé mint eleinte, de azért ilyenkor már nagyon hiányzik!
Biztos elmész a 427-es Beach villa mellett, ott laktunk tavaly. A jópofa szakács embernek is az üdvözletünket küldjük a Koamas étterembe aki minden reggel és este frissen készíti a jobbnál jobb ennivalókat. Vissza vágynánk, de azok a fránya anyagiak..............
És igen, mi is számoljuk a mérföldköveket. Mikulás (az unokák miatt ez fontos), karácsony, aztán már rá is fordultunk az utazásra. Már csak egy búvárszemüveget kell vennem, mert a régi tönkrement:(
Valahogy nekünk ez egy sarokpont amikor ennyi van hátra a következő csodáig. Aztán a Karácsony a köv. időpont amikor már hu de közel van. Utána jön az eszméletlen hosszú Január-Február, nagyon lassan telik az idő :) Már minden Youtube videó megnézve, lassan a csomagok is összerendeződnek! Ismerős valakinek?
Sziasztok! Lassan közeledik a Maldívi utazásunk Filitheyo-ra. Én fogom mobilról intézni Dubajból az IMUGA-t, a kérdésem az, hogy milyen fényképet kell feltölteni? Elég, ha mobillal készítek egy arcképet, amit leméretezek a megfelelő méretre? Vagy van valami különleges dolog ezzel kapcsolatban (pl. nem lehet mosolyogni a képen)?
Szia! Nekünk már csak 110 nap!!! Végre megvettük az utolsó szakasz jegyét is. Sharjah- Budapest Pegazussal. Dubaj-bud helyett. Male-Gan jegy is lefoglalva. Már csak számolni kell a napokat. Te mikor mész legközelebb a Maldívra?
Kisgyerek témához csak annyi, hogy nekem több ismerősöm is volt a maldívon egész pici gyerekkel, és közülük senki nem bánta meg utólag, hogy így utaztak.
Az elmúlt több, mint 20 évben számtalan pici gyereket láttunk a szüleivel a maldívon, néhányszor még pár hónapos babákat is, de egyszer sem láttuk vagy tapasztaltuk, hogy a gyerkőcök rosszul érezték volna magukat, vagy nyűgösek lettek volna.
Még egy mondatodra szeretnék reagálni, azt írod, hogy a maldívon "kizárólag" a vízi élőilág az attrakció. Hát én ezt nagyon nem így gondolom.
Aki viszont így gondolja, annak szerinten nem érdemes a maldívra utaznia, és jobban jár, ha a maldív helyett inkább pl. Egyiptomba, a Vörös-tengerhez utazik.
(Én egyébként nagyon szeretek Egyiptomba is utazni a Vörös-tengerhez, jártam ott is sokszor. De oda gyakorlatilag tényleg "csak" a vízi élővilág miatt utazom. A maldív az nekem teljesen más, és sokkal több, mint a vízi élővilág.)
Filitheyo biztos nagyon klassz lesz, mi négyszer is jártunk ott 2006 és 2022 között, és nagyon szeretjük.
Mezítlábas sziget, igazi maldív hangulattal, teljesen rendben lévő szolgáltatásokkal, a trópusi növényzet pazar, a reef pedig csodás!
Ha az Emirates foglaláson belül visszafelé a Dubai-Bp szakaszon a FlyDubai gépén utaztok, akkor nektek a kaja benne van az Emirates repjegy árban, miközben azok az utasok, akik a FlyDubai-nál foglaltak, azoknak fizetni kell a kajáért. Nekünk legalábbis így volt tavaly júniusban, amikor ugyanígy utaztunk. A légiutaskísérők pontosan tudják (van róla listájuk), hogy kik azok, akiknek jár az ingyen kaja.
A kisgyerek+tengerpart témára: (te hosszan fogalmazol, én kockán, sry)
Utazási egyszeregy kisgyermekeseknek:
Tapasztalat: 3-4 éves korig semmire nem emlékszenek. Ez a tény. A személyiségfejlődés nem a földrajzi helytől függ.
Tengerpart:
Napsütés+kisgyerek=napolaj.
Napolaj+homok=beleragad.
Kisgyerek+napolajos homok=kidörzsöli a combját, hónalját
Kidörzsölt bőrű kisgyerek+tengeri sós víz=NEM JÓ!
Próbáld ki, érezni fogod, hogy csíp.
Repülés: kibírja? Ki. De sok esetben utálni fogja (akár maradandóan), mert még picik a légútjai és légnyomásváltozás rá fájdalmasan hathat a fülben. Van kivétel? Persze. De a legtöbb gyerek ezért sír/ébred fel/stb.
Ráadásul ott a jetlag, az első pár napban ez komoly diszkomfort érzés ami síráshoz vezet.
Kis szigeten gyerekmedence: akkor egyikőtök ott lesz vele pancsizni, a másik a tengeren? Háát…
Valljuk be őszintén: ez az egész nem a gyerekről szól, hanem a szülőről. A gyerek csak elszenvedője.
Ezt persze én sem hittem el annak idején, kipróbáltam, ígyjártam.
(egyébként ha a pici nem tud snorizni, nem látja az élővilágot, akkor mit keres egy olyan helyen, ahol kizárólag a vízi élővilág az attrakció? fura dilemma ez)
De itt nézd meg ha mindenáron vállalod: Villa Nautica Paradise, ez kifejezetten családosoknak készült.
Úgy néz ki, hogy mindenképpen elutazunk most november végén december elején, ezért nagy üzemben nézelődünk már, hogy melyik lenne nekünk a tökéletes resort.
Westin eddig elképesztően szimpatikus, viszont nincs 1 árva szó se róla a fórumon, ami részben érthető, mert 2018-ban nyitott, de azért azóta csak eltelt 7 év.
Van esetleg itt olyan aki járt márt ott, csak nagyon jól titkolta :D? Vagy olyan aki nem járt, de hallott róla esetleg bármit is?
Igen, ma voltam foglalni az irodában. Végül július 22-29. között megyünk, odafelé végig Emirates, vissza a DUB-BUD járat FlyDubai. De ahogy valaki írta is feljebb, a kaja náluk is benne van az árban, csak az italok nem, meg a filmezés, meg nem biztosítanak pokrócot.
Idén nekünk Olyan Emirates jegyünk volt amiben csak a hazafelé Dub Bud volt fly Dubai ahogy emléxem a járatszámokra sztem a szóban forgó is hasonló jegy!
Az én eddigi tapasztalataim alapján ez pont fordítva van, mindig a jegyet kiállító légitársaság sztenderd ellátását szoktam kapni, hiszen az ő árait fizetem a jegyért.. Volt már pár ilyen utam, amikor más légitársaság az üzemeltető, mint a jegyet kiállító.
A másik, hogy én egy hét múlva fogok repülni FlyDubai járattal és nekem az alapárban van étkezés és feladott poggyász, tehát nem klasszik fapados. De ennek az is lehet az oka, hogy nem Magyarországról repülök, ezt nem tudom.
Az utolsó (Dubai - Budapest) a Flydubai, ez lényegében mindig így van Emirates esetén, hogy ha nem akarsz 8 órát várakozni Dubai-ban, akkor az utolsó gép Flydubai lesz.
Egész viselhető egyébként, nem nagy gép, és csak fizetős kaja van, de túlélhető. Meg valójában, az út azon része mindenképpen rossz, nyaralás vége, hazafele tartotok a világ legjobb helyéről, már végigszenvedtétek a korán kelést, a transfert, a reptéri ellenőrzéseket, sorba álltatok ezerszer, vártatok már mindenre, unottan végignéztétek ahogy elmutogatják hogyan ne halj meg ha baj van, repültetek, ismét mentetek össze vissza és 100x elővettétek az útlevelet, várakoztatok megint egy csomó időt, hogy ez után az utolsó menet Emirates vagy Flydubai, valójában már talán mind 1 :D
Augusztusban szerintem nem csak azért magasabbak az árak a maldívon (a dinamikus árazású foglalási rendszerekben), mint júliusban, mert nagy átlagban valamivel jobb az idő, mint júliusban, hanem azért is, mert az augusztus az európai utazók számára abszolút főszezon (és így a legfőbb szabadságos időszak a legtöbb fejlett európai országban), így nagyobb a kereslet a maldívra, mint 1 hónappal korábban, ami az árakat is felfelé hajtja.
Akkor csak az egyik szakasz, amihez B737-es van rendelve, az lesz a FlyDubaios, a többi pedig "eredeti" Emirates lesz.
Elvileg úgy tudom, hogy a FlyDubai járatokon pl. a szórakoztató rendszerért fizetni kell, de ha B737 lesz, ott nem is lesz ülésenkénti képernyő. Azért egy 5-6 órás "libbenésen" ennek azért van némi haszna.
Egyszer azt olvastam, hogy a fedélzeti ellátásért (kajáért, innivalóért) is fizetni kell, persze lehet, hogy azóta ez változott.
És ugye a B737 székezése is kicsit spártaibb, mint a szélestörzyű longhaul gépekéi.
De ezzel együtt, ha ez csak egy szakasz lesz, azt bőven ki lehet bírni:)
Mindig tanul az ember: erről a Family Villáról nem is tudtam, bár ahogy nézem, a térképen, a Superior villák sorába beszúrtak 3 Family villát. Nagyjából két szomszédos, de összenyitható szobáról lehet szó.
A légitársaság pedig ezek szerint FlyDubai lesz. Ez az "operated by FlyDubai" a megfejtés. Hivatalosan Emirates jegyed lesz, Emirates járatszámokkal, de az a szabály, hogy minden szabály az üzemeltető légotársaság által megszabottak szerint működik. Ergo, mivel a FlyDubai fapados, így fapados sztenderdek szerint jöttök-mentek. Talán azt lenne érdemes végigzongorázni, hogy a járatszámok mellett mindenütt ott-e az "operated by FlyDubai", mert lehet, hogy csak egyes szakaszokat repülik ők, másokat pedig az Emirates.
Amúgy egy cégről beszélünk, mert a FlyDubai az Emirates fapados leányvállalata. Csak legfeljebb kicsit alacsonyabb a színvonal.
Lenni sosem voltunk a mi nyarunkon, de olvasni én is csak jókat olvastam róla. Azt mondják a nyár az esős évszak, de nem kell tőle tartani annyira, nem azt kell róla gondolni, hogy folyton esik az eső, csak hogy az egy hét alatt biztos lesz eső, még az is lehet, hogy kétszer-háromszor, tíz-húsz percre:):)
A légitársaság nem teljesen világos, mert az ajánlatban az van a járatoknál, hogy "Emirates", de az alján kis betűkkel, hogy "The flight is operated by FlyDubai". A járatszámok EK 112, EK 656, EK 659, EK 2452.
Olvasgattam közelmúltbeli beszámolókat júliusi utakról, és egyáltalán nem írtak rosszakat, szóval szerintem inkább azt fogjuk preferálni.