Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.12 0 0 20
Hát ez az...

Én is gyűjtenék. A logika szerint viszont ekkor Magyarországot is bombázni kellene. Nem is olyan nehéz az afgánok helyébe képzelnünk magunkat...

Előzmény: Vata (12)
melnyikov Creative Commons License 2001.11.12 0 0 18
A RAI-n amerikaiak cáfolták,hogy a kazi beismerés volna.Laden csak annyiban tett újat hozzá az eddigiekhez(hisz már pár hete is mondta, hogy helyeselte a balhét), hogy kimondta: terroristák vagyunk, ha ezt terrorizmusnak nevezik.
Jellemző az mtv-re, hopgy kész tényként tálalta a Sunday Telegraph(vasárnapi brit lap, nem rossz,de néha szenzációhajhász) állításainak egy részét, holott Láden azt most sem jelentette ki, hogy ő szervezte a WTC támadást.

A Rai szerint a Fehér házi illetékesek,akik látták a kazettát közölték: Laden nem vállalt egyértelmű felelősséget.
Az MTV-nek nem ez az első szakmai hibája, külpolban gyakran hibáznak, vagy cenzúráznak, néhány tökkel ütött nyelvet rosszul beszélő és félművelt vagy gyáva figura ott hírszerkesztő lehet.
De belpolban is hülyék néha, tegnap pl kénytelenek voltak helyreigazítani egy jó ideje ismert tényről szóló hibás hírközlésüket(szerintük a tiszakécskei 56-os bolsevik emberiség elleni bűntettek ügyében nem született jogerős ítélet).
Na vissaztérve Ládenre, itt a RAI híre.

Liberta' duratura. Video di bin Laden, per Usa la rivendicazione e' incerta

Osama bin Laden

Washington, 11 novembre 2001
Nella videocassetta in cui Osama bin Laden definisce le torri gemelle di New York "un obiettivo legittimo", il leader di Al Qaida non fa una chiara rivendicazione dell'attacco dell'11 settembre all'America. Lo affermano fonti ufficiali della Casa Bianca, coperte dall' anonimato, citate dall'agenzia Associated Press.

Secondo gli esperti della Casa Bianca che hanno letto la trascrizione del documento - di cui ha dato notizia oggi il Sunday Telegraph di Londra - bin Laden nel video giustifica gli attacchi e loda chi ha raccolto la sua chiamata alla 'guerra santa' contro gli Usa. Ma si ferma un istante prima di attribuirsi con chiarezza la responsabilita' dell'attacco.

Il governo britannico ha preannunciato di voler render note nuove prove contro bin Laden, tra le quali figurano estratti del videotape, circolato in queste settimane tra i seguaci di Al Qaida.
(Rai)

Éhesló Creative Commons License 2001.11.11 0 0 17
Nem, a "jogalap" az a távirat, amit bemutattak a fönökeinknek (öket ez meggyözte, nekünk pedig illik hinnni nekik).
További "jogalap" a CNN és a többi nyugati elkötelezettségü média elfogulatlan, szakszerü, részletes és sokoldalu tájékoztatása intenziv nyomozásuk eredményeiröl. A sok pontos és alaposan körbejárt informácio bárkit meggyözhetett (engem is).
Ezek ujabb példája olvashato alant.
Ja, láttad a "Farok csóválja..." c. filmet?
Ha nem, akkor csak annyit mondok: jobb lenne nemzetközi biroság elött elintézni az ügyeket és nem néhány tizezer ártatlan pusztulásával csillapitani a (joggal) frusztrált közvéleményt.
Az erö (és ezzel az igazság) ugyanis odaát van. A kérdés csak az, hogy a gyermekeid gyermekei majd azt irják-e le, hogy rizst, vagy a piláfot szerették már gyerekkorukban is.
repeant Creative Commons License 2001.11.11 0 0 16
Napok óta olvasom, hogy az USa és Anglia minden jogalap nélkül támadja Bin Ladent és támogatóit.

Most maga Bin Laden ismeri be, hogy ő tervelte ki és hajtatta végre a támadásokat...

Akik eddig Ladent védték magukba szállhatnának...

repeant Creative Commons License 2001.11.11 0 0 15
Bin Laden magára vállalta a szeptemberi merényleteket

2001.11.11. 16:36:42


Az al-Kaida terrorszervezet vezetője videofelvételen ismerte be, hogy ő volt a kitervelője a New York-i és washingtoni támadásoknak. Az üzenetet tartalmazó kazetták két hete járnak körbe a térség országaiban, és a Közel-Keleten bin Laden hívei között. Bin laden beismerte, hogy ő és emberei terroristák, de a nyugati nagyhatalmakról azt mondja, hogy azok ugyanannyi ember meggyilkolásában bűnösök.


Oszama bin Laden elismerte, hogy ő a kitervelője, a vezetése alatt álló szervezet pedig a végrahajtója volt a szeptember 11-i New York-i és washingtoni támadásoknak. Az al-Kaida terrorszervezet vezetője a Világkereskedelmi Központ ikertornyai és a Pentagon székháza ellen végrehajtott támadásokat első ízben ismerte el, egy a híveihez küldött videoüzenetben. Eddigi üzeneteiben tagadta, hogy bármi köze lett volna a WTC lerombolásához. A videokazetta 14 napja jár körbe bin Laden követői között Afganisztánban és a Közel-Keleten.
Erről a The Sunday Telegraph című brit lap számolt be vasárnap, miután a szerkesztőség birtokába jutott a térség országaiban terjesztett videokazetta egy példánya, amelyben a szaúdi terrorista vezér azt mondja: "A történelem tanúsítja majd, hogy terroristák vagyunk, ha a népeink elleni gyilkosságok megtorlását terrorizmusnak nevezzük. A Világkereskedelmi Központ tornyai azonban törvényes célpontok voltak, a repülőgépek pilótái pedig, akik az eltérített járművekkel az épületekbe csapódtak, Allah áldásával cselekedtek".

A kazattán látható felvételt még nem sugározta az al-Dzsazíra katari műholdas televízió sem, a tévéállomás szerkesztői előbb tüzetesen meg kívánják vizsgálni a felvételt. A kazetta igen fontos lépés az al-Kaida szervezet ellen felhozott vádak alátámasztásához - írja a The Sunday Telegraph - és hozzáteszi, a felvételeket napokon belül nyugaton is nyilvánosságra fogják hozni, feltethetően szerdán, amikor Bin Laden bűnösségét alátámasztó, újabb bizonyítékok bemutatását ígéri a brit és az amerikai kormány.

Az afganisztáni hegyek között októberben rögzített felvételen Bin Laden megfenyegeti George Busht és Tony Blair brit kormányfőt is: "Csak az erő hatalmát értik. Valahányszor meggyilkolnak valakit közülünk, mi is gyilkolni fogunk, hogy a terror mérlegét egyensúlyba hozzuk. Mi ugyanúgy bánunk velük, ahogy ők velünk... Két fajta terror van, jó és rossz.". Felszólítja továbbá a világ összes muzulmánját, hogy csatlakozzanak hozzá, elsődleges feladatuknak pedig a zsidók kiirtását tartja. Bin Laden a katonai konfliktustól való távolmaradásra szólította fel a világ országait, köztük Németországot, Ausztráliát és Japánt. "Hasonló sors vár rájuk, ha nem teszik ezt"- hallható a felvételen.

Esik Creative Commons License 2001.11.11 0 0 14
"Yes, we kill their innocents and this is legal religiously and logically."

Ugye érted ez mit jelent? Azért segítek:
"Igen, megöljük az ártatlanjaikat, mert ez vallásilag és logikailag törvényes."

Meg azt is mondja, hogy nem számítanak polgároknak azok, akik a WTT-ben dolgoztak, mert az USA támogatói voltak.

Meg azt is mondja:

"There are two types of terror, good and bad. What we are practising is good terror. We will not stop killing them and whoever supports them."

Ugye értedaz mi? Azt mondja, hogy ők a jó típusú terrort gyakorolják...

"We will not stop killing them and whoever supports them."

És ugye ezt is érted: nem fogjuk abba hagyni a megöléseket, és azok megölését, akik támogatják őket.

Azért javasolnék valamit:

Menj el Amerikába, és mondd el, hogy nem szereted őket.

Menj el Izralbe és mondd el, hogy nem szereted őket.

Menj el Oszamáékhoz, és mondd el, hogy szereted őket.

Azután majd számolj be az élményeidről...

Előzmény: bodhran (0)
jegec Creative Commons License 2001.11.11 0 0 13
Brit forrás - nem forrás. Illetve ez esetben mérgezett.
Előzmény: Vata (-)
Vata Creative Commons License 2001.11.11 0 0 12
Tudod mit, Shearer, ha a székelyek elkezdenek gerillaharcot folytatni a román megszállók ellen, én azonnal ezerrel nekiállnék pénzt gyüjteni nekik és szemenköpnék minden amerikai magyart, aki nem ad pénzt. Valami hasonló dolog lehet az oka annak, hogy az IRA komoly összegeket kap pl Bostonból. Egyébként érdekes, hogy az amerikai irek sokszor nacionalistábbak mint az otthoniak és naivabb vagy romantikusabb elképzeléseik vannak az IRA-val kapcsolatban.
Előzmény: Alan Shearer (8)
Éhesló Creative Commons License 2001.11.11 0 0 11
Ne vedd kp.-nek a dolgot. Ilyen videotát rólad is csinálnak rövid idön belül odaát (lehet mág idehaza is)!
fordfairlane Creative Commons License 2001.11.11 0 0 10
OFF
Kipling bácsi nem örül. :-)
ON
Előzmény: gedeon_2001 (5)
Vata Creative Commons License 2001.11.11 0 0 9
Az egészből ez az, ami számit: "It is significant that throughout the video he uses the personal pronouns "I" and "we" to claim responsibility for the attacks. In the past, he has spoken of the attackers only in the third person." Vagyis, hogy egyes és többes szám első személyben beszél az elkövetőkról. A múltban mindig harmadik személyben beszélt róluk. Ebben a videóban valószinűleg azért beszélt igy, mert eredetileg csak a támogatóinak szólt volna, nem a széles publikumnak.
Előzmény: bodhran (0)
Alan Shearer Creative Commons License 2001.11.11 0 0 8
Hát igen. Az IRA gaztetteit is az USA-ból pénzelik. Evvel az erővel a britek is bombázhatnák a jenkiket.
Előzmény: bodhran (0)
alfredoo Creative Commons License 2001.11.11 0 0 7
bodhran

ugy latszik otthon vagy a temaban.

a derek afganok nem azt mondtak hogy egy icipici
bizonyitekot mutassanak be es akkor kiadjak
osama bin ladent?

reszemrol ezt a beismeres fajta tv-s interjut
akar el is fogadnam ici-picit bizonyiteknak es
kiadnam osama bin ladent.

aztan a birosag majd kideriti hogy mikor hazudott..

ez hulyeseg?

he ennyi bizonyitek lenne ellened, mondjuk egy
ilyen tv interju akkor teged is kiadnalak.

mit szolsz ahhoz a jopofa atombomba vegyifegyver
dologhoz? azt is csak ugy mondja? azzal sem fenyeget senkit?

Előzmény: bodhran (0)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 5
Mit próbálsz mondani, de féleszü :)))
Előzmény: Törölt nick (4)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 3
Hosszú.
A lényeg az, hogy többes szám elso személyben beszél.
Előzmény: Törölt nick (2)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1
Jaj, te majom, de buta vagy.
Előzmény: bodhran (0)
bodhran Creative Commons License 2001.11.11 0 0 0
hol mondja laden,hogy én voltam,én terveltem és finanszíroztam?
Csak helyesli,de ez nem újdonság, egy hónapja is mondta.
Ez a "bizonyíték" egy lófasz, ezt nem merték megmutatni, ez minden az usa kezében? Erre hivatkozva irtják az afgánokat?
Akárki volt is,amerikai-izraeli segítség nélkül a cucc nem ment volna.
De ha ő is volt,afgánokat akkor is jogtalan irtani, mert max menedéket adtak neki,mármost az usa háborús bűnösök,gyilkosok éás terroristák tömegének adott menedéket az elmúlt évtizedekben.
A lépfenét is amerikaiak küldözgetik, tehát le kell bombázni az usát,az ő logikájuk alapján.
Előzmény: Vata (-)
Vata Creative Commons License 2001.11.11 0 0 topiknyitó
Úgy látszik mégsem a Mosszad volt. Sem a CIA. A húsvéti nyuszi is ártatlan a jelek szerint.

In a previously undisclosed video which has been circulating for 14 days among his supporters, he confesses that "history should be a witness that we are terrorists. Yes, we kill their innocents".

In the footage, shot in the Afghan mountains at the end of October, a smiling bin Laden goes on to say that the World Trade Centre's twin towers were a "legitimate target" and the pilots who hijacked the planes were "blessed by Allah".

The killing of at least 4,537 people was justified, he claims, because they were "not civilians" but were working for the American system.

Bin Laden also makes a direct personal threat against Tony Blair, the Prime Minister, for the first time, and warns nations such as Australia, Germany and Japan to stay out of the conflict.

The video will form the centrepiece of Britain and America's new evidence against bin Laden, to be released this Wednesday.

The footage, to which the Telegraph obtained access in the Middle East yesterday, was not made for public release via the al-Jazeera television network used by bin Laden for propaganda purposes in the past. It is believed to be intended as a rallying call to al-Qa'eda members.

In the video, bin Laden says: "The Twin Towers were legitimate targets, they were supporting US economic power. These events were great by all measurement. What was destroyed were not only the towers, but the towers of morale in that country."

The hijackers were "blessed by Allah to destroy America's economic and military landmarks". He freely admits to being behind the attacks: "If avenging the killing of our people is terrorism then history should be a witness that we are terrorists. Yes, we kill their innocents and this is legal religiously and logically."

In a contradictory section, however, bin Laden justifies killing the occupants of the Twin Towers because they were not civilians - Islam forbids the killing of innocent civilians even in a holy war.

He says: "The towers were supposed to be filled with supporters of the economical powers of the United States who are abusing the world. Those who talk about civilians should change their stand and reconsider their position. We are treating them like they treated us."

Bin Laden goes on to justify his entire terror campaign. "There are two types of terror, good and bad. What we are practising is good terror. We will not stop killing them and whoever supports them."

He directly threatens the lives of President Bush and Mr Blair. "Bush and Blair don't understand anything but the power of force. Every time they kill us, we kill them, so the balance of terror can be achieved." He also calls on all Muslims to join him. "It is the duty of every Muslim to fight. Killing Jews is top priority."

Bin Laden warns other nations to keep out of the conflict, implying that they could face terror attacks if they do not.

In the video, he also claims responsibility for an unspecified terrorist outrage in Riyadh, Saudi Arabia, which he claims was sparked by secret messages in one of his videos.

He admits for the first time using public pronouncements on video to whip up terrorism - a danger about which the British and American governments have warned broadcasters.

It is significant that throughout the video he uses the personal pronouns "I" and "we" to claim responsibility for the attacks. In the past, he has spoken of the attackers only in the third person.

Bin Laden has publicly issued four previous videos since September 11, always denying carrying out the atrocities.

He now claims to have access to nuclear and chemical weapons. Bin Laden made the claims on Friday night during an interview with the English language Pakistani newspaper Dawn.

He said: "If America used chemical or nuclear weapons against us, then we may retort with chemical and nuclear weapons. We have the weapons as deterrent."

Defence analysts dismissed these claims. They said that although bin Laden could have access to nuclear material through links with Pakistan or former Soviet republics, he was unlikely to have the technology to cause an explosion.

A Foreign Office spokesman said: "We know that he was looking for that capability. We believe he does not have it."

Emergency powers to imprison suspected international terrorists indefinitely using special closed courts will be announced this week. The measure, which will require exemption from human rights legislation, will be used to round up about 20 suspects hiding in Britain beyond the reach of existing laws.

http://www.portal.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2001/11/11/wbin11.xml&sSheet=/news/2001/11/11/ixhome.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!