Jézus alászállt a Mennyekből.
Nem messze onnan, ahol landolt, tábortűz égett. Egy vidám fickó sütögetett a tűznél szalonnát. Szívesen fogadta Jézust, megosztotta vele kenyerét szalonnáját és sörét. Vacsi után még egy kis fűvel is megkínálta. Miután elszívták a spanglit, a fűben hevertek, nézték a csillagokat és Jézus így szólt:
- Mivel ilyen vendégszerető, felebaráti vagy velem, úgy látom megoszthatom veled a titkom: én vagyok a Fiú, Isten báránya, a Messiás, aki érted megfeszítettett, az Atya trónusának jobbjáról, a Mennyek országából érkeztem, a nevem: Názáreti Jézus Krisztus.
- Jó a cucc mi? - vigyorgott a fazon.
nos. J. alászállt a pokolba, egyik kezében egy 45-ös, másikban egy shotgun, szájában aknavető és az angyalok kara énekelt neki hátulról, hogy ne érezze egyedül magát.
osztán meglátta, hogy az emberek mindent felfaló elvárásait húzza maga után és ezért képtelen normálisan létezni, tehát átszállt a visszafelé tartó buszra.
J. nem látogatóba ment.
mert, ha jól tudom, akkor neki az az RKAT szerepe, hogy legyőzze a Gonoszt("pfuj, rossz Gonosz! na, majd a J. JÓÓL elintézi! hö!").
ebben az esetben nem tudom mire vélni azt, ha győzött: ugyanis lucifer akkor hova ment? a mennybe, ugyebár, ismert okok miatt nem mehetett.
a pokolból kiűzték. oszt akkor itt van valahol?
Rém egyszerű.
Jézus a pokolban a tesóját kereste.
mertha lucifer angyal volt és i. teremtette, mert ő a mindenségesség, akkor j. is a teremtménye, tehát tesók.
lement köszönni. ja, meg elkérte a discmant, hogy meghallgathassa az új CP albumot. osztán visszament apuhoz, aki az ajtóban várta és töviről hegyire kikérdezte, hogy l. hogy van, mert azért hiányzik egy kicsit.
Tekintettel arra, hogy állítólag egységben vannak, ezért egyik azt akarja, mint a másik. Szóval nem hiszem, hogy ebben vita lenne köztük: nem akarják bezárni. Biztos szükséges a nagyszerű tervükhöz, melyet ember fel nem foghat... :)
Mé? Nehogymá a transzcendens világ legelső embere, a főhercege ne szemlézhesse le a büntetésvégrehajtó intézményt...
Szerinted az Ördög (büntetőzászlóalj-parancsnok) talán nem beosztottja Istennek (hadseregparancsnok) és Jézusnak (hadseregtörzs-főnök) ?
A szolgálati szabályzat szerint, az elöljáró pedig minden alegységet és alakulatot megnézhet, sőt időnként köteles meglátogatni; rajszemléhez, körletszemléhez, állományszemléhez vagy rovancshoz, sorakozót vezényelni.
szerintem egyébként nem feltétlenül rossz az észeldobás: attól függetlenül, hogy mélyen egyházellenes vagyok és élből kiheréltetnék néhány történelmi személyiséget a római pápák nagy részét ideértve, ettől függetlenül jobb, hogy a világ nem teljesen racionális és vannak benne ún. babonák.
vagy mik.
osztán meg, hogyha jobban belegondolok, akkor nem is igazán megismerhető a világ, legalábbis nem teljesen és ezért mindig lesz előttünk egy fasza kis függöny, ami a valóságnak egy jó darabját eltakarja előlünk. racionalitással ebben az esetben pedig nem mehetünk túl sokra: léteznie kell ugyanis a racionalitáson túl is megismerhető vagy éppen nem megismerhető valóságoknak (függetlenül attól, hogy az emberi nyelvek csak egyfajta valóságot ismernek el...)
tehát szükség van valahol az észeldobásokra...csak egy picit másképpen
(például egyáltalán nem hiszek abban, hogy a felvilágosodás racionalitása színt vitt volna a középkor monokromitásába- inkább hozott helyette másikat...:-((
persze, a világ nem tökéletes, az emberi szellem mindig is önellentmondásos lesz, a gyilkolásra, a pusztításra és a folyamatos megújulásra és önajnározásra viszont mindig talál majd ideológiát.
húúúú, hát erre most tudnék valami hasonlóan nagyképűt reagálni, csakhogy ne érezd úgy, hogy most aztán megvagyok, pedig dehogy.
a megoldás a szürkeállományodban rejtezik.
merülj el, de vigyél magaddal valami merülőszerelést is, mert különben megfulladsz a gyakorlatlanság miatt.
Talán? talán azokról beszélek, akik azt hiszik, hogy amit kimondanak, az mindenki számára megfellebbezhetetlen, mert valami szép könyvbe le van írva. én, ha megfigyelted, egoista módon, végig úgy beszéltem, hogy nekem ez a véleményem.
tehát nem az igazság.
lehet velem nem egyetérteni, ha ezt mondtad volna...
"akik másképpen gondolják"
Kozmikus Űrgenerátor! leég a pofámról a bőr, helyetted, de szerintem eddig már nem kéne elmennem, tehát itt abbahagyom, mindenesetre gázosak már az ilyen beszólogatások, nem, mikor a másikat nem is értjük? hm?
olyan távol van a gondolkodásmódunk egymástól, hogy ihaj! osztán meg, szerintem így kerek a világ, nemdebár, úgyhogy részemről a következőre nem válaszolok, hacsak nem mondasz valami érdekfeszítően tartalmasat
a "ti" erkölcsötök nem egyenlő a "vallásosok erkölcse"-vel.
még mindig a jó öreg nemmondomkimi van a nemmondomkihol (teszem ezt azért is, mert meglehetősen meddő dolog vitatkozni valakivel, aki élből nem is akarja felfogni, amit mondok.)
"...a jó kis erkölcsötök." Mármint kinek az erkölcsei? Ha a vallásosakéra gondolsz, akkor engem kihagyhatsz onnan. De azért tetszik, hogy "lereagáltad." :)
a modern kor utáni világ ismeretelméletei között a legnagyszerűbbek bírnak azzal a tulajdonsággal, hogy az értelmezéseknek tágas lehetőségeket adnak.
úgyhogy akkor te most tulajdonképpen szeretnél nem az lenni és ezért válaszolsz nekem egy általam ki sem mondott ítéletre? (kvázi: nem mondtam, hogy azok, akik izé, azok bigyó és punktum. de tetszik, hogy azonnal lereagáltad:-)
sebaj. tudod, könnyebb egy tevének...
csak nem akarom kiforgatni, mert szíved elrohan engem meg elítél a jó kis erkölcsötök...
pussz
úgyis kijavítotok, mert úgyis erre vagytok nevelve, de a Biblia véletlenül nem kanonizált szöveg?
tehát részek kimaradtak belőle, mások bekerültek, megint mások kimaradtak és valószínűleg nem is ismerjük őket, mert mondjuk, elégtek Alexandriában? vagy elpusztultak mindenféle háborúk, lázadások, egyebek során a Szentföldön, a keresztény világban, vagy akár az arabeusok által?he?
osztán meg: ha akkora logika és konzisztencia húzódik meg a Szentírás mögött, akkor a Genezisben szereplő óriások (nephilim), akik az ember kiűzetése előtt uralták a földet, ők miért nem szerepelnek a Teremtés történetében? (hogy csak egyet említsek)
be kell, hogy lássuk: Isten megteremtette a világot, benne valami állatot, az embert, és úgy döntött, hogy az utóbbi olyan aljas, hogy nem adja hozzá a nevét.
osztán lőn, hogy később a nevében elkezdte magát ajnározni az emberiség, pedig
semmi csodálatos nincsen benne.
mindenesetre tisztelem, hogy vannak, akik igazságként fogják fel. az én igazságom az, hogy szegény agyonhasznált istenfogalmunkra semmi szükségem, ha hihetek magamban és abban, hogy amit csinálok, az nem fordulhat ellenem.
nekem nem ciki, mert legalább nem vagyok senki szeretetéért síró kiskutyaszemű igavonó
A tibeti filozofia szerint az embernek is ket lelke van: az arnyeklelk az, ami a testi funkciok fenntartasaert felelos, a masik lelek meg (nevet elfelejtettem) az, ami erez meg gondolkodik.
Ezek szerint 2*1 Ivan Gabor = 1 Ivan Gabor
Vizsgaljuk a negyedik dimenziot, az idot. Ha elmeletileg mar lehetseges egy idoutazas, akkor talalkozhatsz egy korabbi onmagaddal. Vagyis vegtelen sokszor letezel, azaz:
oo (ez egy vegtelen jel)* 1 Ivan Gabor = 1 Ivan Gabor
Es ha meghalsz:
oo * 1 Ivan Gabor = egy nagy nulla (egy kis pocokkel :-) Q)
Más helyeken moderálok, de itt az indexen nem. Nem vállaltam el, amikor felkértek. Később pedig amikor már elvállaltam volna, akkor nem kellettem. Ennyire egyszerű.