Keresés

Részletes keresés

Szunya Creative Commons License 2001.11.02 0 0 1
Évek óta tart ez az áldatlan állapot. Rendszerint azzal üti el a mindenkori kormány a kérdést, hogy egy nyugdijasnak már kisebbek a kiadásai, lásd: nem kell lakást vásárolnia, mert már van...

Jelenleg a minimál bér 30.800,- Ft nettó, ennél kevesebb nyugdijt adni a társadalom szégyene.

kevés Creative Commons License 2001.11.02 0 0 0
Több nullát a nyugdíjjak végére !!!!!
TanárSegéd Creative Commons License 2001.11.02 0 0 topiknyitó
Molnár László a minimálnyugdíj emelését sürgeti
--------------------------------------------------------------------------------

Budapest, 2001. november 1. (MTI) - Molnár László független országgyűlési képviselő levelet küldött a hat parlamenti párt elnökének, amelyben egyeztetést kezdeményez a minimálnyugdíj összegének emeléséről - közölte a volt kisgazda képviselő az MTI-vel csütörtökön.
Molnár László emlékeztetett arra: a minimálbér 1999-ben 25 ezer 500 forint volt, amit 2001-ben 40 ezerre emeltek, 2002. január elsejétől pedig 50 ezer forint lesz. Hozzáfűzte, a minimálnyugdíj 1999-ben 15 ezer 300 forint volt, ami az idén mindössze 3 ezer forinttal emelkedett.
A független honatya azt javasolja, hogy a minimálnyugdíj összegét a minimálbér növekedésének arányában emeljék meg, és ezt jövő év január elsejétől kaphassák meg az érintettek. Hangsúlyozta: a nyugdíjasok 20-25 százaléka kap havonta 18 ezer forintos minimálnyugdíjat, amely - mint mondta - megalázó és nem lehet megélni belőle.
Molnár László azért kéri a hat parlamenti párt elnökének segítségét, mert szerinte függetlenként indítványát nem biztos, hogy támogatnák a bizottságok.
- Nem szeretném kisajátítani a javaslatot, az egyeztetések után lehet ez bárkinek az ötlete, akár közös ötlet is, de a nyugdíjasok ügye nem függhet parlamenti ciklustól - fogalmazott. Jelezte: konkrét összeget nem dolgozott ki a minimálnyugdíj emelését illetően, előbb magának a javaslatnak szeretne támogatást szerezni.
- Most kiderül, hogy a nyugdíjasokra vonatkozó választási ígéreteket melyik párt gondolja komolyan - közölte Molnár László.+++

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!