Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2003.05.20 0 0 31

Valaki megjegyezte, hogy mennyivel jobb lenne az Istenhit helyett az Emberhit.

Előzmény: devereaux (26)
rinpoce Creative Commons License 2002.09.05 0 0 30
Gorilla!

Ez olyan jo volt, hogy senki nem akarta meglátni, hiszen értelmét veszitené a csevelygés... Azért én ilyen viharokat nem éltem át, de tudnék mesélni...

Azt gondolom, az ember idösebben sokkal inkább hajlamos arra, hogy az élet-halál-istenen filozzon, kivétel természetesen van szépszámmal... Öregségére pedig mindenki igencsak keresni kezdi isten kezét...

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 29
A topic cimhez:
MIért zárja ki egymást a kettő??
Most is élek, akkor is élek...

Üdv
Adept

elterito Creative Commons License 2002.09.05 0 0 28
Ne haragudj Paleo, de te tényleg kedélybetegségben szenvedsz. Még mindig nem kaptam arra választ, hogy öröm volt -e a szivedben amikor megtértél? Mert hogy most nem az van, azt még egy első éves pszichológushallgató is kiszúrja.

elterito

Előzmény: Paleokrites (27)
Paleokrites Creative Commons License 2002.09.04 0 0 27
Kedves Elterito!

Nos oda nem akarok visszatérni, ahol a hazugság és az ámítás mindenórás ügyeletben van.......
Istent klónozni könnyebb és imádni szellemi másolatát......és szolgálni a papírra vetett betűkből lelkikelt trinitált bálványoknak....
A Valóságot meg eldobni, kizárni és megvetni..., majd valósnak mondani az álmokat, a meséket és a hitből fakadó hiszekegyeket....!
Eljön majd te reád is az idő, amikor szembesülsz önmagaddal és ráébredsz a tényre, hogy nem minden rózsaszínű, amt látsz, ha nézel....

Üdv: Paleo

Előzmény: elterito (25)
devereaux Creative Commons License 2002.09.04 0 0 26
Gábor, hát élet az ilyen!? Most mondd...!
Előzmény: Iván Gábor (-)
elterito Creative Commons License 2002.09.04 0 0 25
Ja értem Paleokriticizmus: Isten szól Paleonak, de a biblia csak tüzipapír, mert 50 szer átírták. Kedves Paleo, emlékszel még a régi időkre, amikor szólt hozzád az ige? Na oda térj vissza, ott ágazott rá az életed a mostani állpotra.

elterito

Előzmény: Paleokrites (24)
Paleokrites Creative Commons License 2002.09.03 0 0 24
Kedves Elterito!

Nos..... tudod, hogy más a kereszténységről alkotott képem, mint neked...., de az üdvbizonyosság az egyik, ami a hajamat az égre mereszti.....!
Senkinek nem lehet, HALLD KI, hogy senki nem kap, üdvbizonyosságot, főleg nem Istentől! A hitbéli üfvbizonyosság az más....., hisz csak rá kell állni......egy reménységi síkra......
A Biblia nem erről szól, vagyis Isten sem besuél üdvöségről a halál utáni állapotban......, az újszövetségnek kanonizált irategyüttes nem kompetens ebből a szempontból sem!!!
Nem tudom, hogy nálad mi az Isten beszéde ma...., de nálam nem a bibliát jelőli, hanem az Élő Egy Isten Szavát!
Ha a betű, a biblia neked isten, te tudod, de nekem nem!
Gondolj azért bele, hogy már EURÓPÁBAN 1000-1600 éve a kereszténység igéit hirdetik, mint isteni hangot naprakészen kiolvasva, mindenkire érvényességgel....., mégse változot semmi....., talán felül kellene minden teológiának vizsgálnia a Bibliai hitelveket és magát a biblia keresztény magyarázatok valós voltát.....! Sok a bibliai szövegértelmezésből fakadó torzulás......és ez táptalaja a szélsőségeknek és a szekták szaporodásának......

Isten megszólít.....valakit....., vagy egy ember szólít meg valakit...., az lenni nagy különbség..., de ha a bibliai szöveg szól a léleknek......, akkor az a belső emberben lévő gondolatértelmezésének logikus érvtudatossága és nem egy külső szellemiség valós prédikálása....
Fáj, hogy ferde és haszontalan játékokat űznek az emberekkel, Isten nevében tetszelegve!

Előzmény: elterito (23)
elterito Creative Commons License 2002.09.03 0 0 23
Kedves Paleo,

Ha ismernél, tudnád hogy a szavaimban nincsen lenézés. Én azokhoz írtam akiknek lehetőségük van üdvbizonyosságot szerezni, hogy nem igaz az a mondás miszerint nem tudhatjuk mi van a halálunk után. Ez a biblia alapüzenete, neked is. Ha élmények tolulnak benned, vedd tudomásul hogy édesanyád emlékét ismeretlenül is tisztelem. Ha pedig a szavaim bántottak téged, akkor bocsánatot kérek érte, nem volt szándékom.
(nem is az öreg nénikről írtam, hanem azokról akikhez most szól Isten beszéde)

elterito

Előzmény: Paleokrites (18)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.03 0 0 22
Kezeltesd magad haver!
Előzmény: Felician (21)
Felician Creative Commons License 2002.09.02 0 0 21
Megnézem...:-) (gonosz vigyort hogy kell csinálni...?)
Ott is Iván Gábor vagy?
Előzmény: Iván Gábor (20)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.02 0 0 20

Szerintem az origón már többször is találkoztam Omegával. Ott is van némi írói és gyógyító munkásságom.

Előzmény: Felician (19)
Felician Creative Commons License 2002.09.02 0 0 19
off

Te elterito! (és Iván Gábor)

Csak egy gonosz kis kibic gonosz kis álma...
De vajon IG az indexről és Omega az origoról találkoztak már forumilag?

Ég a pofám ettől a szarkeverősditől, de nem bírok a gondolattal! Egy ilyen titánok harcát annyira végignéznék!

bocsika

Felician

on

Előzmény: elterito (15)
Paleokrites Creative Commons License 2002.09.02 0 0 18
Kedves Elterito!

Katolikus öreg nyanyika ként halt meg az édesanyám is......., áldja meg őt a Mindenható Egy Isten haló poraiban! Emlékét megörzöm és nem felejtem el törékeny sovány testét, és erős akaratát sem! A hangja még mindig bársonyossan susog füleimben, a belső füleimben!
Mennyire szerette Jézust........, ő kelltette fel szívemben a lángot, hogy lobogjon Isten választottjáért....., aki reménységgel tőltötte be mindennapjainkat.....
Nem volt templomba járó......., hisz vak volt....
Szeretem édesanyámat, mégha másoknak egy katolikus nyanya lenne......

Te sem tudod, hogy mit is ér a beszéded....!

Előzmény: elterito (17)
elterito Creative Commons License 2002.09.02 0 0 17
Ez olyan mint a katolikus öreg nyányiknak a jajnemtudhatjukmivanodaátmertonnétmégsenkinemjöttvissza típusú siráma.

elterito

Előzmény: Paleokrites (16)
Paleokrites Creative Commons License 2002.09.02 0 0 16
Kedves Elterito!

Akkor várjuk halálod után ide az írásaidat is....! :)))

Ödv: Paleo

Előzmény: elterito (15)
elterito Creative Commons License 2002.09.02 0 0 15
"Most élj, ne a halálod után !"

Most élek, hiszen írom ezt. De én azután is fogok, mint ahogy te is kedves topiknyitó. Nem mindegy azonban hogy hol.

elterito

Iván Gábor Creative Commons License 2002.09.01 0 0 14

Ilyenek az egyes egyházak által létrehozott paradoxonok, vagy másként önellentmondások.
Előzmény: Paleokrites (13)
Paleokrites Creative Commons License 2001.10.31 0 0 13
Kedves Iván Gábor!

Jó a kérdés....., ha itt...., mi értelme ott...., ha ott mi haszna itt.....
Ember vagyok és mivé lehetek,,,,,, avagy lélek vagyok (?) és milyenné lettem??,...
testi mivoltomban???,

madcat Creative Commons License 2001.10.31 0 0 12
Gábor...
Én már csak azt nem értem igazán, hogy (bár jónéhány ezzel ellentétes véleményt kaptál, ami már csak statisztikailag is hitelesnek lenne tekinthető ;)) miért azonos számodra a hívő ember egy a realitásoktól teljesen elszakadt, a földi életet élvezni képtelen bigott személlyel...
bye
madcat
alomhajos Creative Commons License 2001.10.31 0 0 11
"Aki el tudja dönteni magáról, hogy ember, az szerintem éljen emberként..."

A hit világa is része az embernek. Előbb tilts be minden fantáziálást, álmodozást, kitalált regényt a felnőtteknek, mesét a gyerekeknek... Ezután nézd meg, hogy ember-e még az ember.
áh.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.31 0 0 9
Kedves Zsir

Az a baj, hogy sokan a tulvilagi eletbe vetett hitet es az arra valo keszulest osszekleverik es azonositjak azzal, hogy az ember keptelen elvezni az elet oromeit, es egyfajta bezartsagban el, es nem veszi eszre a korulotte eltuno elszalasztott pillanatokat. De ez nem igy van. En hiszek a tulvilagi eletben es a lelek orok eleteben, de bevallom oszinten, soha nem jut eszembe a tulvilagi elet, mint hatraltato tenyezo, ha valamit meg akarok csinalni. En bizony nagykanallal eszem az eletet minden szempontbol. (Tan a hazassagom ami konszolidalt, mert egy huseges ember vagyok es szeretem a felesegemet, es nincs igenyem arra, hogy a szexualis szabadossag oromeit vegigkostolgassam. De azert egy ket IRL dolog, ha mar az eletnel vagyunk. En egesz eletemben zeneltem a legkemenyebb zeneszkorokben jatszottam, nagy sztarokkal is, ott eltem a sleppben evekig, vegigjatszottam europa psycho es rockabilly szinpadait, ahol szenne cigiztem az agyamat, negy karika lobogott a fulembe (neha meg ma is ha olyan hangulatban vagyok) borgatya sor, whisky es ami kell. Ronggya tetovalt punkoknak es psychobillereknek jatszottam, jatszom ma is ha lehet, kozben satani grimaszokat vagok, mert az illik a zenehez, ami a szivemhez kozel all. Imadom a horrorfilmeket, par napja hallowean alkalmaval olyan maszkom volt, hogy rondan el volt vagva a torkom, es a feher ingem derekig verben azott. Szeretek zabalni, inni, a cigirol leszoktam, de semmi tulvilagi oka nem volt, pusztan sokat stresszeltem es rossz kozerzetem volt tole, de azert egy egy szivar becsuszik ha olyanom van.
Egyszoval hidd el nekem, semmivel sem elek visszafogottabb eletet amiatt, mert istenhivo ember vagyok, es hiszek a lelek orokleteben. Talan az elet bizonyos teruletein fog vissza, de ezek mas jellegu dolgok. Emberi kapcsolatokban sokszor visszafog es emiatt nem rugatom ki a kollegamat aki megerdemelne, nem szolok vissza sokszor, es egyeb hasonlo dolgokban meggatol, amit egyebknet megtennek. De ezeken kivul az eletet teljes mertekben es olyan intenziven elem, hogy te sem hinned el ha latnad. Nem kell azt hinni, hogy a kereszteny fiatalok a vilagtol elrugaszkodott emberek es megvetik a nem hivoket, es a tulvilagra keszulnek. Mivel nekem szinte egyetlen hivo haverom sincsen, szinte kivetel nelkul ateistak, (nem tudom miert oda sodort az elet) ugy elek ahogy ok, es olyan intenziven ahogy ok, es sok sok hivo ember el ugyan igy. A vilagot az Isten teremtette es minket azert teremtett hogy benne eljunk, es eljunk az altala adott vilag lehetosegeivel, es nem azert adta, hogy lepten nyomon onmersekletre hivatkozva elutasitsuk. Ivan Gabor valoszinuleg nem ismerhet sok keresztenyt, de mindenesetre biztos, hogy nem eleg sokat. Persze vannak fiatalok, egyhazak, egyhazon beluli szervezetek, viselkedesdivatok, akik igyekeznek folyamatosan ereztetni, hogy tartjak a tavolsagot a vilagtol, de sokan nem ilyenek, tehat a tulvilagi eletbe vetett hit nem szuksegszeru akadalyozoja a teljes es aktiv eletnek.

GORILLA

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (7)
madcat Creative Commons License 2001.10.30 0 0 6
Kedves Gábor,

mivel előző hozzászólásomban is szerepelt, hogy az életet a maga teljességében próbálom megélni, amennyire lehet, ezért a válaszom: az égvilágon semmit nem változna ez, amennyiben valaki a tudomásomra hozná, hogy csak ez az egy van. Nem vagyok bigott, nem vagyok fanatikus, attól, hogy nem csak a fizikai létezésben hiszek, nem szakadtam el attól sem.
Másik kérdésedre válaszolván (féligmeddig): úgy hiszem, hogy az Életnek mint olyannak soha nincs és nem is lehet vége (ebben az értelemben igaz, hogy csak egy van :)), legfeljebb időszakonként más és más formában tapasztaljuk meg. Továbbá: a lélek halhatatlan, és a tudat alakítja a testet (is). Magyarul: hiszek a reinkarnációban, ha nem is annak klasszikus változatában, jelenleg ugyanis nem tudom elképzelni, hogy valaki ne akarna újabb tapasztalásokért leszületni. :)

Előzmény: Iván Gábor (3)
miki_ng Creative Commons License 2001.10.30 0 0 5
na ha most béla ittlenne biztos írna neked valami bölcset...

de talán mégis mutass be egy példa életet, hogy hogy gondolod?
vagy a tied milyen?

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.30 0 0 4
Iszonyu jo dolog keszulodni. Sose tudod meg
Előzmény: Iván Gábor (2)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.10.30 0 0 3
A topikindító csak egy felhívás. Amit mindenki saját maga belátása szerint fogad meg.

De azért megkérdezném, hogy miben különbözne a Te életed, ha biztosan tudnád, hogy csak ez az egyetlen van, és miben ha tudnád, hogy van még egy "game overed"? Az már egy másik kérdésem, hogy ezt a +életet/életeket milyen jellegűnek véled/tudod?

Előzmény: madcat (1)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.10.30 0 0 2
És mi értelme van készülődni?
Előzmény: Törölt nick (0)
madcat Creative Commons License 2001.10.30 0 0 1
Ugye azért nem tagadod meg tőlem, hogy mint teljes emberi lény, testtel, szellemmel és lélekkel rendelkezvén; amellett, hogy a maga szépségében élem, és megélem ezt az életet, tudjam, hogy számomra nem ez az egyetlen? :)))
bye
madcat
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.30 0 0 0
Miert ne keszulodj0n?
Iván Gábor Creative Commons License 2001.10.30 0 0 topiknyitó
Most élj, ne a halálod után !

Aki el tudja dönteni magáról, hogy ember, az szerintem éljen emberként, emberi életet és ne sóvárkodjon és ne készülődjön mindenféle misztikus és földöntúli életre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!