Keresés

Részletes keresés

pobeda Creative Commons License 2018.02.25 0 0 110

Próbáld élelmiszerrel pótolni. De az állati eredetüt kerüld.
https://vitaminstation.hu/index.php?page=life&cat=5&article=23
http://www.gvmd.hu/htm/siderop.htm

Előzmény: baba2110 (109)
Sztike79 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 108

Szia! Ha gondolod én tudnék neked segíteni a vitaminokban. 

Előzmény: soaringsoul (107)
soaringsoul Creative Commons License 2017.07.12 0 0 107

Szia!

 

Ha nagyon szépen megkérlek, megírod nekem, hogy mely' vitaminokról írtál? Előre is nagyon köszönöm!

Előzmény: vartusmeister (80)
originalqszi Creative Commons License 2016.12.07 0 1 106

Felváltva Centrum és Supradyn:))))) Egy doboz ilyen, aztán 1 doboz olyan:)))))

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.06 0 0 105

Amit én iszok vitamint, attól nem lettem éhes. Hogy miért, nem tudom. Zöldségek és gyümölcsök sűrítménye, Vitaaktív a neve, és folyékony. Nem tartalmaz mesterséges adalékokat.

Előzmény: H_G (98)
P.Krisz Creative Commons License 2016.02.02 0 0 104

Azt meg lehet tudni, hogy a családotok melyik márkát szedi?

Én magam is sok típusú c vitamint kipróbáltam már. Jó lenne végre egy megbízhatót szedni.

Köszönöm!

Előzmény: vartusmeister (80)
multivitamin94 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 103

Sziasztok!

 

Szakdolgozatom elkészítéséhez szeretném segítségeteket kérni.

Nagyon hálás lennék, ha segítenétek nekem egy kitöltéssel. :)

 

 

Multivitaminokkal kapcsolatos kérdésekre keresem a válaszokat.
Kérem, hogy azok töltsék ki a kérdőívem, akik szoktak multivitamint szedni vagy vásárolni.

 

link a kérdőívhez:
https://qtrial2015q4az1.az1.qualtrics.com/SE/…

 

Egy kis segítség:
Ha nem enged a következő oldalra lépni, az azért lehet, mert egy kérdésre nem válaszoltál. Kérlek, hogy minden kérdésre adj választ. Nagyon köszönöm!! :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.26 0 0 102
editkert Creative Commons License 2015.08.25 0 0 101

> vartusmeister

Elarulod mit szedsz? Jol hangzik, amit irtal. Koszi.

Előzmény: vartusmeister (84)
nyman Creative Commons License 2015.03.20 0 0 100
medvegyevegy Creative Commons License 2013.07.29 0 0 99

Én a Centrumot szedem, naponta 1et. Néha Supradynnal váltogatom.

H_G Creative Commons License 2013.07.25 0 0 98

Pont mint a többi multivitaminról: rettentő éhes leszek tőle.

 

Előzmény: Gomoku (96)
Monika Kovacs-Pozsonyi Creative Commons License 2013.07.25 0 0 97

Sziasztok!

 

Most találtam ezt a fórumot. Leírnám amit én gondolok. 

Alapvetően kétféle vitamin típus van az egyik a szintetikus vagyis mesterséges a másik a természetes (vagyis közvetlenül az

egész növény felhasználásával készül).

A különbség a kettő között az hogy amíg a mesterséges vitaminoknak csak a 20 %-a szívódik fel (orvosilag igazolt) addig a

természetes vitaminok mintegy 80 százaléka felszívódik (ez is orvosilag igazolt).

Amennyiben úgy gondoljátok hogy szükségetek van természetes vitaminra minden e-mailre válaszokok.

Itt nem csak multivitaminokra gondolok, hanem pl. kálcium-magnézium tbl. (itt tudni kell hogy a kálciumot nem szabad önmagában

szedni mert különböző vesebetegségeket okoz, de magnéziummal ezt kompenzálni lehet). De mindenféle vitamin megtalálható

B komplec, C, E, stb. (itt jegyezném meg hogy ezek a vitaminok nem drágábbak mint a szintetikusok csak egyszerűen nem lehet patikába kapni).

Ha ugy gondoljátok hogy fontos az egészség kérlek jelentkezzetek és segítek. 

greaceland kukac gmail pont com

Előzmény: Törölt nick (94)
Gomoku Creative Commons License 2013.04.24 0 0 96

Sziasztok'

A Supradyn drazsérol mi a véleményetek?

palficanon Creative Commons License 2012.10.07 0 0 95

Engem érdekelne miket szedsz! Leírod nekem ha megkérlek?

Előzmény: vartusmeister (84)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 94

Mennyire vágja itt mindenki, hogy mit kell csinálni multivitaminok helyett. :)

Na akkor ezt hallgassátok: nem szeretem a húst. Semmilyent, semmilyen formában. Édesanyám születésemtől vegetáriánusnak nevelt, így nem szerethetem, másra állt be az ízlelésem. Nem szeretem az alkoholt sem. Télen pedig nincs pénzünk gyümölcsre, az van, amit megtermelek a kertben, és nem rohad meg addig. Szóval nem sok.

Az én táplálkozásom fél-paraszti életmód, sok fizikai, gazdaság körüli munka mellett nem olyan, mint egy régi a parasztemberé, akik mellesleg azért száz éve ritkán éltek 50-60 évnél tovább, még ha addig fittek is voltak. (És nem tudom, miért él az a képzet a mai emberekben, hogy a parasztok naponta húst zabáltak szalonnával, nem voltak ám olyan gazdagok.) Tehát nekem kell a multivitamin, nincs mese. Pedig rengeteg tejterméket, tönkölykészítményt, zöldséget-gyümölcsöt eszem, nyártól őszig legalábbis van minden, ami kell, de az sem elég. Tavaszra elfogy minden (télen a kecske nem tejel), és hónapokig valóban szinte kenyér/rizs/burgonya és víz marad, meg némi alma és káposzta, miközben télen vannak a legkeményebb, erdei munkák, a fagyűjtés, aprítás, hogy legyen meg a következő évi tüzelő.

Ezek után vajh melyik multivitamin volna a legideálisabb? A Supradynban bízom a legjobban, arról több jót hallottam.

somolya Creative Commons License 2011.12.26 0 0 93

 

Ez túl szép volna, ha az élelmiszerek tápanyagtartalma nem csökkenne rohamos mértékben.

Bigacsek89 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 92

Áhh sok vitaminmajszoló tudor !

Sok egészséges magyar gyümölcs azt jóccakát, minek belebonyolódni, hogy ki mivel veri át, betegíti meg a többi embertársát??

Régebben seholse voltak ilyenek, hogy centrum, meg fuck-um.... még is meg voltunk vhogy.

Mind orrotoknál vezetett kispolgárok vagytok, már bocsánat. Vissza kell térni a nyugodt, "önellátó" élethez, ez az egészség megőrzésének titka.

valery0 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 91

Sziasztok!

 

Itt a tél lassan, gondoltam szedni kellene valami jó kis vitamint, de tanácstalan vagyok, hisz nem tudom eldönteni melyiket is vegyem meg. Nem szeretném, ha étvágyat csinálna mint a béres csepp. Segítenétek? 38 éves anyuka vagyok, nem rég szültem, ami tudjátok mivel jár. A baba elvesz mindent amire neki szüksége van.:-)

Előre is köszönöm.

kicsi_kukk Creative Commons License 2011.08.11 0 0 88

Így van, csak megerősíteni tudom, a Flavon max tényleg nagyon jó! A mi családunk is azt eszi 6-72 éves korig, ki-ki a megfelelő célterméket a megfelelő problémájára. Az egyetlen olyan étrendkiegészítő, amiről tanulmányok jelentek meg neves orvosi folyóiratokban, és az orvostársadalom is melléáll stb. :-)

A szintetikus vitaminokról egy gyógyszergyárban dolgozó orvos barátnőm rengeteg rosszat mesélt. Ha jók lennének, soha senki nem vásárolna organikus alapú kiegészítőket. Ő mesélte, hogy látott olyat, hogy a sok kálcium plusssztól valakinek egyszerre volt már egy csomó plakkja (majd érelmeszesedése) és csontritkulása! Nem 80 éves betegről beszélek, hanem 40-es évei elején járótól... igaz, 20 éve issza Egérszagú Krisztike által nyomtatott pezsitablettákat. Hát, végül is egy érdarab-cserével meg lehetett menteni az életét. :-(

Úgyhogy ha elfogadtok egy tanácsot, csak természeteset vegyetek! Bár nem mindegy, hogy melyik cég melyik kamu-termékét! Viszont ha valaki nem tud télen-nyáron feketeribizlit, szedret, málnát, meggyet stb. beszerezni, akkor nagyon jó ez a lekvárszerű állagú cucc, ami a növények immunrendszerét tartalmazza, ami a héj alatti színezőanyagban van koncentráltan.

Egyébként pedig mehet a jól bevált hagymatea, kiforralva (alsó 1-2 barna héját rajtahagyva), amikor már langymeleg, akkor megy bele egy csomó friss, valódi citrom(lé), kis méz, hogy tompítsuk az elég sajátságos "főtt hagyma" ízt, így egyébként, erősen "limonádézva" egész tűrhető.

És rengeteg fokhagyma, megelőzésként is, de főként a vírusos influenza szezon idején. A világon a legerősebb antibakteriális, antivirális és gombaölő hatású szer. (Persze halkan azért hozzáteszem, hogy itt sem a gagyi kínaira gondolok, hanem valódi makói hagymára.) Az allicin akkor termelődik ki benne, amikor már kicsit öregszik, sárgul, van, ahol direkt megszúrkálják, ugyanis a növény azért kezdi el termelni az allicint, hogy ezzel védje magát a sebesülés okozta fertőzésveszélytől. Egyetek fokhagymát, amennyit csak elbír a begyetek... izé, pontosítanék: a gyomrotok! :-)

 

Előzmény: Kari1026 (86)
Kari1026 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 87

Még egy termék.Csak hogy lássátok, tényleg tájékozódtam a témában. A Doktor Urat meg mindíg megtalálják ebben a témában, minden féle készítményekkel, meg utána is jár ha talál valamit. Ő megszállotja a szakmájának, a családjának csakis a legjobbat szeretné. Nem s küzdenek semmilyen betegséggel! Ha talál jobbat, azonnal váltani fog, ehhez kétség sem fér. Én is váltanék, az egészségem fontos annyira! De egyenlőre nem találtunk jobbat. Itt egy másik készítmény:

http://algacsoda.hupont.hu/16/imune-a-vilag-legerosebb-sejtvedoje

Nincs csodaszer! A világon kis területen nincs mindenből a legjobb! Össze lehet gyűjteni, de az adottságok mások mindenhol. Viszont mindenevők vagyunk, nem egy csodanövény fog mindenre megoldást nyújtani sajnos. Egyszerűbb, olcsóbb könnyebb lenne, de nem így van. e döntöd el, a könnyebb utat választod, vagy a jobbat. Azt hiszem ez a régi bölcsesség fejezi ki ezt igazán

Kari1026 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 86

Fontos, hogy a flavonoidok is benne legyeek a készítényben. Nagyon jó a hatásuk! Ezért van különbség természetes vitamin kivonatok (kivonják a növényből a vitaminokat eljárással) és természetes alapú készítmények között. Nutrilite porítja, víztelenít és ezért akkora amekkora, olcsóbb a szállítás-raktározás, levédte a technológiát, ezért nem csinálhatja más. A Flavon max is ilyen, tartalmazzák a csak magyarországon fellehető flavonoidokat. De nem e legjobbakat, hanem ami nálunk megterem. De nincsenek organikus farmok, hiszen minde agyon műtrágyázott, a városok knincsenek 100 Km-re a földektől, nem vették meg a légteret felette, a repülők szennyezhetik stb. Nutrilite ilyen földeken termeszt. De legalább abban is vannak flavonoidok, de nagyobb, drágább. Kynai vitamin gyártásról meg annyit, igaz, hogy a megelőző szemléletet innét tanulta az emberiség, Nutrilite alapítója is itt tanulta ezt meg, de olyan vegyszereket használnak, amiket már évtizedekkel ezelőtt betiltottak a világon. Ezért én nem igazán ajánlanám a készítményeiket, az előállításuk módját sokszor állami titok védi, hiszen kapitalista gazdaságra épülő kommunizmusuk van. Ezért a Tiens termékeit nem javasolják. Ha idegenkedik valaki az hálózati értékesítésben értékesítő cégektől, az ő baja, de annak is ajánlok valamit, ami nem annyira jó, de legalább sokkal jobb, mint az átlag! Jó közérzet vitamin

http://www.jkvitamin.hu/termek/nagy-energia-multivitamin/

vagy a dán Pharma Nord

A nyitottaknak, akiknek fontos az egészség és az ár-érték arány, azoknak egyértelműen Nutrilite Naponta. Ez mellé lehet szedni a szlovák Amway-ben forgalmazott nagy dózisú C-vitamint. Akinek ezen kívül hajlamai vannak betegségekre, azoknak még van sok kiegészítő, a fokhagyma kapszulától kezdve az echinaceaig, ginko biloa omega 3, stb. Aki a legjobb készítményt akarja a világon, nos az tényleg nem olcsó, de a legjobb. Az a Nutrilite Double X. A világ első multivitaminja, 76 éven át változott az összetétele, de a neve nem.

 

Kari1026 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 85

Már ne is haragudj, de te enyhén szólva is korlátolt vagy! Vannak emberek, akiknek úgy van véleménye, hogy igazán nincs is információja! Ebben az országban a fél ország "ért" a focihoz, mégis csak pár ember focizik külföldön európai szinten. Ha neked az egészséged a legfontosabb, akkor nem tök mindegy, hogy ki a gyártó cég?! Az, hogy a Nutrilite a legrégebbi ilyen cég, és a piacvezető, az, hogy csak neki vannak saját tulajdonú organikus földjei a világ különböző pontján, és az Amway cég megvette és fejleszti, ez tény, de ettől még nem lesz kisebb az értéke, sőt! Amelyik FLP-és ugyan ezt mondta, ott nem az FLP a hazug, hanem akitől hallottad, nem tudta jól, vagy nem mondott igazat. Attól, hogy te ismertél egty inkorrekt Amway-el foglalkozó embert, még nem minden Amway vállalkozó inkorrekt, és rámenős. Attól, hogy vannak korrupt rendőrök, és kontár orvosok, szakemberek, még nem az egész rendőrség korrupt, vagy nem minden szalember vagy orvos kontár! A háttércég meg egy gyár, aki kiváló minőséget gyárt, különben hogyan tudná tartani a 90 napos visszavásárlási megelégedettségi garanciát a világ 90 országában? Hogyan tudná növelni még a válságban is 10%-al a bevételét, és hogyan lépett be az évi 10 milliárd dollár forgalmat lebonyolító óriáscégek közé? Ennek utána is lehet nézni! A Nutrilite földjei mindenki számára látogathatóak. Ha hazugság lenne, szerinted a konkurencia a sajtóval Amway esetében 51 év alatt nem fedte volna fel az igazságot? Gondolkodj józanul, paraszti ésszel, nem csukott szemekkel előítéletekkel! Ez a te egészséged, ez neked a legértékesebb! Soha vissza nem jön, ha elszúrod! Akkor nem teljesen mindegy, hogy American Way vagy más a gyártója? Az FLP-és annyiban igazat mondott, hogy ha azt mondta, hogy organikus farmokról származik a vitaminok alapja. De nem a sajátjukról! Ha ezt mondta, rosszul tudta! Ugyan is a Nutrilite-tól veszik az alapanyagot! Voltam Nu Skin egészségfelmérésen, kimutatják, mennyire van ellátva vitaminokkal a szervezetem. A Nutrilite olyan eredményeket produkált, hogy a Nu Skin-es el volt ájulva, hogy ezt az övék nem tudja, pedig drágábbak. Van még Ganoderma gomba, Noni és Aloa vera, kumbucha, spirulina alga, magyar lekvár szerű direkt értékesítés. A titok, hogy nincs mindenre jó csodaszer, több növényből kell összerakni az ideálist, ezt csinálja Nutrilite. Nagyon jó készítmények, de nekem a legjobb kellett, a legjobb áron. Én utána néztem és úgy van véleményem, hogy tapasztalt főorvos, táplálkozás kutató, természetgyógyász orvos, aki a legújabb orvosi hírekkel is tisztában van a külföldi szaksajtóból, ő segít a döntésben. Ő nem foglalkozik egyetlen MLM-el sem. Ettől függetlenül ha hiszed, ha nem, ha jól van felépítve, pont olcsóbbak mint az ugyan ilyen minőségben kapható boltiak a nagy reklám és egyéb költégek miatt. De általában nem érik el azt a minőséget a boltiak, mert nagyon drágák lennének, és snki nem tudná megvenni. A lényeg, hogy ha a legjobbat keresed, akkor Nutrilite. Szerezd be, akitő akarod. Ne tőlem! Nem reklámot csinálok, csak a tapasztalatomat, és orvosi tényeket írok le! Aztán azt hiszel amit akarsz! Attól még így van! "És mégis mozog a Föld!" Aki akar kérdezzen az orvostól: dr.nanasi@t-online.hu

Dr. Lenkei sok mindenben igazat mondott, de amikor üzletet akart belőle csinálni, a technológiának nem volt a birtokában, ahhoz a minőséghez több pénz kellett volna. Azt már évtizedekkel korábban a Nutrilite kifejlesztette. Akit érdekel a téma, olvashat még Dr. Szendi GÁbor: Paleolit táplálkozás könyvéből egy-két érdekes dolgot. Dr. Lenkei Cenzúrázott egészség című könyve pedig a gyógyszergyárlobbi és a vitamin ellenességére (legyél beteg egyél gyógyszert nekik az az üzlet) lehet többet megtudni. Vitázni nem akarok, mert nem érdemes. Aki korrekt információval rendelkezik a témában, azzal szívesen eszmecserélek. De akinek nincs róla információja, csak előítéletei, azzal nincs értelme vitázni, az szedjen azt, amit gondol. Én szóltam, jót akartam neki, bár tudom, mindenkinek nem tudsz jó információt átadni, akár milyen jó szándékkal sem, ha az csukott fülekre talál. Nem mellékesen nem mindegy, hogy milyen vegyszerek vannak a háztartásodban, bio vagy nem bio, mennyi tiszta vizet iszol min. 2-3 lieter/nap (víztisztító de ne fordított ozmózisos, hanem e-Spring) mennyit mozogsz, milyen gondolataid vannak negatív vagy pozitív, mennyit stresszeled magad, mennyit alszol stb.

vartusmeister Creative Commons License 2010.12.21 0 0 84

Jó kérdés!

Egyrészt, a termék amelyiket fogyasztjuk, 1000 mg-os kiszerelésben van és ha többet vennénk be, akkor nyilván jobban terhelné a családi kasszát is.

Másrészt nem igazán sportolunk, nem erőltetett életmódot folytatunk, és fogyasztunk mellé multivitaminokat, illetve tél előtt immunerősítőt is, ami szükségtelenné teszi a napi nagyobb  adagot. Sportolók az izomépülés, valamint az általános kimerültség miatt jobb ha szedegetnek többet is, napi 2-3000 mg is, ahogy a triatlonos hozzászóló is írta,. Illetve bárki bármennyit ha le van strapálva, illetve ha az anyagi helyzete megengedi. Engem meggyőzött az, hogy 10 év alatt csak akkor járok kórházba, ha vért adok. Orvosnál pedig akkor voltam mikor leforráztam a kezem, valamint varrni kellett a szemöldököm felett, mert a húgom kicsit feldühödött rám.  :-)

Előzmény: bakibabi (83)
bakibabi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 83

Ok :-) Egy gyors kérdés: miért "csak" napi 1000 mg c vitamint fogyasztotok?

 

bb

Előzmény: vartusmeister (82)
vartusmeister Creative Commons License 2010.12.21 0 0 82

Igen, első :-)

Felhúzódtam, ahogy sajna mindig felhúzódok ha ezzel kapcsdolatban hallom a sok gagyiságot. Egyébként ha regisztráltam, most már szétnézek több helyen is...

Előzmény: bakibabi (81)
bakibabi Creative Commons License 2010.12.21 0 0 81

Ez az első hozzászólásod? Jól belehúztál így elsőre! Grat :-)

 

bb

Előzmény: vartusmeister (80)
vartusmeister Creative Commons License 2010.12.21 0 1 80

HAhahahahahahahaa

Nevetnem kell a hülyeségeken. Sajnos teljesen félre van informálva szinte 90-95% az embereknek. Őszintén!

Szent Györgyi Albert napi szinten jóval 5000 mg c vitamint vitt be a szervezetébe, miután felfedezte és se veseköves nem lett, se farkasvak, se elmebeteg, semmi. Hanem inkább 90 felett halt meg.

Farkasvakság??? a C-vitamintól? Erre most van bizonyítékod is? VAgy csak hasadra vágtál? vagy a szomszéfd újságolta, hogy mit olvasott a legújabb Story-ban? Nevetséges.

Vesekő? LoL, a legnagyobb tévhit a c vitaminnal kapcsolatban. Ha akarjátok, MAGYAR tanulmányt tudok nektek csatolni, küldeni, linkelni pontos szakirodalommal, angol nyelvű forrásmunkákat amik egyértelműen bizonyítják, hogy vesekő NEm alakulhat ki a c vitamintól. Csak szólok, hogy a kísérletekben résztvevők napi 10 000mg c vitamint vittek be a szervezetbe, két éven keresztül, minden nap. Nincs semmiféle vesekőképződésre bizonyíték, csupán néhány félreérthető adat. Az elmúlt 5-6-7 év kutatásai ezt egyértelműen bizonyították. Csak az emberek félre vannak vezetve, a reklámok és a szép szórólapok mutatják meg a helyesa utat. Szánalmas, hogy mindenki beveszi a reklámmaszlagot.

A családom tagjai napi 1000 mg c vitamint fogyasztanak már vagy 10 éve, mióta megismertük a legjobbat a piacon sok más egyéb termékkel együtt. Mit ad a Teremtő, még egyikünknek sem volt se veseköve, se farkasvaksága, semmije. Mellékhatása viszont van. Nem vagyunk se influenzásak, se betegek. Viszont az igaz, h a legnagyobb reklámmárkák és a legolcsóbb szarok semmit sem érnek, két óra múlva  a vécében landolnak, a pénzed meg ki lett dobva az ablakon. Tudjátok mi az a 60 mg c vitamin ami fel van tüntetve? Nem más, mint az ahhoz szükséges adag aminek hiányában nem kapunk skorbutot, ami épp szükséges ahhoz, hogy ne végezzen velünk egy betegség. Dohányoztok? minden szál kb 40-50 mg c-vitamint "éget" el. Rossz a vérkeringés? a c vitamin a kapilláris ereket építi, az idegrendszer működését, az immunitást, stb, stb. 60mg az a mennyiség amit a szervezet egységnyi idő alatt képes felszívni. Ezért hatástalan az ami nem hosszú felszívódású, hanem, rövid( 99% a termékeknek). Beveszed, 60mg felszvódik, a többi meg kimegy belőled. Csak ha késleltetett, time released technikával készülnek, akkor tudja az 1000 mg c-vitamint szépen, 12-15 óra hosszán keresztül felszívni a szervezet. Erről ennyit.

A multivitaminokról pedig csak annyit, hogy ezek sem különbek. Az helyett, hogy a három közül bármelyiket a minősége vinné a csúcsra, a reklámok tartják fenn. Szintetikus vitaminok, a wc kagylót kövesítitek velük, kb 20% a felszívódásuk. A fejlesztések helyett a médiának fizetik az irtózatos pénzeket.

Amit én/mi használunk, az természetes, 85-90% felszívódású és egymást erősítő hatóanyagkoncentrációt tartalmaz. Nagyobb dózisok és elérhető ár. Ez kellene mindenkinek a mindenféle mocsok helyett amit a patikában kaptok.

 

H_G Creative Commons License 2010.12.02 0 0 79

Biztosan tudjuk, hogy a kínaiak semekkora hazugságtól nem riadnak vissza, ha úgy jobban eladhatnak valami vacakot :)

 

 

Előzmény: vaszso (78)
vaszso Creative Commons License 2010.12.02 0 0 78

Sziasztok!

 

A Dr. Chen patika C-vitamin+ rose hips (csipkebogyó) (1200 mg, 80 db.) termékdobozán az áll, hogy natúr C-vitamin, 100% természetes. Ez hihető-e ill. valaki tud-e biztosabbat, ami tényleg természetes alapanyagból készült?

 

A váloszokat előre is köszi.

 

Vaszso

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!