Kijev 88 fényképezőgép. Ritkaság, gyárilag Pentacon Six bajonettje van! A Pentacon Six Zeiss optikái használhatók hozzá.
Magazinja cserélhető, Keresője sokkal-sokkal jobb, mint a P.Six keresője. A kereső világos, mérőékes, és a kép 100%-át mutatja.
Azért hibája is van, az 1/250-ed (és talán az 1/500?) nem jól működik. Ha ügyes vagy örömmel dolgozhatsz vele, vagy akár a gyűjteményed ritka darabja lehet. Egy Zeiss Jena Biometar 2.8/80mm -es objektív van rajta. A gyári számok:
váz: 9516232 2db. ellenőrzött magazinnal kínálom.
Objektív:10071162
Ára: 180.000 Ft.
A gép Budapesten van, nem postázom, de ha vidéken laksz kereshetünk valami megoldást.
Nalunk ez ugy megy (a Phase One X-shutter kozponti zarrol (Copal #0) van szo), hogy leptetomotor szabalyozza a rekeszertek beallitast. Az eppen beepitett optikanak (valamilyen Rodenstock HR-Digaron) megfeleloen be van programozva a leptetomotor nyitott allashoz tartozo kezdo erteke, ami legritkabb esetben teljesen nyitott. Persze ha jobban kinyilna a rekesz, akkor valoban tobb fenyt engedne at az optika, viszont a Qioptiq mernokei ugy szamoltak ki a Zemaxban az optikat, hogy az onnan erkezo fenysugarat nem terveztek bele a kepletbe, magyaran az onnan erkezo fennyalabok valoszinuleg rontjak a kepminoseget (felbontas, coma, CA). Ami persze eredmenyezhet egyes esetekben esztetikailag kellemes eredmenyt, de ez nem jellemzo. Majd egyszer, ha sok idom lesz, akkor leviszek egy teljesen nyitott rekeszu optikat a kollimatorhoz, azt jol megmerem az MTF ertekeket a teljes kepmezoben, hogy kvalitativ eredmenyt mutogathassak - de ez valoszinuleg nem mostanaban lesz.
Vannak ha jol emlekszem a Nuarc objektivek. azokon a lamellakat egy kis barkacsolassal ki lehet nyitni nagyobbra mit az alap fenyertek. F5.5 helyett lesz 3.5. Lehet valami hasonlo a modern objektiveknel is. De a legnagyobb valoszinuseg, hogy az egyszeruseg es PR miatt kerekitenek ezerrel. Digitalison mindezeket lehet lapbol szofveresen kompenzalni, hogy a manusz eszre sem vesz semmit.
Keresek megvételre vagy bérlésre közgyűrű-sort vagy makró optikát Bronica ETRSi-hez. Képeket kell repróznom. Jövőhét elején lenne a legjobb, keressen bárki, akinek van. Köszönöm.
Eladó egy szép állapotú Contax 645 géphez való 2.8/140mm Carl Zeiss objektív. Eredeti Contax tartozékok: Napellenző, sapka elől és hátul.
Az objektív hibátlanul működik, de nem hibátlan.
Gombásodás miatt szervizelve volt, és az egyik belső lencsetag T-rétegét már nem lehetett megmenteni, ez a réteg hiányzik. Lehet hogy bizonyos körülmények között ez észrevehető, de nem hiszem hogy egyszerűen kimutatható. A javítás után az objektív korrektül működött, de már nincs Contax 645 gépem, kipróbálni csak a vevő gépével lehet. Ha esetleg idegen fényképezőgépre adaptálod, az elektromos rekesz (mint a Canonnál) nem működtethető, a rekesz f2.8-on áll.
Bocsánat, a frontlencse sértetlen, de elfelejtettem portalanítani, újra pedig nem fotózom. De felárért azért ez lehetséges. :)
Az optika ára 52.000 forint. A rejtett hiba miatt lehetőleg nem viszonteladónak, hanem közvetlenül egy fotóstársnak szeretném eladni.
Tel: 30-negyven-88109
Gyári szám: 8778111
Vedd meg, végül is ez egy igazi középformátumú Zeiss. :)
Én is belebotlottam ebbe beszélgetésbe a neten és máshol is csak hasonló kérdések merültek fel. Végtelenbe kb. 55x55 mm kirajzol, de izgalmas volt 5x7-en tökéletesen látni egy gyufásdobozt a mattüvegen. Repróztam vele 6x9-re és remek eredményeket kaptam hála a fénymérőnek.
Valahol olvastam még régen, hogy vagy 10, vagy 20 % az engedélyezett tűrés a záridőknél és a rekesznyílásoknál. A 10 % a valószínűbb. Adott esetben ezek ügyesen össze is adódhatnak, plusz a kidolgozás során is csúszhat picit a dolog - nyilván nem ebben az esetben. Érdekes megnézni azokat az objektívteszteket, ahol kitérnek a legnagyobb (induló) rekesz valós értékére. Hát, azért látható, hogy ez sokszor igencsak olyan, mint a kalózeskü.
Egy rovid teszttel zavarnam a nagyerdemut. 645-os formatum, normal objektiv vonalon van ugye ket nepszeru nagy fenyereju objektiv, a Mamiya Sekor C 80 f/1.9 es a Contax Zeiss Planar 2/80. Mivel viszonylag keves osszehasonlito elemzest lehet talalni az interneten, es volt nalam mindkettobol, lottem hirtelen egy-egy nyitottblendes kepet veluk. Mivel a ketto nem ugyanolyan szenzoron kerult feldolgozasra, nem teljesen preciz a teszt (a Zeiss egy Dalsa CCD-n, mig a Mamiya egy Sony BSI CMOS szenzorra gyujtotte a fotonokat), de talan megis van ertelme. A tesztkephez allvanyt hasznaltam, szoval megkozelitoleg ugyanaz a nezopont. A fokuszt a lampabura hozzam legkozelebb eso sarkara helyeztem. A bal oldali oszlop tartalmazza a ket modositas nelkuli felvetelt. Erdekes, hogy a Zeisshez kepest majdnem egy FE-kel vilagosabb a Mamiya kepe nagyon hasonlo expozicios erteken (f/1.9 vs 2). A jobb felso kep a Mamiya-felvetel Zeisshez hasonlova szerkesztve. Meglehetosen hasonlo a kepi vilaga szvsz. A jobb also sarokban egy Schneider Kreuznach 80mm f/2.8 van, amolyan kontrol keppen. Mindenesetre ha valaki a 'bokeh' miatt gondolkodik a Contax rendszerbe fektetni, annak szerintem erdemes elgondolkodni a sokkal olcsobb Mamiyan is.
Eladó egy Mamiya Sekor C 45/2.8 lencse és egy Mirex EF tilt-shift adapter. Az adapter Németországban készült egyedi rendelésre (450 EUR), könnyen levehető. Az objektív a legtöbb kortársával ellentétben nem leharcolt, szép állapotban van, eredeti dobozában, karc- és gombamentesen.
Objektív: 65.000 Ft Adapter: 120.000 Ft Együtt: 170.000 Ft
Eladó lett a mamiyam, RZ-re váltás okából. Tökéletesen működik. Megvásárolható Budapesten 7 kerületben. Mamiya RB 67 PRO S + 90 mm F3.8 Sekkor C ( UV szűrővel és napellenző gumival)+ 2db Mamiya Pro S hátfal + 2 lejárt Ilford hp5 120mm film. Ár 350K. Átvehető Budapesten. szabo.mark13@yahoo.com