Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Tibbe 2011. jan. 21. Creative Commons License 26

Én ezen 50 évig gondolkodtam, de most megtaláltam ezt a topicot, és megvilágosodtam! Köszönöm:-)

Előzmény: dedeterk (-)
Tibbe 2011. jan. 21. Creative Commons License 25

Egy világ dőlt össze bennem:/ A konyakos meggyben nincs konyak?:O)

Előzmény: Altamara (24)
Altamara 2003. jan. 29. © 24
Konyakos meggy

A konyakos meggy ugy keszul,hogy a kimagozott meggyet 2-3 napig beaztatjak 96 %-os tiszta alkoholba.Utana cukorszirupot keszitenek es hagyjak addig hulni,mig feher lustan folyos allapotu nem lesz.Ebbe a szirupba dobjak bele az alkoholos meggyet,majd belemeritve egy hurkapalcaval kiveszik es amikor egy talcara teszik,a palca vegevel csinalnak egy kor-koros mozdulatot.Ez a csigavonal megmarad rajta ahogy a cukor megszilardul.Amikor mar teljesen szilard a cukor,rarakjak egy csoki pacnira es leontik csokoladeval.Mikor a csoki is szilard lesz,becsomagoljak es ket hetig raktarban erlelik.Ennyi ido kell ahhoz,hogy a meggyben levo alkohol feloldja a cukrot es lesz belole egy meggyizu enyhen alkoholos folyadek.
Csak akkor fogyaszthato,ha megerett.
Ez a kezi gyartasu eredeti konyakos meggy.
De hol van benne a konyak?Nincs.
Ha van idod Te is tudsz kesziteni.
Üdv.: Altamara

Törölt nick 2002. júl. 18. © 23
De mar megtudtuk egy szakkonyvbol!

Itt lentebb bemasolta valaki...

Előzmény: hajnici (22)
hajnici 2002. júl. 18. © 22
Hát persze, hogy kérdezzd!
Előzmény: Edmond Dantes (20)
dzsek 2002. jún. 26. © 21
A dianás a legfinomabb, de a napokban vettem sherryset, hát az rettenetesen pocsék volt!
Előzmény: Edmond Dantes (20)
Edmond Dantes 2002. máj. 4. © 20
Van egy barátom, akinek egy ilyen cukorkagyára van, ők készítik az A jelű dianás cukorkát. Megkérdezzem?
dedeterk 2002. jan. 23. © 19
KÖSZI!!! KÖSZI!!! Mondtam már, hogy imádlak?
Előzmény: Qittin (18)
Qittin 2001. nov. 26. © 18
ÁÁÁ, dehogy, nem vagyok én zseni, meg nem is én tanulom, unokahugi jár egy ilyen suliba. Most pedig megyek és betömök egy-két darabot ezekből a likőrös cukorkákból!
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick 2001. nov. 25. © 17
Te egy zseni vagy!!!!=O)

Mindig azt hittem a cukros konyakosra, hogy oreg, pedig akkor volt friss. Hmm...ma mostmar ezt is tudom,koszi!

Honnan kerult a kezedbe az a konyv, ilyesmit tanulsz?

Qittin 2001. nov. 25. © 16
HEURÉKAAA!! Fellebbentem a fátylat (igaza van siguenak a formába öntéssel kapcsolatban).
Forrásmű: kereskedelmi szakáruismeret tankönyv. Hogyaszongya "Likőrös cukorkák gyártástechnológiája: A likőrös cukorkák készítésének lényege, hogy a tömény szeszes cukoroldatot melegen formákba öntik. Az oldatból lehűlés közben a cukor kikristályosodik. A kikristályosodó cukor kérget képez, amely magába zárja az alkoholos tölteléket. Ballírozva -szacharózréteges bevonat az összeragadás megakadályozására - vagy csokoládéval bevonva kerül forgalomba."
Mivel anno a konyakosmeggy gyártásában aktív részt vállaltam nyári diákmeló révén, annyit pontosítanék, hogy ott a konyakaromás alkoholba áztatott meggyszemeket először fondantba (cukorszirup) mártják, aztán megtalpalják az alját egy réteg csokival, végül az egészet csokiba mártják, kézzel, egy érdekes hurok alakú szerszámmal, nagy melegentartó pultokban lévő csoki-, vagy fondantmassza fölött görnyedve. Mivel az alkohol menet közben feloldja a cukorréteget, az elfolyósodik és bent lötyög a csokirétegen belül, ha túl hamar hozzák forgalomba, akkor még fel lehet fedezni a fehér cukorréteget is.
dedeterk 2001. nov. 4. © 15
Lehet... Föl kéne hívni a gyárat, de azok nem hajlandóak elmondani.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick 2001. nov. 1. © 14
Na mer en dolgoztam olyan helyen ahol ilyen nem korongozott keramia edenyeket csinaltak, ugy , hogy a masszat -hig!- beletoltik a formaba, X ideig hagyjak allni, keletkezik egy vekony szilard fal a minta oldalan, akkor kiontik a felesleges trutyit es kessz az ureges kersmia szobor, targy vagy barmi.
Mondtak, hogy a csokinyuszi is igy keszul. Akkor a diannas cukor is keszulhet igy ,nem?
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick 2001. nov. 1. © 13
Igen...talan. Tudja fene! =O) ...csak egy futo otlet volt...
Előzmény: dedeterk (12)
dedeterk 2001. nov. 1. © 12
Hát nem tom. És akkor beleöntik a dianát egy dianás-cukor formába?
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick 2001. okt. 28. © 11
A konyakosmeggynel nem mindegyik cukorreteges.

Most lehet, hogy hulyeseg de gondoltam valamit.
Az nem lehet, hogy a dianaba tesznek cuktot, formaba toltik es valahogy elerik, hogy kicsapodjon belole? Megkemenyedik a forma falan es kesz is? Mar csak csokiba kell martani miont barmi mast...sajnos kemiabol salata vagyok de nagyon elkepzelhetetlen? =O)

NemethA 2001. okt. 28. © 10
A konyakosmeggynél a cukorréteg nem magától kerül oda, hanem a meggyet egy fehér cukos valamibe mártják, és aztán csokiba.
Előzmény: Mulan (7)
dedeterk 2001. okt. 27. © 9
Tehát megoldódtt a probléma? Na ne már... Hány éves vagy, hogy ilyen okosakat tudsz?
Mulan 2001. okt. 26. © 8
2. Van sok, aki maga csinálja az áruját, ilyesmit is, ha nem is feltétlen dianásat, de a technológia gondolom ugyanaz.
Előzmény: dedeterk (6)
Mulan 2001. okt. 26. © 7
A csokoládéból válik ki cukor az alkohol hatására, vagy a töltelékből csapódik ki a csokoládéra. Ugyanígy működik a dolog a rumpralinénál, konyakos meggynél is: az egészen frissben még nincs az a cukorréteg (pedig szerintem az a java)
Előzmény: dedeterk (5)
dedeterk 2001. okt. 22. © 6
1. Nem, soha ne törődj bele, hogy valamit nem tudhatsz meg!

2. A vidékiek is zacskóban kapják, és aztán szedik ki belőle!

3. Az egyik haverom már felhívta a gyárat, de nem hívták vissza.

4.Rendben

Előzmény: Törölt nick (3)
dedeterk 2001. okt. 22. © 5
Ezt az utolsó mondatot most nem értem...
Előzmény: Mulan (4)
Mulan 2001. okt. 20. © 4
A meleg csokoládé az összeolvad magától, nem láccik ragasztás...

Veled még nem fordult elő, hogy fele tortánál újra kellet melegíteni a csokoládémázt? Látszott ragasztás? Na ugye...

Azt a cukorkérget nem külön teszik bele, azt az alkoholos töltelék csalja ki a csokoládéból:-)))

Előzmény: dedeterk (2)
Törölt nick 2001. okt. 19. © 3
1. Nyugodj bele, hogy ez is az elet azon titkai koze tartozik amit sosem tudsz meg.

2. Menj le videkre, vagy ha ott vagy keress egy vasarozo edesseg arust, tudod amelyik nem csak ilyen elorecsomagolt vackokat arul, es kerdezd meg.

3. Esetleg vegyel egy dobozzal es hivd fol a gyartot. Talan elmondja.

4. Ha megtudsz valamit ,feltetlenul mond el nekunk is.

Ujra remenykedni kezdtem! :-)))

Előzmény: dedeterk (2)
dedeterk 2001. okt. 18. © 2
de ha megnézed, nem látszik rajta, hogy össze lenne ragasztva!!!!! NEM ÉRTEM!!!!:(( És nem csak csoki van az alján!!!:))))
Előzmény: Mulan (1)
Mulan 2001. okt. 18. © 1
Talán úgy, hogy a domború felének megfelelő formát "kibélelnek" csokival, beleöntik a löttyöt, és csokival befödik.
Bandura 2001. okt. 17. © 0
Azt ugyan nem tud0m, h0gyan készítik, de a héten vettem egy d0b0zzal magamnak.
Már f0gy0gat!
Előzmény: dedeterk (-)
dedeterk 2001. okt. 17. © topiknyitó
Gondolkodtatok már, hogy csinálják a dianás cukrot? Én nagyon sokat, de nem jöttem rá. Talán nektek sikerül! Hajrá!!! (és ha rájöttél légyszi írd le nekem!!!)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Eletmod", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "Konyhaasztal", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "Hogyan_csinaljak_a_dianas_cukorkat?", 3]);