Én ha tudom akkor nézem a versenyeket.Épp tegnapelőtt volt sok meglepetés Eckhoff csak a 19.-ik a svéd lányok pedig még sokkal hátrább végeztek.Az osztrák Hauser nyert.
Az összetettben is szoros az állás Roeiseland vezet 6-ponttal Eckhoff előtt.
Ma Anterzelva-ban versenyeznek ismét, tömegrajtos indulással.
Magdalena Neuner nagy kedvencem volt. Aztán Laura Dahlmeier még nagyobb! Most meg Hanna Öberg teljesen levett a lábamról. Egyszerűen imádnivaló ez az új svéd generáció! :)
Marte Olsbu Røiseland nyerte a ma 10 km-es üldözéses női versenyt! Így a sprint után duplázott! Dorothea Wierer is jó formában van, de ma lefutotta a norvég lány a végén! Érdekes verseny volt, tele izgalommal. De vajon mikor unalmas egy biatlonverseny? SOHA! :D #NoveMesto #Cz
Nove Mestóban, Csehországban, a férfi üldözéses versenyben Johannes Thingnes Böe győzött! Nagyon nagy volt, amikor a testvérével, Tarjei Böevel együtt vezették a mezőnyt! Csodaszép pillanata a biatlonsportnak! Alexandr Loginov is nagyon szépet futott, a második hely is gyönyörű az orosztól! De a legnagyobb előrelépést a francia Martin Fourcade produkálta. A 43. helyről jött fel az 5. helyre. Igazán nagyszerű teljesítmény. Le a kalappal előtte!
Bár a németeket is nagyon kedvelem a női biatlonban, de a legnagyobb kedvenceim az ukránok! Így nagy az örömöm, hogy ők ezüstérmesek lettek! Hányattatott sorsú ország, így kijár nekik néha a siker íze is! Persze nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Laura Dahlmeier újabb aranyérmet szerzett! Nagyon szuper a csaj! ;)
Igen, valahogy úgy! Az észak-amerikai kontinensen csak kis műhelyekben dolgoznak a biatlonon, nincs széles bázisa. Nagyhatalom biatlonban kettő van tényleg de ez a kettő a norvégok és az oroszok. Ezeknél olyan mennyiségű igazolt versenyző és anyagi háttér van, amiről a többi országban csak álmodoznak. Németország eredményesség szempontjából akár nagyhatalom is lehetne. De azért az orosz-norvég kettőshöz képest, az országuk csak nagyon kis szegletében foglalkoznak biatlonnal, ott viszont hatalmas profizmussal. Meg is van az eredménye. A franciák pedig mindig találnak nagy tehetségeket akik újra és újra a világversenyek éremtábláinak élcsoportjába emelik őket.
Én azt hittem, hogy Moravec nyer! :O De Bailey ma szuper napot fogott ki! Igen, kicsit rosszul fogalmaztam! :( Csakhát eleddig az amerikai kontinens, mind Kanada és mind az USA személyében nem volt annyira eredményes biatlonban, mint például a németek vagy a norvégok. De a két sportági nagyhatalomhoz sem érdemes hasonlítani... De örülök, hogy olyan győzött, akinek már nagyon kijárt! :)
Lowell Bailey manages to win the first ever competition for the US Team above Junior level - and he does it at the World Championships in the Individual. Him, Ondrej Moravec and Martin Fourcade talk about the scintillating Individual in Hochfilzen.
De nem azért nagyon nagy tett, mert nem sok amerikai volt jó eddig biatlonban! (Ami egyébként marhaság mert mindenki jó biatlonban aki rendszeres résztvevője a VK sorozatnak, sőt VK pontokat tud szerezni. Kérdezném egyébként hogy pl. a korábbi VB ezüstérmes Világ Kupa sárga trikó viselő Tim Burke nem jó biatlonban? Vagy a nőknél Susan Dunklee aki sokszor végez top 10-ben nem jó biatlonban?)
Hanem szóval azért nagy dolog, mert kurva erős a mezőny és hatodiknak lenni is brutál nagy öröm (lásd Krcmar hogy örült ma neki), és ráadásul Baily 35 éves, tehát kicsit későn ért be a srác!
Az amerikai Lowell Bailey lett a Világbajnok a férfi egyéni indításos számban! Aszta! :D Le a kalappal a Jenki előtt! Ez nagyon nagy tett! Ugyanis nem sok amerikai volt jó eddig biatlonban! Örülök a történelmi sikernek! ;)