ÜDV! Úgy látom ez a topic "kissé" elárvult, bízom benne, h. nem örökre! Engem igazából a spanyol konyha remekei érdekelnének, s főként azok, amelyekről nem sokat tudni, hallani kis hazánkban. (tehát a gazpachon, paellan, churroson kívül minden egyéb :-D) Igazán nagy örömömre szolgálna, ha írnátok recepteket, lehetőleg minél autentikusabbakat! köszi :)
Detto :) Ha lesz étterem írd csak fel ide a topicra én biztos meglátogatom. ;)
Én eddig egy db mexikói étteremben voltam, Szentdendrén. Baromi fűszeres kajákat ettem, nem mondom és nem hiszem, hogy ettől lenne mexikói, de nekem azért ízlett. Azt hozzá kell tennem, hogy eredeti mexikói kaját még én sem ettem. :( Nem volt olcsó, de baromi drága sem, és teltház volt, asztalt kellett foglalni.
Szerintem a beszerzés nem annyira vészes, nem kell ezt annyira túl misztifikálni. Mindent meg lehet oldani. Én egybekötném alapanyag forgalmazással is és akkor máris könyebb.
Amíg a Culinaris kvázi monopóliumot élvez addig az van amit ők forgalmaznak és annyiért adják amennyiért nem szégyenlik.
(De amig az éttermek a magyar kajához is lusták, skótok rendes alapanyagot beszerezni, akkor mit reméljünk a mexikóitól...)
Szerintem is így van, hogy egy ország egy másik ország kajáját csak gagyiul tudja megycsinálni ha azt sem tudja milyennek kéne lennie, de szerintem azért is nem valódiak a kaják mert sok hozzávaló itt nem is található vagy ha van is, a gatyájuk is rámenne ha annyit vennének amennyi egy étterembe kell.
A bizonyos emlegetett étteremnek viszont én már láttam reklámját pesti estbe és még a paprika tv-n is.
Remélem a mi étterem projectünk tényleg össze jön majd valamikor és lehetőleg a legkevésbé lesz gagyi =). Csak győzzétek kivárni...
Szerintem általános jelenség. A kínaiak kiröhögik amit mi kínai kajának hívunk, meg az arabok is az arab büféket, .... miért lenne ez máshogy a maxikóival? Übergagyi mexikói szerűséget árulnak. Én eddig három mexikóinak nevezett étteremben voltam. No comment. Nem voltam mexikóban és ha minden így megy tovább nem is leszek soha sajnos :( de azért megismerem mi igazi és mi gagyi
A múltkor rendeltem két világhíres receptkönyvet az Amazonon. Szerintem tényleg nagyon klasszak. Ebből fordítgatok magamnak.
Nem ismerik. az étteremnek sincs reklámja, én is onnan ismerem, hogy elmentem előtte a körúton. egyszer be is mentem, tapasztalataimat a Nachos c. topikban le is írtam (egy nemzetiségi eladó kioktatott a mexikói konyháról, amit lehet, hogy nem ismerek nagyon, de legalább voltam Mexikóban és mindenütt helyi kajákat ettem. ) Szakácskönyvet is hoztam, amiből időnként főzök is. Végül nem vettem a körúti mexikóiból, mert 1. ezt a stílust nem tűröm, 2. szinte semmi nem volt abból, amit a kirakatban hirdetnek, pl. kis harapnivalók (taco, chips, guacamole és egyebek), ami egyrészt olcsóbb, másrészt délután volt, pont olyan idő, amikor az ember csak csipeget(ne).
Nagyon örülök hogy végre ki hazánkban is egyre több ember kíváncsi Mexikóra.
A barátom mexikói és (hosszadalmas vízum huza-vona után....) végre valahára ide for költözni most nyáron. Azt tervezzük hogy a homályos távoli jövőben nyitunk egy igazi mexikói éttermet, ahol nem ilyen mexikóinak álcázott műkajákat adnak mint egyébként máshol. Bár megjegyzem, valószínűleg a legtöbb embernek nem tűnik fel hogy amit eszik annak nem sok köze van a valósághoz, mivel nem sok ember tudja minek milyennek kéne lennie. Szóval szeretnénk felfedni a leplet Mexikó igazi ízéről. =) Ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk a vállalkozásban szóljatok! =)))
Sajnos itthon nincs az a fajta kukoricaliszt (masa harina), amiből igazán jó tortillát lehet sütni. Nekem legalábbis a "baklövések" topikba való lett a végeredmény. :-DDD
szeretek enni és egyre jobban érdekel a mexikói konyha!
lenne egy elég "amatör" kérdésem a tortilla lapok elkészitésével kapcsolatban, amelyeket megtöltünk hússal stb., ha ezeket egyáltalán tortilla lapoknak hivják :-). azt olvastam neten h keverjek sima palacsintatésztát búza- vagy kukoricaliszttel és süssek belőle 12 kicsit vastagabb "panacsintát". ez igy oké? vagy van jobb ötletetek?
Az a Plusos Tortilla chips vagy hogy hívják. :) Olyat szeretnénk mi is sütni!!!! Ha Vízzel, sóval összekeverem a kukoricalisztet és ki akarom nyújtani akkor akármennyi vizet rakok hozzá szétporlad. :( Valamennyire sikerült kisütni úgy, hogy a tenyerembe szétnymkodtam nagyon vékonyra, de ezt csinálja "nagytételben" az akinek... Nekem mindegy lenne hogy eredeti recept vagy valami tákolmány, ha olyan állagú és ízű akkor jöhet. Ha valaki tudja a "varázslatot" légyszi írja le!!! Nagyon köszönöm!
Csináltunk már burritot meg sopapillast. Fincsi volt mindkettő, de nem hiszem, hogy olyan mint az eredeti mexikói.
nem. ha a tésztát kinyújtod és megsütöd (szárazon), akkor kapod meg a tortillát. ha ezt szétvágod, mondjuk háromszögekre, és olajban kisütöd, akkor kapod meg a chipset, ami spanyolul nachos.