Keresés

Részletes keresés

gxy_gfx Creative Commons License 2006.04.17 0 0 90
Fogjatok le, nem bírok magammal!

gxy_gfx Creative Commons License 2006.03.22 0 0 89
gxy_gfx Creative Commons License 2006.03.01 0 0 88
Bármit csak az eseményhorizotot ne. Még a címét is lopták egy F. Pohl sci-fi-ből.
True, true, mint említettem, a film nem önmagában hatott, csak afféle „utolsó csepp” volt a pohárban az elboruláshoz. A Corpse Bride szintúgy. És biztos, hogy szubjektív benyomás, de amennyire a Nightmare Before Christmas-nál kevesebbet hozott a történet részirül, azt bőven behozta a hangulatával.
Előzmény: bivisz (87)
bivisz Creative Commons License 2006.02.28 0 0 87
Bármit csak az eseményhorizotot ne. Még a címét is lopták egy F. Pohl sci-fi-ből.
Corpse Bride nagyon jó. Azonban nem egy Karácsonyi Lidércnyomás, sajnos.
Előzmény: gxy_gfx (86)
gxy_gfx Creative Commons License 2006.02.28 0 0 86
Áááá, öreg, ezek a mai fiatalok minden mellett csak elmennek, közben meg itt kísért az orruk előtt Gutknecht papa személyesen:

Az Öreg

A témához tartozik, hogy eddig csak két film volt (egyik se Burton), ami ennyire kizökkentett a kerékvágásból: Az idő urai a szocreál békeidőkben, és az Event Horizon, amivel együtt jött nekem egy CD, amit ma se mer mindenki csak úgy meghallgatni, pedig alapmű lehetne. A Corpse Bride-ra is készültem a maga módján, de nem gondoltam volna, hogy ennyire oda fog vágni.

Egyébként műveletlen taplóként tengettem az életemet a Stainboy-ig, utyhoty csak nemrég kezdtem fgyelni, mi minden mást követett el Burton. Jómunkásember, az már bisztoss.
Előzmény: esotherica (85)
esotherica Creative Commons License 2005.11.20 0 0 85
A Mozikban a Corpse Bride, és ez a topic meg süllyed?
Hogy van ez?

Tim Burton rajongóként jelentkezem. Hosszabbat a másik topicba írtam... de mér van kettő?
dogofthetemple Creative Commons License 2005.02.13 0 0 84
Megkoronázza a filmet az a dal (Man of the hour). Tökéletes szimbiózis. Sírás.
Előzmény: Nausea (81)
elmouse Creative Commons License 2005.02.11 0 0 83
Láttam előzetest a "Charlie and the chocolate factory"-ből és a "Corpse Bride"-ból is. Hát, az utóbbit jobban várom...
andzsin Creative Commons License 2004.11.20 0 0 82
Úgy látszik mindenki most nézte meg a Big Fisht:)) Én is. Előre nem olvastam el róla semmit. Szerintem varázslatos volt. Megvolt benne az amiért az ember megnéz egy filmet, az a bizonyos, valami, amitől az embernek tetszik valami. Mostanában elég sok gagyit gyártanak holivúdban, hát ez nem ez. Miután utánanéztem, a kritikák szinte csak pozitívak, a többség Burton legjobb filmjeként aposztrofálja és nem mellékesen az imdb-n 8,1-et kapott, ahol nem nagyon szokott 8 fölé kúszni az értékelés. Úgyhogy úgy látszik nemcsak engem érintett meg a film.
Nausea Creative Commons License 2004.10.27 0 0 81
A Pearl Jam számhoz mit szólsz a végén?
Előzmény: dogofthetemple (80)
dogofthetemple Creative Commons License 2004.10.26 0 0 80
egyszerűbb lehúzó kritikát írni, mint valóban értékelni a filmet. Ez egy mestermű. Ha Tim Burton életművéből nézem és ha önmagában a filmet nézem, akkor is. A film érezhetően manipulál gondolatot én hanyagolnám, hiszen a művészetek úgy általában érezhetően manipulálnak. Szóval csak óvatosan a fennhéjazással, ecsém.
Varázslatos, káprázatos, finom, érzékeny filmet alkotott Burton, le a kalapot.
Előzmény: jamamura szadakó (75)
elmouse Creative Commons License 2004.10.25 0 0 79
jamamura szadakó Creative Commons License 2004.10.22 0 0 78
magánvélemény, továbbá az enyém is feléje húz. ennél rosszabb burton-film csak a majmok bolygója volt.
Előzmény: Nausea (77)
Nausea Creative Commons License 2004.10.22 0 0 77

Ehh, fennhéjázó baromság, ennél ezerszer jobb volt a Big Fish.

Mellesleg dejó, hogy nem Spielberg rendezte, tuti nem érte volna el azt a hatást, amit Burton.

Előzmény: jamamura szadakó (75)
Nausea Creative Commons License 2004.10.22 0 0 76
Johnny Depp? Egészen meglepő.
Előzmény: elmouse (71)
jamamura szadakó Creative Commons License 2004.10.22 0 0 75
elmouse Creative Commons License 2004.10.22 0 0 74
Na most talán...

The Corpse Bride
Nausea Creative Commons License 2004.10.21 0 0 72

Már kiadtál DVD-n is, eddig változatlanul az év filmje szerintem.

Jut eszembe, az óriást alakító arcot múltkor egy Marylin Manson klipben láttam viszont.

Előzmény: elmouse (70)
elmouse Creative Commons License 2004.10.21 0 0 73
persze, hogy nem...
Előzmény: elmouse (71)
elmouse Creative Commons License 2004.10.21 0 0 71
<<friss hírek, friss hírek>>
na jó annyira nem azok de hátha...
TB két mozin dolgozik:
- Charlie and the chocolate factory (ezt eddig is tudtam)
- The Corpse Bride: ez viszont új nekem. Ez a Lidércnyomáshoz hasonló bábfilm, de rendezőként is részt vesz benne. És a szinkron hangok: Helena Bonham Carter, Johnny Depp, Albert Finney, Christopher Lee, Emily Watson

Itt egy kép belőle (remélem sikerül feltöltenem, ilyet eddig még nem csináltam):

elmouse Creative Commons License 2004.10.21 0 0 70
Felhozzuk a topicot...
Végre én is megnéztem a Big Fish-t. Tetszett. Nem emelkedik ki a burtoni életműből, de a jobbak közt van.
lelkesz g Creative Commons License 2004.04.13 0 0 69
en is megneztem, valoban volt benne kis foresztgámp, de azert jo volt. mondanom sem kell, nyomaba sem er a legtobb TBV filmnek foleg nem az olyan zsenialis cuccoknak mint az Ed Wood, de azert 10 es listan meg kapja a 7 et... mondanom sem kell, ed wood 10-es.
Előzmény: Nausea (68)
Nausea Creative Commons License 2004.03.30 0 0 68
Tegnap megnéztem. Nem jutok szóhoz, nagyon szíven ütött. Igaz, nem egy tipikus Tim Burton film, mint pl. az Álmosvölgy, vagy az Ed Wood, de (azért a bizarr figurákról fel lehet ismerni a stílusát) talán egész pályafutása alatt ez volt rám a legnagyobb hatással. A szereplőválogatás telitalálat (főleg Steve "debil" Buscemi), az képek gyönyörűek, a történetről nem is beszélve (volt némi Forrest Gump utánérzésem is).
Előzmény: lelkesz g (67)
lelkesz g Creative Commons License 2004.03.03 0 0 67
na velemenyek a Big Fishrol? felhozzuk a forumot..
Előzmény: Nausea (66)
Nausea Creative Commons License 2004.01.13 0 0 66
Véééégre, köcsög LOTR!

Én is láttam előzetest, király lesz nagyon!

Előzmény: elmouse (65)
elmouse Creative Commons License 2004.01.13 0 0 65
Tim Burton majdnem lenyomta a Gyűrűk Urát
http://index.hu/kultur/mozi/0112gyuru/

Láttam az előzetesét és igen-igen jónak igérkezik.

lelkesz g Creative Commons License 2003.11.06 0 0 64
beteeeeeeg.... koszi szepen, egyebkent eppen ezert kerdeztem hogy illusztralt volt e mert o illusztralja a sajat betegsegeit.... nagyon jo, koszi...
Előzmény: Wild Colonial Boy (63)
Wild Colonial Boy Creative Commons License 2003.11.06 0 0 63
Angolul, es illusztralt. Ugy remlik o is illusztralta, bar ez nem biztos...

1 Vers :

Tim Burton
Stick Boy & Match Girl In Love

Stick Boy liked Match Girl,
he liked her a lot.

He liked her cute figure,
he thought she was hot.

But could a flame ever burn
for a match and a stick?

It did quite literally;
he burned up pretty quick.

EnD

...

Probald pl.: http://www.bdp.it/ictavagnacco/burton/

lelkesz g Creative Commons License 2003.11.03 0 0 62
letezik ilyen???? verseskotet? egyebkent magyarul vagy angolul, gondolom angolul....
es illusztralt volt?
Wild Colonial Boy Creative Commons License 2003.11.01 0 0 61
Nemreg a kezembe kerult egy verseskotete (bar nem tudom van-e tobb...) Hat... Iszonyatosan jo :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!