Bármit csak az eseményhorizotot ne. Még a címét is lopták egy F. Pohl sci-fi-ből. True, true, mint említettem, a film nem önmagában hatott, csak afféle „utolsó csepp” volt a pohárban az elboruláshoz. A Corpse Bride szintúgy. És biztos, hogy szubjektív benyomás, de amennyire a Nightmare Before Christmas-nál kevesebbet hozott a történet részirül, azt bőven behozta a hangulatával.
Bármit csak az eseményhorizotot ne. Még a címét is lopták egy F. Pohl sci-fi-ből. Corpse Bride nagyon jó. Azonban nem egy Karácsonyi Lidércnyomás, sajnos.
Áááá, öreg, ezek a mai fiatalok minden mellett csak elmennek, közben meg itt kísért az orruk előtt Gutknecht papa személyesen:
A témához tartozik, hogy eddig csak két film volt (egyik se Burton), ami ennyire kizökkentett a kerékvágásból: Az idő urai a szocreál békeidőkben, és az Event Horizon, amivel együtt jött nekem egy CD, amit ma se mer mindenki csak úgy meghallgatni, pedig alapmű lehetne. A Corpse Bride-ra is készültem a maga módján, de nem gondoltam volna, hogy ennyire oda fog vágni.
Egyébként műveletlen taplóként tengettem az életemet a Stainboy-ig, utyhoty csak nemrég kezdtem fgyelni, mi minden mást követett el Burton. Jómunkásember, az már bisztoss.
Úgy látszik mindenki most nézte meg a Big Fisht:)) Én is. Előre nem olvastam el róla semmit. Szerintem varázslatos volt. Megvolt benne az amiért az ember megnéz egy filmet, az a bizonyos, valami, amitől az embernek tetszik valami. Mostanában elég sok gagyit gyártanak holivúdban, hát ez nem ez. Miután utánanéztem, a kritikák szinte csak pozitívak, a többség Burton legjobb filmjeként aposztrofálja és nem mellékesen az imdb-n 8,1-et kapott, ahol nem nagyon szokott 8 fölé kúszni az értékelés. Úgyhogy úgy látszik nemcsak engem érintett meg a film.
egyszerűbb lehúzó kritikát írni, mint valóban értékelni a filmet. Ez egy mestermű. Ha Tim Burton életművéből nézem és ha önmagában a filmet nézem, akkor is. A film érezhetően manipulál gondolatot én hanyagolnám, hiszen a művészetek úgy általában érezhetően manipulálnak. Szóval csak óvatosan a fennhéjazással, ecsém.
Varázslatos, káprázatos, finom, érzékeny filmet alkotott Burton, le a kalapot.
<<friss hírek, friss hírek>>
na jó annyira nem azok de hátha...
TB két mozin dolgozik:
- Charlie and the chocolate factory (ezt eddig is tudtam)
- The Corpse Bride: ez viszont új nekem. Ez a Lidércnyomáshoz hasonló bábfilm, de rendezőként is részt vesz benne. És a szinkron hangok: Helena Bonham Carter, Johnny Depp, Albert Finney, Christopher Lee, Emily Watson
Itt egy kép belőle (remélem sikerül feltöltenem, ilyet eddig még nem csináltam):
en is megneztem, valoban volt benne kis foresztgámp, de azert jo volt. mondanom sem kell, nyomaba sem er a legtobb TBV filmnek foleg nem az olyan zsenialis cuccoknak mint az Ed Wood, de azert 10 es listan meg kapja a 7 et... mondanom sem kell, ed wood 10-es.
Tegnap megnéztem. Nem jutok szóhoz, nagyon szíven ütött. Igaz, nem egy tipikus Tim Burton film, mint pl. az Álmosvölgy, vagy az Ed Wood, de (azért a bizarr figurákról fel lehet ismerni a stílusát) talán egész pályafutása alatt ez volt rám a legnagyobb hatással. A szereplőválogatás telitalálat (főleg Steve "debil" Buscemi), az képek gyönyörűek, a történetről nem is beszélve (volt némi Forrest Gump utánérzésem is).