Na, ezt most megint felfedeztem, azzal a különbséggel, hogy lett egy dedikált FTP-user-ünk, aki csak FTP-zni tud, telnet/ssh-zni nem, mert a shell-je a /bin/false. Tök jó.
Gyenge pontja a történetnek, hogy így a scp/sftp sem megy neki, ami pedig kellene, úgyhogy ezt most gyorsan visszacsinálom.
Sziasztok a fenti scriptben kérném a segítségeteket. Odáig már sikerült eljutnom hogy szépen kiíratom és tovább viszem a $4 változott de az első után leáll az egész és nem tudom miért :S .
Rájöttem, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezek a fájlok könyvtárak kellene legyenek (ha léteznének egyáltalán), hanem azt, hogy ezek a fájlok egy olyan könyvtárban vannak (illetve a jelen esetben nincsenek), amelyik group writable. Amikor ezt korrigáltam, a hibaüzenet is megszűnt.
forward /home/projects/.forward+: Group writable directory forward /home/projects/.forward.p520ora: Group writable directory forward /home/projects/.forward: Group writable directory
Természetesen nincsenek ilyen könyvtárak, sem group writable, sem másmilyen.
Az IBM, csak hogy színesítse az életemet, berakott a /usr/include/standards.h-ba egy ilyen részletet:
#if (defined(__IBMC__) || defined(__IBMCPP__)) #if ((defined(__STDC_WANT_DEC_FP__)) && !(defined(__IBM_DFP__))) #if defined(__IBM_PP_WARNING) #warning The -qdfp option is required to process DFP code in headers. #else #error The -qdfp option is required to process DFP code in headers. #endif #endif #endif
Ennek persze egyetlen célja és értelme az, hogy a Pro*C belepusztuljon. Köszi a nincsmit.
Tovább keménykedve a /usr/local/lib/gcc-lib/powerpc-ibm-aix5.1.0.0/3.3.3/include/stdio.h törlése következik, mivel abban, amit a GCC (jó régi, ha bátrabb lennék, lecserélném) hozott magával, nincs snprintf.
(cd src; make all) 2>&1 | tee log.make.all CMD='ar -rcs src/elfobjs/libslang.a src/elfobjs/libslang.so.2.*' (echo "$CMD"; $CMD) >>log.make.all make all 2>&1 | tee -a log.make.all
CMD='/usr/local/bin/ginstall -c -m 644 src/elfobjs/libslang.a /usr/local/lib/' (echo "$CMD"; $CMD) >log.make.install make install 2>&1 | tee -a log.make.install