Keresés

Részletes keresés

Zoli88888888 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 101

Sziasztok, Zoli vagyok józanodó alkoholista(2010. októberében fogyasztottam utoljára alkoholt).

 Én az Anonim Alkoholistákhoz járok évek óta és az ott kapott segítséggel élem alkoholmentes és immár boldog életemet. Hosszú és nehéz utat jártam be, de életem legeslegjobb döntése volt, hogy az AA-ba mentem. Keressétek Ti is: www.anonimalkoholistak.hu

Annak ajánlom, aki már nem szeretne inni!

Szívesen segítek / válaszolok kérdésekre, ha tudok, írjatok itt a fórumon nyugodtan!

Józan napot nekünk,

Zoli

 

nagykaroly1980 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 99

Szia!  Talán nem itt kéne hirdetni ezt!

Előzmény: Törölt nick (98)
nagykaroly1980 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 97

:)

Előzmény: Törölt nick (96)
csecsenn Creative Commons License 2011.02.07 0 0 94

Én már kéthete nem iszok se melom se jogsim...................................

Niki__ Creative Commons License 2011.02.07 0 0 93

Kóstoltam már a sört, de számomra ihatatlan. Semmi íze vagy én nem is tudom... hogy tudják szeretni? :) Hiába, lányból vagyok. A bort viszont nagyon szeretem, persze a minőségit, ahogy előttem Zsomli is írta a hozzászólásában. Valamikor havonta is iszogatunk a többiekkel, van mikor kevesebbet. Régebben mindig töményet ittunk, visszagondolva pfújjj, hogy tudtam meginni, valamikor szenvedés is volt, ebből látszik hogy szerencsére nem vagyok egy alkoholista típus. :)

Előzmény: Zsomli (92)
Zsomli Creative Commons License 2011.02.07 0 0 92

Szerintem teljesen igazad van. Én is így gondolkodom. A mi családunkban csak akkor fogyasztunk alkoholt, ha valamit ünnepelünk, illetve egy- egy ünnepi ebédhez vagy vacsorához egy palack jól megválasztott bor csak emeli az "est" fényét.

Nem tudom, hogy a többek hogy vannak vele, de én ikább borpárti vagyok, mint sör...és a borból is csak a minőségi borokat fogyasztok, és persze nem napi szinten, és nem nagy mennyiségben.

Aki kedveli a borokat, milyen fajtát szeret??? Nekem a Chardonnay az egyik kedvencem...

Előzmény: tkati88 (91)
tkati88 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 91

Én inkább a minőségi és szociális alkoholfogyasztás híve vagyok. Nem szeretem, ha valaki túl sokat iszik, és én sem szoktam berúgni. Nézni sem jó, ha valaki részeg, és mivel párszor már előfordult, hogy én kicsit elsokalltam, tudom, hogy nem jó érzés másnap.

Inkább társaságban fogyasztok mostanában alkoholt, és akkor sem töményet. A tömény nekem nagyon hamar megárt...szóval inkább kihagyom...sört nem szeretem, csak nyáron iszok nagyritkán....szóval maradok inkább a bornál. Viszont a bort nagyon szeretem..és itt most nem a tablettásra gondolok, hanem a finom minőségi borokra...Szerintem egy jó ebédnek, vagy vacsorának a megfelelő bor nagyon ki tudja hozni a zamatát....Egy jól megválasztott vörös vagy fehérbor az étkezés csúcsa lehet.

Az a jó ha valaki nem az alkohol miatt iszik, hanem az ízeknek hódol...és csak kis mennyiséget fogyaszt csak az íz kedvéért...

MartonkaFull Creative Commons License 2011.02.04 0 0 90

Ez inkább azokra igaz akik nem minőségi bort fogyasztanak, de aki tudja a különbséget bor és bor közt az meg is becsüli és tudja a határt...

Habár előfordul borkostolókon is, hogy van aki kicsit többet kóstol mint kellene avagy szabadna és elég feltünően viselkedik... De ez nem sűrű látvány szerencsére.

Előzmény: tuzirezi (89)
tuzirezi Creative Commons License 2011.02.04 0 0 89

Csucsubi pont ezzel van a baj hogy sokan nem érzik a határokat, mennyit ihatnak, mennyi az annyi. Eleinte utáltam a bort, már a szagától rosszul voltam. Mikor a társaság háromnegye borozgatott, csak rávettem magam hogy csatlakozom hozzájuk. Azóta csak a fehér édes bor. :)

A bor az egyetlen amitől másnap nem fordul ki a gyomrom. :) Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel....

Előzmény: Csucsubi (86)
betonacel84 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 88
Igen ezt én is láttam már és sajnos tapasztaltam hogy a társaság nagyon könnyen befolyásolhat. Mert hiába tudod hogy elég és nem kérsz többet hogyha a társasság a füledet rágja hogy még egyet aztán már nekik is elég lesz... előbb utóbb az ember kénytelen kelletlen de belemegy és akkor már nem egy lesz hanem rögtön kettő. ezért szeretek eljárni olyanokkal akik tiszteletben tudják tartani azt hogy mindenki maga d9önti el hogy mennyit iszik és hogy mikor.
Előzmény: kabalaa (87)
kabalaa Creative Commons License 2010.08.12 0 0 87
Csak sokan nem veszik ezt észre.
Az meg a másik, hogy egy jó társaság azért tudja befolyásolni az ember döntéseit.
Persze néha belefér, de azért oda kell figyelni!
Előzmény: Csucsubi (86)
Csucsubi Creative Commons License 2010.08.12 0 0 86
Ha tudod, hogy mennyit tudsz meginni addig, hogy ne érezd rosszul magad, akkor a gyakorlat simán találkozik az elképzelésekkel. Nem is kell rutinnak lennie, hanem egyszerűen észreveszed magadon, hogy pont most elég és kész.
Előzmény: TrenceTerenc (84)
kabalaa Creative Commons License 2010.08.11 0 0 85
Azt a rutint is meg kellett valahogy szerezni! :D
Viccet félretéve... nálunk erre azt mondják, hogy annyit iszol amennyit akarsz, csak másnap 100%-osan teljesíts!
Amíg ez megy, addig nincs gond!
Előzmény: TrenceTerenc (84)
TrenceTerenc Creative Commons License 2010.08.11 0 0 84
igen, erre mondják, hogy nem tudja, hol a határ... :D
Azt hiszi, hogy tudja, de a gyakorlat nem találkozik az elképzeléseivel.
Sosem értem, hogy felnőtt emberek miért nem tudnak/akarnak mértékkel inni, pedig van rutinjuk.
Előzmény: Csucsubi (83)
Csucsubi Creative Commons License 2010.08.11 0 0 83
Szerintem, azzal nincsen baj, hogy az emberek nem tudják hol a határ. Mert mindenki tudja magáról, hogy mennyit kell innia, és azt is tudja mi lesz ha többet iszik. Itt inkább azzal a van a nagy probléma, hogy ezzel az emberek mennyire törődnek... Mert van aki ezzel mit sem törődve csak önti magába az alkoholt, de van aki ezeket a határokat meg sem akarja közelíteni egy-egy buliban. Nincs azzal baj, ha valaki elfogyaszt egy x mennyiségű alkoholt, csak tényleg álljon meg ott ahol kell és mondjuk egy koncerten ne a másik nyakába hányjon...
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 82
nincs semmi gond ha havi 3-4 szer bulizik az ember és iszik, de ha nem szabad túlzásba vinni, tudni kell hol a határ, az alkohol olyan mint a szerelem, öl, butít, és nyomorba dönt
ZillionPro Creative Commons License 2010.07.23 0 0 81
Szerintem mindenkinek csak jó lenne ha felismerné azt a tényt, hogy felismerte, hogy alkoholista lett és, hogy le kéne tennie az alkoholt.
tramcrash Creative Commons License 2010.07.21 0 0 80
Sziasztok , én minden alkoholistának azt ajánlom hogy tegye le minnél elöbb az alkoholt , azzal nincs baj ha néha néha megiszik valamit , de én láttam a nagyapámat ahogy 2éven keresztül küszködött nap mint nap az élettel , leállt a vese és máj müködése... hihetetlen és borzasztó látvány volt... szóval le az alkohollal :D
betonacel84 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 79
Nem azt mondta hogy ne legyen alkohol árusítás hanem azt hogyha az ember nem akar inni akkor nem is fog mert, meg tudja magát tartóztatni. Egyébként meg azért mert nincs alkohol árusítás azzal még nem érnék el hogy ne legyen fogyasztás. Akkor elindulna azt ami a Sziget előtt szokott lenni mennének az emberek ásóval piával, és elrejtenék. Aki meg nagyon elkészül azt meg elrejtenék és nem feküdne kint az úton szerintem csak ennyit lehetne elérni. Aki inni akar az úgyis inni fog mert megtalálja a módját aki nem annak meg könnyű dolga van egyszerűen nem vesz.
Előzmény: ZillionPro (78)
ZillionPro Creative Commons License 2010.07.19 0 0 78
Ha ez tényleg így lenne akkor a fesztiválok alkalmával nem látna az ember annyi részeget mindenfelé. Szerintem ha van is olyan ember aki megpróbálja alkohol nélkül végig csinálni a fesztivált annak nem igazán fog sikerülni.
Előzmény: Csucsubi (77)
Csucsubi Creative Commons License 2010.07.19 0 0 77
Ez nem teljesen helytálló. Egy fesztivált ki lehet bírni alkohol nélkül is szerintem! Bár jól esik, de ha bulizni akarsz akkor azt alkohol nélkül is meg tudod tenni. A fesztiválokon úgyis drága a pia.
Előzmény: Töhötömke (76)
Töhötömke Creative Commons License 2010.07.09 0 0 76
Régebben biztos nem ittak annyit a fiatalk mint ma:) Főleg hogy most már vannak ezek a fesztiválok is, megugrott az italfogyasztás mennyisége a fiatalok között, de erről lehet hogy az idősebb korosztályt lehetne megkérdezni. Mindenesetre ha iszunk akkor próbáljunk mértékkel ami sajnos nem mindig jön össze:)
Előzmény: Zetorforever (75)
Zetorforever Creative Commons License 2010.07.09 0 0 75
Ezzel én is egyetértek, vannak bizonyos határok,ez már kicsit túllépte azokat:D Amúgy kíváncsi vagyok hogy a mai fiatalok 14-18 évesekből mi lesz,alkoholfogyasztás terén felnőtt korukra. Biztos hogy növekedni fog az alkoholisták száma, és ez nagyon nem jó. Azt bírom amikor sokan azt mondják hogy azért isznak hogy legyen hangulatuk! Mért,amúgy nincs? Sokan vannak úgy akik pia nélkül is jót buliznak...nah mind1 talán a társaság teszi...
Előzmény: randell11 (74)
randell11 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 74
na valaki volt valami fesztiválon!? (mondjuk a Volt volt eddig ami nagyobb) Haverok azon lent voltak. Kérdeztem tőlük :
Milyen volt!?
ők:
Fú fatter iszonyat nagy!!
Én:
Jó de mégis meséljetek már valamit!
Ők:
Hidd mesélnénk...csak még mi se tudjuk,hogy mit is mesélhetnénk :D

Szóval nem sok mindenre emlékeznek.
Én ilyen helyzetben nem dobnék ki ennyi pénzt. Lemegyek egy nívós fesztiválra. Iszok..rendben van..de nem örülnék annak ha nem tudnék visszaemlékezni a nagy koncertekre...vagy ha annyira beállnék,hogy még a színpadot se tudnám megközelíteni.
nayan00 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 73
Az én határom sörben mérve kb. 3 korsó:D Az a határ miután már nem tudok megállni...
Előzmény: Kelen22 (71)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.07.01 0 0 72
Nem vezet az alkoholizmusba, ha bánatodban egyszer-kétszer leiszod magad... persze, csak akkor tedd ha tisztában vagy önmagaddal...
Azért nem mindenki válik alkoholistává... de tény, hogy az egyik legnagyobb probléma Mo-n.
Előzmény: Kelen22 (71)
Kelen22 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 71
ááá bánatból inni a legrövidebb ut az alkoholizmus felé sztem.. ezért ezt mindig mellőzöm. én is buli előtt6alatt szoktam inni, mondjuk akkor elég rendesen, azért, hogy feldobódjak (még jobban) meg hogy oldódjak meg az érzés sem utolsó, én pl szeretem az alkoholmámort, de mégsem iszom hányásig, nem rongálok, stb.. Tudom a saját határaimat, mondjuk volt alkalmam kitapasztalni. Bár én tiniként sem ittam rengeteget, hiába volt nagy a társaság nyomása, határozott voltam és akkor is a saját fejem után mentem. Ti hány sörig vagytok hitelesitve? :)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.07.01 0 0 70
Én csak a buli kedvéért szoktam inni, viszont az sem rossz, ha a szerelmi bánatodat egy kis alkohollal vezeted le... :P
betonacel84 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 69
Ha rossz kedvem van akkor soha nem szoktam inni, sőt még eszembe se jutott. Bulik előtt meg alatt viszont más a helyzet, olyankor mindig iszom azt hogy mennyit az változó de általában azért kezdek iszogatni hogy egy kicsit feloldódajak....
Előzmény: Le Delire (67)
randell11 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 68
na túléltem a tegnapi másnaposságot vagy ha pontosan akarok fogalmazni a tegnapelőtti másnaposságot...vagy mit tudom én :D

Le D.:
én hülyeségnek tartom ha az ember akkor iszik mikor szomorú, bánatos. A legnagyobb hiba és legnagyobb ostobaság. Ekkor veri le cölöpjeit az emberbe az alkoholizmus.
Én ha iszok nem azért teszem mert alapból nincs jó kedvem...sőt! Nem azért kell nekem az alkohol,hogy jó hangulatban legyek. A társaság egy másik kicsit ellazultabb arcát mutatja és könnyebb a kikapcsolódás. Persze mi a mértékletességeket próbáljuk betartani. Persze néha-néha megcsúszik az arány. De erre ritkán van példa.
Nem úgy,mint a szomszéd családban...a kis srác most kezd tudatára ébredni kb 16-17 éves lehet és elég sokszor nyomott már be rendesen...sőt túl rendesen is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!