Zugló Benkő utcában a Telekom szolgáltató hálózatfejlesztése miatt néhány szakaszon felverték a járdát, optikai kábeleket tettek le. A kubikusok a gödröket betemették morzsolódós betonszerű anyagot vittek fel, de egy legfelső pár centiméteres rétegnek helyet hagytak, ennyivel mélyebb volt a járda eddig.
Ez eddig rendben is volt azonban most néhány hét várakozás után a legfelső réteg amit laraktak nem a járda eddig állagának megfelelő világos színű beton, hanem fekete szurok vagy bitumen. Tehát most az eddig viszonylag homogén világos betonjárda meg-megvan szakítva 5-10 méternyi csillogó fekete szurokszínű anyaggal. Ez nekem nagyon nem tetszik, szétbarmolt igénytelen hatást kelt, ráadásul nyáron dobni fogja meleget és jó ideig a bűzt is. Én azt szeretném, ha cementtel hoznák helyre a járdát, hogy olyan legyen mint eddig volt.
Zuglói önkormányzatban kinek a hatásköre a járdák helyreállítása? Lehet értelme reklamálni?
Igen, van, a Sugárban. A Sport mozit bekebelezte az egyház, az Éva moziban most bolt van, a Rózsavölgyi téren lakótömb épült, óvodával, a Zuglóiban? nem tudom.
"...Odébb, a 167-es házon nagyon munkálkodnak, tetőtérbeépítés készül. Nem megyek be, hatalmas, két udvaros, függőfolyosós bérház, rengeteg lakással, itt lakott a Kiss Attila, a Pécs Laci, mindegy, úgyse ismeritek őket."
Én a 167-ben laktam kb 50éve. Pécs Laci disszidált 1960 táján.
" Egyébként a mozikkal kapcsolatban, van e most Zuglóban mozi? Tudja-e valaki? Ifjabb koromban -nem vagyok öreg, csak ....feletti-, három is volt, a Sport, a Zuglói és az Éva."
A Rákospataknál volt egy kertmozi, a Rózsavölgyi kertmozi.
A volt sportpálya területe, a Csömöri-Rákospatak-Bosnyák utca-Fűrész u, "átkerült" tiborczhoz, 7-8 narancs sárga, 8-10 emeletes, egysablonú "kormányzati negyed" lett és egy lakóépület :-( !
Arra a szakaszra gondoltam, ahol a szemüveges van a sarkon és megyünk a Lidl felé. Ott láttam két frissen kivágott fának a tönkjét. (Egyiket a kifőzde környékén, másikat a szemüveges után.)
Az a papcsák korszakában történhetett, amikor a templom és a Geodézia épülete között kivágtak minden óriás fát, meg a templom előtt, mert kellett a hely a köveknek!!!!!
Én a Szugló utca Bosnyák tér közötti szakaszon láttam, hogy kivágták a fákat. :-( Nagyon megdöbbentem, mert úgy emlékszem, hogy azoknak sem volt semmi bajuk.
Tettestársa a megélhetési facebbook csoport admin Guba Ferenc, aki a politikai szimpátia alapján tiltja ki a zuglóiakat és gyűjti be még a vidék szemetét is a közhangulat elferdítésére!
Nagy nehezen ugyan, de eltakarították az egyik kártékony szemétládát, baracskait, aki a zRt vezetőjeként okozott felbecsülhetetlen károkat zugló népének. A helyzet azonban nem sokat változott.
A Zuglói Városgazda zRt-ből lopják az ügyfelek adatait.Levelezést, hivatalos iratokat, mindent!!
De ez még nem minden, a lopott adatok egy részét közzé is teszik!! Itt az interneten, facebookon, stb.
Na de kapaszkodj meg, az elkövető pedig NEM MÁS, mint a zuglói zRt, korábban az önkormányzat (!) egyik dolgozója. Íme: