Keresés

Részletes keresés

James 42 Creative Commons License 1 napja 0 0 55997

Nem a gép a "kocsog", hanem a W10. Egy kicsit azért én is értek hozzá, legalábbis a 7-esig nem volt túl sok problémám a Winekkel (8-asokkal pedig szerencsére nemigen találkozom). Publikus netet nem szokásom beállítani, inkább azt, hogy felhasználónév és jelszó kell a megosztásokhoz. És ez a 10-es előtti rendszereknél általában flottul működik. Nem úgy a 10-esben (vagy legalábbis nem sokáig, hacsak az ember le nem tiltja a frissítéseket).

De nem akarnám itt tovább szidni a 10-est, szerintem inkább hagyjuk abba ezt a témát!

Előzmény: Jahno (55996)
Jahno Creative Commons License 2 napja 0 0 55996

"de például a 10-est egyáltalán nem ajánlanám annak, aki nem akar szívni."

 

Ebben az a vicces, hogy pár ismerősöm gépére úgy települt, hogy észre sem vették :-D

 

Megosztott nyomtató simán megy, az meg ha a gyártó nem támogatja a vackát örökké és tovább (látod, lehetett vola HP 4L-t venni, az mindennel megy), az nem egészen az OS hibája. Lehet beszívtál valami NTLM1-2 vagy smb1-2 hülyeséget, vagy bekapcsoltad a tűzfalat és publikus netnek állítottad a 7est, aztán olyannal szívtál, amihez igazából kicsit érteni kellene, most meg inkább "kocsoggép" az alapállásod és kész.

Előzmény: James 42 (55991)
onehandedbackhand Creative Commons License 2 napja 0 0 55995

én igen.

azt teszem.

Előzmény: James 42 (55994)
James 42 Creative Commons License 2 napja 0 0 55994

Olyat én eddig nem nagyon láttam, legfeljebb olyat, amit az XP egyáltalán nem tud (nincs beépítve).

De ha Te így gondolod, hát használd azt a rendszert, amelyiket szeretnéd! Én is ezt teszem.

Előzmény: onehandedbackhand (55993)
onehandedbackhand Creative Commons License 2 napja 0 0 55993

szerintem meg egy rakat dolgot gyorsabban és kényelmesebben tud, mint az xp.

hát ez van.

Előzmény: James 42 (55990)
pimre Creative Commons License 2 napja -1 0 55992

"...ma is sokkal gyakrabban találkozom olyan nyomtatóval, amit az újabb Win-ekre nem lehet rendesen telepíteni."

 

Ekkora hülyeséget rég olvastam. Ezen az alapon azt is írhattad volna, hogy egy csomó nyomtató működött DOS alatt, egy másik csomó meg Win98 alatt, ami ma az újabb rendszerek alatt nem használható.

 

Részemről ezzel befejezem ezt az értelmetlen vitát.

 

Előzmény: James 42 (55991)
James 42 Creative Commons License 2 napja 0 0 55991

Nem ajánlottam, de az utódait még kevésbé tudom ajánlani. A 7-es még úgy-ahogy használható (bár néha az is idegesítő), de például a 10-est egyáltalán nem ajánlanám annak, aki nem akar szívni.

Ami pedig a kompatibilitást illeti, én még ma is sokkal gyakrabban találkozom olyan nyomtatóval, amit az újabb Win-ekre nem lehet rendesen telepíteni, mint olyannal, amit az XP-re nem lehet telepíteni. Igaz, nálunk még elég sok régebbi nyomtató van, és az újabbak általában oda kerülnek, ahol a rendszer is újabb, de akkor is, az a néhány tapasztalat, amikor az újabb Win-eknél rádugja az ember a nyomtatót a gépre, az pedig felismeri, és beállítja, elhanyagolható a sok szíváshoz képest. Különösen, ha megosztott nyomtatót akar beállítani az ember, pláne régebbi és újabb Win-ek között. Mert többnyire meg lehet oldani a dolgot, de korántsem olyan flottul, mint amikor minden gépen XP van. A drivereken kívül pedig egyéb szoftvert eddig nem láttam olyat, ami ne ment volna az XP-ken. Sőt, eddig csak olyannal találkoztam, hogy egy újabb Winre fel kellett tenni az XP Mode-ot, hogy valami szoftver működjön rajta.

Előzmény: pimre (55989)
James 42 Creative Commons License 2 napja 0 0 55990

Szerinted. Szerintem meg bizonyos dolgokat egyáltalán nem tudnak, másokat meg (például a hálózaton egy gép, új hely vagy meghajtó megkeresése és csatlakoztatása) sokkal lassabban, mint az XP.

Előzmény: Jahno (55987)
pimre Creative Commons License 3 napja -1 0 55989

Az, hogy Te mit telepítenél a saját gépedre, az a magánügyed. De az, hogy egy ma már nem támogatott operációs rendszert ajánlasz másoknak, az már nem az.

Az XP a maga idejében kiváló rendszer volt, viszont mivel megszűnt a támogatása, a használata kockázatos. Ráadásul egyre kevésbé kompatibilis az újabb szoftverekkel.

 

Légy szíves ne ajánlj ilyesmit ezen a fórumon! Se halkan, se hangosan.

Előzmény: James 42 (55984)
oljeg12 Creative Commons License 3 napja 0 0 55988

Végül megoldottam a problémát. A BIOS-ba le volt tiltva a billentyűzet. Engedélyeztem. Annyira jutottam, hogy a num lock ledje attól kezdve világított. De a billentyűzetre nem reagált Mivel rendszer visszaállítási pontot továbbra sem tudtam elérni, ezért újra telepítettem. Most működik. Csak azt nem értem, hogy mi tiltotta le a billentyűzetet. A probléma jelentkezése előtt telepítettem a comodo internet security-t. Ez kavarhatott ennyire be? Nem értem az egészet.

Előzmény: oljeg12 (55983)
Jahno Creative Commons License 3 napja -1 1 55987

Többi is teljesen jól kezeli a hálózatot.

Előzmény: James 42 (55986)
James 42 Creative Commons License 3 napja 0 0 55986

Azért, mert az XP mindegyik utódjánál karcsúbb, és jobban kezelhető. Néhány dolgot ugyan nem tud, amit az utódok, de például a hálózatot legalább egy nagyságrenddel jobban kezeli azoknál, és nekem ez fontos.

Előzmény: Jahno (55985)
Jahno Creative Commons License 3 napja 0 0 55985

Miért is?

Előzmény: James 42 (55984)
James 42 Creative Commons License 3 napja 0 0 55984

Csak halkan jegyezném meg, hogy én a saját gépemre nem tennék az XP helyett még 7-est se, 8-ast vagy 10-est pedig főleg nem.

Előzmény: pimre (55982)
oljeg12 Creative Commons License 4 napja 0 0 55983

Köszönöm a választ. Megpróbálom a javasolt megoldást. Remélem, jó lesz.

Előzmény: pimre (55982)
pimre Creative Commons License 5 napja 0 0 55982

Próbáld megnyitni az eszközkezelőt. Ezt az egérrel is meg tudod tenni. Keresd meg a billentyűzetet. Kattints rá, és egyszerűen töröld ki a benne szereplő eszközt. Aztán indítsd újra a gépet. Persze a billentyűzet legyen csatlakoztatva. Ekkor újratelepíti automatikusan a Plug & Play eszköz illesztőprogramját, és ha szerencséd van, működni is fog.

 

Viszont a második leírt jelenség alapján gyanús, hogy valami komolyabb gond van a géppel. Érdemes újratelepíteni. Persze már nem az XP-t, hanem Windows 7. 8, vagy 10-est.

Előzmény: oljeg12 (55981)
oljeg12 Creative Commons License 5 napja 0 0 55981

Sziasztok!

Olyan problémával találkoztam, amivel nem tudok mit kezdeni. Nővéremnek Xp van a gépén. Valamilyen oknál fogva, nem érzékeli a billentyűzetet. Próbáltam másik billentyűzettel is, meg másik USB portba is. Semmi. Annyi történt, hogy másik portba dugva, érzékeli, mint új hardver és, hogy telepíti. De telepítés után azt üzeni, hogy hiba lépett fel telepítés közben és valószínű, az eszköz nem fog működni. Próbáltam csökkentett módban indítani, de csak addig jutottam, hogy a menüből ki kellett volna választani a csökkentett módot. De mivel nem kezeli a billentyűzetet, nem tudtam választani. Kihúzgáltam minden csatlakozót, csak a billentyűzetét hagytam bent. Akkor se jó. (találkoztam már olyannal, hogy ebben az esetben működött és vissza dugdosás után ismét működik minden)

Ezen kívül, még egy problémával találkoztam. Akartam egy rendszer visszaállítást csinálni. De hiába kattintottam a rendszer visszaállítás gombra. Csak egy teljesen fehér ablak jelent meg. Még egy pont se nincs az ablakba, nem hogy a szokásos írások, vagy választási lehetőségek. Abszolút semmi. Szerintetek hol kéne keresgélnem, hogy helyre tudjam állítani?

Segítő válaszaitokat, előre is köszönöm.

Ignis199 Creative Commons License 2017.03.01 0 0 55980

Igen.

Előzmény: Jahno (55979)
Jahno Creative Commons License 2017.02.27 0 0 55979

Szerinted.

Előzmény: Ignis199 (55978)
Ignis199 Creative Commons License 2017.02.27 0 0 55978

Mert drága pénzért adják, pedigmég nem érett meg a forgalomba hozatalra! A drágaságon persze lehet vitatkozni, de ami a gyakorlatban ennyire sem használható, annak az értéke 0 (azaz nulla)! Egy fordítóprogramnak (már, ha az valóban, akkor igenis figyelembe kell venni a szövegkörnyezetet!)

Az pedig, hogy egy cég nem válaszol egy levélre, az már önmagában is minősiti a vállalkozást, és ezzel együtt pedig a termékei megbízhatóságát is. Én legalább is így gondolom...

Előzmény: James 42 (55977)
James 42 Creative Commons License 2017.02.27 -1 0 55977

Itt, ennél dobtam egy hátast és a megvásárolt programot pedig a kukába. Miért: Mert a fordítás által felkínált két választási lehetőség "HÍM" vagy "NŐSTÉNY" volt! Igen, így, tessék elhinni! Lehet, hogy állatok is szoktak regisztrálni oldalakra szerintük?

 

Na és miből gondolod, hogy egy fordítóprogramnak fel kell ismernie azt, hogy ez egy regisztrációs oldal, ami nem állatoknak, hanem kizárólag embereknek szól? Nyilván az állt ott az eredetiben, hogy male, illetve female (mert embereknél is ezeket szokták használni inglisül), és ebben az esetben a fordítás korrekt volt. Egy ember persze nyilván tudta volna, hogy miről szól az egész oldal, és nem ezeket a szavakat használta volna, hanem igazodik az oldal tartalmához, de egy fordítóprogramtól ezt aligha lehet elvárni. Én mindenesetre emiatt nem szaroznám le a programot.

Előzmény: Ignis199 (55976)
Ignis199 Creative Commons License 2017.02.25 0 0 55976

"Esetelg mutass jobb fordítót a kalap szarnál."

 

Morpho Word fordítóprogram.

 

 

Nem ingyenes, de annál jobb!!!!!

 

Tényleg? Szerintem ez is egy nagy rakás sz.r!

Annó megvettem, kipróbáltam egy egyszerű mondattal, igaz szakszöveg volt. A hajam égnek állt a fordítástól.

Na jó, próbálkoztam egyszerű, köznyelvi angol szöveggel Az eredmény ugyanaz. Ekkor már . gyanakodtam.

Rendben, akkor nézzünk egy igen egyszerűt! Megpróbáltam lefordíttatni vele egy regisztrációs oldalt a netről.

Igaz, ami igaz a név rovattal és a születési idővel is nagyszerűen megbírkózott. Eljutott a nem megadásához. Itt, ennél dobtam egy hátast és a megvásárolt programot pedig a kukába. Miért: Mert a fordítás által felkínált két választási lehetőség "HÍM" vagy "NŐSTÉNY" volt! Igen, így, tessék elhinni! Lehet, hogy állatok is szoktak regisztrálni oldalakra szerintük? :)

Írtam a MophLogic vevőszolgálatnak egy levelet, amelybe bemásoltam az eredetiket és a kapott fordításokat. Megírtam, hogy normálisabb szoftverházak az ilyen embrionális állapotú programjaikat teszteléshez bétaváltozatként szokták ingyenesen kiadni, nem pedig véglegesként, fizetősen. A levelemre azóta sem válaszoltak még. Hmm, lehet, hogy még töprengenek rajta?

A programjukra egy számítástechnikai folyóiratban bukkantam rá. A gyakorlatban jöttem rá sajnos, hogy egy jól megírt promóciós cikk lelkendezésének dőltem be.

Így jártam ezzel a médiában korábban csodálatosnak kikiáltott céggel. Maradt továbbra is a szótározás. Nem baj, azzal is tanulok.

 

(Mielőtt megrótok válaszomat XP alatt futó gépen írtam.:) Új vagyok itt, még csak ma találtam rá erre a topicra, és olvasok vissza szorgosan.

 

 

Előzmény: Carina_S (55877)
James 42 Creative Commons License 2016.12.13 -1 0 55975

Kösz az észrevételt! A gombot már használtam. Eddig se voltam oda a csicsás és bő lére eresztett hozzászólásaiért, de most már betelt a pohár.

Előzmény: srf (55974)
srf Creative Commons License 2016.12.13 -1 0 55974

Mert nem tanultok. A kolléga egy grafomán őrült, aki saját maga kreál problémákat, amiket aztán hosszasan és körülményesen próbál "megoldani".

És nem csak ebben a topicban, nézd meg a Windows 7 topicot. Gyakorlatilag kivégezte.

Az egyetlen gyógyszer ellene a tahótlanító gomb.

Előzmény: James 42 (55973)
James 42 Creative Commons License 2016.12.13 -1 0 55973

1. Nézd meg az 55964-es hozzászólásodat is, légy szíves!

2. És akkor már az én összes hozzászólásomat meg is kell mínuszolni, mi? Tekintet nélkül a tartalmukra? Nem mintha annyira fájna nekem, de ez akkor is köcsögség! Re-ignore!

Előzmény: Carina_S (55971)
nazuna Creative Commons License 2016.12.13 0 0 55972

Hi! A leleményes és kedves kinaiak gyártottak sata-ide illeszőt, gondolva a régi gépek kedvelőire. Egy kidobott DVR-ből én is bányásztam ki egy ilyet, de még nem próbáltam ki a képességeit. Boltban viszont láttam árulni, meg itt is:

https://www.amazon.com/HDE-Computer-Drive-Interface-Adapter/dp/B008X8NK0I/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1481604191&sr=8-10&keywords=sata+adapter+ide

Előzmény: homár hümér (55959)
Carina_S Creative Commons License 2016.12.13 0 0 55971

Ha pedig nem arra használod a válasz funkciót, hogy a kérdésre válaszoljál, hanem kifogáskeresésre, akkor innentől James 42 ignorálva.

Előzmény: James 42 (55969)
Carina_S Creative Commons License 2016.12.13 -1 0 55970

Nem a Windows 7-ről kérdeztem, hanem egy olyan segédprogramról, ami jó:>>

  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows XP

 

alá is egyaránt. Azzal se vagy tisztában, hogy egyáltalán mire vonatkozott a kérdés, ezt látom, mert nem vagy hajlandó még arra sem venni a fáradtságot, hogy rányomjál az előzmény linkjére (Okoska (55722)), és emiatt azt állítod hogy én a Windows 7-ről kérdezek, miközben egy mindenféle Windows alá megírt kis segédprogram van szó, amit fel lehet tenni XP alá is, miután pontosabb és könnyebben kezelhető, mint az XP hasonló beépített funkciója. És ami a Windows XP alá is felrakható, az itt nem off téma.

Előzmény: James 42 (55969)
James 42 Creative Commons License 2016.12.12 -1 0 55969

És ez már feljogosít arra, hogy akármit kérdezzél itt a Windows 7-ről?

Előzmény: Carina_S (55968)
Carina_S Creative Commons License 2016.12.11 0 0 55968

Egyébként meg olvass vissza alaposabban, mielőtt rámdörrensz! 

 

Az előzmény, amire ez válasznak ment, EBBEN a topikban van benne!!! ---->  Okoska (55722)

Előzmény: James 42 (55966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!