Keresés

Részletes keresés

csaszja Creative Commons License 2016.11.25 0 0 328

Kedves Fórumozók! Remélem, hogy nem sértek meg semmilyen fórumszabályt ezzel a hozzászólással! A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának végzős hallgatója vagyok, és a szakdolgozatomban a Tesco Finest termékekkel kapcsolatban végzek kutatást. Ehhez szeretnék segítséget kérni. Kérek mindenkit, hogy ha van egy kis ideje, akkor töltse ki az alábbi kérdőívet!

https://goo.gl/forms/WTI8wrili5YLjm643

Szeretném elmondani, hogy semmilyen kapcsolatban nem állok a Tescóval, és semmilyen anyagi hasznom nem származik a kutatásból. 

Előre is köszönöm a segítséget! :) 

soppingfüggő Creative Commons License 2016.05.26 0 0 327

https://www.auchan.hu/akcio/friss-elelmiszer/grillpult-termekei

Kannibálok figyelem! Mától az Auchanban Frédi Béni fűszeres comb. A képen tényleg két comb....

Hajni5 Creative Commons License 2013.06.13 0 0 326

VÁSÁROLJ MÉG OLCSÓBBAN!

 

Mindenki által ismert és naponta/havonta vásárolt termékek, márkák a hipermarketek árainál is olcsóbban

közvetlenül az importőrtől és nagykereskedőtől:

 

15-20%

 

VAGY MÉG TÖBB KEDVEZMÉNNYEL

 

Hamarosan országos szolgáltatók, üzletláncok és helyi vállalkozások, szolgáltatók is a rendszer részesei lesznek.

 

REGISZTRÁCIÓ AZ INTERNETEN:

 

http://mlmdiszkont.hu/mlmdiszkont/bemutato?ref=0g8l1fc3

 

Kóczián Kriszta Creative Commons License 2013.04.05 0 0 325

A Tesco webáruházat próbáltátok már? Milyen?

jatekManias Creative Commons License 2012.05.31 0 0 323

ihhihh ez jóó :)))

Előzmény: ohiki (320)
kiskakukkfioka Creative Commons License 2010.04.14 0 0 321

Sziasztok!

 

Ezt érdemes elolvasni és csatlakozni:

Lápszag terjeng Dunakeszin - Csatlakozz Te is az Auchan bojkotthoz!

 

Biztos Te is hallottad már, hogy az Auchan dunakeszi áruházát épp egy értékes tőzegláp területén bővítené újabb kockaépülettel és méretes parkolóval. A beruházás súlyosan veszélyezteti az áruház melletti élőhelyet.

 

Civil szervezetek levélben fordultak az Auchanhoz, arra kérve a multi vezetőségét, hogy álljon el a beruházástól. Nem tették. Ezért országos bojkott indult az Auchan ellen.

 

A vállalat ahelyett, hogy visszalépne a beruházástól, a láp vitatott jogi besorolásával takarózik (láp-e a láp), és továbbra is ködösít. Cinizmusára az is jellemző, hogy miközben a természetpusztítás veszélye nem múlt el, Föld Napi rajzpályázatot hirdetett gyerekek számára. Az áruház kezébe került terület a Nemzeti Ökológia Hálózat része, még a legkisebb beavatkozás is súlyos következményekkel járhat. Ezt nem hagyhatjuk!

 

Ha Te is úgy gondolod, hogy az építkezés visszafordíthatatlan természeti károkat okozna, csatlakozz a bojkotthoz! Ne vásárolj semmit az Auchanban, amíg a vállalat nem áll el a tervétől!

 

Eddig 30 civil szervezet és 1800 aláíró csatlakozott! Küldd tovább Te is ezt a levelet, hogy még többen legyünk!

 

A bojkott mellett írd meg a véleményed az Auchannak! Ha regisztrálva vagy a Facebook-on, jelentkezz be az Auchan Magyarország nevű csoportba, és írd meg a véleményed az ügyről! Mutassuk meg, hogy az olcsó árak és a föld napi rajzpályázat nem kábítanak el minket!

 

Csatlakozás és további információk: www.tudatosvasarlo.hu/auchan és a Facebook "Bojkott Auchan" csoportjában.

 

A dunakeszi tőzegláp értékeiről, az eddigi civil ellenállásról www.tozegto.freeweb.hu oldalon tájékozódhatsz.

 

 

ohiki Creative Commons License 2010.02.03 0 0 320

Ezt magyarázza meg nekem valaki.. azonos az alapterülete mindkét doboznak.... akkor most melyik az 1L??

 

bagiracicus Creative Commons License 2010.01.29 0 0 319

Üdv Mindekinek!

 

Csak egy gyors kérdésre ugrottam be:

 

Melegétkezési jegyet elfogad valamelyik áruház a 3 közül?

 

Ha nem, akkor hol?

 

Bagira

Schizo Frame Creative Commons License 2010.01.16 0 0 318
Mindenki fokozottan figyeljen az értékekre!

Senki se vásároljon Tesco gagyikat!
Előzmény: Pannon-boy (316)
Pannon-boy Creative Commons License 2008.01.25 0 0 316

Figyelem! A debreceni Tescoban a bevásárlókocsiból lenyúlták faterom táskáját, amíg a szavatossági időt nézegette (mert ugye anélkül nem szabad vásárolni). Persze szemfüles volt és elkapta a 40-es román nőt, amit a közeli női öltözőbe igyekezett vele. Természetesen tagadott, hogy nem is a fateré. A táskában lévő igazolványok elővétele után módosult a sztori, hogy ő találta a táskát és éppen ment leadni. A biztonságiak állítása szerint ez ma az ötödik lopás volt.

Megtette a feljelentést, garantáltan végig követve lesz az a büntetőeljárás, nehogy már megússza.

Mindenki fokozottan figyeljen értékeire!

 

Idnax Creative Commons License 2008.01.18 0 0 315
Szia!

Azt tudom javasolni, hogy az adott aushan címére küldjél egy levelet, és ez elfog jutni az igazgatói asszisztenshez.
Valószinőleg vásárlási utalvánnyal fognak kárpotólni.
De ha gyorsabb megoldás érdekel, menj személyesen oda , írj be a vásásrlók könyvébe és ha nem tudják elíntézni,hogy hamarabb kijusson hozzád,akkor kér az áruház ügyeletest.
Előzmény: drevida (311)
Wormie Creative Commons License 2008.01.02 0 0 314

Hát akkor próba - cseresznye alapon

auchan@auchan.hu

Előzmény: drevida (313)
drevida Creative Commons License 2008.01.02 0 0 313
Köszi,de egy ideig böngésztem ezt a topicot is és nem találtam címet,ahhoz meg nincs türelmem,hogy évszázadokra visszamenőleg elolvassam mindenki hozzászólását.
Előzmény: Wormie (312)
Wormie Creative Commons License 2008.01.02 0 0 312
Előzmény: drevida (311)
drevida Creative Commons License 2008.01.02 0 0 311

Sziasztok!

 

Remélem tudtok segíteni.Az Auchan reklamációs osztályával szeretnék beszélni,de sehol nem láttam,hogy ki lenne írva az elérhetősége.Márpedig gondolom van valami részlegük,ami ezzel foglalkozik.Egy bútort vettünk,egy hónapja,de azóta se kaptuk meg és most közölte egy ügyfélszolgálatos,hogy az illetékes maneger-ük még le se adta a rendelésünket és ki tudja,hogy mikor lesz rá hajlandó,vagyis lehet,hogy még egy hónapot kell rá várni.Azért ez több a soknál.Ha valaki tudja,hogy hol lehet ezzel kapcsolatban panasszal élni a cégnél,akkor nagyon megköszönném,ha megosztaná velem az infót.

Köszi!

Mallory Creative Commons License 2007.11.19 0 0 310

Sziasztok!

(Egy másik, kevésbé pörgős topicbannem kaptam választ, hátha majd itt)
Meg tudnátok írni a TESCO valamilyen e-mailes elérhetőségét, ahol vásárlói észrevételt/panaszt lehet tenni? A weboldalukon nem találtam semmi ilyesmit (gondolom, nem véletlenül).

Wormie Creative Commons License 2007.11.10 0 0 309

Tegnapelőtt büntették meg őket vmi hasonlóért.... :-DDDDD

http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20071105-auchan-cora-metro-80-millios-gvhbirsag-a-fogyasztok-megteveszteseert.html

 

Áruházláncokat bírságolt a GVH
2007. november 5., hétfő, 12:11


Mást kínált és mást adott három hipermarket, s ez nem tetszett a versenyhivatalnak. Az "eredmény" összesen 80 millió forint bírság, a legnagyobb büntetést a Metro szakította. A nagyáruházak reklám- és akciós kiadványaiban leírt vevőcsalogató ajánlatok bizonyultak átverésnek.


 

Összesen 80 millió forint bírságot szabott ki a GVH három kiskereskedelmi láncra. Az Auchan, a Cora és a Metro akciós újságjaival megtévesztette a fogyasztókat, amikor az abban hirdetett termékeket egyátalán nem vagy nem az újságban szereplő áron lehetett megvásárolni az áruházakban - áll a hivatalnak az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

A Metro Kereskedelmi Kft. 2006 decemberében megjelentetett reklámújságjában, szórólapjain és internetes oldalán többféleképpen is megtévesztette a fogyasztókat. Egyrészt olyan termékeket hirdetett, amelyek egyes áruházakban nem voltak kaphatóak az akció kezdetén, illetőleg amelyekből nem állt rendelkezésre kellő nagyságú készlet.

Akciós áron hirdetett olyan árukat is, amelyeket a korábbival azonos, vagy annál magasabb áron értékesített. Harmadszor pedig egy esetben régi árként egy korábbi, az akciót közvetlenül megelőző árnál magasabb árat tüntetett fel. Mindezek miatt a Metrót 35 millió forintos bírság megfizetésére kötelezték.

Megtévesztésre alkalmas módon tájékoztatta egyes árucikkekkel kapcsolatban fogyasztóit 2006 november-decemberben, valamint 2007 januárjában az Auchan Magyarország Kft. A GVH vizsgálata feltárta, hogy a kiválasztott mintában vizsgált termékek 26,8 százalékát valamelyik áruházban nem lehetett megvásárolni, 12 százaléka esetében pedig az induló készlet gyorsan elfogyott.

Az érintett termékek 24 százalékánál hosszabb ideig nem volt készleten az áru, de utánszállítással az Auchan pótolta a hiányt. A megvizsgált termékek 16,6 százaléka az akció indulásakor nem volt kapható. A szóban forgó termékkör 12 százaléka esetében pedig az induló készlet gyorsan elfogyott, de a készletet utólag feltöltötték. A fennmaradó esetek egy részében nem az akció elején ugyan, de rövid ideig készlethiány volt került egyes termékekből. A megtévesztő hirdetések miatt az Auchannak 30 millió forint bírságot kellett fizetnie.

Versenytársaihoz hasonló magatartást folytatott 2007 januárjában és februárjában a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kft. A társaság üzleteiben az általa kiadott akciós újságban meghirdetett termékeket vagy egyáltalán nem lehetett kapni, vagy irreálisan alacsony volt az indulókészlet. Előfordult az is, hogy az akciós termékeket nem a meghirdetett áron lehetett megvásárolni. A fogyasztók megtévesztése miatt a vállalkozásnak 15 millió forintot kell fizetnie.

A Magyar Hipermarket Kft. ellen a fogyasztók megtévesztésének gyanújával egy másik versenyfelügyeleti eljárás is indult. A kiskereskedelmi lánc ugyanis 2006 januárja és 2007 márciusa között reklámjaiban nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy a nála kapható kerékpárok és más termékek esetén a garancia feltétele, hogy a megvásárolt termékeket külön díjazás ellenében kijelölt szakszervízben helyezzék üzembe.

A versenyhatósági vizsgálat hírére a társaság vállalta, hogy a jövőben erről a feltételről reklámjaiban, áruházaiban a termék árához kapcsolódóan érzékelhető módon tájékoztatja a vevőket. Mivel a vállalás révén a közérdek védelme biztosítható, a GVH az eljárást megszüntette.


 

[origo]


 

Előzmény: Fejtágító (308)
Fejtágító Creative Commons License 2007.11.09 0 0 308

A Solymári Auchanban katalógusában meghirdetett 82cm-es Philips LCD televízió 119.990 Ft-ért nincsen, átverés. Aki ezért menne oda, ne tegye!

 

Az ár stimmel, de a termék valójában egy 66cm-es televízió.

 

Esetleg tudja valaki, hogy ilyenkor lehet-e fogyasztóvédelemhez fordulni? Van értelme?

 

picur52 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 307
Már több mint 2 hete a szigetszenmiklósi Auchanba reklámozzák a baromfi párizsit 269.-Ft/kg áron, amit a pénztárnál következetesen 279.-Ft/Kg áron húznak le.Nem nagy az eltérés, de több mint 2 hét alatt tetemes mennyiséget adtak el és valószínű kevesen szóltunk érte ( én 3x), de a helyzet változatlan maradt. Ne reklámozzák olyan áron amit nem tartanak be, mert ez a VÁSÁRLÓK BECSAPÁSA !!!!!!!!!!!!!!!!
521478963 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 306
Két napos ünnep előtt, az utolsó órákban általában árengedményeket tesznek, a romlandó élelmiszereknél. Még a Metróban is, bár nem mindegyikben!
Megkérdezem a polctöltőt; miért nincs itt engedmény, ráadásul nem holnap-holnapután lejáró tejek, hanem már TEGNAP lejártak vannak a polcokon?
Válasz: egyedül vagyok, még nem volt időm leszedni.(!!!)
ppmr Creative Commons License 2007.05.29 0 0 305

Igaz ez nem metro, auchan vagy tesco story, de tavaly karácsony környékén megtörtént:

IKEÁban a pénztárnál kártyás fizetés, srác beüti az összeget, amdj adja a kis kütyüt az összeg hitelesítésére és a pin kód beírására. Igen ám, de a kb 8e Ft- os cuccainkra kerek 10e Ft- ot ütött be. Szóltunk neki, hogy ez nem stimmel. Ja, elnézést, nem is tudom miért ezt ütöttem be - mondja a srác.

Hát nekem volna elképzelésem róla.

És mennyien nem figyelnek erre oda ilyenkor, csak menjenek már a pénztártól.

 

Gyötör Creative Commons License 2007.05.22 0 0 304

Kész.

 

Három darab Metro áruházból tudtam összszedni 18 darab, 2,5 literes Sadolin Classsic falazúrt, fenyő színben.

 

Számolok: az összes kb. 80eFt értékű, cca. 675 négyzetmétret lehet vele lekenni. Nagyságrendileg: ez egy társasház fa homlokzati része (kétszer kenve össz 200 négyzetméter) plusz a kerítés (kb. kétszer 230 azaz össz 460 négyzetméter).

 

Ez lenne egy akkora kereskedelmi mennyiség, amit három bolt raktárkészletéből lehet csak összeguberálni?

 

SUX METRO!

Előzmény: 521478963 (302)
Gyötör Creative Commons License 2007.05.18 0 0 303
Egyfajta festék, fa lazúr.
Tudom, hogy nem szakáruház a Metro, mint pl. az OBI, Praktiker, Baumax, de ők hírdették meg 05.17-től az akciós újságukban az építőanyag akciót - és egyébként is szerepel ez a termék a mindennapi árukészletükben - és bizony jó áron, ezért vásárolnék itt.
Előzmény: 521478963 (302)
521478963 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 302
Elárulod mi volt ez a cikk? A Metróban ugyanis egyre kevesebb az ilyen "elkapkodós" áru. Sokszor ugyanaz az akciós a Tescoban v. az Auchanban még olcsóbb, ráadásul nem is kell kartonszámra venni.
Előzmény: Gyötör (301)
Gyötör Creative Commons License 2007.05.17 0 0 301

SUX METRO!!!!!!

(grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................dühöngés)

 

A mai naptól (azaz május 17.) aktuális akciós újságukból szerettem volna egy bizonyos fajta termékből egy tucatnyinál valamivel többet vásárolni. Kereskedők áruháza, "Profi partner" gondoltam ez nem jelenthet itt problémát. ... naív lennék?

 

A koppanás: az egyik áruházban három doboz van raktáron, a másikban tíz körül stb...tehát legalább két - három üzletüket kellene végigjárnom, hogy a telefonon közölt, ma délben még készleten lévő árúból összevásároljam - ha szerencsém van, és amíg odaérek más nem visz belőle -  azt a mennyiséget, amire szükségem van!

 

Erős az ingerenciám, hogy a Fogyasztóvédelemnek bejelentést tegyek!

Persze azzal védekeznek - már nekem is elhangzott ez a telefonban - hogy az akció a készlet erejéig tart.

 

De akkor is: hogy lehet egy akciós újságban meghírdetni egy tucatárút úgy, hogy három darab van belőle egy üzletben!?!?!?

vbobe Creative Commons License 2007.05.10 0 0 300
Súgom: Füstölt mini trappista!!!
Előzmény: 521478963 (299)
521478963 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 299
Megsúgod mi volt az az áru?
Már csak azért hogy mások se "csapódjanak" be.
Előzmény: vbobe (298)
vbobe Creative Commons License 2007.05.09 0 0 298
Én járok a TESCO-ba, mert az van legközelebb.
Tapasztalok is érdekes dolgokat, a legutóbb például 40 dkg-os árut 1 kg-nak megfelelő áron akarták eladni. (a kg-onkénti ár vonalkódja volt rajt)
Vevőszolgálati pultnál természetesen szó nélkül visszakaptam 730 Ft.
Vajon hányan nem veszik észre az ilyeneket?
Előzmény: 521478963 (297)
521478963 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 297
Hát már senki nem jár már ezekbe a hiperekbe??
methane Creative Commons License 2007.02.08 0 0 296

Na az ellenőrző mérlegeket meg én nem vettem észre. Így akkor a rendszer is jobb, s talán működőképesebb is lesz.

 

Csak bár a buxánk vastagsága nőne úgy, mint a polcokon a kínálat! :)

Előzmény: soppingfüggő (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!