Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 49
Betettem az elso kepet hatternek; remelem nem baj. Nagyon edesek. :)
Előzmény: andreja (48)
andreja Creative Commons License 2002.03.07 0 0 48
Gyujjenek hat a torpe-legenyek, 3 evesek, teljesen felnottek.

Eloterben Moha, mogotte normalis(nem torpe) fiuk, igaz, ok meg tenyleg csak fiucskak, nincsenek meg 1 evesek sem.

Ez pedig itt az ikertestvere, Pafrany.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 47
Oke, kofi mindent...
Előzmény: andreja (46)
andreja Creative Commons License 2002.03.07 0 0 46
Este otthonrol megy majd a hasznalati utasitas.
Előzmény: Törölt nick (43)
andreja Creative Commons License 2002.03.07 0 0 45
Ha megbirkozom a htmllel, akkor a legenyek este lathatoak lesznek.
Előzmény: andreja (44)
andreja Creative Commons License 2002.03.07 0 0 44
Budapesti Allatkert, Parasztudvar, Maja Pal. Altalaban ilyentajt szuletnek meg, ket-harom honapos korukban kelnek el, ket eve 5000 Ft volt per db. De az idei lanykak stipistopi, mert a ket legenyunk mar nagyon ki van ehezve!! A jaszberenyi allatkertben is van. No meg sokan hirdetnek is, de en mar nem egy torpekecske-gidat lattam felnoni, es egy kisse nagyra cseperedtek.....
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 43
Budapesten lakom kertes hazban. Hol lehet kapni a kozelben toprpekecsket, mennyibe kerul, hogy kell tarttani es mit kell neki adni enni (foleg telen) ?
Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.07 0 0 42
csak ketten lettek?
Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.07 0 0 41
andreja ez baromi édes.:O)) pont nekem is a napokban volt eszemben hogy felhozom a kecskéket.:O)))
megyek végignézem a képeket.... eddig csak az első 5-ig jutottam.:O))) tök érdekes lehetett ott lenni a születésnél...
Előzmény: andreja (40)
andreja Creative Commons License 2002.03.06 0 0 40
igy konnyebb

Muki es gyermekei

andreja Creative Commons License 2002.03.06 0 0 39
Attila engedelyevel bemutatom az o kecskejet, aki mama lett:

http://kincsem.btf.hu/~totha/muki/pic4/

Itt lathatsz kepeket.

andreja Creative Commons License 2001.12.19 0 0 38
http://srv.net/~goatz/packgoat.html
http://www.goattracksmagazine.com/
http://www.goats.co.uk/club/harness/pack.htm

ide kukkancsatok feleim

Előzmény: MaKKa (37)
MaKKa Creative Commons License 2001.12.19 0 0 37
A hétvégi irány az Őrség úgy néz ki, hogy 160 km autóval. Nem szívesen utaznék egy kecskével a csomagtartóban ilyen hosszú útra. Azóta műhely lett az istállóból is, életem eme szakasza lezárult. Azért még mindig aranyos állatnak tartom a kecskéket, de nekem már nem lesz.
Érdekes lehet ez a kecskés kirándulás. Milyen aranyos lehet egy kecske egy hátizsákkal:-)
Ha lenne még kecském, akkor megondolnám a dolgot.
Előzmény: andreja (34)
andreja Creative Commons License 2001.12.07 0 0 36
Torpebe' nem tudok segiteni, de bakot meg nem keso beszerezned, sot igyekezz vele, decemberben meg tobbnyire ivarzanak a mamak. Raadasul mivel szezon vege van, eleg sok helyen folosleges nyugge valtak a fiuk dolguk vegeztevel, igy talan olcson lehet hozzajutni. Azert olyat valassz, amelyiket nem viselt meg nagyon az oszi cicazas.
Előzmény: site-vadasz (35)
site-vadasz Creative Commons License 2001.12.05 0 0 35
Sziasztok:)!
Sopron környékéről keresek törpekecskét, lehetőleg tejelőt esetleg vemheset....Van ugyan 1 "normál" anyakecsem, de sajnos elszámítottam magam mert gondolva, hogy terhes elajándékoztam mellőle a bakot....aztán meg úgy tűnik nem az.Így a tejelés storno:).....úgy tűnik bakot is kell majd vadásznom:)
andreja Creative Commons License 2001.11.01 0 0 34
A kecske masik elonye a kutyaval szemben, hogy egyaltalan nem igenyli a rendszeres foglalkozast. Ha csak annyi idod van ra naponta, hogy megetesd, itasd, kicsit kitakaritsd, akkor sem zakkan meg, sot neki ez a termeszetes, mert nem annyira haziasult a lelkeben (sem), mint a kutya. Ami az Orseget illeti, vannak olyan orszagok, ahol sokan kirandulnak kecskekkel (pack-goat). Kitarto, ugyes, gond nelkul viszi a cumot, nem kell neki kajat vinni, mert talal maganak a termeszetben.
Előzmény: MaKKa (33)
MaKKa Creative Commons License 2001.11.01 0 0 33
Én úúúúúúúúúúúúgy örülök, hogy nincs meg. Persze semmi esetre sem adtuk volna olyannak, aki megeszi, ezért egy kis időbe tellett, mire sikerült gazdát találni neki. Azóta már jelentősen csökkent az állatállomány, csak 2 kutya és 2 cica maradt, na meg egy akvárium a lakásban. Nekem nagyon hiányozna még valami, de hétközben dologzunk, hétvégén meg irány az őrség.
Így nem lehet egyéb jószág.
MaKKa
Előzmény: állati emlék (30)
andreja Creative Commons License 2001.10.05 0 0 32
A kecske egyik erdekes tulajdonsaga, hogy szeret a legmagasabb helyen lenni. Ezt a foglalkozast ketnapos koraban kezdi, es sosem unja meg. Ha beraksz egy teglat, faronkot, barmit kozejuk, mindegyik arra akar felmaszni, es kepesek naphosszat megkuzdeni ezert egymassal. Auto, hazteto ilyesmik = menny. Azert kell erre figyelni, mert a kicsi kormuk nagy fajlagos nyomast kozvetit oda, ahol allnak, es a teto betorhet, a kocsi behorpadhat stb. Ezert hiaba 40-50 kg egy kecske, ha ralep a labadra (es olyankor szeret odacovekelni is) az majdnem olyan, mintha egy neni a tusarkujaval csinalna ugyanazt...
Előzmény: MaKKa (28)
andreja Creative Commons License 2001.10.05 0 0 31
Ebben semmi anti nincs. Teljesen normalis, egeszseges kecske volt. Mondtam, hogy a torpe jobban repul, mint a fecske.
Előzmény: MaKKa (28)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.04 0 0 30
Kár, hogy már nincs meg az állat. Lehet, hogy vevô lettem volna egy gidóra. Ahogy leírod, nagyon eredeti lehetett. Nagyon szeretem a huligán természetű kisállatokat.
Előzmény: MaKKa (28)
MaKKa Creative Commons License 2001.10.04 0 0 29
fatkát=farkát
MaKKa Creative Commons License 2001.10.04 0 0 28
Sziasztok
Úgy látszik, én kifogtam egy antikecskét. Ez a jószág lelegelte a kedvenc lovam fatkát egészen bőrig, sírtam, mikor megláttam. De ez még semmi.
Elrágta a kistraktoron a vezetékeket, leette a műbőr ülést, megette a doboz cigit, és ha vendég jött, netalán szotyit mert enni, a mellkasának támaszkodva szedett ki mindent a kezéből. A kerítésen csak úgy repült át, mintha szárnyai lennének, Az istálló tetején is láttam egy párszor, ami azért a maga nemében egyedülálló mutatvány egy ilyen négylábútól is.
Az lett az utolsó csepp a pohárban, amikor egy vendég új mercijének a tetején ugrálva pillantottam meg. Ja és ő is ala törpe volt, őzbarna, kissebb a kutyámnál, kb 45 cm marmagassággal. Mennie kellett a háztól. Persze volt "normális" kecskénk is.

MaKKa

andreja Creative Commons License 2001.09.25 0 0 27
A kecskefejes kezzel meg meghittebb!
Előzmény: mukkancs (23)
andreja Creative Commons License 2001.09.25 0 0 26
Allatot tartani felelosseggel jar. A kifejlett -es nem ivartalanitott- bakkecske nem gyerekjatek, es ezt nem a kecskenek kell tudnia, hanem egy kicsit a gyereknek es nagyon a gazdanak.
Egesz egyszeruen nem egy sulycsoport az emberrel. A birkatol (kostol) egy halvany fokkal jobb, mert annak van egy olyan szokasa, hogy minden figyelmezteto jel nelkul nekirohan annak, aki nem szimpatikus. A bak jelez: felborzolja a szoret, hegyezi a fulet, kerulget, pofazik, felagaskodik, lecsap stb. Mindezt akar 150 kg izomtomeggel, 50cmes szarvakkal, es olyan koponyacsonttal, amin 100 bezbolutot is ripittyara lehetne torni, de meg acelkalapacsot is, anelkul, hogy eszrevenne!!
A termeszet igy alkotta meg, lehet csodalni es tisztelni, es kell elovigyazatosnak lenni.
Es lanyokkal kell kezdeni.
Előzmény: állati emlék (22)
andreja Creative Commons License 2001.09.25 0 0 25
Hozzatennem, hogy a kecskepisi rozsaviz a ragadozok (pl. macska) jelzovizehez kepest...
andreja Creative Commons License 2001.09.25 0 0 24
Bakkecst nem celszeru hobbibol tartani. A szaga ket forrasbol taplalkozik, mindketto csak ivarzasi idoszakban (egyes kiemelkedo libidoju allatoknal maskor is lehet). Az egyik a szagmirigyeibol, annak a valadekaval jelol meg mindent ami mozog, meg ami nem. Ez a szag van akinek budos, szerintem inkabb erdekes, a lanykecskek pedig kifejezettem buknak ra.
A masik tortenet pisi. A lanyoke es a sajatja. Ezt szagolja o eloszeretettel, mert az abban levo feromonokbol vonja le a kovetkeztetest. Empatikusan kozelitve meg kell ertenunk oket, mert nincs sok ideje arra, hogy sikeresen akciozzon, foleg ha nagy nyaj van gondjaira bizva. Namost a lanyok pisijet ugy szagolja, hogy alatartja az orrat, amikor csurog, a sajatjat viszont ugy, hogy belespriccel a sajat orraba. Mindezt minden vegtagi segitseg nelkul, ergo jut abbol mindenhova bordatul folfele. Mivel zuhanyozni nem szokott, ez a le szepen raszarad, es mivel ez egesz osszel/telen tortenik, hat egy kisse viseletes lesz a lelkem. Aztan elmulik a szerelem, es lekopik a kosz, kino az uj szor.
Mindennek megvan a termeszetes logikaja, es egyben az esztetikaja is.
Előzmény: mukkancs (23)
mukkancs Creative Commons License 2001.09.25 0 0 23
Szevasztok kecskebarátok!
Csak a törpekecske-témához szólnék néhány szót. Van az ún. kameruni törpekecske, és ha valaki esetleg kaposvár környékén jár, és akar ilyet, az a PATE Kísérleti telepén jócskán talál belőlük, talán még ingyen is elvihetők, bár ezután utána kell érdekődnöm. Szóva, ha érdekel, ez a kis kecs fekete, és nagyon cuki!!(mármint általában fekete, de láttam már tarkát is) és nagyon eleven jószág.

Szerintem viszont a bakkecskék igencsak rendelkeznek "illatanyaggal", ami elég orrfacsaró tud lenni - bár én csak Hollandiában találkoztam nem törpe kecskékkel, egy istállóban, és ott kissé szaglott a levegő. Elhiszem, hogy szabadban nincs gond velük, dehát télen nem tarthatja ugye az ember fia/lánya kinn a szerencsétlent, nem igaz?
Ja, és a kecskefejés fejőgéppel, az egy haláli dolog!!! Képzeljetek el egy fejőházat, ahol a fejőkehelyből csak kettő van ugye 4 helyett, és zsinórban jönnek-mennek a kecsek, tök intelligensen, nem úgy, mint a marhák... Szóval tényleg aranyosak.
na, csá

állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 22
Amúgy a kecskéknek annyi! A mai Népszabi szerint egy meki beleöklelt egy kiskölyköt a tóba és meg is halt szegény! Nem a kecske.

Úgyhogy zerge rulez!

Előzmény: állati emlék (21)
állati emlék Creative Commons License 2001.09.25 0 0 21
Ne izgass!
Előzmény: andreja (20)
andreja Creative Commons License 2001.09.25 0 0 20
Nem sullyed, csak szezonalis, mint az invarzas. Ami meg a simogatast illeti, az semmi ahhoz kepest, amit a fuledbe tud szuszogni...
Előzmény: állati emlék (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!