Keresés

Részletes keresés

XANTIi Creative Commons License 20 órája 0 0 62400

A PP nem fizette ki az eladónak. Időben szimatot fogtak. Ezért érdemes nézni az eladó profilját, előéletét.

Előzmény: the crow (62399)
the crow Creative Commons License 20 órája 0 0 62399

Vettem egy kisebb értékű cuccot egy kicsit gyanús eladótól, paypallal fizettem (le is vonta). 

Mégis "Your 12.08.18payment is being processed" állapot van a fizetés mellett, tehát nem teljesült? Írtam az eladónak, persze semmi válasz.

 

A héten már a harmadik csalásgyanús eladóba futok bele. Az elsőnél minden rendben volt, úgy tűnt, aztán az Ebay szólt, hogy már nem regisztrált az eladó, pénzt visszakértem és kaptam. A másodiknál betettem a kosárba, paypallal fizettem volna, de már itt hibát jelzett, és ez 3 napig nem változott, aztán töröltettem az egészet mert nem ment az ügy se előre se hátra. Megszaporodtak a csalók? De hogy megy nekik, ha a Paypal úgyis visszafizet?

 

XANTIi Creative Commons License 2 napja 0 0 62398

OK, kösz.

Előzmény: 01soká (62397)
01soká Creative Commons License 2 napja 0 0 62397

Egy megerősített biztonságú belépési mód, a jelszavad megadása után, az előzőleg megadott telefonszámra kapsz még egy belépési kódot, és csak annak megadása után tudsz belépni.  Nem csak mobilon, rendes asztali gépen is van.  Én már nagyon régóta használom.

Előzmény: XANTIi (62394)
In Lak'ech Creative Commons License 2 napja 0 0 62396

Kösz, megnyugodtam. Mindig félek, amikor bejelentik, hogy a kellemesebb felhasználói élmény érdekében valami "jobb" jön. :-)

Előzmény: XANTIi (62395)
XANTIi Creative Commons License 2 napja 0 0 62395

PC-s rendszerben semmi változás.

Előzmény: In Lak'ech (62393)
XANTIi Creative Commons License 2 napja 0 0 62394

Mi az a 2 lépcsős? Mobilról nyomod?

Előzmény: 01soká (62392)
In Lak'ech Creative Commons License 2 napja 0 0 62393

Nekem ez új, hogy az ebay-belépésnél sms kell. Bár igaz, hogy már vagy fél éve nem léptem be. Volt valami újítás, amiről lemaradtam?

Amúgy nem lehet, hogy a megadott telefonszámod nem +36-al írtad be?

Előzmény: 01soká (62392)
01soká Creative Commons License 2 napja 0 0 62392

Ebay-en kétlépcsős bejelentkezésnél nem jön meg az sms (telenor hálózat)... Valaki más is tapasztalt ilyen problémát?

XANTIi Creative Commons License 2 napja 0 0 62391

Kínából nov.22-én rendelt apró cucc a Fülöp-szigetekről ma megjött. Tegnap szintén kínai rendelés ajánlott levélben Laosz-ból jött!

Valamit nagyon kavar a ferdeszemű!!!

Előzmény: t.lantos (62390)
t.lantos Creative Commons License 3 napja 0 0 62390

November 19-i vasarlas Hong Kongbol megerkezett.

Sima bedobos level.

Butt Creative Commons License 3 napja 0 0 62389

Oké, értem. Meggyőztél.

Előzmény: alfi13 (62362)
W_B Creative Commons License 4 napja 0 0 62388

Szia!

 

Milyen termék?

Előzmény: kuhnpeter (62385)
miszterszmissz Creative Commons License 5 napja 0 0 62387

 

Mennyire masszív a THC tartalom? :D

 

Előzmény: kuhnpeter (62385)
t.lantos Creative Commons License 6 napja 0 0 62386

Egy hetes regisztraciod van itt, tehat senki sem fog bizni benned. A termekedben sem.

A regisztracio nem egy ordongosseg. Ha nem megy, akkor csak nyelvi nehezseg allhat a hatterben, mert minden erthetoen le van irva. Ebben az esetben viszont az eladast nem is kell eroltetni, lesz ott meg gond tobb is.

Előzmény: kuhnpeter (62385)
kuhnpeter Creative Commons License 6 napja 0 0 62385

Sziasztok,

Engem az érdekelne, hogy amazon és ebay eladásban tud-e vki segíteni? 
Egy terméket (kb.50 db.-t) szeretnék értékesíteni, de nem tudok eladóként regisztrálni vmiért.
Természetesen fizetnék érte és/vagy jutalékot is adnék az eladott darabok után.

Köszönöm & üdv,
Péter

vega_fe Creative Commons License 2018.12.03 0 0 62384

Sziasztok, 

A paypal-on el lehet valahogy érni azt a funkciót ,hogy amikor utalok pl euróba kiírja nekem forintba is az árfolyamit. Szóval ,hogy lássam mennyi megy el forintban. A régi oldal tudta ez,de  ez az új nem.

XANTIi Creative Commons License 2018.12.02 0 0 62383

Még egy szempont: több terméket is tudtam hibásan venni. Szakmabeliként ismerve az okot bele lehetett vágni. 10-ből 8 jó buli volt. 2 bukta.

De úgy is árulták mindet, hogy bontásra, alkatrésznek. Amit egy kinti (és itteni) szerviz rezsi óradíjával totál gazdaságtalan lett volna javítani, magamnak meggyógyítottam. Olyan finomságokat, aminek a "rendes" piaci árát nem tudtam volna megfizetni.

Előzmény: XANTIi (62382)
XANTIi Creative Commons License 2018.12.02 0 1 62382

Terelsz és tévedésben vagy. Amit a TV-shopokban árulnak az a rendes magyar bolti kereskedelmi minőséget messze alulmúló ócska gagyi és/vagy többszörösen túlárazott.

Az itt általam meg nem nevezett gyűjtő oldalak üzleti partnerei legalább 30%-a szinte fantomcég. Garancia? Ott kerülik meg ahol lehet. Tele vannak utángyártott, de eredetiként árult termékekkel. Olyan Nokia telót árulnak, amit soha abban a formában a cég nem gyártott. Olyan hűtőgépet árulnak, ami 15 Celsius hőmérséklet alatt nem működnek. Olyan Közel-Keletre gyártott TV-ket, amihez Európában a gyártó nem ad támogatást, szoftver frissítést.

Ha garanciális hiba merül fel akkor postázhatod mert ez országban egyetlen ponton fogadják. Idáigi vásárlásaim legalább 30%-ban valamilyen szinten átverés szagúak voltak. Pedig inkább eldobtam az 5000.- Ft-os szerszámot, mint 3500.-ért postázzam. Meg várjak rá 3-4 hetet. Frászt! Angliából jött a kínai 1 hét alatt, féláron. Pont az mint amit a vidéki kereskedő (nepper, kupec?) is eladott nekem.

35 évig közvetlen lakossági szolgáltató szervizem volt, benne éltem a javító iparban. Elektronikai termékekben elég jól tudom minőségileg "beárazni" mi mit ér.

Pont ezért van 700 felett az ebay-es vásárlásaim száma. Aminek egy része valóban filléres kínai. Mert arra volt szükség. De vettem már Angliából autót, az USA-ból tízezer dolláros spec. műszert. Laoszból játék gőzgépet. Azt kaptam 95%-ban amit akartam. Olyan szakmai termékeket vettem így a nagyvilágból amivel dollár tízezreket spóroltam. Ami itthon nem is létezett. Pláne nem ennyiért.

Tudod piszokul nem érdekelnek a lózungok. A sok évtized alatt megtanultam mögé látni a kereskedelmi trükköknek. A lánckereskedelem, áruhamisítás folyamatát.

Akinek tudok segítek a tapasztalataimmal. Azt is tudom, nagyjából mit lehet várni és mennyit ér a garancia mint csali. Mennyi utána rohangálást, szivatást tartogat. Mérlegelni kell, kinek mi mennyit ér. Csak ez számít!

Még egy érdekes kínai viszonylat: olyan cuccok vannak náluk elspájzolva, amik a világ minden más részein kikoptak. Rádiócsövek múzeális restauráláshoz, izzók, félvezetők és más alkatrészek. Van eredeti amcsi, német, angol. Meg az 50 év után Kínában és Szerbiában utángyártott is. Mind értékén árulva.

Az itthoni börzés oldalak és/vagy a gyűjtő oldalak nyitva vannak azok elött akik ugyan azt keresik mint mi csak nem tudnak alapszinten sem angolul, nem tudják mi is a PayPal.

Mint vásárlónak van egy olyan "védőszentem" amit ebay-nek és PayPal-nak hívnak. Ahol vita esetén nem évekig húzódó pereskedés után tudom visszakapni a pénzem. Volt már nagy értéknél is, hogy átutaltam nagy összeget egy angol cégnek. Pár nap múlva visszakerült a számlámra. Kaptam egy levelet mellé, hogy panasz érkezett a cégre másoktól. Utána nézett az ebay és kiderült, hogy csak lehúzásra csinált cég volt. Ezután mindenkinek MAGUKTÓL visszautaltak mindent. Aztán ők hogyan bíbelődtek el a csalóval, az az ő dolguk.

No ilyenekért is szeretünk a nagyvilágból vásárolni. Kihagyva nagykereskedőket, házalókat, kiskereskedőket. Megfizetve a közterheket természetesen.

Előzmény: miszterszmissz (62381)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.12.02 0 0 62381

 

Terelsz és másról beszélsz mint amiről szó van!

 

A Vaterán ügyeskedők nagy része nem kereskedés, hanem nepper. Az ott jelenlévő -azt plusz marketingcsatornaként használó- legális kereskedők árképzésén pontosan látszik, hogy másra is kell költeniük, mint a 6% jutalékra.

 

Vannak gyűjtőoldalak, (árgép, árukereső) amin értékelt és értékelhető az ott jelenlévő online kereskedések mindegyike. Tudatosan kell és érdemes őket használni, nem csak az index fórumon tájékozódni!

 

...és ha már megszólíttattam. Pl. a topshop.hu egy tizenx éve prosperáló, mára már leginkább online üzleti modellel rendelkező "TV Shop", ahol (nyilván -mint mindenhol- bele lehet szaladni gagyiba is, de) a forgalmazott termékek nagy része azon középkategóriás, noname termékek köre, amiknél nem kell kifizetni a márkanévért felszámított extra profitot és amely termékeket legtöbbször/legnagyobb számban hamisítanak -dömpingáruként- a faluszéli, kínai sufnigyárak. Mindezt törvényes jótálással, cseregaranciával. Kipróbáltan!

 

 

Előzmény: XANTIi (62380)
XANTIi Creative Commons License 2018.12.01 0 0 62380

Az egyik legnagyobb itthoni börze oldalon az eladásra kínált áruk jó részét akkor rendeli meg Kínából a nepper, amikor kifizeti neki a magyar. Az ügyfél pénzén vásárol, annyit sem ruház be.

Akinek nem szimpatikus a külföldi vásárlás az ne foglalkozzon vele.

Ha konkrét javaslata van adott kereskedő, cég vagy egy termék elkerüléséről, azt meghallgatjuk.

Mindenki arra költi a megkeresett és leadózott pénzét amire akarja. Elköltheti kannásborra, kerítésszaggató házipálinkára vagy útszéli luvnyára. Vásárolhat TV-shopban, ha már gagyiról volt szó...........

Előzmény: alfi13 (62379)
alfi13 Creative Commons License 2018.12.01 0 0 62379

A magyar kereskedőkel is van elég sok probléma elnézést a tisztességes kereskedőktől. Másfél hónappal ezelőtt rendeltem egy magyar webáruházban egy 12v-os gépkocsi kompresszort aki úgy hirdette az árut hogy "raktáron". kétheti telefonálgatás után visszamondtam a megrendelést és új kereskedőnél rendeltem meg. Itt ugyan az volt a helyzet de még a telefont sem vette föl. Ezt is visszamondtam és megrendeltem az Ebay-on Angliából öt nap alatt megérkezett és majdhogynem a felébe került szállítással együtt mint a magyar kereskedőnél.

Előzmény: XANTIi (62378)
XANTIi Creative Commons License 2018.12.01 0 0 62378

Ha a magyar kereskedő annyi hozzáadott értéket tesz az áru mellé, hogy megéri tőle venni, akkor azt fogja mindenki választani. Már akinek van ennyi többlete a buxában.

Még mikor az Orczi térre jártunk vámoltatni, összefutottam egy helybéli hölggyel. Aki bősz nagy magor ereklye árus. Minden Magyarok Vásárán kint van és pörög a biznisz. Pont sokezer darab kínai fehér üres pólója jött meg.  Mikor megismert, először játszotta az eltűnni vágyót. Aztán szóba elegyedtünk és könyörgött, hogy senkinek ne áruljam el a trikók eredetét.

Ez annyiban OFF, hogy nem ebay, hanem ALI-s vásárló.

Azóta elévült, sok éve nem jár már az itteni piacra.

Előzmény: XANTIi (62377)
XANTIi Creative Commons License 2018.12.01 0 2 62377

Az, hogy kinek mi a dömpingáru az változó. Származási, forgalmazási országtól függetlenül. Akár magyar akár piréz árulja.

Egyébként meg aki megkereste a rávalót, leadózta a keresetét MAGA dönti el, hogy hol mennyit és milyenre költi.

Nyilván mindenki szeretne a legtöbbet, a legjobbat kapni a megdolgozott pénzéért. Még mindig a törvényeken belül.

Ha 2 milliós napelem rendszert más országban vesz meg, a szabályok betartásával, ehhez joga van. Ugyan azt az amerikai, kínai, japán napelemet. Ahol a hazai nepper is veszi. Felnőtt, ivarérett választás képes egyén, mérlegelni tudja a döntése hatását a pénztárcájára, a garanciára és tucatnyi más részletre. Ha rossz döntést hoz, a maga szerszámával veri a csalánt. Ha egy ország vezetését megfontoltan szavazza meg, egy hajszárító ügyében is feltételezhető a szellemi nagykorúsága.

Ps.:

A kínai kereskedő sem hazudik nagyobbat az árujáról, mint a választások elött a politikusok.

Előzmény: miszterszmissz (62376)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.12.01 0 0 62376

 

Vagy nem érted miről beszélek, vagy nem akarod érteni.

 

A kínai dömpingáru, az minden csak nem "bevált cucc"!

 

Bevált termék, bevált eladótól, pedig nem csak az ebay-en, hanem bőven van magyar relációban is. Nyilván drágábban, de számítható előnyökkel.

 

A politikát pedig kár belekeverni. Az viszont tény, hogy a nagy nemzetek polgárai -pártállástól függetlenül- inkább támogatják a hazájuk gazdaságát, mintsem pár kisfröccsnyi előny miatt külföldön vásároljanak.

Előzmény: pajaci (62375)
pajaci Creative Commons License 2018.11.30 0 1 62375

De nem kell hatot venni, mert csak bevált cuccokat veszek. Ezt a "adófizetést/gazdaság támogatását"

meg hagyjuk meg azoknak, akik a milliárdokat lopják napi szinten....

Előzmény: miszterszmissz (62374)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.11.30 0 0 62374

 

"Ha hatot veszek belőle, akkor is még csak egy itthoni áránál vagyok."

 

Amennyiben az árak között valóban létezik az -általad önkényesen meghatározott és általánosított- hatszoros szorzó, akkor is csak úgy jársz jobban, hogy nem számolod bele a magyarországi adófizetést/gazdaság támogatását, az időtényezőt és a hatodik utáni garanciális cseréket.

Előzmény: pajaci (62373)
pajaci Creative Commons License 2018.11.30 0 0 62373

Vannak stabil megbízható eladók, cseréltek már nekem (illetve küldtek másikat) hibás cuccot többet is első szóra. Ha hatot veszek belőle, akkor is még csak egy itthoni áránál vagyok.

Előzmény: miszterszmissz (62369)
Degeczi Creative Commons License 2018.11.30 0 0 62372

Ez így valóban hamis általánosítás, hiszen mint t.lantos is írja, vannak bevált, megbízható eladók.

Szóval pendrive-ot, memkártyát csak márkásat és megbízható helyről, ez a lényeg.

Előzmény: XANTIi (62352)
t.lantos Creative Commons License 2018.11.30 0 0 62371

Lehet, hogy allergias? :)

Előzmény: miszterszmissz (62369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!