Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 4 órája 0 0 61046

"Új levélszolgáltatást vezetnek be

A Regisztrált közönséges küldemény, mint új szolgáltatás kézbesítése nem lesz személyes átvételhez kötött, de a levélszekrénybe helyezést elektronikus eszközein rögzíti a posta.  A szolgáltatáshoz a cég kézbesítési statisztikát biztosít. A sikertelen kézbesítésről egyenként, küldeményazonosító szerinti információkhoz is hozzájuthatunk majd. A Regisztrált Közönséges Küldemény ugyanakkor nem lesz nyomon követhető és nem válik könyvelt küldeménnyé."

Magyarul dragabban kuldheted, de ugyanugy ellopjak. Majd azt mondjak, hogy hazudik a cimzett, vagy kiloptak a ladajabol.

Pünkösdi Kató Creative Commons License 16 órája 0 0 61045

oksa, nem baj. Azért köszi. 

Előzmény: bombaba (61044)
bombaba Creative Commons License 17 órája 0 0 61044

Nem tudok válaszolni a kérdéseidre, csak az ingyen postákkal van tapasztalatom.

Előzmény: Pünkösdi Kató (61043)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 17 órája 0 0 61043

Igen, Kínából vettem a fonalat. Keresgéltem még más termékeket, vagy Economy International Shipping vagy Standard int. sh. a postaköltség, legalábbis így hirtelen ezt a kettőt találtam. Mi a kettő között a különbség? Vagy van még több is? Vagy mire figyeljek a postánál? Nem tervezem sűrűn használni az ebayt, mert nagyon bele lehet szabadulni. 

Előzmény: bombaba (61040)
blaze73 Creative Commons License 24 órája 0 0 61042

Annyit fizetsz, amennyi az oldalon van.  Lépj be, regisztrálj mert úgy látod a végső ÁFA-s árat.

 

Cimkét kapsz az ecoparcel-től, azt is ragaszd fel a csomagra, de a GLS futár is hoz saját cimkét.   A GLS track számot érdemes nézni, az szépen követhető.

Előzmény: wasytsur (61041)
wasytsur Creative Commons License 27 órája 0 0 61041

Ez kiváló ajánlat tényleg EU viszonylatban. Tehát ha megrendelem, a GLS veszi fel és annyi a teljes összeg, amit látok? Címkét gondolom a futár tesz rá, viszont miben, mikor és hogyan fizetem a szállítást?

Előzmény: blaze73 (61035)
bombaba Creative Commons License 1 napja 0 0 61040

Kínából vetted? Akkor még várj egy kicsit, 60 napot szoktak a szállításra megadni, abba általában belefér.

Az eladók szuverén joga, hogy az árujukat mennyiért adják, neked meg, hogy melyiket választod. 

Nem biztos, hogy jól választottál. Biztos mindenképpen feladják a cuccot, de elkallódhat. Mindig az összköltségedet hasonlítsd össze, ha van választási lehetőséged, és azonos ár mellett közülük a követhető szállítást válaszd. 

Előzmény: Pünkösdi Kató (61039)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 1 napja 0 0 61039

41 napja van úton a fonal, gazdasági nemzetközi szállítást ír. 14,6 $-t fizettem postaköltséggel együtt. Volt másnál uilyen termék pktg nélkül, de drágábban. Ezt sem értem, hogy az egyik kér pktg-et, a másik nem és még trackszámot sem kapok, hogy legalább ő nyomonkövethetné.

A hajfánk kb. 0,6$ volt és track számos. Gondolom olyan lehet, mint nálunk az ajánlott. Itt feladnék ajánlva egy tollat, de egy drágább cuccot meg simán. 

Nem akarok negát adni, nem hiszem el, hogy nem adná fel, nem olyan tétel. De az sem megoldás, hogy újra küldi, hogy hátha...

Előzmény: bombaba (61038)
bombaba Creative Commons License 2 napja 0 0 61038

Nem ugyanolyan postai szolgáltatással adta fel az eladó. Általában az aukcióhoz beírják a postázás módját. Értékhatártól függően szokták a postázást választani, 8-10 dollár alatt postai kiscsomag, ami csak Kínán belül követhető, efelett van a követhető  csomag.   De ez nem merev szabály.

Mennyi ideje van úton a csomagod?

Előzmény: Pünkösdi Kató (61037)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2 napja 0 0 61037

Vettem egy hajfánkot, ami kb. 250 ft, kb. 5-10 dkg, tenyérben elfér, kaptam hozzá track számot, meg is néztem, merre jár a csomagom, igaz, csak Sanghajig láttam az infókat, de meg is érkezett, boldog voltam. :)

Vettem még 0,5 kg kötőfonalat, ami 10 gombolyag, tehát kb. párnap nagyságú, puha, még nem érkezett meg, de track szám nincs hozzá. Az eladóm azt írta, hogy megkérdezi a hajótársaságot és ha továbbra sem érkezik meg, akkor visszaadja az árát. Nekem inkább a fonal kellene, de ne is ez a lényeg. 

 

Hogy a csudába lehet, hogy egy tenyérben elférő kis vmi track számos, míg egy jóval nagyobb méretű nem az? Nem értem. Hátha Ti igen. 

wasytsur Creative Commons License 2 napja 0 0 61036

Nem tudom, hogy én vagyok láma, vagy más, de a return és a refund sztem nem ugyanaz.

Vettem egy 3 darabos szerszámszettet, de ebből az egyik nem az volt, ami a leírásban. Írtam az eladónak, fotóval, hogy mi a gond. Azt írta, hogy sajna nincs raktáron a hiányzó cucc (gondolom ezért inkább belerakott a csomagba mást, megjegyzem ugyanolyan hirdetés ugyanazzal, amivel én rendeltem, ugyanúgy fut).

Részleges visszatérítést ajánlott, de írtam neki, hogy nekem a hiányzó szerszám kell.

Mivel erre már nem kaptam választ, indítottam egy ügyet "not as described" miatt és leírtam, hogy nekem szükségem van a hiányzó elemre, küldje el. Erre ma azt kaptam, hogy az eladó elfogadta azt, hogy visszaküldöm a terméket (return). Ilyet viszont nem írtam. 

 

Mik a lehetőségek, ha pontosan nem azt küldi, amit hirdetett? Visszaküldeni nem fogom, mert egyrészt többe kerül, mint amibe az egész, másrészt tényleg kellene az, ami hiányzik.    

blaze73 Creative Commons License 2 napja 0 0 61035

ecoparcel.eu a GLS-t használja, én már több csomagot is adtam fel, minden szépen, időben megérkezett - nagyon jó áron.

 

Előzmény: tbalint3 (61034)
tbalint3 Creative Commons License 3 napja 0 0 61034

Köszi mindenkinek a futárral kapcsolatban, azt hiszem maradok a DPD-nél, mert velük már küldtem 2-szer külföldre (német és svédországba) és mindkettő csomag épségben megérkezett ráadásul viszonylag olcsók is.

 

Más: Ma majdnem sikerült eladnom licittel egy terméket, viszont a "vevő" szaúd arábiában lenne, én viszont oda (és egyéb veszélyes/eltűnős) helyekre nem küldök csomagokat. Ezt egyébként beleírtam a termék leírásába is, ráadásul a postázási résznél ki is zártam ezeket az országokat (afrika teljesen, ázsiát pedig japán, dél korea és taiwan kivételével szintén teljesen).

Valahogy viszont mégis sikerült neki még fizetnie is, ráadásul postafiókos címet adott meg amit szintén nem engedtem. Ez mégis hogy lehet? Na mindegy refundoltam a vevőt és töröltem a tranzakciót az ebay-en megírva neki, hogy oda nem postázok.

Az kell még, hogy 2-3 hét múlva elkezdjen case-t nyitogatni, hogy "eltűnt" a csomagja, közben pedig csak lebeszéli a helyi postással, hogy aláírás nélkül adja át neki a csomagot.

pajaci Creative Commons License 3 napja 0 0 61033

Köszi!

 

Holnap vajon merre lesz megtalálható? :-)))))

Előzmény: faki (61032)
faki Creative Commons License 3 napja 0 0 61032

"Hi Vezetéknév" menüben a felhasználónévre kattintva bejön a "https://www.ebay.com/usr/felhasznalonev" oldal, ott megtalálható képekkel, közvetlen hivatkozásokkal is.

Előzmény: pajaci (61027)
t.lantos Creative Commons License 4 napja 0 0 61031

Ha nem vagy szerzodott partnerük, ez van. Belenez, utána ragaszthatod.

Nem nagy ugy.

Előzmény: tbalint3 (61028)
blaze73 Creative Commons License 4 napja 0 0 61030

Ecoparcel.eu - ők a legjobbak eu viszonylatban.

Előzmény: tbalint3 (61028)
bombaba Creative Commons License 4 napja 0 0 61029

A DPD-vel, mint vaterafutárral szállíttattam már csomagot, a vaterán keresztül kedvezőbb az ára, mint a weblapjukon. Gondolom, ugyanez folytatódik a külföldre irányuló szállításoknál.

Hazai szállításnál házhoz jöttek a csomagért, de le lehetett zárni. 

Korábban a DHL-lel külföldre küldve csomagot háznál vette át, nyitott állapotban, a futár előtt kellett bezárni. 

Mivel ők viszik át a vámon, szeretnék tudni, miért vállalják a felelősséget, gondolom.
Hívd fel őket telefonon, kérdezz rá.

Előzmény: tbalint3 (61028)
tbalint3 Creative Commons License 4 napja 0 0 61028

Üdv.

 

Próbálta már valaki ezt a megújult vaterafutárt külföldre? http://www.vaterafutar.hu/#dpd

Most újítottak szeptember elején, és már lehet velük külföldre is (EU-ba) küldeni nagycsomagokat elég kedvező áron. A partnerük pedig a DPD úgyhogy a megbízhatósággal talán nem lesz gond.

Lehet, hogy ez csak valami bevezető akció, mert még a DPD.hu oldalon kiírt árakhoz képest is jóval olcsóbb, főleg mivel ugyanannyiért viszik az 1kg-os csomagot mint a 30kg-ost.

 

Egyedül egy dolog nem tetszik benne, de az nagyon nem: "Külföldi (exportra irányuló) küldemények esetén a Feladó jelen megrendeléssel elfogadja, hogy a küldeményt nyitott állapotban adja át a DPD-nek annak érdekében, hogy a DPD vizsgálni tudja, hogy a küldemény (tartalma) nem minősül a szállításból kizártnak. ..."

Ezt mégis hogy képzelik, majd az utcán kezdek csomagolni és ragasztgatni? Főleg télen hóesésben? Elég érdekes annak fényében, hogy amikor DPD felvevőponton adtam fel csomagot akkor egyáltalán nem kellett kinyitni a dobozt, sőt meg sem kérdezték, hogy mi a tartalma. Az érdekelne, hogy ezt vajon a futárok mennyire tartják be? Vagy senkit nem érdekel ez a szabályozás és simán felveszik azokat a csomagokat is amiket nem néztek át?

pajaci Creative Commons License 5 napja 0 0 61027

Mára onnan is eltűnt. A linkes megoldással viszont előjön.

Előzmény: faki (61015)
radikál Creative Commons License 5 napja 0 0 61026

nem.

Előzmény: andz (61025)
andz Creative Commons License 6 napja 0 0 61025

Sziasztok. Egy Buy it now / best offeres termékemre kaptam egy ajánlatot. Kicsit keveselltem, és küldtem egy magasabb counteroffert a vevőnek.

Aztán meggondoltam, megfontoltam a dolgot, és adnék neki alacsonyabb counteroffert is, látom, hogy a saját counterofferemet vissza tudom vonni (még nem járt le, nem is válaszolt, nem utasította el stb.), csak kérdés, hogy vajon ha visszavonom, akkor megmarad-e az ő eredeti ajánlata (még határidőn belül vagyunk), melyre küldhetek másik counteroffert (vagy ha nagyon akarnám, el is fogadhatnám az övét vajon?)? Köszi

Z19DTH Creative Commons License 2017.09.13 0 0 61024

Újabb fejlemény:

 

Megérkezett a négy tételből három. A tracking number szerint ezek lennének a három darab fürdőszobai csaptelep. Egy borítékban érkezett a három tétel, a boríték tartalma egy 10 forintos Lego-másolat. :-) Visszaküldtem az ebay return funkcióját használva.

 

(folytköv.)

Előzmény: Z19DTH (61005)
radikál Creative Commons License 2017.09.13 0 0 61023

Átvette végül, de köszi.

 

Viszont elég hihetetlen, hogy nálad már sokszor előfordult ilyen, hogy visszajött.

Akko mi a f$szn$k rendeli meg?

Az ilyet válogatott kínzásokkal büntetném.

Előzmény: krisztike0000 (61022)
krisztike0000 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 61022

Ha köcsög, akkor valószínű:_D Egyébként nekem sok csomag visszajön, pedig szoktam néha írni nekik emailt, hogy letétben van a postán. Még a posta elérhetőségét is megkeresem a neten, és elküldöm. Ennek ellenére visszajön a cucc.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nyit ügyet. Esetleg dobj neki egy emailt.

Előzmény: radikál (61021)
radikál Creative Commons License 2017.09.12 0 0 61021

Ezzel vajon tisztában van a köcsög vevő is?

Előzmény: krisztike0000 (61020)
krisztike0000 Creative Commons License 2017.09.12 0 0 61020

Saját tapasztalat:(

Előzmény: radikál (61019)
radikál Creative Commons License 2017.09.12 0 0 61019

Ez hihetetlen.

Előzmény: krisztike0000 (61018)
krisztike0000 Creative Commons License 2017.09.12 0 1 61018

Igen. Simán visszautalják neki a pénzt, ha ügyet nyit.

Előzmény: radikál (61017)
radikál Creative Commons License 2017.09.12 0 0 61017

Ha a vevő szándékosan nem veszi át a cuccot és visszajön akkor is kérhet refundot?

Tehát track-el (ebay-en követhető) bizonyítani tudom, hogy letétben volt a postáján de nem ment érte.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!