Keresés

Részletes keresés

magácska Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6363
ja, még egy kérdés ebay-jel kapcsolatban. olyasmivel nem lehet taktikázni, hogy megnézem melyik áru milyen napszakban jár le, és ha teszem azt délben, vagy reggel hétkor esedékes, vagy éjjel 3-kor, akkor kevesebben fognak tolakodni, mint csúcsidőben? azaz, kevésbé megy fel a végösszeg? egyszerűbben feltéve: vannak olyan napszakok, amikor előreláthatólag kisebb a forgalom, kevesebben alkusznak, és kevésbé mennek fek az árak? és ha igen, mikor?
amúgy a német ebay-en fogok próbálkozni.
magácska Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6362
de ha teszem fel 150E-ret akarok utalni, akkor háromszor egymásután így is elküldhetem, nem? igaz, háromszoros átutalási költséggel.
lehet hogy nem vagyok elég paranoiás, de így is minden tranzakciónál külön meg kellett adni a jelszót, most még sms-ezgessek, meg mindenféle ezerjegyű kódokat másolgassak. nem elég nekem a tízjegyű számlaszámokat, azonosítómat, jelszavamat, banki azonosítómat, saját számlaszámomat minden alkalommal bepötyögni? hogy egy klasszikust idézzek: "Drowning by Numbers"
elnézést a dühkitörésért, de a faxom-ért kell mindent túlbonyolítani!
Lackó koma Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6361
Valóban bonyolultabb lett, ezek szerint kinek jelentéktelenül (nálunk van térerő), kinek jelentősebben.
Azt, hogy drágább is lett nem értem. Nekem azt mondták az OTP-sek, hogy az nekem nem kerül semmibe, hogy ők minden bejelentkezési kisérletkor küldenek nekem egy egyedi kódot. Azt a kódot pedig nekem nem sms-ben kell visszaküldenem, hanem be kell irnom a weblapjuk megfelelő helyére, tehát ez sem kerül pénzbe. Nálad máshogy működik ez a dolog? (nekem elektronikus számlacsomagom van)
Előzmény: garfieldka (6360)
garfieldka Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6360

Szimpi, nem szimpi, az sms-ek miatt drágább valamivel. Lassabb is az sms-ezgetés miatt. És nálunk nem működik a mobil csak az udvar közepén.

 

Eddig az internetes OTP felületen beírtam minden adatot az utaláskor és mehetett. Tehát nekem - és feltételezem, nem vagyok egyedül ezzel - bonyolultabb és költségesebb lett. De ez az én gondom, javaslatot már kaptam más bankra, majd megoldom.

Előzmény: Lackó koma (6359)
Lackó koma Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6359
Azért ez igy ebben a formában nem igaz.
Nekem pl. az, hogy az OTP internetes felületén keresztül tudjak akármekkora összeget utalni, egy telefonomba került, a telebankjukon keresztül kértem, hogy mostantól kapcsolják be nekem ezt az sms-es azonositást, azóta a belépéskor azonnal kapok egy sms-t és az abban levő jelszót is be kell irjam a böngészőbe a fix jelszavamon kivül.
Tehát a saját pénzemből továbbra is annyit utalhatok, amennyit akarok.
A nem személyesen a bankban inditott átutalások esetében nyilván eddig is valahogyan azonositani kellett magunkat a saját érdekünkben (pl. a telebank esetén a 7 jegyű titkos kód 3 véletlenszerűen kiválasztott számjegyével, vagy az interneten a felhasználónév/jelszó/számlaszám megadásával). Ez az sms dolog az azonositásnak egy még biztonságosabb formája. Mindent egybevetve nekem inkább szimpi, mint nem.
Előzmény: t.lantos (6358)
t.lantos Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6358

btw mi ez a faszsag az otpnel, hogy a sajat penzembol nem annyit utalhatok, amennyit akarok?

 

Előzmény: digicat (6356)
garfieldka Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6357
Nagyon köszönöm a tippjeid. Megnézem, melyik számomra a legkönnyebben elérhető.
Előzmény: digicat (6356)
digicat Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6356
"Ha valaha mégis lesz elektronikus aláírásom, akkor meg szintén meg leszek lőve, merthogy nálunk nincs a mobilokhoz térerő."
Ha biztonságosat akarsz:
K&H, chipkártyával működik
Továbbá:
CIB: Java applet
Raiffeisen: HTML, és van ingyenes számlavezetés.
Jelenleg mindhárom működik mobiltelefon nélkül, és nincs átutalási korlát.

A lista nem teljes.
Előzmény: garfieldka (6355)
garfieldka Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6355

Ezt az első pársoros bejegyzést én írtam a hó elején.

 

Na azóta voltam a bankban ezügyben. A szerződést kell módosítani, s akkor jogosult az ügyfél az elektronikus aláírásával az 50 ezres limit felett is utalni. Amikor utalsz, akkor küldenek egy sms-t, azt kell sms-ben visszaigazolnod. Azután mehet az utalás. Külön díja a banknál nincs, de egyszer be kell menni a szerződés módosítása miatt.

 

A szép, hogy nem tudták akkor megcsinálni nekem, mert épp nem működött ez a rendszerük. Ha valaha mégis lesz elektronikus aláírásom, akkor meg szintén meg leszek lőve, merthogy nálunk nincs a mobilokhoz térerő.

 

Ennyit a modern technikáról. Tehát utazhatok oda-vissza 40 kilométert a bankba utalgatni. Jó mi?

Előzmény: magácska (6353)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.04.14 0 0 6354
Ez csak akkor necces, ha az eladásaidat intézed paypalen keresztül. Én három éve fizetem a vásárlásaimat paypalen keresztül, soha semmi gond nem volt. De itt szeretném kiönteni a lelkemet, és a pokolba küldeni minden olyan vásárlót, aki nálam vásárolt és aztán rájött, hogy a haverjának mégsem kell a cucc, meg neki sem, stb. Aztán annyira sem képesek, hogy a rendszeren keresztül érkező sztornó-mailt visszaigazolják, hogy én visszakapjam a levont jutalékokat. Úgy látszik, nem mindenkiben tudasult, hogy az ebayen érvényes adásvételi szerződések köttetnek, nem pedig szavazás folyik, hogy melyik cucc kellene. Több mint három éve vagyok tag, aktívan veszek és eladok, de amióta Magyarországról is kínálnak az áruimra, egy merő szenvedés az egész. (Ausztriában élek). Ennyit a panaszkodás istenének. Ami magát a céget illeti, ne várjatok az ebaytől semmit, mert nem avatkoznak bele semmibe. Tképpen csak egy piacfelügyelethez hasonlíthatóak, aki a placcot bocsájtja rendelkezésre, és az, hogy a kofák meg a vevők veszekednek, nem érdekli, fő, hogy a zsebben legyen a helypénz. Szívesen megosztom veletek a tapasztalataimat, kérdezzetek nyugodtan. Üdv
Előzmény: Vgaby (6305)
magácska Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6353
"Jól nézz körül!

Az OTP pl. bevezeti a napi limitet. 50 ezer forintot utalhatsz naponta. Többet csak akkor, ha elektronikus aláírásod van. Nem tudom, milyen feltételekkel lehet csinálni, de biztos ára van. Ma jött a limitről a hírlevelük."

Na, én ezzel szívtam a múltkor! Nem értettem miért nem tudok átutalni. Persze ez azelőtt volt, hogy küldtek volna levelet a módosításról! Úgy mentem be a bankba, hogy most azonnal felmondom ezt a nyomorult számlát...de aztán valahogy mégis lehiggadtam. Kivételesen egy kompetens munkatárssal találkoztam, aki magasabbra emelte a limitet mint amit ők belőttek default-nak. Viszont ott semmilyen elektronikus aláírást nem említettek. Most lehet, hogy legközelebb megint nem fog sikerülni 50E felett utalnom, hiába állíttattam magasabbra a limitet? Már alig várom, hogy újra a hajamat téphessem.
Erste-vel van valakinek tapasztalata netes vásárlás, elektronikus számlacsomag etc terén?
Előzmény: chapelle (6244)
chapelle Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6352
Szép volt!
Nekem a képek nem jöttek be az oldaladon, valszeg valamilyen beállítási probléma lehet
Előzmény: Youme (6345)
ply Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6351
Helló!

Nálam is Opera 7.54 van, és semmi gond. Mindent látok, sõt, a hétvégén még aukciót is nyertem. Nem a böngészõvel lesz ott a gond.
Előzmény: gomboc artur (6344)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6350
Közlemény rovatba pötyögd be, a "művésznevedet" és az aució számát.
Előzmény: decay (6348)
Youme Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6349
Köszi az észrevételeket. Majd bővítem ezekkel amiket hozzátettetek. Igazándiból arra gondoltam, hogy mostantól kezdve az érdekes beírásokat innen majd mindig felviszem. Bár egy csomó dolog eleve innen van, tehát ha valaki ráismer a saját üzenetére az nem véletlen! :o)

Az lenne a jó, ha a kezdők tényleg ott kezdenének és akkor itt mehetne az érdekességek tárgyalása. Ezért is készítettem, ez volt a cél..
decay Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6348

Youme!....frankó az oldalad.....ez az első ilyen..majd bekerülsz a magyar ebay történelemkönybe....

még egy kérdés....átutalásnál...ha meg van az iban meg a bic..meg az összes többi adat...mit kell írni a közlemény rovatba....

honnan fogja tudni a shop..mert én annak utalok...hogy a sokezer ügyfele közül pont én fizettem?...

 

 

bugmaker Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6347
youme: gratula a honlaphoz. Egy apróság:

"Postán, csomagküldő, fuvarozó vállalat közreműködésével beküldött, vagy más természetes személy által behozott ajándék vámkezelése a nem kereskedelmi jellegű forgalom szabályai szerint történik, amennyiben az ellenszolgáltatás nélkül érkező vámáru a jogszabályban meghatározott mennyiséget nem haladja meg. Ilyenkor megilleti a vámkedvezmény a megajándékozottat, amennyiben az ajándék együttes értéke a 28 200 Ft-ot nem haladja meg."

Ismeretem szerint eltérő szabályok vonatkoznak arra, ha postai úton érkezik be a csomag, mintha magad hoznád be. Ha postai úton érkezik, akkor 28 euro felett elméletileg vámköteles a csomag. Ha ajándék, akkor 45 euro felett. Mindez ki van plakátolva az Orczy téren is. Ha magad hozod be a csomagot akkor 175 euro a vámmentes keret.

ld: http://vam.gov.hu/displayDoc.do?docId=2495
http://vam.gov.hu/displayDoc.do?docId=2492

Ja és nem tudom megemlited, kihangsúlyozod-e, hogy a száll. ktg is vám és áfaköteles.

matchbox Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6346
Gratula!!
Előzmény: Youme (6345)
Youme Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6345
Csináltam kezdőknek egy oldalt. Nézzétek meg és ha van ötletetek, javítás, plusz írások, stb. Keressetek meg emailben!

http://invitel.hu/youme/ebay/index.htm
gomboc artur Creative Commons License 2005.04.13 0 0 6344
Opera böngészőt használok, de kb. 1 hete nem tudok az eBay-en licitálni, meg aukciókat nézni. Az nyitóoldal bejön (tudjátok oldalanként az 50 aukció), de amikor az egyes konkrét ajánlatra ráklikkelek, akkor nem tudja megnyitni az oldalt az Opera, és a következő 50 ajánlatot sem tudom már megnyitni. Azaz onnantól fogva semmit nem tudok az ebay-en csinálni. Ha újraindítom az Opera böngészöt és megint megnyitom az ebay-t akkor 1 oldal megint bejön de onnan-tól kezve megint nem tudok az aukcióra rámenni. Korábban semmi gond nem volt. Kb. 1 hete van ez. Gondoltam biztos régi a program 7.10-es, ezért feltettem a legújabb 7.54 Operát de azzal is ugyanez van. Mi lehet? Valami csúnya program vagy virus bekavar? Vagy csak az ebay szoftvere nem szereti az Opera böngészőt? Tapasztalt más is hasonlót? Ha valaki tud segíteni akkor mondjon már 1-2 okosságot! (Mozilla böngészővel megy az ebay, csak ott a vissza gombot használva mindig újratölti az oldalt ezért azt nem szeretem használni (forgalomfüggő internet előfizetésem van).
ZE Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6343
OFF
T-Mobile aranykártya esetén a hitelképesség-vizsgálat egyszerűsödik le (GYakorlatilag az aranykártyához csak korrekten fizető ügyfélként juthatsz hozzá, és ez elég a banknak...), nem a pénze sok :-) Egyébként az sem kevés, de ne felejtsük el, hogy hitelezni csak betétből lehet, tehát az ügyfeleik betett pénzét helyezik ki hitelként.

Nekem is bevált netes (meg mindenféle) vásárlásra a Co-branded kártyájuk, (még "első szériában" kínáltak meg vele :-)) ) itthon viszont csak ott használom, ahol a terminál kicsillagozza a kártyaszámot.
Előzmény: Dhokthol Genya (6342)
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6342

Ne vagizz a nagy hitelkereteddel! :)))

Az enyém 438, de nem ez a fontos, hanem úgy tudom, hogy mindenki 100-al indul. ;)

Én ezzel regeltem, bár kategórikusan megkértek, hogy ne adjam ki a számát senkinek. Ez után felhívott a bank, és megkérdezték, hogy megadtam-e a számot, mert levettek 1 Ft-ot. Mondtam, hogy ja, és azóta minden rendben.

De úgy tudom, hogy a Citinek annyi a pénze, hogy T-mobile előfizetés nélkül is ad ilyen kártyát. 

Előzmény: Yogi (6340)
digicat Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6341
A Citibank ezüst Visa biztosan használható, több helyen is fizettem vele. Ebben semmi különös, mert egy dombornyomott hitelkártya.
Első néhány alkalommal telefonon ellenőrizték, hogy valóban én vásároltam-e, azóta csak gyanús esetben hívnak fel.
Előzmény: Dhokthol Genya (6338)
Yogi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6340
Nem keresem vissza, miről írtál pontosan, de nekem ilyen Westel-Citibank kártyám van, valami 280 000 kerettel, néha azt használom netes fizetésre.
Előzmény: Dhokthol Genya (6338)
Ariel Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6339
a moneybookers elsosorban az EU-n belul "nepszeru".
igazabol az USA-bol csak kartyaval lehet penzt rakni ra es csak csekken leszedni es igy mar nem olyan olcso nekik. EU-bol pedig ha mar utal vki akkor jobban megeri kozvetlenul utalni mint a MB-n keresztul.

az ebayen nem lehet konkurenciaja a paypalnak. viszont en hasznalom es a cib-bol (cib-be) meg elfogadhato a gyorsasaga. (pl. otp-sek panaszkodnak hogy 2-3 het egy utalas, de nekem 2 nap oda es vissza is).
Előzmény: Youme (6334)
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6338
Valaki letesztelhetné már végre a Citibank általam korábban említett hitelkártyáját is, mert ahhoz meg pont semmi nem kellett. 100 000Ft automatikus hitelkeret, amit ha hó végén visszafizetsz nincs rá költség, ha nem az szívás, mert 5% a kamat! Havi :((. Lehet, hogy bárkinek adnak, de T-mobile aranykártyásnak tuti! Utasbiztosítás is kérhető hozzá. Nekem bejött.
Előzmény: Timberland (6337)
Timberland Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6337

Dobornyomott VISA kártyát szerintem a legegyszerűbben a CIB-nél lehet szerezni. Én tanuló vagyok nincs jövedelmem csak havi 10-15e-s ösztöndíjam (vagy az se) slussz. Besétáltam a bankba (2,5-3 éve) nyitottam egy folyószlt. És csak annyi a feltétel hogy 50e ft-ot le kell kötni (ehhez nem nyúlhatsz, és persze ez kamatozik)  ha dobornyomott VISAT akarsz. Természetesen ha visszaadod a kártyát az 50e újra szabad. Csinálnak egy un. bonitás vagy hitelvizsgálatot, amin én csak annyit mondtam hogy tanuló vagyok van ennyi meg ennyi ösztöndíjam semmi más, a kártya meg azért kell mert a neten vásárlok használom és ehhez az elektronikus kártya nem jó. Aztán 2 héten belül már postán jött is a kártya. Aztán eltel 2-3 év és nyáron felhívtak hogy adnak egy dobornyomott MASTERCardot hitelkártyát 150e hitelkerettel. Hangsúlyozom nincs jövedelmem se gyerek se ház csak egy aranyhalam :).

 A lényeg hogy néhány éve tudom az OTP-nél még 250e-t kell(ett volna) betenni a bankba rendszeres jövedelemátutalás stb hogy egy nyomorult VISAT kaphass gondolom ez azóta változott. De én akkor írtam le az OTP-t mikor megtudtam mennyi hülyeség meg feltétel kell hogy legyen egy "értelmes" bankkártyád és itt most hitelről szó nincs.

 

 Üdv:

             - Alacska -

Youme Creative Commons License 2005.04.11 0 0 6336
Ürge neve, posta címe, bankszámla száma.

Bank (ahol számlája van) neve, postacíme,
bank azonosító száma (ha van) mert lehet,
hogy a bankszámla szám tartalmazza a bank
azonosítót is..
Előzmény: Geezm0 (6335)
Geezm0 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 6335
Felajánlotta az arc hogy bank transfer is ok lenne neki, de még soha sem csinált ilyet, meg én se. Milyen adatokat kérjek le tőle? Megy USA-ba a dolog? kéne gondolom account number, bank name, vagy mik? Nekem otp-s számlám van arról kéne.
Youme Creative Commons License 2005.04.10 0 0 6334
Tényleg, mi ez a csönd a moneybookers-el kapcsolatban? Vagy csak lemardtam (megint) valamiről? Az nagyon jónak indult, vagy kint nem vált be? (Paypal jobb) ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!