Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5237
Minden aukciónál az a szokás, hogy akkor küldik az árut, ha a pénz megérkezett.
Előzmény: Adi001 (5236)
Adi001 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5236

Üdv!

Ha már e témánál tartunk, kérdeznék én is.

 

Ha az eladó csak annyit ír hogy szállítás a európába s fizetés átutalással akkor a szállítási (miként) és a fizetési költségvonzatokat (annak kire terhelését) tisztázva joggal kérheti e hogy elöszőr a pénz menjen s utánna az áru v. ilyen előírást az eBay nem prezentál (gondolom nem ill. nem találkoztam még ilyennel.)?

Egyébként mindkét indokot igaznak vélem:

- vannak olyan termékek ahogy nézegettem amiket eleve olyan rövid időre dobnak fel mely idő alatt nem lehet egyeztetni (igaz nincs is kiírva hogy kell)

- de ha valamiben nem vagyunk tisztában ill. meggondolatlanul okozunk másoknak "bonyodalmat" vagy hogy ugy mond nem tartjuk be a "szokásjogot" akkor tényleg ne csodálkozzunk legközeleb hogy a "balkánra" csak legyintenek jobb esetben de akár be is inthetnek.

Da vége az (sajnos személyes tapasztalat alapján) hogy inkább olyanba ne nyuljunk ami nem világos, nem tudjuk hogy zajlik (hogy szokás) mert csak az eladónak okozunk fölösleges kellemetlenséget (eBay felé prezentálgatni az üzletmeghiusulást a költségek aloli mentesüléshez, stb.) a mi meggondolatlanságunk végett.

Lakatos Vendel Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5235

Értettem a célzást. Nos, aki úgy áll hozzá az egészhez, ahogy azt korábban leírta, az nem érdemli meg, hogy kultúráltan szólítsam meg. Igenis zavar az, hogy sokan ész nélkül licitálnak, aminek a tisztességes és korrekt eladók isszák meg a levét. Ez az ami nem tetszik, és ez amiatt van, hogy nem tájékozódnak előre az emberek, és ahogy itt láttuk, gyakorlatilag csak a nyertes aukció UTÁN kapnak észbe. Érted már, hogy mire próbálok rávilágítani?!

 

A nagyképűséget messze elkerülve állíthatom, hogy igenis komplikációmentesek voltak a licitek "végrehajtásai", és a tranzakciók is eredményesen zajlottak. Voltak ugyan postai problémák; de mind eladáskor, mind vételkor meg tudtuk oldani. Tehát nem az lenne az én kérésem (ha lehetne), hogy mindenki tudjon mindent tökéletesen, hanem:

1. tudjon legalább angolul, jobb esetben még németül is annyira, hogy megértse és válaszolni tudjon a felmerülő kérdésekre;

2. legyen tisztában a fizetési és szállítási módok előnyeivel, hátrányaival, elérhetőségeivel;

3. legyen benne egészséges mértékű szkepticizmus a külföldi vevőket illetően, vagyis ne dőljön be minden ajánlatnak.

 

Itt idézném az ebay fórumain gyakorta előkerülő mondást: ami túl szépnek látszik az ebay-en, az nagy valószínűséggel az is...

Előzmény: Törölt nick (5232)
Ariel Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5234
mivel en nem veszem magamra a kulturalatlansag vadjat, ezzel foglalkozzon az akit erint.

1.nincs olyan cucc az ebay univerzumban, amibol csak 1 lenne. illetve ha valamibol csak 1 van es azt pont o akarja a legjobban, akkor annak olyan ara van, hogy az ne pitizzen itt holmi par dollaros szallitasi dijon. (es ezt most ne vegye senki magara, mert mar csak elmeleti sikon megy a filozofalas)

2. nem tudtam mindent azonnal. (most sem tudok mindent) viszont addig amig nem ertettem az egeszet addig nem is gondoltam arra hogy gyorsan nyerjek egy licitet. fogtam magam es vegigolvastam az elejetol a vegeig nem csak ezt a topikot, hanem az osszes bankartyas, online bankos es interneten vasarlos topikot. vegig neztem az ajanlott linkeket. utana kerdeztem itt, majd az eladot. de olyat meg csak nem is csinaltam, hogy egy csak usaba szallitotol rendeljek, olyat sem hogy nem olvastam el a fizetesi lehetosegeket es a szallitasi koltsegeket. sot ha veletlenul olyan aukcio volt, ahol nem volt int. shipping cost akkor rakerdeztem, volt hogy akkor is amikor ugyan ott volt de nem volt egyertelmu (pl. kozvetlenul az eu-s csatlakozas utan)

hal'Istennek eddig nem volt semmi problemam, igaz nem vasarolok akarkitol. nem csak a feedbacket nezem, hanem miert kapta a +kat. az eladoval valo levelezes egyben szuro is (bar nem tokeletes), mert latod milyen valaszt kapsz. es meg sorolhatnam. de a vicc az hogy ez mind le lett mar irva itt.
Előzmény: Törölt nick (5232)
narancsmacek Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5233

>Vagy felejtsem el az egészet és tödöjek bele, hogy ezzel az azonosítóval kizárnak az

>ebay-ról ?

 

Vazze, oregbiccsuk tsak a jo magyar hirnevunket... Oszt csodalkozunk ha ugy am blokk aszongyak hogy innen kelet balkanrol nem fogadnak el licitet... Milyen egy hozzaallas ez?

Itt kemenyen zsozsorol van szo, ez nem amolyan virtualis jatek, hogy á ugyan megse kerem. Ha nem kerdezted meg elore akkor egyutt kell elni a dologgal, hogy ez biza ennyibe kerul, persze lehet utolag okoskodni, hogy me annyi, de remelem meg rakurnak afat+vamot is, aztan majd maskor idoben gondolkodsz....

 

(Szegeny gyerekeket sajnalom, hogy ilyen megondolatlan faterjuk van...)

Előzmény: Toussel (5217)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5232
Gondolom figyelmesen olvastál, és sikeresen megfogtad a problémám forrását...

"Ezt kultúráltan is a tudomására lehet hozni az illetőnek, vagy egyből támadni kell személyeskedve?"




A többi csak rizsa Tőled is, és tőlem is...

"ha 1-2 perccel a licit elott vmi nem tiszta akkor NEM kell licitalni, "konyorgom" !"

Hihetetlen. Ritka valamit 5 perccel a vége előtt veszel észre, gyors körbenézés, nincs még1 db sehol, és senkinél. Mit csinálsz? Vársz a következőre, mert már nincs idő egyeztetni az eladóval, vagy megpróbálod elhozni?

"ha zoldfulu vagy akkor nem kell licitalni, "konyorgom" !"

Ó, mert Te azonnal mindent tökéletesen tudtál, Te soha nem voltál kezdő. Te rögtön az első licitjeidet komplikációmentesen tudtad végrehajtani. :-))))
Igazam van? ;-))



Részemről végeztem evvel a témával.




Előzmény: Ariel (5230)
504LACI Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5231
Lehet, hogy kis betűkkel volt, mindenesetre elkerülte a figyelmemet ha volt is. Én nem szívesen postáztatok haza cuccot, van német cím amire küldetni szoktam. Ezért általában nincs is problémám. Viszont ilyet, hogy kapásból visszautasít, most láttam először.
Előzmény: garfieldka (5216)
Ariel Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5230
ha 1-2 perccel a licit elott vmi nem tiszta akkor NEM kell licitalni, "konyorgom" !
ha zoldfulu vagy akkor nem kell licitalni, "konyorgom" !

eloszor kerdezel, eloszor utana nezel a dolgoknak es csak aztan licitalsz. ennyire nehez ezt megerteni?
Előzmény: Törölt nick (5229)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5229
Ezt kultúráltan is a tudomására lehet hozni az illetőnek, vagy egyből támadni kell személyeskedve?

Akkor is elkezdesz kersegélni, ha 1-2 perc múlva lejár a licit, nem tiszta valami, de szükséged van a cuccosra, ellenben nem rég kezdtél vásárolgatni az E-bayen, ergo zöldfülü vagy?????
Nem csak egy egy oldala van a dolgoknak könyörgöm.


Előzmény: Ariel (5228)
Ariel Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5228
szerintem abszolut nem offtopic.
nem ez az elso forum ahol elokerul ez a dolog. es teljesen mindegy hogy mirol van szo, az elso egy kvazi supportot ado kozosseggel "szemben", hogy -ha mar x ember idot szant arra hogy valamikor valaszolt kerdesekre, segitett- veszem a faradtsagot es elolvasom azokat... plane ha meg keresni is van mod mint itt is. (gy.k. oldalt gyorskereses innen)

sajat magukkal szurnak ki a "lesz@rom, ujra megkerdezem" kerdezok, mert hamar elfogy a segitokeszseg mikor 25x teszik fel ugyanazt a kerdest es itt fognak allni a kerdeseikkel magukban.
Előzmény: ZE (5226)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5227
Egyetértünk.:-)

On
Előzmény: ZE (5226)
ZE Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5226
Szerencsémre régóta netközelben vagyok, de ettől függetlenül is az a hozzáállásom, hogy kevés az olyan kérdés, amit ne tettek volna már föl, és amire ne lenne válasz. Csak meg kell keresni. Volt, hogy feltettem a kérdést, aztán nem kaptam választ, vagy privátban kaptam az RTM-et (ez mehetne itt is...).

Itt mindkét félnek igaza van, és egyiknek sincs igaza. Igaza van a kérdezőnek, mert ő információhoz szeretne jutni, és -talán joggal- úgy gondolta, hogy itt van a kérdésének a helye. Igaza van a kollégának az RTFM-válaszban, mert a kérdés valóban olyan, amit 1234-szer megbeszéltünk itt, a topicban, több alkalommal jól-rosszul össze is foglaltuk a lényeget, tehát a visszaolvasás elég lett volna.

Nincs igaza a feleknek, hiszen a kérdést fölösleges volt föltenni, mert a hozzászólás megtétele előtt ott volt a válasz a topicban, és nem volt igaza a kollégának, mert attól, hogy valaki trivialitást kérdez, attól még nem kell le...-ni, max. elkönyvelni, hogy alulinformált, és segíteni neki abban, hogy megtalálja az információt.

Továbbá neked és nekem nincs igazunk abban, hogy ezt a polémiát itt köll folytatni, hiszen offtopic-ok vagyunk ezerrel :) csak ki ne moderálják a hozzászólásainkat :-))


Előzmény: Törölt nick (5225)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5225
Kedves ZE!
Igazad vagyon, nagyon is igazad. :-)
Tedd a szívedre a kezed pls. Soha nem fordult elő Veled, hogy lusta voltál keresgélni, mazsolázni? Én férfiasan bevallom, voltam már ilyen passzban.

De azt megkérdezem, hogy egyből megkell alázni, porba kell döngölni a másik embert?
Millió, és 1 oka lehet, amiért nem tájékozódott előre. Pl utolsó percben vette észre az bábukat, amire a gyerek hónapok óta vágyik. Ilyenkor van időd a szállításiköltség után érdeklődni, egyeztetni?????

Egyébként ezért írtam, hogy egyre több embernek van, lesz elérése. Ezáltal egyre jobban hígul a netes társadalom.
;-)
Előzmény: ZE (5224)
ZE Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5224
Az összes gyik-ba való kérdésre az eBay-en megtalálható az ottani faq-ban a válasz. El köll olvasni, ennyi az egész. Ha valaki az eBay saját fakuját nem bírja elolvasni, megérteni, és felfogni, akkor mi a pékf... izé... fülét akar ott csinálni? Ha meg beír egy topic-ba, akkor olvasson vissza, a kérdéseire max. 200 hozzászóláson belül választ kap... Ha pedig valaki ennyire minimálisan sem néz utána a válasznak, nos, azt csak sajnálni tudom...

Az Internet-en majd' mindenre van válasz, csak tudni kell keresni. Van gugli, be lehet írni a kérdés 2-3 szavát, akár magyarul, aztán mazsolázni a találatok közül. Az eBay-hez pedig -tetszik vagy sem- valamely, az eBay-en használatos nyelv legalább konyhanyelven olvasás szinten való ismerete ELENGEDHETETLEN. Ezt fel kell fogni mindenkinek, aki használni akarja.

A fórumok, levlisták íratlan alapszabályai között ott szerpel az "olvass előbb, és csak aztán írj. Kérdezni meg akkor kérdezz, ha saját magad nem találtál választ a kérdésedre máshol."
Előzmény: Törölt nick (5223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5223
Leszögezem, hogy igazad van a regisztrálással, tájékozódással kapcsolatban!!!
Valóban X alkalommal ide lett biggyesztve mit, hogy, és miért.
De azért nem kéne azonnal idiótának, egyszerűnek nevezni a megszólítottatt.
Tudomásul kell venni, hogy egyre több embernek van, lesz internet otthon, ezáltal a nem olyan okos, ügyes, szép, előrelátó stb emberek is megjelennek, mint Te, vagy én...
:-)

Előzmény: Lakatos Vendel (5221)
ZE Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5222
Hogyúgyvan! -- mondaná egy kedves ismerősöm... A topicleírásba utólag nem lehetne belevarázsolni a faq-t, avagy gyik-ot?

Licitálás előtt egyeztetni kell az eladóval minimum a csomagolási- és postaköltség tekintetében. Javasolt rákérdezni, hogy Magyarországi címre hajlandó-e szállítani, valamint arra is, hogy az itt elérhető fizetési módok (PayPal tehát NEM) számára megfelelőek-e.

Előzmény: Lakatos Vendel (5221)
Lakatos Vendel Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5221

Most ne haragudj már, hogy személyeskedem, de miért NEM jutott eszedbe a licit ELŐTT megkérdezni a szállítási költségeket? Ha már így jártál, akkor illene neki kifizetni az összeget, nem ő tehet róla, hogy te ilyen egyszerű ember vagy. Bár ha már azon morfondírozol, hogy új nevet nyitsz, akkor teljesen mindegy. Vajon mi biztosítja azt, hogy a következő neveddel majd ELŐRE gondolkozol???

Annyira, de annyira szeretem, amikor egy csomó ember olvas valamit az ebay-ről, gyorsan regisztrál, ész nélkül licitál, sajnos nyer és akkor megy a sírás-rívás, hogy nem is tudok angolul/németül/franciául stb, drága a szállítás, nem tudok pénzt küldeni. És még annyit sem képes megtenni, hogy RÁKERESSEN ebben a topicban.

Minden tiszteletem azon fórumtársaké, akik százhuszonharmadszorra is képesek ugyanazokat az információkat leírni a százhuszonharmadik idiótának... :S

Előzmény: Toussel (5217)
garfieldka Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5220

Hátha érdekel valakit!

 

A Magyar Posta díjszabása 2005. 01. 01-től

 

World és lassan nyílik!

 

http://www.posta.hu/object.EB3DC318-0F94-4FE8-B160-449B8B357CA5.ivy

bugmaker Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5219
Toussel: ird meg az eladónak sokallod a szállítási költséget és kérdezd meg a csomag súlyát. Azt hiszem csak ez után tudsz kalkulálni. Egyébként velem is előfordult, hogy $24-ra jött ki a szállítás, de $38-at kért az eladó, mondván van még kezelési ktg is ...
Előzmény: Toussel (5217)
bugmaker Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5218
svik3581: a DPD kb 4-5e Ft-ba kerül és 3 nap alatt nálad van a csomag. Tel: 1/4146203
Előzmény: svik3581 (5215)
Toussel Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5217

Sziasztok,

 

egy kérdésem lenne amerikából való szállítással kapcsolatban, ha volt már akkor bocs, de nem találtam visszaolvasva ilyen hozzászólást.

Megnyertem egy ebay licitálást, 5 db mesefigura gyerekeknek, az áruk 43$.

Az eladó megírta, hogy a szállítási és kezelési költség 33$, vagyis több mint 75$-t kellene fizetnem. Ezt kicsit soknak tartom, az eredeti árhoz képest:

Subtotal: US $42.99 Postage and packaging via USPS Airmail Parcel Post:
US $30.25 Postal insurance (required): US $1.30 Total: US $74.54

 

Tudom, még licitálás közben meg kellett volna ezeket kérdezni...

 

Megnéztem az USPS weboldalán, 4 pound-ig (5 műanyag baba biztos ez alatt van) 15$ a költség.

 

Szerintetek mit tudok tenni? Kérdezzek rá, hogy 15$ helyett miért 33$-t számol fel? Kérjek másfajta szállítást? Vagy felejtsem el az egészet és tödöjek bele, hogy ezzel az azonosítóval kizárnak az ebay-ról ?

 

Ezek alapján "kisebb" összegért nem is érdemes vásárolni...

garfieldka Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5216
Mit írt ki amikor elküldted a licited? Nem kerülte el esetleg az oldalon szereplő felhívás, hogy kizárólag mely országokba szállítanak? Néha bazi nagy, máskor hangyányi betűkkel írják. Olyankor szokott ilyen előfordulni. Nekem egy ilyen esetem volt. Azt kérte, előzetesen egyeztessek az eladóval, s addig nem fogadja el a licitet.
Előzmény: 504LACI (5211)
svik3581 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 5215
Nemetorszagbol mivel erdemes kuldetni az eladoval (ram bizta)?
Egy kb. 12kg-os csomag lenne.
fargo Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5214
Pedig *kellene* kérniük.
Ennyi erővel semmi sem elég biztonságos...
Előzmény: Ariel (5212)
fargo Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5213
Miért ilyen kötsög?
Valószínűleg azért mert néhány "übermagyar" rendesen megxopatta már :-/
Előzmény: 504LACI (5211)
Ariel Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5212
nem feltetlenul kernek igazolast.. az ebay forumaban talalsz peldakat. ezert terjedt el, hogy nem biztonsagos.
Előzmény: kivi (5207)
504LACI Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5211

Járt már valaki úgy, hogy visszadobta a licitet, mert nem kívánatos országból jött az ajánlat? Én most először egy német szerszámáruház ajánlatával :-(

Miért ilyen kötsög a űbersváb?

k2laci Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5210
Én nem küldtem semmilyen bankszámlára ! A weboldalukon lehet kártyával fizetni ott fizettem (ez azért nagy valószinűséggel hozzájuk fut be).
Előzmény: CornFake (5159)
TGabesz Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5209

Köszi, igazad van tényleg így van.

Közben a macerás olaszom a "tracking numbert" is megadta így ellenőrizni tudom, hogy hol jár a csomag az olasz posta honlapján.

Remélem az is lesz benne amit megvettem.:))

Előzmény: edk440 (5206)
kivi Creative Commons License 2005.01.22 0 0 5208
Mármint azt írtam a papírra amit ő nekem megadott levélben, de az okmányain nem pont úgy szerepelt a neve.
Előzmény: kivi (5207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!