Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.05 0 0 3613

Sziasztok!

 

Cetelem Hitelkártyánál jól értelmezem a Hirdetményben található kitételt, miszerint ha mindig időben visszafizetem a tartozásomat, akkor nem számolnak fel sem éves díjat, sem számlazárási díjat, sem az SMS szolgáltatás díját, azaz nincs semmi díja a fenntartásnak?

Vagy ha nem, akkor pontosan, hétköznapira lefordítva mit jelent a következő?

*Időlegesen nem kerül felszámításra abban az esetben, ha a hitelkártya számlán az adott díjtétel esedékessé válásának időpontjában fennálló tőketartozás kizárólag az Általános Szerződési Feltételek 1.10.e) pontjában meghatározott tranzakcióból származik

 

alsze Creative Commons License 2016.03.01 0 0 3612

Sziasztok! Szakdolgozatom írásához készítettem egy kérdőívet, melyben kérem a segítségeteket. A témám lakástámogatási rendszerek (LTP, CSOK, lakáshitel cafeteria, kamattámogatott hitel). Kérem minden érintett segítségét, hogy kitöltésével járuljon hozzá egy sikeres szakdolgozathoz! :) A kérdőív kitöltése pár perc.

Köszönöm mindenki fáradozását.

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/856124769/

nagymamam Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3611

AMEX és WIZZ. Egyiknél sincs kikötve minimum költés, de csak úgy éri meg a számlavezetési díj miatt, no meg hogy pontokból repüljek, ha legalább havi 150 ezret költ az ember ( a kettővel együtt.) Ennyit persze könnyen elköltenék, ha nem lenne lakáshitelem, stb. amit jó lenne vásárlásként kezelni. A közüzemiekkel már jól vagyok, amíg nem lehetett posta-automatánál, addig sétálgattam a szolgáltatókhoz, ott ezer éve vásárlás a számlafizetés HK-val is. No persze annyit lehet költeni, amennyit az ember 45 napnál vissza is fizet. Köszönöm neked is a tájékoztatást.

Előzmény: Axióma (3604)
FOMA Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3610

"Az AMEX is az OTP-hez tartozik, de soha nem hallottam erről a lehetőségről, de attól még lehet."

 

Pár éve volt AmEx kártyám, akkoriban lehetett róla csoportos beszedési megbízást teljesíteni.

 

" a Citis kártyával más banknál felvett lakáskölcsönt is lehet-e törleszteni vagy csak az adott banknál lévőt."

 

A Citilife kártyára bármilyen csoportos beszedési megbízást meg lehet adni.

Előzmény: nagymamam (3609)
nagymamam Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3609

Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Azért írtam hogy ügyesen, mert a közüzemieket már régóta HK-val fizetem, amíg nem volta postán vásárlásnak minősítő automata, addig elsétáltam a szolgáltató. Az Erste most is állította, hogy a közüzemi nem vásárlás ( persze nem mindegy hogy hol fizet vele az ember) de kipróbáltam, jött szépen a pont jóváírás és a szöveg is számlán vásárlásnak írja.  Pont a jóváírások miatt tartom őket, azzal ingyenesé válnak. No meg az se mellékes hogy egy ideig nem az én pénzem fogy (bár a mai kamatok miatt ez már egyre inkább kisebb jelentőségű.

 

No:  lakáshitel az OTP-nél utalva ezeréves módszerrel folyószámláról utalva csop.beszed.-del (anno ragaszkodtak hozzá, éppen mostanában kértem hogy adjanak csekket, nem adtak!) AMEX kártyát váltogatok kéket, aranyat, hogy ne legyen második éves kártyadíj. A számlát is váltani kell! Így csak év elején éri meg a váltás, mert a jóváírás dec. végén van.

Az AMEX is az OTP-hez tartozik, de soha nem hallottam erről a lehetőségről, de attól még lehet. Több kártyát meg nem akarok, mert kell egy betéti is a pénzfelvétel miatt, mert a krumplit  nem adják kártyára. (2 gombóc fagyit már tudtam venni HK-val, de ha szaki jön a lakásba ő is kp-t szeretne, így ezt nem lehet 0-ra redukálni). Nem számít ha sétálni, kell időm több van mint pénzem, bár a bankügyeim többségét "műhódon" rendezem. Tartok tőle, hogy az OTP nem fogja engedni csop beszed megszüntetését. De úgyis idegen banki kiváltáson gondolkodom, bár támogatott hitelem van, de most megmérgesítettek, hogy az idegeneknek ők is 200 ezer jutalmat adnak, ha hozzájuk viszi a lakáshitelét, a forintos, rendesen fizetőt meg csak költségnöveléssel és betéti kamat csökkentéssel jutalmazzák, pedig kb 40 éve vagyok ügyfelük.

Az arany Amex egyetlen előnye, hogy a hozzákapcsolódó ingyenes biztosítással haza hozzák az ember hulláját, ha külföldön patkol el. De most már a WiZZ kártyámhoz is ilyen biztosítás társul, úgyhogy a jóváírás után aligha  kérek új AMEX-et. A Wizz kártya jóváírásait azonban csak repjegyre lehet fordítani, de én speciel pont ezért kértem. Aki nem repül annak nem éri meg. Annyit nem tudok vásárolni, hogy a pontjaim el ne repdessem. Sőt ezért kéne a lakáshitelt is rászuszakolni. De a konkrét esetben ehhez mindkét banknak jónak kéne lenni, az Erstének, mert ő a kártya kibocsátó, az OTP-nek mert ott a hitelem, Nem nagyon bízok benne, de elindulok, ha kapok valami vezérhangyát..., vagy legalább az AMEX-szel tudnám rendezni. Azért az MNB lapját még megnézem, hogy kötelző-e csop beszedés. Ha csekket kapnék már nyert ügyem van. A közjegyzői okiratban sajna benne van hogy folyószámlán kell lenni a havi esedékes törlesztő részletnek minden hónap 1-jén, és még meg se kaptuk a kölcsönt, de már alá kellett írni az átutalási megbízást, ezzel akkor és még sokáig nem is volt semmi probléma. De 2002. óta a bankok is sokat változtattak, hátha egyszer az ügyfél is megteheti.

 

Azt még nem értettem a válaszokból, hogy pl a Citis kártyával más banknál felvett lakáskölcsönt is lehet-e törleszteni vagy csak az adott banknál lévőt.  Köszönöm.

 

A második kérdésem még izgat: a LTP-n és a BB egyenlítő hitelén kívül van-e valami lehetőség arra, hogy vagy a lakáshitel kamata legyen kisebb, vagy a betét kamat magasabb, ha az embernek mindkettője van egy banknál.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3608)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3608

Szóval az tömör lényeg,hogy Igen van olyan bank és annak hitelkártyája,ahol beállíthatod a lakáshiteledet és onnan fizetheted nyugodtan. (Pl Citibank citilife de van még 1 vagy 2 hasonló kártya rajtuk kívül is) + ugye visszatérítést is kapsz utána.

Előzmény: nagymamam (3603)
Axióma Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3607

Jogos, ez kiment a fejembol, pedig hallottam mar.

Előzmény: FOMA (3606)
FOMA Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3606

"A csekket is csak egy okostelo + dijnet app + QR kod szkenneles (azaz olyan csekk kell legyen, amin mar az is van) modon lehet. "

A csekket ma már a posták nagy részén - hó végétől az összesen - lehet akár hitelkártyával is fizetni, az új terminálok már vásárlásként kezelik. Így akár a kézzel kitöltött csekkek is mehetnek, nem kell QR-kód. 

Előzmény: Axióma (3604)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3605

Kedves "nagymamam" !

 

Vannak ilyen hitelkártyák,ahol ez technikailag kivitelezni lehet. Nyilván nem tudom,hogy az Erstés (Wizz) kártyádon kívül,melyik a másik HK?  De a lényeg,hogy van.

 

Jelenlegi infóim és saját személyes tapasztalat alapján a Citibank Life kártyája teljes mértékben alkalmas,bármilyen jellegű hiteltörlesztés beállítására,amelyből 1%-ot térít vissza.

 

Én pl még régebben kötöttem,anno még Malév Duna klubbos Citi kártya volt,amelyet amikor bejött a life,akkor át lehetett konvertálni.

 

Ráadásul nekem még mindig abban a konstrukcióban van,hogy korlátlan a visszatérítés felső határa. Így gyakorlatilag majdnem az egész költségvetésemet ráraktam,  (Lakáshitelem,személyi kölcsön,autó hitel,villanyszámla stb...stb...) minden rajta van. Az egészet elég volt a citibank Citiphone telefonos rendszerén beállítatni,így nem is kellett sehová sem rohangálnom.

 

Szóval az összes hitelem,rezsi stb...után is kapom az 1% visszatérítést. A többi után meg 2-3 %-ot attól függően,mit és hol vásárolok.

 

természetesen a forduló napig mindig visszafizetem az összes elköltött pénzt,amit a ciklusban költöttem,így megúszom havi 490Ft számlavezetéssel,ellenben közel 8-10 ezer Ft visszatérítésem van/hó.

Előzmény: nagymamam (3603)
Axióma Creative Commons License 2015.06.17 0 0 3604

Ha tolem is megfelel...

Csak a csekkes vagy beszedeses esetben mukodik a hiteltorlesztes kartyarol, es utobbit nyilvan csak olyan kartyarol, ami fogadja a beszedesi megbizast. A lakashitel tipikusan nem ilyen, ott egy bankon beluli folyoszamlara terhelnek per def, es nem is lehet ezen valtoztatni. A csekket is csak egy okostelo + dijnet app + QR kod szkenneles (azaz olyan csekk kell legyen, amin mar az is van) modon lehet. Legalabbis az en tudtommal mas megoldas nincs.

Egyebkent kozuzemibol szinte mindent lehet nem beszedest fogado hitelkartyarol is... tavszamla, dijnet, szolgaltato sajat felulete stb. Valamint lehet "penzt" venni, de annak van koltsege (megfelelo algoval csak 3 ezrelek, visszateritestol fuggoen megerheti), ha csak az a cel hogy minimumkoltest generalj. (Milyen kartya ez? Eddig csak KH-nal tudok rola, hogy minimum 20e eseten adjak csak a 2%-ot, de egyreszt az alacsony annyira hogy napi vasarlasbol megvan, masreszt meg pont mas bankokat/termekeket emlitettel.)

Előzmény: nagymamam (3603)
nagymamam Creative Commons License 2015.06.16 0 0 3603

Kedves Bankvilág Idegenvezető! Van nékem két hitelkártyám is, elég ügyesen használom is évek óta, illetve a WIZZ-t most kaptam. Nagyon fontos lenne számomra, hogy lehetőleg ezzel bonyolítsak minden fizetni valót ( no krumplit nem tudok venni a piacon). De látom Te a hiteltörlesztéseid is ezzel bonyolítod. Ezt hogyan lehet?  Van lakáshitelem (50 ezer) ez igen megdobná a HK "fogyasztásom", de technikailag nem tudom hogy lehet ezt kivitelezni? A HK-hoz tartozó számláról utalni nem lehet (nem is szeretnék).

 

Másik kérdés. A Budapest Bankon kívül van-e olyan bank, konstrukció, ahol a lakáshitelnél (2002-es, 20 éves futamidejű) számba veszik, hogy van az embernek megtakarítása? Esetleg fordítva: a betétnél pl .kamatmértéknél, hogy van lakáshitel az embernek mondjuk az 1-2 %-nál magasabb kamattal "jutalmazzák"?. Röviden  szeretnék valamicskét profitálni abból, hogy nekem van mindkettő.  Köszönöm

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3514)
petike23 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 3602

Köszönöm !

Előzmény: FOMA (3601)
FOMA Creative Commons License 2015.03.23 0 0 3601

Annál valóbban olcsóbban jutsz hozzá, de azért akkor azt is nézd meg, hogy a jelenlegi bankszámládról utalva van-e tranzakciós költség, és azzal együtt megéri-e így.

Előzmény: petike23 (3600)
petike23 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 3600

Köszi !

 

Tehát ha nyitok a MÁK-nál számlát, odautalom a bankszámláról a pénzt, akkor a MÁK-nál olcsóbban felvehetem forintban, mint a banknál a 0.61% (max 12667,-Ft) + 0.60% illeték ?

Előzmény: FOMA (3599)
FOMA Creative Commons License 2015.03.23 0 0 3599

Azt úgy sehogy. Nyitni kell a MÁK-nál egy számlát, és ahhoz meg tudsz adni egy bankszámlaszámot, ahová az államkincstári számlán tartott pénzt tudod utaltatni. Viszont, ahogy írták, a kincstári számlán önmagában nem kamatozik a pénz, tehát azon csak veszíthetsz a tranzakciós illeték miatt. A MÁK-nál díjmentes a számlanyitás és a számlavezetés, de a pénztári felvételnek vagy a bankszámlára utalásnak egyaránt van tranzakciós díja.

Előzmény: petike23 (3598)
petike23 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 3598

Köszi !

 

De hogyan tudom a most bankszámlán lévő pénzt a MÁK-on keresztül felvenni ?

Előzmény: FOMA (3597)
FOMA Creative Commons License 2015.03.22 0 0 3597

MAK=MÁK, csak nem ékezetes billentyűzeten íródott.

Előzmény: petike23 (3596)
petike23 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 3596

"MAK. Ha fel tudod naluk penztarban venni, akkor 6e max. van dijra. De kerdezz ra elotte! A  szla ingyenesen nyithato es tarthato."

 

Bocsánat, de mi az a MAK ?

Előzmény: Axióma (3590)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.03.20 0 0 3595

Szerencsére a legtöbb településen csökkentek vagy rosszabb esetben stagnáltak.

Előzmény: Törölt nick (3594)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 3594

A bankok versenye nyomja le a lakáshiteleket

Akár egymillióval olcsóbb lehet most egy lakáshitel, mint tavaly. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

Ez mind szép és jó, de kb. ennyit emelkedtek is a lakásárak egy év alatt.

johannes. Creative Commons License 2015.03.07 0 0 3593

Sziasztok

 

Kapott már itt valaki értesítőt, hogy mennyit kap vissza az " elszámoltatjuk a bankokat " kapcsán ?

 

 

Axióma Creative Commons License 2015.02.14 0 0 3592

Gondolod hogy ot nem fogja zavarni a plusz 30-50 rugo felvetdij ami _neki_ lejon igy az a'rbol mire kezhez kapja? Ha pl. kp kell adja tovabb, mert o is ujba koltozik...

Előzmény: Törölt nick (3591)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 3591
kösz,mive sürgös volt csak beratam az uniba,majd alakás eladot rádumálom nyissson ott számlàt
Előzmény: Axióma (3590)
Axióma Creative Commons License 2015.02.13 0 0 3590

MAK. Ha fel tudod naluk penztarban venni, akkor 6e max. van dijra. De kerdezz ra elotte! A  szla ingyenesen nyithato es tarthato. Ellenben nem kamatozik onmagaban, de ha minimum 3 hetre latsz elore, akkor a legrovidebb dkj-be berakhatod addig is, kitermeli azert legalabb a felvet dijat.

Előzmény: Törölt nick (3589)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.13 0 0 3589

SOS segítséget kérnék,nem igazán hitel,de itt vannak a hozzáértők: van olyan megfizethető számla,ahol 1-2 hónapig elparkolhatok egy nagyobb összeget és amikor fel akarom venni kp-ban akkor nem kell 30-50 rugót lecsengetni a banknak?

öko-lóg Creative Commons License 2015.01.25 0 0 3588

Számla egyenlegközlő értesítés ?

Előzmény: szasa6 (3567)
öko-lóg Creative Commons License 2015.01.25 0 0 3587

"Előre SOHA SEMMIÉRT NEM SZABAD FIZETNI! "

 

Nagy igazság !

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3577)
öko-lóg Creative Commons License 2015.01.25 0 0 3586

"A Versenyhivatal a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy az eljárás során azt vizsgálták, hogy a reklámokkal megcélzott fogyasztók a tájékoztatások alapján tisztában lehettek-e a fogyasztói csoport konstrukció lényeges elemeivel."

 

Amikor az első disznóság kiderült...felfüggesztés,... nem elégséges tájékoztatásért személyes bírság....sajtókampány....megszüntetés...kártérítés a tartalékból.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (3580)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3585

A Hitel ötlet topicban ez eléggé off,még ha vicces is a reklám-. :)

 

1- Megengedték az akkori törvények,hogy akár jöv igazolás nélkül is adhattak a bankok hitelt. (megjegyzem országok százaiban most is vannak ilyen konstrukciók)

 

2- Ha nem lett volna a devizahiteles sokk és földindulás a mai napig semmi probléma nem lenne azokkal a hitelekkel sem.

 

3- Azon hitelek többségét is egy kiszámítható törlesztőre alapozva vették fel,ennyit bírunk stb...,sajnos ilyen mérvű árfolyamkockázatra senki nem számolt.

 

4- Azokban az országokban ahol a mai napig elérhetőek ilyen hitelek,a bank kockázata és persze az ügyfélé is,(hisz neki veszik el a házát ha nem fizet) ha ilyen hiteleket adnak.

 

 

Megjegyzem a második mondatod egy épületes ökörség,mert nincs még egy olyan ország a világon,ahol a bedőlt hitelesek nagy többsége még úgy is benne lakik a saját házában/lakásában,amit már évek óta nem fizet,

 

Szóval hőbörgésnek jó volt de nem sok értelme volt ennek a beröffenésnek.

Előzmény: Törölt nick (3584)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3584

https://www.youtube.com/watch?v=OjXl61uKq8c

 

ki nem szarja le mennyi a jövedelme? (anno 2007) Ha nem fizet, majd elvesszük a lakásod, csak legyen elég értékes!

 

Innét nézve nem annyira vicces.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!