Keresés

Részletes keresés

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17492
Kedves NGC450,

Természetesen megyek majd 6 hetes kontrollra, csak addig is jó tudni, hogy mire számíthatok. Még azt szeretném megkérdezni, hogy ha tényleg hólyagsérv és műtétre lesz szükség, akkor ezt mikor célszerű elvégezni, a gyerekproject lezárása után, ami talán 5-6 év, vagy előbb, mondjuk amikor 3-4 évig szünetel a gyerekvállalás? Ez a dolog vajon zavarja a szexuális életet?

1. A legjobb a gyerekproject lezarasa utan. Mert ha elotte, akkor megint lejohet es akkor ujra kell csinalni.

2. Nagy altalanossagban (esetek zomeben) nem zavarja.

3. Ha nem veszitesz vizeletet (nincs inkontinencia), javaslom hogy ne is csinaltasd meg, annyira nem erdekes.

Gabor
-----------------------
Kedves csacskamacs,

30 éves vagyok.Kb. másfél éve küldött el a no"gyógyászom ultrahangos vizsgálatra (enyhe hasfájás), ahol találtak is egy kb. 4X3,5 cm-es kétrekeszes cisztát a jobb oldali petefészekben . A vizsgálatot megismételték két hónap múlva és a ciszta már kisebb lett. Egy fél év múlva újra elmentem ultrahangos vizsgálatra és sajnos újra találtak egy cisztát, kb. 3X2 cm nagyságút (egy rekeszes).
Ekkor a no"gyógyászom azt javasolta, hogy csináltassunk egy CA125 vizsgálatot, melynek az értéke 32 lett. Ekkor elvégezték újra az ultrahang vizsgálatot is és a cisztának nyoma sem volt. Viszont most két hónappal utána újra találtak cisztát, amely 5,6 cmX3,5 cm. A Ca 125 vizsgálatot is ismételték, de annak még nem tudom az eredményét. Viszont panaszaim nincsenek, menstruációm is rendben van.

Azt szeretném tudni, hogy ez milyen mértékű elváltozás, kóros-e?
Hogyan lehet kezelni?
Befolyásolja-e a gyerekvállalást?


Nem tudom hogy az orvosod megmondta-e vagy sem, igazan nem szeretnem ha itt hallanad eloszor, de ha megkerdezted valaszolok, a Ca125 az a petefeszek-rak gyanuja eseten van elrendelve. Amit leirsz az egy enyhe hataresetnek tunik. Nogyogyaszok nem szeretik a rekeszes cisztakat, gondolom ezert rendelt a nogyogyaszod Ca125-ot. A 32-es eredmeny a normalis felso regiojaban van. A kerdes ami nem derul ki abbol amit leirtal, hogy a harom ultrahangon ugyanarrol a cisztarol van szo vagy sem. Ha igen, akkor "jobb odafigyelni", mert novekedett
a masfel ev alatt. Ugyanakkor a Ca125 még mindig a normalis regioban van, tehat........ hatareset.

Kezelni joindulatu cisztat lehet megprobalni hormonokkal. Ami nem "kezeli" a cisztat, de ha nem ugyanarrol a cisztarol van szo, de ez nem nyilvanvalo mert ugyanabbol a petefeszekbol jonnek ki, vissza lehet szoritani hormonakkal az uj cisztakepzodest (a regi csak felszivodik vagy kipattan). Ha nem megy el es novekszik, akkor csak mutet segithet.

Beszeld meg az orvosoddal, lehet hogy azt fogja tanacsolni hogy essel tul a gyerekvallalason.

Mikolt-nak irtad:
"Rákra nem gyanakszik, mert vett kenetet és annak az eredménye P2 volt."

A kettonek az egvilagon semmi koze egymashoz. A kenet kizarolag a mehszajrakot ellenorzi.

Gabor
Mikolt Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17491
nincs mit. de javaslom, hogy nyugodt szivvel mondd el az orvosodnak is a ketsegeidet, hogy elso kezbol nyugtathasson meg.
Előzmény: csacskamacs (17490)
csacskamacs Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17490

Kedves Mikolt!

 

Köszönöm a megnyugtató válaszodat és segítségedet.

Már csak a mai CA125 eredményét kell megvárnom és remélem nem lesznek vele gondok.

 

És köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.

Előzmény: Mikolt (17489)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17489

mindnel ugyanannyi a hatarertek (35), es raadasul csak a teljes anamnezised ismereteben ertekelheto. a CA125 egy feherje, amit az ember szervezete, pontosabban bizonyos szervei, pl meh, petefeszek termelnek.

 

az ertek siman megemelkedik terhessegben, de pl menzeszkor, tudobetegsegkor is. altalaban arra szoktak ezt hasznalni, hogy mar diagnosztizalt tumoros, rakos betegsegeknel nyomonkovessek a betegseg lefolyasat.

 

az, hogy neked 32 az ertek, az onmagaban nem jelent semmit. akkor eppen eletciklusodnak azon szakaszaban ennyi volt.

Előzmény: csacskamacs (17488)
csacskamacs Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17488

Kedves Mikolt!

 

Köszönöm a válaszodat!

Rákra nem gyanakszik, mert vett kenetet és annak az eredménye P2 volt.

Endometrozisnál mennyi a határérték?

 

 

Előzmény: Mikolt (17487)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17487

de most minek kene befolyasolnia a teherbeesest? a CA125 normal tartomanyban van, habar azt nem mondtad, hogy rakra vagy endometriozisra kerte a dokid a vizsgalatot (ugy ertem mire gyanakszik) valszeg ha rakra kerte volna, kenetet vesz elobb.

 

az, hogy cisztad van, es van egy normalis leleted onmagaban nem informativ. van, amikor nem zavar be a ciszta, es van amikor igen. azt mondod, a menzeszed rendben. hat akkor probalkozzatok, ha gyereket akarsz. altalaban 5 cm a hatar, amig hagyjak magatol felszivodni a cisztat, 2-3 cm-s szinte majdnem minden nonek volt eleteben. nalad hatareset van, valszeg egyeni merlegeles alapjan dontott a dokid, de semmikeppen nem mondanam extrakorosnak vagy riadalomra okot adonak a meretet.

 

a kezeleshez tudni kene, hogy egyaltalan mi a bajod. cisztak neha jonnek-mennek kulonosebb kovetkezmenyek nelkul, neha meg valamit jeleznek. ez az orvosod feladata, hogy ezt kideritse. mindenesetre o szemmel lathatoan nem szivbajos az ugyben, es nem is siet semmivel:) a nagy cisztakat (ismetlem a tied nem az) le lehet szivni, ki lehet muteni, a kisebbeket lehet csak ugyhagyni, vagy fogamzasgatloval kezelni. onmagaban a cisztat gyogyszeresen eltuntetni nem lehet.

Előzmény: csacskamacs (17485)
csacskamacs Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17486

Kedves Gábor és Mikolt!

 

Az előbb elfelejtettem írni, hogy még nem szültem és nem voltam még terhes.

 

Köszönöm!!!

Előzmény: csacskamacs (17485)
csacskamacs Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17485

Kedves Gábor és Mikolt!

 

A következő problémában kérném a segítségeteket.

30 éves vagyok.
Kb. másfél éve küldött el a no"gyógyászom ultrahangos vizsgálatra (enyhe hasfájás), ahol találtak is egy kb. 4X3,5 cm-es kétrekeszes cisztát a jobb oldali petefészekben . A vizsgálatot megismételték két hónap múlva és a ciszta már kisebb lett. Egy fél év múlva újra elmentem ultrahangos vizsgálatra és sajnos újra találtak egy cisztát, kb. 3X2 cm nagyságút (egy rekeszes).
Ekkor a no"gyógyászom azt javasolta, hogy csináltassunk egy CA125 vizsgálatot, melynek az értéke 32 lett. Ekkor elvégezték újra az ultrahang vizsgálatot is és a cisztának nyoma sem volt. Viszont most két hónappal utána újra találtak cisztát, amely 5,6 cmX3,5 cm. A Ca 125 vizsgálatot is ismételték, de annak még nem tudom az eredményét. Viszont panaszaim nincsenek, menstruációm is rendben van.

Azt szeretném tudni, hogy ez milyen mértékű elváltozás, kóros-e?

Hogyan lehet kezelni?

Befolyásolja-e a gyerekvállalást?

Köszönöm előre is a válaszokat.

NGC450 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 17484
Kedves Gábor, köszönöm a gyors választ! Természetesen megyek majd 6 hetes kontrollra, csak addig is jó tudni, hogy mire számíthatok. Még azt szeretném megkérdezni, hogy ha tényleg hólyagsérv és műtétre lesz szükség, akkor ezt mikor célszerű elvégezni, a gyerekproject lezárása után, ami talán 5-6 év, vagy előbb, mondjuk amikor 3-4 évig szünetel a gyerekvállalás? Ez a dolog vajon zavarja a szexuális életet? (Ezt ugye tapasztalatból csak a 6 hetes kontroll után fogom megtudni...)
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17483)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.09.27 0 0 17483
Kedves NGC450,

Két hete szültem második gyermekemet. Minden komplikációmentesen zajlott, gátmetszés nem volt. Most észrevettem egy számomra ijesztően ható dolgot: az elülső hüvelyfal mintha le lenne csúszva és a méhszáj minden átmenet nélkül ott figyel kb. 5 cm-re a hüvelybemenettől. Ez el fog még múlni? Lehet valamit tenni ennek érdekében? Azért is aggódok, mert a családunkban több nőnél előjött cystokele, rectokele, méhsüllyedés. 30 éves vagyok, még szeretnék gyereket vállalni.

Amit leirsz az pedig nagyon ugy hangzik mintha cystokele, enterokele lenne.
Szerencsere 2 hettel a szules utan még nem szamit annyiban, hogy a mehed meg mindig nagyobb a normalisnal, es igy tobbet nyom lefele mint a normalis.
Ezen a ponton semmi mast nem lehet csinalni mint varni. Gondolom nalatok is olyan 6 hettel szules utan van ellenorzes, addigra nagyjabol be kell allnia a vegso allapotnak.
Akkor emlitsd meg az orvosodnak, aki meg fogja vizsgalni. Neha Kegel gyakorlatok segitenek, de neha muteti beavatkozas szukseges a rendbehozasara.

Amugy, ettol nyugodtan lehet még gyereked.

Gabor
Előzmény: NGC450 (17481)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.27 0 0 17482
hivd fel a dokidat es jelezd neki a problemadat.
Előzmény: NGC450 (17481)
NGC450 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 17481
Kedves Gábor! Két hete szültem második gyermekemet. Minden komplikációmentesen zajlott, gátmetszés nem volt. Most észrevettem egy számomra ijesztően ható dolgot: az elülső hüvelyfal mintha le lenne csúszva és a méhszáj minden átmenet nélkül ott figyel kb. 5 cm-re a hüvelybemenettől. Ez el fog még múlni? Lehet valamit tenni ennek érdekében? Azért is aggódok, mert a családunkban több nőnél előjött cystokele, rectokele, méhsüllyedés. 30 éves vagyok, még szeretnék gyereket vállalni.
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17480
Kedves coriella,

Az ép petevezetékem a vizsgálat szerint könnyen átjárható, csak kanyargós, hosszú.)

Okay, csak emlekezz arra, hogy akinek egyszer volt mehenkivulije, annak nagyobb az eselye
egy masodikra. Ugyhogy legyel ovatos.

Gabor
--------------------------
Kedves piszike,

Mi most szeretnénk babát vállalni,33 éves múltam.A kérdésem,hogy milyen vizsgálatot érdemes kérnem még terhesség előtt?(a toxoplasma megvan)

Menj el egy szuleszorvoshoz akinel majd szandekozol szulni, es hagyd hogy ő hatarozza el
hogy mi kell elore. Minden orvosnak mas a rutinja, es esetleg letesztelteted magad dolgokra
amit majd meg kell ismetelni.

Gabor
---------------------------
Kedves soulina,

Az elmúlt másfél évben egy komolyabb betegség miatt szteroid-kúrára fogtak. Előtte 8 évig szedtem Novynette-t, és most a gyógyulás után ismét szerettem volna fogamzásgátlót szedni. A nőgyógyászom ezt nem javasolta, ezért Nouvaring hüvelygyűrűt ajánlott. Vajon még tényleg korai lenne visszatérni a gyógyszerre, és vajon miben más egy a gyűrű, hiszen ez is csak hormonnal működik? Vagy esetleg ezt kell, hogy ajánlja, pénzt kap érte (persze ez lehet, hogy csak rosszindulat)? És egyébként mi a vélemény a megbízhatóságáról, mellékhatásairól?

Nem ertem, mert ha tablettat nem szedhetsz, a Nuvaring ugyanugy hormon alapon mukodik.

Amugy erdemes atterni, mert konnyebb hasznalni, nehezebb elfelejteni, alacsonyabb dozisu
mint akarmelyik tabletta (talan ezert ajanlotta az orvosod). Minden mas ami a Nuvaring-re
vonatkozik azonos akarmilyen alacsony dozisu fogamzasgatlo tablettara (megbizhatosag,
mellekhatas, stb.).

Gabor
---------------------------
Kedves yrb,

35 éves vagyok (1 gyerek) és már nagyon szeretnénk második babát. Az elmúlt két év éléggé sok gonddal járt, először meg kellet szakítani egy terhességet, mert kiderült, hogy van egy javítható szívproblémám. (Megplasztikázták a mitrális billenytűt.) A tavasszal elhalt egy terhességem, és most éppen a ciklus 11. napján vagyok. Ma kellett egy mellkasröntgent csinálnunk, nem volt tervezett dolog, csak két napja van egy ismeretlen eredetű, elég erős és kellemetlen mellkasi fájdalmam. Jól gondolom, hogy célszerű lenne kihagyni ezt a ciklust?

Erdemes. Nem a mellkasrontgen miatt, hanem amiatt hogy jobb otlet varni amig a mellkasi
fajdalmad oka tisztazodik (egy szivbeavatkozas utan plane).

Gabor
aggódom Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17479

Hát sajnos nem pár csepp volt, de tegnap a biopszia előtt elmentem ultrahangra. 2,5 mm-es nyálkahártyán kívül mást nem láttak, ha volt is baba, már biztos, hogy nincs ott :-(

 

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17452)
soulina Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17478

Kedves Mikolt!

 

Köszönöm szépen a gyors és megnyugtató válaszodat.

 

Üdv.

 

s.

Előzmény: Mikolt (17477)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17477
mechanizmusaban nincs kulonbseg, viszont a NuvaRing sokkal jobb. lehet, hogy neki is, de neked meginkabb. nem terheli a gyomrodat, nem felejted el bevenni, sokkal kenyelmesebb minden oralis gyogyszernel. mellekhatasa ugyanaz, mint barmelyik hormonalis gyogyszernek lehet.
Előzmény: soulina (17474)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17476
rosszul gondolod.
Előzmény: yrb (17475)
yrb Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17475
Sziasztok!

35 éves vagyok (1 gyerek) és már nagyon szeretnénk második babát. Az elmúlt két év éléggé sok gonddal járt, először meg kellet szakítani egy terhességet, mert kiderült, hogy van egy javítható szívproblémám. (Megplasztikázták a mitrális billenytűt.) A tavasszal elhalt egy terhességem, és most éppen a ciklus 11. napján vagyok. Ma kellett egy mellkasröntgent csinálnunk, nem volt tervezett dolog, csak két napja van egy ismeretlen eredetű, elég erős és kellemetlen mellkasi fájdalmam. Jól gondolom, hogy célszerű lenne kihagyni ezt a ciklust?

Köszönöm
Yrb
soulina Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17474

Sziasztok!

 

Az alábbiakban kérném szíves segítségeteket, véleményeteket:

 

Az elmúlt másfél évben egy komolyabb betegség miatt szteroid-kúrára fogtak. Előtte 8 évig szedtem Novynette-t, és most a gyógyulás után ismét szerettem volna fogamzásgátlót szedni. A nőgyógyászom ezt nem javasolta, ezért Nouvaring hüvelygyűrűt ajánlott. Vajon még tényleg korai lenne visszatérni a gyógyszerre, és vajon miben más egy a gyűrű, hiszen ez is csak hormonnal működik? Vagy esetleg ezt kell, hogy ajánlja, pénzt kap érte (persze ez lehet, hogy csak rosszindulat)? És egyébként mi a vélemény a megbízhatóságáról, mellékhatásairól?

 

Előre is köszönöm a válaszotokat!

 

Üdv

 

s.

Mikolt Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17473
sot, azt is erdemes megnezetni ami mar volt. mert ugye anyuka igy emlekszik, aztan nem is ugy volt.
Előzmény: Törölt nick (17472)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17472
Oltás előtt érdemes vérből megnézetni az immunitást. Én pár éve tudtam meg, hogy voltam már rubeolás... :-))
Előzmény: Mikolt (17471)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17471

a terhesseg nem betegseg. boven eleg ha szedsz folsavat, nem iszod le magad minden este egy doboz cigi kisereteben es ugy elsz, ahogy eddig. semmi extra ovintezkedesre nincs szukseg.

 

baranyhimlo ellen meg oltasd be magad, valamint ha van valami alapbetegseged (veseko), akkor azt gyogyittasd meg. szinten a fogaszati dolgaidat is most rendezd le.

Előzmény: piszike (17470)
piszike Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17470

Köszi.

Csak rubeolás voltam.De ajánlatos azért valamiféle vérvizsgálatokat is kérni?(ha az orvos nem is említi)

Előzmény: Mikolt (17469)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17469
hogy voltal-e rubeolas, baranyhimlos, es ha nem, oltasd be magad (ezek utan 3 honapot kell varni)
Előzmény: piszike (17468)
piszike Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17468

Sziasztok!

 

Mi most szeretnénk babát vállalni,33 éves múltam.A kérdésem,hogy milyen vizsgálatot érdemes kérnem még terhesség előtt?(a toxoplasma megvan)

 

bobka2006 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17467

Kedves Gábor,

köszönöm szépen a válaszod.

Üdvözlettel: bobka

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
coriella Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17466

Kedves Gábor, köszönöm a választ.

(Az ép petevezetékem a vizsgálat szerint könnyen átjárható, csak kanyargós, hosszú.)

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
Krisztys Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17465
Ugyan már Gábor!!!

Ne szabadkozz!!! Nagyon nehéz ebben a tudatban észnél maradni, és bízni, hogy végül minden rendben lesz.
Annyi pozitívum van, hogy van orvosunk. Nem tehetünk más... Várni kell, és kibírni az előttünk álló remélem minél hosszabb időt.
Esély van még arais hogy mégiscsak lesz két kisfiunk...

Köszi mindent, Krisztys.
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17464)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.09.26 0 0 17464
Kedves bobka2006,

kérlek ne haragudj, természetesen ez a tesztoszteron érték elírás !!! 4,2 a mért érték!!! Elnézést az elírásért !!! Ebben az esetben mi a véleményed?

A velemenyem igy is hasonlo, csak termeszetesen nem annyira szelsoseges a problema.
A normalisnal magasabb tesztoszteron ertek csakran policisztas petefeszket takar.
A normalisnal alacsonyabb TSH szinten gyanus. Valami hianyzik a kepbol, hiszen normalis T3, T4 altalaban normalis TSH-val megy egyutt. Tehat igy is tovabbi kivizsgalasra van szukseg, mert
az adott ertekek nincsenek elegsegesen megindokolva.

Gabor
---------------------------
Kedves Krisztys,

Változtak a dolgok.
Nem dönthetem el Én/Mi, hogy mi legyen a babócákkal, mivel orvosi szempontokat nézve, és a 2 babán történt vizsgálatokat alapulvéve Ők egészségesek!!!
Ember nincs aki ebben a helyzetben, 'bevállalná' a terhesség megszakitást, úgymond.
( Leszámitva azt, hogy 'B'-nél szinte nincs magzatvoz... )
Tényleg!!! Igy életbenmaradhat??? Erről sem beszélt nekem senki, pedig már lassan 2 hete, orvosról orvosra járok.


Kozben gondolkoztam az eseteden. Felelotlenseg volt reszemrol beleszolni, hiszen igazan nem ismerhetem a pontos helyzetet. Vedd semmisnek mindazt amit mondtam. Ne haragudj.

Gabor
------------------------
Kedves oncogito,

Volna egy magánjellegű kérdésem. Megkérlek, hogy amennyiben időd engedi, az email címemre írj, mert levélben szereteném feltenni.

Te irj az enyemre: docobgyn@yahoo.com
Legyel turelmes a valasszal, mert azt kb egyhetenkent egyszer nezem csak meg.

Gabor
------------------------
Kedves coriella,

Előzmények: 2004. december vetélés, küret, 2005. május méhenkívüli terhesség az egyik petevezetékben, azt csonkolták. A várakozási idő lejárta óta próbálkozunk, peteérésjelző pálcikákkal is, eddig sikertelenül. Nyáron megkezdték a meddőségi kivizsgálást, augusztus végén ciklusom 12. napján voltam HSG-n, altatásban, röntgenesen. Normál 28 (-29-30) napos ciklusaim szoktak lenni. A beavatkozás utáni menstruációm pontos volt, de most pont egy héttel korábban, 21 napra jött meg a második vérzés.

Mivel soha nem volt hasonló, aggódok kicsit. Csinálhat ilyet a HSG, vagy alapban tekintsem normálisnak, hogy ez egy ilyen rövid ciklus volt, vagy lehet olyan probléma (esetleg korai vetélés?) ami miatt látnia kellene az orvosomnak? Ha menjek el az orvoshoz, mikor? (Most még menstruálok, görcs nincs, vérzés szokásos jellegű, mennyiségű.)


Igen, az HSG csinalhat ilyent.
Na de nem irod a legfontosabbat, as HSG eredmenyet. Hiszen ha volt mehenkivulid, a meddoseg valoszinusege sokkal nagyobb hogy petevezetek-elzarodas miatt van, mint valamilyen nem tudott hormonalis/peteeres problema miatt.

Ezert nem kell elmenni orvoshoz, de azert igen hogy mi volt az eredmenye az HSG-nek
(vagy telefonon megkerdezni........ha nem tudod).

Gabor
coriella Creative Commons License 2006.09.25 0 0 17463

Kedves Gábor és Mikolt!

Előzmények: 2004. december vetélés, küret, 2005. május méhenkívüli terhesség az egyik petevezetékben, azt csonkolták. A várakozási idő lejárta óta próbálkozunk, peteérésjelző pálcikákkal is, eddig sikertelenül. Nyáron megkezdték a meddőségi kivizsgálást, augusztus végén ciklusom 12. napján voltam HSG-n, altatásban, röntgenesen. Normál 28 (-29-30) napos ciklusaim szoktak lenni. A beavatkozás utáni menstruációm pontos volt, de most pont egy héttel korábban, 21 napra jött meg a második vérzés.

Mivel soha nem volt hasonló, aggódok kicsit. Csinálhat ilyet a HSG, vagy alapban tekintsem normálisnak, hogy ez egy ilyen rövid ciklus volt, vagy lehet olyan probléma (esetleg korai vetélés?) ami miatt látnia kellene az orvosomnak? Ha menjek el az orvoshoz, mikor? (Most még menstruálok, görcs nincs, vérzés szokásos jellegű, mennyiségű.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!