Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11395

rendben, remelem hetfon tudnak valamit kezdeni veled:)

 

(a sajat korzeti orvosomra nathan kivul sok dolgot nem mernek bizni, de remeljuk a tied jobb:))

Előzmény: szrekuc (11393)
katikatt Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11394

Kedves Gabor+ Segitok,

 

32 ev, elso terhessegbol szarmazo kisbabam van aki most 3 hetes.

A kerdesem testullyal kapcsolatos. 153 cm vagyok, teherbeses elott voltam erre 41-42 kg, szules elott 54 kg, most 46. Mindig is nagyon jo volt az etvagyam, a sulyommal sose foglalkoztam es jokat ettem. Terhessegem alatt persze a jo etvagyam meg jobb lett, ejszaka mindig ettem legalabb 1x, de sokszor 2x is.

Halisten van eleg tejem igy kizarolag szoptatasal taplalom a kisbabat. Viszont tovabbra is megehezek ejjel az epp aktualis szoptatas utan, viszont latom, hogy eletemben eloszor van rajtam 2-3 kg felesleg, foleg a hasamon, magyaran uszogumim lett...Napkozben nem fogom vissza magam ennivalot tekintve, de ejjel eletemben eloszor erot veszek magamon es nem eszem (nagyon vacak:) ) Este 10 korul meg szem meg reggel 8kor jon kb a reggeli. Napi min. 3 liter folyadekot iszom. Nem artok ezzel a babanak, nem fog romlani a tejem minosege, ha ejjel megtagadom magamtol az etelt? Tudom, hogy sok kismama orulne ha szules utan csak 4-5 kg felesleg lenne rajta de mivel en vilageletemben sovany voltam raadasul megeroltetes nelkul, engem zavar. Sportolni meg nem merek, a kutyaimat, akikkel eddig napi 2-3 orat setaltam jelenleg nem en viszem ki.

szrekuc Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11393
Szia! Koszi a valaszt,mindenkepp visszamentem volna dokihoz,csak addig kell vmit csinalni,mert nagyon durva lett a viszketes,valadekozas,minden,ezert a kamilla.Ugy tunik egyebkent,hogy jobb tole,vagy legalabbis nyugodtabb a szemem tole,bar a vakaraszast nagyon nehez megallni :) Mikoltnak:En sem ugy gondoltam,hogy nekiallok magamat kezelni,csak epp hetvege van es nem tudok szemeszhez menni,addig meg nagyon sokat segit a kamilla.Gaboron kivul kerdeztem meg korzeti dokit,o azt mondta,mehet,az utasitas az antibiotikus csepphez meg az volt,hogy hasznaljam vegig.En sem szeretnek ezzel jatszani,csak abbol, hogy hasznaljam vegig illetve altalaban a kotohartyas emlekek alapjan ugy gondoltam, 5 nap utan meg felesleges visszamenni asztalt borogatni.A kov rendelesig meg kihuzzuk, aztan meglatjuk (ha latjuk :), mit mond a doki. Koszi megegyszer a valaszokat!
Előzmény: Felicitász (11388)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11392

Szia!

 

Amennyiben nincs hányingered, érdemesebb a Magnézium pezsgőtablettát inni, mert gyorsabban hat és sokkal olcsóbb. Hányinger esetén jobb a MagneB6 a B6 vitamin- tartalma miatt.

 

Így, hogy méhen belül van a terhesség, én pihennék inkább, attól, hogy ultrahanggal nézegetik, nem lesz jobb a helyzet. Persze egész más a helyzet, ha netán élénkpiros vért látsz, akkor azonnal dokihoz kell menni.

 

Ana

Előzmény: anet1 (11391)
anet1 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11391

Kedves ANA!

 

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!

 

Igen, ezeket elfelejtettem írni:

- 4,5 hetesen voltam UH-n, a méhen belül volt egy kis borsszemnyi fekete pötty, az orvos azt mondta rendben.

- fél éve nem szoptatok

 

Szedek Magne B6-ot naponta egyet (remélem az is jó a derékfájás ellen, azért kezdem el szedni), és egy Tardyferon Fol-t, mert a doki mondta telefonon hogy a vasam kevés a labor szerint és majd pótoljuk (most addig így pótolom a megmaradt készletből).

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (11390)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11390

Szia!

 

1. A menstruációs fájdalmak a koraterhességben szinte természetesek. Patikában lehet kapni Magnézium pezsgőtablettát, az nagyon hatásos a görcsök ellen, szinte azonnal hat. Az, hogy a derekad fáj vagy nem, szerintem nem igazán jelzi, hogy a baba életben van vagy nem.

2. A barnás váladék sokmindentől lehet, akár hormon-gondtól is, de a Duphastont éppen a progeszteron-pótlásra adják. Tehát emiatt nem kell aggódnod. Előző szülésedtől függetlenül előfordulhat, főleg, ha nemrég hagytad esetleg abba a szoptatást, de "ok nélkül" is lehet, egy kihordott terhesség sajnos nem garancia semmire.

3. Ultrahang: ha már voltál orvosnál és ő ultrahang segítségével megállapította, hogy a baba a méhedben van, akkor inkább pihenj otthon.

Ha még nem volt ultrahang, akkor a méhenkívüli terhesség kizárása miatt mindenképpen szükséges elmenni vizsgálatra.

4. Tünetek: a méhlepény a 11-14. héten veszi át a progeszteron-termelést a sárgatesttől. A 14. hét után legkésőbb tehát elmúlik a barnázás, már ha a hormonhiány okozza. Valószínűleg a Duphastont is addig kell szedned és utána fokozatosan abbahagynod.

 

Ana

Előzmény: anet1 (11389)
anet1 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11389

Kedves Gábor!

 

31 éves vagyok, van egy 15 hónapos kisfiam (császár a köldökzsinórtekeredés miatt), januárban elvetéltem kb. 7 hetesen, most 6 hetes terhes vagyok. 5 napja volt egy kis barnás hüvelyváladék, és onnantól menstruációs jellegű, tompa derékfájás. Azóta fekszek, csak pisilni járok ki, és 2*1 Duphastont szedek (10 mg dydrogesterone). A kevés barnás hüvelyváladék még elő-elő fordul, viszont a derékfájás fekve már nem jelentkezik.

Ha felállok elég fáradékony vagyok, és időnként előjön a derékfájás, úgyhogy inkább fekszek. Az orvosom mondta hogy menjek be a kórházba jövőhéten, megnézik mi van a babával - de mivel az minimum 1 órás sorbanülést jelent az UH előtt, mondtam hogy az nem tudom jót tenne-e, itthon fekszek. Azt mondta hogy lehet hogy befektet akkor a kórházba.

 

A kérdéseim:

1. A derékfájás elmúlása reményt adhat hogy megmarad (még él) a baba?

2. A barnára szineződött hüvelyváladék a hormoningadozástól lehet? Ha a kisfiamnál rendben voltak a hormonjaim ez előfordulhat?

3. A fekvést részesítsem előnyben, vagy fontos lenne UH-on megnézni mi a helyzet (6. hét, nem tudom lenne-e már szívhang).

4. Ha minden rendben lesz, ezek a tünetek (derékfájás, barnás váladék) várhatóan a 12. hétig tartanak csak, vagy tovább?

 

A választ előre is köszönöm

 

 

Felicitász Creative Commons License 2005.06.19 0 0 11388
Szrekucnak:
ha mindenképp kamilla, akkor a filteres kamillateát forrázd le és a teafiltert vedd ki, hagyd kihűlni és azt tedd a csukott szemedre nedvesen-kicsit csöpögősen. A szemedre folyt kamillát a szemsarkak irányába töröld le, belül a belső sarok felé, kívül a külső sarok felé, soha ne befelé.
A kihűlt kamillateát öntsd egy fazékba, és tedd a csap mellé. Moss kezet, aztán mintha lavórból mosdanál, egy marék kamillateával moss arcot (ne csak szemet), de a kezedről-arcodról a csapba follyon a lé, ne a fazékba. Aztán vegyél a fazékból tiszta teát a markoddal és így mosakodjál vele amíg el nem fogy. Aztán töröld szárazra az arcod, ne sokat piszkáld a szemed és ezután pihenj. A kamilla szárít, a szemed alighanem viszketni fog tőle egy kicsit. Nem piszkálni, nem dörzsölni, nem vakarni. NEM, ha mondom. :-)

Egyébként pedig nyomás vissza az orvoshoz új szemcseppért. Igen, ami neked van, az valószínűleg nem allergia. Tehát én is azt mondanám, hogy hallgass Mikoltra, én nagyon nem szeretem, ha az emberek otthon kezelgetik a szemüket mndenfélével: ez nem tréfa, hónapokig tartó enyhe, de makacs gyulladást lehet okozni.

Este próbáld meg hideg uborkaszelettel vagy jégkockával nyugtatni a szemed elalvás előtt. Sokszor az tartja fenn a kötőhártyagyulladást, hogy az ember alvás közben nyomja, dörzsöli a viszkető szemét és ilyenkor nincs kontroll, ami bekapcsol, hogy "ne vakard, mert ártasz vele". Reggelre aztán úgy néz ki, ahogy kinéz - eleve felhalmozódik éjszaka a váladék, és erre még rájön, hogy az ember dörzsölte is.
Mikolt Creative Commons License 2005.06.18 0 0 11387

"Kamillazni nyugodtan lehet, de helyedben nem kiserleteznek,"

 

itt azert nem ajanljak, mert egyreszrol meglepoen sokan nem tudjak helyesen alkalmazni, masreszrol az az allaspont, hogy visszaferzozi magat vele a beteg.

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (11385)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.18 0 0 11386

miutan az orvosod konkretan kozli hogy ne kamillaz, te kamillaznal? hat basszus csinald. eszem megall. ossze-vissza fogod magad fertozni vele.

 

ha gyulladt a szemem, kapok ra valamit es nem hasznal, akkor 5 nap mulva visszamegyek es verem az asztalt hogy csinaljanak valamit. ez nem antibiotikum, amit vegig kell szedni. menj vissza, vagy hivd fel es kezeltesd magad.

Előzmény: szrekuc (11384)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.18 0 0 11385
Hi ambers,

iden marcius 26-an szultem, utana kb ket heten utan mgszunt a verzes. Majd a szules utan kb. 4 hettel ismet elkezdtem verezgetni. Majd a 6 hetes kontroll vizsgalaton feltetettem Mirena-t az orvosommal - kozben is verezgettem - es azota is folyamatosan verzek. Olyan mint egy enyhe menstruacio. Az orvosom mondta, hogy a Mirena felhelyezese utan ossze-vissza lehet verezgetni, de en mar elotte is vereztem es azota is. Nem tudom, hogy ez a szules kovetkezmenye, vagy a Mirena miatt van, de mar nagyon aggodom es a mindennapi eletben is eleg kellemetlen.

Ha jol szamolom, Majus elso feleben tettek fel a Mirenat. Max 5 hettel ezelott.
A "4 hettel szules utan megint verezgetes" az elso menstruaciod lehetett.

Ugyhogy enszerintem varjal meg legalabb egy ciklusnyit. Ha meg akkor is verezgetsz, kerd meg az orvost hogy adjon harom honapnyi fogamzasgatlot, ami rendbepofozhatja a rendetlen ciklust. De egyenlore varjal enszerintem. Es turelmetlenseg miatt ne vettesd ki a Mirenat. Neha "van ilyen".

Gabor
---------------------
Kedves Elvira70,

Egymásmak ellentmondó álláspontokat lehet arról hallani, hogy a különféle szépítőszerek, krémek, testápolók és a konyhai tisztítószerek, illetve az ezekben található hatóanyagok bizony veszélyesek lehetnek a magzati feljődésre, főként az első trimeszterben. Ugyanezt halanni a hajfestékről és a szoláriumról is. Azt gondolom, hogy a legtöbb nő használ arckrémet, testápolót, esetleg festeti a haját és kismamaként sem szeretne lenőtt hajjal, karikás szemmel mutatkozni. Kérdésem az, hogy 1./ milyen "kencéket" kell feltétlenül mellőzni, illetve milyen mértékben használhatók a megszokott kozmetikumok; 2./ a konyhai suvickolásnál milyen elővigyázatosságokat kell megtartani a különböző oldószerek használatánál; 3./ a szolárium és a hajfestés teljes mértékben mellőzendő-e a terhes nők számára?

1. Nem tudok egy listat adni, miszerint "ezt lehet", "ezt meg nem". Egyedi szerekben levo kemiai anyagoktol fugg.
2. Ovatosnak kell lenni hogy ne lelegezz be illo anyagokat, ne aztasd a kezed olyan szerben amirol nem tudod hogy mi van benne. Gumikesztyu jo otlet lehet.
Megintcsak, listat nem tudok leirni.
3. Szolarium es hajfestes tenyleg nem ajanlott.

Gabor
---------------------
Kedves szrekuc,

A kerdesem gyogynovenyes es meg mindig a kotohartyahoz kapcsolodik:kaptam cseppeket,de mar csak kb 2 napra eleg es semmi valtozas(kb masfel-2 hete hasznalom),pontosabban annyi,hogy reggelente eddig csak kicsit volt csipas a szemem,mostanra viszont teljesen ossze van ragadva vegig a szemhejam.A szemesz nem engedte a kamillazast a baba miatt.Ez csak az esetleges allergia miatt van vagy van mas oka is?En eddig nem voltam allergias persze nem is szeretnek az lenni de nagyon szeretnek vmit kezdeni a szememmel.Nagyon nagy marhasagot csinalok,ha elkezdem kamillazni?Allergiara van hajlam a csaladban boven es most en is elkezdtem tusszogni,de nehez lenne megmondani, hogy ez megfazas v allergia;a szemem alapjan azt mondtak,inkabb nem allergia, mert csak az egyik szemem csinalja ezeket a jo dolgokat,a masik teljesen OK,allergianal meg mindket szem viszketne egyforman. Szerintetek mehet a kamilla mersekelten?Ha nem,tudtok vmit javasolni azon kivul persze,hogy a cseppecskek utan ujra megkeresem a dokit?

Kamillazni nyugodtan lehet, de helyedben nem kiserleteznek, hanem visszamennek a szemorvoshoz es megmutatnam a szememet.

Gabor
szrekuc Creative Commons License 2005.06.18 0 0 11384
Kedves Gábor!Sziasztok! Eloszor is nagyon koszi a valaszokat,nagyon megnyugtatott.A kerdesem gyogynovenyes es meg mindig a kotohartyahoz kapcsolodik:kaptam cseppeket,de mar csak kb 2 napra eleg es semmi valtozas(kb masfel-2 hete hasznalom),pontosabban annyi,hogy reggelente eddig csak kicsit volt csipas a szemem,mostanra viszont teljesen ossze van ragadva vegig a szemhejam.A szemesz nem engedte a kamillazast a baba miatt.Ez csak az esetleges allergia miatt van vagy van mas oka is?En eddig nem voltam allergias persze nem is szeretnek az lenni de nagyon szeretnek vmit kezdeni a szememmel.Nagyon nagy marhasagot csinalok,ha elkezdem kamillazni?Allergiara van hajlam a csaladban boven es most en is elkezdtem tusszogni,de nehez lenne megmondani, hogy ez megfazas v allergia;a szemem alapjan azt mondtak,inkabb nem allergia, mert csak az egyik szemem csinalja ezeket a jo dolgokat,a masik teljesen OK,allergianal meg mindket szem viszketne egyforman. Szerintetek mehet a kamilla mersekelten?Ha nem,tudtok vmit javasolni azon kivul persze,hogy a cseppecskek utan ujra megkeresem a dokit?Kosziiii! :)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11383

csatlakozom. a vegyszerek karosithatjak pl a legutakat es egyeb modon az anya es kozvetve a magzat egeszseget. a szepitoszerekhez nem ertek, de az ammoniamentes hajfestesnek nem latom az okat. a szoli mas teszta. a meleg kitagitja az ereket es verboseget okoz (vetelest eredmenyezhet). ugyanazert nem jo, amiert a forro furdo sem.

 

altalanos iranyelv: a kismama semmi olyat ne csinaljon, amit korabban meg nem probalt (pl szoli helyett onbarnitokrem), uj kenceficek, kozmetikai csodaszerek, inkabb maradjon a bevaltnal. szoli szauna inkabb ne, ha korabban nagy mennyisegben volt, akkor most mertekkel. razkodast okozo, balesetveszelyes sportok szinten ne. uszni lehet, mertekkel, vedekezve napozni lehet.

Előzmény: Thor (11380)
Allia Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11382
bocsánat, ugyanúgy, mint a napozás. :-)
Előzmény: Allia (11381)
Allia Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11381
Elnézést, hogy közbekotyogok, de a pucoláshoz használj gumikesztyűt, és szellőztess közben és utána. A hajfestére azt mondom, hogy vannak várandós fodrásznők is. A szolárium pedig a felmelegedés/hevülés miatt kerülendő ugyanúgy, mint a szolárium.
Előzmény: Elvira70 (11379)
Thor Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11380

Ha az én véleményemet kérdezed, sztem ez egy túldimenzionált marhaság. Mármint a szépítőszeres része. A magam részéről, nincs az az isten, hogy én pl egy terhesség végére 18 centire lenőtt, ősz hajjal futkossak, (a végén lifegő vörösesbarnával:) holott nálam a hajfestés úgy 21 éves korom óta nem passzió, hanem azóta őszülök.

Ami a tisztítószereket illeti, ismerek én is olyat, aki szerint a takarítás csak akkor takarítás, ha közben térdig jár a hipóban, rozsda és vízkőoldóban, és nem csak a padlón, hanem a konyhai eszközök (pult, KVfőző, vágódeszka) is kötelezően és naponta megmártóznak benne. Ez viszont szerintem nemterhesen is káros. Terhesen meg valszeg méginkább.

Előzmény: Elvira70 (11379)
Elvira70 Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11379
Kedves Dr. Spock, Kedves Mikolt, kedves Többiek! visszaolvastagva az utolsó pár oldalt nem találtam a témában hozzászólást, szerintem rajtam kívül másokat is érdekelne a következő probléma. Egymásmak ellentmondó álláspontokat lehet arról hallani, hogy a különféle szépítőszerek, krémek, testápolók és a konyhai tisztítószerek, illetve az ezekben található hatóanyagok bizony veszélyesek lehetnek a magzati feljődésre, főként az első trimeszterben. Ugyanezt halanni a hajfestékről és a szoláriumról is. Azt gondolom, hogy a legtöbb nő használ arckrémet, testápolót, esetleg festeti a haját és kismamaként sem szeretne lenőtt hajjal, karikás szemmel mutatkozni. Kérdésem az, hogy 1./ milyen "kencéket" kell feltétlenül mellőzni, illetve milyen mértékben használhatók a megszokott kozmetikumok; 2./ a konyhai suvickolásnál milyen elővigyázatosságokat kell megtartani a különböző oldószerek használatánál; 3./ a szolárium és a hajfestés teljes mértékben mellőzendő-e a terhes nők számára? Rmélem, nem csak a magam nevében kérdeztem... Köszönöm, E.
ambers Creative Commons License 2005.06.17 0 0 11378

Kedves Gabor,

 

iden marcius 26-an szultem, utana kb ket heten utan mgszunt a verzes. Majd a szules utan kb. 4 hettel ismet elkezdtem verezgetni. Majd a 6 hetes kontroll vizsgalaton feltetettem Mirena-t az orvosommal - kozben is verezgettem - es azota is folyamatosan verzek. Olyan mint egy enyhe menstruacio. Az orvosom mondta, hogy a Mirena felhelyezese utan ossze-vissza lehet verezgetni, de en mar elotte is vereztem es azota is. Nem tudom, hogy ez a szules kovetkezmenye, vagy a Mirena miatt van, de mar nagyon aggodom es a mindennapi eletben is eleg kellemetlen.

Mit tegyek?

Koszi a valaszt.

 

ambers

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11377
Kedves varandos anyuka,

25 eves vagyok, 35 hetes terhes (edd 7-20), USA-ban elek. Eddig problema mentes volt a terhessegem, nemreg viszont a koldokom folott egy erzekeny pontot fedezett fel a szuleszno egy 'fundal height' vizsgalat soran. Tapintasra, nyomasra nagyon erzekeny, faj. O azt mondta, hogy lehet fibroid, vagy ciszta is, mert ki tudta tapintani a kis gombocot a meh falan talan?, de aggodalomra semmi ok. Engem megis izgat a dolog, meg ugye fajdalmas is. Neha korulotte is eg az egesz terulet, es csak akkor lesz jobb, ha leulok, es rateszek valami meleget. Az eddigi ultrahang vizsgalatok soran nem vettek eszre.

Mi a velemenye errol? Volt esetleg hasonlo esete a praxisa soran?


Mit mondott az orvosod?

Ha a koldoknel, vagy kozvetlenul felette van, egy sérv is elkepzelheto. Kis fibroid sem lehetetlen. Ciszta ezen a helyen nincs. Neha "csak faj ott" a feszulestol.

Gabor
------------------
Kedves szrekuc,

Párom már régóta szenvedett mindenfele gorcsoktol (tobb,mint fel eve),most sikerult vegre elmennie egy urologushoz aki megallapitotta,hogy prosztatagyulladasa van.Nekem sokszor volt regebben huvelygyullasasom,amit amiota terhes vagyok,nem nagyon nezek,de pl a terhesseg elejen is kellett klion-d 100-at hasznalni;talan epp ti mondtatok,hogy ezeknek a gyulladasoknak koze lehet prosztatagyulladashoz - csak hat ugye ferfiember nem megy orvoshoz, csak amikor mar nem bir menni a fajdalomtol. A kerdesem vegulis az lenne, hogy ez a prosztatagyulladas lehetett/lehet-e vmilyen hatassal a babara?Gyulladas alatt jott ossze,antibiotikumot csak most kaptt a parom.Lehetett ez a gyulladas vmilyen hatassal a babagyartasra, a babara

Nem valoszinu.

Még lenne két kérdésem: az egyik,hogy meg mindig nem mult el a kotohartya gyulladasom,pedig mar tobb,mint egy hete tart,es nem tudom, mit csinaljak vele.

Kaptal antibiotikus cseppeket? Ha nem, kerjel. Ha igen, hasznald tovabb.

Gabor
--------------------
Kedves E.Orsi,

33 éves vagyok, 0 terhesség, első próbálkozás.

4 napja késik a menzeszem (33. napon vagyok), néha szúr a méhem és a petefészkem, néha fáj a bal mellem. Ma barnáztam. A teszt negatív.

Kérdésem: a teszt mikortól mutatja ki biztosan a terhességet?


Varj még egy hetet, ismeteld meg. Akkor mar 99.9%-ra pozitiv ha terhes vagy.

Gabor
-----------------
Kedves Mikolt,

tok valtozo. nekem a mult heten a huszonvalahanyadik napon eros pozitiv lett, kozben a vervetel igazolta, hogy nem vagyok terhes.

Wow.....a mondat elso felenel mar gratulalni akartam (:-).

Akkor nalatok eleg gyengek ezek a tesztek, mert amit itt adnak el USA-ban, nagyon pontossa valtak az utobbi nehany evben. Nem is emlekszem mikor jelentette egy paciens hogy pozitiv volt, aztan mégse, vagy negativ volt, aztan mégis.

Szinten nagyon fontos: ezeket mindig az elso reggeli vizeletbol kell csinalni.

Gabor
Mikolt Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11376

tok valtozo. nekem a mult heten a  huszonvalahanyadik napon eros pozitiv lett, kozben a vervetel igazolta, hogy nem vagyok terhes. a fiamnal a 25. napon ketcsikos lett. en nem szivesen bizom azert a tesztekben. elvileg az elmaradt menstruaciot koveto 1. napra igerik az eredmenyt, de van, akinek a 8 hetes magzatot sem mutatta ki.

 

azt tudnod kell, hogy a menstruacio a hormonalis fogamzasgatlas utan nehezen terhet vissza (nem irtad, hogy szedtel-e tablettat), valamint a lelki tenyezok is okozhatjak a kesest. (maganvelemenyem, hogy szvsz nem vagy terhes es a barnazas ennek az elojele). a menstruacio es a terhesseg jelei szvsz tok ugyanazok a korai stadiumban.

 

en a helyedben varnek 1 hetet (a HCG 2naponta duplazodik), utana teszt. ha negativ, varnek amig ujra meg kene jonnie, es ha akkor is negativ a teszt, akkor orvoshoz fordulnek.

Előzmény: E.Orsi (11375)
E.Orsi Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11375

Kedves Gábor és Segítők!

 

33 éves vagyok, 0 terhesség, első próbálkozás.

4 napja késik a menzeszem (33. napon vagyok), néha szúr a méhem és a petefészkem, néha fáj a bal mellem. Ma barnáztam. A teszt negatív.

Kérdésem: a teszt mikortól mutatja ki biztosan a terhességet?

Köszönöm a választ:

Orsi

Mikolt Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11374
a nemzesre csak olyan hatassal van, hogy nem jon ossze a baba. ha osszejott es megmaradt nem kell aggodnod. a hozzaszolas kovetkezo reszet, valamint az ezt koveto irasodat nem ertem, igy hagyom Gaborra a melot:))
Előzmény: szrekuc (11372)
szrekuc Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11373
Kedves Gábor! Sziasztok! Még lenne két kérdésem: az egyik,hogy meg mindig nem mult el a kotohartya gyulladasom,pedig mar tobb,mint egy hete tart,es nem tudom, mit csinaljak vele. A masik, hogy kicsit utanaolvastam a neten a prosztatagyulladasnak es nem kulonosebben dobott fel:lehet,hogy en is hordozok magamban vmi bacit,ami nala a prosztatagyulladast eloidezte?nem tudom a korokozojat,azt se tudom,ezzel most nekem hirtelen kell-e vmit csinalnom.Jul. 1-re kaptam idopontot a nogyogyaszhoz,ami meg nagyon messze van,azert kerdezgetek ossze-vissza.Nem szeretnem,ha a babanak lenne vmi baja,meg azt se,hogy ha nekem lenne vmi betegsegem.(Azt irtam,hogy sokszor volt huvelygyulladasom,de sose ment el o is dokihoz,hogy nincs-e neki vmi gyulladasa;ha most neki (idult?) prosztatagyulladasa van,nekem kell-e kezeltetni magam,vagymajd szules utan,vagy semmi problema se a babara,se ram nezve?) Koszi a valaszt!!!
szrekuc Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11372
Kedves Gábor! Sziasztok! Párom már régóta szenvedett mindenfele gorcsoktol (tobb,mint fel eve),most sikerult vegre elmennie egy urologushoz aki megallapitotta,hogy prosztatagyulladasa van.Nekem sokszor volt regebben huvelygyullasasom,amit amiota terhes vagyok,nem nagyon nezek,de pl a terhesseg elejen is kellett klion-d 100-at hasznalni;talan epp ti mondtatok,hogy ezeknek a gyulladasoknak koze lehet prosztatagyulladashoz - csak hat ugye ferfiember nem megy orvoshoz, csak amikor mar nem bir menni a fajdalomtol. A kerdesem vegulis az lenne, hogy ez a prosztatagyulladas lehetett/lehet-e vmilyen hatassal a babara?Gyulladas alatt jott ossze,antibiotikumot csak most kaptt a parom.Lehetett ez a gyulladas vmilyen hatassal a babagyartasra, a babara?Koszi!
varandos_anyuka Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11371

Kedves Gabor!

 

25 eves vagyok, 35 hetes terhes (edd 7-20), USA-ban elek. Eddig problema mentes volt a terhessegem, nemreg viszont a koldokom folott egy erzekeny pontot fedezett fel a szuleszno egy 'fundal height' vizsgalat soran. Tapintasra, nyomasra nagyon erzekeny, faj. O azt mondta, hogy lehet fibroid, vagy ciszta is, mert ki tudta tapintani a kis gombocot a meh falan talan?, de aggodalomra semmi ok. Engem megis izgat a dolog, meg ugye fajdalmas is. Neha korulotte is eg az egesz terulet, es csak akkor lesz jobb, ha leulok, es rateszek valami meleget. Az eddigi ultrahang vizsgalatok soran nem vettek eszre.

Mi a velemenye errol? Volt esetleg hasonlo esete a praxisa soran?

 

Elore is koszonom valaszat!

Varandos anyuka

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11370
Kedves foldikutya,

barátnőm nevében kérném a tanácsodat:

36 éves, 14 hetes terhes, második terhesség, első terhesség 5 évvel ezelőtt, sima szüléssel.
Jelen terhessége eddig problémamentes volt (kezdeti émelygést leszámítva), de néhány napja vérezni kezdett. Az orvos szerint rálóg a méhszájra a placenta, de ez okozza a vérzést. A baba látszólag rendben van (nagyon rossz UH-gép)
Szigorú ágynyugalomra intette, amit a leányzó be is tart - de nagyon aggódik. Mást egyelőre nem mondott az orvos, kontroll 3 hét múlva.
Korábbi válaszaidból emlékszem arra, hogy gyakran elnő a placenta a méhszájról, ezzel vigasztaltam én is. A kérdés az, hogy a rossz helyen való tapadás egymagában okozhat-e vérzést.


Bizony okozhat, de ennel gyakrabban van az, hogy szex megmozgatja a kritikus teruletet es attol verzik (plane ha most fedeztek fel). Tehat ha ez tortenik, bizony szexet le kell allitani. A placenta csak akkor nohet el, ha csak a szele van odatapadva.
Szigoru agynyugalom, ha volt verzes, javallt.

Gabor
---------------------
Kedves lucy71,

30 éves, 9 hetes terhes vagyok (második inszemminációval).
(köszönöm a tegnapi kérdésre a választ). A következő ez lenne:
Szerinted be lehet-e vállalni egy hosszabb utazást ilyen állapotban? Kb 10 órát tartana, autóval (nem én vezetek).
Nincsenek rosszulléteim, nem szoktam hányni, csak néha van egy kis hányingerem, este vagy éjszaka amikor megébredek (éjszaka gyakran kell menni vécére). Terhességi tünetek: munka után már hulla fáradt vagyok, csökkent az étvágyam, válogatós lettem. Néha egész enyhe menstruációs görcsöt érzek.
Az 5-6-ik héten vérezgettem egy kicsit, kb 10 napig tartott egy-két napos szünetekkel.
Az utazást a jövő hétre terveztük 10-11 hetes lennék ekkor.


Nyugodtan utazhatsz.
Ennek ellenere Mikolt-nak is igaza van.

Alapjaban, fiziologiai szempontbol (orvosi szempontbol) sok mindent lehet csinalni terhesseg alatt, tobbek kozott utazni is (akar 10 orat is kocsiban). Mégis, sok éves tapasztalat alapjan, ha valaki csinalja is ezeket az akarmilyen rendhagyo cselekedeteket, es valami tortenik (veteles korai fazisban, koraszules kesobbi fazisban), soha senki (es ebbe még az orvos is beletartozik) nem lesz kepes elhittetni a mamaval aki elvesztette a babajat, hogy ennek vagy annak semmi koze nem volt ahhoz, es egy eleten keresztul fogja hibaztatni magat. Szoval innen a kettosseg.

Gabor
---------------
Kedves Lukko,

Férjem pánikbeteg, már ott tartott, hogy el kellett mennie orvoshoz, aki Paroxat 20 mg. tablettát írt fel neki. Ugyan megkérdezte, hogy nem okozhat ez bajt akkor, ha babát szeretnénk, de csak egy kurta nemmel válaszoltak, hozzátéve, hogy még ha kellene én is szedhetném még terhesen is. Kiváltottuk a gyógyszert, és benne van, hogy ha gyermeket szeretne, akkor ne szedje.

Kérdésem: A tájékoztatóban lévő mondat csak nőkre vonatkozna? Lehet e beteg a baba tőle, ha a fogantatáskor szedi ezt az antidepresszánst a férjem? Már több mint fél éve próbálkozunk a babaprojectel, eddig eredménytelenül, nem szeretném, ha összejön nehogy baja legyen.


Nem tudom. Eloszor is nem ismerem a Paroxat nevu gyogyszert, USA-ban elek, az itteni gyogyszernkonyvben nincs benne. Masodszor is, rendkivul keves gyogyszerrol tudott es bizonyitott a karos hatasa ferfiakon keresztul. Egy gyogyszer sincs erre specifikusan leellenorizve. Ha az orvosod azt mondta hogy szedheti, akkor minden valoszinuseggel ezt tapasztalatbol mondta, es akkor szedheti.

Gabor
Lukko Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11369

Kedves Gábor! A kérdésem a következő lenne:

Férjem pánikbeteg, már ott tartott, hogy el kellett mennie orvoshoz, aki Paroxat 20 mg. tablettát írt fel neki. Ugyan megkérdezte, hogy nem okozhat ez bajt akkor, ha babát szeretnénk, de csak egy kurta nemmel válaszoltak, hozzátéve, hogy még ha kellene én is szedhetném még terhesen is. Kiváltottuk a gyógyszert, és benne van, hogy ha gyermeket szeretne, akkor ne szedje.

Kérdésem:  A tájékoztatóban lévő mondat csak nőkre vonatkozna? Lehet e beteg a baba tőle, ha a fogantatáskor szedi ezt az antidepresszánst a férjem? Már több mint fél éve próbálkozunk a babaprojectel, eddig eredménytelenül, nem szeretném, ha összejön nehogy baja legyen. Előre is köszi a választ: Lukko

Elvira70 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11368
Köszönöm Mikolt. Elgondolkodtató a véleményed - és az is, amit Lucynek írtál, merthogy hamarosan mi is utaznánk. Ez a Mount-Everestes példa meg egyenesen rémísztő..... mármint a szó pozitív értelmében. E.
Előzmény: Mikolt (11365)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11367

en nem mennek, mert ha barmi tortenik soha nem bocsajtanam meg magamnak. a hosszu ules kozben romlik a verellatas, allando a test razkodasa es ugy altalaban tul sok forog kockan.

 

ha megis elmesz legyen biztositasod es alljatok meg 1-2 orankent negyedorara mozogni. legyen nalad eleg viz es elelmiszer valamint ugyelj hogy ne fazz fel, ne egj le, ne hulj meg.

Előzmény: lucy71 (11366)
lucy71 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11366

Kedves Gábor

30 éves, 9 hetes terhes vagyok (második inszemminációval).

(köszönöm a tegnapi kérdésre a választ). A következő ez lenne:

Szerinted be lehet-e vállalni egy hosszabb utazást ilyen állapotban? Kb 10 órát tartana, autóval (nem én vezetek).

Nincsenek rosszulléteim, nem szoktam hányni, csak néha van egy kis hányingerem, este vagy éjszaka amikor megébredek (éjszaka gyakran kell menni vécére). Terhességi tünetek: munka után már hulla fáradt vagyok, csökkent az étvágyam, válogatós lettem. Néha egész enyhe menstruációs görcsöt érzek.

Az 5-6-ik héten vérezgettem egy kicsit, kb 10 napig tartott egy-két napos szünetekkel.

Az utazást a jövő hétre terveztük 10-11 hetes lennék ekkor.

Azt hiszem a lényeget elmondtam. Köszönöm előre is.

Lucy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!