A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
TL-ből viszont legalább volt keskeny sportnyerges, azt cseréled és király a gép 🙂
Nekem a klasszikus TLF jobban tetszik a T5-nél, meg a színesek: kék, piros. Esetleg TLB is. ZoliT5H jó krómtankosa a legtutibb, vagy az a tankszerszámdobozos zöld TLT, ami a vaterán volt 100-ért 20 éve. Kihez is került végül?
Megnéztem ezeket a kismotorokat. Az Electronic 90 és a 15 az tetszik, a 14M már nem annyira. Kicsit fura a váz alsó csövének az a megtört íve, legalább is szokatlan...
Nekem mindig is a laposüléses változat tetszett, a magasnyergeseket sose nézegettem. Nekem valahogy a magas nyereg megtörte azt a szép harmonikus formáját a Danuviának.
Mint ahogy a Pannóniánál most jó lenne egy TL, ha az állna a garázsban az értéke és a ritkasága miatt, de tetszeni mindig is a T5 tetszett...
Vettem 2 db vizezős matricát. Biciklihez árulták, de szerintem ilyen nem volt, csak Pannonia motor tankján. Képről nem derült kina mérete, az necces volt. Viszont pont akkora, mint a fém embléma. Szerintem elég ritka, én nem láttam még ilyet gyárit.
Aluvégest hajtogattam végül magamnak egy jót, Orbán Laci adott egy mintát annak a palástja alapján készült, Kamutka meg adott egy fa kúpot arra tekertem rá. Minden lamella benne van, de a későbbinek akkor is jobban tetszik a hangja.
Ez már így marad :) mindig próbáltam az évjáratnak megfelelőre alakítani. Valahol a lelkem mélyén nekem az alacsony üléses új kipufogós tetszik jobban, de ez a szegény pára 1958-as, nem mocskolhatom össze későbbi modell alkatrészeivel :)
Elvihetik az összeset,ami engem illet.Az a baj,hogy felnyomják az árakat a szlovének,én pedig szeretnék venni egyet.Mindig volt a portán,volt amikor 4drb is.Tomos-al kezdtem a motorozást,vele szeretném befejezni is.
Nálunk ugyanez van a Simsonnal. Jönnek, viszik a nácik is meg a lengyelek teherautó számra. Bárcsak vinnék az összeset, mert már unalmas, hogy milliót próbálnak kérni egy ilyen tömegcuccért...
Szia ! A Hondát hajtom,de nem sokat.Valahogy elkényelmesedtem,vagy ellustultam,nem tudom magam sem.Hajtani kéne többet,mert nagyon drága az egy évi regisztrálás.Nálunk most éppen Tomos mánia zajlik.Mikor rengeteg volt belőle,nem volt érdekes.Most hogy már nem nagyon van már belőlük,hirtelen nagyon populárisak lettek.Főleg a Tomos elektronic 90.Szép példányért elkérnek 7 ezer eurót.A Tomos 15-ös,14M is nagy értéket képvisel.A szlovének eljönnek ide,felvásárolják,viszik vissza az anyaországba.
Olyan kupplungrugó kiszedőnek én mindig hajtok egyet bicajküllőből, aztán utána jól elteszem, hogy meglegyen. Most már van egy jó pár, de épp nem jutott eszembe a tuti tárolóhelye most se. 🙂
Nyilván túlzok a humor kedvéért, de tény, hogy amíg nem volt 2 kisgyerek mellettem, egyszerűbb volt az ilyesmi. Az egyik a kalapáccsal javítja a térkövet, a másik meg homokba forgatja a szerszámokat. 🙂
Talán tavaly nyáron, van előtte évben a kisebbik konkrétan magára borította a pirosat, amikor az udvaron álló motoron épp olajat cseréltem. Épp csak beléptem a garázsba valamiért, ennyi idő elég is volt neki, fel akart rá mászni. Szerencsére nem lett baj, de megbeszéltük a dolgokat.
Nekem volt 1,2-es 34 LE és 1,3-as 40 LE bogaram is.
80 körül jártam velük, de szépen mentek 60-nal is... :-)
Bár emlékszek a bogár kézikönyv azt írta, hogy a legnagyobb sebesség egyben tartós utazósebesség is. A németek már akkor autópályán száguldozhattak, amikor a bogarak újak voltak... :-)
30-35 éve még nem volt így felgyorsulva és nem volt ilyen sűrű a forgalom, még a 4-es főúton sem voltam 60-70 km/h-val forgalmi akadály, aki nagyon menni akart, simán megelőzött.
Mondjuk akkor még felénk nem volt autópálya, az M3 Gyöngyösnél véget ért...
Kösssz! Nem oktatom, csevegünk... Amúgy meg nem méregetjük, hogy kinek nagyobb... :D Aztán ki tartja számon, hogy ki mennyi blokkot szerelt már? Mondjuk nekem ahhoz a pár blokkhoz ami átment a kezemen egy jó nagy dobozra való spec szerszámom van, pl kuplungrugó kiszedő is. De van főtengely csapágyfészek mérő megy / nem megy kaliber is. No de mindegy.