Keresés

Részletes keresés

Nobu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 15
Én sajna már nem t'ok neked segíteni, mert az enyém elrepült (elengedtem). Gondoltam, jobb neki az élet vadonában, mint egy botcsinálta állatbarátnál egy kilyuggatott lekvárosüvegben.
Előzmény: Pirimidin76 (14)
Pirimidin76 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 14
Sziasztok!
szükségem lenne imádkozó sáskára, vagy botsáskára!
szabolcs megye és környéke előnyben
köszi
Előzmény: Nobu (13)
Nobu Creative Commons License 2004.09.28 0 0 13

Segítség! Tegnap találtam a kertben egy imátkozó sáskát, és fogalmam sincs, mit kezdjek vele. Madaraim vannak, a rovarok nem az eseteim. Viszont nem venném a lelkemre, hogy elpusztuljon. Adjatok tanácsot, mit adjak neki enni, és ez OFF, de - nem kell valakinek???

deke Creative Commons License 2003.06.25 0 0 12
és köszönjük szépen, ennyi vót.
ma reggelre nemhogy a sáska, de a befőttes üveg minden nagyobb méretű lakója feldobta a talpát. (pedig volt szellőzés.) Tehát összesen a sáska, 2 fátyolka, 1 lepkeszerű, 1 fürkész-szerű, meg 1 nemtudommi. szerintem a kisebb, véletlenül bekerült játékosok - bársonyatkák meg ilyesmik - még éltek.
végrendeletüknek megfelelően a halottak földi maradványait leszórtam a teraszról.

a topik meg mehet vissza a homályba.

deke Creative Commons License 2003.06.24 0 0 11
éledj, topik!

tegnapelőtt befogtam egy pici imádkozó sáskát. még csak kb. másfél centis. első nap megevett egy muslincát meg egy molylepkét, aztán asszem még valami másfajta fehér-fekete lepkeszerű izét. azóta csak bénázik szerencsétlen, eddig megfordult a befőttesüvegében: szárnyas hangya, hernyólégy, megnyomorított húslégy; most van bent nála még egy molylepke, még valamilyen lepke, valamilyen fátyolka meg egy fürkészféle (asszem).

drukkolok, hogy ne haljon éhen... nagyon határozatlan szegény. a efőttesüvegben csak kajára van bent, egyébként kirakom szobanövényre, de szerintem esélytelen, hogy csak úgy elkapjon valamit. sok edzés kell még ahhoz.

szega Creative Commons License 2002.08.05 0 0 10
Öööööö.... félsz tőle? Nem kéne, mert ha van ártalmatlan jószág a Földön, akkor a botsáska az. Ha nem akarod kinyírni, szerintem pöcköld egy dobozba, és vidd el egy állatkereskedésbe...
Előzmény: zsigrai76 (9)
zsigrai76 Creative Commons License 2002.08.04 0 0 9
Segítség! A szobánk falán találtunk egy kb. 6cm hosszú botsáskát. Nem akarom megölni, valaki mentse meg!!!!!! zsigrai@chello.hu
köszönöm
szega Creative Commons License 2002.07.04 0 0 8
Persze, hangyát csak a hangyalesőnek! :)))))
Előzmény: Monthy (7)
Monthy Creative Commons License 2002.07.03 0 0 7
Csak hangyát ne adj neki!

Én egyszer egy kicsit befogtam, majd bután négy darab hangyával kínáltam meg. Erre a hanygák rávetették magukat és felfalták, még mielőtt bármit tehettem volna. Nagyok esetében ez gondolom nincs így.
L.

Előzmény: szega (6)
szega Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6
Kölyökkoromban tartottam Mantisokat rövid ideig, innen ez a kevés tapasztalat. Szerintem kereskedelmi forgalomban azért nem kaphatóak a trópusi fajok sem, mert kicsi irántuk az érdeklődés, és emellett viszonylag igényes jószágok. Persze ez viszonylagos, de mondjuk a levéllábú sáskákhoz képest (tudom, ők más taxon!) a tartásuk nehezebb.
Nem tudom, külföldön mi a piaci helyzet, de itthon én még nem láttam boltban Mantist.
A frissen kikelt Mantis egyébként tisztára úgy billeg, mint egy levéllábú sáska, közben persze tartja a mellső lábát.
Ami a csúcsragadozó-státuszt illeti, hát ez azért megközelítés kérdése. Ha a rovarvilágot nézzük, akkor a lesből való villámgyors, tökéletesen kivitelezett támadásnak valóban mesterei. De láttál már rablólegyet vadászni? Vagy cicindélát? A hüllőket, emlősöket most nem is említem.
Szóval nagyon klassz ragadozók, de fölösleges lenne "bajnokságot" felállítani. :)))))
Előzmény: SiVa (5)
SiVa Creative Commons License 2002.06.28 0 0 5
Szia szega!

Nagy megrökönyödéssel olvastam amit írtál. Már mint hogy nagyon fel sikerült keltened az érdeklődésemet. Honnan tudsz ilyeneket? Ha esetleg tudsz egy címet itt velem megosztani, hát akkor köszi.
Nagyon érdekel ugyanis ez a kis szerencsétlen rovar (gondolom csak az éppen kikeltek olyanok), mert kung fuzok és azon belül épp imátkozó sáska stílust tanulom. Úgy tudom a szárazföldön ők a legfejletteb ragadozók (evolúcióban), összeségében meg a cápák (elég röhelyes lenne a cápa k-f stílus :).
Nem tudtam hogy Magyarországon védettek, nem mintha befogtam volna egyet vagy valaha tartottam volna, de az ötlet nem rossz és kedvet kaptam hozzá, még importáltat sem lehet kapni, mondjuk óriást vagy valami más mantis fajtát?

üdv, SiVa

Előzmény: szega (4)
szega Creative Commons License 2002.06.28 0 0 4
Ja, a természetben gyakran lehet találkozni a kokonjával. Kb. 2 centis, csepp alakú, világosdrapp valami, pergamenszerű, benne csomó kis rekesszel. A Mantisok kelés után kihajtogatják magukat a rekeszükből, és szétmásznak. Nagyon szerencsétlen jószágok, nagy részüknek szerintem 1 napon belül vége van.
szega Creative Commons License 2002.06.28 0 0 3
Gondolom tudjátok, hogy az egyetlen hazai faj (religiosa) védett. Mivel tudtommal nem tenyésztik, hozzájutni csak befogás útján lehet. Nesze neked, jogszabály! :((
Amúgy élő rovar kell, vagy a döglöttet mozgatod csipesszel, mert arra is rárabol. Egy kifejlett nőstény simán kinyír egy szintén kifejlett mezei tücsköt. Aztán legalább félóra, míg megeszi a kis fejével, és eközben az áldozat él!
Niino Creative Commons License 2002.06.27 0 0 2
Ha valaki tud valami infot erről a témáról, akkor nagyon jónéven venném, ha megdobna egy mailel !!
Érdekel a téma, de még nincs tapasztalatom benne !
Kya2 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 1
Üdvözlet Nullázó Aljas! :))

Köszi a tapasztalatcserét! Nekem terráriumban van, némi zöld, nedvesség, és rovarok vannak neki. Eddig jól érzi magát.
Üdv:
Kya

Előzmény: aljas666 (0)
aljas666 Creative Commons License 2001.08.15 0 0 0
0 ájtatos manóm van, de...
Hoppá! Ez a második nullázásom, mindez egy nap alatt!!
... de volt már a családnak egy darabid. Szakértők nem lettünk, viszont az biztos, hogy rovarokat kellett neki fogni. Zöld, némi kicsi nedvesség, valamint légáteresztő tető legyen a befőttesüvegen vagy terráriumon.
Rovarok tekintetében nem tűnt válogatósnak őnagysága, bár hosszú távon nem tudom, mi lett volna a helyzet... Mi egy idő után elengedtük.
Előzmény: Kya2 (-)
Kya2 Creative Commons License 2001.08.14 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Olyan egyéneket keresek akik sikerrel tartanak Mantis-t terráriumban. Érdekelne a terrárium berendezése, a Mantis etetése, gondozása, esetleg olyan üzlet címe ahol a szükséges eszközöket be tudom szerezni. Előre is köszi!
Üdv:
Kya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!