Nagyon sajnálom! A fotók nagyon jók lettek! Külön tetszenek a muflonok (rég volt szerencsém hozzájuk). Sajnálom a történteket, de mielőbbi visszatérést kívánok!
Errefelé az öregebbek is kisebbek valahogy. Nagyon szép példány és szerintem jók ezek az esti, hidegebb színek.
Igazi erdőfürdőzés, ahol e két nemes vad hangját egyszerre hallhatod. Páratlan élmény lehet, menj míg teheted!
(Szóval kamera. Biztos egyszerűbb megoldás, de kimondottan szeretek a nyomokból olvasni, a szagokat és egyéb jeleket elemezni, vmint a hangokra figyelni. Az ilyen "régimódi" információ begyűjtése az ügyeskedés része, ami legtöbbször egyenes utat jelent a vad felé és szorosan hozzátartozik a várt eredményhez. Megjárva a vad útját és közelébe érve, végül a teljes élményt a magamra irányított figyelemmel kívánom elérni és a fotót így elkészíteni, ami aztán ettől marad emlékezetes igazán, de ez már az én perverzióm :).
Nem biztos, hogy toportyán kotorta, lehetett borz is, viszont csak sakál nyomokat láttam a környéken. A róka kisebb kotorékot csinál, ez egy nagy, 4-5m hosszú, vastag és agyagos-löszös kotrás, ami több mint egy köbméter.
Bár inkább a szaporulat felnevelésekor használják a kotorékot, de ritkán egyéb időben is látogatják.
19-e után már este is csend volt, kivártam az biztos. Erős bikaszagot éreztem és kb. kiszámoltam, hogy hol jöhet le a vízhez, gondoltam egyedül van. Kicsit odébb érkezett, de jött vele még három bika és vagy hat tehén. Ez a bika űzte a teheneket, de nem jött neki össze, a másik kettő pedig csak nézte.
Csak ő bőgött és csak ekkor, a tehenek pedig egykedvűen sárfürdőztek, le se .... :)
Az ártérben nagyon kevés a róka és az őz, jól mutatja ez a sakálok térnyerését. Korábban sokkal több volt mindkettő.
Ma a vadászok több órán keresztül bekapcsolva hagyták a sakálhívójukat, folyamatosan vonyított, lövés persze nem volt. Ez nevetséges.