Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2017.01.17 0 0 164

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=309842

Jókat röhögtem a beszélgetésen, de hasznos'

Előzmény: NAR (162)
Tibbe Creative Commons License 2017.01.17 0 0 163

Én is zacskós egérmérget használok, más nem jött be. Benti kutyáim vannak, így a spejzba és a konyhába is eldugott helyekre teszem a zacskókat. Más módszerek nem váltak be. Ezt az egérfogó csapdát is megtalálhatják a kutyák macskák és csak az orrukat csippentenéd oda, vagy ha nem, akkor játéknak vélik. Az egér nagyon pici helyen befér, tehát a szorosan fal mellett álló berendezések mögé nyugodtan betehetsz több zacskós egérmérget, és nem csak 3 hétig jó, valamint ettől olcsóbb.. :)

Ilyet veszek:

Előzmény: NAR (162)
NAR Creative Commons License 2017.01.17 0 0 162

Hello!

 

Megszállták az egerek a konyhánkat, a kamránkat és a padlásunkat. Eddig egérméreggel próbálkoztunk (mind áruházi, mind "profi") olyan dobozban, amiből nem tudják kiszedni, nem túl nagy sikerrel. A méreg elfogyott, a padlásról talán el is tűntek, de a kamrából és a konyhából nem. Kutyáink vannak, ezért macska nem segíthet. Egércsapdában gondolkozom, ilyesmi jó? Élve vagy holtan, de fogja el. Esetleg más tipp?

tangerine Creative Commons License 2015.02.22 0 0 161

Én a kutya miatt nem használok mérget. Ha kicsi gyerek van akkor meg főleg nem tenném. A másik dolog, hogy megeszi a mérget az egér, aztán megdöglik valami elérhetetlen helyen, és nem találod meg, aztán ott rohad és bűzlik sokáig.

Szerintem a ragasztó a legjobb dióbél csalival, vagy a hagyományos csapda, de annál előfordul, hogy leeszi és nem csapódik le.

Előzmény: cimuka6 (159)
Tibbe Creative Commons License 2015.02.20 0 0 160

Azért mászkálnak, mert még vannak újabbak. rakjad a zacskókat szorgalmasan olyan helyekre, ahol a kislányod biztosan nem éri el. Egy idő után kifogynak. Utána legjobb, ha Domestosszal fertőtlenítesz. Hypo is megfelel, de pl a kárpitnak nem tenne jót.

Előzmény: cimuka6 (159)
cimuka6 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 159

Sziasztok,nekem olyan problémám lenne,hogy mászkálnak az egerek éjjel a lakásban,pedig eddig nem volt amióta én 6 éve itt lakom,két szekrényből már kiszedtem a ruhákat mert egérkakisak voltak.Tettem be nekik olyan tasakos mérget a szekrénybe,megrágta,de még mindig mászkálás van éjjelente.Az lenne a kérdésem,hogy most 9 hónapos a kislányom,mivel tudok fertőtleníteni,hogy lerakhassam mászni?Vagy mit tehetek?segítségeteket előre is köszönöm.

-carcass- Creative Commons License 2014.10.30 0 0 158

Hiába próbálnak bejutni - a padláson nem zavarnak, ott úgy sincs mit enni. Kaja híján szerintem úgyis kidöglenek.

Nekem bevált a ragacs. Van egy melléképületünk ahová - bár tényleg ott sincs semmi kaja - valahogy bejutott(ak). Összeszartak mindent, egy rakás holmit ki kellett dobni, mert telepisálták, na ott most 3 különböző helyen van ragacs, egybe bele is ment egy delikvens. Még mozgott mikor megtaláltam...

Úgyhogy kis tasakok és ragacsok vannak mindenfelé.

A kutya egyébként nem eszi meg az egeret, még csak meg sem rágja. Elkapja és azzal ott is hagyja. Tegnap előtt volt szerencsém végignézni. Bár ez egér igencsak fázhatott,mert nagyon be volt lassulva...

Télen ha kis szerencséjük van - mint a múlt télen is - akkor nem fagynak meg az enyhe idő miatt. Remélem idén lesznek nagyon komoly mínuszok.

 

Előzmény: Tibbe (156)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.30 0 0 157

fűtéscső, vízvezeték, lefolyócső, villanyvezeték kábelsín, stb. Nagyon pici helyen bejutnak.

A macska jó dolog, ha lehetőség van. Nem kell, hogy egeret fogjon, a szagától is félnek az egerek.

Előzmény: Peti134 (144)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.30 0 0 156

A fagy beálltával a közelebbi búvóhelyekről szépen besétálnak a házba, mert éhesek lesznek!

A ragasztóval sok bajom volt, így maradtam a kis zacskócskáknál. Féltem, hogy a kutyák megeszik a mérgezett egeret, de nem, mert azok gyorsan elmennek valahova elpusztulni. Ezeket a csövek és minden egérgyanús vonulási útra betettem. Ez nem zárja ki, hogy újabb és újabb generáció eltaláljon a házba, esőben, fagyban, télen, nyáron..

Előzmény: -carcass- (155)
-carcass- Creative Commons License 2014.10.28 0 0 155

Én se, nincs az az isten. Az egyik legutálatosabb jószág. Nálunk is van sajnos. A padláson dekkolnak, raktam ki ragasztót, amibe nagy nehezen ketten belesétáltak. Meg raktam ki olyan piros cuccot is, ami pár sorral lejjebb látható. Az elsőben jót fürödtek, de a második már bontatlan maradt.

Egy darabig csend volt, de pár napja megint előkerültek, hallom a kaparászást a gipszkarton fölött (valahogy "átrágták" magunkat a fafödémen), ami fölöttébb bosszantó.

Ma a kutyánkban is előtört (vagy inkább csak "előbb", mert alapállapotban is megvan) a vadászösztön és ő fogott egyet.

Szerintem a fagy beálltával sokat fog javulni a helyzet...

Előzmény: Tibbe (153)
CBNora Creative Commons License 2014.10.27 0 0 154

A csapda lehet másmilyen is. A lényeg az, hogy az elektromos riasztó nem ért semmit.

Előzmény: Tibbe (153)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.26 0 0 153

Én nem vagyok ennyire toleráns az egerekkel.. a macskák is már whiskast esznek, minek hagynám növelni az egérpopulációt? :)

 

Előzmény: CBNora (152)
CBNora Creative Commons License 2014.10.26 0 0 152

Mi egyszer vettünk elektromos egérriasztót. Nem költöztek el az egerek, úgyhogy emiatt kár lenne elajándékozni a csincsillát. Én élvefogó csapdákkal tüntettem el a garázsból az egereket, és korábban a melléképületből a patkányokat.

Előzmény: Nem csak foci van... (150)
Nem csak foci van... Creative Commons License 2014.10.26 0 0 151

Ez a "nem csak foci van" a "tanácstalanul" vagyok, csak elfelejtettem a foci fórumról átírni.

A többi stimmel.

Bocs.

Nem csak foci van... Creative Commons License 2014.10.26 0 0 150

Kösz.

Eddig annyit tudtam meg, hogy ugyanúgy zavarja a csincsillát (degut, tengeri malacot, aranyhörcsögöt stb) mint az egyéb rágcsálókat.

A legkisebb hatótávú riasztó is teljesen beteríti a tetőteret, így választás előtt állunk:

vagy elajándékozzuk a csincsillát (a neve Pepe és 7 éves fiú) vagy más megoldást keresünk a kártevők ellen.

A csincsilla Csömörön található kennelből származik, kedvencként is aranyos, szelíd, de tenyésztésre első osztályú vérvonalú.

Ugyanakkor, bármennyire a család kedvence, a padlástérbe beköltözött akármik elriasztása (sajnos) elsődleges.

Üdv.

Előzmény: Tibbe (149)
Tibbe Creative Commons License 2014.10.26 0 0 149

Én szinte mindent kipróbáltam, és ezek a kis zacskócskák jöttek be! Idén ismét egérinvázió van, úgyhogy mindenhova tettem, amerre eshetőség van, hogy járnak, és jártak is. Miután beleesznek, elmennek szerintem arra, amerről bejöttek, mert hullával nem találkozom soha, de mindig  elfogynak egy idő után, vagyis érintetlenek maradnak a zacsik. Ilyenkor esős, hidegebb időben évente felbukkan újabb csapat.

 

Ahol egy pici egér van, a közelben van a fészek, úgyhogy jön a többi bébi is enni, aztán ők is eltűnnek valamerre kifelé.

 

Az elektromos rágcsáló riasztót nem ismerem, de a használati utasításában benne van a hatósugara, így fel lehet készülni a csincsilla védelmére.

 

Előzmény: MiKL (146)
tanácstalanul Creative Commons License 2014.10.26 0 0 148

Üdv!

Szeretnék venni elektromos rágcsáló riasztót (egér, patkány, nyest stb.)

A padlástérben találtam rágcsálásra utaló nyomokat. Itt tudnám elhelyezni a készüléket.

Egy szinttel lejjebb van a tetőtér, ahol van egy szépséges csincsilla fiúcska, tágas ketrecben.

Máshol nem tudjuk elhelyezni, ezért kérdezem: rá is hat a riasztó? Gondolom, hogy igen, ezért lehetséges, hogy nem is vehetem meg az elektromos kütyüt?

pihe6 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 147

Sziasztok! Nálunk is vannak egerek, a kanapé karfáján találtam egérürüléket szépen sorban...nagyon klassz...kiraktam egy humánus egérfogót, meg két hagyományos fogót. A hagyományos fogókról a kis disznó lelopta a sajtot meg a párizsit, végül a humánusba belemászott. Viszont kiderült, hogy egy ici pici egérke, és arra gyanakszom, hogy nem csak ő van egyedül ilyen bébi egérként. Szóval nálam, a kuglóf alakú fém fogó vált be...a többieket nem tudom, hogyan fogom becserkészni.

MiKL Creative Commons License 2014.08.16 0 0 146

Előzőhöz itt a kép (rájöttem, hogy ide is lehet rakni):

 

 

MiKL Creative Commons License 2014.08.16 0 0 145

Sziasztok!

 

Valami motoszkál a padláson (vagy a falban) éjszakánként, de nem tudom eldönteni mi lehet az. Egér lenne a legkézenfekvőbb, de akármilyen mérget/csapdát raktam fel jobbára érintetlen maradt. Az egyik méreghez hozzányúlt valami, ez lehet, hogy egér volt?

 

https://www.dropbox.com/s/u0jco34347c5b2p/P1060619.jpeg

 

 

Peti134 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 144

Elég régi az utsó hozzászólás de SEGÍTSÉG!

Tegnap láttam kirohanni a konyhából egy kis szürke mezei egeret. Nos ez berohant a hűtő mögé, addig anyám attól rettegett, amíg egyszer csak előbukkant még egy, az meg a szobában a szekrény mögé bújt, nem elég hogy nem kussolnak(a hűtő mögötti még most is cincog) mindenhova odaszarnak, felborították a felmosóvödröt(ami szerencsénkre üres volt). A szobába bezárt egér nem tudom mit csinál, anyám az én szobámba aludt, ahol csak akkor van nyitva az ajtó amikor ki vagy bemegyek, tehát egy egér bezárva a szobába.

 

Na de itt a kérdés: Mit csináljak?

Van ragasztós csapda, egy héttel ezelőtt észleltünk egy egeret, azt elkapta, de ezek elkerülik, pedig volt benne díótól sajttól kezdve az illatos egérkaja meg minden.
Tehát ragasztós csapda kilőve.

Én macskára gondoltam. Az biztos eltünteti ezeket a szemeteket?

 

A másik kérdés pedig az, hogy honnan a fenéből jött be?

A WC ajtaja mindig csukva, átrágási nyom nincs rajta.

Az egyik szemét a konyhából jött, de oda hogy jutott be? Full beton a ház, azt szerintem nem tudja átrágni.

 

Kérlek segítsetek!

 

Tibbe Creative Commons License 2014.01.21 0 0 143

Csak egy macska segítene.

Előzmény: fönök (142)
fönök Creative Commons License 2014.01.20 0 0 142

Soha. Nekem a felújított házban folyékony beton van, elvileg mindent ki kell, hogy töltsön, mégis állandóan bejönnek az egerek.

Előzmény: Tibbe (141)
Tibbe Creative Commons License 2012.09.16 0 0 141

Jön az ősz, esett egy nagy eső, költöznek befelé az egerek.. Mit csináljak? Sohasem lesz vége?

Tibbe Creative Commons License 2011.12.27 0 0 140

kiderült, mi/ki a rágcsálás forrása?

Előzmény: futóék (139)
futóék Creative Commons License 2011.12.10 0 0 139

Sziasztok!

Látom elég régi az utolsó hozzászólás, de SEGÍTSÉG!

Éjszaka rágcsálásra ébredtem, sajnos nem tudtam pontosan bemérni, honnan jön a hang. Mire megmozdultam, és égve hagytam a lámpát a zaj abba maradt.Honnan lehet tudni, hogy biztosan egér-e? Vagy valami a padon, vagy a falban: könnyűszerkezetes házban lakunk.

 

Tibbe Creative Commons License 2010.12.14 0 0 138

:)

Azért a 220-as egérölő nem túl biztonságos a nem egerek számára.

 

Felfüstölni?:O) Hol? Régen felaggatták a nénik a kolbászok helyett, és felfüstölték az egérfogókat? milyen fával?

Előzmény: vg62 (137)
vg62 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 137

Jó sztori.Rendeltem egy ultrahangos riasztót,és amíg vártam rá,elromlott a mikrosütő.Megjavítottam,de a burkolatot nem raktam fel rögtön,aznap este lecsapott a villanyóra,egyszer,aztán már nem.És másnap,ahogy fel akartam tenni a burkolatot,hát ott volt a mozdulatlan egér,az egyik hőérzékelőn,amit rövidre zárt.Ez volt a halála.

Nem is rossz ötlet ez,valami 220 voltos egérölőn gondolkozom,hogy tervezek egyet.És még jelez is,mert levágja a biztosítékot.Hajrá,kínaiak,lehet fejleszteni az ötletet.

Szóval,emiatt nem tudom,hogy a riasztó hatásos,vagy nem?

És még egyet,amit kevesen tudnak,ezt mindig elfelejtik közölni az üzletekben:mindenfajta egérfogót sikeres használat után,vagy ha hozzáértünk.meg kell füstölni,(mint a kolbászt),különben drámaian lecsökken az esélye,hogy egyetlen egér is oda fog merészkedni.Ezt az öregek még tudták,mára már nemigen forog közszájon.

Tibbe Creative Commons License 2010.12.09 0 0 136

Pár naponként rakom ki az újabb zacskókat.

Elfogy, de remélem nem ugyanaz az egér szokott hozzá, mint a kábítószerhez, mert döglött egeret, sem a nyomát még nem láttam (Nem szagoltam:) )

Előzmény: Törölt nick (134)
Tibbe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 135

Nálam is rágcsálta ismét valaki a zacskót, de az előző nem lehetett, hogyha hat a méreg.

Vagy nem hatott, és visszajött enni még egy kicsit?

Semmi nyoma döglött egérnek.

Remélem valahol kijjebb van a vacka...

Előzmény: Törölt nick (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!