Keresés

Részletes keresés

Ódri Creative Commons License 2001.08.30 0 0 21
Az, hogy van kisgyerek a családban, nem azt jelenti, hogy tudsz is bánni vele, pláne máséval.
Meg ezt nem is tudod egy-két nap alatt megtanulni.
Teljesen más egy gyerek, amikor anyuci vagy valaki más is ott van, és vagy vele mondjuk egy-két órát, meg más az, amikor kettesben vagytok, és nonstop vele vagy, és te felelsz érte.
Amúgy idővel egyre elővigyázatlanabb leszel:-)))
Előzmény: Classic Girl (20)
Classic Girl Creative Commons License 2001.08.28 0 0 20
Köszi. Nem ijedtem be, csak nyaralni voltam.

Ok minden tiszta. Van kisgyerek a családban. Csak hát nem tudok annyira angolul. De majd a gyerek megtanít. Ez is jó közös program.

én -What is this?
Ő: -book ...stb...

:)

Előzmény: Ódri (17)
Ódri Creative Commons License 2001.08.10 0 0 19
Első alkalom: próbálj meg természetesen viselkedni, beszélj értelmesen a gyerekhez, tehát nem kell gügyögni, stb. Legelőször is mondd meg neki a neved és kérdezd meg tőle az övét. (ha még nem beszél, akkor persze nem kell:-) Utána beszélgethettek bármiról. Jár-e már oviba, mit szeret, akármiről, ami eszedbe jut.
A megszokás gyerekfüggő. Ha már a többedik vagy, akkor könyebben megy, feltéve persze, ha nem volt nagyon szörnyű az elődöd. Van amikor hosszabb idő szükséges. Fontos, hogy mindig normálisan viselkedj vele, ne akard a főnököt játszani, próbálj inkább a barátja lenni, akire mindig hallgat. Ja és persze ne hagyd, hogy hisztivel, könyörgéssel levegyen a lábadról. Legyél határozott. De ez egy bonyolult dolog, és nagyon függ a gyerek nemétől, korától, viselkedésétől. Igy látatlanba nem nagyon lehet mit mondani, irj inkább valamit a gyerekről.
elkényeztetés:
A gyerek tudtára kell adni, hogy te nem anya vagy apa vagy. Tehát, ha a gyerek azt mondja, hogy de anya megengedi, akkor meg kell neki mondani, hogy oké, majd anyánál csinálod, én nem engedem meg.
Ne foglalkozz vele, ha valamit hisztizik, vagy ilyesmi. Akkor is csináld meg, amit akarsz. Idővel úgyis rájön, hogy felesleges a hiszti. Tehát, ha mondjuk nekiáll dobálni a játékait, hogy ő márpedig ezt nem akarja, akkor mondd neki, hogy nem szabad, vedd el tőle, fogd le a kezét, stb.
Szülő: hát az gáz dolog. Igyekezni kell, hogy ez ne forduljon elő. Mert hiába szeret a gyerek, a szülő dönti el, hogy alkalmaz-e téged. Meg kell oldani a konfliktust. Persze neked is be kell tartani néhány szabályt. Nem turkálsz a lakásban, nem szólsz bele a szülők dolgába, pláne nem, ha a gyerekkel foglalkozik, mégha úgy is látod,hogy ökörség, amit csinál.
Előzmény: sélli (18)
sélli Creative Commons License 2001.08.10 0 0 18
Én itt vagyok. Pár kérdés:

Hogyan viselkedj vele/velük az elsö alkalommal?
Mennyi idö míg megszokják az új idomárt?
Mi van akkor, ha a szülök elkényeztették öket, és nem törödnek azzal amit mondassz nekik? Mennek a saját fejük után?
Mi van ha a szülökkel kerülsz konfliktusba?

Előzmény: Ódri (17)
Ódri Creative Commons License 2001.08.09 0 0 17
Beijedtél?:-))
Ódri Creative Commons License 2001.08.07 0 0 16
De ezen kivül még egy csomó minden van kezdve a tanulási, játék módoktól, a mit csinálj ha maszturbáláson kapod a gyereket, stb:-))
Csak kérdezz nyugodtan, délelőttönként net közelben vagyok, ilyenkor nyaralnak a gyerekeim, meg szülőkkel vannak, nem nagyon van sajna meló:-(
Ódri Creative Commons License 2001.08.07 0 0 15
Hát elvileg a gyerekkel való foglalkozásba beletartozik az ő kajájának elkészitése, az elpakolás utána, esetleg a ruhájával is neked kell foglalkozni. De a szülők még kérhetnek tőled házimunkát is, de akkor azért külön kell fizetniük.
Hogy mi mindent kell csinálnod a gyerekkel, azt a szülők valóban megmondják.
Vigyáztál már gyerekekre egyántalán?
Mennyit kell vele foglalkozni:
Hát elvileg ha vele vagy, akkor csak vele foglalkozol. De egy 3,5 éves már eljátszik a többi gyerekkel is, és akkor nem igényelnek téged. De akkor is figyelni kell rájuk, mert képesek hülyeséget csinálni. Javasolhatsz nekik te is játékokat, és játhatsz is velük. Ez bármi lehet, babázás, kirakózás, stb.
Igen, folyamatosan kell őket nézni, mert bárhova nyúlhatnak, bújhatnak, üthetik egymást, magukra ránthatnak valamit. Nem feltétlen azért, mert nem tudják, hogy nem szabad, hanem mert amig nem tapasztalták, addig nem tudják, hogy ez miért is rossz.
Egy ekkora gyerek már elég értelmes. Beszélni már egy csecsemőhőz is kell. Kell őket tanitgatni is. És ők is kérdezgetni fognak, hogy ez mi, az mi, ez miért (ezzel az agyára mennek az embernek:-)) Ilyenkor úgy kell neki elmagyarázni, hogy meg is értse, a saját kis gyereknyelvén. Ha szerencséd van, és érdeklődő gyerek, nemcsak a játék érdekli, na meg elfogad téged, akkor nagyon sok mindenre meg lehet tanitani. Lassan elkezdik majd érdekelni a betűk meg a számok, a Nap, a csillagok, a fizika, a minden.
Tévé: én csak akkor engedem elé a gyereket, ha mondjuk többen vannak, és nem hajlandók együtt lenni, vagy a kedvence van (de ebből csak egy-kettő lehet!) vagy én vagyok túl ideges a gyerekhez, és akkor jobban jár a mesével:-))) Szóval nagyon ritkán. Inkább én játszok vele valamit.
Fegyelmezés:
Ezt a szülővel kell megbeszélned, hogy hogy fegyelmezheted a gyereket. Természetesen soha nem ütsz meg gyereket, még akkor se, ha szülő megengedné!!! Általában elég is nekik, ha csúnyán ránézel, vagy hangosabban rászólsz, vagy megfogod a kezét, nem engeded el, és elmagyarázod neki, hogy miért is nem lehet, de remekül lehet fenyegetni a szigorúbb szülővel is:-)) Hogy ha ezt apa megtudja. Bár ez nem szép dolog az apával szemben.
Előzmény: Classic Girl (14)
Classic Girl Creative Commons License 2001.08.06 0 0 14
külföldön!

amit szeretnék tudni. mennyit kell velük foglalkozni, és mennyire kell vigyázni rájuk. folyamatosan kell őket nézni, mert még nem tudják hova mit "nyulkáljanak". vagy úgyis elmondják a szülők nem? meg hogy ők mennyit értenek, mennyire kell beszélgetni vagy tanítani őket, á hagyjuk. a szülők tutti elmondanak mindent!!!

köszi, de azért írhatsz tapasztalatot.

Előzmény: Ódri (13)
Ódri Creative Commons License 2001.08.06 0 0 13
És pontosan mire is vagy kiváncsi?
Itthon dolgoznál vagy külföldön?
Előzmény: Classic Girl (12)
Classic Girl Creative Commons License 2001.08.05 0 0 12
szia Ódri!

3,5 éves ikrekről lenne szó. segítség!

Előzmény: Ódri (10)
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.30 0 0 11
oké

akkor maradj vonalban. kérdezlek ha "megkaptam" a gyereket/keket! :)

köszi

Előzmény: Ódri (10)
Ódri Creative Commons License 2001.07.30 0 0 10
Nekem csak a budapesti babysitterkedésről van tapasztalatom. Bármilyen korú és nemű gyerekről tudok felvilágosítást adni:-))
De azért sok sikert neked Classic Girl:-))
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.29 0 0 9
szeptember 14-én.
Előzmény: krég (8)
krég Creative Commons License 2001.07.25 0 0 8
mikor mész?
KaRmInCa Creative Commons License 2001.07.25 0 0 7
A cím: www.aupair-agency.com
Az angollal kapcsolatban nem tudok hozzászólni, szerintem nem lesz probléma, bár én úgy mentem ki, hogy azért tudtam valamennyire.
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.25 0 0 6
és ha nem tudsz angolul?
csak tényleg annyit, hogy éhes vagy e, fáj e valamid..stb...általános dolgok..
főleg gyerek nyelven..még nehezebb.
Előzmény: KaRmInCa (4)
sélli Creative Commons License 2001.07.25 0 0 5
Vízumom van, megadád azt az ominózus címet, pls.?
Előzmény: KaRmInCa (4)
KaRmInCa Creative Commons License 2001.07.25 0 0 4
Szerintem a legegyszerűbb interneten lebonyolítani a dolgot, akkor egy csomó pénzt megspórolsz. Én Angliában voltam, saját magamnak intéztem mindent, tudok egy címet, ha gondolod. Az USA-ba vízum kell (J1, ha jól tudom)ez nekem kicsib bonyibb volt. Én egy nagyon rendes családhoz kerültem, előtte váltottunk pár levelet, hogy hova kell menni, hány gyerek, mennyi pénz, mit kell csinálni stb. Felhívtak telefonon is, ez nekem azért volt fontos, mert szerintem az illető hangja sok mindent elárul. Én csak egy (3 éves) gyerkőcre vigyáztam, de az felért hárommal is aktivitás szempontjából. Nekem sikerült egy nagyon rendes családot kifognom, mindenhova vittek magukkal, tényleg olyan volt, mintha saját család lett volna. Hallottam rossz tapasztalatokat, hogy a gyerekek azzal szórakoztak, hogy késsel dobálták egymást. Ilyenek is vannak, az a ciki, hogy sok helyen nem nagyon "nevelheted" őket, mert a szülők megsértődnek.
Egyszóval van benne rizikó, de nekem a legszebb élményeim között van számontartva.
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.25 0 0 3
én nem babysitterkedés miatt megyek ki amerikába, hanem amerikába megyek és amig intéződik az állampolgárság, addig is szeretnék dolgozni, meg persze nyelvet tanulni.

de nagyon sok hirdetés van, de nem tudom azok tényleg mennyire megbízhatóak. a legjobb ha ismerős van kint. szerintem.

Előzmény: sélli (2)
sélli Creative Commons License 2001.07.25 0 0 2
Én is mennék... Hogyan intézted a kinti kapcsolatot?
Előzmény: Classic Girl (-)
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.25 0 0 1
csak hogy előrébb kerüljön a topic.
Előzmény: sneci_ (0)
sneci_ Creative Commons License 2001.07.25 0 0 0
Sajn0s 0 tapasztalat
Classic Girl Creative Commons License 2001.07.25 0 0 topiknyitó
helló

aki tud írjon. mindjárt megyek USA-ba és hát a mi lehetnék más egyelőre mint babysitter. akinek van tapasztalata írjon, hogy hogy szokott működni, mikor hívnak, hány évesekhez általába. a legnagyobb gondom hogy csak egy alapszinten beszélek angolul tehát elég keveset.

köszi,
Class..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!