A Szeretett multido?
Ha szeretett, akkor szeretni is fog. Ha nem, akkor tevedett, amikor szeretett. Vagy tevedett, amikor azt hitte, hogy szeretett (pedig nem szeretett, csak azt hitte, hogy szeretett).
Vagy:
Ha IG mar az elemi iskolabol is kimaradt, es emiatt helyesirasbol 0 (=nulla), es azt hiszi, hogy a szeretet az szeretett [ujitok: szerreettettt], es emiatt van az a kisebbrendusegi erzese, amit azzal kivan kompenzalni, hogy naponta hoz letre ujabb es ujabb topikokat a nepszeruseg elerese celjabol, akkor egye fene, irjunk sok-sok hozzaszolast, hogy hadd oruljon!
Vagy:
Csak beragadt a billentyuzeten a tttttttt
Vagy:
IG csak szivatni akar minket azzal, hogy gondolkodjunk csak azon, hogy ezt a topik-cimet szeretettttel, es egyeb extrakkal hogyam is kell erteni, mikozben o rohog a markaba.
[Amugy ezer bocs, valahol elvesztettem az ekezeteket, de azert meg szeretttlek titeket.]
Amire én gondoltam hirtelenében, amikor elolv-tam a levelet:
1./ Amit te is (albérletbe kiadva)
2./ Valaki ezt a játékot saját céljaira önkényesen és törvénytelen módon felhasználja, hogy így kaszáljon be személyes adatokat.
Off és bocs:
Te olyan okos vagy! Lépjél már át mekkérlek, az aktuális üzenetbe, olv. el amit írtam, sreagáld már le lekjobb tudásod-feltételezésed szerint.
Engem határozottan izgat a dolog.
Durva hejesírási hibáktól eltekintve és formailagosságtól mentesen, csupán tartalmilag értékelve: I. Gábor sok helyen kezdeményez: Sok helyen a topic kérdésre érdemes - válaszra nem, máshol, ellenkezőleg, kérdésre nem volt érdemes - de válaszra igen, mint pl. itt.
(Egyébként is I.G. az iskolában hejesírásból fel volt mentve).
Ja, hogy a válasz ... ?
Az igazi szeretetnek nincs oka, csak indítéka: motivum nélkül és nyereség nélkül reagálunk valaki/mire aki/mit önmagunktól függetlenül íly módon respektálunk.
Pl. szeretjük a virágot, ami semmit nem ad nekünk érte (a rózsán is szeretjük a tövist)és szeretjük a Világot ami minket semmibe vesz és nem hajlandó puszit adni - mégis.
Mímelni ? Egyszerű a teszt - mi haszna ?
Ami haszontalan az igaz szeretet, és viszont.
Remélem tetszik amit írtam és szerettek érte - higgyétek, teljesen haszontalan.
Nagy bajok vannak nálad kedves Gábor, egyik topikcímed sem úszhatja meg felesleges mássalhangzók és más durva helyesírási hibák nélkül.
Itt van mindjárt ez a "Szeretett" szó. Két hibát is vélek felfedezni: a magyar nyelvben mondat közepén egy csak a tulajdonneveket írják nagybetűvel. Ezek szerint a Szeretett az valakinek a neve, esetleg beceneve. Erre utal a másik furcsaság is, a szó végén álló -ett rag, amely a szeret tőnek "a személy, akit szeretnek" értelmet ad. Tehát a Szeretett az egy olyan valaki, akit valaki(k) szeret(nek). Vagy nem: ekkor 2 db durva hiba van benne.
Ezek után vizsgáljuk meg a mímelés szót: ez az utánzás szinonímája, minimális eltéréssel: míg a mímelés egy konkrét tevékenység leutánzása, addig az "utánzás" szó bővebb: egy tevékenység-együttes másolását jelenti. Azaz egy mozdulatot lehet mímelmi, de egy embert inkább utánozni szoktak.
Harmadszor: a kettőspont után lehet új mondatot kezdeni, de annak a mondatnak kell legyen állítmánya is. Persze létezik az implicit állítmány fogalma, de ezt itt egy picit stílustalan lenne használni, vagyis a "Szerettetés" szót kisbetűvel kellene írni (amennyiben nem feltételezzük róla, hogy tulajdonnév :-) ).
Tehát a topik címe helyesen:
1. A szeretet mímelése: szerettetés?!
2. A Szeretett utánzása: szerettetés?!
1-ben feltételezzük, hogy a Szeretett durva helyesírási hiba, 2-ben pedig azt, hogy a "mímelés" a magyar nyelv finomságainak nem-ismerete miatt lett belefogalmazva a mondatba a sokkal megfelelőbb "utánzás" helyett.