Keresés

Részletes keresés

topoly Creative Commons License 2016.01.08 0 0 10926

Természetesen megérdemli a köszönetet, aki infóval segít:)

Előzmény: topoly (10925)
topoly Creative Commons License 2016.01.08 0 0 10925

Sziasztok! Stockholmban vagy az ország déli részén keresek olyan utazási irodát, ahol értenek magyarul, esetleg németül. Ha valakinek lenne infója, akár ide is beírhatja.

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.08 0 0 10924

Sziasztok,Magyar könyvelöt keresek aki segit elintezni nekem az adovisszateritest.Ha esetleg tudtok valakit azt nagyon megköszönem es fizetek is erte.

skoning Creative Commons License 2015.12.31 0 1 10923

Na akkor kellemes 2016-ot mindenkinek.

Rita14 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 10922

Sziasztok!

 

Egy kerdesem lenne, talan valaki tud otlettel segiteni. Olyan oldalt keresek, ahonnan tudnek Svedorszagbol mas orszagba rendelni. Pontosan egy cigaretta markarol lenne szo (Blend), amit csak ott lehet kapni. Mar rengeteg oldalt atneztem, de amelyeket talaltam, azok nem szallitanak kulfodre, csak Svedorszagon belul. Szoval, ha tudtok valamilyen oldalt, ahol lehet kulfoldre is vasarolni, akkor kerlek jelezzetek.

Koszonom, Rita

Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.12.23 0 0 10921

Detsamma/Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet neked is!

Előzmény: skoning (10920)
skoning Creative Commons License 2015.12.22 0 0 10920

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

God Jul och Gott Nytt År!

 

skoning

gergő1122 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 10919

Sziasztok,  Svédországból szeretnék egy saabot behozni. Tudnátok segíteni,hogyan lehet?

Köszönettel 

Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.11.24 0 0 10918

Tudod az abortuszt Svédországban a legtöbb politikus és az emberek nagyobbik része az alapvető emberi jogok közé sorolja.

(Itt un. "fri abort" van, tehát ha nő abortuszt akar, akkor bemegy a kórházba ahol a kérésére ezt elvégzik mint egy "átlag műtétet", illetve ellenőrzött körülmények között megkapja az abortusz tablettát.)

Ezt az "alapvető jogot" pedig nem sértheti holmi EU konvenció, az az orvos/szülésznő pedig aki ebben nem akar részt venni, az megsérti ezt az "alapvető jogot".

Az abortuszhoz nyilván meggyőződése szerint mindenki másképp áll hozzá. Elméletileg itt nincs semmi baj azzal, ha valakinek a "világnézete" eltér a nagy átlagtól.

Ugyanakkor az orvosok/szülésznők részéről csak egy hozzáállás megengedett, mégpedig a részvétel. Az ö esetükben nincs tolerancia.

A képmutatás pedig abban van, hogy ebből a politikusok elvi kérdést csináltak. Mert nyilván az orvosok/szülésznők viszonylag kis része nem akar ebben részt venni, tehát csak őket nem kellene beosztani ilyen műtétre, ahogy teszik ezt például Norvégiában. Még így is lenne elég olyan szakember, aki ezt elvégzi.

 

De erről itt szó sem lehet, mert akkor sérül egy alapvető emberi jog...

Előzmény: isabellee (10914)
Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.11.24 0 0 10917

A képmutatást én inkább a politikusokra értettem, nem az "átlag svédre". Ez utóbbiak jóindulatát -és jószándékú naivitását- egy pillanatra sem akarom kétségbe vonni! Mondjuk ami a "régi idők antiszemitizmusát" illeti gyanítom, hogy az  -ha gyengébb formában is-, az átlag svédben is megvolt. Ma már azért más a helyzet.

Azt pedig tudom, hogy sok zsidót befogadtak a svédek a háború után. Amikor a visszaküldött menekülőkről írtam, azt azért tettem, mert azért a teljes képhez ez is hozzátartozik.

Félre értés ne essék, ahogy Boszorkának is írtam, nem akarom én szidni a svédeket, hiszen itt élek és ők nem bántottak engem így én sem akarom bántani őket.

Viszont amikor valaki mást mond és mást tesz, az -országtól függetlenül- ki tud akasztani.

Előzmény: HajraMTKhajra (10915)
Boszorka Creative Commons License 2015.11.23 0 0 10916

Az ipari arisztokrácia zsidó volt. Lehet, hogy vannak akik titokban antiszemiták de én nem találkoztam velük. Szerintem az az igen jó tulajdonságuk, hogy nem másznak be mások életébe. Lehet ezt érdektelenségnek is felfogni, nekem nagyon tetszett.

Előzmény: HajraMTKhajra (10915)
HajraMTKhajra Creative Commons License 2015.11.23 0 0 10915

Sztem az emberek nem feltetlenul kepmutatoak, inkabb a jo ertelemben "begetnek"...;)

Tobb mai filmbe is beleszottek a regi idok antiszemitizmusat, de erdekes modon mindig az arisztokraciaval (ez inkabb ipari arisztokracia, nem a kiralyi csalad) hozzak osszefuggesbe...szoval, a "pornep" nem elt ezzel...

(Kevesen tudjak, de Svedorszag sok embert fogadott be a felszabaditott taborokbol 45-ben, a hazajukba visszamenni nem szandekozo (pl magyar) zsidok kozul...)

Előzmény: Gombóc XVI. Artúr (10908)
isabellee Creative Commons License 2015.11.19 0 0 10914

Nem tudtam, hogy Svedorszagnak ilyen multja volt.

 

Az az orvos vagy szülésznő pedig aki nem akar részt venni abortuszban, az állását veszélyezteti, mert Svédország fekáliát helyez a vonatkozó EU konvencióra, amely szerint az egészségügyi személyzetnek joga van megtagadni a részvételt ebben.

 

Na ezt mar megint nem ertem. Ha van egy ilyen EU konvencio, akkor miert nem lehet ehhez ragaszkodni. Miert kell meg ezt is "tulszarnyalni" ?

 

Vagyis semmilyen eltérés nem megengedett az uralkodó kurzustól, a fenemód nyitott Svédországban.

 

 

De ha az emberek tobbsegenek ez nem tetszik, akkor miert nem egy masik partot valasztanak ? Nem lesz soha egy olyan pont, amikor az emberek velemenye tukrozodik a parlamentben ?

 

Tudod Svédországban engem leginkább a képmutatás zavar.  Amikor mást mondanak és mást tesznek a politikusok (és az emberek).

 

Sajnos, ez a kepmutatas mindenhol megvan. Amerikaban ez nem is annyira a politikaban erzodik (illetve lehet, de ez a kutyat sem erdekli - az amerikaik tobbsege azt sem tudja, hogy mi tortenik/tortent Sziriaban, Europaban, es Parizsban), hanem a minden napi eletben. Pl. a draga manhattani maganiskolak azt irjak/mondjak, hogy barki jelentkezhet, anyagi helyzettol fuggetlenul. Ha jo a gyerek, akkor is felveszik, ha nem tudja fizetni a 40.000 dollar / ev tandijat (!), majd ok kifizetik. Ezt csak azert mondjak, mert ezt KELL mondani. E helyett az tortenik, hogy tandij kedvezmennyel felvesznek 1-2 kisebbseget, es az ott dolgozok gyerekeit. (A tobbiek kozul pedig azt, aki teljes tandijat fizet +  meg epitenek egy tornatermet, vagy valamit az iskolanak).

Majdnem mindig mindenkit az erdekel, hogy jol nezzen ki, es hogy jogilag vedve legyen (a nagyszamu perek miatt).

Előzmény: Gombóc XVI. Artúr (10908)
isabellee Creative Commons License 2015.11.19 0 0 10913

Engem is sok minden zavar itt (Amerikaban), de en is azt mondom, amit masok: nem konnyu mozogni csaladdal, es van sok jo dolog is.

Irigylesre melto vagy, mert te nagyon sok orszagban megfordultal, jottel-mentel (tobb topikban olvasta Km a hozzaszolasaidat. Kar, hogy sok topik atment "hirdetesbe" - jo volt olvasni teged, es mas kulfoldon elo magyarokat is).

Előzmény: Boszorka (10909)
Boszorka Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10912

Akkor jó. Én is nagy kritikus voltam, vagyok is, de amint a kezemben volt az utlevél (miután én még igazi disszidens voltam) húztam is a csíkot egy politikailag megfgelelőbb országba. Amig ott voltam becsülettel dolgoztam és fizettem az adót.

Előzmény: Gombóc XVI. Artúr (10911)
Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10911

Félre értesz, vagy én voltam a félre érthető.

Eszem ágában sincs "fikázni" Svédországot, viszont egészen egyszerűen én nehezen emésztem (országtól függetlenül!!!), ha valaki mást mond és mást csinál. Ugyanez megvan Magyarországon is, de én most Svédországban élek.

Rendkívül zavar (szintén országtól függetlenül) a képmutatás. (Más viszont nem zavar.)

Természetesen nagyon sok jó is van ebben az országban, de én reagáltam egy felvetésre, ezért voltam most negatív.

 

Szó sincs arról, hogy itt nekem minden "szamóca", de mégis itt élek ezért mindent becsmérlek.

Szeretek itt élni, de -nyilván- ez sem maga a paradicsom. 

Előzmény: Boszorka (10909)
likkatill Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10910

Tudod Boszorka, nem könnyű mozogni az országok között, ha valakinek családja, gyerekei vannak.

Aki egyedül van, vagy csak kettesben, sokkal könnyebben elmegy máshová. Illetve nem olyan könnyen, mert lássuk be, folyton új életet kezdeni egy idő után fárasztó.

 

De sokan elmennek innen manapság. Sajnos a tanult és normális emberek leginkább.

 

Neked magyarázzam??

Előzmény: Boszorka (10909)
Boszorka Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10909

Csak tudnám hogy ha valakit ennyi minden zavar, akkor minek él ott?

Előzmény: Gombóc XVI. Artúr (10908)
Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10908

"Az sem ertem, hogy Svedorszag mitol fel ennyire. Nincs az a naci multja, mint pl. Nemetorszagnak."

 

Hát, ezt rosszul tudod. Svédországnak előbb volt "fajkutató" intézete -a múlt század elején- mint Németországnak. A létrehozatalban pedig minden akkori párt egyetértett, oldaltól függetlenül.

 

Amikor pedig  elkezdődött a zsidó emberek üldözése Németországban és sokan megpróbáltak emigrálni Svédországba, a svéd határőrök visszaküldték azokat akiknek benne volt az útlevelükben az, hogy ők zsidók (akkor még ez is szerepelt a német útlevelekben).

Ezeket a svéd "történelem B" könyvben olvastam, tehát ezt nem titkolják, de szerintem nagyon kevés svéd tud ezekről, hiszen ezzel nyilván nem dicsekednek dicső politikusaik.

 

Mint ahogy a nagyon nyitott és befogadó társadalomban azzal sem foglalkozik senki, hogy az 1900-as évek második harmadában hány ezer értelmi fogyatékost és cigányt kényszer sterilizáltak, méghozzá törvényi felhatalmazás alapján. Ráadásul ez a törvény a 70-es évek közepéig hatályos volt, még ha már nem is alkalmazták. Az erről szóló botrány (és döbbenet) is csak akkor tört ki, amikor egy -lengyel nevű-, Svédországban élő újságíró cikksorozatot írt erről.

 

No most mindezeket hasonlítsd össze Svédország jelenlegi politikájával és azzal, hogy Svédország mennyire -és hogyan- kritizál más államokat amelyek mást gondolnak, például a migrációról.

 

No meg az sem volt akármi, amikor Karl Bildt korábbi külügyminiszter azt mondta Máltáról, hogy az egy primitív állam, mert ott tilos az abortusz. Mert szerintük nincs azzal semmi gond, ha egy diplomata(!!) ilyeneket mond.

Az az orvos vagy szülésznő pedig aki nem akar részt venni abortuszban, az állását veszélyezteti, mert Svédország fekáliát helyez a vonatkozó EU konvencióra, amely szerint az egészségügyi személyzetnek joga van megtagadni a részvételt ebben.

 

Vagyis semmilyen eltérés nem megengedett az uralkodó kurzustól, a fenemód nyitott Svédországban.

 

Tudod Svédországban engem leginkább a képmutatás zavar.  Amikor mást mondanak és mást tesznek a politikusok (és az emberek). 

Előzmény: isabellee (10905)
Boszorka Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10907

Ahhoz, hogy az ember ne  menjen a nyájjal, kell egy kis lázadó szellem. Én biztos megmaradnék a merry Chrismas mellett, aztán gondoljon mindenki azt amit akar.

Nem véletlenűl kapálóztam mindig az amerikai kivándorlás gondalata ellen is. A melting pot nagyon nem az én esetem. A Svédek soha nem akarták, hogy asszimilálódjak se én se más. Hagyják az embereket nyugalomban élni a saját fazonjuk szerint.

Előzmény: isabellee (10905)
Boszorka Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10906

Svédország már nagyon régen bevezette a magas adókat. Anno 39 évig volt szocialista kormány. Eddig még nem mentek csődbe, így lett egy működő szocialista állam.

Előzmény: isabellee (10905)
isabellee Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10905

Azért nem mernek véleményt mondani, mert az esetleg nem egyezik a hivatalos állásponttal, attól meg rettegnek, hogy kimondják azt ami nem "polkorrekt".

 

Jo, rendben van, hogy nem merik kimondani orszag-vilag elott, de miert nem merik kimondani egy barati tarsasagban, egy par ember elott?

 

En mar nagyon unom itt ez a "polkorrekt"-seget. Nalunk mar a munkahelyeken, allami iskolakban azt sem lehet mondani, hogy "Boldog Karacsonyt" ("Merry Christmas"). Helyette itt van ez a "Happy Holidays", ami annyira semmitmondo. En inkabb mondanam, hogy "Merry Christmas/Happy Hannukah/Happy Kwanzaa", mint ezt az idiota semleges "boldog unnepeket".

 

Egy itt dolgozó magyar orvos azt mondta egyszer, hogy Svédország az egyetlen működő szocialista állam.

 

Ez miert van igy?

 

Az sem ertem, hogy Svedorszag mitol fel ennyire. Nincs az a naci multja, mint pl. Nemetorszagnak.

 

 

Előzmény: Gombóc XVI. Artúr (10902)
isabellee Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10904

A svédek csak kifelé befogadóak, szívből gyűlölnek mindenkit aki idejön.

 

De akkor ez miert nem jon at a politikan? Hogyha a svedek ezt akarjak, miert nem tukrozodik ez a valasztasokon, a parlamentben?

Raadasul, az M1-en is azt mutattak, hogy a sved nep (nemcsak a politikusok, a nep maga) mennyire befogado. Mondjuk, nem tudom, hogy az M1 mennyire realis.

 

Nekem van közeli ismerősöm, akinek nem adtak személyi számot, mert a testvérénél lakott volna (aki 30 éve adófizető itt). Haza kellett mennie.

 

Ezt meg vegkepp nem ertem. Nincs szabad mozgas / munkavallalas az EU-n belul ? OK, azt megertem, hogy ha valaki nem talal munkat, akkor hazamegy. De ha valaki csak a testverenel lakna, akkor hogyhogy nem kap lehetoseget? (szemelyi szam, stb.)

 

Ezeknek az embereknek jó része már nem háborúból menekül, hanem a pénzért jön Európába.

 

Ez mar politika. Amibe itt nem szeretnek belemenni. (Bar ha benne vagytok, en nem banom, beszelhetunk a bevandorlasi politikarol is.) Mindenesetre, en ezt nem nagyon hiszem el. Allitolag sokan 10 - 20 ezer eurot fizettek az Europaba jutasert. Nemetorszag havi 140 euro segelyt ad, az alapellatason felul. Azert ez nem egy nagy osszeg, es gyakorlatilag el is megy a szemelyes kiadasokra. Raadasul, egy idegen orszagban  vannak, egy szamukra idegen eghajlaton.

 

Előzmény: likkatill (10900)
isabellee Creative Commons License 2015.11.18 0 0 10903

Mo-n kb. szeptember 1-ig kb. 170.000 bevandorlo volt, akiket teljesen ellattak. A kivandorlas csak ezutan kovetkezett be, amikor Merkel bejelentese nyoman elindultak Becs/Munchen fele. Nyaron eppen Mo-n voltam, de en ebbol semmit sem ereztem. Igaz, hogy minden nap ez ment a tv-ben, de akkor meg nem volt idom tv-t nezni. Osszesen kb. 400.000 ember haladt at az orszagon.

 

Ilyen nalunk meg sem tortenhet, hogy akarkik is kovekkel dobaljak a rendor, mento, stb. kocsikat. Mondjuk, ennek az egyik oka a jol felfegyverkezett lakossag (legalisan vagy illegalisan). Ezert, ha mar "rossz szemmel" is nezel a rendorre, akkor neked annyi, mivel az alapfeltetelezes, hogy fegyver van nalad. Az elmult evben a rendorok kb. 1.000 civilt oltek meg, de akadt rendor gyilkossag is civil altal.

 

Az utcakon a drogkereskedok mar nem is mukodnek, az csak regen volt. Egyik munkatarsam meselte, hogy o gyerekkent nem tudott kimenni a kornyekre jatszani, mert a szulei nem engedtek, a drogkereskedok miatt. De azota ezeket mar felszamoltak.

 

Nalunk is vannak olyan magyarok, akik sok-sok ev utan sem tanulnak meg angolul. Ok foleg az idosebbek, akik magyar csaladoknal dolgoznak. De mondjuk az idosebb kinaik sem tanuljak meg a nyelvet.

Előzmény: HejaBajen (10899)
Gombóc XVI. Artúr Creative Commons License 2015.11.12 0 1 10902

Azért nem mernek véleményt mondani, mert az esetleg nem egyezik a hivatalos állásponttal, attól meg rettegnek, hogy kimondják azt ami nem "polkorrekt".

(Ezt a stílust hívják képmutatásnak.)

Egy itt dolgozó magyar orvos azt mondta egyszer, hogy Svédország az egyetlen működő szocialista állam. Szerintem igaza van. 

Anno az emberek nem mertek nyíltan beszélni, csak az ismerősök cseréltek őszintén véleményt.

Az SD meg maga a patás ördög. Minden párt távol tartja magát tőlük, noha a harmadik (második?) legerősebb párt, amire 831 ezer ember szavazott. Az pedig, hogy senki nem tárgyal velük azt jelenti, hogy fekáliát helyeznek ennyi szavazóra és ez a többi párt szerint teljesen rendben van. Mondjuk az SD nekem nem jön be, mert a szélen található pártokkal én soha nem szimpatizáltam, de azért nagyon nem értem ezt a fajta politizálást. Mondtam svédeknek akikkel beszélgettem erről, hogy tessék vitatkozni az SD-vel, de az nagyon nem demokratikus, hogy semelyik párt nem tárgyal velük. Ráadásul a kormány -az ellenzék többségének egyetértésével- egyre többet megvalósít abból, amit az SD mond. Például ideiglenesen bevezetik a déli határ ellenőrzését is. 

Svédország kezd megérkezni a valóságba...

Előzmény: isabellee (10898)
likkatill Creative Commons License 2015.11.11 0 0 10901

Más téma.

 

Lakik valaki Luleå-ban vagy környékén?

 

likkatill Creative Commons License 2015.11.11 0 0 10900

A svédek csak kifelé befogadóak, szívből gyűlölnek mindenkit aki idejön.

Nekem is leordították már a fejemet, hogy csak egy koszos bevándorló vagyok!

(pedig fehér a bőröm, világos a hajam, beszélem a nyelvüket, de akkor is)

Nagy szívfájdalmuk, hogy akik az EU-ból jönnek és van munkaszerződésük, azokat el kell tűrni, nem lehet csak úgy kidobni. De azért próbálkoznak. Nekem van közeli ismerősöm, akinek nem adtak személyi számot, mert a testvérénél lakott volna (aki 30 éve adófizető itt). Haza kellett mennie.

 

Írod, hogy besokalltak a 120 ezer bevándorlótól. 

Ez nem teljesen van így. Ugyanis ide az elmúlt években is folyamatosan jöttek úgy kb 8-10 ezren.

Innen indul a licit. :)  Idén 190 ezret várnak, de ez még emelkedhet - szerintem.

Ezt a népvándorlást csak komoly összefogással lehetne megállítani.

De az EU-ban nincs egyetértés. Ezeknek az embereknek jó része már nem háborúból menekül, hanem a pénzért jön Európába.

 

 

Előzmény: isabellee (10897)
HejaBajen Creative Commons License 2015.11.11 0 0 10899

Ennek ellenere, nekem ugy tunt, hogy meg sem kottyant Mo-nak az a 170.000 bevandorlo, aki ott volt az orszag kulonbozo menekult taboraiban. Svedorszag, amelyik liberalisabb, befogadobb, kb. ugyanannyi a lakossaga, es gazdagabb is, "besokkalt" 120.000 bevandorlo utan.

 

Mo-on csak atutaztak a menekültek, a cel eleve (föleg) Nemeto. es Svedo. volt. Nagyon nem mindegy hogy valakit par hetig kell elszallasolni egy satortaborban, vagy 5-30 evre lakast es segelyt biztositani (plusz tanarok, orvosok, stb.).

 

Nekem ez a no-go zona is nagyon furcsa. Nalunk is vannak rossz kornyekek, de nem az arabok miatt (feketek, spanyolok). De ilyen nincs, hogy nem mennek be akarhova is a rendorok.

 

Bemegy a rendör, csak ket auto kell hogy a masodik bevedje az elsöt.

Minden lakotelepen van egy kisebb csapat hülyegyerek, akik azzal szorakoznak hogy megdobalnak mindent ami a "rendszerhez" köthetö. Mentöautot, tüzoltot, de neha meg a buszt is.

Altalaban az ilyen tamadasoknak az a közvetlen elözmenye, hogy a rendörseg lecsap a lakotelepen müködö drogkereskedökre. Erre jön a bosszu. Gondolom az igazi bünözök iranyitjak a hatterböl dolgot, a sok lakotelepi suttyo meg kaphato egy kis "csinytevesre".

 

Nalunk eleg jol elnek az arabok (kozeposztaly), es nem gettosodnak. Lehet, hogy azert, mert aki ide kijut, az jobb korulmenyekbol jon. Bar ahogy latom, Svedorszagban is vannak arabok, akiknek Kozel-Keleten lakasuk van. Akkor, ok hogy gettosodnak el?

 

Akinek jol megy a sora, az gyakran elköltözik a lakotelepröl. De a gettosodas nem azt jelenti hogy rossz körülmenyek közt elnek, hanem hogy elszigetelödnek, es egymas közt elnek ahelyett hogy keverednenek az öslakosokkal. Siman le lehet elni egy eletet sved (es angol!) nyelvtudas nelkül is, mert a környezetedben ugyis ezernyi arab/perzsa el, a boltokban is ök adjak a szemelyzetet, a hivatalos helyeken meg ugyis kapnak tolmacsot. A gyerek meg majd megtanul svedül az oviban (ugy-ahogy).

Előzmény: isabellee (10897)
isabellee Creative Commons License 2015.11.11 0 0 10898

Ha már hárman vagyunk, mindenki hallgat. Akkor már nem mernek véleményt mondani.

 

Miert, mitol felnek?

Előzmény: likkatill (10896)
isabellee Creative Commons License 2015.11.11 0 0 10897

Szia!

 

Orulok, hogy irtal. Erdekelnek, hogy magyarok hogy elnek mashol kulfoldon. Es egy kicsit irigykedek az Europaban elo magyarokra. (Az USA-ban elek. Nem az anyagiak miatt irigykedek az europai magyarokra, hanem mert kozelebb van Mo-hoz, es azt hiszem, hogy konnyebb is hazakoltozni.)

A svedorszagi helyzet is erdekel. Az M1-n eleg sokat szoktak mutatni.

 

De nekem nagyon zavaros a helyzet. Egy par honapja, mindig azt mondtak, hgoy a svedek milyen toleransak - az atlagember es a kormany is. Es hogy mindenkit befogadnak. Ez ment kb. minden nap. Aztan egyszer csak elkezdtek mondani, hogy menekult taborokat gyujtottak fel. Most meg mar az van, hgoy a sved kormany is kijelentette, hogy nem birja tovabb, ne jojjenek a bevandorlok. Bevallom, ezt nem ertem. Mo. mindig azt mondta, hogy ne jojjenek a bevandorlok, nem akarunk megvaltozni, plakat "haborut" inditott a bevandorlok ellen, stb. stb. Ennek ellenere, nekem ugy tunt, hogy meg sem kottyant Mo-nak az a 170.000 bevandorlo, aki ott volt az orszag kulonbozo menekult taboraiban. Svedorszag, amelyik liberalisabb, befogadobb, kb. ugyanannyi a lakossaga, es gazdagabb is, "besokkalt" 120.000 bevandorlo utan.

 

Nekem ez a no-go zona is nagyon furcsa. Nalunk is vannak rossz kornyekek, de nem az arabok miatt (feketek, spanyolok). De ilyen nincs, hogy nem mennek be akarhova is a rendorok. Nalunk eleg jol elnek az arabok (kozeposztaly), es nem gettosodnak. Lehet, hogy azert, mert aki ide kijut, az jobb korulmenyekbol jon. Bar ahogy latom, Svedorszagban is vannak arabok, akiknek Kozel-Keleten lakasuk van. Akkor, ok hogy gettosodnak el ?

 

Én komolyan tartok tőle, hogy összeomlik egész Európa. Ilyen tehetetlen bagázst nem nehéz leigázni!

 

Szerintem meg majd vege lesz az egesznek. En nem az osszeomlastol felek, hanem hogy valami tortenik, amirol mi nem tudunk. Minden heten ujabb katonak, rendorok jonnek Mo-ra. Es Mo. is kuldott mar rendoreket (vagy katonakat?) Szloveniaba.

Előzmény: likkatill (10894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!