Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.17 0 0 112

Van egy másik, igen gyakori csapda meditáció közben:

 

Amikor mély meditációban megszűnik az összes érzékelés, megszűnik a "tér" és "idő" képzete, sokszor csak egy mindent átható "öntudat-érzés" marad meg. Ekkor egyesek azt hiszik, hogy elérték a végső valóságot, a puszta tudatot.

 

Csakhogy ez nem igaz, amit érzékelnek, az "csak" a legtöbb emberben és még néhány más fajban spontán fellépő öntudat, ami még mindig csak a fejen belül van jelen. A hétköznapi tudatállapotban is ugyanúgy jelen van, mint mély meditációban.

 

Nehéz megmondani, hogy mikor jelenik meg, úgy látszik ez az egyetlen tudati elem ami nem kötődik konkrét agyterületekhez, hanem általános jelenség, valahol nagyságrendileg a tíz milliárd neuron környékén, spontán jelenik meg. Megszabadulni nem lehet tőle meditációval sem, ezért, minden mástól megszabadulva, a végén ez mindig ott "marad". (Már ha az illetőnek van öntudata, mert úgy látszik nem mindenkinek van.)

 

Ezt összetéveszteni a "végső valóság" mivoltával - óriási hiba. Felesleg azért meditálni, hogy megtapasztaljuk a "végső valóságot" mert nincs semmi ilyen extra dolog, amit meg lehetne tapasztalni.

Előzmény: Törölt nick (100)
Paleokrites Creative Commons License 2017.08.15 0 0 111

Mint szoktam volt írni, nem hiszek a véletlenben. Ergo nem hiszek abban sem, hogy balesetből, lopásból, gonoszságból, stb révén lett 66 könyv. Mint írtam volt, sok a hivatkozás benne és én komplexen értelmezem az egészet. Ha nem azok írták, akiknek tulajdonítják őket, akkor ki?"

 

A mesemondók...., a hit és vallásalapító kisiparosok...

 

Én az a fajta fószer vagyok, aki szó szerint értelmezem és használom az Írásokat. Egy barátomnak mondtam 2 éve tán, hogy a legősibb közgáz tankönyv a Szent Írás. Szerintem ha Pál apostol ma élne, akkor Java programozó lenne.  "

 

Ha ma élne, nem menne semmire az innen-onnan ellopott szavak szellemi termékcsomagjainak házallásával sem! :)

 

Az idézettel kapcsolatban: a szellemvilágból lehet lekérni(?) dolgokat, információkat. Így a Mennyei Atyától is. Véleményem szerint."

 

Kérni  a sarokház leomlott vakolataitól is lehet kérni, bármitől és bárkitől.... :)

 

A mostani értelmemmel: Pétert megérintette Isten szelleme. Azaz nem saját kútfőből kreálta a választ. "

 

Ahogyan Háry János se ment a szomszédba észért.... :)

 

Vicces valahol, mert a nick neveden nem éppen arra utal, hogy apokrif iratok után matatnál. "

 

Jaja, sem a hulladékelméletek bányászása a kedvenc foglalkozásom.... :)

 

Persze mondom én, miközben én meg a Talmudból keresem az Ószöv mélyebb micsodáját, jelentését. "

 

A Talmudból is van két nagy ágról szakadt verze, a többit még nem fedezték fel, vagy titkolják, mint mindenből elő lehet hozni jót, ebből is sok bölcseletet, de lehet visszaélni is és a szavakat kiforgatás már külön iparággá vált, itt is alkalmazzák, mint egyesek kérésének engedve a kitíltásokat, akár véglegesen is, tehát a kérdés az, ki kit befolyásol és a nick nevek mögött milyen az emberi jellem, de vannak korrekt móderátorok is, a többiről hagy ne beszéljek! :)

Előzmény: XI Spender (109)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.13 0 0 110

Mármint bocs lemaradt mer sietek vacsorázni szal hogy 66 könyv lett a Biblia, nem hiszek abban, hogy véletlen, gonoszság, bénázás okán lett annyi.

Előzmény: XI Spender (109)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.13 0 0 109

Mint szoktam volt írni, nem hiszek a véletlenben. Ergo nem hiszek abban sem, hogy balesetből, lopásból, gonoszságból, stb révén lett 66 könyv. Mint írtam volt, sok a hivatkozás benne és én komplexen értelmezem az egészet. Ha nem azok írták, akiknek tulajdonítják őket, akkor ki?

 

Én az a fajta fószer vagyok, aki szó szerint értelmezem és használom az Írásokat. Egy barátomnak mondtam 2 éve tán, hogy a legősibb közgáz tankönyv a Szent Írás. Szerintem ha Pál apostol ma élne, akkor Java programozó lenne. 

 

Az idézettel kapcsolatban: a szellemvilágból lehet lekérni(?) dolgokat, információkat. Így a Mennyei Atyától is. Véleményem szerint.

A mostani értelmemmel: Pétert megérintette Isten szelleme. Azaz nem saját kútfőből kreálta a választ.

 

Vicces valahol, mert a nick neveden nem éppen arra utal, hogy apokrif iratok után matatnál.

 

Persze mondom én, miközben én meg a Talmudból keresem az Ószöv mélyebb micsodáját, jelentését.

Előzmény: Paleokrites (108)
Paleokrites Creative Commons License 2017.08.06 0 0 108

Nos, a reinkarnációnak értelmét sem látom....., nemhogy nem higgyek benne, de aki ezt állította elsőre, hogy van, és az elsőkre hivatkozva mások is hittel, sem tudták mit is akart ezzel mondani igazságként, mert ha a a mindenkori jelenben élő jeélenti ki és nem a már megholt szétbomlott újraéledett és a reinkarnációját igazoló személy, akkor miről is beszélünk? Vallási hiedelmi eszmei tételről!

 

Mindenki tudja, a test elrohad, beomlásnak indul, megemésztik a kukacok, bogarak, a föld beissza, a gyökerek meg felszívják a nekik tápláló ásványokat, egyéb enzimeket, stb.!

 

Ha arra utalnak sokan, hogy a reinkarnáció nem tesfüggő, mert láthatatlan, független entitás, kérdem én, minek akkor egy úgymond " gazdatest "...?

 

Az evangéliumokból ha jól tudom 3 is foglalkozik ezzel a történettel, de leginkább Márk és Máté nevek alatt futó írások, kár, hogy a többi eltüntetett evangéliumokat nem olvashatjuk, ahogyan a többi jelenések könyveit és más apostoloknak és tanítványoknak mondott szerzők kortárs műveit, mert a java részét még a kereszténység ssemmisítette meg, vagy gyűjtötte be saját titkos könyvtáraiba!

 

Ahogyan bizonyára azt is tudod, nem azok a nevek írták az evangéliumokat, akikre ma szerzőként és tanítványként utalnak, mert sajnos azok az evangéliumok ismeretlen szerzők művei voltak, sok esetben valaki úgy ollózták össze pár évtized alatt Jézus halála után! Később nevesítették, így hitele egyenlő a nullával!

 

Természetesen nem lenézni szándékozom a bibliai írásokat, de csak az értékes benne, aminek egyértelműen haszna volt, van a társadalmat alakító emberiség számára és itt nem a csodatettekre hívnám fel a figyelmet, amik nem úgy történtek, nem azért, amiért oly sokszor hivalkodni igyekeznek lelkes papság a szószékekről hatásvadászat érdekében! :)

 

Így alkalmat megragadva megkérdezném tőled, te ma a 21. században mit gondolsz erről az általad idézet gondolatokról?....

 

Amikor Jézus Cézárea Filippi vidékére ért, megkérdezte tanítványait: Kinek mondják az emberek az Emberfiát? Ők így válaszoltak: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, megint mások pedig Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának. Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Simon Péter így felelt: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia. Jézus ezt mondta neki: Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. "

 

?

 

Mi a véleményed a mai értelmeddel és gondolkodásodban hogyan rendeződnek ezek az állítások?

 

Jézus mondhatta e, kérdezhette e, állíthatta e?

 

Met a tanítványok a hagyományos zsidó vallási képzetekről tettek bizonyságot, ki kit is azonosíthatna azzal a lelkülettel, istenekkel, messiással, amit ugye már a papság és farizeusság elhintett a nényugtató gondolatként....

 

Az egy másik kérdés, Isten megjelentette é a tanítványoknak, hogy Jézus a messiás?

 

Messiás volt Jézus szerinted?

 

Mert miért ne lehetne egy felkent Jézus, ami nem egyenlő a váltságáldozati tényezőkkel sem!

 

Bárki lehetett felkent, egy Király is, ahogyan felkente Sámuel Dávidot, úgy Jézusra is a prostituált Mária Magdaléna meg/felkente olajjal, de ez egyenlő volt egy papi felkenetéssel Istentől kérve fel?

 

a másik probléma amit már sokadszor említettem itt, az a fajta paráznaság, amivel Isten nemzene egy gyermeket áéldozatra egy zsidó asszonynak!

 

Nem is értem, miért is nem Isten áldozta fel magát olyan bűnöknek mondott akármiért is, amit igazából éppen ő titulált annak és hozott egy törvényt is erre, majd éppen Isten követte volna el?

 

Ha nincs reinkarnáció, akkor az emberek miért feltételezték másnak (Keresztelő János, Illés, Jeremiás), mint aki?  "

 

Azért, mert a farizeusok karizmatikus szárnya eme gondolatokat hintette a népnek, míg a szadaceusok nem ismerték el az újjászületés, sem az újraszületést, de érdekes módon azóta sem igazolódott be ebből semmi, hogy lenne bárkinek is újraszületése, persze szimbólikusan, átvitértelemben, gondolattárs felfogásban miért is ne használhatnánk?

 

Mint tudjuk, senki nem jött el újra Illésnek, sem jeremiásnak, bemeritő János sem volt Illés, ha Illés lelkületét rábélygelte az evangélium ismeretlen szerzője Jézus szájából elhangzóan is! :)

 

Miért jönne el egy Illés, Jézus, avagy akárki is?

 

Jelenések könyve szerint már régen nem Jézusnak kellene szólítani Jézust, hanem azon a neven, amit ő, Jézus megmutat azoknak, akiket választott arra, hogy ismerjék az ő új nevét, de sajna itt mindenki nagy mellénnyel dzsészuszozik, hallelújázik és Jézus nevét minden második közhelyú szlogenként beidegződően böki ki!

 

Szerintem ezek sem ismerik Jézust, csak írásokat olvasnak, mint egy fantáziaregény hőséről! :)

 

másik kérdésedre....

 

 

Hogy én hogyan hozom elő az elődeim emlékképeit, videóit, hangmintáit?

 

egyrészt ez nem autómatikus, hisz amit öröklünk, pl. tehetség hajlamaként mondanám, vagy volt, van, vagy nincs és nem is lesz, de a tehetségek sokszor törvényt bontanak, a tehetségtelen szülők gyermekei mégis tehetséggel megáldottan születnek, a kérdés mindig ott motoszkál, miért tudta kibontakoztatni és miért nem, mert a társadalom, a környezet, ahova születik is meghatározó, mint a barátok, alkalmi ismerettségek, rasszság és kitőrni onnan igen nehéz, nem mindenkinek sikerűl, míg a jó módúaknál egyenes az út a lehetőségek felé, ám sokan a tehetségükkel sem tudnak mit kezdeni, mert maguk sem tudják merre, hova, mit is akarnának, miben jók, mi is lenne az, amiben hasznossá válhatnának az átlag fölött?

 

Az IQ hányados sem minden....., mert lehet 200, míg másnak 60 és méágis a hatvanas jobban él, érvényesítheti akaratát, mint a 200-as, a túlélésben, jéghátán, avagy bűnözőként, vagy a politikusként!

 

A tudományt szándékosan nem érintem, mert tele vannak diplomás szélhámosokkal, tisztelet a kivételnek!

 

Ajánlom figyelmedben egy filmet, címe: Gifted 2017-es....

 

Édesapád tehetségét nem a műszaki egyetem határozta meg, hanem a veleszületett jó tulajdonság, ahogyan téged is ez jellemez, mint az őseidet is ezek a hajlamok vezérelték...., csak tudd kiaknázni!

 

 

Hogy értsd, az ember elvonatkoztatott a természeti élőlények világától, már a gondolat határozza meg tetteit, érdeklődési körét, hobbyjait, művészeti hajlamait, műszaki, tudományos és más vonzalmakat is ideértve!

 

Tehát nem figyel a első dolgokra, intuíció, érzékeire, most it nem a hatodik, negyedik, tizennyolcadikra gondolok, hanem arra, amit kellene érzékelnie, mert a filozófiai tézisek, napi megélhetési gondok, szerelem, elvárások, szex, munkák, stb. elsorvassztják mindazt, vagy elfelejtődnek és így nem lép működésbe automatikusan, amikor kellene, de vannak helyzetek, nem csak a paramnéziára gondolok, hanem dráma, tragédiák, váratlan események, előre nem számított, látott dolgokra is, pl. baleset, betegség...., ami felfokozott agyi tevékenységeket vált ki, és megjelennek a múltból elraktározott emlékfoszlányok..., ám pl. ezen emlékeket nagyon mély meditációkkal is el lehet érni, avagy hipnózissal, de mint említettem,sokszor a páciens elmond valamit amit belsőleg lát, ő nem értékeli ki, de az orvos, psziciháter, pszichológus, lelki terapeuta annál inkáb, vagy egy sematikai tétel megoldókulcsaival próbál értelmezni, vagy saját elemző módszerével, esetleg spontán felállított korisméket gyárt a maga szintjén, ami nem jelent sem egyetemest, sem igazat, sem valótlant...., a legjobb hagyni a dolgokat a felszínen ami feljött és átgondolni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: XI Spender (107)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.05 0 0 107

Az első mondatod érdekelne. Hogy hozod elő?

 

Van ugyebár a tehetség ,amit így hívnak, de az valójában öröklött neuronkötés. Apám műszaki egyetem után gyártott engem, ami azt jelenti, hogy nekem sose kellett izzadnom matekkal, ment kisujjból. Töriből húztak általánosba, meg fizika, kémia szakközépbe. Mind félévkor. Évet nem kellett ismételnem, mert a matek az ment. Vagyis hogy nem azért, hanem mert korrigáltam. Fősulin nem kellett ismételnem évet és ott a dirihez se vittek.

 

Hipnózissal tényleg lehet vájkálni a múltunk múltjában?

 

Dr Guseo András, neurológus, pszichiáter beszélt egy mukiról, akinek szívműtétje vót. Alkatrészcsere. A muksó azt vette észre, hogy szívcsere után olyan szokásai lettek, amik előtte nem voltak. Aztán kiderült, hogy a donornak volt az a hobbija, meg az a szokása. Satöbö. Az ember azt gondolná, hogy minden adathalmaz az agyban tárolódik.

Hogy nyered ki sejtből az adatokat? Na és hány családfaágig lehet visszakeresni, ha lehet? Nem veszélyes e ez a tudás? A Jehova Tanúi miért érezték úgy, hogy újra kell fordítani a Bibliát és úgy, hogy kicserélik Istent Jehovára ahelyett, hogy Misimókusra vagy Hófehérkére cserélték volna és más szavakat miért nem cseréltek ki, mondjuk az összes próféta szót pisztáciára, az összes csoda szót palacsintára?

 

Más.

 

Aztatat írod, hogy nincs reinkarnáció.

 

Igemorzsa:

Amikor Jézus Cézárea Filippi vidékére ért, megkérdezte tanítványait: Kinek mondják az emberek az Emberfiát? Ők így válaszoltak: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, megint mások pedig Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának. Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Simon Péter így felelt: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia. Jézus ezt mondta neki: Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám.

 

Ha nincs reinkarnáció, akkor az emberek miért feltételezték másnak (Keresztelő János, Illés, Jeremiás), mint aki? 

Előzmény: Paleokrites (101)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 106

Tudod a ragaszkodás 5 halmaza..

 

1. forma (rúpa2), a tapasztalás fizikai tényezője
miből áll: a 4 nagy elem3, és a belőlük származó formák
mi a feltétele: táplálék (áhára4)
metafora5: habcsomó

 

„Ez nem az enyém, ez nem én vagyok, ez nem az én én-em.” – így viszonyul a tanult nemes tanítvány.

 

 

:))) 

 

 

Előzmény: Paleokrites (103)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 105

Ebben csak ott bibi, hogy a buddhizmusban nincs dns..Mert a forma üres.:) Nem értem mit nem lehet ezen érteni?:)))

Előzmény: Paleokrites (101)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 104

Nem erről beszélek, te egy homo sapiens-t egy egybefüggő egyéni tudattal azonosítasz, holott ez csak az esetek többségében igaz. Néhány fejben ez széttöredezik kettő vagy több részre. De néha csak egy rövid ideig töredezik szét, ami úgy néz ki, mint a lélekvándorlás.

Előzmény: Paleokrites (103)
Paleokrites Creative Commons License 2017.08.05 0 0 103

Minden ember saját tapasztalatait rajktározza el, sok esetben születésétől, de leginkább ami emlékezetes maradt a számára, ám ez a fajta benyomáscsomagocskák már ötvöződnek a szerzet és a megélt tapasztalatokkal, így a mese, a filmek, képek, történetek, mások tragédiái és annak kísértő álomképei mind mind szerepet ad az ÉN-nek..., nem is szólva arról, hogy sok komoly tudós is kimutatta a hipnózis sem ad valós eredményeket, hisz bárki gyerekkori emlékeitől kezdve semmi nem tiszta eredeti és valódi történet! 

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 102

Igen, amit írtál mindenkinél megvan, valszeg a génkifejeződésben öröklődnek át afféle emlékszerűségek.

 

De amit említettem, az egy további, ennél sokkal erősebb, aktívabb jelenség, amit a legtöbb ember sose él át. De egyesek fejében még kommunikáció is zajlik a részek, "lények" között.

Előzmény: Paleokrites (101)
Paleokrites Creative Commons License 2017.08.05 0 0 101

Minden emberben ott a DNS örökítő csomagja, persze nem csak a DNS, tehát ha úgy érzi a delikvens, hogy visszaemlékezne előző életére, az nem az előző élete, hanem ősei hagyatéka egy emléklenyomat a múltból, amit átöröklődött, vagyis kezdetektől napjainkig, akár 10000 nemzedéken át lehetőség van az ősi emléktárból képeket, "videókat ", hangokat előhozni!

 

Nincs senkinek előző élete, egy lineáris láncon haladunk, ahol az élet folyamatos, míg az élőlények születnek és meghalnak, de utódaikban már tovaviszik ősei emlékmintáit!

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 100

Van egy igen érdekes dolog a buddhizmussal kapcsolatban: ha az agyunk/tudatunk valamilyen okból több funkcionális részre szakad, akkor ezek valamennyire önállósítják magukat. Több "lény" lesz a fejben, amikhez saját képek, élményszerűségek társulnak.

 

Ez kb. pont úgy néz ki és érződik, mintha lélekvándorlás/újjászületés lenne, látszólag visszaemlékezel a korábbi életeidre. Pedig csak a tudatod többi, leszakadt részét szemléled. Ha ez valakinél mindennapos, az inkább afféle skizofrénia vagy ahhoz hasonló. De ezt a jelenséget egyesek csak hosszas meditáció után élik át, sokkal nyugodtabban és kellemesebben, a Buddhával is ez történhetett.

 

Ezért van az, hogy a buddhisták azt hiszik, hosszas gyakorolgatás után bizonyságot szereznek a hitükre. Aztán mélységesen együtt éreznek velünk, amiért mi nem akarunk megszabadulni a tévképzeteinktől és a szenvedésünktől. Pedig pont a buddhizmus az, ami tévképzetre épül.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.04 0 0 99

A buddhisták is meg vannak győződve az igazukról, de ők legalább nem nagyon akarják rád erőltetni a hitüket, meg nem küldik rád éjszaka a felvigyázót vagy mit. :)

Előzmény: XI Spender (97)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.04 0 0 98

Ja, lemaradt hogy a Bibliáról szól. Van görögöm meg németem is, de még nem nyúltam hozzájuk. Angol meg magyar Bibliát olvasom párhuzamosan osztán megnézek más magyar fordításokat is. 

 

Előzmény: XI Spender (97)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.04 0 0 97

Akkor ezek szerint ugyanaz az operációs rendszer fut rajtuk, mint a Jehova Tanúin. Ha a JT nem tudja bizonyítani a sületlenségét, akkor rossz, helytelen, félreérthető fordítással, más szójelentéssel érvel. Én meg mondom hogy párhuzamosan olvasom a magyar és angolt, mire ő azt mondja, hogy akkor majd küld egy felvigyázót két hét múlva.

A JT felvigyázókon JT Service Pack 3 fut, míg az utcai JT-ken 1 vagy 2.0? Ki az a JT felvigyázó? Van céges járgánya, hivatali fegyvere?

Nem tudom, kezdek félni ezen a bolygón.

Előzmény: Törölt nick (95)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.04 0 0 96

Becsapós mert van pufi buddha meg dagi buddha. Tudja egyáltalán valaki, hogy hogy nézett ki?

 

 

https://www.cq-73.hu/termekek/arany_buddha_szobor_talapzaton_aranytombbel_14cm_48_1037946/22385

 

https://www.citatum.hu/szerzo/Buddha

 

 

Mondjuk vannak dolgok amiket csipázok tőle, már ha egyáltalán tőle származik.

 

"Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallssz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság."

 

 

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.04 0 0 95

Ha olyat mondasz, ami nekik is tetszik, akkor már a Buddha is ezt tanította.

 

Ha olyat mondasz, ami nem tetszik, akkor a Buddha semmi ilyesmit nem mondott és különben se lehet tudni, hogy mit mondott és a buddhizmusnak ezer ágazata van, nem lehet csak így kijelenteni dolgokat, nem értesz semmit. És különben is a szavakat hibásan használod, mindegyiknek van 3-5-10 jelentése, nem azt használod, amit épp kéne. És különben is mindenkinek mindig igaza van mindenben mert mindent mindenhogyan lehet értelmezni, és amúgy is csak az számít, hogy magadnak hogyan látod.

 

:)))

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.04 0 1 94

A nyugati buddhisták többségével az a baj, hogy afféle filozófusoknak tartják magukat, akik végre rájöttek a nagy igazságra. Pedig ez is egy vallás.

 

Abban hisznek, hogy van valahol valami mágikus világ, ahol a karma meg a személyiség-összetevők vannak. Aztán ezekből jön össze az újjászületés, meg az attól való megszabadulás. Ebből egy szó sem igaz.

 

Kijelentik, hogy minden egy, de azt már elfelejtik, hogy akkor a múlt, jelen, jövőnek is egynek kéne lennie. Helyette ezt már szétdarabolják pillanatokra, és azokat újra összefűzik. Aztán ebből az összefűzött valamiből szerintük kijönnek ezek az extra dolgok, amik vándorolnak ebben a mágikus világban.

 

Az én-képzet illuzórikus, mint minden más, ezért nem számít, hogy kapcsolódik-e dolgokhoz. Mégis, a buddhizmusban ennek a kapcsolódásnak Speciális Hatása van, ami csak akkor lehetséges, ha az én-képzet meg a dolgok mégsem illuzórikusak. Na most akkor melyik.

 

A trükk abban áll, hogy el kell olvasni 10000 szútrát, és akkor mindenre és mindennek az ellenkezőjére is találsz szöveget, amit be tudsz idézni. És mindennek a látszólagosan üres de nem üres forma üres forma nem-forma nem-üres nem-teli üres de forma impermanens permanens impermanens relatív abszolút nem-abszolút de nem-relatív hanem máshogyan relatív hiányának a megélt de nem megélt valójára is, csak néha fordítva de mégse úgy. A lényeg, hogy a buddhista mindig érti, de te meg nem.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.04 0 0 93

:)))))))))))

 

Nem igazán akarok beleszólni mély elmélkedésedbe.:)) De a nagy hasú az Bódiharma.:)))

Előzmény: XI Spender (91)
XI Spender Creative Commons License 2017.08.03 0 0 92

Ja lemaradt a lényeg. SZal a hindu szerint disznó, de a biddha reinkarnációelmélet szerint Buddha az 500 mázsályával milyen testbe születik újjá? 

Hiszen nem juthatott el a csúcsra , a totál megvilágosodásig, mert nehéz eset. Ergo a buddhizmus szerint újra kell születnie. Na de mivé?

Egy alkoholista víziló vagy hájas kancsal papagáj? Milyen testbe születik újjá aki emberként duci úgymond?

XI Spender Creative Commons License 2017.08.03 0 0 91

Már megint tegnap van, csak nem tom mér.

 

Ki lettem tiltva a biddhatopicból hámér?

 

Akkor egy másik kérdés.

 

A hindu reinkarnáció elmélet szerint - már amit tudok róla - Buddha disznóként születik újjá, mindenki személyiségtípusa/életstílusa alapján olyan állattá születik újjá, ami. Buddha a bmi kódjának többszöröse volt.

Ergo, nem juthatott el a nirvanáig, mert ha meg is tartóztatta magát a szextől, a mértéktelen evéstől nem. Már ha a bmi kódjából indulok ki ugyebár ami látható.

 

Más. Tudtommal Buddha megtiltotta követőinek a bálványimádást. Ennek ellenére követői szobrokat csináltak neki meg templomokat húztak fel számára. Ez szembemegy Buddha tanításaival. Ha tévedek, akkor javíts.

forumtárs Creative Commons License 2010.07.19 0 0 90
... a Tan értemében, nézni roppant kevés,a működés megértéséhez, a jó szerzetes ezért van úton, hogy tapasztaljon is, hogy megérhesse a buddha állapotot, hogy kiléphessen az idő börtönéből, és elkezdhessen élni.
Előzmény: cerebellum_s (89)
cerebellum_s Creative Commons License 2010.07.19 0 0 89

– Ne keressétek Istent – mondta a Mester –; csak nézzetek, és minden világossá válik a számotokra.
– De hogyan nézzünk?
– Minden egyes alkalommal, ha néztek valamit, csak azt lássátok, ami valóban ott is van.
Mivel a tanítványok nem értették, a Mester megmagyarázta.
– Például ha a holdat nézed, csak a holdat lásd, és semmi mást.
– Hogy a csudába tudna valaki mást látni, mint a holdat, ha azt nézi?
– Egy éhes ember sajtnak nézheti. A szerelmes pedig kedvese arcát láthatná benne.

Anthony de Mello SJ

Előzmény: forumtárs (88)
forumtárs Creative Commons License 2010.07.19 0 0 88
ha már megláttad hogy védekezésedbe is haltak bele, még óvatosabb leszel.
Előzmény: cerebellum_s (87)
cerebellum_s Creative Commons License 2010.07.19 0 0 87

Én szabad vagyok a programozott megoldások ösztönös keresésétől. :)))

Az erőszaktól, haláltól nem félek, nem tartom tévképzetnek, amit Te. De Neked ez szabadságodban vagyon. :)))

Előzmény: forumtárs (84)
forumtárs Creative Commons License 2010.07.19 0 0 86
ezért tudom úgy hogy Gautamát valójában meggyilkolták, hogy beszüntessék tanát.
Szerzetesekhez szóló Vekerdi könyvben, nyomon követhető hogy sport volt Gautamába belekötni. Amit nyilván megunt, s hagyta magát megölni ... persze ezt hibájául róhatjuk, mint a lét védelmének feladása ....
De ezt csak az teheti, aki képes tovább tanítani a tant mint ahogyan Ö tette.
Előzmény: forumtárs (84)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.19 0 0 85
az értelem hiánya, gyakorta megakadályozza a kiteljesedést
Előzmény: forumtárs (80)
forumtárs Creative Commons License 2010.07.19 0 0 84
értelmed szerinti a reakciód.
ezt ne vedd sértésnek!
de ha ismernéd a valóság működését, az erőszak, így a halál is csak ösztönlények tévképzete szerint hozhat pozitív változást, mint programozott megoldás.
Előzmény: cerebellum_s (82)
forumtárs Creative Commons License 2010.07.19 0 0 83
az inkarnáció lehetőségét egyetlen buddhának sincs miért elfogadni, így nem is terjeszti, csak a buddhisták .... a vallásosak gondolják hogy van.
Előzmény: forumtárs (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!